logo
25 MART 2026

Trabzon eksik gitti

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda Antalyaspor ile yapacağı maç için Antalya'ya gitti

12.05.2016 00:00:00
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde sabah saatlerinde basına kapalı bir antrenman gerçekleştirerek karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayan bordo-mavililer, daha sonra uçakla Antalya'ya hareket etti.

Bordo-mavili kafilede sakatlıkları bulunan Ramazan Övüç, Douglas, Muhammet Demir, Akakpo, Musa Nizam, kart cezalısı Aykut Demir, sezonun son iki haftası için izin verilen Onur Recep Kıvrak ve Bosingwa, geçen hafta affedilmesine karşın teknik direktör Hami Mandıralı tarafından Çaykur Rizespor maçı kadrosuna alınmayan Erkan Zengin ile Cavanda yer almadı. Ayrıca vize işlemleri için kentten daha önce ayrılan Yusuf Erdoğan, Okay Yokuşlu ve Güray Vural'ın ise takımın kampına Antalya'da katılacağı bildirildi. Trabzonspor'un Antalyaspor maçına Esteban, Semih Karadeniz, Mustafa Yumlu, Salih Dursun, Güray Vural, Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı, Mehmet Ekici, Savaş Çakır, Yusuf Erdoğan ve Cardozo muhtemel 11'i ile  çıkması bekleniyor.

Popescu: 'Türkiye favori ama Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok'

Rumen futbolunun efsane isimlerinden Gheorghe Popescu, Türkiye'nin favori olduğunu belirterek, "Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok. Son zamanlarda Avusturya ve İsviçre gibi takımlara karşı iyi sonuçlar aldık ve tek maçlık bir play-off'ta her şey olabilir" dedi.

25.03.2026 11:02:00
İhlas Haber Ajansı
Popescu: 'Türkiye favori ama Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok'
Popescu: 'Türkiye favori ama Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok'
Rumen futbolunun efsane isimlerinden Gheorghe Popescu, Türkiye'nin favori olduğunu belirterek, "Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok. Son zamanlarda Avusturya ve İsviçre gibi takımlara karşı iyi sonuçlar aldık ve tek maçlık bir play-off'ta her şey olabilir" dedi.

Dorinel Munteanu ve Gheorghe Hagi'den sonra 116 müsabakayla Romanya Milli Takımı'nın en çok maça çıkan üçüncü futbolcusu olan, Galatasaray ile UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa zaferi yaşayan, Barcelona'yla UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı kaldıran, PSV Eindhoven ile Hollanda şampiyonlukları yaşayan Rumen ve Avrupa futbolunun efsane oyuncularından Gheorghe Popescu, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off yarı finalinde yarın oynanacak Türkiye - Romanya mücadelesine ilişkin İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Türkiye, kariyerim ve hayatım için çok önemli bir yer"



Romanya ve Türkiye'nin Dünya Kupası yolunda karşı karşıya gelecek olmasının duygusal anlamda nasıl hissettirdiğini anlatarak sözlerine başlayan Popescu, "Bu benim için olağanüstü bir an ve bambaşka hissediyorum. Türkiye, kariyerim ve hayatım için çok önemli bir yer. Bu yüzden bu gerçekten çok özel bir şey. Eşsiz bir durum, daha önce hiç yaşamadığım bir şey ve sabırsızlıkla bekliyorum" ifadelerini kullandı.

"Mircea Lucescu, böyle bir maçta Romanya'yı yönetecek en doğru adam"



Gheorghe Popescu, Teknik Direktör Mircea Lucescu'nun böyle kritik bir maçta Romanya'nın başında olmasının nasıl bir avantaj sağladığına dair görüşlerini de paylaştı. Rumen efsane, "Lucescu, böyle bir maçta Romanya'yı yönetecek en doğru adam. Türk futbolunu ve zihniyetini her yönüyle anlıyor. Böylesine önemli bir maç için her detayı hesaba kattığına inanıyorum. Umarım o yedek kulübesinde, Hagi ve ben de tribünde taraftar olarak ve Türkiye'de tarih yazmış Rumenler olarak, İstanbul'da bir kez daha zafer kazanabiliriz, bu sefer mevcut milli takımla" şeklinde konuştu.

"Türkiye olağanüstü oyunculara sahip"



Türkiye'nin son dönemde hücum odaklı ve cesur oyun tarzına sahip olduğuna vurgu yapan Popescu, "Türkiye'nin oyun tarzı çok etkileyici, her an fark oluşturabilecek olağanüstü oyunculara sahip. Sadece Romanya savunması için değil, her savunma için bir tehdit oluşturuyor" diye konuştu.

"Bugünkü Türkiye takımı, bizim jenerasyonumuzdan daha teknik"

58 yaşındaki futbol adamı, 'Şu anki Türkiye kadrosunu, Galatasaray ile kupalar kazandığınız jenerasyondaki Türk futbolcularla karşılaştırdığınızda ne gibi farklılıklar görüyorsunuz'' sorusunu şöyle cevaplandırdı:
"Her iki dönemde de olağanüstü oyuncular vardı. Futbol o zamandan beri çok gelişti. Bence bugünkü takım bizim jenerasyonumuzdan daha teknik. Ancak o zamanki zihniyet ve ruh, Türkiye'nin dünyada üçüncülüğe ulaşmasına yardımcı olan şeydi. Türkiye'nin çok değerli bir kadrosu olmasına rağmen, bunun bugün hala mümkün olup, olmadığından emin değilim."

"Takım ruhu ve güçlü taktik disiplinle Türkiye'nin kilit oyuncularını etkisiz hale getirebiliriz"

Arda Güler, Kenan Yıldız ve Hakan Çalhanoğlu gibi oyuncuların Türkiye adına maçın sonucunu değiştirme kapasitesine sahip olduğunu belirten Popescu, Romanya'nın ise doğru hamlelerle bu futbolcuları etkisiz hal getirebileceğini savundu. Gheorghe Popescu, "Bu oyuncular harika ve dünyanın hemen hemen her takımında ilk 11'de oynayabilirler. Belki şu anda aynı türden bireysel yıldızlarımız yok ancak takım ruhu, motivasyon ve çok güçlü taktik disiplinle Türkiye'nin kilit oyuncularını etkisiz hale getirerek bunu telafi edebiliriz" dedi.

"Türkiye favori ama Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok"

Eski Rumen futbolcu, Türk taraftarların oluşturacağı atmosferin farkında olduğunu söylerken, bazen baskının ev sahibi takım için olumsuz da bir rol oynayabileceğine dikkat çekti. Popescu, "Türkiye favori ama Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok. Son zamanlarda Avusturya ve İsviçre gibi takımlara karşı iyi sonuçlar aldık ve tek maçlık bir play-off'ta her şey olabilir. Birkaç önemli an, tüm farkı oluşturabilir" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'nin her zaman tutkusu, motivasyonu ve güçlü bir performans arzusu olmuştur"

Türkiye'de futbol oynadığı dönemdeki takım arkadaşlarından da övgüyle bahseden Gheorghe Popescu, "Türkiye'nin her zaman tutkusu, motivasyonu ve güçlü bir performans arzusu olmuştur. Bunu bugün bile oyun tarzlarında görebilirsiniz. Her dönemin kendine özgü bir güzelliği vardır. Eski takım arkadaşlarım olağanüstü oyunculardı ve benim için kariyerimin en güzel dönemi o dönemdir. Nesilleri karşılaştırmayı sevmiyorum. İkinci evim İstanbul'da ve bu maçın tadını doyasıya çıkarmak istiyorum" açıklamasını yaptı.

"Türk taraftarlarla yeniden bir araya gelmeyi dört gözle bekliyorum"

Müsabaka için Türkiye geleceğini de aktaran Popescu, Türk taraftarlarla bir araya gelmeyi heyecanla beklediğine değindi. Efsane futbolcu, "Türkiye'de oynadığım dönemde her zaman yapmaya çalıştığım şey; sadece ben değil, biz olmaktı. Durum ne olursa olsun sahada elimizden gelenin en iyisini vermekti. Taraftarların desteğini gerçekten hissettik, performanslarımız ve sonuçlarımızla onlara mutluluk getirmenin ne kadar önemli olduğunu anladık. Bence yetenek, teknik, fiziksel hazırlık veya taktik disiplinin ötesinde, karakter ve motivasyon sadece futbolda değil, her spor dalında çok önemli bir rol oynar. Muhteşem bir maç bekliyorum ve elbette elemeleri geçebileceğimizi umuyorum. Benim için şahsen Türkiye'ye dönmek her zaman özeldir. Umarım bu ziyaret, son zamanlarda yaptığım diğer ziyaretler kadar anlamlı olur ve sonuçtan bağımsız olarak Türk taraftarlarla yeniden bir araya gelmeyi dört gözle bekliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Futbolcular için yeni nesil performans ölçüm sistemi geliştirildi

Çorum Hitit Üniversitesi'nde, futbolcuların anaerobik güç ve kapasite düzeylerini maç ortamına en yakın şartlarda, otonom algılama teknolojileriyle ölçebilen yeni bir sistem geliştirildi.

25.03.2026 10:26:00
İhlas Haber Ajansı
Futbolcular için yeni nesil performans ölçüm sistemi geliştirildi
Futbolcular için yeni nesil performans ölçüm sistemi geliştirildi
Çorum Hitit Üniversitesi'nde, futbolcuların anaerobik güç ve kapasite düzeylerini maç ortamına en yakın şartlarda, otonom algılama teknolojileriyle ölçebilen yeni bir sistem geliştirildi.

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu'nun yürütücülüğünü yaptığı, "Ardışık Şut Çekimleri Ortamında Otonom Algılama ile Futbol Sporu için Anaerobik Güç ve Kapasite Ölçüm ve İzleme Sistemi Geliştirilmesi" başlıklı proje, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından patenti alınan ve TÜBİTAK 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.



Projeyle birlikte, futbolcuların anaerobik güç ve kapasite düzeylerini gerçek oyun benzeri şartlarda ölçebilen bir sistem tasarlandı. Tasarlanan sistem, ardışık şut çekimleri sırasında otonom algılama teknolojileriyle veri toplayarak sporcu performansını bütüncül şekilde değerlendirebiliyor.



Spor bilimleri, mühendislik ve yapay zeka temelli yaklaşımları bir araya getiren çalışma, futbolcu performansının nesnel, hızlı ve güvenilir biçimde değerlendirilmesine imkan tanıyarak yetenek seçimi, antrenman planlaması ve performans takibi süreçlerinde güçlü ve kanıta dayalı bir karar destek mekanizması sunabiliyor. Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, proje ile ilk kez futbola özgü hareketler temelinde anaerobik performansın otonom olarak ölçülmesine imkan tanıyan bir yaklaşımın belirlendiğini söyledi.

Projenin başarıyla tamamlanarak ürüne dönüştürülmesi halinde, geliştirilen ölçüm ve izleme sisteminin yalnızca futbol ile sınırlı kalmayıp farklı spor branşları için de uyarlanabilir olduğunu söyleyen Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, "Projenin spor bilimleri alanına ve ülkemizin araştırma geliştirme ekosistemine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Proje çalışmalarında Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Akif Akgül, Buharaevler Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni Dr. Ali Zafer Bozkır, Kırıkkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Yapıcı ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Furkan Kamanlı yer aldı.

Trabzonspor’un zirveyle farkı 1 puana indirme şansı

Trendyol Süper Lig'in 27. haftası sonunda 60 puanla 3. sırada yer alan Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde geçen sezon sonundaki puanından daha fazlasını topladı

24.03.2026 11:28:00
AA
Trabzonspor’un zirveyle farkı 1 puana indirme şansı
Trabzonspor’un zirveyle farkı 1 puana indirme şansı
Trendyol Süper Lig'in 27. haftası sonunda 60 puanla 3. sırada yer alan Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde geçen sezon sonundaki puanından daha fazlasını topladı.

Geçen sezon 36 maç sonunda 13 galibiyet, 12 beraberlik, 11 mağlubiyet elde ederek 51 puanla ligi 7. sırada tamamlayan bordo-mavililer, bu sezon daha başarılı bir grafik gösteriyor.

Karadeniz ekibi, 27 hafta sonunda 18 galibiyet, 6 beraberlik, 3 mağlubiyet ile 60 puan elde ederek Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gerisinde üçüncü sırada zirve yarışını sürdürüyor. Bordo-mavililer, geçen sezon lig sonundan 9 puan daha fazla toplamayı başardı.

Şampiyonluk sonrası en iyi dönem



Trabzonspor, şampiyonluk yaşadığı 2021-2022 sezonundan sonra en iyi dönemini geçiriyor.

Şampiyonluk yaşadığı sezonun 27. haftasını 66 puanla lider kapatan Karadeniz ekibi, sonraki sezonlarda bu istatistiğin uzağında kaldı. Bordo-mavililer, 2022-2023 sezonunda 44 puanla 6'ncı, 2023-2024'te 46 puanla 3'üncü sırada yer alırken, 2024-2025 sezonunun aynı döneminde ise 36 puanla 10. sırada yer bulabildi.

Karadeniz ekibi, bu sezon da 27. hafta sonunda 60 puanla 3. sırada yer alarak, son 4 sezon içindeki en iyi dönemini geride bıraktı.

Zirveyle farkı 1 puana indirme şansı



Trabzonspor, 4 Nisan Cumartesi günü ağırlayacağı lider Galatasaray'ı mağlup etmesi halinde rakibiyle arasındaki puan farkını 1'e indirecek.

Bir maç eksiği bulunan sarı-kırmızılı takım karşısında şampiyonluk yolunda çok önemli bir karşılaşmaya çıkacak Karadeniz ekibi, 2021-2022 sezonunda şampiyon olduğu dönemin ardından ilk kez böyle bir fırsat yakaladı.

Aynı puana sahip olduğu Fenerbahçe'nin averajla gerisinde üçüncü sırada haftaya girecek Karadeniz ekibi, Galatasaray ile oynayacağı karşılaşmaya odaklanacak.

FIFA, Adana Demirspor'un en son 6, toplamda 60 puanını sildi

FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig ekibi Adana Demirspor'a 6 puan silme cezası verdi.

24.03.2026 11:06:00
Haber Merkezi
FIFA, Adana Demirspor'un en son 6, toplamda 60 puanını sildi
FIFA, Adana Demirspor'un en son 6, toplamda 60 puanını sildi
FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig ekibi Adana Demirspor'a 6 puan silme cezası verdi.

FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig'de mücadele eden Adana Demirspor'un mali ve hukuki dosyaları nedeniyle 6 puanını daha sildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 23 Mart 2026'da duyurulan bu kararla birlikte, mavi-lacivertli ekibin bu sezon aldığı toplam puan silme cezası 60 puana ulaşarak Türk futbol tarihinin en ağır yaptırımlarından biri haline geldi.

Operasyonun ve Cezanın Detayları



Son 6 puanlık cezanın ardından Adana Demirspor'un güncel puanı -51'den -57'ye geriledi.

TFF'nin resmi açıklamasına göre ceza, FIFA Disiplin Komitesi tarafından karara bağlanan toplam 1 dosya üzerinden uygulandı.

Cezaların temelinde kulübün geçmiş dönem borçları, yabancı oyuncu alacakları ve uluslararası transfer süreçlerindeki mali yükümlülüklerin yerine getirilmemesi yer alıyor.

Adana Demirspor, bu sezon boyunca farklı tarihlerde 6'şar ve 12'şer puanlık periyotlarla toplamda 60 puanlık bir kayıp yaşadı.

Aral Şimşir, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası play-off maçları için aday kadroya çağrılan Aral Şimşir, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı

23.03.2026 22:14:00
İhlas Haber Ajansı
Aral Şimşir, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı
Aral Şimşir, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı
A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası play-off maçları için aday kadroya çağrılan Aral Şimşir, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı.



Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamaya göre, "FC Midtjylland kulübünde forma giyen Aral Şimşir, son oynadığı karşılaşmada arka adalesinde yaşadığı sakatlık nedeniyle A Milli Takımımızın Dünya Kupası play-off maçlarının aday kadrosundan çıkarıldı. Müsabakanın ardından Danimarka'da yapılan tetkik ve muayene raporlarını inceleyen A Milli Takım sağlık heyeti, sakatlığın kamp sürecinde iyileşmeyeceğini belirledi. Teknik heyetin kararı ile futbolcunun tedavisini kulübünde sürdürmesi uygun bulundu" denildi.

Çorum FK, Uğur Uçar yönetiminde uçtu

Çorum FK, Teknik Direktör Uğur Uçar'ın göreve gelmesinin ardından Trendyol 1. Lig'de oynadığı 7 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

23.03.2026 13:12:00
İhlas Haber Ajansı
Çorum FK, Uğur Uçar yönetiminde uçtu
Çorum FK, Uğur Uçar yönetiminde uçtu
Çorum FK, Teknik Direktör Uğur Uçar'ın göreve gelmesinin ardından Trendyol 1. Lig'de oynadığı 7 maçtan da galibiyetle ayrıldı.



Trendyol 1. Lig'in 32. haftasında Çorum FK, dün oynanan müsabakada Iğdır FK'yi deplasmanda 2-0 skorla mağlup ederek galibiyet serisini 7'ye çıkardı.



Teknik Direktör Uğur Uçar'ın göreve gelmesinin ardından yenilgi almayan Çorum FK, deneyimli teknik adamla 7'de 7 yaptı. 62. puanla 4. sırada yer alan Çorum temcilcisi, sezonun kalan kısmını namağlup tamamlamak istiyor.

Çorum FK, lider Erzurumspor ile arasındaki puan farkını 7'ye, 2. sıradaki Amed Sportif Faaliyetler ile 5'e, 3. basamaktaki Esenler Erokspor'la da 1'e indirdi.

Güreşçi develer, bir yıl sonra sahalara geri döndü

Yurt genelinde şap salgını nedeniyle deve güreşleri bu yıl yapılamazken, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde sezonun son günlerinde düzenlenen antrenman güreşleri büyük ilgi çekti

23.03.2026 10:21:00
İhlas Haber Ajansı
Güreşçi develer, bir yıl sonra sahalara geri döndü
Güreşçi develer, bir yıl sonra sahalara geri döndü
Yurt genelinde şap salgını nedeniyle deve güreşleri bu yıl yapılamazken, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde sezonun son günlerinde düzenlenen antrenman güreşleri büyük ilgi çekti.

Pelitköy arenasında düzenlenen güreşlere, İzmir, Muğla ve Çanakkale'den de develer katılırken, güreşleri yaklaşık 2 bin kişi izledi.



İlçe merkezine 9 kilometre uzaklıktaki Pelitköy Mahallesinde düzenlenen güreşlerde kıran kırana güreşler olurken, bazı develerde kaçmayı tercih etti. Görevliler bazı develeri ayırmakta zorluk çekti. Güreşleri Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ile Belediye Meclis Başkan vekili Tarık Erdil, Deveciler Derneği Başkanı Sadık Varol ve yaklaşık 2 bin güreş sever izledi. Çok sayıda vatandaş, güreş izlerken mangal keyfi yaptı.



Şap hastalığı nedeniyle sezonda güreş yapılamadığını kaydeden Belediye Meclis Başkan Vekili Tarık Erdil, "Bu sene şap nedeniyle güreşler sekteye uğradı. Sezonun son günlerinde bugün antrenman güreşi yapalım istedik. Ama, güreşler çok ilgi gördü. İzmir, Muğla ve Çanakkale' den develer geldi. Gelen arkadaşlar hiçbir ücret talep etmedi. Adeta bu güreş için seferberlik yaptılar. Araç parası bile talep edilmedi. Hepsi bu kültürün yaşatılması için destek oldular. Güreşleri çok sayıda insan izledi. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi.



Deveciler Derneği Başkanı Sadık Varol da, "Türkiye genelinde şap hastalığı nedeniyle güreşler yapılamadı. Sezonun son günlerinde bu güreşimizi yaptık. Tüm arkadaşlarımız imece ile bu işe destek oldu. Kimse para talep etmedi. Güreşimiz çok iyi oldu. Çok seyirci var. Seyirci bu güreşleri özlemiş. Herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için sahaya indi

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı

23.03.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için sahaya indi
Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için sahaya indi
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş ile oynayacağı kritik derbi mücadelesinin hazırlıklarına bugün gerçekleştirdiği antrenmanla başladı.



Milli maç arası nedeniyle verilen 3 günlük iznin ardından topbaşı yapan sarı-lacivertliler, teknik direktör Domenico Tedesco yönetiminde ilk idmanını gerçekleştirdi.



Milli takımlarda bulunan oyuncuların yer almadığı antrenman, Can Bartu Tesisleri'nde (Samandıra) yapıldı.



İdman, salonda gerçekleştirilen core hareketleriyle başladı. Ardından sahaya geçen futbolcular; ısınma, çabukluk, koordinasyon ve pas çalışmaları üzerinde durdu.

Günün son bölümünde oyuncular bireysel çalışmalar yaparak antrenmanı tamamladı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki bu önemli karşılaşma, 5 Nisan Pazar günü oynanacak. Sarı-lacivertli ekip, hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek

Milli taekwondoculardan Belçika'da 30 madalya birden

Türkiye Genç ve Büyük Taekwondo Milli Takımları, Belçika Açık Taekwondo Turnuvası'nda toplam 30 madalya kazandı

22.03.2026 23:13:00 / Güncelleme: 22.03.2026 23:20:02
İHA
Milli taekwondoculardan Belçika'da 30 madalya birden
Milli taekwondoculardan Belçika'da 30 madalya birden
Belçika'nın Lommel şehrinde düzenlenen turnuvada Türkiye'yi büyükler kategorisinde 38, gençler kategorisinde ise 20 sporcu temsil etti. Ay-yıldızlı sporcular, toplamda 8 altın, 12 gümüş ve 10 bronz olmak üzere 30 madalya elde etti. Türkiye, büyükler kategorisinde 4 altın, 5 gümüş, 6 bronz, gençler kategorisinde ise 4 altın, 7 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.
Turnuvada uluslararası hakem Sinem Gültaş da en iyi hakem ödülüne layık görüldü.



Madalya kazanan sporcular şu şekilde:



Büyükler
Altın: Merve Dinçel Kavurat (53kg), Hatice Pınar Yiğitalp (62kg), Nafia Kuş Aydın (+73kg), Emre Kutalmış Ateşli (+87kg)
Gümüş: Sıla Irmak Uzunçavdar (53kg), Sude Yaren Uzunçavdar (73kg), Deniz Dağdelen (54kg), İbrahim Öter (63kg), Ferhat Can Kavurat (74kg)
Bronz: Hatice Kübra İlgün (57kg), Zehra Begüm Kavukcuoğlu (+73kg), Enes Kaplan (58kg), Ömer Furkan Körpe (74kg), Orkun Ateşli (87kg), Enbiya Taha Biçer (+87kg)

Gençler
Altın: Nehir Tekin (55kg), Utku Kap (45kg), Yunus Emre Özden (48kg), Altuğ Gesge (51kg)
Gümüş: Zeynep Zilan Ülgüt (42kg), Medine Gül Turan (44kg), Fatma Zehra Akyazıcı (49kg), Elif Esmira Özdirim (63kg), Abdurrahman Yılmaz Kılıç (55kg), Eymen Akyol (59kg), Yusuf Efe Mızrak (+78kg)
Bronz: Neslihan Bozkurt (46kg), Aslı Cemre Ceylan (52kg), Zeynep Nil Menekşe (68kg), Tunahan Yörük (78kg)

A Milli Futbol Takımı, Romanya maçı hazırlıklarını sürdürdü

A Milli Futbol Takımı, 26 Mart'ta Romanya ile oynayacağı 2026 FIFA Dünya Kupası play-off yarı final maçının hazırlıklarını sürdürdü

22.03.2026 12:39:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Futbol Takımı, Romanya maçı hazırlıklarını sürdürdü
A Milli Futbol Takımı, Romanya maçı hazırlıklarını sürdürdü
A Milli Futbol Takımı, 26 Mart'ta Romanya ile oynayacağı 2026 FIFA Dünya Kupası play-off yarı final maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Video-analiz toplantısının ardından idman hazırlıkları için fitness salonuna geçen oyuncular, daha sonra Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde Riva'daki TFF Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Türk Hava Yolları Antrenman Sahası'nda basına kapalı bir antrenman yaptı.



Bugünkü antrenman, dünkü çalışmada yer alan futbolculara ek olarak, Fenerbahçe'den Oğuz Aydın, Galatasaray'dan Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, Kaan Ayhan, Yunus Akgün, RAMS Başakşehir'den Muhammed Şengezer, Trabzonspor'dan Mustafa Eskihellaç ile Ümit Millî Takım aday kadrosunda bulunan oyuncularımızdan Baran Gezek, Barış Kalaycı, Eyüp Aydın, Hamza Güreler ve Yasin Özcan'ın da katılımıyla toplam 19 oyuncuyla gerçekleştirildi.



Abdülkerim Bardakcı takımdan ayrı düz koşu yaparak çalışmayı tamamlarken, antrenmanda ağrıları nedeniyle yer alamayan Barış Alper Yılmaz ve Uğurcan Çakır'a tedavi uygulandı.
Ay-yıldızlıların bugünkü antrenmanını TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz ile Yönetim Kurulu Üyeleri Bilal Arslan ve Muhammet Akçay da takip etti.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.