logo
16 AĞUSTOS 2026

Trabzonspor'dan Darwin Nunez için yeni hamle

Süper Lig’in ilk haftasında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, transfer çalışmalarına hız verdi

16.08.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'dan Darwin Nunez için yeni hamle
Trabzonspor'dan Darwin Nunez için yeni hamle
Süper Lig'in ilk haftasında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, transfer çalışmalarına hız verdi. Bordo-mavililerin gündemindeki dünyaca ünlü forvet Darwin Nunez transferinde sıcak gelişmeler yaşanırken, operasyonun detayları ortaya çıktı.






Süper Lig'e Kasımpaşa beraberliğiyle başlayan Trabzonspor, hücum hattını dünya çapında bir yıldızla güçlendirmek için düğmeye bastı. Suudi Arabistan'da yıllık 20 milyon euro maaş ve 55 milyon euro bonservis bedeliyle forma giyen Uruguaylı golcü Darwin Nunez ile yapılan görüşmelerde olumlu sonuç alındı.






Bordo-mavili yönetim, oyuncu ve kulübüyle prensip anlaşmasına varırken, transferin önündeki tek engelin Suudi Arabistan'daki vergi prosedürleri ve oyuncunun alacağı olan 12 milyon euroluk tutar olduğu öğrenildi.






SORUN JHON DURAN TARZINDA ÇÖZÜLEBİLİR

Suudi Arabistan'daki yüksek vergi yükü nedeniyle devre arasında Avrupa'ya transferi gerçekleşmeyen Nunez için Trabzonspor, tıpkı Fenerbahçe'nin Jhon Duran transferinde uyguladığı yöntemi devreye sokmayı planlıyor.






Geçtiğimiz sezon Al-Nassr'dan Kolombiyalı forvet Duran'ı kiralayan sarı-lacivertliler, oyuncunun maaş ödemesini Al-Nassr üzerinden yaptırarak vergi muafiyeti sağlamıştı.

Trabzonspor yönetimi de benzer bir finansal modelle Suudi kulübüyle el sıkışıp Nunez transferini resmiyete dökmeyi hedefliyor.






ORTA SAHAYA DA TAKVİYE YAPILACAK

Hücum hattının yanı sıra orta sahaya da takviye yapmak isteyen Trabzonspor'da kurmaylar yoğun bir mesai harcıyor. İngiltere'den genç bir orta saha oyuncusu için yapılan resmi teklif kulübü tarafından reddedilirken, listedeki bir diğer isim olan Atakan Karazor görüşmelerinden de ilk etapta sonuç alınamadı. Bordo-mavili yönetimin, gurbetçi futbolcu ve kulübüyle önümüzdeki günlerde bir kez daha masaya oturması bekleniyor.

Aziz Yıldırım'dan Lukaku'ya ilk yasak

Fenerbahçe’nin yeni transferi Romelu Lukaku, İstanbul’daki ilk gününü yoğun ancak basından uzak geçirdi. Sağlık kontrollerinden sorunsuz geçen Belçikalı yıldızın Can Bartu Tesisleri’ndeki ilk gününe, Aziz Yıldırım'ın koyduğu bir yasak damga vurdu

16.08.2026 12:51:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım'dan Lukaku'ya ilk yasak
Aziz Yıldırım'dan Lukaku'ya ilk yasak
Fenerbahçe'nin bomba transferi Romelu Lukaku'nun imza törenine kadar olan zamanda yaşananlar gün yüzüne çıktı. 
 
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda coşkulu bir taraftar grubu tarafından karşılanan 33 yaşındaki dünyaca ünlü golcü, doğrudan sağlık kontrollerinin son aşaması için hastaneye geçti.







Geçtiğimiz sezon Napoli'de yaşadığı sakatlıklar nedeniyle soru işaretleriyle karşılanan "Büyük Rom", tatil dönemi boyunca özel fizyoterapisti Bert Driesen ile yürüttüğü sıkı çalışma sayesinde tüm tetkikleri pürüzsüz geçti. Gece yarısı Asya yakasında bulunan oteline geçen tecrübeli futbolcu, ertesi gün öğle saatlerinde kulüp tesislerine doğru yola çıktı.






LUKAKU'NUN MENAJERİ DİYEN TAKSİCİ
 
Lukaku'nun Can Bartu Tesisleri'ne gelişi sırasında oldukça ilginç bir kafa karışıklığı yaşandı. Aşırı hevesli bir taksi şoförü, güvenlik görevlilerine araçtaki yolcunun "Lukaku'nun menajeri" olduğunu söyleyerek güvenlik bariyerini geçmeyi başardı.
 
Lukaku'nun stadyumdaki gerçek temsilcisinin tebessümle karşıladığı bu kısa süreli şaka, şoförün kibarca dışarı çıkarılmasıyla son buldu.







ESKİ ARKADAŞLARI KARŞILADI 
 
Tesislere adım atan Belçikalı yıldız; Inter'den eski takım arkadaşı Milan Skriniar ve Chelsea'den oda arkadaşı N'Golo Kanté ile buluşarak ayağının tozuyla ilk antrenmanına çıktı.







AZİZ YILDIRIM İMZA TÖRENİ İSTEMEDİ
 
Sarı-lacivertli kulüp, dünyaca ünlü santrfor ile 1 yıllık resmi sözleşmeyi düzenlenen basın toplantısıyla imzalandı. Başkan Aziz Yıldırım'ın kulüpte bir "yıldız kültürü" oluşmasını engellemek ve takım olgusunu korumak amacıyla stadyumda taraftara açık bir imza töreni düzenlememe kararı aldığı Hollanda'nın HNL gazetesinin haberine yansıdı. Tıpkı yaz transfer döneminin bir diğer önemli ismi Mason Greenwood'da olduğu gibi, Lukaku da doğrudan takım disiplinine ve yaklaşan maç maratonuna dahil edilecek.

İsmail Kartal Asensio’u silmiş

Fenerbahçe’de hazırlık maçlarından bu yana 'istenmeyen adam' gibi hissedilen Marco Asensio, teknik direktör İsmail Kartal’ın oyun sistemine uyum sağlamakta zorlanıyor

16.08.2026 12:12:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal Asensio’u silmiş
İsmail Kartal Asensio’u silmiş
Fenerbahçe'de hazırlık maçlarından bu yana 'istenmeyen adam' gibi hissedilen Marco Asensio, teknik direktör İsmail Kartal'ın oyun sistemine uyum sağlamakta zorlanıyor.

Hazırlık kampı dahil çıktığı 8 maçın hiçbirinde 90 dakikayı tamamlayamayan İspanyol yıldızın son Gençlerbirliği maçındaki istatistikleri, tecrübeli teknik adamın tercihlerini gözler önüne serdi.







Marco Asensio, İsmail Kartal'ın ön alan baskısına dayalı, yüksek tempolu ve dikine hızlı oyun modeline henüz adapte olamadı.

Sezon başı hazırlık kampından bu yana 8 resmi ve özel karşılaşmada görev alan dünyaca ünlü futbolcu, hiçbir mücadelede 90 dakika sahada kalamadı.







Gençlerbirliği (Süper Lig): 60 Dakika (2-1 Mağlubiyet)

SK Sturm Graz (Şampiyonlar Ligi): 63 Dakika

SK Sturm Graz (Şampiyonlar Ligi): 69 Dakika (1 Asist)

Górnik Zabrze (Şampiyonlar Ligi): 45 Dakika

Górnik Zabrze (Şampiyonlar Ligi): 21 Dakika

LASK (Hazırlık Maçı): 24 Dakika

Pogon Szczecin (Hazırlık Maçı): 45 Dakika (1 Asist)

Admira Wacker (Hazırlık Maçı): 28 Dakika (1 Asist)







Süper Lig'in ilk haftasında Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup olduğu karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Asensio, 60 dakika sahada kaldı ancak üretkenlikten son derece uzak bir görüntü çizdi.






Mücadele boyunca yalnızca 34 kez topla buluşan İspanyol hücumcu, ortalama 1.7 dakikada bir oyuna dahil olabildi. Yüzde 90 pas isabet oranı (27/30) yakalamasına rağmen tercih ettiği pasların tamamına yakını risksiz, yana ve geriye yapılan aktarımlardan oluştu.

Gençlerbirliği deplasmanında rakip kaleyi hiç tehdit edemeyen Asensio, maçı 0 şut ve 0.15 asist beklentisi (xA) ile tamamladı. Kanat ve ceza sahası organizasyonlarında denediği 3 ortada 0 isabet kaydeden yıldız isim, set hücumunda dikine top taşıma konusunda da yetersiz kaldı (54.4 metre toplam ilerleme).







İsmail Kartal'ın önde basan agresif futbol yapısına topsuz oyunda direnç gösteremeyen Asensio; maçı 0 top çalma ve sadece 1 top kazanımı ile bitirerek savunma katkısında da sınıfta kaldı.

Ortaya konan rakamlar ve saha içi performansı, teknik direktör İsmail Kartal'ın Asensio'yu neden ilk 11'in değişilmezi olarak görmediğini net bir şekilde açıklıyor. Pas kalitesi ve tecrübesiyle güvenli bir ayak olsa da, yüksek tempo ve fiziki direnç isteyen Süper Lig ile Avrupa kulvarında Asensio'nun mevcut formu sistem için yetersiz duruyor.







8 maçlık periyotta ürettiği 3 asisti de hazırlık maçları ve ön eleme turlarında yapan İspanyol yıldızın, fiziksel ve taktiksel olarak İsmail Kartal'ın sistemine tam uyum sağlamadığı sürece hamle oyuncusu konumunda kalması kaçınılmaz görünüyor.

Osımhen son transfer kararını verdi

Galatasaray’ın dünyaca ünlü golcüsü Victor Osimhen, Çorum FK maçı sonrası yaptığı açıklamalar ve taraftarla olan diyaloğuyla transfer spekülasyonlarına son noktayı koydu

16.08.2026 12:06:00
Haber Merkezi
 
Osımhen son transfer kararını verdi
Osımhen son transfer kararını verdi
Galatasaray'ın dünyaca ünlü golcüsü Victor Osimhen, Çorum FK maçı sonrası yaptığı açıklamalar ve taraftarla olan diyaloğuyla transfer spekülasyonlarına son noktayı koydu.

İngiliz devi Arsenal'ın radarındaki Nijeryalı yıldız, topu Başkan Dursun Özbek ve sarı-kırmızılı yönetime attı.







Süper Lig'in ilk haftasında Çorum FK ile 2-2 berabere kalan Galatasaray'da, mücadeleden çok Victor Osimhen'in geleceği konuşuluyor.

Karşılaşmanın bitiminde saha ortasında bir süre durduktan sonra UltrAslan tribünlerine yönelen yıldız futbolcunun taraftarlara "Gitmiyorum, buradayım" mesajı verdiği öne sürüldü.

Ancak sahadaki bu samimi görüntünün ardında, yayıncı kuruluşa yapılan açıklamaların detayları transferin kaderini bambaşka bir boyuta taşıdı.







CANLI YAYINDA FARKLI TERCÜME

Maçın ardından yayıncı kuruluş mikrofonlarına konuşan Nijeryalı santrforun sözleri, kulüp tercümanının eksik çevirisi nedeniyle kamuoyuna farklı yansıdı.







İngilizce aslı incelendiğinde Osimhen'in profesyonelce kurgulanmış bir strateji izlediği ortaya çıktı. "Transfer dönemlerinde her zaman söylentiler olur. Ben işime odaklanmış durumdayım.

Duruma bakıp daha sonra birlikte düşüneceğiz" ifadelerini kullanan 25 yaşındaki golcü, ayrılık kararının tamamen kulüp yönetimiyle ortak alınacağını vurguladı.







KARARI DURSUN ÖZBEK VERECEK

Yıldız forvetin bu hamlesi, transfer piyasasında "Osimhen gitmek istiyor, yönetim bırakmıyor" algısını tamamen yıktı.

Kendisi için kulübe cazip bir teklif gelmediği sürece takımdan ayrılmayacağını hissettiren başarılı oyuncu, kararı tamamen Başkan Dursun Özbek'e bıraktı.

Arsenal iddialarının gölgesinde geçen süreçte Galatasaray yönetiminin oyuncu için gelecek olası teklifler karşısında izleyeceği yol haritası merakla bekleniyor.







MÜKEMMEL BİR STRATEJİ KURDU

Sarı-kırmızılı camiada takdir toplayan bu tutum, transfer dönemi kapanana kadar çıkacak dedikoduları asgariye indirmeyi hedefliyor.

Hem taraftarın yüreğine su serpen hem de kulübe duyduğu saygıyı net bir şekilde gösteren Osimhen, kurduğu dengeli iletişim diliyle geleceğe dair profesyonel bir kapı da açık bıraktı.

Sürecin Galatasaray yönetimiyle senkronize yürütülecek olması, sarı-kırmızılı idarecilerin elini güçlendiren en kritik faktör haline geldi.

GS ve TS’den sonra Fenerbahçe de sürpriz yaptı

Trendyol Süper Lig’de 2026-2027 sezonunun açılış haftası, şampiyonluk adayları için tam anlamıyla bir kabusa dönüştü

15.08.2026 23:37:00
Haber Merkezi
 
GS ve TS’den sonra Fenerbahçe de sürpriz yaptı
GS ve TS’den sonra Fenerbahçe de sürpriz yaptı
Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonunun açılış haftası, şampiyonluk adayları için tam anlamıyla bir kabusa dönüştü. Galatasaray ve Trabzonspor'un ardından Fenerbahçe de deplasmanda Gençlerbirliği'ne 2-1 yenilerek sezona puansız başladı.






Süper Lig'de yeni sezonun ilk haftasında, cuma günü son şampiyon Galatasaray'ın evinde Çorum FK ile 2-2 berabere kalması ve cumartesi akşamüstü seansında Trabzonspor'un Kasımpaşa deplasmanından 1-1'lik eşitlikle dönmesiyle gözler Ankara'ya çevrilmişti.

Ezeli rakiplerinin takıldığı haftada lige galibiyetle başlayarak psikolojik üstünlüğü ele geçirmek isteyen Fenerbahçe, Eryaman Stadyumu'nda büyük bir şok yaşadı.







Talisca Öne Geçirdi, Direkler İzin Vermedi

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, aradığı golü erken buldu. 13. dakikada sol kanatta hareketlenen yeni transfer Oğuz Aydın'ın şutunda kaleciden dönen topu Levent Mercan tamamladı, onun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Anderson Talisca düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarıda baskısını sürdüren sarı-lacivertlilerde yine Talisca'nın 44. dakikadaki kafa vuruşu direkten döndü ve farkı açma şansı kaçtı.







Gençlerbirliği Geri Döndü

Ev sahibi Gençlerbirliği, pes etmeyerek 37. dakikada ön alan baskısıyla topu kazandı. Koita'nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Franco Tongya skoru 1-1'e getiren golü attı.

İkinci yarıda da etkili olan Başkent ekibi, 56. dakikada sol kanattan Abdurrahim Dursun'un yaptığı ortaya arka direkte bomboş pozisyonda yükselen Oğulcan Ülgün'ün kafa vuruşuyla 2-1 öne geçti.







Maçın kalan bölümlerinde Talisca ile bir kez daha direğe takılan ve eski kalecisi İrfan Can Eğribayat'ın kritik kurtarışlarını geçemeyen Fenerbahçe, sahadan boynu bükük ayrıldı.

Bir garip transfer hikayesi

Avrupa basınındaki haberlere göre; Galatasaray, West Ham'dan Soungoutou Magassa ile ilgileniyor. Ancak aynı bölgeye Lesley takviyesi yapılmıştı. Takımdaki diğer ön liberolardan bahsetmiyoruz bile...

15.08.2026 17:10:00
Haber Merkezi
 
Bir garip transfer hikayesi
Bir garip transfer hikayesi
Şu anda birçok Avrupa kaynaklı haber kuruluşu, Galatasaray'ın Soungoutou Magassa ile ilgilendiğini yazıyor. Premier Lig'den düşen West Ham, oyuncuyu 17 milyon euro civarında bir paraya satmaya hazır. Ancak Sarı-Kırmızılılar'ın 22 yaşındaki ön liberoyla ilgilendiği yönündeki haberler kafa karıştırdı.






LEMİNA VE TORREİRA

Çünkü Sarı-Kırmızılılar aynı bölgeye Lesley Ugochukwu hamlesini yapmıştı. 22 yaşındaki futbolcu, Burnley Kulübü'nden satın alma opsiyonuyla kiralandı. Mevcut Galatasaray kadrosunda asıl yeri ön libero olan iki oyuncu daha var: Mario Lemina-Lucas Torreira...






PİYASA YÜKSELTME

Ayrıca zorunlu durumlarda buraya kaydırılabilecek isimler de mevcut... Galatasaray'da Lesley sonrasında ön libero defteri kapatılmıştı. Magassa iddialarının nasıl ortaya çıktığı ise bilinmiyor. Satış listesine konulan 1.90 boyundaki futbolcuda Galatasaray'ın adının kullanılması, "piyasa yükseltme" girişimi olarak değerlendiriliyor.

Kartal bugünü çok beklemişti

Beşiktaş kaleyi Alexander Nübel'le sağlama almıştı. Santrfor bölgesine de Dusan Vlahovic eklendi. Yani Kartal uzun seneler sonra atan ve tutan konusunda aradığını bulmuş gibi gözüküyor

15.08.2026 16:23:00
Haber Merkezi
 
Kartal bugünü çok beklemişti
Kartal bugünü çok beklemişti
Türkiye'de sıkça kullanılan bir ifade var: Şampiyonluk istiyorsan atan ve tutanın iyi olacak... Beşiktaş bu ikili konusunda yıllarca sıkıntı yaşadı. Ve seneler sonra durum tersine dönmüş gibi gözüküyor. Siyah-Beyazlılar, Bayern Münih'e 6.25 milyon euro ödeyerek Alexander Nübel'i kadrosuna katmıştı.

HİÇBİRİNDE GOL YEMEDİ

İki kulüp arasındaki anlaşmada bulunan bütün bonus maddeleri devreye girerse Nübel'in bonservisi en fazla 11 milyon euroya çıkıyor. Almanya Milli Takımı'nın havuzunda bulunan 29 yaşındaki eldiven, Beşiktaş formasıyla şu ana kadar 4 Avrupa maçına çıktı. Hiçbirinde gol yemedi!






TARAFTARLAR ÇOK UMUTLU

Özetle Beşiktaş "tutan" sorununu çözdü. Sonrasında herkes "atan"ı bekliyordu. Aylar süren görüşmeler ve uzun süren uğraşların ardından Dusan Vlahovic de resmi imzayı attı. Dünyaca ünlü bir forvet kadroya eklendi. Bu sezon Siyah-Beyazlı taraftarlar çok umutlu... Yönetiminden üst üste akıllı hamleler geldi.

Kartal'ın kritik dönemi

Beşiktaş bu ay sonuna kadar ligde ve Avrupa'da kritik maçlara çıkacak. Siyah-Beyazlılar, bu virajı kayıpsız olarak atlatmayı planlıyor

15.08.2026 16:17:00
Haber Merkezi
 
Kartal'ın kritik dönemi
Kartal'ın kritik dönemi
Beşiktaş'ın ağustos sonuna kadar fikstürü şu şekilde gerçekleşti:

Eyüpspor- 16 Ağustos
Kauno Zalgiris- 20 Ağustos
Alanyaspor- 23 Ağustos (d)
Kauno Zalgiris- 27 Ağustos (d)
Çorum FK- 31 Ağustos

Bu süreç, hem Avrupa'daki rota hem de Süper Lig'e iyi bir giriş yapılması sebebiyle çok önemli...






CEVABINI BULACAK

Kartal, Avrupa Ligi Play-Off eşleşmesinde Kauno Zalgiris'i elerse yoluna bu kulvarda devam edecek. Aksi bir durumda Beşiktaş Konferans Ligi'nde boy gösterecek. Bu konudaki bütün merak edilenler, 27 Ağustos'taki rövanş müsabakasının ardından cevabını bulacak.






SÜPER LİG KONUSU

Beşiktaş son yıllarda şampiyonluk yarışlarına çok erken havlu atıyordu. Siyah-Beyazlılar, ağustos sonuna kadar çıkacağı 3 lig mücadelesinden 9 puan bekliyor. Üst üste alınacak galibiyetlerle birlikte "havlu atma" konusunun da rafa kaldırılması planlanıyor...

Aslan'a Gonzalez önerisi

Galatasaray, Gabriel Martinelli konusunda temaslarına devam ederken oyuncunun menajerlik şirketinden ilginç bir öneri geldi: Chivas forması giyen Armando Gonzalez!

15.08.2026 13:29:00
Haber Merkezi
 
Aslan'a Gonzalez önerisi
Aslan'a Gonzalez önerisi
Galatasaray'ın sol kanattaki alternatiflerden biri Gabriel Martinelli... Konuyla ilgili çeşitli temaslar kuruldu. Brezilyalı futbolcunun menajerliğini Roc Nation Sports şirketi üstleniyor. Ve Sarı-Kırmızılılar'a çok değişik bir teklif yapıldığı iddia edildi. Menajerlik şirketi, Cim-Bom'un genç bir forvet aradığını biliyordu.

ONUNLA DA ÇALIŞIYORLAR

Roc Nation Sports'un çalıştığı oyunculardan biri de Chivas forması giyen Armando Gonzalez... 1.79 boyundaki Meksikalı santrfor (23), Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği "genç" kontenjanına uyuyor. Menajerlik şirketi, ilgi gösterilmesi durumunda bu konuda harekete geçilebileceğini iletti.






38 MAÇTA 24 GOL

Armando Gonzalez, Meksika Milli Takımı'nın da bir parçası... Tahmini piyasa değeri 15 milyon euro seviyelerinde. Şu anda Atletico Madrid'in de oyuncuya bir ilgisi mevcut... Gonzalez geçen sezon Chivas formasıyla 38 resmi maça çıktı. 24 gol ve 2 asist üretti. Galatasaray'ın şu anda durum değerlendirmesi yaptığı öğrenildi. Olumlu bir karar çıkarsa, bu konuda hareketlilik yaşanacak.

Vlahovıc ile Beşiktaş para basacak

Beşiktaş, Sırp golcü Dusan Vlahovic’in forma satış gelirlerinin %10’unu UNICEF’e bağışlama kararı alarak hem Türk futbolunda devrim niteliğinde bir sosyal sorumluluk adımına imza attı hem de mali ve ticari açıdan kusursuz bir strateji geliştirdi

15.08.2026 12:24:00
Haber Merkezi
 
Vlahovıc ile Beşiktaş para basacak
Vlahovıc ile Beşiktaş para basacak
Beşiktaş, Sırp golcü Dusan Vlahovic'in forma satış gelirlerinin %10'unu UNICEF'e bağışlama kararı alarak hem Türk futbolunda devrim niteliğinde bir sosyal sorumluluk adımına imza attı hem de mali ve ticari açıdan kusursuz bir strateji geliştirdi.

Hatırlanacağı üzere Beşiktaş, daha önce Mohamed Salah transferi sürecinde yaşanan forma satış payı anlaşmazlıkları nedeniyle Mısırlı yıldızın transferinden vazgeçmek zorunda kalmıştı.







Ancak Siyah-Beyazlı yönetim forma satış payını Dusan Vlahovic transferinde büyük bir avantaja çevirdi. Sırp golcünün yapıcı tutumu ve UNICEF gönüllü elçisi olması, yönetime ilham verdi ve forma gelirlerinin %10'unun çocuklara aktarılması kararlaştırıldı.






FORMA SATIŞLARINI KATLAYACAK HAMLE

Bu stratejik hamle, Beşiktaş'a mali açıdan ciddi bir nefes aldıracak. Türkiye'deki Vergi Usul Kanunu ve Gelir/Kurumlar Vergisi Kanunu uyarınca kamu yararına çalışan kurumlara yapılan bağışlar, Kurumlar Vergisi matrahından düşülebiliyor.







Siyah-beyazlılar, devlete ödeyeceği muhtemel vergi yükünün bir kısmını bu yolla hayır kurumuna aktararak vergi matrahını indirecek. Ayrıca "aldığım formanın %10'u çocuklara gidiyor" bilincine sahip olan taraftarların forma satışlarını katlaması ve Kartal Yuvası cirolarını rekor seviyeye çıkarması bekleniyor.






VİZYONER KULÜP İMAJI YARATILACAK

UNICEF gibi uluslararası bir devle adını yan yana yazdıran Beşiktaş, Avrupa ve dünya basınında "sosyal sorumlu ve vizyoner kulüp" olarak geniş yer bulacak.

Zaten UNICEF elçisi olarak çocukların ve gençlerin ruh sağlığına yönelik projeler yürüten Dusan Vlahovic ise yeni kulübünün bu adımı sayesinde hem saha dışındaki duyarlı profilini pekiştirecek hem de Siyah-Beyazlı taraftarlarla daha ilk günden sarsılmaz bir gönül bağı kurmuş olacak.

Dursun Özbek gözünü kararttı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transfer eleştirilerine yanıt vererek dikkat çeken açıklamalarda bulundu

15.08.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek gözünü kararttı
Dursun Özbek gözünü kararttı
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transfer eleştirilerine yanıt vererek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özbek, Rafael Leão ve Rodrigo Mora transferlerinde rakamların düştüğünü belirterek sarı-kırmızılı taraftarlara güvence verdi.

Sosyal medyada yükselen "Transferler nerede?" eleştirilerine sert tepki gösteren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün geleceğini ve mali yapısını korumak adına stratejik bir transfer politikası yürüttüklerini vurguladı.

Kimsenin kendisinden fazla Galatasaray'ı düşünemeyeceğini belirten Özbek, teknik direktör Okan Buruk'a 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezonun üzerinde bir başarı hedefi doğrultusunda tam teşekküllü bir kadro sunacaklarının sözünü verdi.







LEAO 30-35'E KADAR DÜŞTÜ

Transfer piyasasındaki yüksek rakamların zamanla makul seviyelere gelmeye başladığına dikkat çeken belirten Başkan Dursun Özbek, hedeflenen yıldız isimlerle ilgili somut rakamlar paylaştı.

AC Milan forması giyen Rafael Leão'yu 1.5-2 ay önce kadroya katmak istemeleri halinde 60 milyon Euro talep edildiğini hatırlatan Özbek, bu rakamın güncel şartlarda 30-35 milyon Euro seviyelerine gerilediğini aktardı.







MORA 10 MİLYON EURO'YA KİRALIK

Rodrigo Mora transferinde de benzer bir tablo olduğunu dile getiren sarı-kırmızılı kulübün lideri, 1 ay önce 60-70 milyon Euro civarında olan bonservis beklentisinin 10 milyon Euro peşin ve 40 milyon Euro opsiyonla tamamlanabilecek noktaya geldiğini, hatta zorunlu satın alma opsiyonu olmadan bu imzayı atabileceklerini kaydetti.







OSIMHEN ÜZERİNDEN İRONİ YAPTI

Takıma kazandırılmak istenen diğer isimler Noa Lang, Gabriel Martinelli ve Ethan Nwaneri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özbek, Noa Lang için sezon bitiminde istenen 28 milyon Euro'luk bonservisin bugün 15 milyon Euro masaya konması halinde kabul göreceğini ifade etti.







Victor Osimhen ve Premier Lig kulüplerinin tekliflerine de değinen Özbek, "Martinelli için 65 milyon Euro, nwaneri için 40 milyon Euro diyorlardı... Osimhen'in üstüne bu ikisi artı para veriyorlar. Hani Osimhen'i 65+10 milyon euro'ya Tottenham'asatmak istyordum…" diyerek ironi yapmayı ihmal etmedi






LEAO VE MORA'YA 40 MİLYON EURO

Başkan Dursun Özbek sözlerini,"Bugün istesem Leao ve Mora'yı 40 milyon Euro'ya bitiririm. Bu sayede kısa vadede 45, uzun vadede ise 60 milyon Euro kâr ettiririm. Ancak ben bu rakamların daha da ineceğini biliyorum. Bana güvenin" diyerek tamamladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.