logo
08 MAYIS 2026

Thomas Reis: 'Transferlere ihtiyacımız var'

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Gençlerbirliği galibiyetinin ardından sezona iyi başlamanın önemli olduğunu söyledi

10.08.2025 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
Thomas Reis: 'Transferlere ihtiyacımız var'
Thomas Reis: 'Transferlere ihtiyacımız var'
Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Gençlerbirliği galibiyetinin ardından sezona iyi başlamanın önemli olduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Samsunspor, Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktör Thomas Reis açıklamalarda bulundu.



Kazandıkları için mutlu olduklarının söyleyen Reis, "Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu sıcak havada bizi desteklediler. Hem oyuncularım hem de benim için çok önemliydi. Sezona iyi bir sonuçla başlamak çok önemliydi. Böyle bir galibiyetten ötürü de çok mutluyum. Saha şartları ne yazık ki futbol oynamaya elverişli değildi. Umarım önümüzdeki kısa bir süre içerisinde bu sahanın futbol oynanabilecek haline gelmesini umut ediyorum.

Transferlere ihtiyacımız var. Yönetimle düzenli bir şekilde konuşuyorum. 15 Eylül'e kadar süremiz var. Görüştüğümüz birkaç oyuncu var. 1-2 takviye daha yapmamız gerekiyor. Şu anda hale hazırda çalıştığımız bir kadro var. Bu kadrodan da memnunum. İhtiyaç konusunda herhangi bir pozisyon belirtmek istemiyorum. Benim için önemli olan galip gelmekti. Takımım elinden gelenin en iyi performansı göstermeye çalıştı. Sonuç olarak başlangıçlar her zaman zordur. Yapmamız gereken transferlerle alakalı kapalı kapılar ardında konuşuyoruz. Benim dileklerim ve istediğim pozisyonlar var" dedi.

UEFA Avrupa Ligi'nde play-off'u geçmek istediklerini ifade eden Reis, "Rakiplerimizi izleyen bir asistan hocamız var. Bir tane asistan hocamızı görevlendirdik. Zor bir kura çektik. Bir isim verecek olursak Shakhtar Donetsk'i tanıyoruz. Biz UEFA Avrupa Ligi'nde kesinlikle lig aşamasına kalmak istiyoruz" diye konuştu.

Konyaspor ile Fenerbahçe 50. randevuda

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de yarın konuk olacağı Konyaspor ile ligde 50. kez karşı karşıya gelecek.

08.05.2026 11:36:00
İhlas Haber Ajansı
Konyaspor ile Fenerbahçe 50. randevuda
Konyaspor ile Fenerbahçe 50. randevuda
Trendyol Süper Lig'in 33. hafta maçında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak. Mücadele öncesi sarı-lacivertliler, ligde 32 maçta 20 galibiyet, 10 beraberlik ve 2 mağlubiyetle aldığı 70 puanla 2. sırada bulunuyor. 






Yeşil-beyazlılar ise 10 galibiyet, 10 beraberlik ve 12 mağlubiyet sonucunda topladığı 37 puanla 9. sırada yer alıyor. Ligde son 2 haftaya lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde giren Kanarya, yarınki mücadeleden galip ayrılması ve sarı-kırmızılıların da puan kaybetmesi halinde şampiyonluk şansını son haftaya taşıyacak.

50. randevu

Konyaspor ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 49 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler 37 defa sahadan galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise 8 kez kazandı. 4 karşılaşma ise berabere sona erdi. Rekabette Fenerbahçe, rakip filelere 128 gol atarken, Konyaspor 52 golle karşılık verdi.
Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan karşılaşmayı ev sahibi 4-0'lık skorla kazandı.









Son 10 maç
İki ekip arasında 9'u Süper Lig, 1'i kupa olmak üzere oynanan son 10 maçın 6'sında Fenerbahçe, 3'ünde Konyaspor üstünlük sağladı. 1 karşılaşma ise berabere sona erdi. İki ekip son olarak 21 Nisan'da kupada kozlarını paylaştı. Konya'da oynanan mücadelede yeşil-beyazlılar 1-0 galip gelerek tur atladı.

Rekabetteki farklı skorlar
İki takım arasında rekabette en farklı skoru Fenerbahçe 10 Ocak 2024'te 7-1'lik sonuçla elde etti. Sarı-lacivertliler, rakibini üç kez 5-1, iki kez 5-2, bir kez de 5-0 mağlup etti. Yeşil-beyazlılar ise en farklı galibiyetini 27 Mayıs 2005'te 4-2'lik skorla aldı.

Ederson cezalı, Nene ve Skriniar sakat

Galatasaray ile oynanan derbide kırmızı kart gören Ederson, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan aldığı men cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Kasığında fıtık tespit edilen Dorgeles Nene ile hafif sakatlığı bulunan Milan Skriniar da kadroda olmayacak.









5 futbolcu kart sınırında

Fenerbahçe'de Kerem Aktürkoğlu, Nelson Semedo, Anthony Musaba, Dorgeles Nene, N'Golo Kante sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde ligin son maçı olan Eyüpspor karşısında cezalı duruma düşecek.

Konferans Ligi'nde finalin adı: Crystal Palace-Rayo Vallecano

UEFA Konferans Ligi'nde rakiplerini eleyen Crystal Palace ve Rayo Vallecano finale yükseldi.

08.05.2026 11:18:00
AA
Konferans Ligi'nde finalin adı: Crystal Palace-Rayo Vallecano
Konferans Ligi'nde finalin adı: Crystal Palace-Rayo Vallecano
UEFA Konferans Ligi'nde rakiplerini eleyen Crystal Palace ve Rayo Vallecano finale yükseldi.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında yarı final rövanş maçları sona erdi.

İspanya ekibi Rayo Vallecano, 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında Fransa'nın Strasbourg takımına Meinau Stadı'nda konuk oldu.

Rövanşta da 42. dakikada Alemao'nun attığı golle 1-0 galip gelen Rayo Vallecano, adını finale yazdırdı.

İngiltere temsilcisi Crystal Palace ise teknik direktörlüğünü Arda Turan'ın yaptığı Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'i Selhurst Park'ta ağırladı.

İlk karşılaşmayı 3-1 kazanan Crystal Palace, rövanşta da 25. dakikada Pedro Henrique (kendi kalesine) ve 52. dakikada Ismaila Sarr'ın golleriyle 2-1 galip gelerek finale kaldı. Konuk takımın golü, 34. dakikada Eguinaldo'dan geldi.

Crystal Palace ile Rayo Vallecano arasındaki final maçı, 27 Mayıs'ta Almanya'nın Leipzig şehriyle aynı adı taşıyan statta yapılacak.

Beşiktaş, son 5 maçta Trabzonspor’a yenilmedi

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın Trabzonspor'u konuk edecek.

08.05.2026 11:12:00
AA
Beşiktaş, son 5 maçta Trabzonspor’a yenilmedi
Beşiktaş, son 5 maçta Trabzonspor’a yenilmedi
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın Trabzonspor'u konuk edecek.

Tüpraş Stadı'nda oynanacak mücadele saat 20.00'de başlayacak.

Geçen hafta ligi 4. sırada tamamlaması kesinleşen siyah-beyazlı futbol takımı, oynadığı 32 maçta 17 galibiyet, 8 beraberlik, 7 yenilgi yaşadı ve 59 puan topladı.

Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, bu sezon son kez taraftarı karşısında boy gösterecek. Siyah-beyazlılar, Trabzonspor'u yenerek taraftarına galibiyetle veda etmek istiyor.

Sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan karşılaşma 3-3 berabere sona ermişti.

Eksikler



Beşiktaş'ta Trabzonspor müsabakasında iki oyuncu forma giyemeyecek.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Kartal Kayra Yılmaz ve Milot Rashica, maçta formasından uzak kalacak.

Salih Uçan ve Agbadou ceza sınırında

Beşiktaş'ta Trabzonspor müsabakası öncesinde iki oyuncu ceza sınırında bulunuyor.

Siyah-beyazlılarda Salih Uçan ve Emmanuel Agbadou, söz konusu karşılaşmada sarı kart görmesi durumunda ligin son haftasında oynanacak Çaykur Rizespor mücadelesinde cezalı olacak.

Beşiktaş, son 5 maçta rakibine yenilmedi



Siyah-beyazlılar, Karadeniz temsilcisiyle ligde ve kupada oynadığı son 5 maçta mağlup olmadı.

Bu süreçte Süper Lig'de 4, Türkiye Kupası'nda ise 1 kez karşılaşan tarafların randevusunda Beşiktaş 3 kez kazanırken, 2 müsabaka da berabere sonuçlandı.

Son beş maçta Trabzonspor'a karşı kaybetmeyen siyah-beyazlılar, bu karşılaşmalarda rakip ağları 11 kez havalandırırken, 7 gole ise engel olamadı.

Ligde son iki maçta kalesini korudu

Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı son iki müsabaka olan Fatih Karagümrük ve Gaziantep FK maçlarında kalesinde gol görmedi.

Bu sezon ligde 32 maç yapan siyah-beyazlılar, söz konusu müsabakaların 22'sinde topu ağlarında gördü. Beşiktaş, 10 karşılaşmada ise rakip oyuncuların gol sevinci yaşamasına izin vermedi.

Siyah-beyazlı takım, bu sezon 56 gol atarken, 36 golün fileleriyle buluşmasına engel olamadı.

Evinde 5 sezondur son iç saha maçını kazanamıyor

Beşiktaş, 5 sezondur evinde oynadığı son iç saha mücadelesinde galip gelemedi.

Taraftarına son 5 sezonda galibiyetle veda edemeyen siyah-beyazlılar, 2020-2021'de Fatih Karagümrük'e 2-1 yenildi. Sonraki iki (2021-2022, 2022-2023) sezon son iç saha maçını Konyaspor ile oynayan Beşiktaş, rakibiyle sırasıyla 1-1 ve 3-3 berabere kaldı.

2023-2024 sezonunda Hatayspor ile 2-2'lik eşitliği bozamayan siyah-beyazlılar, geçen sezon ise Çaykur Rizespor'a taraftarı önünde 2-1 mağlup oldu.

Beşiktaş, seyircisine galibiyetle veda ettiği son sezonu ise 2019-2020'de Sergen Yalçın ile yaşadı. Siyah-beyazlılar, konuk ettiği Fenerbahçe'yi taraftarı önünde 2-0 yendi.

Beşiktaş'ta Erdal Torunoğulları'nın ayak sesleri

Konyaspor hezimeti sonrasında Beşiktaş'ta kulisler şenlendi. Fikret Orman'a teveccüh var

06.05.2026 17:58:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ta Erdal Torunoğulları'nın ayak sesleri
Beşiktaş'ta Erdal Torunoğulları'nın ayak sesleri
Konyaspor hezimeti sonrasında Beşiktaş'ta kulisler şenlendi. Fikret Orman'a teveccüh var. Ancak şu an başı kalabalık. Emre Kocadağ ve Ahmet Nur Çebi de hareketlendi. Ancak en net hareketlilik Erdal Torunoğulları cephesinde yaşanıyor.






Beşiktaş'ın Konyaspor'a da yenilmesiyle 2025-26 sezonu "ellerim bomboş" şarkısıyla maziye karıştı... ancak bu karışma sadece Sergen Yalçın'ın koltuğunu sallamakla kalmadı. Serdal Adalı için de "istifa" çağrılarına neden oldu. 






Siyah-beyazlı camiada bir kaynama var. Taraftarlar Sergen Yalçın'dan önce Serdal Adalı ve yönetiminden umudu kesmiş gibi. Muhalefet ise bu durumu avantaja çevirmek için kolları sıvadı. Fikret Orman'a bir teveccüh var. Özellikle taraftarlar arasında kendisini isteyen ciddi bir kitle var. Ancak eski başkanın özel hayatı yoğun.






Ahmet Nur Çebi, Emre Kocadağ gibi isimlerde kıpırdanma dikkatlerden kaçmıyor...  Ancak en dikkat çekici hareketlenme Erdal Torunoğulları cephesinde. 






Torunoğulları'nın uzun süredir başkan adaylığı için şartların oluşmasını beklediği konuşuluyor. Adalı ile yaşanan süreç, beklediği sürecin başlamasına neden olabilir.

Önümüzdeki haftalarda Beşiktaş'ta sadece teknik direktör değişikliği değil başkanlık koltuğu için de isimlerin havalarda uçuştuğu bir dönem bizi bekliyor olacak.

Galatasaray'da Icardi'ye dillere destan veda hazırlığı

Galatasaray tribünleri Icardi'ye veda için Antalyaspor maçında uzun süre konuşulacak bir organizasyon hazırlığında

06.05.2026 17:41:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Icardi'ye dillere destan veda hazırlığı
Galatasaray'da Icardi'ye dillere destan veda hazırlığı
Galatasaray tribünleri Icardi'ye veda için Antalyaspor maçında uzun süre konuşulacak bir organizasyon hazırlığında.

Amedspor'un da şartları zorladığı Mauro Icardi için Latin Amerika'dan ve Avrupa'dan da bazı takımlar takipte...







Tek gerçek ise Mauro Icardi'nin gelecek sezon Galatasaray forması giymeyecek olması. Ancak bu Süper Lig'de devam etmeyecek anlamına gelmiyor. 






Bu arada Antalyaspor maçı yalnızca bir şampiyonluk maçı değil; aynı zamanda Icardi'ye de bir veda maçı niteliğinde olacak. 






Taraftar grupları daha şimdiden Icardi için unutulmayacak bir veda töreni hazırlıyor. Gelen bilgilere göre soğuk kanlılığı ile tanınan Arjantinli yıldız bile maçtan sonra göz yaşlarını tutamayacak. Öyle dokunaklı bir veda olacak. 






Icardi'nin Galatasaray ile özdeşleşen figürüne yakışır koreografiler ve besteler hazırlandığı konuşuluyor.

Fenerbahçe'de Mourinho sesleri yükseliyor

Jose Mourinho'yu gözünü bile kırpmadan 250 bin euro'luk hediye alacak kadar seven Fenerbahçe'nin başkan adaylarından birisinin camiayı yerinden zıplatacak bir karar aldığı iddia edildi

06.05.2026 17:37:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de Mourinho sesleri yükseliyor
Fenerbahçe'de Mourinho sesleri yükseliyor
İddiaya göre adı geçen başkan adayının eski yönetimin Portekizli teknik adamı getirdiğini ancak kendisine istediği takımı veremediği için "günah keçisi" ilan edildiğini savundu. Başkan seçilirse Mourinho'ya "bu kez istediği takımı kurarak" bir şans daha vereceğinisöyledi.






Yardım vakıflarının faaliyetlerinde veya hayır işlerinde sık sık önümüze çıkan Fenerbahçe'nin "zenginliği" ile kendini ön plana çıkaran başkan adayının en büyük özelliği Kasımpaşa'dan yetişmiş olması. Ailesinin ve yakınlarının düğünlerinde nikah şahitleri ve onur konukları ile dikkatleri çeken Fenerbahçe kulübünün başkan adayının servetinin temelleri 1960'lı yıllarda atıldı.






1 MİLYAR DOLAR SINIRINI AŞIYOR

Forbes Türkiye'nin 2025-2026 verilerine göre kişisel serveti yaklaşık 750 milyon dolar civarında olan Fenerbahçe'nin başkan adayı aynı zamanda Türkiye'nin en zengin 100 ismi arasında. Sahip olduğu Holding'in yıllık toplam cirosu 1 milyar dolar sınırını aşıyor.






Kısacası Kasımpaşa'da yerel bir kömür ticaretiyle başlayan aile mirasını, ikinci kuşak olarak modern limancılık, ağır sanayi ve küresel lojistikle birleştirerek Fenerbahçe'ye "paralı" başkan adayı olacak kadar zengin bir işadamına dönüştü.






"50 MİLYON DOLAR HİBE ETTİM"

Seçim kampanyası "ekonomik güç" ve "stadyum" üzerine kurulu. Kulübe son 15 ayda herhangi bir hizmet veya sponsorluk karşılığı olmadan 50 milyon dolar hibe verdiğini söyleyen aday "Galatasaraylılarla iş yapmayacağız, onlarla maddi ve manevi mücadele etmek için geliyoruz" diyerek hedefini ezeli rakibini geçmek olarak belirledi. Yönetim kurulunun %80'inin hazır olduğunu ancak isimleri doğru zamanda açıklayacağını söylüyor.






MOURINHO İLE İLGİLİ PLANLARI VAR

Başkan adayıyla ilgili en iddialı dedikodu ise şu günlerde Real Madrid'in başına döneceği iddia edilen Jose Mourinho'yu Fenerbahçe'ye geri getirmek olarak söyleniyor. 250 bin euro'luk hediye alacak kadar sevdiği ve futbol bilgisine güvendiği Portekizli teknik adam için Fenerbahçe başkan adayının, "daha önce kendisine sağlayamadığımız tüm imkanları sağlayacağım. O da bize gerçek Mourinho'yu gösterecek" şeklinde kararını savunduğu iddia ediliyor.

Aykut Kocaman ile Aziz Yıldırım'ın arasına Asensio girdi

Aday olur ve seçilirse Aziz Yıldırım'ın çalışacağı teknik direktör Aykut Kocaman olarak öne çıktı

06.05.2026 17:33:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman ile Aziz Yıldırım'ın arasına Asensio girdi
Aykut Kocaman ile Aziz Yıldırım'ın arasına Asensio girdi
Aday olur ve seçilirse Aziz Yıldırım'ın çalışacağı teknik direktör Aykut Kocaman olarak öne çıktı. Ancak Kocaman'ın Asensio ile ilgili söyledikleri taraftar arasında 'Alex gibi istemez' çığlıklarına neden oldu.






Henüz adaylığını açıklamayan Aziz Yıldırım'ın seçilmesi halinde teknik direktör adayının Aykut Kocaman olduğu iddia edildi. Ancak efsane başkana yakın isimlere göre Yıldırım, teknik direktörlük konusunda herhangi bir isimle görüşmedi. 






Aykut Kocaman seçim dönemlerinde hiçbir adayla yürümedi. Bunu prensip kararı olarak aldı. Ancak Fenerbahçe'nin ihtiyaç duyması halinde hiçbir zaman hayır demeyeceği özellikle de Başkan Yıldırım'a hayır demeyeceği biliniyor.






Bu arada Kocaman'ın ocak ayında verdiği röportajda söylediği, "Asensio'nun Fenerbahçe'ye gelmesini takıma akıl ve kalite katacağı için çok istemiştim ancak tempo konusunda aynı şeyi söyleyemem" açıklaması ise Fenerbahçe taraftarların kafasında yer etti. 






Pek çok taraftar Alex De Souza'yı gönderen isim olarak hatırladıkları Kocaman'ın gelirse Asensio ile çalışmayacağını iddia etmeye başladı bile.

Beşiktaş, Ağustos'u bile göremeyebilir! Atalanta ve Marsilya mı?

Gençlerbirliği ya da Konyaspor, Türkiye Kupa'sını kazanırsa Beşiktaş gelecek sezon Konferans Ligi'ne kadar düşecek

06.05.2026 17:25:00
Haber Merkezi
Beşiktaş, Ağustos'u bile göremeyebilir! Atalanta ve Marsilya mı?
Beşiktaş, Ağustos'u bile göremeyebilir! Atalanta ve Marsilya mı?
Gençlerbirliği ya da Konyaspor, Türkiye Kupa'sını kazanırsa Beşiktaş gelecek sezon Konferans Ligi'ne kadar düşecek.

Şu an için Konferans Ligi'nin play-off'unda bile seribaşı değil. Olası rakipler arasında Atalanta ve Marsilya'nın olması 'eyvah' dedirtiyor.







Beşiktaş, Türkiye Kupası yarı finalinde Konyaspor'a yenilerek kupaya veda etti. Bu sonuçla siyah-beyazlılar sezonun ilk maçına 23 Temmuz'da çıkması kesinleşti. 






Bu tarihte oynayacağı maçın Avrupa Ligi mi yoksa Konferans Ligi mi olacağını ise Trabzonspor'un kupayı kazanıp kazanamaması belirleyecek.

Bordo-mavililer kupaya uzanırsa Beşiktaş bu sezon olduğu gibi UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turundan turnuvaya katılacak.







Gençlerbirliği ya da Konyaspor kupayı kazanırsa Beşiktaş bu sezon Konferans Ligi'nden elemelere katılacak. 






Avrupa'daki puan durumu dikkate alındığında Beşiktaş, Konferans Ligi play-off turunda bile seribaşı olamıyor. 






Yerel kupaların sonuçları Beşiktaş'ı seribaşı yapabilir. Fakat seribaşı olamadığı (yani şu an için) olası rakipler çok güçlü.






- Atalanta
- Marsilya
- Freiburg
- Karabağ
- Anderlecht
- Maccabi Tel Aviv
- Rapid Wien
- Panathinaikos
- Ludogorets
- Sturm Graz
- Pafos
- Brighton
- Raków
- Jagiellonia Bialystok
- Partizan
- Lugano
- AEK Larnaca
- Sheriff Tiraspol
- Getafe

Serdal Adalı'nın istifa kararı! Sergen Yalçın ikiletmeyecek

Beşiktaş bir anda karıştı. Sergen Yalçın, 'sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal' diyerek Konyaspor hezimetinde sorumluluk paylaşımı istedi

06.05.2026 17:17:00
Haber Merkezi
Serdal Adalı'nın istifa kararı! Sergen Yalçın ikiletmeyecek
Serdal Adalı'nın istifa kararı! Sergen Yalçın ikiletmeyecek
Beşiktaş bir anda karıştı. Sergen Yalçın, 'sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal' diyerek Konyaspor hezimetinde sorumluluk paylaşımı istedi.

Ancak Serdal Adalı ve yönetimi istifa etmeyecek. Sergen Yalçın bırakırsa da 'dur' demeyecek.







Sergen Yalçın'ın Konyaspor maçından sonra yaptığı açıklamalar, "dobracı" tavrının devamı oldu. Satır aralarını Beşiktaş ve Türk futbolu dinamikleriyle okuduğumuzda ise durum bambaşka.






Sergen Yalçın, "sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal" ifadesiyle işin bittiğini itiraf etti. Ancak başarısızlığın faturasının sadece kendisine değil, yönetime de kesilmesini istedi. Yönetimle arasındaki "kan uyuşmazlığını" itiraf etti.






Bazılarına göre "başka yönetimle çalışmak istiyor" bazılarına göre de, "mevcut şartlar ve vizyonla sürdürülebilirlik kalmadı" mesajını vermeyi istedi. 






Yalçın'ın bu sözlerinden sonra Serdal Adalı yönetiminin de istifa kararı alabileceği konuşuluyordu. Ancak yönetim şu an için istifa ya da benzeri bir karar almayı düşünmüyor.  Yalçın istifa ederse kabul etmeyi planlıyor.

Sergen Yalçın'ın istifa etmeme nedeni! Tazminat beklentisine girdi

Konyaspor yenilgisinden sonra '2 hafta kala bırakırsak ayıp olur' diyen Sergen Yalçın'ın 'profesyonellik' yapmadığı aslında 'işim artık bitti, sadece etik olarak buradayım' demek istediği iddia edildi 

06.05.2026 16:40:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ın istifa etmeme nedeni! Tazminat beklentisine girdi
Sergen Yalçın'ın istifa etmeme nedeni! Tazminat beklentisine girdi
Konyaspor hezimetinden sonra '2 hafta kala bırakırsak ayıp olur' diyen Sergen Yalçın'ın 'profesyonellik' yapmadığı aslında 'işim artık bitti, sadece etik olarak buradayım' demek istediği iddia edildi. Yalçın'ın zihinsel olarak istifa ettiği ancak tazminat beklediği de Beşiktaş camiasında konuşulmaya başlandı.






Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Konyaspor faciasından sonra yaptığı açıklamalarla "açık kapı" bıraktı. Topu yönetime atmaktan da çekinmedi:






- Taraftar istifa diye bağırabilir. Başarısızlıkta sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal. 2 maçı oynamak zorundayız.

- Ayıp olur 2 hafta kala bırakırsak. Taraftarımız bırakmamı istiyorsa bırakırız. Hiç ondan yana şüpheniz olmasın.






Yalçın bu sözlerle sorumluluğu tek başına üzerine almayıp yanına yönetimi de ekledi. Serdal Adalı ve ekibini de ateşe ateşe attı. "Bu takımı ben kurmadım" demedi. Daha önce defalarca söylemişti. Ortam sıcakken kadro planlamasını şikayet etmedi. Ancak istifa denince "ederim" demeye getirdi.






"2 hafta kala bırakırsak ayıp olur" sözü ise profesyonellik olarak algılanmadı. Pek çoklarına göre "işim atık bitti, sadece etik olarak buradayım" anlamı çıkıyor.






İddialara göre bu söylemiyle Sergen Yalçın, zihinsel olarak takımla bağını kopardığını ancak tazminat veya prestij gibi sebeplerden dolayı sezon sonunu beklediğinin göstergesi anlamına geliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.