logo
11 MART 2026


THY'de heyecan başlıyor

Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki en önemli organizasyonunda 2017-2018 sezonu yarın oynanacak maçlarla başlayacak

11.10.2017 00:00:00
Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu olan THY Avrupa Ligi'nde yeni sezon yarın oynanacak maçlarla başlayacak. FIBA Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası adı altında 1958 yılında ilk kez düzenlenen en büyük kupa, 1991'de FIBA Avrupa Ligi adı altında oynandı. Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) ile Avrupa Basketbol Ligleri Birliği (ULEB) arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 2000-2001 sezonunda iki ayrı kupa olarak (FIBA Suprolig ve ULEB Avrupa Ligi) oynanan organizasyon, 2001-2002'den itibaren Avrupa Ligi yönetimi tarafından tek kupa olarak düzenlenmeye başladı.

Format değişmedi

THY Avrupa Ligi, geçen sezon olduğu gibi 16 takımın katılımıyla, çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Sezon 30 haftadan oluşacak ve her takım biri sahasında biri deplasmanda olmak üzere birbirleriyle iki maç yapmış olacak. Normal sezonda ilk 8'e giren takımlar doğrudan çeyrek finale yükselecek. Çeyrek final serisinde ise toplam 3 galibiyete ulaşacak takımlar adını Dörtlü Final'e yazdıracak. Normal sezonu ilk dörtte bitiren takımlar çeyrek finallerde ev sahibi avantajına sahip olacak. Lig sıralamasında göre çeyrek final eşleşmeleri 1-8, 2-7, 3-6 ve 4-5 şeklinde gerçekleştirilecek. Ligde normal sezon 6 Nisan 2018'de bitecek. Çeyrek final serileri ise 17 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Organizasyonun şampiyonunu belirleyecek Dörtlü Final ise 18-20 Mayıs 2018'de Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılacak.

Türkiye iki takıma düştü

Türkiye, son yılların aksine bu sezon sadece iki takımla THY Avrupa Ligi'nde boy gösterecek. Son Avrupa şampiyonu Fenerbahçe Doğuş ile Anadolu Efes, organizasyonda yer alacak Türk ekipleri olacak. Avrupa Ligi'nin kurucuları arasında yer alan bu iki takımın da A lisansı bulunuyor. Avrupa Ligi yönetimi uzun bir süre sonra bu iki ekip dışında bir Türk takımını organizasyonuna davet etmedi. Bu sezondan önceki iki yılda Türkiye, dörder takımla organizasyonda yer almıştı. Türkiye, 6 sezon sonra bu organizasyonda iki takımla mücadele edecek. THY Avrupa Ligi'nde 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015'te üçer, 2015-2016 ve 2016-2017'de dörder takım Türkiye'yi temsil etmişti.

İspanya'dan 5 takım

THY Avrupa Ligi'nde bu sezon tam 5 İspanya takımı bulunacak. A lisansına sahip Real Madrid, Barcelona Lassa ve Baskonia Vitoria Gasteiz'in yanı sıra ULEB Avrupa Kupası'nı kazanan  Unicaja Malaga ile İspanya Ligi şampiyonu Valencia da bu sezon Avrupa Ligi'nde yer alacak. Organizasyonda 5 İspanyol takımının yanı sıra Rusya (CSKA Moskova-Khimki), Yunanistan (Olympiakos-Panathinaikos Superfoods) ve Türkiye'den ikişer, İtalya (AX Armani Exchange Olimpia Milan), Almanya (Brose Bamberg), Sırbistan (Kızılyıldız MTS), İsrail (Maccabi FOX) ile Litvanya'dan (Zalgiris) birer takım Avrupa Ligi'nde bu sezon mücadele edecek.

3 yeni takım katıldı

THY Avrupa Ligi'nde geçen sezona göre 3 yeni takım yer alacak. Rusya Ligi'nde final oynayan Khimki ile ULEB Avrupa Kupası şampiyonu Unicaja Malaga ve İspanya Ligi'ni kazanan Valencia, THY Avrupa Ligi'nin yeni ekipleri oldu. Geçen sezon THY Avrupa Ligi'nde yer alan Darüşşafaka Doğuş, Galatasaray Odeabank ve Unics Kazan ise bu sezon ULEB Avrupa Kupası'na katılacak.

41 yıl sonra Belgrad

Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük kupası, 41 yıl sonra yine Belgrad'da sahibini bulacak. Belgrad, organizasyonun FIBA Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası adı altında oynandığı 1977 yılındaki finale de ev sahipliği yapmıştı. Söz konusu finalde İsrail temsilicisi Maccabi Tel Aviv, İtalyan ekibi Mobilgirgi Varese'yi 78-77 yenerek şampiyon olmuştu. Bu organizasyonda Dörtlü Final uygulamasına ise 1988 yılında geçildi. Sırbistan, Dörtlü Final'e ise ilk kez ev sahipliği yapacak.

İlk hafta maçları

THY Avrupa Ligi'nde 2017-2018 sezonunun ilk hafta maç programı (TSİ) şöyle:

Yarın:
20.00 CSKA Moskova-AX Armani Exchange Olimpia Milan
20.00 Anadolu Efes-Real Madrid
21.00 Brose Bamberg-Maccabi FOX
21.00 Olymiakos-Baskonia Vitoria Gasteiz
22.00 Unicaja Malaga-Fenerbahçe Doğuş

13 Ekim Cuma:
20.00 Khimki-Valencia
20.00 Zalgiris-Kızılyıldız MTS
22.00 Barcelona Lassa-Panathinaikos Superfoods

Arne Slot: 'Evimizde galibiyet alacağımızı düşünüyorum'

11.03.2026 00:07:00
İhlas Haber Ajansı
Arne Slot: 'Evimizde galibiyet alacağımızı düşünüyorum'
Arne Slot: 'Evimizde galibiyet alacağımızı düşünüyorum'
Liverpool Teknik Direktörü Arne Slot, Galatasaray'ın kaliteli oyunculara sahip iyi bir takım olduğunu ancak gelecek hafta İngiltere'de oynanacak maçı taraftarlarının da desteğiyle kazanacaklarını düşündüğünü söyledi.

Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında konuk olduğu Galatasaray'a 1-0 mağlup oldu. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Liverpool Teknik Direktörü Arne Slot, "Maça aslında iyi başladık. Bir önceki maça göre de iyiydik. 3-4 an oldu bizim için. Bir tane boş kale denebilecek pozisyon kaçırdık ama golü bulamadık. Biz fırsat yakaladıktan 5 saniye sonra onlar pozisyon buldu ve golü attılar.

Tıpkı geçen maçtaki gibi. Onlar pozisyon bulduğunda sanki son pozisyonları gibi değerlendirdiler. Bazen pozisyon buluyorsunuz, kaçtığında birçok pozisyon bulacak gibi hissediyorsunuz ama olmuyor. 1-0 geriye düşünce işler daha da kötü oldu bizim için" ifadelerini kullandı.
Bu mağlubiyetten tamamen sorumlu olduğunu da belirten Slot, "Bu sezonun büyük bölümünde topu üçüncü bölgeye taşıdık ama fırsatlar değerlendiremedik. Bugün de golü bulamadık" şeklinde konuştu.

"Evimizde taraftarımızın da desteğiyle galibiyet alacağımızı düşünüyorum"

Hollandalı teknik adam, Galatasaray'ın ikinci yarıda çok fırsat bulamadığını dile getirerek, "Ama iyi bir takım ve iyi oyuncuları var ve her zaman fırsat bulabilecek bir takım. Juventus'a 5 gol attılar, bu da onların neler yapabileceğinin kanıtı oldu. Bizim kaleciyle birebir kaldığımız pozisyonumuz oldu ama atamadık. Gol attıkları için onları takdir ettiğim gibi savunmadaki başarılarından dolayı da onları tebrik etmem lazım. Kalecileri 1-0 öne geçtikten sonra önemli kurtarışlar yaptı. İkinci kez buradan 1-0 yenik ayrılıyoruz. Ama güzel taraf ikinci maçı evimizde oynayacağız. Taraftarımız buradakine benzer bir atmosfer oluşturacaktır. Evimizde normal koşullarda, taraftarımızın da desteğiyle galibiyet alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

VAR kararıyla iptal edilen gol hakkında hakemlerle konuşup konuşmadığına yönelik gelen bir soruya İngiliz ekibinin teknik direktörü, "Hakemlerden bir açıklama gelmedi. O an onlarla iletişime geçmek çok zor. Farklı fikirler duydum pozisyonla ilgili. Ama bu VAR kararının doğru olduğunu kabul ediyoruz. Ancak birçok korner ve frikikte hakem Galatasaray lehine faul verdi" cevabını verdi.

"Önümüzdeki hafta büyük bir mücadele içinde olacağız"

Liverpool'un eski futbolcusu Jamie Carragher'ın eşleşme sonrasında Galatasaray'ı eleyeceklerine dair yaptığı yorumun hatırlatılması üzerine Arne Slot, şunları dile getirdi:
"Carragher bir yorumcu. Konumu itibarıyla güçlü fikirleri olması gerekiyor. O yüzden böyle söylemiştir. Şansımız şu kadar, bu kadar diyemem. Galatasaray'ın zor bir rakip olduğunu biliyorum. Taraftarımızın da desteğiyle bu akşamkinden daha iyi performans göstereceğimizi düşünüyorum. Burada oluşturduğumuz kadar pozisyon oluşturursak sonuç alabiliriz. Galatasaray iki maçta da gösterdi ki bize gol atma kapasitesine sahipler. Önümüzdeki hafta büyük bir mücadele içinde olacağız. Anfield'da oynayacağımız için mutluyum."

Trabzonspor yasta


 
 
Trabzonspor, geçirdiği kalp krizi sonrası 10 Mart'ta akşam saalerinde hayatını kaybeden Yardımcı Antrenörü Orhan Kaynak'ın yasını tutuyor. Kaynak 56 yaşındaydı.

10.03.2026 23:56:00 / Güncelleme: 11.03.2026 00:22:12
HABER MERKEZİ/AA
Trabzonspor yasta
Trabzonspor yasta

Trabzonspor Kulübünün yardımcı antrenörü Orhan Kaynak, geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede 10 Mart'ta akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Kaynak'a, tesislerdeki sağlık ekiplerince müdahale edilmişti. Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'ne kaldırılan Kaynak, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, Kaynak'ın vefatından dolayı derin üzüntü yaşandığı belirtildi. Açıklamada, "Kulübümüze futbolcu ve antrenör olarak hizmet eden, formamızı taşıdığı her dönemde aidiyeti, karakteri ve duruşuyla camiamızın gönlünde özel bir yer edinen Orhan Kaynak'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz" ifadelerine yer verildi. Bordo-mavili kulübün Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, teknik direktör Fatih Tekke, futbolcular Ozan Tufan ve Okay Yokuşlu, hastaneye gelerek Kaynak'ın yakınlarına taziyelerini iletti.

Kaynak'ın ani kaybı karşısında çok üzüldüklerini dile getiren Kafkas, "Hiç kimse hazır değildi. Orhan hocanın neşesi, keyfi... Gerçekten çok da mutlu ve huzurlu bir dönem yaşadık birlikte. Sadece Trabzon camiasının değil, Türk spor camiasının başı sağ olsun. Çok iyi bir karakterdi, çok düzgün bir insandı. Mekanı cennet olsun" dedi.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Kaynak'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

Ailenin hastalığı

Trabzonspor ve Beşiktaş formaları da giyen 56 yaşındaki eski milli futbolcunun babası ve 4 ağabeyinin de kalp krizi nedeniyle vefat ettiği öğrenildi. 
 
Beş kardeşin ölüm nedeni de aynı
 
Ağabeyi Reşit Kaynak, 26 Mart 1999'da 46 yaşında kalp krizinden ölmüştü. Kayhan Kaynak ise 34 yaşında 9 Ocak 1994'te aynı nedenle hayata veda etmişti. İrfan Kaynak da 25 Ekim 1992'de 36 yaşında yine kalp krizi nedeniyle hayata veda etmişti. Ailenin bir diğer futbolcu ismi İlhan Kaynak ise 2021 yılında 62 yaşındakalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. Reşit, Kayhan, İrfan ve İlhan da profesyonel futbolcuydu. Toplam 7 erkek ve 1 kız kardeşten oluşan Kaynak ailesinde, kalp rahatsızlığı nedeniyle yıllar içinde peş peşe acı kayıplar yaşandı. Ailedeki genetik yatkınlık nedeniyle önce annelerini aynı rahatsızlıktan kaybeden Kaynak ailesinde, daha sonra futbolcu kardeşler de benzer kaderi paylaştı. 
Adana Demirspor'un eski futbolcusu Ayhan Kaynak ise 59 yaşında ve hayatta... 


Orhan Kaynak'ın özgeçmişi

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, Kaynak'ın 1 Mart 1970'de Adana'da dünyaya geldiği ve futbola Adanaspor'un altyapısında başladığı belirtildi. Kaynak'ın golcü kimliğiyle kısa sürede dikkat çektiğine işaret edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"1993-1994 sezonunda kulübümüze transfer olmuş ve bordo-mavili formayı giymeye başlamıştır. Takımımızda aynı isimde bir oyuncu bulunması nedeniyle camiamızda 'Küçük Orhan' lakabıyla anılan Kaynak, sahada ortaya koyduğu mücadeleci futbolu ve karakteriyle taraftarlarımızın gönlünde özel bir yer edinmiştir. 1994-1995 sezonunda ligde attığı gollerle takımımızın şampiyonluk mücadelesine önemli katkı sağlayan Orhan Kaynak, özellikle Avrupa kupalarında ortaya koyduğu performansla hafızalara kazınmıştır. Aston Villa ile oynanan karşılaşmalarda attığı goller, kulüp tarihimizin unutulmaz anları arasında yer almıştır. Futbolculuk kariyerinin ardından antrenörlüğe yönelen Kaynak, çeşitli kulüplerde yardımcı antrenörlük görevlerinde bulunmuştur. Kulübümüzde de farklı dönemlerde teknik ekipte görev alarak kulübümüze hizmet etmeyi sürdürmüştür. Çalışkanlığı, futbol bilgisi ve kulübümüze olan bağlılığıyla camiamızın takdirini kazanan Orhan Kaynak, kulübümüzün değerli bir parçası olarak daima hatırlanacaktır." Öte yandan Kaynak'ın cenaze programının daha sonra paylaşılacağı belirtildi.

Trabzonspor'da Onuachu ikinci baharını yaşıyor

Trabzonspor'un Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu, kariyerinin en üretken dönemlerinden birini bordo-mavili formayla geçiriyor

10.03.2026 11:22:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor'da Onuachu ikinci baharını yaşıyor
Trabzonspor'da Onuachu ikinci baharını yaşıyor
Trabzonspor'un Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu, kariyerinin en üretken dönemlerinden birini bordo-mavili formayla geçiriyor. Avrupa'nın farklı liglerinde golcülüğünü kanıtlayan deneyimli santrfor, özellikle bordo-mavili takımda görev aldığı iki sezonda ortaya koyduğu performansla Trabzonspor'un hücum hattındaki üretkenliğiyle kariyerinde ikinci baharını yaşıyor.

Nijeryalı golcü Paul Onuachu, daha önce göreve yaptığı Danimarka, Belçika, İngiltere ve Türkiye Liglerindeki performansına bakılarak yapılan araştırmada bordo-mavili takımda kariyerinin en iyi ikinci dönemini yaşıyor.

Futbol kariyerine Danimarka temsilcisi FC Midtjylland'da profesyonel olarak başlayan Onuachu, ilk yıllarında sınırlı süreler alsa da ilerleyen sezonlarda takımının önemli gol ayaklarından biri oldu. 2014-2015 sezonunda kiralık olarak forma giydiği Vejle Boldklub'ta 13 maçta 5 gol atan Nijeryalı oyuncu, Midtjylland'a döndükten sonra performansını daha da yukarı taşıdı. Özellikle 2018-2019 sezonunda 17 gole ulaşarak Avrupa kulüplerinin radarına girdi.

Belçika'da zirve yaptı



2019 yılında Belçika ekibi KRC Genk'e transfer olan Onuachu, kariyerinin en dikkat çekici sezonlarından bazılarını burada yaşadı. 2020-2021 sezonunda ligde 33 maçta 29 gol kaydeden Nijeryalı forvet, Avrupa'nın en golcü isimlerinden biri olarak öne çıktı. Genk formasıyla sonraki sezonlarda da istikrarlı performans sergileyen Onuachu, 2021-2022 sezonunda 19, 2022-2023 sezonunda ise 16 gole ulaştı.

Premier Lig deneyimi

Belçika'daki başarılı performansının ardından İngiltere Premier Lig ekiplerinden Southampton'a transfer olan Onuachu, burada beklediği kadar forma şansı bulamadı. İngiliz ekibinde çıktığı lig maçlarında sınırlı süre alan deneyimli oyuncu, gol sayısı bakımından önceki sezonlarının gerisinde kaldı. Oyuncu İngiltere kulübünde ayrı sezonlarda 1.5 sezon geçirerek 36 maçta 4 gol attı.

Trabzonspor'da ikinci bahar



2023-2024 sezonunda Trabzonspor'a kiralık olarak katılan Paul Onuachu, bordo-mavili takımda adeta yeniden doğdu. Süper Lig'de ilk sezonunda 21 maçta 15 gol kaydeden Nijeryalı santrfor, 2025-2026 sezonunda ise performansını daha da yukarı taşıdı.

Bu sezon ligde 22 maçta 20 gole ulaşan deneyimli golcü, kariyerinin en verimli dönemlerinden birini yaşıyor. Süper Lig'de gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan Onuachu, böylece Belçika ekibi KRC Genk formasıyla 2020-2021 sezonunda 38 lig maçında attığı 33 golün ardından en golcü sezonlarından birine yaklaşırken, yine Genk'te 2021-2022 sezonunda 29 maçta kaydettiği 19 golü de geride bıraktı.

Süper Lig'de sezonun devam ettiği süreçte 22 maçta 20 gole ulaşan Onuachu, Trabzonspor formasıyla kariyerinin en golcü ikinci dönemini geçirirken, 7 maçta üst üste gol atarak kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi.

Lig maçlarındaki performansı

Kariyerinde Danimarka, Belçika, İngiltere ve Türkiye liglerinde forma giyen Onuachu, ulusal liglerde toplam 342 maçta 175 gol ve 33 asistlik performans sergiledi. 21 bin 761 dakika sahada kalan deneyimli forvet, özellikle Trabzonspor formasıyla yakaladığı form grafiğiyle kariyerinde yeni bir sayfa açmış durumda.

Fatih Tekke: 'Kazanmamız gereken bir maçı kazandık'

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Kayserispor galibiyeti sonrası, "Kazanmamız gereken bir maçı kazandık" dedi

10.03.2026 01:09:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke: 'Kazanmamız gereken bir maçı kazandık'
Fatih Tekke: 'Kazanmamız gereken bir maçı kazandık'
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Kayserispor galibiyeti sonrası, "Kazanmamız gereken bir maçı kazandık" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Trabzonspor deplasmanda Kayserispor'u 3-1 mağlup etti. Maç sonu değerlendirmelerde bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, "Rakibimizin Trabzonspor'a karşı 10 kişi oynaması kolay değildi. İlk yarının sonunda bulduğumuz iki gol ile ikinci yarının başında bulduğumuz üçüncü gol ve ondan sonraki oyunumuz doğruydu.

Oyunun kontrolünü tutalım derken, çok basit hatalardan fırsatlar verdik. Son bölüm hoşumuza gitmeyen bir bölümdü. Kayserispor'u tebrik ederim.

Onlarda çok kritik durumdalar ve böyle maçlarda 10 kişi oynamak tabi ki zor. Sonuç olarak kazanmamız gereken bir maçtı ve kazandık, mutluyuz.

Sakatlarımız vardı. Bugün oyunun bazı bölümleri için çok olumlu konuşamayacağım. Genel hatlarıyla en önemlisi galip gelmekti, bunu başardık" ifadelerini kullandı.

Alanyaspor ile Gençlerbirliği puanları paylaştı

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Corendon Alanyaspor - Natura Dünyası Gençlerbirliği karşılaşması 0-0 sona erdi

09.03.2026 22:32:00
AA
Alanyaspor ile Gençlerbirliği puanları paylaştı
Alanyaspor ile Gençlerbirliği puanları paylaştı
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Corendon Alanyaspor - Natura Dünyası Gençlerbirliği karşılaşması 0-0 sona erdi.

5. dakikada Corendon Alanyaspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Hadergjonaj'ın ceza sahasına gönderdiği ortaya Mounie gelişine vole vurdu. Direkten dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

31. dakikada sağ kanattan gelişen Corendon Alanyaspor atağında Hwang'ın sert şutunda kaleye giden top, araya giren savunma oyuncularına çarparak dışarı çıktı.

39. dakikada Corendon Alanyaspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta Hadergjonaj'ın kullandığı kornerde arka direkte bulunan Meschack'tan sekti. Topu önünde bulan Ümit Akdağ'ın altı pasın gerisinde çektiği şutta, kaleci Velho iki hamlede topun sahibi oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarı

49. dakika sağ kanattan gelişen Corendon Alanyaspor atağında Meschak'ın ceza sahası içerisine çevirdiği topu Goutas, boş pozisyondaki Mounie'ye gelmeden araya girerek engelledi.

59. dakikada sağ kanattan gelişen ev sahibi atağında Meschack, topu yerden ceza sahasına gönderdi. Ön direkte topla buluşan Hwang'ın şutunu kaleci Velho kurtardı.

79. dakikada Antalya ekibinin sağ kanattan Hadergjonaj'la kullandığı köşe vuruşunda, top ceza sahasına yöneldi. İyi yükselen Lima'nın kafa vuruşunu kaleci Velho kornere çeldi.

90+5. dakikada Corendon Alanyaspor'da Hadergjonaj'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda top savunmadan sekti. Ceza sahası dışında topla buluşan Ruan'ın sert şutunu kaleci Velho kurtardı.

Karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı, yarın oynanacak müsabakalarla başlayacak

09.03.2026 10:42:00
İhlas Haber Ajansı
Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı
Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı, yarın oynanacak müsabakalarla başlayacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, yarın ve 11 Mart Çarşamba günü oynanacak 8 karşılaşmayla son 16 turu heyecanı başlayacak. Organizasyondaki tek Türk temsilcisi Galatasaray, yarın saat 20.45'te İngiltere temsilcisi Liverpool'u konuk edecek.

Turun rövanş maçları, 17-18 Mart'ta yapılacak ve çeyrek finalistler belli olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu ilk maçlarının programı (TSİ) şöyle:


Yarın

20.45 Galatasaray - Liverpool
23.00 Atalanta - Bayern Münih
23.00 Newcastle United - Barcelona
23.00 Atletico Madrid - Tottenham

11 Mart Çarşamba

20.45 Bayer Leverkusen - Arsenal
23.00 Paris Saint-Germain - Chelsea
23.00 Real Madrid - Manchester City
23.00 Bodo/Glimt - SportingİHA

Fenerbahçe'den Samsunspor'a cevap

Fenerbahçe Kulübü, maçın ardından Samsunspor'un yaptığı açıklamaya cevap verdi.

09.03.2026 10:26:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'den Samsunspor'a cevap
Fenerbahçe'den Samsunspor'a cevap
Fenerbahçe Kulübü, maçın ardından Samsunspor'un yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, sahasında Samsunspor'u 3-2 mağlup etti. Karşılaşmada yaşanan olayların ardından Samsunspor bir açıklama yayınlarken, Fenerbahçe de bu açıklamaya cevap verdi.

Sarı-lacivertliler, şu ifadeleri kullandı:

"Samsunspor ile oynadığımız müsabakanın ardından Samsunspor Kulübü Başkanı tarafından yapılan açıklamaları hayretle takip etmiş bulunmaktayız. Öncelikle açıkça ifade etmek isteriz ki, futbolcularımızın hakeme yönelik herhangi bir fiziki müdahalede bulunduğu yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır.

Bu tür mesnetsiz ve gerçekle hiçbir ilgisi olmayan ithamların kamuoyu önünde dile getirilmesi sorumsuz bir yaklaşımın göstergesidir. Başkanımız Sayın Sadettin Saran, maçın ardından tribünlerde yaşanan gerginliğin büyümemesi ve olayların daha fazla tırmanmaması adına ilgili bölgeye giderek ortamın sakinleşmesi için çaba göstermiştir.

Başkanımızın oradaki varlığı, iddia edildiği gibi herhangi bir kişi ya da kulübe destek amacı taşımamakta, yalnızca gerginliğin sonlandırılmasına yönelik sorumluluk bilinciyle atılmış bir adımdır.

Ne yazık ki Samsunspor Kulübü Başkanı'nın her maçımız öncesinde ve sonrasında camiamızın sinir uçlarına dokunan açıklamaları adeta bir alışkanlık haline getirdiğini görmekteyiz. Bugün ortaya çıkan atmosfer için başkalarını suçlamak yerine, öncelikle kendi kullandığı dilin oluşturduğu gerilimin sorumluluğuyla yüzleşmesi gerekir.

Sporun ruhuna ve rekabetin doğasına zarar veren, gerilimi bilinçli şekilde tırmandırmayı amaçlayan bu tür provokatif söylemler Türk futboluna hiçbir katkı sağlamadığı gibi, yöneticilik sorumluluğuyla da bağdaşmamaktadır.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, camiamızı hedef alan bu tür provokatif söylemlerin karşısında durmaya devam edeceğimizi ve gerçek dışı iddiaların kamuoyunu yanıltmasına asla izin vermeyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

Samsunspor'dan büyük tepki

Samsunspor: "Tartışmalı hakem kararları geceye damga vurdu, mücadelemiz görmezden gelindi"

09.03.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor'dan büyük tepki
Samsunspor'dan büyük tepki
Samsunspor, son saniyelerde yediği golle mağlup olduğu Fenerbahçe maçının ardından açıklama yayımladı.

Trendyol Süper Lig'de 25. hafta müsabakasında iki kez öne geçmesine rağmen son anlarda yediği gollerle sahadan mağlup ayrılan Samsunspor, Fenerbahçe maçının ardından bir açıklama yayımladı. Resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Futbol adına keyifli geçmesi beklenen bir geceye, ne yazık ki bir kez daha tartışmalı hakem kararları damga vurmuş; futbolcularımızın sahada ortaya koyduğu büyük emek ve mücadele görmezden gelinmiştir.

Karşılaşmanın henüz başlangıç bölümünde Fenerbahçe futbolcusu Matteo Guendouzi'nin, futbolcumuzun ayak bileğine yaptığı ve doğrudan kırmızı kart gerektiren müdahalesinin herhangi bir kartla cezalandırılmaması, müsabakanın seyrini etkileyen ilk önemli karar olmuştur. Bir diğer pozisyonda ise Fenerbahçe futbolcusu Jayden Oosterwolde'nin futbolcumuzun boğazını sıkarak yere indirdiği pozisyonun da herhangi bir kartla cezalandırılmaması, kamuoyunda büyük soru işaretleri oluşturmuştur" ifadeleri kullanıldı.

"Ne yazık ki Türk futbolunda bu tür müdahalelerin görmezden gelinmesi ya da yeterli şekilde cezalandırılmaması, futbolun adalet duygusuna ciddi zarar vermektedir" denilen açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı:



"Rakip takımın attığı gollerle ilgili kamuoyunda oluşan ofsayt tartışmaları da ayrıca değerlendirilmesi gereken bir başka başlıktır. Öte yandan müsabakanın son dakikalarında, Kulüp Başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım'ın bulunduğu bölgeye yönelik olarak bazı rakip taraftarlar tarafından ağır küfürler edilmiş, saldırı girişiminde bulunulmuş ve yaralama amacı taşıyan yabancı maddeler atılmıştır. Bu tür davranışların münferit kişiler tarafından gerçekleştirilmiş olması, yaşananların ciddiyetini ortadan kaldırmamaktadır. Futbolun ruhuna ve spor ahlakına aykırı bu eylemlerin sorumluları hakkında gerekli işlemlerin yapılması büyük önem taşımaktadır.

Samsunspor Camiası olarak her sezon benzer tartışmaların yaşanmasından ve sahada verilen emeğin bu şekilde gölgelenmesinden büyük rahatsızlık duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Elbette futbolun doğasında kazanmak da vardır, kaybetmek de. Ancak Avrupa kupalarında hakem yönetimi açısından benzer sorunlar yaşamazken, ülke futbolunda aynı tartışmaların tekrar tekrar gündeme gelmesi Türk futbolu adına düşündürücüdür. Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu'nu, hem müsabakada yaşanan hakem kararları hem de tribünlerde gerçekleşen olaylarla ilgili gerekli incelemeleri yapmaya ve sorumlular hakkında gereken adımları atmaya davet ediyoruz."

Fenerbahçe, ligde 2 hafta sonra kazandı

Fenerbahçe, Samsunspor karşılaşmasıyla Trendyol Süper Lig'de 2 hafta sonra 3 puan kazandı

09.03.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, ligde 2 hafta sonra kazandı
Fenerbahçe, ligde 2 hafta sonra kazandı
Fenerbahçe, Samsunspor karşılaşmasıyla Trendyol Süper Lig'de 2 hafta sonra 3 puan kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, sahasında Samsunspor ile karşılaştı.



Sarı-lacivertliler 2 kez geriye düştüğü mücadeleyi 3-2'lik skorla kazandı. Kanarya'ya galibiyeti getiren golleri Matteo Guendouzi, Dorgeles Nene ve Sidiki Cherif kaydetti. Tedesco'nun öğrencileri, ligde 23. haftada Kasımpaşa ile, 24. haftada da Antalyaspor ile berabere kalmıştı.



Fenerbahçe, Karadeniz ekibine karşı aldığı bu galibiyetle ligde puanını 57'ye yükseltti.



Fenerbahçe, gelecek hafta Fatih Karagümrük ile deplasmanda oynayacak.

Guinness rekortmeni tekvandocuya Datça'da veda


 
Guinness dünya rekortmeni olan ve nükseden beyin tümörü nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren tekvando sporcusu Ali Bahçetepe, Muğla'nın Datça ilçesinde defnedildi.

08.03.2026 23:23:00
MURAT ÇORBACI
 Guinness rekortmeni tekvandocuya Datça'da veda
 Guinness rekortmeni tekvandocuya Datça'da veda

Yaklaşık 2 aydır Bursa Şehir Hastanesi'nde geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi gördüğü belirtilen Ali Bahçetepe, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Bahçetepe'nin cenazesi, vasiyeti üzerine Datça'nın Mesudiye Mezgit Mahallesi'ne getirildi. Bahçetepe, burada kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi.

Rekor üstüne rekor kırdı

Dünyanın en fazla beton blok kıran adamı olarak Guinness rekorlar kitabına girmeyi başaran "Demir Yumruk" ünvanına sahip Bahçetepe, Datça'da spor salonu işleterek gençlere de ilham vermişti.

70 yaşındaydı

Muğla Datça'da yaşayan 70 yaşındaki rekortmen tekvandocu Ali Bahçetepe, daha önce kanseri iki kez yenmişti. Bahçetepe, ikinci tehlikeyi atlattıjtan sonra katıldığı Dünya Şampiyonası'ndan 2016'da çifte madalyayla dönmüştü. Tekvando kırış dalında 21 Guinness Dünya Rekoru bulunan 'Demir Yumruk' lakaplı Bahçetepe beyin tümöründen çok çekti. Ege Üniversitesi Beyin Cerrahisi Bölümü'nde 24 Aralık 2010'da ameliyat geçirdi. 8 ayda tekrar spora dönerek rekorlar kırmaya devam eden tekvandocunun, 2015 Aralık'ta beyninde ikinci kez ura rastlandı. Muğla Devlet Hastanesi'ndeki ameliyat ve tedavi sürecinin ardından yeniden sağlığına kavuşan Ali Bahçetepe, 6 yıl önceki gibi taburcu olduktan 8 ay sonra yine büyük bir başarıya imza attı. Güney Kore'de 3-6 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılan Hammadang Tekvando Dünya Şampiyonası'nda 60 yaş kategorisinde yarışan veteran sporcu, yumruk kırışında 10 betonu tek seferde kırarak altın madalya kazanan Bahçetepe, açık el kırışında ise beton kiremitlerden 13'ünü tek vuruşta kırarak üçüncülüğün sahibi olmuştu. Bir dakikada en fazla beton blok, 30 saniyede en fazla beton blok, tek vuruşta en fazla beton blok ve göğüs üstü beton blok kırmada Guinnes'e giren Bahçetepe, bundan 10 yıl önce "İki kez beynimde ur tespit edildi. İki kez bıçak altına yattım. Yılmadım, hep çalıştım. Tekvando beni hayata bağladı. Madalyalarla döndüğüm için mutluyum" demişti.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.