logo
05 HAZİRAN 2026

Trabzon yelken açıyor

24.08.2008 00:00:00
Yeni sezona Ankaraspor ile kendi sahasında oynayacağı maçla, 'merhaba' diyecek olan Trabzonspor'da, camianın beklentisi oldukça fazla. Yeni bir kadro oluşturan bordo mavili kulüp, Süper Lig'de Karadeniz fırtınası estirmeye kararlı.

Bu sezon takımda köklü bir değişikiliğe giden ve 20'nin üstünde futbolcu transfer eden bordo mavililer Süper Lig'in ilk haftasında kendi evinde konuk edeceği sezonun ilk hafta maçında bugün sahasında Ankaraspor ile yenerek lige iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 1 maç seyircisiz oynama cezası kaldıran bordo-mavililer, yenilenen stadında taraftarlarının önüne çıkacak.

Yeni sezona yaptığı transferlerle adından söz ettirerek girmeye hazırlanan Trabzonspor'da, Ankaraspor maçı öncesi bonservis sorunu henüz giderilemeyen Senegalli file bekçisi Tony Sylva ve Nijerya Milli takımı adına olimpiyatlarda mücadele eden Isaac dışında, eksik futbolcu bulunmuyor. Almanya'da yaptığı 7 hazırlık maçında 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve birde beraberlik elde ederek istikrarsız bir görüntü çizen bordo - mavililer, yeni sezondan ise oldukça umutlu. Ankaraspor maçı öncesi futbolcularla sık sık mini toplantılar yapan Teknik Direktör Ersun Yanal'ın, "Uzun zamandır birlikteyiz, artık uyum sorununu kafanızdan atın. Ankaraspor maçı hepimiz için bir milat olacak. Trabzonspor'un yeniden diriliş yılında, sizde adınızı tarihe yazdırabilirsiniz" diyerek oyuncularını motive ettiği öğrenildi. Yanal 11'ini belirlediTrabzonspor'da Almanya kampı sonrası takımına övgüler yağdıran Teknik Direktör Ersun Yanal, Ankaraspor maçına hücum yönü güçlü bir kadro ile çıkmayı planlıyor. Kalede Tolga Zengin'e şans verecek olan Yanal'ın, savunmanın sağında ise Serkan'da karar kıldığı öğrenildi. Savunmanın ortasında Egemen - Song ikilisine görev vereeck olan tecrübeli teknik adam, solbekte Cale'yi oynatacak. Ankaraspor maçına üçlü orta saha ile çıkacak olan bordo - mavililerde Yanal, Hüseyin ve Ceyhun arasında ise net bir karar veremedi. Tecrübesinden dolayı bu maçta Hüseyin'i oynatması beklenen Yanal, kanatlarda Selçuk ve Colman'ı görevlendirecek. Yattara'yı bu üçlünün önünde serbest bırakacak, ileride Gökhan ve Umut'la gol arayacak.

Muhtemel 11;TolgaSerkanSongEgemenCaleHüseyinColmanSelçukYattaraUmutGökhan Ünal

Saat: 19.00     Stat: Hüseyin Avni Aker     Hakem: Cüneyt Çakır

Ankaraspor ile 9. randevuTrabzonspor ile Ankaraspor, bugün Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları maçta ligde 9. kez karşı karşıya gelecek. Ankaraspor'un 2004-2005 sezonunda lige yükselmesinin ardından bugüne dek 2 takım arasında yapılan 8 maçta 3-3'lük eşitlik bulunuyor. 2 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda 13 gol atarken, kalesinde 10 gol gördü.

Trabzonspor gibi dik duran yıldız

Trabzonspor Ruslan Malinovsky'yi kadrosuna katarak transfer bombasını patlattı 

05.06.2026 10:58:00
Haber Merkezi
Trabzonspor gibi dik duran yıldız
Trabzonspor gibi dik duran yıldız
Trabzonspor dünya futbolunun hem saha içi zekasıyla hem de savaşa karşı sergilediği tavizsiz ve ilkeli duruşuyla takdir toplayan Ruslan Malinovsky'yi kadrosuna katarak transfer bombasını patlattı. Karadeniz'in haksızlığa karşı dik duran asi ruhu, yeşil sahaların en cesur karakterlerinden biriyle birleşti. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan transferi "Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli ve karakterli bir oyuncu aldık" sözleriyle resmen duyurdu.






Trabzonspor, Avrupa futbolunun hem saha içi liderliğiyle hem de politik duruşuyla en çok konuşulan isimlerinden Ruslan Malinovskyi'yi kadrosuna katarak dikkat çeken bir işe daha imza attı.

Başkan Ertuğrul Doğan'ın "Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli bir oyuncu aldık" sözleriyle duyurduğu bu transfer, bordo-mavililere sadece elit bir oyun aklı değil, yeşil sahaların en cesur karakterlerinden birini kazandırdı.






SAVAŞ KARŞITI BİR İKON HALİNDE

Trabzonspor taraftarı sol ayağından çıkacak füzeleri beklerken, dünya futbol kamuoyu Malinovskyi'yi Rusya-Ukrayna savaşının ilk gününden itibaren gösterdiği net ve tavizsiz politik duruşuyla anıyor.

Atalanta forması giyerken attığı golden sonra formasını sıyırıp kameralara gösterdiği "No War in Ukraine" tişörtü, spor tarihinin en ikonik savaş karşıtı protestolarından biri olarak hafızalara kazındı.






EŞİ İLE BERABER ÇOK AKTİF OLDU

Eşi Roksana ile birlikte kurdukları vakıf aracılığıyla İtalyan yüksek sosyetesini ve futbol dünyasını organize ederek savaş mağduru çocuklar için milyonlarca euro toplayan tecrübeli oyuncu, liderlik vasıflarını sadece soyunma odasında değil, toplumsal dayanışmada da kanıtladı.






TRABZONSPOR RUHUNA ÇOK UYGUN

Başkan Ertuğrul Doğan, Ukraynalı yıldızın hem saha içi tecrübesine hem de karakterine vurgu yaptı:

- Takımımıza hem oyun zekasıyla liderlik edecek hem de uluslararası tecrübesiyle genç oyuncularımıza rehberlik edecek çok büyük bir isim kazandırdık. Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli, ne istediğini bilen ve karakterli bir oyuncu aldık. Trabzonspor'un ruhuna ve dik duruşuna çok yakışacak bir profil.






HAKSIZLIĞA KARŞI DİK DURACAK

Malinovskyi'nin transferi sadece teknik direktörün taktik tahtasını rahatlatmayacak; Trabzon şehrinin ve Trabzonspor kulübünün genlerinde olan "haksızlığa karşı dik duruş" kültürüyle de muazzam bir sinerji yakalayacak.






Amerikan medyasında kendisine yapılan yanlış bir benzetmeye canlı yayında savaş açacak kadar ilkeli olan, Rus oligarkların fonladığı hiçbir medya organına konuşmayacak kadar sert bir ambargo uygulayan Malinovskyi, Karadeniz'in karakterli futbol anlayışına cuk oturuyor.

Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin "anlaştık" dediği ve "bana Türkiye'nin kralı olacağım dedi" diyerek müjdelediği Sporting’in gol makinesi Luis Suarez transferi, Süper Lig’in ezberlerini bozmaya geliyor

05.06.2026 10:49:00
Haber Merkezi
Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!
Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin "anlaştık" dediği ve "bana Türkiye'nin kralı olacağım dedi" diyerek müjdelediği Sporting'in gol makinesi Luis Suarez transferi, Süper Lig'in ezberlerini bozmaya geliyor.

Son 10 yılda Gomez'den Osimhen'e, Icardi'den Sörloth'a kadar ligi domine eden 1.85m üzeri, hava hakimiyeti yüksek pivot santrfor profilinin aksine; bu sezon attığı 28 golün sadece 2'sini kafayla bulan 1.81'lik Suarez, "Kafası yok ki nasıl kral olacak?" tartışmalarını beraberinde getirdi.

Fenerbahçe'de başkanlık yarışı tüm hızıyla sürerken, başkan adayı Hakan Safi, Sporting'in golcüsü Luis Suarez ile her konuda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Yıldız oyuncunun kendisine net bir söz verdiğini belirten Safi, Suarez'in "Türkiye Ligi'nin kralı olacağım" diyerek iddialı bir mesaj gönderdiğini ifade etti.







4 BÜYÜKLERDE KRAL OLMAK BAŞKA İŞ

Ancak bu transfer iddiası, Süper Lig'in taktiksel dinamikleri ve gol kralı profilleri açısından oldukça çarpıcı bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Sporting formasıyla muazzam bir sezonu geride bırakan 1.81 boyunda ve 83 kiloluk Suarez'in oyun stili, Süper Lig'de son 10 yıla damga vuran "4 Büyükler"in gol krallarından oldukça farklı bir noktada duruyor.







SON 10 YILIN GOL KRALLARI

2024-2025   Victor Osimhen    Galatasaray 26 Gol
2023-2024   Mauro Icardi      Galatasaray 25 Gol
2022-2023   Enner Valencia    Fenerbahçe  29 Gol
2021-2022   Umut Bozok  Kasımpaşa   20 Gol
2020-2021   Aaron Boupendza   Hatayspor   22 Gol
2019-2020   Sörloth           Trabzonspor 24 Gol
2018-2019   Mbaye Diagne      Galatasaray 30 Gol
2017-2018   Bafetimbi Gomis   Galatasaray 29 Gol
2016-2017   Vagner Love Alanyaspor  23 Gol
2015-2016   Mario Gomez Beşiktaş    26 Gol







ORTAK ÖZELLİKLERİ HÜCUM LİDERİ OLMALARI

Süper Lig'de şampiyonluğa oynayan dev kulüplerde gol krallığı koltuğuna oturan (son 10 sezonda) isimlerin (Gomez, Gomis, Sörloth, Diagne, Icardi ve Osimhen) ortak özelliği, sadece birer bitirici değil, aynı zamanda elit seviyede birer hücum lideri olmalarıydı. Kralların tamamı 1.85m ve üzeri boya sahip, stoperlerle yıpratıcı fiziksel savaşlara girebilen, topu önde saklayarak takımı arkadan iten pivot santrforlardı.







KAFA GOLLERİYLE İŞİ BİTİRİYORLAR

Gomez, Gomis ve Osimhen gibi isimler, ceza sahası yan orta organizasyonlarında durdurulması imkansız hava güçleriyle (kafa golleriyle) fark yarattı.

Mauro Icardi gibi özel istisnalar ise muazzam bir atletizme sahip olmasalar da, Süper Lig'in kapanan savunmalarına karşı ceza sahası içindeki ön direk koşuları, savunma arkasına sızma becerisi ve tek dokunuş bitiriciliği ile tam bir "ceza sahası tilkisi" profili çizdi.

SÜPER LİGİN KRALLARI ÇOK FARKLI

Fiziksel olarak klasik bir pivot santrfor olmayan Luis Suarez, bu sezon Sporting formasıyla adeta parmak ısırttı. Her ne kadar 28 golünden sadece 2'sini kafayla atmış olsa da, Süper Lig'in fiziksel ve kapalı savunma anlayışına meydan okuyabilecek cinsten bir performans sergiledi. Genç yıldızın güncel sezon istatistikleri, nasıl bir gol makinesi olduğunu açıkça ortaya koyuyor.







İŞTE SUAREZ'İN İSTATİSTİKLERİ

- Attığı 28 golle, 23.30 olan Gol Beklentisi (xG) değerini açık ara aşarak elit bir bitirici olduğunu kanıtladı.
- Gol Sıklığı: Maç başına 0.9 gol ortalaması yakalayan yıldız, her 96 dakikada bir fileleri havalandırdı.
- Şut Kalitesi: Maç başına 4.3 şut atarken, bunların 1.9'unda isabet buldu. %21'lik pozisyonu gole çevirme oranıyla oynadı.
- Ceza Sahası Hakimiyeti: Attığı 28 golün 26'sını ceza sahası içinden kaydetti.
- Gol Çeşitliliği: Sağ ayağıyla 18, sol ayağıyla 7 gol atarken, kafa ile de 2 kez ağları sarstı. (Ceza sahası dışından ise 2 golü bulunuyor).

- Kaçan Büyük Şans: Pozisyonlara çok sık giren oyuncu, sezon boyunca 26 büyük şans devirdi.

22 Dünya Kupası'nda 31 gol kralı

Dünya Kupası tarihinde bugüne dek 31 futbolcu gol krallığı sevinci yaşadı.

05.06.2026 06:45:00
AA
22 Dünya Kupası'nda 31 gol kralı
22 Dünya Kupası'nda 31 gol kralı
Dünya Kupası tarihinde bugüne dek 31 futbolcu gol krallığı sevinci yaşadı.

Fransız futbolcu Just Fontaine, 1958 İsveç'te attığı 13 golle gol krallığına ulaştı. Bu sayı, bir Dünya Kupası'nda bir futbolcunun attığı en yüksek gol sayısı oldu.

1962 Dünya Kupası ise gol krallığının en düşük gol sayısıyla kazanıldığı turnuva olarak tarihe geçti. Bu kupada 6 futbolcu, dörder golle ilk sırayı paylaştı. Şili'de düzenlenen organizasyon ayrıca en çok sayıda futbolcunun gol krallığını paylaştığı kupa olarak da dikkati çekti.

İlk "kral" Stabile



Dünya Kupası tarihinin ilk gol kralı, Arjantinli Guillermo Stabile oldu.

Stabile, 1930 Uruguay'da 8 golle ilk sırayı aldı. 1934'te Çekoslovak Oldrich Nejedly 5, 1938'de Brezilyalı Leonidas 7 golle birinciliği elde etti.

Brezilya'dan 5 gol kralı

Tüm Dünya Kupalarına katılan tek ülke Brezilya, aynı zamanda en fazla gol kralı çıkaran ülke olarak da tarihe geçti.

Geride kalan 22 Dünya Kupası'nda 20 ülkeden 31 futbolcu, gol krallığı sevinci yaşadı. Brezilya, 5 oyuncuyla başı çekti. Almanlar, 3 futbolcuyla ikinci, Fransa, Arjantin, Macaristan, İtalya ve İngiltere ise ikişer oyuncuyla üçüncü sırada yer aldı.

Birer futbolcusu gol kralı olan ülkeler ise şunlar:

Çekoslovakya, SSCB, Şili, Yugoslavya, Portekiz, Polonya, Bulgaristan, Rusya, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, Uruguay ve Kolombiya.

Pele ve Maradona başaramadı

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilen Pele ve Diego Armando Maradona, Dünya Kupası tarihinde gol krallığı yaşayamadı.

Brezilyalı Pele, mücadele ettiği 4 organizasyonda takımına 14 maçta 12 gol kazandırırken gol krallığına ulaşamadı.

Maradona da 21 maçta 8 gol attı ve katıldığı 4 Dünya Kupası'nda da gol bakımından zirveye çıkamadı.

Kupanın son gol kralı ise 2022 Katar'da attığı 8 golle Fransız futbolcu Kylian Mbappe oldu.

Sadettin Saran ve kardeşine 2 yıl 6 ay hapis cezası

İstanbul'da yasa dışı bahse teşvik iddiasıyla haklarında dava açılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran ve kardeşi Alan Kenan Saran, 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı

05.06.2026 00:41:00
AA
Sadettin Saran ve kardeşine 2 yıl 6 ay hapis cezası
Sadettin Saran ve kardeşine 2 yıl 6 ay hapis cezası
İstanbul'da yasa dışı bahse teşvik iddiasıyla haklarında dava açılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran ve kardeşi Alan Kenan Saran, 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 4 kişinin yargılandığı davanın karar duruşmasına, sanıkların avukatları katıldı.

Suçlamaları kabul etmeyen sanık avukatları, davada beraat kararı verilmesini talep etti.

Davayı karara bağlayan hakim, sanıklar Sadettin Saran ve Alan Kenan Saran hakkında, "kişileri reklam vermek ve sair surette spor müsabakalarına dayalı sabit ihtimalli veya müşterek bahis ya da şans oyunlarını oynamaya teşvik etmek" suçundan 2'şer yıl 6'şar ay hapis ve 562 bin 500 lira adli para cezası verdi.

Hakim, diğer sanıklar Emre Eren ve Azade Zeynep Haksal'ın ise beraatlerine hükmetti.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yasa dışı bahis reklamı yapılan maç yayınlarına yönelik tespit istendiği kaydedilmişti.

RTÜK'ün savcılığa gönderdiği cevap yazısına değinilen iddianamede, 2023'te Saran İnternet Televizyon Yayıncılık AŞ bünyesinde hizmet veren "S SPORT" internet yayın platformunda yayınlanan futbol müsabakalarında yasa dışı bahis reklamının ruhsatsız olduğu, yasa dışı bahis sitesi reklamlarının stadyum reklam panoları ve her iki kalenin yanına yerleştirilmesi yöntemiyle yapıldığının tespit edildiği ifade edilmişti.

İddianamede, söz konusu maç yayınlarındaki reklamların geniş kitlelere ulaştığı anlatılarak, "dijital uyuşturucu" niteliğindeki bahis oyunlarının bireyleri maddi ve manevi açıdan olumsuz etkileyerek toplumun yapısını bozmaya elverişli olduğu değerlendirmesi yapılmıştı.

Maç yayınlarında stadyum reklam panolarına fiziki veya sanal olarak yerleştirilen yasa dışı bahis reklamlarının yayınlanmasının yayıncı açısından suç teşkil ettiği kaydedilen iddianamede, reklam veren ve reklamı kabul eden tarafın stadyumu işleten federasyon veya spor kulübü olmadığı belirtilmişti.

İddianamede, "Soruşturmaya konu yayınlar bakımından, yayıncı şirket genel müdür, yayın yönetmeni ve sorumlu müdürleri ile birlikte yayıncı şirket tüzel kişisini temsile yetkili ve şirketin yönetimi için gerekli olan her çeşit iş ve işlemler hakkında yetkili olan ve yasa dışı bahis reklamı içeren maçların yayınlanmasında bilgisi ve onayı mevcut olan yönetim kurulu üyelerinin de müştereken sorumlu ve kusur sahibi olduklarına dair yeterli şüphe gelinen aşamada mevcuttur." değerlendirmesine yer verilmişti.

İddianamede sanıklar Sadettin Saran ve Alan Kenan Saran hakkında "kişileri, reklam vermek ve sair surette spor müsabakalarına dayalı sabit ihtimalli veya müşterek bahis ya da şans oyunlarını oynamaya teşvik etmek" suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Sanıklar Azade Zeynep Haksal ve Emre Eren hakkında ise aynı suçu zincirleme şekilde işledikleri gerekçesiyle 1'er yıl 3'er aydan 5'er yıl 3'er aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

Kocaelispor, Serdar Dursun ve Ahmet Oğuz'a veda etti

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, sözleşmeleri sona eren Ahmet Oğuz ile Serdar Dursun için veda paylaşımında bulundu

05.06.2026 00:38:00
AA
Kocaelispor, Serdar Dursun ve Ahmet Oğuz'a veda etti
Kocaelispor, Serdar Dursun ve Ahmet Oğuz'a veda etti
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, sözleşmeleri sona eren Ahmet Oğuz ile Serdar Dursun için veda paylaşımında bulundu.

Yeşil-siyahlı kulübün takım kaptanlarından Ahmet Oğuz ile forvet Serdar Dursun için sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Kocaelispor, oyunculara katkılarından dolayı teşekkür ederek kariyerlerinde başarı diledi.

Serdar Dursun, geride kalan sezonda Kocaelispor formasıyla çıktığı 30 maçta 7 gol ve 2 asistlik performans sergilerken, Ahmet Oğuz ise 31 karşılaşmada 2 asist yaptı.

Gaziantep FK'da Ömer Erdoğan sesleri

Gaziantep FK'da yeni sezon öncesi teknik direktör Mirel Radoi görüş ayrılıkları yaşandığı belirtilirken, kulüpte Ömer Erdoğan'ın ismi gündeme geldiği öğrenildi

03.06.2026 20:07:00
İhlas Haber Ajansı
Gaziantep FK'da Ömer Erdoğan sesleri
Gaziantep FK'da Ömer Erdoğan sesleri
Gaziantep FK'da yeni sezon öncesi teknik direktör Mirel Radoi görüş ayrılıkları yaşandığı belirtilirken, kulüpte Ömer Erdoğan'ın ismi gündeme geldiği öğrenildi.

Gaziantep FK yönetiminin, Radoi'nin son dönemde medyaya yaptığı açıklamalardan rahatsız olduğu ve yeni sezon planlaması kapsamında alternatif isimler üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Bu doğrultuda Gaziantep FK'nın radarına Türk futbolunun tecrübeli teknik adamlarından Ömer Erdoğan girdi.

Daha önce görev yaptığı kulüplerde ortaya koyduğu performansla dikkat çeken Erdoğan'ın, Gaziantep FK yönetiminin teknik direktör adayları arasında üst sıralarda yer aldığı ifade ediliyor. Kırmızı-siyahlıların önümüzdeki günlerde bu konuda somut adımlar atabileceği konuşuluyor.

Erdoğan'a iki takip daha var

Öte yandan Ömer Erdoğan'a ilgi gösteren tek kulüp Gaziantep FK değil. Teknik direktör değişimine hazırlanan Bursaspor ile Esenler Erokspor'un da tecrübeli çalıştırıcıyla yakından ilgilendiği öğrenildi. Özellikle daha önce formasını giydiği Bursaspor'un, Erdoğan ismine sıcak baktığı belirtiliyor.

Süper Lig ve 1. Lig ekiplerinin yakından takip ettiği Ömer Erdoğan, teknik direktör piyasasının en çok talep gören isimlerinden biri haline gelirken, deneyimli çalıştırıcının önümüzdeki günlerde aldığı resmi tekliflerden birine karar vermesi bekleniyor.

Fatih Karagümrük'ten Emre Mor açıklaması

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük, Fenerbahçeli futbolcu Emre Mor'un yeni sezon transfer planlamasında yer almadığını açıkladı

03.06.2026 20:05:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Karagümrük'ten Emre Mor açıklaması
Fatih Karagümrük'ten Emre Mor açıklaması
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük, Fenerbahçeli futbolcu Emre Mor'un yeni sezon transfer planlamasında yer almadığını açıkladı.

Trendyol 1. Lig takımlarından Fatih Karagümrük, basında yer alan Fenerbahçeli futbolcu Emre Mor ile ilgili transfer iddiaları hakkında açıklama yaptı. İstanbul ekibi, yeni sezon transfer planlamasında Emre Mor'un yer almadığını açıkladı. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcu Emre Mor'un kulübümüze transferi konusunda görüşmeler yapıldığı ya da anlaşma sağlandığı yönünde bazı basın yayın organlarında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Oyuncu yeni sezon transfer planlamamızda yer almadığı gibi herhangi bir görüşme gerçekleştirilmemiştir."

Kocaelispor, Uğur Kaan Yıldız'ı kadrosuna kattı

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, 23 yaşındaki defans oyuncusu Uğur Kaan Yıldız ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı

03.06.2026 11:06:00
AA
Kocaelispor, Uğur Kaan Yıldız'ı kadrosuna kattı
Kocaelispor, Uğur Kaan Yıldız'ı kadrosuna kattı
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, 23 yaşındaki defans oyuncusu Uğur Kaan Yıldız ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Yeşil-siyahlı kulübün açıklamasında, "Kulübümüz ile Uğur Kaan Yıldız arasında 1 Temmuz itibarıyla geçerlilik kazanacak 2+1 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Oyuncumuza kutsal armamız altında başarılar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yıldız, Göztepe'de geçen sezon 9 maça çıktı.

Karşıyaka'nın borcu 1 milyar TL'yi geçti

Karşıyaka'nın net borcunun 647 milyon 260 bin TL olduğu açıklanırken, kamu alacaklarına ilişkin faizler ile basketbol şubesinde FIBA ve BAT'ta (Basketbol Tahkim Mahkemesi) bulunan dosyaların da eklenmesiyle toplam borcun 1 milyar TL'yi aşacağı ifade edildi

03.06.2026 10:48:00
İhlas Haber Ajansı
Karşıyaka'nın borcu 1 milyar TL'yi geçti
Karşıyaka'nın borcu 1 milyar TL'yi geçti
Karşıyaka'nın net borcunun 647 milyon 260 bin TL olduğu açıklanırken, kamu alacaklarına ilişkin faizler ile basketbol şubesinde FIBA ve BAT'ta (Basketbol Tahkim Mahkemesi) bulunan dosyaların da eklenmesiyle toplam borcun 1 milyar TL'yi aşacağı ifade edildi.

İzmir'in köklü spor kulüplerinden Karşıyaka Spor Kulübü'nün olağan mali genel kurulu, Zübeyde Hanım Nikah Evi'nde gerçekleştirildi. Genel kurulda kulübün mali durumu ve borç tablosu üyelerle paylaşılırken, açıklanan rakamlar dikkat çekti. Yeşil-kırmızılı kulübün net borcunun 647 milyon 260 bin TL olduğu ifade edildi. Ancak kamu alacaklarına ilişkin faizler ile basketbol şubesinde FIBA ve BAT'ta (Basketbol Tahkim Mahkemesi) bulunan dosyaların da eklenmesiyle birlikte toplam borcun 1 milyar TL'yi aşacağı dile getirildi.



Mali açıdan sıkıntılı sürecin devam ettiği Karşıyaka'da, 11 Haziran'da yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul öncesinde henüz başkan adayının çıkmadığı belirtildi. Mevcut başkan Aygün Cicibaş ise 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında aldığı cezanın yasal olarak sona erdiğini açıklarken, başkanlık için yeniden aday olmayacağını ifade etti.

Öte yandan mevcut yönetimin, 1 Nisan 2025 - 31 Mart 2026 dönemi için faizler ve devam eden davalar hariç tutulduğunda yüzde 10 borçlanma limiti yetkisini aşmadığı açıklandı. Sunulan raporların ardından yönetim ibra edildi.

Üç branşın borç dağılımı

Basketbol şubesinin geçen sezondan devreden ve FIBA'da kesinleşmiş 86 milyon TL'lik borç dahil toplam borcunun 123 milyon 755 bin TL olduğu açıklandı. Futbol şubesinin borcunun 42 milyon TL, voleybol şubesinin borcunun ise 16 milyon 900 bin TL olduğu ifade edildi.

Diğer borçlar da açıklandı

Kulübün mali yükümlülükleri kapsamında yöneticilere olan borcun 37 milyon 869 bin TL, piyasa borçlarının 26 milyon 991 bin TL, personele olan borcun 54 milyon 816 bin TL ve icra dosyalarından kaynaklanan borcun ise 36 milyon 579 bin TL olduğu belirtildi.

2026 Dünya Kupası kadrosu belli oldu

24 yıllık Dünya Kupası hasretine play-off engelini aşarak son veren Ay-Yıldızlı ekibimizde tarihi an geldi. İtalyan teknik adam Vincenzo Montella, dev turnuvada mücadele edecek 26 kişilik nihai kadroyu resmen duyurdu

02.06.2026 12:24:00
Haber Merkezi
2026 Dünya Kupası kadrosu belli oldu
2026 Dünya Kupası kadrosu belli oldu
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ABD, Kanada ve Meksika'nın ortak ev sahipliğinde 11 Haziran - 19 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 2026 FIFA Dünya Kupası'nda ülkemizi temsil edecek A Millî Futbol Takımı'nın nihai kadrosunu açıkladı.

Teknik Direktör Vincenzo Montella, 35 kişilik geniş aday kadrodan 9 ismi eleyerek FIFA kuralları gereği 26 kişilik kesin listeyi belirledi. İstanbul'da oynanan ve 4-0 kazanılan Kuzey Makedonya hazırlık maçının ardından şekillenen kadroda köklü kulüplerin ve Avrupa liglerinin yıldızları yer aldı.






Dünya Kupası kadrosundan elenen isimler

Turnuva öncesi gerçekleştirilen kampların ardından kadrodan çıkarılan 9 oyuncu şunlar oldu:

• Ersin Destanoğlu (Beşiktaş)
• Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir)
• Ahmetcan Kaplan (NEC Nijmegen)
• Yusuf Akçiçek (Al-Hilal Saudi FC)
• Mustafa Eskihellaç (Trabzonspor)
• Atakan Karazor (VfB Stuttgart)
• Demir Ege Tıknaz (SC Braga)
• Aral Şimşir (FC Midtjylland)
• Yusuf Sarı (RAMS Başakşehir)






İşte A Millî Takımımızın 26 kişilik nihai kadrosu

Kaleciler
• Altay Bayındır (Manchester United)
• Mert Günok (Fenerbahçe)
• Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Savunma
• Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray)
• Çağlar Söyüncü (Fenerbahçe)
• Eren Elmalı (Galatasaray)
• Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion)
• Merih Demiral (Al-Ahli Saudi)
• Mert Müldür (Fenerbahçe)
• Ozan Kabak (TSG 1899 Hoffenheim)
• Samet Akaydin (Çaykur Rizespor)
• Zeki Çelik (AS Roma)

Orta Saha
• Hakan Çalhanoğlu (FC Internazionale Milano)
• İsmail Yüksek (Fenerbahçe)
• Kaan Ayhan (Galatasaray)
• Orkun Kökçü (Beşiktaş)
• Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet
• Arda Güler (Real Madrid)
• Barış Alper Yılmaz (Galatasaray)
• Can Uzun (Eintracht Frankfurt)
• Deniz Gül (FC Porto)
• İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa)
• Kenan Yıldız (Juventus)
• Kerem Aktürkoğlu (Fenerbahçe)
• Oğuz Aydın (Fenerbahçe)
• Yunus Akgün (Galatasaray)






Millîlerin Dünya Kupası maç takvimi

Tarihte ilk kez 48 takımın katılımıyla düzenlenecek dev turnuvada D Grubu'nda yer alan Ay-Yıldızlılar, turnuva öncesindeki son hazırlık maçını 7 Haziran Pazar günü TSİ 01.00'de Florida'da Venezuela ile oynayacak. Ekibimiz hazırlık maçının ardından turnuva merkezine geçecek.

Tüm heyecanıyla TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanacak grup maçlarımızın programı şu şekildedir:






• 14 Haziran Pazar, TSİ 07:00 | Avustralya - Türkiye (BC Place - Vancouver, Kanada)

• 20 Haziran Cumartesi, TSİ 06:00 | Türkiye - Paraguay (Levi's Stadium - California, ABD)

• 26 Haziran Cuma, TSİ 05:00 | Türkiye - ABD (Los Angeles Stadyumu - California, ABD)
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.