logo
12 NİSAN 2026

‘Trabzonspor’umuzun içsel ve dışsal problemleri var ama ben, pozitifim’

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor, sahasında Göztepe ile 1-1 berabere kaldı

30.03.2025 00:27:00
İhlas Haber Ajansı
‘Trabzonspor’umuzun içsel ve dışsal problemleri var ama ben, pozitifim’
‘Trabzonspor’umuzun içsel ve dışsal problemleri var ama ben, pozitifim’
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Göztepe maçının ardından yaptığı açıklamada, ilk yarıda maçı bitirebileceklerini belirterek, hem içsel hem de dışsal bazı zorluklarla karşı karşıya olduğunu ancak bunlara rağmen pozitif bir süreç içinde olduklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor, sahasında Göztepe ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, açıklamalarda bulundu. Tekke, oyunun ilk yarısında maçı bitirebileceklerini belirterek, "Öncelikle tüm İslam alemine hayırlı bayramlar diliyorum.

İlk yarının son bölümü iyi oynadığımız ve çok rahatlıkla maçı bitirebileceğimiz bir maçtı. Anları ve pozisyonları düzenli bir şekilde yakalamamız haricinde çok olumlu konuşabileceğim bir maç değil ama beklediğime yakın diyebilirim.

Çünkü bu oyuncuların tamamı, sahaya giren çıkanlar ve mecburi fiziksel durumlar nedeniyle değişiklik yapmak zorunda kaldığımız isimlerle birlikte, belli bir dakikaya kadar sahada kaldkı. Sonrasında ise daha az süre alan oyuncularımızla oynamak zorunda kaldık.

Tabii bu az tekrarla beraber olanlar, çok tekrarla oynayanlar ve bizde antrenman yapanlar arasındaki biraz ritim farklıydı. Biraz da bana göre ilk yarının en istekli ön tarafın en iyi oyuncularından bir tanesi en iyisi Enis ilginç bir şekilde taraftarımız tarafından olumsuz şekilde ıslıklandı. İşimiz zor. Trabzonspor olarak eğer biz dünyaya, Türkiye'ye bir şeyler söyleyeceksek aynı dili konuşmamız lazım" dedi.

"Trabzonspor'umuzun içsel ve dışsal problemleri var"



Takımın başına geleli 15 günlük bir sürenin geçtiğini belirten Fatih Tekke, " Ben geldiğimden bu yana söylüyorum. 15 gün oldu. İlk üç puan aldığımız maç tamamen lütuf dedim. Bugün bir puan yine iyidir diyorum. Bu çocuklar için ama şunu söyleyeyim. Çok iyi çalışıyorlar. Çok pozitifler. Yeni bir hoca gelmiş, yeni istekleri var. Biraz düzenli oynamak istiyorlar. Ben düzensizliğe müsaade etmeyeceğim dedim. Bu düzende biraz zaman geçirmemiz lazım.

Yoksa kaybedilen iki puan var tabii ki. Trabzonspor kimle oynarsa, nerede oynarsa oynasın galibiyete aday. Böyle bir sorunumuz yok bizim ama Trabzonspor'umuzun içsel ve dışsal problemleri var. Şimdi değiştiremeyeceğim şeyler üzerinden eleştirileceğimi de biliyorum ama ben değiştiremeyeceğim şeylerle ilgilenmeyeceğim. Şu an değiştirebileceğim şeyler var. Bunlara odaklanmış durumdayım.

Gayet de iyi gidiyor bana göre. Bugün attığımız gol örnek teşkil edecek bir gol. Bu spontane olan bir gol değil ama o çocuklara biraz cesaret lazım. Bu çocuklara cesaret vermemiz lazım. Bunlar Trabzonspor'un oyuncuları başkalarının değil. Maçla ilgili genel yorumum beklediğimin çok üstünde değil, altında da değil. İlk yarının ikinci bölümü iyi. Özellikle hücumda beklerimizi etkili kullanmak istedik. Böyle çalışmıştık zaten.

Bugün Mustafa biraz daha ön plana çıktı. Savunmada bana göre Okay ve Serdar yanılmıyorsam ilk defa oynuyorlar bir arada. Bana göre çok başarılıydılar. Çünkü ligin en iyi geçiş takımlarından bir tanesine karşı oynadık. Başka da bir planları olmayan bir takım açıkçası. Biz üçüncü bölgede sabırlı, özellikle pası ve alanı kullanarak çalıştığımız planı ikinci yarı hiç yapamadık. Bu arada da rakibe bir iki fırsat verdik ama genel hatlarıyla rakibin kaleye geldiği sayı çok az" diye konuştu.

"Ben şu an çok pozitifim"

İki puan kaybettiklerini belirten Fatih Tekke, "Sonuç olarak iki puan kaybettik. Devam edeceğiz önümüzde hedefler var. Bunları tutturmaya çalışacağız. Ben şu an çok pozitifim. Oyuncularımın bu kadar kısa sürede yeni bir oyuna adaptasyonu başkalarının birilerinin söyleyeceği kadar basit değil bence. Bu basit olmayan şeyi iyi yapmaya çalıştılar bir dönem. Daha fazla yapabilirler mi' Evet. Onu da yapacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

Joao Pereira: 'Çok iyi bir takımdan bir puan aldık'

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Trabzonspor beraberliğinin ardından, "Evet, bir puan için mutlu değiliz. Aslında bir puan yeterli değil ama mutlu değilim diyemem. Çünkü çok iyi bir takıma karşı oynadık ve çok iyi bir takımdan bir puan aldık'' dedi

12.04.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Joao Pereira: 'Çok iyi bir takımdan bir puan aldık'
Joao Pereira: 'Çok iyi bir takımdan bir puan aldık'
Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Trabzonspor beraberliğinin ardından, "Evet, bir puan için mutlu değiliz. Aslında bir puan yeterli değil ama mutlu değilim diyemem. Çünkü çok iyi bir takıma karşı oynadık ve çok iyi bir takımdan bir puan aldık'' dedi.

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Corendon Alanyaspor, sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Joao Pereira, "Bizim için iyi bir puandı. İlk 20-25 dakika çok zor oldu. Ofansif anlamda farklı bir şey denedik bugün. 20-25 dakika bunu tam olarak yapamadık. Daha sonra değiştirdik. Tekrar düzenlemeler yaptık ve maça dahil olabildik.

Biz defansif anlamda da küçük düzeltmeler yapmak zorunda kaldık. Çünkü Trabzonspor'un 4-4-2 oynayarak iki tane stoperle oyun kuracağını düşündük. Daha sonra çoğu zaman iki stoperle beraber üçlü olarak oyun kurdular. Bu yüzden ilk 20-25 dakika biraz zorluk yaşadık ve Trabzon bizden daha üstün oynadı. Daha sonra ilk yarıyı o şekilde bitirdik ve devre arasında yapmamız gereken değişiklikleri, düzenlemeleri konuştuk ve ikinci yarıda daha iyi bir oyun sergiledik. Daha sonra biz oynamaya başladık ve oyun kurarken bazen basit toplar kaybettik ve bu bize zorluklar yaşattı.

Bunun olma sebebi de bizim oyun oynamaya çabamızdan dolayı. Çünkü eğer uzun topla sadece öne vurup koşarak oynamaya çalışırsanız bu futbol değildir. Bunu sevmiyoruz biz. Biz oyun oynamayı, futbol oynamayı seviyoruz. Daha sonra hafta boyunca çalıştığımız bir yerden gol yedik, çünkü ortalarda iyi olduklarını konuşmuştuk. Bunu çalışmıştık ve o şekilde golü yedik maalesef. Aslında o golü yememek zor bir şey değildi. Bu bizim kendi yaptığımız bir hataydı maalesef. Ama bunlar olabiliyor'' diye konuştu.

"Bir puan için mutlu değiliz"

Aldığımız bir puan için mutlu olmadıklarını ancak iyi bir takıma karşı mücadele ettiklerini belirten Pereira, "Bu takımla alakalı sevdiğim şey. Hiçbir zaman pes etmiyoruz. Bugün de pes etmedik ve oyuna devam ettik. Penaltı olmasına rağmen golü bulduk, gol attık. Penaltıydı ama çok net bir penaltıydı. Dolayısıyla biz golü bulduk ve pes etmedik. Daha sonra Trabzonspor, evet bizden daha fazla topa sahip olan daha fazla pas yaptı. Trabzonspor çok iyi bir takım.

Biz de defansif anlamda çok iyi işler çıkardık. Geçişlerde birazcık daha doğru kararlar verebilseydik, doğru daha kaliteli oyunlar oyunu oynayabilseydik, bir iki tane daha gol atma şansımız vardı. Bir puan için mutlu değiliz. Aslında bir puan yeterli değil ama mutlu değilim diyemem. Çünkü çok iyi bir takıma karşı oynadık ve çok iyi bir takımdan bir puan aldık. Ve bu şekilde 5 maçta üst üste puan aldık maçlardan. Tabii ki daha fazla galibiyet almak isterdim ama biz mücadele ediyoruz ve hedefimize ulaşmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Trabzonspor’dan hayal kırıklığı yaratan oyun

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında zirve mücadelesini yakından ilgilendiren maçta Trabzonspor, deplasmanda Alanyaspor ile 1-1 berabere kalarak kritik iki puan kaybetti

11.04.2026 19:23:00
Haber Merkezi
Trabzonspor’dan hayal kırıklığı yaratan oyun
Trabzonspor’dan hayal kırıklığı yaratan oyun
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında zirve mücadelesini yakından ilgilendiren maçta Trabzonspor, deplasmanda Alanyaspor ile 1-1 berabere kalarak kritik iki puan kaybetti.

Maçın Önemli Anları

İlk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçen ve golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın kaderi ikinci devredeki karşılıklı gollerle belirlendi.

Zirve Takibi ve İlk Gol: Şampiyonluk yarışında hata yapmak istemeyen Trabzonspor, 58. dakikada Ozan Tufan'ın attığı golle 1-0 öne geçerek büyük bir avantaj yakaladı.

Ev sahibi Alanyaspor, golden kısa süre sonra baskısını artırdı. 62. dakikada ceza sahası içinde yaşanan bir ikili mücadele sonrası hakem Mehmet Türkmen, VAR uyarısıyla monitöre gitti ve penaltı noktasını gösterdi.



67. dakikada topun başına geçen Güven Yalçın, penaltı vuruşunu gole çevirerek skoru 1-1'e getirdi.

Bu sonuçla birlikte her iki takım da hanesine birer puan yazdırdı.

Trabzonspor: Ligde yakaladığı 6 maçlık galibiyet serisi son bulan bordo-mavililer, puanını 64'e yükseltti ve şampiyonluk yolunda rakiplerinin kazandığı haftada önemli bir fırsatı tepti.

Alanyaspor: Evindeki yenilmezlik serisini sürdüren Akdeniz ekibi, güçlü rakibinden puan alarak orta sıralardaki yerini sağlamlaştırdı.

Trabzonspor’da şok! Onuachu, Alanyaspor kamp kadrosundan çıkarıldı

Trabzonspor Kulübü, Nijeryalı forvet Paul Onuachu'nun sol uyluk ön üst kas grubunda yaralanma tespit edilmesi sonucu Corendon Alanyaspor maçının kamp kadrosundan çıkarıldığını duyurdu

11.04.2026 09:04:00
AA
Trabzonspor’da şok! Onuachu, Alanyaspor kamp kadrosundan çıkarıldı
Trabzonspor’da şok! Onuachu, Alanyaspor kamp kadrosundan çıkarıldı
Trabzonspor Kulübü, Nijeryalı forvet Paul Onuachu'nun sol uyluk ön üst kas grubunda yaralanma tespit edilmesi sonucu Corendon Alanyaspor maçının kamp kadrosundan çıkarıldığını duyurdu.

Trabzonspor Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Beşir, bordo-mavili kulübün internet sitesinden Onuachu'nun sağlık durumuyla ilgili açıklamada bulundu.

Beşir, "Takımımızın bugün gerçekleştirdiği antrenmanda sol uyluk ön üst kas grubunda ağrı ve sertlik hisseden oyuncumuz Paul Onuachu, yapılan ilk değerlendirme sonucunda kas yaralanması düşünülerek Corendon Alanyaspor maçının kamp kadrosundan çıkarılmıştır. Oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Milan Skriniar'in evine hırsız girdi

Fenerbahçeli futbolcu Milan Skriniar'ın Beykoz'daki evinden parasının çalındığı iddiasına ilişkin 5 kişi ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü

11.04.2026 08:57:00
AA
Milan Skriniar'in evine hırsız girdi
Milan Skriniar'in evine hırsız girdi
Fenerbahçeli futbolcu Milan Skriniar'ın Beykoz'daki evinden parasının çalındığı iddiasına ilişkin 5 kişi ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Fenerbahçe'nin Slovakyalı futbolcusu Skriniar, Beykoz'daki bir site içerisinde bulunan villasından taşınma işlemleri gerçekleştirilirken para çalındığı iddiasıyla ihbarda bulundu.

Bunun üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, Skriniar'ın evinin 2'nci katındaki bir komodinden 26 bin dolar, 4 bin 400 avro ve 1000 lira çalındığını tespit etti.

Taşınma işlemlerini gerçekleştiren lojistik firmasının görevlendirdiği A.E. ve E.O.Y. ile C.Ü, İ.Ü. ve B.A. ekiplerce ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Sergen Yalçın: 'Önümüzdeki senenin planlamasını yapıyoruz'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, önümüzdeki sezonun planlaması doğrultusunda ligde kalan haftalarda kadroda bazı değişiklikler yaparak özellikle az süre bulan oyuncuların son durumlarını görmek istediğini söyledi

11.04.2026 00:09:00
İhlas Haber Ajansı
Sergen Yalçın: 'Önümüzdeki senenin planlamasını yapıyoruz'
Sergen Yalçın: 'Önümüzdeki senenin planlamasını yapıyoruz'
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, önümüzdeki sezonun planlaması doğrultusunda ligde kalan haftalarda kadroda bazı değişiklikler yaparak özellikle az süre bulan oyuncuların son durumlarını görmek istediğini söyledi.

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında sahasında Antalyaspor'u 4-2 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, açıklamalarda bulundu.

"Bu maçlarda oyuncuları konsantre etmek kolay olmuyor"



Kazanmanın güzel olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Yalçın, "Morale ihtiyacımız vardı özellikle bugün. Çocuklar iyi mücadele ettiler. İki gol haricinde oyununun tamamında kontrol bizdeydi. Çok pozisyonumuz da vardı. Pozitif bir oyun vardı. 4-5 bölgede farklı oyuncularla oynadık. İyi bir akşam olduğunu düşünüyorum. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Konsantrasyonu bozmuyorlar. Çünkü biraz hedefsiz kaldık ligde. Bu maçlarda oyuncuları konsantre etmek kolay olmuyor" ifadelerini kullandı.

"Önümüzdeki senenin planlamasını yapıyoruz"

53 yaşındaki teknik adam, kadroda bazı değişiklikler yaparak oyuncuların son durumlarını görmek istediğini de belirterek, "El Bilal Toure yeni döndü. Bilal'in tam randımanlı olması 1-2 haftayı bulur. Oyuncuların pozisyonlarına göre bakıyoruz. Nerede ihtiyacımız varsa orada oynatıyoruz. Önümüzdeki senenin planlamasını yapıyoruz. Böyle değişiklikler olabilir. Jota bizde kiralık. Oyuncuları kullanıyoruz. Oyuncularla ilgili sezon sonu bazı kararla vermemiz gerekiyor. Biz de onları kullanıp görmek istiyoruz. Jota'nun oyunda kaldığı süredeki performansı bence iyiydi" şeklinde konuştu.

"Beşiktaş kurtarıcı olarak gelinecek bir kulüp değil"

Bir teknik adam olarak sezon başında göreve gelmenin daha avantajlı bir durum olduğuna değinen Sergen Yalçın, "Beşiktaş kurtarıcı olarak gelinecek bir kulüp değil. Burası büyük bir camia. Sezon başında göreve başlamak çok daha mantıklı. O zaman kadro kurulumunu siz yapıyorsunuz. Teknik direktör olarak sezon başlamadan gelmek çok daha doğru. Büyük camialara kurtarıcı olarak gelinmez, o daha çok küme düşünme hattındaki takımlar için geçerli. Burada tabii ki hedefe oynamak istiyoruz. Taraftara da sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bazı şeyleri değiştirmemiz lazım. Bunlar 1-2 ayda olacak işler değil. Ligdeki sıralamamızın da normal olduğunu düşünüyorum 4.'lük tabii ki başarı değil ama normal olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki sene de farklı bir yerde olacağımızı düşünüyorum. Biraz sabırlı olun. Kadro planlamasını, kampı yapalım, sonrasını hep beraber göreceğiz" dedi.

"Lucescu'yu, Beşiktaş camiasının adamı olarak görebiliriz"

Siyah-beyazlıların teknik direktörü, son olarak da geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Rumen teknik adam Mircea Lucescu hakkındaki görüşlerini, şu sözlerle aktardı:
"Lucescu benim hayatımda çok önemli birisi. Hocalığın yanında çok iyi bir insandı. Bizim diyaloğumuz harikaydı. Çok iyi anlaşıyorduk. Çok önemli bir futbol adamını kaybetti camia. Lucescu'yu, Beşiktaş camiasının adamı olarak görebiliriz. Beşiktaş'ın sembol ismiydi. Çok güzel işler yaptı burada."

Orkun Kökçü son 10 maçta 7 gol attı

Beşiktaş'ın kaptanı Orkun Kökçü, Süper Lig'de çıktığı son 10 maçta 7 gol kaydetti. Milli futbolcunun bu süreçte 5 de asisti bulunuyor

10.04.2026 22:57:00
İhlas Haber Ajansı
Orkun Kökçü son 10 maçta 7 gol attı
Orkun Kökçü son 10 maçta 7 gol attı
Beşiktaş'ın kaptanı Orkun Kökçü, Süper Lig'de çıktığı son 10 maçta 7 gol kaydetti. Milli futbolcunun bu süreçte 5 de asisti bulunuyor.

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Antalyaspor'u 4-2 mağlup etti. Siyah-beyazlıların golleri 4 dakikada Orkun Kökçü, 8. dakikada Jota Silva, 33 ve 59. dakikada Oh'tan geldi. Siyah-beyazlı takımın son haftalardaki en formda futbolcusu olan Orkun, bu golle ligdeki gol sayısını da 7'ye çıkardı.

25 yaşındaki oyuncu, söz konusu golleri ise çıktığı son 10 mücadelede kaydetti.

Süper Lig'de 25 müsabakada 9 da asisti bulunan başarılı oyuncu, bu asistlerin 5'ini yine son 10 maçlık periyotta yaptı.

Eyüpspor, Konyaspor, Alanyaspor, Başakşehir, Gençlerbirliği, Kasımpaşa ve Antalyaspor karşılaşmalarında fileleri sarsan Orkun Kökçü; aynı zamanda Konyaspor, Kasımpaşa ve Antalyaspor mücadelelerinde birer kez, Göztepe maçında da 2 kez gol pası verdi.

Kayserispor ile Fenerbahçe, ligde 50. kez rakip olacak

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında yarın karşılaşacak Kayserispor ile Fenerbahçe, ligde 50. kez karşı karşıya gelecek

10.04.2026 12:06:00
AA
Kayserispor ile Fenerbahçe, ligde 50. kez rakip olacak
Kayserispor ile Fenerbahçe, ligde 50. kez rakip olacak
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında yarın karşılaşacak Kayserispor ile Fenerbahçe, ligde 50. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında daha önce bu kulvarda oynanan 49 maçta sarı-lacivertlilerin üstünlüğü bulunuyor.

Fenerbahçe, rakibini 31 kez mağlup ederken 10 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Kayserispor ise sarı-lacivertliler karşısında 8 mücadeleden 3 puanla ayrıldı.

İstanbul temsilcisi, söz konusu müsabakalarda 114 gol atarken, kalesinde 55 gol gördü.

Kayseri'de 25. Maç

Kayserispor ile Fenerbahçe, Kayseri'de 25. lig mücadelelerine çıkacak.

Daha önce burada oynanan 24 müsabakada Fenerbahçe 12 galibiyet elde ederken, 6'şar beraberlik ve yenilgi yaşadı.

Söz konusu mücadelelerde Fenerbahçe 43 gol atarken, ev sahibi ekip 25 kez sevindi.

Tarihe geçen sonuçlar

Fenerbahçe, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden ikisini Kayserispor karşısında elde etti.

Sarı-lacivertli takım, 1994-1995 sezonunda cezası nedeniyle rakibiyle İzmir'de yaptığı maçı 8-1, 2004-2005 sezonunda İstanbul'daki müsabakayı da 7-0 kazanarak lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden ikisine imza attı.

İki ekip arasında geçen sezon Kayseri'de oynanan karşılaşmada da 8 gol atılmış, Fenerbahçe mücadeleden 6-2'lik galibiyetle ayrılmıştı.

Bu arada iki takım arasında ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe, 4-1 kazanmıştı.

Babasının desteğiyle 14 yaşında Türkiye şampiyonluğuna uzandı

Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye Karate Şampiyonası'nda 14 yaşındaki Mukaddes Feyza Yükselmiş, üstün performansıyla zirveye çıkarak Türkiye şampiyonu oldu.

10.04.2026 11:54:00
İhlas Haber Ajansı
Babasının desteğiyle 14 yaşında Türkiye şampiyonluğuna uzandı
Babasının desteğiyle 14 yaşında Türkiye şampiyonluğuna uzandı
Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye Karate Şampiyonası'nda 14 yaşındaki Mukaddes Feyza Yükselmiş, üstün performansıyla zirveye çıkarak Türkiye şampiyonu oldu. 7 yaşından beri karateyle ilgilendiğini söyleyen Yükselmiş, "En büyük hayalim Avrupa ve dünya şampiyonu olarak Türk bayrağımızı dalgalandırmak" dedi.



Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Daima Biz Spor Salonu'nda, 24-29 Mart 2026 tarihleri arasında Yeşilay Metin Demir Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası gerçekleştirildi. Şampiyonaya 59 ilden 468 kulübe bağlı toplam 5 bin 130 sporcu katılım sağladı. Yarışmada 14 yaşındaki Mukaddes Feyza Yükselmiş, gösterdiği üstün performansla Türkiye birincisi olmayı başardı. Yükselmiş, daha önce iki kez Türkiye üçüncülüğü elde ederken, uluslararası Boğaziçi Turnuvası'nda ise ikinci olarak dikkatleri üzerine çekmişti. Elde ettiği son şampiyonlukla birlikte yükselen grafiğini sürdüren genç sporcu, gelecekte uluslararası arenada da önemli dereceler hedefliyor.

Mukaddes Feyza Yükselmiş: "Babamın bizi buraya getirmesiyle başladım"



14 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi Mukaddes Feyza Yükselmiş, yaklaşık 7 yıldır karate sporuyla profesyonel olarak ilgilendiğini belirterek, "Babamın bizi buraya getirmesiyle başladım. Öncelikle yavaş yavaş antrenmanlara geldim. Ardından babam bana 'Gerçekten bu sporu yapmak istediğine emin misin'' diye sordu. Ben de 'Seve seve yaparım' dedim. Bu ortamı zaten en başından beri çok sevmiştim" dedi.

"Aylardır o anı bekliyordum"



Şampiyonluğu elde etmeden önce iki kez Türkiye üçüncülüğü ve uluslararası Boğaziçi Turnuvası'nda ikinci olduğunu dile getiren Yükselmiş, "Öncelikle aşama aşama gittim, final maçını baştan düşünmedim. Önce ilk tur, sonra ikinci tur, üçüncü tur ve dördüncü turu geçtim. En son final maçına çok odaklandım ve aylardır o anı bekliyordum" şeklinde konuştu.

"Bir amaç uğruna bu kadar çalışmak gerçekten zorlayıcıydı"

Tataminin yerden yüksek olduğundan kaynaklı denge kaybı yaşayabileceğinden tedirgin olduğunu ifade eden Mukaddes Feyza Yükselmiş, "Tatami yerden yüksekti biraz korkmuştum, denge kaybı yapabilirim diye düşündüm. Ama maçta soğukkanlılığımı koruyarak denge kaybı yapmadan başarılı bir şekilde tamamladım. O an heyecanım biraz daha geçti. Maçın ardından önce Kadir hocama sarıldım, ardından babama ve aileme. Yenilip sonrasında tekrar antrenmanlara dönüp hiçbir şey olmamış gibi devam etmek ve bir amaç uğruna bu kadar çalışmak gerçekten zorlayıcıydı. En büyük hayalim Avrupa ve dünya şampiyonu olarak Türk bayrağımızı dalgalandırmak" ifadelerini kullandı.

Kadir Karakaş: "Kız çocuklarımıza da örnek olmasını istiyorum"

Isparta Karate İl Temsilcisi antrenör Kadir Karakaş, Mukaddes Feyza Yükselmiş ile 2019 yılında tanıştığını aktararak, "Mukaddes Feyza benim için çok farklı bir sporcu. Yetişme sürecini birebir gözlemlediğim analizini yaptığım, benim için yeri farklı olan bir sporcum. Mukaddes Feyza'nın görünen ve birde görünmeyen tarafı vardır. Aslında görünmeyen tarafı görünenden daha fazladır. Onun içinde çok müthiş bir sabır, sessizliğinin altında çok ciddi bir savaşçı vardır. Mesela Mukaddes'e dışarıdan baktığınızda bir savaşçı gibi asla görünmez. Çok sessizdir, çok naiftir. Ama aslında içinde büyük bir savaşçı vardır. Sabırlı bir savaşçı vardır, bekler. Zamanını bekler, çalışır, antrenman yapar.

O yüzden Mukaddes benim için sabrın bir simgesidir. Onu ben sabrıyla ve sefahatiyle tanıdım. Yenildiğinde bile ertesi gün tekrar antrenmana gelip hiçbir şey olmamış gibi tekrar antrenman yaptığımız bir sporcumdur. Şu an gelmiş olduğu noktadan çok memnunum. Aynı zamanda LGS'ye hazırlanıyor. LGS sürecinde satrançla da çalışmalarını devam ettirerek, birçok sosyal aktivitesini aksatmadı. Bunun yanında antrenmanlarını da aksatmadı. Bu konuda ailemizin çok büyük desteği var. Müsabakalarda yendik, yenildik. Hiç kötü bir şey demediler. Sadece çocuklarının sürecine odaklandılar. Rabbim Avrupa, dünya şampiyonluğu nasip etsin diliyorum. Kız çocuklarımıza da örnek olmasını istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Trabzonspor, Alanyaspor'a konuk olacak

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor deplasmanda Corendon Alanyaspor ile karşılaşacak. Ligde iki takım arasında oynanan 19 maçta Alanyaspor'un üstünlüğü bulunuyor

10.04.2026 11:41:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor, Alanyaspor'a konuk olacak
Trabzonspor, Alanyaspor'a konuk olacak
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor deplasmanda Corendon Alanyaspor ile karşılaşacak. Ligde iki takım arasında oynanan 19 maçta Alanyaspor'un üstünlüğü bulunuyor.

Süper Lig'de zirve iddiasını sürdürmek isteyen Trabzonspor, konuk olacağı Alanyaspor maçını kazanarak yarıştaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Bordo-mavililerde, Muçi'nin tedavisi sürerken, takımla birlikte çalışmalarını sürdüren Batagov'un 11'de olup, olmayacağına Teknik Direktör Fatih Tekke karar verecek.

20. randevu

Alanyaspor ile Trabzonspor, yarın saat 17.00'de karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 19 maçta turuncu-yeşillilerin 8 galibiyeti bulunurken, bordo-mavililer de 6 galibiyet aldı. 5 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Alanyaspor'un 33 golüne Karadeniz ekibi 28 golle karşılık verdi.

Alanya'da Alanyaspor üstün

İki takım arasında Alanya'da oynanan 9 müsabakada ev sahibi ekip 5 galibiyet elde ederken, Trabzonspor ise 2 defa kazandı. 2 maç ise berabere sona erdi. Alanyaspor'un 18 golüne, Karadeniz ekibi 11 golle yanıt verdi.

İki takım arasından sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan maç ise 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Trabzonspor, Alanya'da 3 maçtır şansızlık yaşıyor

Karadeniz ekibi, Alanyaspor ile deplasmanda oynadığı son 3 maçta galip gelemedi. Bordo-mavililer, Alanyaspor karşısında son 3 karşılaşmada 2-1, 3-1 ve 5-0'lık sonuçlar aldı.

Fenerbahçe'de Kayserispor maçı hazırlıkları devam etti

Fenerbahçe, 11 Nisan Cumartesi akşamı deplasmanda Kayserispor ile oynayacağı Trendyol Süper Lig 29. hafta maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü

09.04.2026 15:04:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'de Kayserispor maçı hazırlıkları devam etti
Fenerbahçe'de Kayserispor maçı hazırlıkları devam etti
Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde, Teknik Direktör Domenico Tedesco yönetimindeki idman salonda yapılan core çalışmasıyla başladı. Ardından sahada ısınma, çabukluk ve koordinasyon hareketlerinin devamında iki gruba ayrılan oyuncularımız, 5'e 2 top kapma ve pas çalışması yaptılar. İdman, taktiksel ve bireysel çalışmalarla da noktalandı.

Sarı-lacivertliler, çalışmalarını yarın yapacağı antrenmanla tamamlayacak ve ardından Kayseri'ye gidecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.