logo
09 EYLÜL 2026

Trabzonspor bu transferi ne kadara yaptı?

Betis'le beraber Newcastle ve Everton'a "25 milyon Euro'dan aşağı olmaz" çeken Midtjylland, Franculino'yu Trabzonspor'a sadece 17 milyon Euro'ya bıraktı... Betis'in "ulaşılamaz" diye vazgeçtiği Gine-Bissau'lu için bordo-mavililerin ödediği bonservis bedeli İspanyolların kafasını karıştırdı

09.09.2026 13:02:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor bu transferi ne kadara yaptı?
Trabzonspor bu transferi ne kadara yaptı?
Trabzonspor'un Franculino için ödediği rakamı 17 milyon Euro olarak açıklaması hem İspanyolları hem de İngilizleri şaşırttı. Çünkü Gine-Bissau'lu golcü yaz boyunca hem Betis'in hem de Newcastle ile Everton'ın transfer gündeminde yer aldı.






Ancak o dönemde Franculino için hem İngiliz hem de İspanyol basınında çıkan haberlere göre "25 milyon Euro'nun altına bırakmıyorlar" şeklindeydi.

Yüksek bonservis talebi nedeniyle Betis başta olmak üzere Newcastle ve Everton da yarıştan çekildi. Ancak Trabzonspor bazılarına göre transfer döneminin son saatlerinde yürüttüğü başarılı pazarlık süreciyle, bazılarına göre de açıklanmayan "bonus" sözleriyle Franculino'yu kadrosuna kattı.






İspanyol basınından Álvaro Palomo'nun haberine göre, Real Betis Sportif Direktörü Manu Fajardo, Franculino için Nisan ayından itibaren temaslara başladı. Ancak Midtjylland'ın 25 milyon Euro'da ısrar etmesi sonrasında Betis, 16 + 4 milyon Euro'ya Troy Parrott'ı aldı.






Franculino için "ulaşılmaz" denilirken Trabzonspor'un yıldız adayını sadece 17 milyon Euro'ya transfer ettiğini açıklaması İspanyolların kafasını çorba etti.

Kenan Yıldız ne zaman dönecek?

Ağustos sonunda ameliyat edilen Kenan Yıldız'ın sahalardan 2.5-3 ay uzak kalacağı konuşuluyordu. İtalya basınına göre ise süre 4 aya çıkabilir!
 

09.09.2026 13:51:00
Haber Merkezi
 
Kenan Yıldız ne zaman dönecek?
Kenan Yıldız ne zaman dönecek?
Juventus forması giyen milli oyuncumuz Kenan Yıldız, sol ayak tarak kemiği tabanındaki kırık sebebiyle cerrahi operasyon geçirmişti. Ağustos sonunda, Kenan'ın 2.5-3 ay sonra sahalara dönebileceği ifade edilmişti. Fakat Çizme basınına göre; süreç daha da uzayabilir.






ARALIK SONUNDA!

Normalde Kenan'ın kasım ayının son haftasında hazır hale gelebileceği düşünülüyordu. İtalya basını haklı çıkarsa, 21 yaşındaki futbolcunun takıma katılması aralık sonunu bulacak! İngiliz ekibi Arsenal, 1.87 boyundaki yıldız isim için Juventus'la bazı temaslar kurmuştu. Ancak Serie A temsilcisi onu satmadı.






THURAM VE LOCATELLİ

Kenan Yıldız, mevcut durumda Uluslar Ligi'ndeki hiçbir grup karşılaşmasında milli formayı giyemeyecek. 21 yaşındaki futbolcu, Juventus'la olan mukavelesini 7 Şubat 2026'da uzatmıştı. Yeni sözleşmesi 30 Haziran 2030'a kadar sürüyor. Öte yandan Juventus'ta Kenan dışında Thuram ve Locatelli'nin de uzun süreli sakatlıkları var.






Fenerbahçe Watkins'i Aziz Yıldırım yüzünden almadı

Aziz Yıldırım aslında Romelu Lukaku'yu değil, İsmail Kartal'ın istediği Ollie Watkins'i alma taraftarıydı… Ancak İngiliz oyuncu Cihan Kamer ile yaptığı görüşmede öyle abuk subuk konuştu ki, başkanın hışmına uğradı.
 

09.09.2026 13:31:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Watkins'i Aziz Yıldırım yüzünden almadı
Fenerbahçe Watkins'i Aziz Yıldırım yüzünden almadı
Aynı Watkins son röportajında "Suudi Ligi Premier Lig seviyesinde" deyince dalga konusu oldu. Bin Selman'ın bir dahaki Trump görüşmesinde başkanlık uçağına Ronaldo'nun yerine İngiliz oyuncuyu alacağı esprisi yapıldı.

Fenerbahçe ciddi anlamda bir beladan yırtmış gibi duruyor… Sarı-lacivertliler yaz transfer döneminde uzun süre Ollie Watkins'i kovaladı. Ancak sonunda başkan Aziz Yıldırım devreye girdi, Romelu Lukaku'yu tercih etti, Watkins'i sildi.






İddialara göre başkan Yıldırım'ın Watkins'i silmesinin tek nedeni oyuncuyla yapılan görüşmeydi. Yine iddialara göre Cihan Kamer, Watkins ve menajeriyle görüştü. İngiliz oyuncu Aston Villa'dan ayrılacağını, para kazanmak istediğini söyledi.

O görüşmede Kamer, Watkins'i İsmail Kartal ile görüştürmek istedi. Fenerbahçe'nin planlarından bahsetmek istedi. Takım arkadaşları hakkında ve Fenerbahçe taraftarı hakkında bilgiler sunmak istedi.






Hatta o görüşmede menajeri bile "Bir dinleyelim" dese de Watkins sadece "Ne kadar kazanacağım?" ile başlayan cümleler kurdu. Primler ve bonuslardan bahsetti. Vergi konusunun nasıl çözüleceğini sordu. Sadece para ile ilgilendi.

Kamer görüşmenin detaylarını anlatınca başkan Yıldırım hiç düşünmeden Watkins'i çizdi.

Kamer ile yaşanan bu süreci belki de birebir doğrulasa da "Olmuştur" dedirtecek bir açıklama geldi İngiliz oyuncudan.






Watkins, Suudi Arabistan Profesyonel Ligi'ndeki futbolun kalitesini övdüğü bir röportaj verdi: "Dürüst olmak gerekirse, buradaki seviye Premier Lig ile aynı seviyede. Çok fiziksel, zorlu ve son derece kaliteli bir lig" dedi. İngiliz basını daha önce benzer açıklamaları yapan Ronaldo ile olduğu gibi Watkins ile de dalga geçti. Hatta Suudi Prens Bin Selman'ın bir sonraki Trump ziyaretinde başkanlık uçağına Watkins'i de koyacağı şeklinde açıklamalarla dalga geçildi.

Beşiktaş için "aşırı gereksiz" transfer haberi

Türkçede "zurnanın zırt deliği" ile ilgili bir söz vardır... Fransızlara bu sözün anlamını öğretmek gerek. Çünkü Beşiktaş’ın Trossard’ı almasına rağmen Zuriko Davitashvili’ye teklif yaptığını iddia edecek kadar Türkiye transfer borsasından bihaberler.
 

09.09.2026 13:10:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş için "aşırı gereksiz" transfer haberi
Beşiktaş için "aşırı gereksiz" transfer haberi
1,5-2 senedir Beşiktaş için Zuriko Davitashvili gündemi var... Belki de komşu olduğumuzdan kaynaklı olarak Gürcü kanat oyuncusu sürekli olarak siyah-beyazlıların gündeminde tutuluyor.

Ancak nedense bu kadar değerli olduğu iddia edilmesine rağmen Davitashvili'ye ne ciddi bir teklif geliyor ne de Fransa 2. Ligi'nde yer alan takımı St. Étienne'den kurtulabiliyor.






Transfer dönemi bitmiş olsa da şimdi gündem "olmayan" transferler... Ve bu "olmayan" transferlerin "olmama" nedenleri. Fransız basınına bakacak olursak Beşiktaş bu yaz transfer döneminde de Davitashvili'ye teklif yaptı, olumsuz cevap aldı.






Hem de o kanada sadece 11 milyon avroya Premier Lig şampiyonu Arsenal'ın sol kanadı Trossard alınmışken.

Fransız basınından Alexis Kouahio'nun iddiasına göre; yazın Davitashvili için Avrupa'nın önemli kulüpleri devredeydi. Beşiktaş'ın yanı sıra Atalanta, Real Betis ve Olympiacos da Gürcü yıldız için Saint-Étienne'in kapısını çaldı.






Söz konusu kulüplerin Davitashvili için 10 milyon avro civarında bonservis tekliflerinde bulunduğu, ancak Fransız kulübünün bu tekliflerin tamamını yetersiz bularak reddettiği belirtildi.

Saint-Étienne'in yönetimini elinde bulunduran Kanadalı Kilmer Sports Ventures'un 20 milyon avronun üzerinde bir bonservis bedeli beklentisinde olduğu için operasyonun tamamlanamadığı ifade edildi.

Capello'dan Fenerbahçe'ye Roma uyarısı

İtalyan futbolunun efsane isimlerinden Fabio Capello, Roma'nın bu sezon yaptığı harika başlangıcı değerlendirdi. Bilindiği üzere temsilcimiz Fenerbahçe, perşembe günü Roma'yı konuk edecek

09.09.2026 13:05:00
Haber Merkezi
 
Capello'dan Fenerbahçe'ye Roma uyarısı
Capello'dan Fenerbahçe'ye Roma uyarısı
Fenerbahçe perşembe günü Şampiyonlar Ligi'nde Roma'yı ağırlayacak. İtalyan ekibi, Serie A'da 3'te 3 yaparak sezona fırtına gibi girdi. İtalyan futbolunun efsane isimlerinden Capello da Sarı-Kırmızılılar'ı değerlendirdi. 80 yaşındaki unutulmaz teknik adam, "Roma geçen sezon izlediği yoldan ayrılmadı. Sağlam bir oyun temeli ile kaliteyi bir arada tutuyorlar. Ayrıca Mora gibi yeni bir oyuncu geldi. Bu oyuncu şimdiden takımın mekanizmasına mükemmel şekilde uyum sağladı" dedi.






FEDAKARLIK FİKRİ

Capello, "Roma sahanın her yerinde bire bir mücadele ediyor. Dar alanlarda nasıl iletişim kurulacağını bilen 4 veya 5 kaliteli oyuncu varsa, er ya da geç bir şeyler olur. Atalanta karşısında da galibiyet böyle geldi. Teknik Direktör Gasperini oyunculara fedakarlık fikrini aşıladı. Bu çok önemli" ifadelerini kullandı.






RAHATSIZ OYUNCU YOK

Fabio Capello, "Oyuncular Gasperini'yi takip ediyor. Çünkü o güvenilir bir hoca. Hepsi rekabetçi olduklarını anladıkları için aynı kazanma arzusuyla oynuyor. Şu ana kadar maç sırasında yedek kalmaktan rahatsız olmuş gibi davranan tek bir Roma oyuncusu bile görmedim" değerlendirmesini de yaptı.

Galatasaray'dan Jankat ve Günay kararı

Galatasaray'da kısa süre içinde Jankat Yılmaz'ın sözleşmesi yenilenecek. Sezon sonunda ise Günay Güvenç'in başka bir takıma gitmesi bekleniyor

09.09.2026 12:44:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'dan Jankat ve Günay kararı
Galatasaray'dan Jankat ve Günay kararı
Jankat Yılmaz'ın Galatasaray'daki mevcut kontratı 30 Haziran 2027'de tamamlanıyor. Yani mukavelesinin son senesine girdi. 22 yaşındaki futbolcuya çok sayıda Süper Lig ekibinden kiralama teklifi gelmişti. Ancak Sarı-Kırmızılılar bu önerilere hem sözleşme süresi hem de Günay'ın durumu sebebiyle sıcak bakmadı.

36 YAŞINA GİRECEK

Sarı-Kırmızılı ekibin altyapısından çıkan 1.93 boyundaki file bekçisiyle kısa süre içinde masaya oturulacağı öğrenildi. Günay Güvenç'in kontratı ise 30 Haziran 2028'de bitiyor. Günay 2027 yazında hem sözleşmesinin son senesine hem de 36 yaşına girecek!






KOLAYLIK GÖSTERİLECEK

Günay'a o dönemde teklif gelirse, kolaylık gösterilecek. Uğurcan Çakır'ın uzun vadeli yedeği ise Jankat Yılmaz olacak. Uğurcan sakat veya cezalı olmadığı sürece kalede 1 numaralı isim... 30 yaşındaki eldivenin sözleşmesi 30 Haziran 2030'a kadar sürüyor...

İsmail Kartal boş rüzgar yaptı

Son olarak Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş yenilgisinin ardından, "Sorumluluk bende" ifadesini kullandı. Yıllardır aynı şeyleri söyleyen çok teknik adam ve başkan oldu. Peki sorumluluğun bedeli nasıl ödeniyor?

09.09.2026 12:38:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal boş rüzgar yaptı
İsmail Kartal boş rüzgar yaptı
2-1 kaybedilen Beşiktaş derbisinin ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Beklentilere cevap veremedik. Taraftarlarımızı üzdük. Tüm sorumluluk bende. Kaybettiğimiz için çok üzgünüz" demişti. Aslında bu tarzdaki açıklamaları birçok teknik adam yapıyor. Özellikle de "sorumluluk bende" kısmını bazı başkanlar da kullandı.

1 AY MAAŞ MI ALINMIYOR?

Olaya teknik heyet açısından şöyle bakmak mümkün... "Sorumluluk bende" dendikten sonra hiçbir teknik adam "Bu ayki maaşımı istemiyorum" demedi. Aynı koşullarda görevlere devam edildi. Sorumluluğun bedelinin nasıl ödendiğine dair hiçbir kanıt bulunmuyor. Sadece kötü sonuçlar devam ederse ya görevlerine son veriliyor ya da mecburen istifa ediyorlar.






KOLTUĞU BIRAKMIYORLAR

Gelelim kulüp başkanları bölümüne... "Kötü bir sezon geçirdik. Sorumluluk bende" ifadelerini kullanan başkanların büyük bölümü koltuğunu bırakmadı. Aynen devam ettiler. Yine de bazı isimlerin hakkını yememek gerekiyor. Birkaç başkan, istifa kararını açıkladı.

Beşiktaş'a gelmeme nedeni ortaya çıktı

Beşiktaş'ın sağ kanat adayları arasında Frosinone forması giyen Fares Ghedjemis de bulunuyordu. İtalyan ekibinin başkanı, bu transferin neden gerçekleşmediğini açıkladı

09.09.2026 12:27:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'a gelmeme nedeni ortaya çıktı
Beşiktaş'a gelmeme nedeni ortaya çıktı
Frosinone Başkanı Maurizio Stirpe, "Glasgow Rangers, Celtic, Monaco ve Beşiktaş Ghedjemis'le ilgilendi. Ancak teklifleri yetersizdi. Önce kulüple görüşmeleri gerekiyordu. Oyuncunun bonservisi bizde... Şartlarımızı sormalılar. Bir oyuncu için birden fazla talip çıkıyorsa bu durum oyuncunun değerli olduğunu gösterir" ifadelerini kullandı.

AYLARLA UYMUYORDU

6 Eylül 2002 doğumlu Cezayirli sağ kanat, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği "genç yabancı" kriterini aylarla kaçırıyordu. Beşiktaş buna rağmen girişimler yaptı. Ancak sonuç alınamadı. Sonrasında Kartal bu bölge için Bayer Leverkusen'den Ernest Poku'yu kiraladı.






18+2 MİLYON EURO

22 yaşındaki futbolcunun 18+2 milyon euuroluk satın alma opsiyonu da bulunuyor (şarta bağlı). Poku zamanla daha fazla şans bulur ve iyi bir performans gösterirse sorun yok... Aksi durumda Fares Ghedjemis yine akıllarda kalacak. Beşiktaş'ın transferde en fazla zaman harcadığı bölge sağ kanattı...

Ağzıyla kuş tutsa bile Galatasaray dönemi bitti

Galatasaray, Halil Dervişoğlu'nu Gaziantep FK'ya kiralamıştı. 26 yaşındaki forvet, Göztepe maçında ağları sarstı. Ancak sezonu 20 golle kapatsa bile Sarı-Kırmızılılar'a dönmeyecek. 2027 yazında boşa çıkacak

09.09.2026 12:13:00
Haber Merkezi
 
Ağzıyla kuş tutsa bile Galatasaray dönemi bitti
Ağzıyla kuş tutsa bile Galatasaray dönemi bitti
Yeni sezon planlamasında düşünülmeyen Halil Dervişoğlu, kiralık olarak Gaziantep FK'nın yolunu tutmuştu. 26 yaşındaki santrfor, 4-2 kazanılan Göztepe deplasmanında ağları 1 kez sarstı. Takımının aldığı 3 puanda önemli bir rol oynadı. Ancak Gaziantep'te göstereceği performans, Galatasaray'daki geleceğini etkilemeyecek.

SÖZLEŞME BİTİMİ BEKLENİYOR

1.83 boyundaki futbolcunun Sarı-Kırmızılılar'daki sözleşmesi 30 Haziran 2027'de bitiyor. Yani kontratının son senesine girdi. Aslında, Gaziantep'e kiralandığı gün Galatasaray kariyeri sona ermişti. Şu anda sadece mukavelenin tamamlanması bekleniyor...






BİRÇOK YERE GİTTİ

Sarı-Kırmızılılar daha önce kiraladığı Halil'in bonservisini 2023 yazında 500 bin euroya almıştı. 26 yaşındaki futbolcu sonraki süreçte Hatayspor, Gaziantep FK ve Çaykur Rizespor gibi kulüplere kiralandı. Şu anda ikinci Gaziantep dönemini yaşıyor. Geleceği ise sezon sonunda belli olacak.

Ndombele'nin düştüğü hale bakın

Galatasaray 2023'te Tanguy Ndombele'yi kiralamıştı. Fransız futbolcudan beklentiler büyüktü

09.09.2026 11:01:00
Haber Merkezi
 
Ndombele'nin düştüğü hale bakın
Ndombele'nin düştüğü hale bakın
Galatasaray 2023'te Tanguy Ndombele'yi kiralamıştı. Fransız futbolcudan beklentiler büyüktü. Ancak futbolundan çok fazla kilolarıyla konuşuldu. Şu anda ise boşta bulunuyor.






Galatasaray, 2023'ün Eylül ayında Tottenham'dan Tanguy Ndombele'yi kiralamıştı. Fransız orta sahanın Sarı-Kırmızılı kariyeri hayal kırıklığı içinde geçti. Futbolundan çok kilolarıyla manşetleri süsledi. 1.81 boyundaki orta saha, Galatasaray'da toplam 26 resmi maça çıktı. 1 asist üretti. Gol sevinci yaşayamadı.






TOTTENHAM VAZGEÇTİ

Sonrasında Tottenham da ondan vazgeçti. Tanguy Ndombele 2024 yazında bedelsiz şekilde Nice Kulübü'nün yolunu tuttu. 1 Temmuz 2026'da da boşa çıktı. 29 yaşındaki futbolcuyu kimse istemedi. Fransız oyuncu boşta bulunuyor.







Ndombele'nin Nice kariyeri ise şöyle geçti:

38 resmi maç
2 gol
3 asist







3 KUPANIN 2'Sİ BURADA!

Tanguy Ndombele, profesyonel kariyerinde 3 kupa kazandı. Ve bunların 2'si, fazla şans bulamadığı Galatasaray'da geldi:







2022-2023 (Napoli): Serie A şampiyonluğu
2023-2024 (Galatasaray): Süper Lig şampiyonluğu
2023-2024 (Galatasaray): Türkiye Süper Kupası
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.