logo
08 AĞUSTOS 2026

Trabzon'dan, Cidde’de turizm tanıtımı ve resmi temaslar

Cidde’de düzenlenen “JTTX Tourism Fair 2026” fuarında Trabzon, seyahat acenteleri aracılığıyla uluslararası turizm profesyonelleriyle buluştu. Fuarda, Trabzon’u temsilen seyahat acentelerinin yer aldığı stant yoğun ilgi gördü

03.02.2026 12:05:00
Haber Merkezi
 
Trabzon'dan, Cidde’de turizm tanıtımı ve resmi temaslar
Trabzon'dan, Cidde’de turizm tanıtımı ve resmi temaslar







TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu koordinasyonunda gerçekleştirilen katılım kapsamında, Trabzon'un turizm potansiyeli, destinasyon çeşitliliği ve bölgeye yönelik iş birliği fırsatları ziyaretçilere aktarıldı. Özellikle Orta Doğu pazarı ile kurulan temaslar, Trabzon turizmi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.






Fuar programı çerçevesinde TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanlığı heyeti; Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosu Sayın Mustafa Ünal, Türkiye Cumhuriyeti Cidde Büyükelçisi Sayın Cenk Uraz ve Türk Hava Yolları Cidde Genel Müdürü Sayın Salih Döğenci'yi ziyaret etti.






Görüşmelerde, Doğu Karadeniz Bölgesi turizmine yönelik hayata geçirilebilecek organizasyonlar, tanıtım faaliyetleri, uçuş olanakları ve bölge turizmini geliştirmeye yönelik çalışmalar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Programa, TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Mehmet Ali Tuna ile Yönetim Kurulu Üyeleri Aykut Şan ve Uğur Yılmaz katıldı. Gerçekleştirilen temasların, bölge turizminin uluslararası alandaki görünürlüğüne katkı sağlaması hedefleniyor.

Amasya'da vatandaşlar 20 yıldır baraj inşa edilmesini bekliyor

Amasya'da vatandaşlar, arazilerinin kıyısından geçip Yeşilırmak Nehri'ne akan derenin üzerine 20 yıldır baraj inşa edilmesini bekliyor

05.08.2026 10:48:00
İhlas Haber Ajansı
 
Amasya'da vatandaşlar 20 yıldır baraj inşa edilmesini bekliyor
Amasya'da vatandaşlar 20 yıldır baraj inşa edilmesini bekliyor
Amasya'nın Taşova ilçesinde vatandaşlar, arazilerinin kıyısından geçip Yeşilırmak Nehri'ne akan derenin üzerine 20 yıldır baraj inşa edilmesini bekliyor. Yukarı Baraklı ve Özbaraklı köylüleri, yıllardır büyükşehirlere göç veren bölgedeki durumun baraj sayesinde tersine döneceğine inanıyor.






Baraklı Şelalesi'nin de bulunduğu bölgede inşa edilecek barajın 20 yıldır gündemde olduğunu hatırlatan Yukarı Baraklı Köyü Muhtarı Osman Yıldız, "Yetkililer bize 2006 yılında baraj yapılacağını söylemişti. Tüm aşamalar geçildi. ÇED raporu hazırlandı. Fakat henüz faaliyete geçip kazmayı vuramadık. Baraj olmadığından dolayı suyumuz boşa gitmektedir" dedi. Önceden belde olan iki komşu köyün toplam arazisinin 8 bin dönüm olduğunu anlatan Yıldız, "Çevremizde de su ihtiyacı olan komşu köyler var. Eğer baraj yapılsaydı komşu köylerin içme suyu ihtiyacı da karşılanabilir" diye konuştu.








"Baraj yapıldığı an köye geri dönüşler başlayacak"

Birçok arkadaşının büyükşehirlerden köye dönüş planı yaptığına değinen Özbaraklı köyünden Hasan Ünkan, "Büyük şehirlerde yaşamak çok sıkıntılı hale geldi. Nüfus yoğunluğu var. Köylerde ise hayvancılık artıyor. Sulama sıkıntısından dolayı köyümüze geri dönüş yapamıyoruz. Baraj yapıldığı an geri dönüşler başlayacak. Köyler canlanacak" dedi. Köylerinin etrafında geniş ormanlar bulunduğunu vurgulayan Ünkan, "Orman yangınlarının arttığı günümüzde burada baraj olması muhtemel yangın tedbirleri açısından çok önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.







Yıllardır barajın inşa edilmesini beklediklerini söyleyen Yukarı Baraklı Derneği Başkanı Ömer Evci ise, dereye yakın arazilerde elektrik pompaları kullanılarak sulama yapılan sebze ve meyve üretiminde barajın etkisiyle artış olacağına inandığını belirtti.








Ev hanımı Nevin Ünkan ile kahveci İsmail Kılıç da yetkililerden baraj konusunda destek beklediklerini söyledi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.