logo
04 TEMMUZ 2026

Trabzonspor turnayı yine gözünden vurdu

Manchester United, kadro yapılanması ve maaş bütçesini hafifletme hamleleri doğrultusunda Kamerunlu kaleci André Onana'yı bir sezonluğuna yeniden Trabzonspor'a kiraladı
 

04.07.2026 17:10:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor turnayı yine gözünden vurdu
Trabzonspor turnayı yine gözünden vurdu
Manchester United, yüksek maliyetli kalecisi André Onana'yı maaş yükünü azaltmak amacıyla bir sezonluğuna yeniden Trabzonspor'a kiraladı. Teknik direktör Michael Carrick'in planlarında yer almayan 30 yaşındaki file bekçisi için bonservis opsiyonu koyulmazken, Karadeniz fırtınası bu hamleyle kalesini "bedavadan biraz pahalı" bir maliyetle, performans şartlarına bağlı maksimum 1,3 milyon sterline dünya çapında bir isimle sağlama aldı.






Manchester United, kadro yapılanması ve maaş bütçesini hafifletme hamleleri doğrultusunda Kamerunlu kaleci André Onana'yı bir sezonluğuna yeniden Trabzonspor'a kiraladı. 2023 yılında 47,2 milyon sterlin bonservis bedeliyle Ada'ya transfer olan 30 yaşındaki file bekçisi, İngiltere'deki çalkantılı sürecin ardından Süper Ligi'nde üst üste ikinci kiralık dönemine adım atıyor.






SADECE 1.3 MİLYON STERLİN

Transfer bombacıları Fabrizio Romano ve Ben Jacobs'ın doğruladığı anlaşmaya göre; Trabzonspor, Onana'nın maaşının büyük bir kısmını üstlenecek. Bir yıllık kiralama bedeli ise oyuncunun performansına ve oynayacağı maç sayısına bağlı olarak maksimum 1,3 milyon sterlin olarak belirlendi. Sözleşmede herhangi bir satın alma opsiyonu bulunmuyor. Bu da Onana'nın 2027 yazında, yani kontratının bitimine bir yıl kala Old Trafford'a geri döneceği anlamına geliyor.






FORMA GİYME ŞANSI HİÇ YOKTU

Bu hamle, Manchester United menajeri Michael Carrick'in kadro planlamasındaki net duruşunu gösteriyor. Carrick'in oyun sisteminde ilk 11 şansını tamamen kaybeden deneyimli kalecinin ayrılığı, kulübün öncelikli transfer bölgelerine kaynak yaratması için geçici ama zorunlu bir çözüm oldu. İngiliz devinin asıl hedefi oyuncuyu kalıcı olarak satıp yatırımın bir kısmını kurtarmaktı, ancak Trabzonspor'un mali kısıtlamaları nedeniyle kiralama formülünde uzlaşıldı.






İKİ TARAF İÇİN DE MANTIKLI

Mevcut senaryo her iki kulüp için de mantıklı bir orta yol olarak öne çıkıyor. Manchester United, yüksek maliyetli bir oyuncuyu kulübede çürütüp değer kaybetmesini izlemek yerine maaş yükünden kurtulurken; teknik direktör Carrick de bütçeyi orta saha takviyelerine yönlendirme şansı yakaladı.

Geçtiğimiz sezonu da bordo-mavili formayla geçiren ve Türkiye'ye adapte olan André Onana için ise bu transfer, düzenli oynayarak kendini yeniden kanıtlaması için büyük bir fırsat sunuyor.

Hayat Elan Ricardo'ya güzel: Tatile devam

Gelecek sezon planlamasında düşünülmeyen Elan Ricardo, kamp kadrosuna da alınmamıştı. Kolombiyalı genç orta saha şu anda hayatın tadını çıkarıyor. Sözleşmesi ise 31 Aralık 2029'a kadar devam ediyor!

04.07.2026 18:30:00
Haber Merkezi
 
Hayat Elan Ricardo'ya güzel: Tatile devam
Hayat Elan Ricardo'ya güzel: Tatile devam
Beşiktaş, 2025'in Şubat ayında 1.94 milyon euro karşılığında Elan Ricardo'yu kadrosuna katmıştı. Genç oyuncunun, Atletico Madrid'in elinden kapıldığı da ifade edildi. Durumu şu gerçekle anlatmak mümkün: Kolombiyalı futbolcu, 1 kez bile Beşiktaş formasını sırtına geçirmedi!






DOĞRU DÜZGÜN OYNAMADI

22 yaşındaki futbolcu, 2025 yazında Brezilya ekibi Athletico'ya kiralandı. 2026'nın Ocak ayında ise Deportes Tolima'ya kiralık gitti. Bu iki kulüpteki durumu şöyleydi:

Athletico Paranaense: 2 maç, skor katkısı yok
Deportes Tolima: 10 maç, skor katkısı yok






SÖYLEMEYE GEREK VAR MI!

Beşiktaş'ın gelecek planlamasında düşünülmeyen 22 yaşındaki orta saha, kamp kadrosuna dahil edilmemişti. Şu anda tatilin ve hayatın tadını çıkarıyor. Arada paylaşımlar da yapıyor... 1.84 boyundaki futbolcunun Beşiktaş'taki mukavelesi ise 31 Aralık 2029'a kadar devam ediyor. Söylemeye gerek var mı bilinmez ama şu anda hiçbir talibi yok.

Beşiktaş sürekli uçurumun kenarında geziyor

Beşiktaş transfer döneminde rotasını, yetenekleri tartışılmayan ancak sakatlık geçmişleri soru işareti yaratan isimlere çevirdi

04.07.2026 18:10:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş sürekli uçurumun kenarında geziyor
Beşiktaş sürekli uçurumun kenarında geziyor
Beşiktaş'ın gündemindeki yıldızların kalitesi kadar sakatlık raporları da dudak uçuklatıyor! Sakatlığı nedeniyle aylardır maça çıkmayan Ouattara'ya 4 yıllık imza attıran Beşiktaş; kronik adale hassasiyeti olan Pellegrini ve geçtiğimiz sezon çapraz bağdan ölü bacak sendromuna kadar revirden çıkamayan Mangala'nın peşinde. Siyah-beyazlılar transferde adeta ateşle oynarken akıllarda tek bir soru var: Sağlam oyuncu transfer etmek bu kadar zor mu?






Beşiktaş transfer döneminde rotasını, yetenekleri tartışılmayan ancak sakatlık geçmişleri soru işareti yaratan isimlere çevirdi. Siyah-beyazlıların son dönemdeki hamleleri ve adı geçen hedefleri, camiada "transferde büyük bir risk mi alınıyor?" sorusunu yüksek sesle sordurmaya başladı.






4 YILLIK UZUN SÜRELİ ANLAŞMA

Bu politikanın en somut adımı, geçen sezonun Şubat ayından beri sakatlığı nedeniyle yeşil sahalardan uzak kalan Kassoum Ouattara ile atıldı.

Beşiktaş, uzun süredir resmi maça çıkmamış olan Ouattara ile 4 yıllık uzun vadeli bir sözleşme imzalayarak oyuncunun geleceğine ve sağlık heyetine olan güvenini şimdiden tescillemiş oldu.






PELLEGRINI SÜREKLİ OYNAYAMAZ

Gündemdeki bir diğer elit isim ise Lorenzo Pellegrini. İtalyan yıldız tam sağlıklı olduğunda takımın beyni rolünü üstlense de, kariyeri boyunca peşini bırakmayan kronik adale hassasiyeti büyük bir el freni.

Teknik ekiplerin olası bir adale yırtığını önlemek için Pellegrini'yi maçlarda ancak 55-70 dakika bandında sahada tutabilmesi, oyuncunun "birkaç maç oynayıp, birkaç maç dinlenme" döngüsünü zorunlu kılıyor.






ÖLÜBACAK SENDROMU YAŞADI

Siyah-beyazlılar için adı geçen son isim olan Orel Mangala ise adeta bir sakatlık tombalası gibi. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısını çapraz bağ sakatlığı, ikinci yarısının büyük bölümünü hamstring problemleri ve son düzlüğü ise "ölü bacak sendromu" yüzünden kaçıran Mangala, sakatlık riski en üst seviyede olan oyuncuların başında geliyor.






NEDEN SÜREKLİ SAKAT İSİMLER?

Beşiktaş yönetimi ve teknik heyeti, bu yüksek profilli ama "kırılgan" isimlerle kumar oynarken, taraftar haklı olarak soruyor: Sakatlık riski bu denli yüksek isimler yerine, istikrarlı bir kadro kurmak mümkün değil mi?

İngilizler şaşırdı: Ollie Watkins Fenerbahçe'de

Ada basınının tık sevdası sınırları aştı: Aston Villa’nın el yakan yıldızı Ollie Watkins’e Fenerbahçe kancası! Dünya Kupası sonrasına randevu verildiği iddia edilen o 'rüya' transferin aslı astarı

04.07.2026 18:00:00
Haber Merkezi
 
İngilizler şaşırdı: Ollie Watkins Fenerbahçe'de
İngilizler şaşırdı: Ollie Watkins Fenerbahçe'de
İngiliz basını tiraj, sosyal medya ise "tık" peşinde! The Sun ve The Telegraph el ele verdi, Aston Villa kadrosunu adeta hallaç pamuğu gibi dağıttı. Ortaya çıkan iddialar ise tam anlamıyla akıllara zarar.

İşte o meşhur "kaynakların" derinliklerinden süzülen, okurken yüzünüzü güldürecek o detaylar:






Türkiye'de kimsenin tanımadığı amayurt dışında çok popüler olan bir sosyal medya fenomenini kendine rehber edinen The Sun, Fenerbahçe'nin Aston Villa'nın gol makinesi Ollie Watkins'i gözüne kestirdiğini yazdı.

Habere göre sarı-lacivertliler, turnuvanın bitmesini bekliyormuş.






Fenerbahçe Watkins'i bitirirken, Arsenal da aşağı kalmamış ve Villa'nın savunma bakanı Ezri Konsa için "ön görüşmelere" başlamış.

30 yıllık kupa hasretini henüz yeni dindirmiş olan Aston Villa taraftarları ise bu haberleri duyunca klavye başında adeta terör estirdi: Takımın omurgasını satamazsınız!

Ugochukwu'da son durum: Her an her şey olabilir

Galatasaray'ın kiralama formülüyle kadrosuna katmak istediği Ugochukwu için Burnley, 30-35 milyon sterlinlik bonservis duvarı ördü. Görüşmeler an itibarıyla durma noktasına gelse de kritik transferde her an her şey olabilir

04.07.2026 17:30:00
Haber Merkezi
 
Ugochukwu'da son durum: Her an her şey olabilir
Ugochukwu'da son durum: Her an her şey olabilir
Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Ugochukwu için Burnley ile yürütülen müzakerelerde anlaşma sağlanamadı. Kulüpler arasındaki mali görüşmeler tıkanırken, transferin geleceği belirsizliğini koruyor.






Sarı-kırmızılı yönetim, genç orta saha oyuncusunu kadrosuna katmak için Burnley kulübüne kiralama + satın alma opsiyonu içeren resmi bir teklif sundu. Ancak İngiliz ekibi bu formüle sıcak bakmadı. Kadrosundaki oyuncuyu kiralamak istemeyen Burnley, bonservis bedeli olarak 30-35 milyon sterlin talep etti.






İki kulübün mali şartlarda orta yolu bulamaması üzerine transfer görüşmeleri şu an itibarıyla durduruldu.

Görüşmeler masada tıkanmış olsa da transfer dönemi dinamikleri doğrultusunda önümüzdeki günlerde sürecin yeniden hareketlenmesi bekleniyor. Kulüplerin geri adım atması halinde dengeler değişebilir; bu transferde her an her şey olabilir.

Acun Ilıcalı bize gol atan ismi yokladı: İlk teklif reddedildi

Avustralya Milli Takımı'yla Ay-Yıldızlı ekibimize gol atan Nestory Irankunda için Acun Ilıcalı devreye girdi. Watford Kulübü, ilk teklifi yetersiz görerek geri çevirdi.
 

04.07.2026 16:29:00
Haber Merkezi
 
Acun Ilıcalı bize gol atan ismi yokladı: İlk teklif reddedildi
Acun Ilıcalı bize gol atan ismi yokladı: İlk teklif reddedildi
Nestory Irankunda, 2-0 kaybettiğimiz Avustralya karşılaşmasında A Milli Takım'a 1 gol atmıştı. Championship ekibi Watford'da forma giyen 20 yaşındaki kanat oyuncusuna tanıdık yerden teklif geldi. Hull City'nin sahibi olan Acun Ilıcalı'nın, 10 milyon sterlinlik bir teklif yaptığı iddia edildi.






DEVAM ETMELERİ BEKLENİYOR

Fakat Watford cephesi bu rakamı yetersiz bularak geri çevirdi. Taraflar arasındaki pazarlıkların devam etmesi bekleniyor. Bilindiği üzere Hull City yeni sezonda Premier Lig'de mücadele edecek. Nestory Irankunda'nın Watford'la 30 Haziran 2030'a kadar mukavelesi var.






3 MİLYONA ALMIŞLARDI

Her iki kanat bölgesinde ve santrforda görev yapabilen Nestory Irankunda hücum anlamında tam bir joker... Watford onu 2025 yazında Bayern Münih'in 2. takımından transfer etmişti. 3 milyon euro bonservis bedeli ödediler. 20 yaşındaki futbolcu, Championship'te 40 maça çıktı. 4 gol ve 5 asist üretti.






Beşiktaş'a saatli bomba

Beşiktaş, Monaco'nun 21 yaşındaki Fransız sol beki Kassoum Ouattara'yı 8+2 milyon Euro bonservis ve sonraki satıştan %15 pay karşılığında renklerine bağladı. Şubat ayında baldırından, Mart ayında ise sol diz bağlarından ciddi sakatlıklar yaşayan ve ameliyat riskini kıl payı atlatarak sezonu kapatan Ouattara, Beşiktaş için ya geleceğin büyük yıldızı olacak ya da ağır yaz kampı öncesi patlamaya hazır bir sakatlık bombası!
Beşiktaş, transfer döneminin en çok konuşulan hamlelerinden birine imza atarak Monaco’nun 21 yaşındaki sol beki Kassoum Ouattara'yı kadrosuna kattı. Fransa U21 Milli Takımı forması da giyen genç yetenek, İtalyan teknik direktör Vincenzo Italiano ile yaptığı uzun ve verimli görüşmenin ardından ikna oldu.
 

04.07.2026 16:15:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'a saatli bomba
Beşiktaş'a saatli bomba
YÜZDE 15'LİK DE BİR PAY VERİLDİ

Monaco formasıyla 57 maça çıkan ve Avrupa'da transferin gözde isimlerinden biri olan Ouattara için Beşiktaş, bonuslarla birlikte toplam 10 milyon Euro'luk bir paket (8 milyon Euro net + 2 milyon Euro bonus) ve sonraki satıştan %15 pay karşılığında el sıkıştı.






FRANSIZ BASININ MÜCEVHER DİYORDU

Monaco'dan izin alarak İstanbul'a gelen oyuncunun transferi resmi olarak duyuruldu. Ancak bu büyük yatırım, arkasında çok ciddi bir soru işareti barındırıyor.

Fransız basını (L'Équipe, Nice-Matin, Foot Mercato), "Pépite" (Mücevher) olarak adlandırılan oyuncunun özellikle 2026'nın ilk yarısında üst üste gelen iki ciddi sakatlık dönemi geçirdiğini yazdı.






ÜST ÜSTE 2 SAKATLIK YAŞADI

Şubat ayında baldırından ciddi bir kas sakatlığı yaşayan genç sol bek, tam sahalara dönmeye hazırlanırken bu kez 26 Mart'taki hazırlık maçında sol dizinden sakatlandı.

Fransız medyasının "gaddarca bir darbe" olarak nitelendirdiği bu sakatlık nedeniyle Ouattara, nisan ve mayıs aylarını tamamen maç yapmadan geçirdi ve sezonu kapattı.






BAĞLARIN KOPMASINDAN KORKULDU

Transfer öncesi en çok merak edilen konu ise oyuncunun dizindeki ameliyat riskiydi. Monaco'ya yakın kaynaklar, sakatlığın ilk anlarında "bağlar koptu mu?" endişesi yaşansa da uzman kontrollerinin ardından oyuncunun ameliyat masasına yatmasına gerek kalmadığını duyurdu.






AMELİYAT OLMADI AMA 3 AY KAYBETTİ

Sakatlığın ameliyatlık bir bağ kopması değil, "sol dizde burkulma ve bağ esnemesi" olduğu rapor edildi. Monaco sağlık heyeti operasyon yerine konservatif tedaviyi seçerek oyuncunun dizini dinlendirerek güçlendirmeyi tercih etti. Ameliyat riskinin bulunmaması ve yaklaşık 3 aylık rehabilitasyon süreci, Beşiktaş'ın bu transferi gerçekleştirmesindeki en büyük güvence oldu.






ÇEŞİTLİ SAKATLIK RİSKLERİ VAR

Buna rağmen, aylarca resmi maç oynamamış bir oyuncunun Vincenzo Italiano'nun yoğun pres ve atletizm odaklı ağır yaz kampı idmanlarına girecek olması Beşiktaş adına bazı riskleri beraberinde getiriyor.
Uzmanlar uzun süre oynamayan futbolcuların dizlerini koruma içgüdüsüyle ağırlıklarını diğer kas gruplarına verebileceğini, bunun da arka adale, kasık veya baldır sakatlıklarını tetikleyebileceğini belirtiyor.






BEŞİKTAŞ BİR KRİZ YAŞAYABİLİR

Beşiktaş sağlık ekibinin, oyuncuyu doğrudan takımla çift kale maçlara sokmak yerine en az 2-3 haftalık kademeli bir adaptasyon programına alması kritik önem taşıyor.

Sonuç olarak Beşiktaş, eğer sakatlık sürecini doğru yönetir ve oyuncunun maç ritmini zamana yayarak geri kazandırırsa, Avrupa futbolunun en potansiyelli sol beklerinden birini uzun yıllar kullanmak üzere kadrosuna katmış olacak.

Ancak oyuncunun fiziksel eksiklerini kapatmadan doğrudan 90 dakikalık tempoya zorlanması halinde, siyah-beyazlılar sezon başında adale sakatlıklarıyla boğuşan bir transfer kriziyle karşı karşıya kalabilir.

Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye yeni çalım

Fenerbahçe’nin de peşinde olduğu Genk’in genç orta sahası Kenan Baban Haroun, bordo-mavililerin genç yeteneklere sunduğu özel proje ve ilgi nedeniyle Trabzonspor’a yeşil ışık yaktı; Fırtına, Thierry Karadeniz’den sonra bir büyük gurbetçi hamlesine daha hazırlanıyor

04.07.2026 16:04:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye yeni çalım
Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye yeni çalım
Trabzonspor, transfer piyasasında ses getirecek bir hamleye daha imza atmaya hazırlanıyor. Annesi Türk, babası Orta Afrika Cumhuriyeti'nden olan Thierry Karadeniz'i kadrosuna katan bordo-mavililer, şimdi de gözünü Belçika'ya dikti. Karadeniz ekibi, Genk forması giyen annesi Türk, babası Faslı olan genç orta saha oyuncusu Kenan Baban Haroun'u radarına aldı.






FENERBAHÇE'YE DEV ÇALIM

Genç yeteneğin peşinde sadece Trabzonspor değil, Süper Lig'in bir diğer devi Fenerbahçe de bulunuyor. Sarı-lacivertlilerin oyuncuyu kadrosuna katmak için yoğun bir ilgi gösterdiği bilinirken, transfer yarışında öne geçen taraf bordo-mavililer oldu. Trabzonspor, yürüttüğü stratejiyle ezeli rakibine çalım atmaya çok yakın.






GENÇLERİN TERCİHİ TRABZONSPOR

Fenerbahçe'nin devreye girmesine rağmen Kenan Baban Haroun'un tercihi Karadeniz ekibinden yana oldu. Trabzonspor'un son yıllarda genç oyunculara verdiği şans, sunduğu gelişim projeleri ve oyuncu tarafına gösterdiği özel ilgi, bu transferde belirleyici rol oynadı. Genk'in genç orta sahası, bu yaklaşım nedeniyle Trabzonspor'a gitmeye çok daha sıcak bakıyor.






GELECEĞE YATIRIM OLACAK

Orta sahada sergilediği performansla dikkat çeken Haroun, hem geleceğe yatırım hem de çok yönlü oyun yapısıyla rafine bir transfer adayı olarak öne çıkıyor. Annesinin Türk olması sebebiyle yerli statüsü avantajını da barındıran genç futbolcu için Trabzonspor yönetiminin resmi adımları hızlandırması bekleniyor.

Üç Büyüklerin değil Trabzonspor'un dediği oldu

İstanbul devlerinin yabancı kuralını esnetme çabası, Trabzonspor liderliğindeki Anadolu barikatına çarptı

04.07.2026 11:48:00
Haber Merkezi
 
Üç Büyüklerin değil Trabzonspor'un dediği oldu
Üç Büyüklerin değil Trabzonspor'un dediği oldu
İstanbul devlerinin yabancı kuralını esnetme çabası, Trabzonspor liderliğindeki Anadolu barikatına çarptı.

Kulüpler Birliği Başkanı Ertuğrul Doğan'ın "Değişiklik istiyoruz" çıkışına rağmen, kendi kulübü Trabzonspor; Göztepe, Rizespor ve Kasımpaşa ile birlikte "Planımızı 10+4'e göre yaptık" diyerek değişimi veto etti.

Muhalif kulüplerden güç alan TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu son noktayı koydu. Süper Lig'de revizyon umutları tamamen tükendi, devlerin değil Trabzonspor'un dediği oldu.

Süper Lig'de büyük tartışmalara neden olan yabancı oyuncu kuralında son sözü Trabzonspor ve beraberindeki Anadolu kulüpleri söyledi. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kuralın değiştirilmesi yönündeki baskılarına rağmen, TFF mevcut 10+4 sistemini değiştirmedi. Devlerin gücü, Trabzonspor'un başını çektiği bloku yıkmaya yetmedi.







4 TAKIMIN GÜCÜ ETKİSİNDE

Sürecin en dikkat çekici detayı ise Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ertuğrul Doğan'ın, "Süpe Lig kulüpleri kuralın değişmesini istiyor" açıklaması yapmasına rağmen kapalı kapılar arkasında 10+4 kuralına destek vermesi oldu. Bordo-mavili ekibe Göztepe, Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa da tam destek verdi.







LOBİNİN GÜCÜ ORTAYA ÇIKTI

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, perde arkasında yaşananları açık bir dille itiraf etti. Yıldırım, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kendisine önce kuralın değişeceğini söylediğini belirterek, "Ancak bazı kulüpler bu değişikliğe karşı çıkmış ve 10+4 kuralının devam etmesini istemiş. Bu nedenle kural değişmedi" ifadeleriyle lobinin gücünü gözler önüne serdi.







STRATEJİ ARTIK DEĞİŞMEYECEK

Bu kararlı duruş, yabancı kuralını zaten esnetmek istemeyen TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da elini güçlendirdi. Arkasında güçlü bir kulüp desteği bulan Hacıosmanoğlu, geri adım atmayarak statüyü aynen korudu. Kulüplerin artık bu sezon için 10+4 kuralında bir revize beklentisi veya ümidi kalmadı. Transfer stratejileri tamamen bu kurala göre şekillenecek.

Greenwood açık artırmaya çıkarıldı

Fenerbahçe'nin kapısından dönen Mason Greenwood transferinde tam bir pembe dizi yaşanıyor

04.07.2026 11:02:00
Haber Merkezi
 
Greenwood açık artırmaya çıkarıldı
Greenwood açık artırmaya çıkarıldı
Fenerbahçe'nin kapısından dönen Mason Greenwood transferinde tam bir pembe dizi yaşanıyor. Fabrizio Romano, İngiliz yıldızın son anda yatan transferinin perde arkasını ve Avrupa devlerinin 50 milyon Euro'luk savaşını yazdı.






Transfer piyasasının en hareketli isimlerinden biri olan Mason Greenwood'un geleceği tam bir yılan hikayesine döndü. Fenerbahçe'nin kapısından dönen İngiliz yıldız için Avrupa devleri ve Suudi kulüpleri sıraya girerken, transferin perde arkasından çarpıcı bir "seçim" detayı çıktı.

Fabrizio Romano'nun paylaştığı bilgilere göre, transfer sürecinde yaşanan sıcak gelişmeler şöyle...







Mason Greenwood, Fenerbahçe'ye imza atmaya çok yaklaşmıştı. Ancak sarı-lacivertli kulüpte yaşanan başkanlık yarışı transferin kaderini değiştirdi. Hakan Safi'nin başkanlık seçimini kaybetmesinin ardından bu tarihi transfer son anda iptal oldu.






İngiliz kanat oyuncusu için bonservis bedelini belirleyen Marsilya, kapıyı 50 milyon €'nun üzerinde bir rakamla açtı. Fransız kulübü, oyuncuyu en yüksek fiyata satabilmek için adeta bir açık artırma stratejisi yürütüyor. Marsilya; Atlético Madrid veya Juventus gibi devlerin resmi olarak devreye girmesini umut ediyor.

Fransız ekibi, Suudi Arabistan kulüplerinden gelecek astronomik tekliflerle kârını maksimuma çıkarmayı hedefliyor.







Fenerbahçe'nin ısrarını sürdürdüğü bu süreçte, yarışa Serie A'dan yeni bir rakip dahil oldu. Roma, başarılı oyuncuyu kadrosuna katmak için ilk resmi teklifini hazırlıyor. İtalyan ekibi henüz Marsilya ile doğrudan temasa geçmese de kısa süre içinde masaya oturmaya hazırlanıyor.

Trabzonsporlu Cabral, Arjantin'e kök söktürdü

Trabzonspor'un Benfica'dan transfer ettiği Sidny Cabral, Yeşil Burun Adaları formasıyla Arjantin karşısında devleşti

04.07.2026 10:55:00
Haber Merkezi
 
Trabzonsporlu Cabral, Arjantin'e kök söktürdü
Trabzonsporlu Cabral, Arjantin'e kök söktürdü
Trabzonspor'un Benfica'dan transfer ettiği Sidny Cabral, Yeşil Burun Adaları formasıyla Arjantin karşısında devleşti. Tangocuların yıldızlarına sahayı dar eden, üzerine bir de gol atan 23 yaşındaki sol bek, sergilediği performans ve müthiş istatistikleriyle parmak ısırttı.






Trabzonspor'un Benfica'dan kadrosuna kattığı genç sol bek Sidny Cabral, Yeşil Burun Adaları formasıyla dünya devi Arjantin karşısında adeta şov yaptı. Takımının attığı gollerden birine altına imzasını atan Cabral, sergilediği performansla Thiago Almada ve Nico Gonzalez gibi yıldızlara nefes aldırmadı. 120 dakika sahada kalan başarılı oyuncu, kaleci Vozinha'nın ardından maçın en iyi ikinci ismi seçildi.






Arjantin karşısında maça ilk 11'de başlayan ve sol kanadı tek başına domine eden Cabral, savunma performansıyla göz doldurdu. Maç boyunca 6 savunma hamlesi yapan, 3 tehlike engelleyen ve 2 şut bloklayan 23 yaşındaki sol bek, girdiği 9 ikili mücadelenin 4'ünü kazandı. Koca maçta sadece 1 kez çalım yiyen oyuncu, defansif disipliniyle tam not aldı.






Savunmadaki başarısını oyun kurulumuna da yansıtan bordo-mavililerin yeni transferi, 80 kez topla buluştuğu mücadelede %93 genel pas isabeti (42/45) yakaladı. Cabral'ın asıl fark yarattığı nokta ise rakip yarı sahadaki %90'lık (26/29) isabet oranı oldu.






Takımını hücuma taşıma görevini de üstlenen başarılı sol bek, toplamda 186.2 metre top taşırken, yaptığı en uzun dikine driplingde 22.3 metre katetti. Çektiği 2 isabetli şutta 1.06'lık kaliteli bir gol beklentisi (xGOT) yakalayan Cabral, attığı şık golle de gecenin kahramanı oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.