logo
28 EYLÜL 2026

TSYD 54. Antalya Semineri başladı

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen TSYD'nin 54. yıl semineri Antalya'da başladı

09.01.2018 00:00:00
 
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından bu yıl 54'üncüsü düzenlenen seminer başladı.

Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki Gloria Golf Resort Hotel'in ev sahipliğinde iki gün sürecek seminerin açılışında, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mesut Kocagöz, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Ali Dürüst, TFF genel sekreteri Kadir Kardaş ve icra kurul üyesi Ali Düşmez ile çok sayıda davetli yer aldı. Türk spor medyasının buluşma noktası olan etkinlikte, 250'nin üzerinde basın mensubu da hazır bulundu.

Seminerin açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bağımlılıkla mücadele konusuna dikkati çekti. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bağımlılıkla mücadele konusuna çok önem verdiklerini belirten Bakan Bak, "Bağımlılıkla mücadele toplumuzun büyük bir sorunu. Spor yapan gençlerin, kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu gözlemliyoruz. Bunu önlemek için sporun rolü çok önemli. Bir genç uyuşturucuya yalnız kaldığı zaman ulaşır. Bizim bu gençleri yalnız bırakmamamız lazım. Gençleri uyuşturucudan uzak tutma noktasında spor ve sporun birleştirici gücünü kullanmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda sadece devletin yapacaklarının yeterli olmayacağını dile getiren Bak, şöyle devam etti. "Uyuşturucuyla mücadele konusunda topyekün hareket etmeye ihtiyacımız var. Spor hem terörün hem de madde bağımlılığının ilacı. Sporun gücünü kullanarak terörü de yeneceğiz. Çünkü terör örgütleri çocukları uyuşturucuya alıştırmak istiyor. Biz bunu engellemeliyiz. Burada hükümetimizin bağımlılıkla mücadele kurulu var. Hep beraber bu mücadelede yer almamız lazım."

"Hedefi olan kişiyi uyuşturucuya alıştıramazsınız"

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, spor yapan her insanının bir hedefi olduğunu söyledi. Spor yapan insanın, vücudunu tanıdığını ve ona kıymet verdiğini aktaran Osman Aşkın Bak, "İnsan spor disipliniyle beraber vücudunu tanıyor ve kendine değer veriyor. O vücudun başkaları tarafından kullanılmasına izin vermiyor çünkü insanın hedefi oluyor. Hedefi olan kişiyi uyuşturucuya alıştıramazsınız." diye konuştu.

Uyuşturucuyu engelleme konusunda sporun ve sevginin en büyük güç olduğunu vurgulayan Bakan Bak, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her seferinde ifade ediyor; 'Silahlı terör neyse, uyuşturucu terörü de odur'. Şu anda tablo bu. Terör örgütleri çocukları uyuşturucu vasıtasıyla kullanıyor. Uyuşturucu maddelerle toplumun genlerini bozmaya çalışıyorlar. Bunu önlemek için en büyük gücümüz spor ve sevgi. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak amatör kulüplere destek vermeye, semt sahaları ve tesisler yapmaya devam edeceğiz. Dünyada spor tesislerine en fazla yatırım yapan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Statlarımızın yaş ortalaması 1,7. Başarılı, ülkesini ve milletini seven nesiller yetiştirmek istiyoruz. Uyuşturucuyla mücadele, terörle mücadeleye eş değerdir."

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir ise sporun ve gençliğin sorunlarına eğilmeyi önemli bir görev olarak gördüklerini kaydetti. TFF Başkan Vekili Ali Dürüst de TSYD'nin federasyonun iş birliği yaptığı bir kurum olduğunu belirterek, "55 yıllık köklü bir geçmişe sahip TSYD'nin açılış seminerinde sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Derneğin daha da güçlenmesi için federasyon olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Hep iyi olan ilişkilerimizin daha da artarak sürmesini diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Uyuşturucudan arınma oranı sadece yüzde bir"

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz, dünyada 100 bağımlıdan sadece bir tanesinin kurtulabildiğini söyledi.

Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki Gloria Golf Resort Hotel'de Türkiye Spor Yazarları Derneğinin (TSYD) bu yıl 54'üncüsünü düzenlendiği seminerin 'Bağımlılık ile Mücadelede Sporun Gücü' başlıklı oturumunda konuşan Yılmaz, uyuşturucu bağımlısı bir genci kurtarmanın kolay olmadığını dile getirerek, "On bağımlıdan sadece bir tanesi tedaviye geliyor. Bu tedaviyi kabul eden kişilerden de sadece onda biri arınıyor. Yani aslında uyuşturucudan arınma oranı sadece yüzde bir. Bunun için önceliğimiz gençlerimizin bu iletten uzak durmasını sağlamaktır. Burada sporun gücü çok önemli. Herhangi bir sıkıntıda maalesef yeniden başlama oranı çok yüksek. Dünyada petrol ve silah rantından sonra üçüncü sırada uyuşturucu geliyor." diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rüştü Güner ise bağımlılığın önlenmesinde egzersiz ve sporun büyük önem taşıdığını aktardı.  İnsanın tembelliğe ve rahatlığa çok çabuk alıştığını anlatan Güner, şunları kaydetti: "Sağlık ve sporda başarısızlık sorunlarımız var ama en büyük sorunumuz bağımlılık. Sorunun gerçek nedeni de hareketsizlik. Hareketsizliğin nedeni yaşamın çağdaş yaşam haline gelmiş olması. Bir parmağımızla tüm işlerimizi yapabiliyoruz. 100 yıl önce böyle değildi. Çözüm, hareket. Spor yapmamız gerekiyor. Egzersiz, bir tedavi yöntemidir."

Baykan: "Bakanlığımız tesis içerisinde tesis anlayışını yürütmeye başladı"

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye'de 2002 yılından bu yana çok ciddi bir tesis yatırımının olduğunu söyledi. Baykan, Belek'teki Gloria Golf Resort Hotel'de Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından düzenlenen seminerde açıklamalarda bulundu. Türkiye'de spor müsabakasının yapılabileceği 300 bin civarında tesisin bulunduğunu belirten Baykan, "2002 öncesinde sahip olduğumuzdan daha fazlası, 2002-2017 yıllarında yapıldı. Bunun da çoğunluğu 2011 ile 2017 yılları arasında sporun tekrar bakanlık olmasıyla geçen süre içerisinde gerçekleştirildi. Ülkemiz yeni nesil spor salonlarına kavuşuyor. Artık bakanlığımız tesis içerisinde tesis anlayışını yürütmeye başladı. Ülkemizin ciddi anlamda mimari bir birikiminin olduğunu söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Spor Toto Teşkilatı Başkan Yardımcısı Mehmet Ata Öztürk ise sportif mükemmelliğin önemine vurgu yaptı. Sportif mükemmelliğin, karmaşık, zor, güçlü fakat keyifli bir yol olduğunun altını çizen Öztürk, "Sportif mükemmelliğe ulaşmak yolunda ülke sporunda çeşitli kulvarlarda destek veren Spor Toto Teşkilat Başkanlığımız engelli sporları anlamında da yatırımlarla bu atılım hamlesini desteklemek için yüksek bir çaba ve gayret içerisinde yer almakta. Mükemmelliğe giden karmaşık, zor, güçlü fakat bir o kadar da keyifli yolda sporculara ve antrenörlere destek vermek istiyoruz." diye konuştu.

Seminerin ilk gününde Tour Of Antalya organizasyonunun tanıtımı gerçekleştirildi

Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Antalya Valiliği olarak Tour Of Antalya organizasyonuna çok önem verdiklerini ve Antalya'nın bisiklet turizmi bölgesi olarak markalaşmasını istediklerini söyledi. Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki Gloria Golf Resort Hotel'de Türkiye Spor Yazarları Derneğinin (TSYD) bu yıl 54'üncüsünü düzenlendiği seminerin 'Tour Of Antalya Tanıtımı' oturumuna, Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mesut Kocagöz, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Organizasyon Direktörü Aydın Ayhan Güney, Tour Of Antalya Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın ve Barut Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut katıldı.

Oturumda açıklamalarda bulunan Nurettin Ateş, "Antalya'nın kış turizmi potansiyelini artıracak organizasyon, kentin bisiklet turizmi bölgesi olarak markalaşmasına da katkıda bulanacak." diye konuştu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ise Antalya Bisiklet Turu gibi organizasyonlarının bisiklet sporunun ülkemizdeki gelişimine büyük katkıda bulunduğunu belirtti.

Güney: "Yep yeni bir oluşum meydana getirildi"

Organizasyon Direktörü Aydın Ayhan Güney de organizasyonun Antalya ve Türkiye adına önemli olduğunu dile getirdi. Kış sezonunda, sporcu ve takım görevlilerinin yanı sıra çok sayıda medya mensubu ile bisiklet tutkununun konaklayacak olmasının bölge turizmine de katkıda bulanacağına dikkati çeken Güney, şunları kaydetti: "Son yıllarda bisiklet yolları yatırımı ile bisiklet kenti olarak konumlanan Antalya'da, futbolda olduğu gibi spor turizmini geliştirmek ve sezon dışında turizme ivme kazandırmak için yep yeni bir oluşum meydana getirildi. Bu oluşum sayesinde çevredeki tesislerde bin 500'ün üzerinde konaklamanın yapılacağını öngörüyoruz."

Açıkalın: "Çok önemli sporcuları ağarlayacağız"

Tour Of Antalya Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın, organizasyonda çok önemli sporcuları ağarlayacaklarını aktardı. Yarışlara 175 sporcunun katılacağını belirten Açıkalın, "Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), 2.2 kategorisindeki organizasyonlara çok büyük önem veriyor. Biz de bu yıl ilk kez gerçekleştireceğimiz organizasyonu dünyanın en iyi organize edilen ve en kapsamlı bisiklet etkinliği olma hedefiyle düzenleyeceğiz. Bunun için organizasyon öncesinde dünyanın en önemli bisiklet takımları ve sporcuları ile görüşmeler yaptık. Çok önemli sporcuları ağırlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Barut Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut da Antalya'ya hediye vermek için organizasyona destek olduklarını söyledi.

20 ülkeden 175 sporcu mücadele edecek

UCI'nin 2018 takviminde 2.2 kategorisinde 4 günlük etaplı yol yarışı olarak yer alan Tour Of Antalya'da 20 ülkeden 25 takım ve 175 sporcu mücadele edecek. Dünyanın dört bir yanından sporcuların katılacağı Tour Of Antalya ve Antalya powered by AKRA'ya Türk takımlarının yanı sıra Avusturya, Azerbaycan, İspanya, Fransa, Almanya, Kazakistan, Lüksemburg, Hollanda, Rusya, İsviçre, Polonya, İtalya, Danimarka, Sırbistan, Eritre, Ukrayna, Belarus, Malezya ve Estonya'dan takımlar katılacak. Organizasyonun son gününde binlerce amatör bisikletçinin katılacağı AKRA Gran Fondo Antalya yarışı da gerçekleştirilecek.

Altınordu Kulübü Başkanı Özkan: "Altınordu futbolcu serasıdır"

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, takımlarının futbolcu serası olduğunu söyledi. Seyit Mehmet Özkan, Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki Gloria Golf Resort Hotel'de Türkiye Spor Yazarları Derneğinin (TSYD) bu yıl 54'üncüsünü düzenlendiği seminerin 'Futbolda altyapı' başlıklı oturumunda açıklamalarda bulundu. Türk futbolunun sonuca odaklı hale geldiğini belirten Özkan, "Ülkemiz herkesin yüksek gelir havuzunu yakalamak için mücadele ettiği sonuç odaklı futbola döndü. 30 milyon gencimiz var, onlara yatırım yapan yok. Biz aile eğitimine çok önem veriyoruz çünkü bizim ülkemizde daha spor kültürü oturmadı. Burada en akıllı ve uyumlu olanlar yukarı doğru çıkıyorlar. Biz seracılıktan bahsediyoruz. Altınordu futbolcu serasıdır." ifadelerini kullandı.

Altınordu Kulübünün her pozisyona oyuncu yetiştirmeye devam edeceğini vurgulayan Özkan, şunları kaydetti:  "Bizim yurt dışında ne kadar evladımız olursa, onların bize bakışı o kadar iyi olur. Çağlar Söyüncü transferi sayesinde önce Hoffenheim sonra Borussia Dortmund şimdi de Bayern Münih ile ilişkilerimiz başladı. Çocuklarımızın hepsi mecburen İngilizce eğitimi alıyor, bu mecburi. Her şeyi devletimizden beklememiz mümkün değil. Her yetişkinin 30 milyon gence kenardan köşeden bir şey yapması lazım."

Şiper: "Ülkenin geleceğine yatırım yapıyoruz"

Petrol Ofisi Üst Yöneticisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Selim Şiper, ülkenin geleceğine yatırım yaptıklarını belirtti. Altınordu ile sponsorluk değil, bir yol arkadaşlığı yürüttüklerini anlatan Şiper, şöyle konuştu: "Bizim bir kulübe destek vermek, markamızı ya da ismimizi olduğundan ileri götürmek gibi bir ihtiyacımız pek yok. Farklı branşlarda da olsak hem Altınordu hem de biz bu ülkenin geleceğine yatırım yapıyoruz. Geleceğe yatırım yapmak sonuç olarak insanlara yatırım yapmak demek. Bu yolda kurumların el ele vermesi ve Türk gençlerinin sağlıklı gelişimine bir kapı açması lazım. Altınordu Futbol Kulübünün hangi ligde olduğu bizim için hiç önemli değil. Altınordu bizim için farklı. Biz kulübe değil, bu yola destek veriyoruz. Ülkenin geleceğine yatırım yapıyoruz."

Seminerin ilk günü toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı

CONCACAF Uluslar Ligi'nde oynanan Antigua & Barbuda-Anguilla maçında oyuna sonradan dahil olan Aedan Scipio, ayaklarına kadar uzanan saçlarını çeken iki rakibine kırmızı kart aldırdı

28.09.2026 10:22:00
İhlas Haber Ajansı
 
Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı
Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı
CONCACAF Uluslar Ligi'nde oynanan Antigua & Barbuda-Anguilla maçında oyuna sonradan dahil olan Aedan Scipio, ayaklarına kadar uzanan saçlarını çeken iki rakibine kırmızı kart aldırdı.



CONCACAF Uluslar Ligi'nde Antigua & Barbuda ile Anguilla takımların karşı karşıya geldi. Antigua & Barbuda, mücadeleyi 5-0'lık skorla kazandı. Ancak söz konusu müsabakada skordan çok yaşanan kırmızı kart pozisyonları dikkat çekti. Mücadelenin 69. dakikasında oyuna dahil olan Aedan Scipio ayaklarına kadar uzanan saçları sayesine rakiplerine 2 kırmızı kart aldırdı.



Scipio'nun saçını çelen Keon Greene 72. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakırken, 90+3. dakikada da Shalon Knight yine aynı sebepten dolayı kırmızı kartla cezalandırıldı.

Futbolun zirvesinden mali krize

Fenerbahçe'nin eski yıldızı, futboldan kazandığı paranın yüzde 99'unu kaybettiğini açıkladı

26.09.2026 20:09:00
Haber Merkezi
 
Futbolun zirvesinden mali krize
Futbolun zirvesinden mali krize
Brezilya futbolunun efsane isimlerinden ve bir dönem Fenerbahçe forması giyen Roberto Carlos, futbolculuk kariyerinde kazandığı servetin yüzde 99'unu kaybettiğini açıkladı.

53 yaşındaki eski futbolcu, çarpıcı açıklamaları Portugal Football Summit etkinliğinde, futbolcuların kariyer sonrası yaşamı ve finansal yönetimi üzerine düzenlenen panelde yaptı.

"HESABIMI SIFIRLAYAN İNSANLARLA SORUN YAŞADIM"

Roberto Carlos, servetindeki büyük kaybın tek bir nedenden kaynaklanmadığını söyledi. Eski menajeriyle yaşadığı ciddi bir problem ile ailevi meselelerin finansal çöküşünde etkili olduğunu belirtti.

Carlos'un anlatımına göre olay oldukça ani gelişti. Bir gece hiçbir şeyden habersiz uyuduğunu, ertesi gün ise daha önce varlığından haberdar olmadığı çok sayıda belgeyle karşılaştığını söyledi.

"Eski menajerimle ciddi bir problem yaşadım. Çok ciddi bir ailevi problem yaşadım. Perşembe günü gece yarısı uyudum, cuma günü varlığından bile haberdar olmadığım bir sürü belge aldım. Orada bütün hikâyemi kaybettim."

KAYBIN NEDENİNİ AÇIKLADI

Carlos, yaşadıklarını anlatırken özellikle menajerler ve ailevi sorunlara dikkat çekti.

"Menajerler ve ailevi meseleler yüzünden futboldan kazandığım her şeyin yüzde 99'unu kaybettim. Hatalar yaptım."

Eski yıldız, yaşadıklarının başka futbolcular için ders olması gerektiğini belirterek genç oyunculara da uyarıda bulundu.

Burada önemli bir ayrıntı var: Roberto Carlos, parasının hangi kişi tarafından, hangi işlemle veya hangi miktarda kaybedildiğini ayrıntılı biçimde açıklamadı. Kamuoyuna yansıyan açıklamalarında eski menajeri ve ailevi sorunlardan söz etti ancak belirli kişileri isim vererek suçlamadı.

"POST-KARİYERİMİ DÜŞÜNMÜŞTÜM"

Roberto Carlos, aslında futbolu bırakmadan önce geleceğini planladığını da anlattı.

Futbolculuk döneminde kariyer sonrasına hazırlandığını, sportif direktörlük lisansı aldığını ve çeşitli markalarla çalıştığını belirten Brezilyalı yıldız, buna rağmen yaşadığı sorunların mali durumunu ağır biçimde etkilediğini söyledi.

HAYATINI YENİDEN DÜZENLEDİ

Carlos, yaşadığı finansal krizin ardından hayatını yeniden yapılandırdığını da açıkladı.

İş ortağı Paul Brighten ve Entourage Sport & Entertainment ile çalışmasının ardından finansal ve ailevi hayatını yeniden düzenlediğini belirtti.

175 MİLYON DOLAR İDDİASI

Bazı haberlerde Roberto Carlos'un futbol kariyerinden yaklaşık 175 milyon dolar kazandığı yönünde rakamlar yer alsa da, son açıklamalarında Carlos'un kendisi bu rakamı doğrulamadı. Güvenilir kaynakların aktardığı kesin ifade, onun futboldan kazandığı paranın yüzde 99'unu kaybettiği yönünde.

Bu nedenle ortaya çıkan tablo, "175 milyon doların tamamını kaybetti" şeklinde kesin bir hesaplamadan ziyade, Roberto Carlos'un kendi beyanına göre futbolculuk döneminde elde ettiği servetin neredeyse tamamını kaybettiği şeklinde aktarılmalı.

FUTBOLUN ZİRVESİNDEN MALİ KRİZE

Real Madrid ve Brezilya Milli Takımı'nın unutulmaz sol beki olan Roberto Carlos, kariyeri boyunca dünyanın en yüksek gelir elde eden futbolcularından biri haline geldi. Ancak kendi anlatımına göre menajerlik ilişkileri, ailevi problemler ve kendi yaptığı hatalar, futbol sonrasında ciddi bir finansal kayba yol açtı.

Carlos bugün yaşadığı süreci genç futbolculara yönelik bir uyarı olarak anlatıyor: "Başıma gelen kötü şeyleri gençlere anlatıyorum ki benim yaptığım hataları yapmasınlar."

Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi

A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki mücadelesi kötü başladı

26.09.2026 00:53:00 / Güncelleme: 26.09.2026 00:58:24
Haber Merkezi
 
Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi
Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi
A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki mücadelesi kötü başladı. Türkiye, ilk maçında Fransa'ya 1-0 mağlup olurken, grubun diğer karşılaşmasında İtalya da sahasında Belçika'ya 2-0 yenildi.

Bu sonuçla birlikte Türkiye ve İtalya ilk maçlarını puansız tamamladı. Fransa ile Belçika ise 3'er puan aldı.

Türkiye, 28 Eylül Pazartesi günü İtalya'yı konuk edecek. İki takım açısından da karşılaşma kritik hale gelirken, kaybeden tarafın gruptaki işi daha da zorlaşacak. UEFA'nın resmi fikstüründe de Türkiye-İtalya karşılaşması 28 Eylül olarak yer alıyor.

GRUPTA SON DURUM

Belçika – 3 puan
Fransa – 3 puan
Türkiye – 0 puan
İtalya – 0 puan

Türkiye'nin Fransa karşısındaki 1-0'lık yenilgisinin ardından şimdi gözler İtalya maçına çevrildi. İtalya da Belçika'ya 2-0 kaybederek Türkiye karşısına puansız çıkacak.

Pazartesi günü oynanacak mücadele, iki takım için de "ya tamam ya devam" niteliğinde erken bir kritik sınav olacak.

Milliler yine sonuç alamadı

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi A Ligi'ndeki tarihindeki ilk maçında Fransa'ya 1-0 mağlup oldu

26.09.2026 00:24:00
Haber Merkezi
 
Milliler yine sonuç alamadı
Milliler yine sonuç alamadı
Uluslar Ligi A Ligi'ne Fransa yenilgisiyle başlayan A Milli Takım, Kocaeli'deki mücadelede iyi direnmesine rağmen Mbappe'nin golüne engel olamadı. 87. dakikada Uğurcan Çakır'ın kırmızı kart görmesi gecenin bir başka kritik anı oldu. Montella'nın tercihleri ise maç sonrası tartışma konusu oldu.

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi A Ligi'ndeki tarihindeki ilk maçında Fransa'ya 1-0 mağlup oldu. Kocaeli Stadyumu'ndaki karşılaşmanın tek golünü 54. dakikada Kylian Mbappe kaydetti.

İLK YARIDA DENGE VARDI

Karşılaşmanın ilk bölümünde Fransa topa daha fazla sahip olmaya çalışırken Türkiye savunmada disiplinli kaldı. Milliler, Arda Güler üzerinden hücum üretmeye çalıştı. Arda'nın bireysel çabaları Fransız savunmasını zaman zaman zorladı.

İlk yarıda iki takım da aradığı golü bulamayınca soyunma odasına 0-0 eşitlikle gidildi. Maç öncesinde Montella'nın en önemli sorunlarından biri orta sahadaki eksiklerdi. Hakan Çalhanoğlu kadroda yer almazken Orkun Kökçü de sakatlığı nedeniyle oynayamadı.

İSMAİL'LE GOLE ÇOK YAKLAŞTIK

İkinci yarının hemen başında Türkiye önemli bir fırsat yakaladı. 50. dakikada Arda Güler'in kullandığı kornerde İsmail Yüksek'in kafa vuruşu gol tehlikesi yarattı.

Ancak bu pozisyonun ardından Fransa oyunda ağırlığını artırdı.

MBAPPE SAHNEYE ÇIKTI: 0-1

54. dakikada Fransa'nın yıldızı Kylian Mbappe sahneye çıktı. Fransızların geliştirdiği atakta Mbappe topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından Türkiye beraberlik için daha fazla risk almaya başladı. Fransa ise savunmasını geriye çekerek skoru korumaya yöneldi.

87'DE UĞURCAN KIRMIZI KART GÖRDÜ

Maçın son bölümünde Türkiye'nin işi daha da zorlaştı. 87. dakikada Uğurcan Çakır, VAR incelemesinin ardından direkt kırmızı kart gördü. Böylece milliler karşılaşmanın kalan bölümünü 10 kişi tamamladı.

Fransa'nın 1-0'lık üstünlüğü maçın son düdüğüne kadar değişmedi.

MAÇIN ARDINDAN MONTELLA TARTIŞMASI

Mağlubiyetin ardından tartışmanın merkezine yalnızca futbolcular değil, Vincenzo Montella'nın oyun planı ve tercihleri de oturdu.

Özellikle Türkiye'nin geriye düştükten sonra hücumdaki üretkenliğinin yeterli olmaması ve beraberlik için gerekli hamlelerin etkisinin sınırlı kalması eleştirildi.

Montella'nın maç öncesindeki planında Orkun Kökçü'nün yokluğunda Salih Özcan ve İsmail Yüksek'i merkezde kullanıp Arda Güler'i onların önünde konumlandırması gündeme gelmişti.

Şimdi soru şu: Montella, Fransa karşısında ortaya çıkan hücum sorunlarına çözüm bulabilecek mi? Millilerin önünde ise 28 Eylül'de İtalya maçı bulunuyor.

Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı

Beşiktaş, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İspanyol ekibi Valencia Basket'e 96-94 mağlup oldu.

26.09.2026 00:21:00
İhlas Haber Ajansı
 
Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı
Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı
Beşiktaş, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İspanyol ekibi Valencia Basket'e 96-94 mağlup oldu.

Beşiktaş: Eugene Omoruyi 17, Jaylen Nowell 17, Ante Zizic 4, David DeJulius 4, DaQuan Jeffries, Anthony Brown 7, Scottie Wilbekin 12, Devon Dotson 9, Conor Morgan 15, Wenyen Gabriel 6, Berk Uğurlu 3



1. Periyot: 27-28

Devre: 51-54

3. Periyot: 71-81

Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu

Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda erkekler 90 kilo finalinde İspanyol rakibi Enmanuel Reyes Pla'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu

25.09.2026 22:51:00
İhlas Haber Ajansı
 
Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu
Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu
Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda erkekler 90 kilo finalinde İspanyol rakibi Enmanuel Reyes Pla'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, 90 kilo final müsabakasında İspanyol Enmanuel Reyes Pla ile karşı karşıya geldi. Ringde sergilediği üstün performansla rakibine şans tanımayan milli sporcu, maçı kazanarak Avrupa şampiyonu unvanını elde etti ve ay-yıldızlı bayrağı zirveye taşıdı.

Daha önce Kick Boks branşında da Avrupa şampiyonluğu bulunan genç boksörün kariyerinde ayrıca U22 ve U23 yaş kategorilerinde kazanılmış Avrupa şampiyonlukları da yer alıyor. Emrah Yaşar, aldığı bu zaferle başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

11 günde 4 milli maç

Ay-Yıldızlılar tarihinde ilk kez UEFA Uluslar Ligi A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin ilk sınavı 25 Eylül'de Fransa karşısında. Grupta Fransa, İtalya ve Belçika bulunuyor

21.09.2026 22:20:00
Haber Merkezi
 
11 günde 4 milli maç
11 günde 4 milli maç
Ay-Yıldızlılar tarihinde ilk kez UEFA Uluslar Ligi A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin ilk sınavı 25 Eylül'de Fransa karşısında. Grupta Fransa, İtalya ve Belçika bulunuyor.

A Milli Futbol Takımı için yeni milli mesai başlıyor. Türkiye, 2026-27 UEFA Uluslar Ligi A Ligi 1. Grup'taki ilk maçında Fransa'yı ağırlayacak. Karşılaşma 25 Eylül Cuma günü saat 21.45'te Kocaeli Stadyumu'nda oynanacak.

TÜRKİYE İLK KEZ A LİGİ'NDE

Ay-Yıldızlı ekip, UEFA Uluslar Ligi tarihinde ilk kez A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin grubunda Avrupa futbolunun önemli ekiplerinden Fransa, İtalya ve Belçika yer alıyor.

Türkiye'nin bulunduğu A Ligi 1. Grup'ta şu anda tüm takımlar 0 puanda. Dolayısıyla Fransa karşılaşması, grubun ilk puan mücadelesi olacak.

İLK İKİ MAÇ TÜRKİYE'DE

Milli Takım, gruptaki ilk iki karşılaşmasını kendi sahasında oynayacak:

25 Eylül Cuma

Türkiye – Fransa
21.45 | Kocaeli Stadyumu

28 Eylül Pazartesi

Türkiye – İtalya
21.45 | Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu

Ardından milliler peş peşe iki deplasmana çıkacak. 2 Ekim'de Belçika, 5 Ekim'de ise İtalya ile deplasmanda karşılaşacak.

SON İKİ MAÇ KASIMDA

Türkiye'nin grup aşamasındaki son iki maçı ise kasım ayında oynanacak. Ay-Yıldızlılar 12 Kasım'da Belçika'yı İzmir'de, 15 Kasım'da ise Fransa'yı deplasmanda karşılayacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.