logo
25 HAZİRAN 2026

Trabzonspor'u ve Galatasaray'ı neler bekliyor?

Süper Lig'de zirve yarışını doğrudan etkileyecek olan Trabzonspor-Galatasaray derbisi öncesinde, her iki takımın sezon boyu sergilediği performans verileri üzerinden derinlemesine bir teknik analiz derledik

03.04.2026 12:08:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'u ve Galatasaray'ı neler bekliyor?
Trabzonspor'u ve Galatasaray'ı neler bekliyor?
Süper Lig'de zirve yarışını doğrudan etkileyecek olan Trabzonspor-Galatasaray derbisi öncesinde, her iki takımın sezon boyu sergilediği performans verileri üzerinden derinlemesine bir teknik analiz derledik. İşte sahadaki stratejiyi belirleyecek kritik istatistikler ve maçın anahtarı.

Süper Lig'de şampiyonluk düğümünü çözecek dev randevu öncesi nefesler tutuldu... Tüm gözler Trabzon'daki taktik savaşına çevrildi!

Bir yanda ligin pas trafiğini yöneten ve hücum istatistiklerini altüst eden Galatasaray, diğer yanda fiziksel gücü ve etkili geçiş oyunlarıyla sahasını kaleye çeviren Trabzonspor. Kağıt üstündeki rakamların dilini ise Fotospor çözdü. Maçın kaderini belirleyecek "büyük şans" istatistiklerinden, orta sahadaki ikili mücadele sayılarına kadar dev derbinin röntgenini çektik.







Galatasaray, maç başına 2.4 gol ortalamasıyla ligin en üretken takımlarından biri olarak dikkat çekiyor. Trabzonspor ise 2.0 ortalama ile takibini sürdürüyor.

Galatasaray maç başına 3.6 ile daha fazla "büyük şans" üretiyor ancak bu şansların 2.0'sini cömertçe harcıyor. Trabzonspor ise 2.7 büyük şansın 1.4'ünü kaçırarak daha kompakt bir bitiricilik sergiliyor.

Her iki takımın isabetli şut oranları birbirine oldukça yakın (5.6'ya 5.9). Bu durum, kalecilerin performansının maçın skorunu belirlemede hayati önem taşıyacağını gösteriyor.







TRABZONSPOR ÖN ALAN BASKISINI KIRMALI

Topla oynama yüzdelerinde Galatasaray'ın bariz bir üstünlüğü söz konusu (%61.7'ye %55.2). Galatasaray, maç başına 450.7 isabetli pas ve %87.7 isabet oranıyla oyunu domine eden taraf konumunda.







Trabzonspor, pas sayısında rakibinin gerisinde kalsa da %86.4 gibi yüksek bir isabet oranıyla oynuyor. Ev sahibi ekibin, Galatasaray'ın ön alan baskısını kırmak için uzun toplardaki başarısı (19.1 isabetli uzun top) anahtar rol oynayabilir.






TRABZONSPOR 11 GOL DAHA FAZLA YEDİ

Savunma tarafında Galatasaray, sadece 18 gol yiyerek (maç başı 0.7) ligin en az gol yiyen takımı unvanını koruyor. Trabzonspor ise kalesinde 29 gol gördü.







İstatistiklerde en dikkat çeken benzerlik savunma aksiyonlarında görülüyor. Maç başına pas arası (7.4) ve top çalma (15.5 - 15.7) rakamları neredeyse eşit. Bu da orta sahada kıran kırana bir fiziksel mücadele beklentisini artırıyor.

Trabzonspor, maç başına 50.3 kazanılan ikili mücadele ile fiziksel temaslarda bir adım önde.







3'ER KIRMIZI KART GÖRDÜLER

Her iki takım da sezon boyunca 3'er kırmızı kart görerek agresif bir oyun karakteri sergiledi. Yarınki maçın yüksek tansiyonu, kart sayısını tetikleyebilir.







Galatasaray savunması bu sezon kalesinde hiç penaltı golü görmeyerek dikkat çekerken, Trabzonspor sadece 1 kez penaltıdan gol yedi.

İsmail Kartal'ı Ceferin istedi

UEFA'nın getirdiği katı "transfer bakiyesi" kuralı sonrası frene basan Fenerbahçe'de, Başkan Aziz Yıldırım dünyaca ünlü yabancı hocaların yüksek maliyetlerine set çekti; kulübede tasarruf, sahada transfer dönemini başlattı

24.06.2026 13:22:00
Haber Merkezi
İsmail Kartal'ı Ceferin istedi
İsmail Kartal'ı Ceferin istedi
UEFA'nın getirdiği katı "transfer bakiyesi" kuralı sonrası frene basan Fenerbahçe'de, Başkan Aziz Yıldırım dünyaca ünlü yabancı hocaların yüksek maliyetlerine set çekti; kulübede tasarruf, sahada transfer dönemini başlattı. Geçen sezon teknik kadroya 15 milyon euro harcayan sarı-lacivertliler, sadece 1 milyon euro'ya imza atan İsmail Kartal formülüyle devasa bütçeyi doğrudan yeni futbolcu alımına ve maaşlarına kaydırarak FFP krizini avantaja çevirdi.






Fenerbahçe'de teknik direktör koltuğu için yürütülen çalışmalarda strateji ortaya çıktı. Geçtiğimiz sezon Jose Mourinho için 12 milyon euro, Domenico Tedesco için ise 3.5 milyon euro olmak üzere toplamda 15 milyon euro'luk devasa bir teknik direktör bütçesi harcayan sarı-lacivertli kulüp, yeni sezonda rotayı yerli ve tasarruflu bir isme kırdı. Başkan Aziz Yıldırım, radikal bir kararla yeniden İsmail Kartal dönemini başlatma kararı aldı.






UEFA'NIN FFP KURALLARI ETKİLEDİ

Bu keskin dönüşün arkasında UEFA ile yapılan Finansal Fair Play (FFP) görüşmeleri yer alıyor. UEFA'nın, Avrupa Ligi kadrosunun oluşturulmasında Fenerbahçe'ye kesin bir "transfer bakiyesi" kuralı uygulama kararı alması, kulübün elini kolunu bağladı. Finansal kısıtlamalarla karşı karşıya kalan Yıldırım yönetimi, Aykut Kocaman sonrasındaki yabancı teknik direktör arayışlarına bu nedenle set çekti.






YABANCI HOCALAR YÜKSEKTEN UÇTU

Gündemi meşgul eden Jorge Jesus (12 milyon euro), Antonio Conte (15 milyon euro) ve Arne Slot (15 milyon euro) gibi dünyaca ünlü isimler, maliyetleri sebebiyle Aziz Yıldırım'ın hiçbir zaman listesine girmedi. Hatta iddialara göre Yıldırım, bu yüksek profilli hocaları getirmek isteyen yöneticilere, "Parasını cebinizden verirseniz getirin" diyerek net bir rest çekti.






15 MİLYON EURO TAKIMA GİDECEK

Başkan Yıldırım'ın baştan beri uyguladığı gizli plan, teknik direktörlük için ayrılan 15 milyon euro'luk bütçeyi kulübede eritmek yerine doğrudan sahaya yansıtmaktı. Sarı-lacivertli yönetim, tasarruf edilecek bu devasa meblağı tamamen yeni futbolcu transferlerine ve oyuncu maaşlarına harcayarak daha güçlü bir kadro kurmayı hedefliyor.






KARTAL 1 MİLYON EURO ALACAK

Bu stratejinin son halkası olarak takımın başına geçen İsmail Kartal, mali yükü ciddi oranda hafifletti. Adeta Ederson'un 12 milyon euro'luk maaşı bir anda yük olmaktan çıktı. Deneyimli teknik adamın yeni dönemde sadece 1 milyon euro alacağı öğrenilirken, Fenerbahçe yönetimi böylece hem UEFA kurallarına uyum sağlamış hem de bütçeyi doğrudan takıma enjekte etme fırsatı yakalamış oldu.

Fenerbahçe'ye "Mason Greenwood'u ne olur alın" diye yalvardılar

Transfer piyasasında roller değişti! Mali kriz ve DNCG yaptırımları nedeniyle acil nakit bulmak zorunda olan Marsilya, yıldız oyuncusu Mason Greenwood’u elden çıkarabilmek için Fenerbahçe’nin kapısını çaldı. AS Roma’ya karşı elini güçlendirmek isteyen Fransız devi, sarı-lacivertlilerin masaya koyduğu 35 milyon euro'luk tek somut teklife muhtaç kaldı.

24.06.2026 13:17:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye "Mason Greenwood'u ne olur alın" diye yalvardılar
Fenerbahçe'ye "Mason Greenwood'u ne olur alın" diye yalvardılar
Sosyal medyada çıkan "Fenerbahçe, Mason Greenwood'u istiyor" dedikodularının arkasından transfer kurnazlığı çıktı. Asıl gerçeğin, İtalyan ekibi AS Roma ile pazarlıklarda köşeye sıkışan Marsilya'nın, elini güçlendirmek ve İngiliz yıldızı elden çıkarmak için Fenerbahçe'ye adeta yalvarma noktasına geldiği iddia edildi.






MARSİLYA'YA BÜYÜK CEZA KAPIDA

Fransız kulübü, ağır mali yaptırımlardan kurtulabilmek için sarı-lacivertlilerin resmi ilgisini bir koz olarak kullanmaya çalışıyor. Marsilya'nın bu çaresizliğinin arkasında ise tam anlamıyla bir saatli bomba var.
Fransız futbolunun mali denetleme kurumu DNCG önünde bugün (23 Haziran Salı) kritik bir duruşmaya çıkacak olan yönetim, UEFA'nın kestiği 10 milyon avroluk FFP cezasının ardından, 30 Haziran'a kadar 50 ila 60 milyon avro arasında net bir sermaye kazancı yaratmak zorunda.






EN AZ 50 MİLYON EURO İSTİYORLAR

Greenwood satılmadığı takdirde kulübe transfer yasağından maaş kısıtlamasına kadar çok ağır yaptırımlar yolda.
İngiliz forvet için Marsilya patronu Frank McCourt'un belirlediği taban fiyat en az 50 milyon avro. Ancak işi zorlaştıran bir pürüz var. Yapılacak satışın %40'ı, sözleşme gereği oyuncunun eski kulübü Manchester United'a gidecek.






KRİZİ FENERBAHÇE İLE ÇÖZECEKLER

Bu durum, Fransızların net kâr hedefine ulaşmasını zorlaştırırken, Bruno Genesio'nun teknik direktörlük imzasının bile DNCG'den gelecek bütçe onayına kadar askıya alınmasına neden oldu. Piyasadaki tek somut ve resmi hamle AS Roma'dan geldi. İtalyanlar, bonuslar hariç 35 milyon euro'luk bir teklifle masada bekliyor.

Oyuncuyla el sıkışan AS Roma mali kısıtlamalar nedeniyle transferi finanse edemezken, Tottenham ise masadan kalktı. Daralan piyasada Marsilya, Fenerbahçe'nin kapısını aşındırarak krizi çözmekten başka çare bulamıyor.

Aslan, Can'da çok ısrarcı

Galatasaray'ın 10 numaradaki en büyük hedefi bilindiği üzere Can Uzun... Sarı-Kırmızılı yöneticilerin, kısa süre içinde Almanya'ya giderek Eintracht Frankfurt Kulübü'yle yüz yüze görüşeceği öğrenildi

24.06.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Aslan, Can'da çok ısrarcı
Aslan, Can'da çok ısrarcı
Galatasaray içinde bulunduğumuz 2026 yazında kadrosuna kesinlikle bir 10 numara katacak. Bu konuda çok uzun bir süredir Can Uzun favori... Onu cazip kılan faktörler ise şöyle:

1- Yeteneği yüksek
2- Yerli oyuncu
3- 20 yaşında
4- İleride ciddi paralara satılabilir






CİDDİ BONSERVİS BEKLENTİSİ

Can'daki en büyük problem ise Eintracht Frankfurt'un 55-60 milyon euro civarındaki bonservis beklentisi... Sarı-Kırmızılılar, sonraki satıştan pay ve çeşitli bonuslarla bu rakamı düşürmeye çalışıyor. Şu ana kadar ciddi bir sonuç alınamadı. Ancak Galatasaray ayağını gazdan çekmedi.






EN GEÇ 10 GÜN İÇİNDE

Sarı-Kırmızılı yetkililerin en geç 10 gün içinde Almanya'ya gideceği öğrenildi. Orada yüz yüze görüşmeler yapılacak. Bire bir temasların daha etkili olacağı düşünülüyor. Can şu anda Milli Takım kampında bulunuyor. Ancak ne yazık ki turnuvaya matematiksel olarak veda ettik. 20 yaşındaki futbolcu daha önce transferiyle ilgili olarak, "Şu anda bütün konsantrasyonum Dünya Kupası'nda" demişti.

Asensio'da flaş gelişme

Bir süredir Fenerbahçe'nin İspanyol yıldızı Marco Asensio'nun ülkesine dönmek istediği konuşuluyor. Talipleri de var... Ancak oyuncunun sevgilisinin yaptığı paylaşım, taraftarları mutlu edecek

24.06.2026 13:08:00
Haber Merkezi
Asensio'da flaş gelişme
Asensio'da flaş gelişme
Fenerbahçe geride bıraktığımız sezonun başında PSG'ye 7.5 milyon euro ödeyerek Marco Asensio'yu kadrosuna katmıştı. İspanyol yıldızla 30 Haziran 2028'e kadar kontrat yapıldı. Sözleşmede ayrıca +1 yıllık uzatma opsiyonu bulunuyor (çift taraflı). 30 yaşındaki yıldız, ilk sezonunda harika istatistiklere imza attı.






ESPANYOL VE SOCİEDAD

1.82 boyundaki futbolcu, Süper Lig'de 25 maça çıktı. Sahada 1.879 dakika kaldı. 11 gol ve 13 asist üretti. Sakatlık sorunu yaşamasaydı, bu istatistiklerini daha da geliştirebilirdi. Bir süredir İspanyol oyuncunun ülkesine dönmek istediği konuşuluyordu. Espanyol ve Real Sociedad gibi ekipler de onun durumunu takip ediyor.






ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Asensio'nun memleket hasreti çektiği belirtilse de sevgilisi Lavinia Leon'un yaptığı bir hareket, Sarı-Lacivertli taraftarların yüreğine su serpti. Leon, "Eve döndüm" notuyla uçaktan İstanbul manzarası paylaştı. Bu durum, oyuncunun sevgilisinin Türkiye'yi ne kadar sevdiğini de ortaya koydu... Paylaşım önemliydi. Çünkü oyuncuların yakınlarının mutluluğu, transferlerde çok önemli bir rol oynuyor.

Sörloth gülümseyerek transfer iddialarını yanıtladı

Adı hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş'la anılan Alexander Sörloth'a hakkındaki transfer iddiaları soruldu

24.06.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Sörloth gülümseyerek transfer iddialarını yanıtladı
Sörloth gülümseyerek transfer iddialarını yanıtladı
Adı hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş'la anılan Alexander Sörloth'a hakkındaki transfer iddiaları soruldu. 30 yaşındaki forvetin yanıtından çok beden dili dikkat çekti.

Atletico Madrid'den ayrılması beklenen Alexander Sörloth, Dünya Kupası'nda gazeteciler tarafından sıkıştırıldı. Norveçli santrfora, "Gelecek sezon seni İtalya'da görme ihtimalimiz var mı?" sorusu yöneltildi. 30 yaşındaki futbolcu, "Yorum yok" yanıtını verirken keyifli şekilde gülümsedi.







SERİE A İHTİMALİ

1.96 boyundaki oyuncunun adı ülkemizden Fenerbahçe ve Beşiktaş'la anılıyordu. İtalya'da ise Juventus ile Milan'ın bariz bir ilgisi mevcut... Alexander Sörloth'un bugün itibarıyla kariyerine Serie A'da devam etme ihtimali, Türkiye'ye göre hayli yüksek...







ORGANİZASYON SONRASINDA

Norveçli yıldızın yeni takımının Dünya Kupası sonrasında belli olması bekleniyor. Bu durum sadece Alexander Sörloth için geçerli değil... Dev organizasyonda yer alan birçok önemli futbolcu da sonraki kulüplerini açıklamak için turnuvanın bitmesini bekliyor.

Kanarya taraftarını sevindirecek

Yönetim solak stoper konusunda kararını verdi. Fenerbahçe, Malang Sarr'ı resmen açıklamaya hazırlanıyor

24.06.2026 12:08:00
Haber Merkezi
Kanarya taraftarını sevindirecek
Kanarya taraftarını sevindirecek
Yönetim solak stoper konusunda kararını verdi. Fenerbahçe, Malang Sarr'ı resmen açıklamaya hazırlanıyor. En geç 1 hafta içinde konuyla ilgili bilgilendirme yapılması bekleniyor.

Fenerbahçe uzun süredir solak bir stoper konusunda çalışmalarını sürdürüyordu. En sonunda karar verildi... Lens Kulübü'yle sözleşmesi sona eren Malang Sarr'la kişisel konularda anlaşmaya varıldı. 27 yaşındaki futbolcunun en geç 1 hafta içinde resmen açıklanması bekleniyor.







BEDELSİZ GELMİŞTİ

1.83 boyundaki futbolcunun çok sayıda talibi vardı. Ancak Sarı-Lacivertliler'in en iyi teklifi yaptığı öğrenildi. Fransız oyuncu, 2024 yazında Chelsea'den bedelsiz olarak Lens Kulübü'ne geçiş yapmıştı. Malang Sarr geride bıraktığımız sezonda Ligue 1'de 33 karşılaşmaya çıktı.







ÖNEMLİ TALİPLER

Sahada 2.925 dakika kalan Fransız yıldız, 1 asist üretti. Malang Sarr, asıl yeri olan stoper haricinde sol bekte de görev yapabiliyor. Ayrılık sürecinde Marsilya, Atletico Madrid, Al-Diraiyah ve Al-Hilal gibi takımlar da ona ilgi göstermişti. Ancak Fenerbahçe öne geçmeyi başardı.

Skriniar'a vize yok

Şu anda kaleci Ederson dahil savunma hattındaki bütün isimler satılabilir

24.06.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Skriniar'a vize yok
Skriniar'a vize yok
Şu anda kaleci Ederson dahil savunma hattındaki bütün isimler satılabilir. Sadece Milan Skriniar konusunda kulübün kapısı sonuna kadar kapalı...

Fenerbahçe, 2025'in Ocak ayında PSG'den kiraladığı Milan Skriniar'ın bonservisini sezon sonunda almıştı. Fransız ekibine 6 milyon euro ödendi. Slovakyalı stoperle de 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. 31 yaşındaki savunmacı, tribünlerin en çok sevdiği isimlerden biri haline geldi.







İSMAİL KARTAL'IN TALEBİ

Şu anda Sarı-Lacivertli ekibin savunma hattındaki herkesin satışı mümkün... Kaleci Ederson'da da benzer bir durum söz konusu...







Sadece Milan Skriniar'ın yeri garanti. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın, 1.87 boyundaki futbolcunun kesinlikle tutulmasını talep ettiği öğrenildi.






SAKATLIK PROBLEMLERİ

Yönetim de bu talebe olumlu yanıt verdi. Sezonun ikinci yarısında sakatlık problemleriyle boğuşan tecrübeli savunmacı, operasyon da geçirmişti. Temmuz ayının ilk haftasında tamamen düzelmesi bekleniyor. Milan Skriniar yeni sezonda da defans hattının lideri olacak.

Mourınho'dan Arda Güler’e moral

Dünya Kupası fiyaskosu sonrası yıkılan Arda Güler’e, Real Madrid’in yeni patronu José Mourinho’dan jet destek geldi!

24.06.2026 11:37:00
Haber Merkezi
Mourınho'dan Arda Güler’e moral
Mourınho'dan Arda Güler’e moral
Dünya Kupası fiyaskosu sonrası yıkılan Arda Güler'e, Real Madrid'in yeni patronu José Mourinho'dan jet destek geldi!

Portekizli teknik adamın, Paraguay yenilgisiyle havlu atan genç yıldıza gönderdiği mesajla Real Madrid'deki Bernardo Silva transferine rağmen yeni sezondaki yerini garanti altına aldığı ve Arda'nın 13 Temmuz'da kampa katılarak Mourinho'nun en önemli kozu olacağı iddia edildi.







Türkiye'nin 2026 Dünya Kupası grup aşamasında gol atamadan ve hayal kırıklığıyla elenmesinin ardından, Real Madrid'in yeni teknik direktörü José Mourinho'dan Arda Güler'e doğrudan destek geldi.

Portekizli çalıştırıcı, Paraguay yenilgisi sonrası TRT'ye "Utanıyoruz, halkımızdan özür dileriz" açıklaması yapan 21 yaşındaki oyuncusuyla hemen iletişime geçerek moral verdi.







KENDİNİ SUÇLAYACAK DURUM YOK

Mourinho'nun genç yıldıza gönderdiği mesajda, "Kendini suçlayacak hiçbir şeyin yok. Maçlarını izledim ve takımının en iyi oyuncusuydun.

Sahada tek başına ne yapabilirsen yaptın. Kapat ve enerjini topla. Birlikte şampiyonluklar kazanacağız" ifadelerini kullandığı iddia edildi. Turnuvadaki toplu fiyaskoya rağmen 8 numara, Real Madrid cephesinde itibarını koruyan nadir isimlerden biri oldu.







SILVA'YA RAĞMEN DAHA ÖNDE

Bu hamle, Mourinho'nun yeni yapılanmasında Arda Güler'e biçtiği rolün net bir göstergesi. Geride kalan sezonda 10'dan fazla gol katkısı veren genç yetenek, Bernardo Silva'nın transferine rağmen Mourinho'nun Real Madrid projesindeki en önemli yaratıcı sütunlarından biri olarak kabul ediliyor.







13 TEMMUZ'DA İŞ BAŞI YAPACAK

A Milli Takım'ın erken elenmesi, Arda Güler'in tatil takvimini değiştirerek yeni sezon hazırlıklarına erken başlamasını sağlayacak. Turnuvada ilerleyen oyuncuların aksine Arda'nın, 13 Temmuz'da Real Madrid'e dönerek sezon öncesi kampının ilk gününden itibaren Mourinho'nun taktiksel planlarına dahil olması bekleniyor.

Trabzonspor peşini bırakmıyor

Trabzonspor'un ısrarla peşinde olduğu İsviçreli kanat oyuncusu Rubén Vargas için Sevilla ve oyuncunun menajerinden net mesaj geldi

24.06.2026 11:34:00
Haber Merkezi
Trabzonspor peşini bırakmıyor
Trabzonspor peşini bırakmıyor
Trabzonspor'un ısrarla peşinde olduğu İsviçreli kanat oyuncusu Rubén Vargas için Sevilla ve oyuncunun menajerinden net mesaj geldi.

Transfer görüşmeleri Dünya Kupası sonrasına ertelendi. Turnuvada piyasa değerini 12-18 milyon euro bandına çıkarmayı hedefleyen İspanyol kulübü, bu rakamın altındaki teklifleri masaya dahi almayacak.







Trabzonspor'un Sevilla forması giyen Rubén Vargas'ı kadrosuna katma isteği, transfer piyasasını hareketlendirmeye devam ediyor.

Bordo-mavili ekibin İsviçreli kanat oyuncusuna olan ilgisi her geçen gün artsa da Sevilla kulübü ve oyuncunun temsilcileri, şu an için resmi bir teklif olmadığını belirterek spekülasyonları şimdilik boşa çıkardı.







TAMAMEN DÜNYA KUPASINA ODAKLI

Şu sıralar İsviçre milli takımıyla Dünya Kupası'nda mücadele eden 27 yaşındaki futbolcu, turnuvaya tamamen odaklanmış durumda.

Vargas'ın menajeri ve Sevilla yönetimi, oyuncunun geleceğiyle ilgili nihai kararını vermek için acele etmiyor. İki taraf da transfer görüşmelerini İsviçre'nin Dünya Kupası serüveni noktalanana kadar askıya aldı.







12-18 MİLYON EURO ARASI

Ekonomik açıdan zor bir dönemden geçen ve bu yaz maaş bütçesini rahatlatmak isteyen Sevilla, Vargas'ı stratejik bir gelir kapısı olarak görüyor.

Turnuvada gol atan ve sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncunun piyasa değerinin 12 ila 18 milyon euro arasına çıkması bekleniyor. İspanyol kulübü, bu rakamların altında kalan hiçbir teklifi değerlendirmeye almayı düşünmüyor.







KOLAY KOLAY VAZGEÇMEK YOK

Geleceğiyle ilgili sakinliğini koruyan başarılı kanat oyuncusu, transferde önceliğini üst düzey bir sportif projeye ve Avrupa arenasında rekabet etmeye verdiğini belirtiyor.







Trabzonspor'un bu transferdeki ısrarı sürse de hem Sevilla'nın beklentileri hem de oyuncunun turnuva sonrasını işaret etmesi nedeniyle gözler Dünya Kupası'nın ardından açılacak resmi müzakerelere çevrilmiş durumda.

Ilaix Moriba cimbom olacak mı?


 
Galatasaray merkez orta saha konusunda yıldız isimlerle ilgileniyor. Ancak Celta Vigo forması giyen Ilaix Moriba da yoklandı. Bu hareketin arkasında farklı bir düşünce var...

23.06.2026 14:28:00
Haber Merkezi
Ilaix Moriba cimbom olacak mı?
Ilaix Moriba cimbom olacak mı?

Galatasaray'ın güçlendireceği bölgelerden biri kesinlikle merkez orta saha olacak. Sarı-Kırmızılılar'ın listesinde yıldız alternatifler bulunuyor. Fakat Cim-Bom'dan sürpriz bir hamle geldi. Celta Vigo forması giyen Ilaix Moriba için 15 milyon Euro önerildi.







Cimbomun teklifi düşük bulundu

La Liga temsilcisinin ise en az 20 milyon euro beklediği kaydedildi. Taraflar arasındaki temaslar sürüyor. Herkes Ilaix Moriba ismine şaşırdı ancak bu hareketin arkasında farklı bir düşünce bulunuyor. Gineli futbolcu, 23 yaşında ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun "genç" yabancı kriterini karşılıyor.







Genç olması avantaj

23 yaşındaki Ilaix Moriba, geride bıraktığımız sezonda La Liga'da tam 36 maça çıktı. Sahada 2.489 dakika kaldı. 2 gol ve 3 asist üretti. Galatasaray Yönetimi, birçok kulvarda mücadele verileceği için Ilaix Moriba'yı da kadrosuna katmak istiyor. 1.85 boyundaki futbolcunun asıl yeri merkez orta saha. Ancak 10 numara ve ön liberoda da görev yapabiliyor. Yani tam bir joker. Gineli yıldızın, Galatasaray'a çok sıcak baktığı öğrenildi. Taraflar arasındaki pazarlıklar devam ediyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.