logo
08 AĞUSTOS 2026

"Trabzon'u yenmek istiyoruz"

Gençlerbirliği'nin milli futbolcusu İrfan Can Kahveci, "Trabzonspor'u da yenip yolumuza bakmak istiyoruz" ifadelerini kullandı

25.11.2016 00:00:00
 
Gençlerbirliği'nin milli futbolcusu İrfan Can Kahveci, Kayserispor galibiyetinin ardından Trabzonspor'u da yenmek istediklerini söyledi.
Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Kayserispor'u yenerek ilk deplasman galibiyetini alan Gençlerbirliği'nde futbolcular İrfan Can Kahveci ve Uğur Çiftçi, 27 Kasım Pazar günü Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynayacakları Trabzonspor maçına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Antrenmanlarda sıkı çalıştıklarını dile getiren İrfan Can, "Milli maç arasında yorulduk ama karşılığını Kayseri'de aldık. İnşallah bu hafta sonu da kazanırız. Trabzonspor bu sezon kötü gidiyor. Onlar da Gençlerbirliği karşılaşmasına çıkış maçı olarak bakacaklardır. Biz de bu nedenle karşılaşmaya iyi hazırlanıyoruz. Trabzonspor'u da yenip yolumuza bakmak istiyoruz." diye konuştu. Genç oyuncu, Ümit Özat'ın teknik direktör olarak çıktığı ilk maçta kırmızı-siyahlı ekibin bu sezonki ilk deplasman galibiyetini almasına dikkati çekti. Özat'ın göreve gelmesinin ardından daha çok taktik çalıştıklarını dile getiren İrfan Can, "Ümit hoca taktiğini bize yansıtmaya, biz de elimizden geldiğince bunu sahada yapmaya çalışıyoruz." dedi. Kayserispor maçının büyük bölümünde Ümit Özat'ın uygulanmasını istediği taktikleri sahaya yansıtmayı başardıklarını belirten İrfan Can, "İlerleyen haftalarda çalıştıkça hocamızın istediklerini sahada gösterme konusunda daha da ilerleyeceğimizi ve başarılı olacağımızı düşünüyorum. İyi bir enerji yakaladık ve eminim bu da skora yansımaya devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.
"İyi oyun golle süslendi"
Takımın sol beki Uğur Çiftçi ise önceki karşılaşmalardan farklı olarak Kayserispor karşısında iyi performanslarını golle süsleyerek deplasmandan 3 puanla dönmeyi başardıklarını söyledi. Antalyaspor ve Çaykur Rizespor deplasmanlarında sergiledikleri iyi oyununun karşılığını alamadıklarına ancak Kayserispor maçından 3 puan çıkarmayı başardıklarına dikkati çeken Uğur, milli maç arasında çok çalışmalarının karşılığını aldıklarını ifade etti. Çok çalışacaklarını ve her geçen gün üstüne koyarak ligi üst sıralarda bitirmek için ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Uğur, şunları kaydetti: "Rakibimiz zor durumda ama sonuçta Trabzonspor. Biz de ona göre iyi hazırlanıyoruz. Kayseri'de aldığımız 3 puanın daha da önem kazanması için Trabzonspor'u da yenmek istiyoruz. Taraftarımızın bizi yalnız bırakmayacağını ve stada gelerek bizi destekleyeceklerine inanıyorum. Her şey onlarla güzel."

Futbolda soğuk savaş

Dünya futbolunun yönetim kademesinde başlayan "Dünya Kupası'nı satma" krizi, geri dönülemez bir noktaya ulaştı

08.08.2026 16:10:00
Haber Merkezi
 
Futbolda soğuk savaş
Futbolda soğuk savaş
Dünya futbolunun yönetim kademesinde başlayan "Dünya Kupası'nı satma" krizi, geri dönülemez bir noktaya ulaştı. Turnuvaların ticari planlarının gizlice yürütüldüğünün iddia edilmesiyle patlak veren krizde, boykot kararından milim geri adım atılmayacağı ilan edildi.

Gizli Plan Kriz Doğurdu: FFE Projesi



Her şey, erkekler ve kadınlar Dünya Kupaları başta olmak üzere, en prestijli turnuvaların ticari ve operasyonel haklarından büyük bir hisseyi özel yatırımcılara satmayı öngören bir projenin gün yüzüne çıkmasıyla başladı. Plan karşılığında sisteme 4,2 milyar dolara kadar kaynak aktarılması ve bu paranın bir kısmının üye federasyonlara dağıtılması vaat ediliyordu.

Ancak bu ticari hamlenin futbol paydaşlarına danışılmadan gizlice yürütülmesi bardağı taşırdı. Alınan ortak kararla turnuvaları boykot etme hamlesi başlatıldı ve bu durum "futbolun ruhunu satmak" olarak itham edildi.

Geri Adım ve Özür Yetmedi



Boykot restinin ardından, kriz yaratan projenin tamamen iptal edildiği ve yapılan fahiş hatalar nedeniyle resmi bir özür mektubu gönderildiği açıklandı.

Ne var ki, bu hamle de öfkeyi dindirmeye yetmedi. Boykotun kaldırılması için şartların son derece net olduğu vurgulandı:

1-Turnuva hisselerini satma tekliflerinin tamamen ve resmi olarak geri çekilmesi.

2-Futbol oyununu bu şekilde tahrif etmeye yönelik benzer girişimlerin bir daha asla tekrarlanmayacağına dair yasal ve net güvenceler verilmesi.

Yapılan değerlendirmelerde, bu şartların henüz karşılanmadığı ve mevcut yönetime olan güvenin tamamen kaybedildiği ifade edildi.

"Görevin Kötüye Kullanımı"



Krize futbolcular cephesinden de çok sert bir destek geldi. Yaşanan fiyasko sadece bir yönetim başarısızlığı değil, yetkinin derin bir suistimali olarak nitelendirildi. Futbolun geleceğini etkileyecek takvim ve turnuva kararlarında oyuncuların da yasal bağlayıcılığı olan oy haklarına sahip olması gerektiği talep edildi.

İlk Boykot Kapıda: 5 Eylül Kritik Tarih

Futbol dünyası şimdi nefesini tutmuş durumda. Eğer taraflar arasında somut ve anayasal bir uzlaşı sağlanamazsa, 5 Eylül'de Polonya'da başlayacak olan 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası, boykotun sahaya yansıyacağı ilk organizasyon olacak. Avrupa ekiplerinin turnuvaya katılmaması halinde organizasyon meşruiyeti tamamen çökecek.

Alanyaspor'dan orta sahaya çifte takviye

Corendon Alanyaspor, 2026-2027 sezonu öncesi kadro yapılanmasını sürdürüyor

08.08.2026 13:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
Alanyaspor'dan orta sahaya çifte takviye
Alanyaspor'dan orta sahaya çifte takviye
Corendon Alanyaspor, 2026-2027 sezonu öncesi kadro yapılanmasını sürdürüyor. Turuncu-yeşilli ekip, Kayserispor'dan 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Baran Ali Gezek ile 4 yıllık, Giresunspor'dan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Şahin Dik ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Corendon Alanyaspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında genç oyuncu transferlerine devam ediyor. Akdeniz ekibi, Kayserispor forması giyen 20 yaşındaki Baran Ali Gezek'i 4 yıllığına, Giresunspor'dan Şahin Dik'i ise 5 yıllığına kadrosuna kattı. Alanyaspor Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde iki futbolcu için imza töreni düzenlendi.Geçtiğimiz sezon Eyüpspor'da kiralık olarak forma giyen Baran Ali Gezek, 19 resmi karşılaşmada görev aldı. Giresunspor formasıyla geçen sezon 27 resmi karşılaşmada görev alan 22 yaşındaki Şahin Dik ise attığı 11 golle takımına katkı sağladı.

Hasan Çavuşoğlu: "İkisine de inanıyorum ve güveniyorum"



İmza töreninde konuşan Corendon Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, genç oyunculara yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi. Çavuşoğlu, "Gördüğünüz gibi bugün 2 tane transferimiz var. Genç oyuncular. Bir tanesi sağımda Baran Ali Gezek, Kayserispor'dan. Baran Ali'yi zaten tanıyorsunuz. Bir tanesi de solumda Şahin. O da Giresunspor'da. O da gerçekten iyi bir futbolcu. Kendisini de takip ettiğimiz bir futbolcu" dedi.

Gençlere önem verdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Gençlere yatırım yapıyoruz. Genç oyuncuları Alanyaspor bünyesinden yetiştirip başka takımlara da gönderme imkanımız oluyor her zaman. Baran Ali de milli takıma gitti. U21 Milli Takımı'nda da oynuyor. Baran Ali 20 yaşında, Süper Lig'de 52 maçı var. İnşallah Şahin de aynı şeye ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.
İki futbolcunun da Alanyaspor'u tercih etmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getiren Çavuşoğlu, "Baran Ali'yi bildiğim kadarıyla çok isteyen kulüpler de var ama Alanyaspor'a gelmek istedi. Kendisine de teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Şahin'e de teşekkür ediyorum. İnşallah burada ikisi de çıkış yapacaklar. İlk 11'de yer bulacaklar. İkisine de inanıyorum ve güveniyorum. Ailemize hoş geldin diyorum" diye konuştu.

Baran Ali Gezek: "Elimden gelen her şeyi yapacağım"

Alanyaspor'a transfer olduğu için mutlu olduğunu belirten Baran Ali Gezek, "Alanyaspor gibi bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Alanyaspor'un faydaları için elimden gelen her şeyi yapacağım. İnşallah sakatlıksız, kazasız belasız hedeflerimize ulaşacağımız bir sene olur. Transferde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Şahin Dik: "Hayalim olan Süper Lig'e geldim"

Alanyaspor'a transferinin kendisi için önemli bir adım olduğunu ifade eden Şahin Dik ise, "Öncelikle Alanyaspor'a geldiğim için çok mutluyum. Bu kulüp için elimden gelenin daha fazlasını yapacağım her zaman. Alttan yukarı bütün liglerde oynadım. Sonunda hayalim olan Süper Lig'e geldim. Transferimde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Baran Ali Gezek 4 yıllık, Şahin Dik ise 5 yıllık sözleşmeye imza atarak resmen Corendon Alanyasporlu oldu.

Venezuelalı golcü Ramirez, Çorumspor'da

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çorum FK, Venezuelalı santrfor Jesus Ramirez ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı

08.08.2026 10:37:00
İhlas Haber Ajansı
 
Venezuelalı golcü Ramirez, Çorumspor'da
Venezuelalı golcü Ramirez, Çorumspor'da
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çorum FK, Venezuelalı santrfor Jesus Ramirez ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Trendyol Süper Lig'in yeni ekiplerinden Çorum FK, Portekiz temsilcisi CD Nacional'da forma giyen 26 yaşındaki golcüyü transfer ettiğini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, Jesus Ramirez ile 3+1 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.



Açıklamada, "Venezuelalı santrfor Jesus Ramirez, ülkesinin Estudiantes de Merida kulübünün altyapısında yetişmiştir. Kariyerinde Estudiantes de Merida, Veracruz, Coquimbo Unido, Audax Italiano, Atlatico Morelia, Martimo, Vitria SC ve CD Nacional formaları giyen Ramirez, Venezuela A Milli Takımı'nda da görev almıştır.

Güçlü fiziği, hava toplarındaki etkinliği ve golcü kimliğiyle dikkat çeken Ramirez, kariyerini artık kırmızı-siyahlı formamız altında sürdürecektir. Arca Çorum FK ailesine hoş geldin Jesus Ramirez. Kırmızı-siyahlı formamız altında başarılı bir kariyer diliyoruz" denildi.

Transfer yasağı kalktı, 15 futbolcuyu kadrosuna kattı


 
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Metro Holding Kayserispor, transfer yasağının kalkmasının ardından 15 futbolcuyla anlaşıldığını duyurdu.

08.08.2026 05:47:00
HABER MERKEZİ/AA
 
Transfer yasağı kalktı, 15 futbolcuyu kadrosuna kattı
Transfer yasağı kalktı, 15 futbolcuyu kadrosuna kattı

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Metro Holding Kayserispor, transfer yasağının kalkmasının ardından 15 futbolcuyla anlaşıldığını duyurdu.

Sarı-kırmızılı ekipten yapılan açıklamaya göre, Gökhan Değirmenci, Mert Göckan (Duisburg - Almanya), Cemal Tabidze (Dinamo Mahaçkale-Rusya), Denis Ravzan Radu, Cenk Şen, Benhur Keser, Taulant Seferi, Sinan Kurt (Amed Sportif), Mamadi Camara (Reading FC), Marco Dulca (FC Petrolul Ploiești-Romanya), Mehmet Murat Uçar, Malik Hayvalı, Florent Hasani, Fethi Özer ve Daniel Moreno (Amed Sportif) ile anlaşma sağlandı.

Kulüp, 7 Ağustos'ta akşam saatlerinde transfer yasağının kaldırıldığını bildirmişti.

Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı

Erzurumspor FK, son olarak Başakşehir forması giyen İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı

08.08.2026 00:29:00
İhlas Haber Ajansı
 
Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı
Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı
Erzurumspor FK, son olarak Başakşehir forması giyen İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı.

Erzurumspor FK, 2026-2027 sezonu kadro planlaması kapsamında transfer çalışmalarını sürdürüyor. Mavi-beyazlı ekip, 24 yaşındaki İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını duyurdu.

Erzurumspor FK'dan yapılan açıklamada, "Kulübümüz, son olarak Başakşehir forması giyen profesyonel futbolcu Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına varmıştır. Festy Oseiwe Ebosele'nin Erzurum'a gelişinin ardından gerçekleştirilecek sağlık kontrolleri sonrasında kendisiyle resmî sözleşme imzalanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Kariyerinde daha önce Derby County, Udinese, Watford ve Başakşehir formaları giyen Ebosele, İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı'nda da görev yapıyor.

Geçtiğimiz sezon Başakşehir formasıyla lig ve kupa olmak üzere 20 maçta kadroya giren Ebosele, 11 karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktı. İrlandalı futbolcu, sezonu 1 golle tamamlarken 3 sarı ve 2 kırmızı kart gördü.

Kayserispor'a müjde

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, transfer yasağına esas teşkil eden dosyalara ilişkin sürecin tamamladığını söyleyerek, "Kulübümüz transfer yasağı resmen kalkmıştır" dedi

07.08.2026 19:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Kayserispor'a müjde
Kayserispor'a müjde
Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, transfer yasağına esas teşkil eden dosyalara ilişkin sürecin tamamladığını söyleyerek, "Kulübümüz transfer yasağı resmen kalkmıştır" dedi.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'nın transfer yasağının kalkmasıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde:



"Kulübümüz hakkında FIFA tarafından geçmiş dönem borçlarına ilişkin uygulanan geçici transfer yasağına konu olan tüm yükümlülükler kulübümüzce yerine getirilmiştir. Söz konusu transfer yasağına esas teşkil eden FIFA nezdindeki tüm dosyalara ilişkin süreçler tamamlanmış olup, kulübümüzün transfer yasağı resmen kaldırılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Türk motosiklet sporcuları, hafta sonu Avrupa'nın farklı ülkelerindeki organizasyonlarda mücadele edecek. Hasan Hüseyin Baş, Cremona pistinde ter dökecek

Türk motosiklet sporcuları, hafta sonu Avrupa'nın farklı ülkelerindeki organizasyonlarda mücadele edecek. Bağımsız Türkiye Partisi'nin merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın torunu, milli sporcu Hasan Hüseyin Baş da İtalya'nın Cremona pistindeki şampiyonaya katılacak
 

07.08.2026 11:20:00 / Güncelleme: 07.08.2026 14:39:48
AA
 
Türk motosiklet sporcuları, hafta sonu Avrupa'nın farklı ülkelerindeki organizasyonlarda mücadele edecek. Hasan Hüseyin Baş, Cremona pistinde ter dökecek
Türk motosiklet sporcuları, hafta sonu Avrupa'nın farklı ülkelerindeki organizasyonlarda mücadele edecek. Hasan Hüseyin Baş, Cremona pistinde ter dökecek
Türk motosiklet sporcuları, hafta sonu Avrupa'nın farklı ülkelerindeki organizasyonlarda mücadele edecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonunun açıklamasına göre milli motosikletçi Deniz Öncü, İngiltere'nin Silverstone Pisti'nde düzenlenecek Dünya Moto2 Şampiyonası'nda ELF Marc VDS Yarış Takımı adına mücadele edecek.

Deniz, organizasyonda bugün serbest antrenmanlara, yarın da sıralama turlarına katılacak. Ay-yıldızlı motosikletçi, 9 Ağustos Pazar günü TSİ 13.15'te 17 turluk Moto2 yarışında, TSİ 15.00'te ise 20 turluk MotoGP yarışında dereceye girmek için gaza basacak.

Milliler İtalya, Avusturya ve İspanya'da da gaza basacak
Milli sporcuların mücadele edeceği Avrupa SSP300 Kupası ve Uluslararası Alpe Adria Pist Şampiyonası, İtalya'da gerçekleştirilecek.

Cremona pistindeki şampiyonada Oğuz Taşhan, İshak Demir Dönmez, Hasan Hüseyin Baş, Murathan Yiğit Yıldız ve Turgut Durukan ter dökecek. Serbest antrenmanların bugün yapılacağı şampiyonada, yarın önce sıralamalar sonrasında ilk yarışlar gerçekleştirilecek. 9 Ağustos Pazar günü ise hafta sonunun ikinci yarışları start alacak.

Berkay Sarıay, Uzay Alp Urcan ve Ali Said Ünal da 8-9 Ağustos tarihlerinde MotoMini Avusturya'da, Poyraz Bor ise MotoMini İspanya'da piste çıkacak.

Slovak Karting Merkezi'nde Berkay Sarıay ve Uzay Alp Urcan 190'da, Ali Said Ünal da 160 sınıfında yer alacak. Genç motosikletçi Poyraz Bor ise İspanya Pontes Pisti'ndeki MotoMini 160 sınıfında mücadele edecek.

Ertuğrul Doğan, 'Salah'ı parayla ikna edemezsiniz'

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, yeni transfer Mohamed Salah'ın çok daha yüksek teklifleri geri çevirdiğini belirterek, "Mohamed Salah gibi bir futbolcuyu sadece para vererek Trabzon'a getiremezsiniz. Kendisine bizim teklifimizin yaklaşık 4 katı değerinde teklifler sunuldu. Ancak o burada yaşayacağı heyecanı ve sevgiyi tercih etti" dedi

07.08.2026 10:24:00
İhlas Haber Ajansı
 
Ertuğrul Doğan, 'Salah'ı parayla ikna edemezsiniz'
Ertuğrul Doğan, 'Salah'ı parayla ikna edemezsiniz'
Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, yeni transfer Mohamed Salah'ın çok daha yüksek teklifleri geri çevirdiğini belirterek, "Mohamed Salah gibi bir futbolcuyu sadece para vererek Trabzon'a getiremezsiniz. Kendisine bizim teklifimizin yaklaşık 4 katı değerinde teklifler sunuldu. Ancak o burada yaşayacağı heyecanı ve sevgiyi tercih etti" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, bordo-mavili kulübün yeni transferi Mohamed Salah'ın imza töreninin ardından transfer sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Salah'ın dünya futbolunun en önemli yıldızlarından biri olduğunu vurgulayan Doğan, Trabzonspor'un gerçekleştirdiği imza töreninin uzun yıllardır Türkiye'de ve dünyada benzerinin görülmediğini söyledi.

Salah'ın hem futbolculuğu hem de karakteriyle örnek bir isim olduğuna dikkat çeken Doğan, "Transfer görüşmeleri sırasında ne kadar mütevazı bir insan olduğunu görmüştük. Bugün takım içerisindeki tavrını görünce bunun tesadüf olmadığını bir kez daha anladım. Bu karakteri onu yıllardır dünyanın zirvesinde tutan en önemli özelliklerden biri. Trabzonspor'da çok başarılı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Bu birliktelik bizi çok daha büyük hedeflere taşıyacak"



Başkan Doğan, başarı için taraftar desteğinin vazgeçilmez olduğunun altını çizerek, "Bir olmadan hiçbir şey olmaz. Taraftarımızla birlikte hareket edersek hem Türkiye'de hem Avrupa'da çok önemli başarılara ulaşabiliriz. Takım içerisindeki hava son derece pozitif. Genç oyuncularımız ile tecrübeli isimler aynı hedef doğrultusunda çalışıyor. Herkesin amacı Trabzonspor'u ulaşabileceği en üst noktaya taşımak" ifadelerini kullandı.

"Muçi'nin hareketi duygulandırdı"

Ernest Muçi'nin Mohamed Salah'a forma vermesinin kendisini duygulandırdığını belirterek sözlerine devam eden Doğan, "Muçi'ye özellikle teşekkür ediyorum. Salah'a gelip formasını vermesi tamamen kendi düşüncesiydi. İkisi de bizim için çok değerli oyuncular. Bu davranış hepimizi duygulandırdı ve takım içindeki aile ortamını gösterdi" diye konuştu.

"İstanbul'da şaşırdı, Trabzon'u görünce 'İyi ki gelmişim' dedi"

Salah'ın gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Doğan, transfer görüşmeleri sırasında yaşanan bir diyaloğu da paylaşarak, "İstanbul'daki karşılamayı görünce bana 'Buna inanamadım' dedi. Ben de kendisine 'Bir de Trabzon'u gör' dedim. Trabzon'daki karşılamanın ardından ise 'İyi ki beni buraya getirdiniz' diyerek teşekkür etti. Burada inanılmaz bir sevgiyle karşılaştı. Bu pozitif havanın bizi çok iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum" dedi.

"En iyisini almaya çalışıyoruz"

Transfer çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Doğan, forvet takviyesi konusunda önemli isimlerle görüşmeler yürüttüklerini söyledi. Doğan, "Görüşmelerimiz devam ediyor. En iyisini almaya çalışacağız. Şu an isim vermem doğru olmaz. Çıtanın nerede olduğunun farkındayız. Trabzonspor artık genç futbolcuların gelişip Avrupa'ya açıldığı önemli bir merkez olduğunu ispatladı. Mali yapımızı güçlendirdik ve artık adımlarımızı daha cesur atabiliyoruz" dedi.

"Kombine geliri 450 milyon TL'ye ulaştı"

Taraftar desteğine ayrı bir parantez açan Doğan, kombine satışlarının kulübe büyük güç verdiğini belirterek, "Kombine satışlarından elde edilen ciro yaklaşık 450 milyon TL'ye ulaştı. Tüm kombinelerin birkaç gün içerisinde tükenmesini istiyorum. Bu bize çok güçlü bir mesaj olur. Taraftarımız gereken desteği verirse biz de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

"Trabzonspor istediği oyuncuyu alabilecek güce sahip"

Transferlerle ilgili yapılan yorumlara tepki gösteren Başkan Doğan, kulübün ekonomik yapısının artık çok daha güçlü olduğunu vurgulayarak, "İstanbul kulüpleri transfer yaptığında kimse konuşmuyor, Trabzonspor yaptığında farklı yorumlar yapılıyor. Geçen sezonla birlikte yaklaşık 100 milyon Euro'luk oyuncu satışı gerçekleştiren bir kulübüz. İstersek bunun kadar daha satış yapabilecek potansiyele sahibiz. Kimsenin desteğiyle transfer yapmıyoruz. Taraftarımız dışında bize özel bir destek gelmedi. İş dünyamızın desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Oyuncularımıza maaşlarını erken yatırdık"

Takımdaki huzurlu ortamı korumak adına önemli adımlar attıklarını ifade eden Doğan, "Oyuncularımıza sürpriz yaparak ağustos ayı maaşlarını erkenden yatırdık. Onlara en iyi çalışma ortamını sunmaya çalışıyoruz. İçeride oluşan bu pozitif atmosferi lige de yansıtmak istiyoruz" dedi.

"Salah'ı para değil, Trabzonspor'un projesi ikna etti"

Transfer sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Başkan Doğan, Mohamed Salah'ın maddi nedenlerle Trabzonspor'u tercih etmediğini vurgulayarak, "Mohamed Salah gibi bir futbolcuyu sadece para vererek Trabzon'a getiremezsiniz. Kendisine bizim teklifimizin yaklaşık 4 katı değerinde teklifler sunuldu. Ancak o burada yaşayacağı heyecanı ve sevgiyi tercih etti. Trabzonspor'u detaylı şekilde araştırdı, birçok oyuncuyla görüştü. Eski futbolcumuz Trezeguet de her gün Salah ile konuşarak bize çok yardımcı oldu. Kulübümüz hakkında hiçbir olumsuz referans almadı. Menajeriyle çok sağlıklı bir süreç yürüttük. Yaklaşık 4-5 gün içerisinde anlaşmayı tamamladık. Taraftarımız da Salah'ın samimiyetini bizzat gördü" dedi.

"Önce borçları azalttık, şimdi büyük transferler yapıyoruz"

Kulübün mali disiplinine dikkat çeken Doğan, yapılan transferlerin planlı şekilde gerçekleştiğini belirterek, "Üç yıl önce borçlarımızı azaltmadan bu transferleri yapsaydık Trabzonspor yeniden büyük sıkıntılar yaşardı. Önce mali yapıyı düzelttik. Çok zorlu iki yıl geçirdik. Bugün ise ekonomik olarak çok daha rahatız ve artık güçlü hamleler yapabilecek seviyeye ulaştık" diye konuştu.

"Salah, Trabzon'un tanıtımına da büyük katkı sağlayacak"

Başkan Doğan, yıldız futbolcunun sadece sportif değil, şehir ve kulüp markası açısından da önemli katkılar sağlayacağını söyleyerek, "Mısır'dan birçok önemli isim beni arıyor. Hepsini Trabzon'a davet edeceğiz. Salah'ın profesyonel çalışan çok güçlü bir PR ekibi var. Önümüzdeki günlerde sponsorluk ve uluslararası projeler konusunda da önemli görüşmeler gerçekleştireceğiz. Mohamed Salah'ın gelişi yalnızca Trabzonspor için değil, Trabzon'un tanıtımı açısından da çok büyük bir fırsat olacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından Trabzonspor'a destek amacıyla başlatılan 6 bin 661 forma kampanyasına yönelik, "Formaların bedeli belediye bütçesinden mi karşılandı'" şeklinde yapılan eleştirilere Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi

06.08.2026 17:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması
Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından Trabzonspor'a destek amacıyla başlatılan 6 bin 661 forma kampanyasına yönelik, "Formaların bedeli belediye bütçesinden mi karşılandı'" şeklinde yapılan eleştirilere Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada "Öncelikle vurgulamak gerekir ki; belediye bütçesinden profesyonel spor kulüplerine bu şekilde maddi destek sağlanması yasal olarak mümkün değildir. Bu nedenle kampanya kapsamında alınan formaların belediye bütçesinden karşılandığı yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır.

Başkanımız Ahmet Metin Genç'in yaptığı, yıllardır uyguladığı bir dayanışma modelidir. Başkanımız, Trabzonspor sevdalısı iş insanlarına, dostlarına ve hatırının geçtiği hemşehrilerimize ulaşarak Trabzonspor'a destek olmalarını rica etmekte, forma, kombine ve loca satın alarak kulübe katkı sunmalarına vesile olmaktadır. Bu uygulama ilk kez yapılan bir çalışma da değildir. Başkanımız her yıl benzer destek kampanyaları düzenlemektedir ve nasıl bir yöntem izlendiğini de defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır. Buna rağmen her kampanya sonrasında aynı soruların yeniden gündeme getirilmesi ve kamuoyunda farklı bir algı oluşturulmaya çalışılması üzüntü vericidir' denildi.

Açıklamada, Trabzonspor'un şehrin en büyük markası, en önemli ortak değeri ve dünyaya açılan yüzü olduğu belirtilerek "Trabzonspor'un başarısı yalnızca sahadaki sonuçlardan ibaret değildir. Kulübümüz; şehrimizin tanıtımına, ekonomisine, turizmine ve marka değerine önemli katkılar sunmaktadır. Bu nedenle Trabzonspor'a sahip çıkmak, bu şehrin her ferdinin ortak sorumluluğudur.

Ahmet Metin Genç de, bu şehrin bir evladı ve belediye başkanı olarak Trabzonspor'a destek verilmesine öncülük etmeyi görev kabul etmektedir. Başkanımızın şimdiye kadar tüm kampanyalarda yaptığı şey, şehrimizin ortak değerine gönüllü destek vermek isteyen ve ekonomik imkanı olan hemşehrilerimizle Trabzonspor'umuzu buluşturmaktır.

Özetle, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç, Trabzonspor için dayanışmaya öncülük etmekte ve her çağrısı teşekkürü fazlasıyla hak eden binlerce hemşehrimizden olumlu karşılık bulmaktadır. Bu vesileyle Başkanımız Ahmet Metin Genç'in başlattığı kampanyaya destek veren tüm iş insanlarımıza, esnafımıza ve hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyor, Trabzonspor'umuza destek olmak isteyen herkesi bu dayanışmaya katkı sunmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Trabzon'da Salah çılgınlığı

Trabzonspor'un yeni transferi dünyaca ünlü Mısırlı futbolcu Muhammed Salah bugün akşam saatlerinde özel uçakla Trabzon'a geldi

05.08.2026 21:55:00
İhlas Haber Ajansı
 
Trabzon'da Salah çılgınlığı
Trabzon'da Salah çılgınlığı
Trabzonspor'un yeni transferi dünyaca ünlü Mısırlı futbolcu Muhammed Salah bugün akşam saatlerinde özel uçakla Trabzon'a geldi.

Mısırlı yıldızın şehre gelişinde karşılamak üzere binlerce taraftar Trabzon Havalimanı'na akın ederken, bordo-mavili taraftarlar kendisine yoğun sevgi gösterisinde bulundu.
Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan ile birlikte Muhammed Salah, havalimanı VIP salonu bölümünden taraftarların bulunduğu bölüme giderek onlarla buluştu.



Ardından Muhammet Salah, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Gördüğü ilgi karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Mısırlı oyuncu, "Bu inanılmaz ortamda bulunmaktan çok mutluyum. 25 bin kişi var burada. Duygularımı kelimelere dökmekte zorlanıyorum. Daha önce böyle bir şey inanın yaşadım mı ben de hatırlamıyorum. Böylesine bir sevgiyi ve ilgiyi görmek beni çok mutlu ediyor. Ligde ve Avrupa'da başarılı olmak için çok çalışacağım" dedi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ise taraftarlara teşekkür ederek "Dünya yıldızı nasıl karşılanır, taraftarımız herkese gösterdi" ifadelerini kullandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.