logo
28 EYLÜL 2026

Türk başkan Hollanda'daki takımından umutlu

Hollanda 1. Ligi ekibi Fortuna Sittard'ın başkanı Işıtan Gün, Hollanda futbolunun yetiştiricilik üzerine kurulu olduğunu ve mevcut kadrolarındaki oyunculara da Avrupa'nın 5 büyük liginden ilgi olduğunu söyledi

13.09.2023 15:50:00 / Güncelleme: 13.09.2023 18:13:21
Spor Servisi
 
Türk başkan Hollanda'daki takımından umutlu
Türk başkan Hollanda'daki takımından umutlu
Galatasaray'da Burak Elmas başkanlığındaki yönetimde de görev alan Işıtan Gün, "Son 15 yılına bakarsanız, dünyada en çok futbolcu ihracatı veya transfer karı elde eden üç ülke var. Hollanda, Belçika ve Portekiz. Portekiz'in Güney Amerika'nın Avrupa'ya açılan kapısı olması gibi özel bir durumu var. Belçika ve Hollanda biraz daha birbirine benzer, yetiştirici model." ifadelerini kullandı.

"Altyapımızda dikkatle izlediğimiz oyuncular var"

Hollanda'nın çevresindeki 5 büyük lige sürekli oyuncu ihraç ettiğini hatırlatan Başkan Gün, "Kadromuzda çok talep gören, birçok kulübün izleme listesinde olan oyuncularımız var. Kanat oyuncumuz Noslin, enteresan bir futbolcu. Kalecimiz ligin en iyi kalecilerinden biri çok genç, bunca yıldır futbolu izleyen biri olarak söylüyorum, çok keyif veren, inanılmaz yetenekli bir kaleci, Hırvat Pandur. Ayrıca stoperimiz (Guth) Almanya ve Brezilya vatandaşı genç İtalya'dan geldi, çok başarılı bir stoper. Altyapımızda dikkatle izlediğimiz oyuncular var, kiralık olarak ikinci lige verdiğimiz oyuncuları takip ediyoruz. Onların olgunlaşarak kulübe ve kendilerine fayda sağlamasını hedefliyoruz. İngiltere'den bahsettiğimiz oyunculara ilgi var, İtalya'dan özellikle defans anlamında ilgi var, İspanya'dan ilgi geldi. Hollanda futbolunun 5 büyük lige basamak işlevi görmesi nedeniyle, başka ülkelerden gelen tekliflere oyuncular çok sıcak bakmıyorlar." şeklinde konuştu. Işıtan Gün, "Oyuncularınıza Türkiye'den teklifler oldu mu?" sorusuna, "Geçmişte zaman zaman oldu. Bu sene de bir oyuncumuza oldu ama şartlar ve oyuncu tercihi nedeniyle gerçekleşmedi." yanıtını verdi.

Fortuna'nın bu sezon 4 maçta yenilgisi yok

Başkan Gün, Hollanda Ligi'nde geride kalan 4 maçta 3 beraberlik ve 1 galibiyet ile yollarına yenilgisiz devam ettiklerini belirterek, "Sezona iyi başladık, lig bir maraton, geçen sene de epey kötü bir başlangıç yapmıştık, ilk 5 maçta galibiyetimiz yoktu. Takım içi dengeler, teknik ve motivasyon açısından iyi bir hava yakaladık. Yeni bir hocamız var, başarılı bir profil çiziyor. Uyumumuz gayet iyi, sezona emin adımlarla giriş yaptık. Bundan sonra da öyle gitmesini hayal ediyoruz. Bu sezon 4 haftada yenilgimiz yok. Feyenoord ve Ajax ile iki maç oynadık. Feyenoord'la deplasmanda, Ajax'la içeride oynadık, iki maçta da galibiyeti kaçırdık diyebilirim. Umarım böyle bir sezon geçer. Çok fazla transferimiz olmadı. Çok fazla transfer takımın dengelerini bazen bozabilir. Aile ortamında devam etmeye çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Işıtan Gün, "Fortuna Sittard'ı sezon sonunda Avrupa kupalarında görebilir miyiz?" sorusunu, "Fortuna, Hollanda'nın ilk profesyonel kulübü, Hollanda futbolunda çok önemli bir kulüp. 80'lerde Avrupa kupalarına katılmış bir kulüp. Uzun süredir böyle bir şey yok. Yönetici olarak bir sportif hedef vermek çok doğru değil. Maç maç düşünüyoruz, eğer hedef tutarsa ne mutlu bize. Sonuçta takımımızın bütçesi var, onunla varmaya çalıştığımız bir pozisyon var. Biz genelde orta sıralarda, olursa biraz daha üstü bir sportif hedefle her sezona başlıyoruz. Bu sene de öyle yavaş yavaş yerimizi sağlamlaştırıp yukarılara doğru umarım bakabiliriz." şeklinde yanıtladı.

"Geçen sene maçlarımızı yüzde 95 tribün doluluk oranıyla oynadık"

Kulüp gelirlerinin her geçen yıl arttığını belirten Fortuna Sittard Başkanı, şu ifadeleri kullandı: "Gelir bütçesi giderek artıyor, geçen sene maçlarımızı yüzde 95 tribün doluluk oranıyla oynadık. Kulüp tarihinin en yüksek katılım oranıydı. Hollanda'daki tüm kulüpler arasında en çok genç ve çocuk taraftarın maçlarına geldiği kulübüz. Sponsorluklarımız çok hızlı yükseldi. Gelirlerimizi maksimize etmiş durumdayız. Hollanda futbolunda şöyle bir sıkıntı var, yayın ihalesi 2012 yılında 12 yıllığına yapılmış. Şu an çok düşük kalmış bir bedel. Önümüzdeki sezon sözleşme yenilenecek, yayın gelirimizde artış planlıyoruz. Gelir anlamında orta sıralardayız, gider anlamında da bunu aynı şekilde yansıtmaya çalışıyoruz. Her ligde olduğu gibi bazı kulüplerin, diğer gruptan çok önde olduğu bir durum var. Burada Ajax, PSV ve Feyenoord'un gelir anlamında üstünlükleri var. Oraları kırmak çok zor ama biz de kendi imkanlarımız dahilinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz."

"Gelirimiz buraya geldiğimiz 2016'ya göre 10 kat arttı"

"2016 yılında Fortuna'ya geldik. Geldiğimiz tarihte kulübün iki çalışanı, kulüp diye bir şey ortada yoktu açıkçası. Lisansını da kaybetmek üzereydi. 20 yıl her açıdan çok kötü yönetilmiş, literatüre geçecek şekilde kötü yönetilmiş bir kulüptü." sözlerini kullanan Işıtan Gün, şöyle konuştu: "Burası Hollanda'nın ilk profesyonel kulübü, ciddi bir algısı ve bilinilirliği vardı. Geçmişte yetiştirdiği çok önemli oyuncular var. Biz onun üzerine bir şey inşa etme amacıyla geldik. Hollanda dünya futbolunda ekol ülkelerden biri. Nüfusu az olmasına rağmen UEFA sıralamasında 7. sırada bulunuyor. Böyle bir futbol ikliminde yabancı yatırımcı olarak başarılı olmak kolay değil. Hollanda kendi dinamikleri olan, geleneklerinden çok fazla ayrılmayı sevmeyen bir futbol iklimine sahip. Ona rağmen çizdiğimiz projeksiyon dahilinde emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Nedir bunlar, idari olarak güçlenme, şu anda kulübün tüm kadroları yıllar içinde arttı. Gelirimiz buraya geldiğimiz 2016'ya göre 10 kat arttı. Kadın takımı kurduk geçen yıl ve ligi 3. bitirdik. İlk iki Şampiyonlar Ligi katılım hakkı kazanan bir lig. Bu sene de güçlü başladılar. Hem etrafımızdaki toplumla iyi ilişkileri olan, taraftarın tüm kararlardan şeffaf şekilde bilgilendiği, yönetimde yer aldıkları bir yapımız var. Bunu sürdürmek istiyoruz. Bizim görevimiz ne? Sportif hedefler var ama bir futbol kulübü niye var? Futbol kulübünün bana göre amacı etrafındaki insanları, taraftarları, sponsorları, çocuklar ve ailelerini mutlu etmek, onlara heyecan aşılamak. Bu misyonu yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Hollanda'da en üst ligde 18 takım var, nüfusa oranla fazla olduğu da konuşuluyor. Buranın köklü kulüplerinden biriyiz, kalıcı bir şekilde en üst ligde kalan, oyuncu yetiştiren bir kulüp olmayı hedefliyoruz."

"Türk futbolunun son dönemdeki en heyecan verici ismi Icardi"

Geçmişte Galatasaray'da yöneticilik de yapan Işıtan Gün, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı hakkında ise "Burada tarafsız olamayacağım, bir Galatasaray taraftarı olarak Galatasaray'ın kazanmasını isterim. Geçen sene de çok mutlu bir sezon geçirdik. Bu sezon kadrolar da çok iyi, Beşiktaş'ın kadrosu da çok enteresan, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı söylemeye gerek yok, isimler ortada. Çok heyecanlı bir yarış bekliyorum." ifadelerini kullandı. Gün, "Galatasaray'da en beğendiğiniz oyuncu kim?" sorusuna, "Icardi tabii ki. Türk futbolunun son dönemdeki en heyecan verici ismi Icardi'dir." yanıtını verdi.

Dursun Özbek, Suudilerle Galatasaray'ı konuştu! İşte masadaki konular

27.09.2026 20:30:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek, Suudilerle Galatasaray'ı konuştu! İşte masadaki konular
Dursun Özbek, Suudilerle Galatasaray'ı konuştu! İşte masadaki konular
Başkan Dursun Özbek'in, Suudi Arabistan Genel Eğlence Heyeti Başkanı olan Turki Al-Sheikh ile yapmayı planladığı görüşme iddia edilenin aksine Galatasaray'ın "satışından" ziyade, Suudi Arabistan'ın futbola akıttığı milyar dolarlık pastadan sponsorluk ve ticari iş birlikleri kanalıyla pay alma çabası. Ancak kulübün geleceği ve finansal yapısı üzerindeki Arap sermayesi etkisi arttıkça, satılma dedikoduları da kaçınılmaz olarak basında ve taraftar arasında konuşulmaya devam edecek.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Turki Al-Sheikh'in yakınlaşması; Türk futbolundaki finansal sıkıntılar ve Suudi Arabistan'ın futbola yaptığı yatırımlar göz önüne alındığında oldukça kritik bir hamle. Bu yüzden kamuoyunda bu görüşme için camiada "Dursun Özbek, Galatasaray'ı satmak için ilk adımları attı" şeklinde dedikoduları yayılmaya başladı. Ancak işin aslı elbetteki öyle değil.

Galatasaray'ın öncelikli hedefi kulübe sıcak para girdisi sağlamak, küresel marka değerini artırmak ve proje bazlı yatırımlarına kaynak bulmak.

Galatasaray, Avrupa standartlarında gelir elde edebilmek için Suudi menşeli büyük şirketlerle (Fly Nas, NEOM, Aramco, Visit Saudi vb.) yüksek bütçeli sponsorluk anlaşmaları talep edebilir.

Kemerburgaz Tesisleri veya Florya projesi gibi gayrimenkul dönüşümlerinde Suudi fonlarından uzun vadeli ve düşük maliyetli yatırım imkanı aranabilir.

Yüksek maliyetli oyuncuların transferinde veya kadrodaki yüksek maaşlı isimlerin Suudi kulüplerine satılarak bonservis geliri elde edilmesinde bir köprü kurulması hedeflenebilir.

Riyad Seasons gibi uluslararası organizasyonlarda yer alarak ciddi katılım payları ve galibiyet primleri kazanmanın yolları zorlanabilir.

Suudi Arabistan Genel Eğlence Heyeti Başkanı olan Turki Al-Sheikh, ülkesinin "Vision 2030" çerçevesinde sporu ve eğlenceyi küresel bir güç unsuru olarak kullanma stratejisinin merkezinde.

Türk futbolunun bölgedeki en yüksek izlenebilirliğe sahip kulüplerinden biri olan Galatasaray'a, Suudi devlet fonu (PIF) destekli dev markalar üzerinden stratejik sponsorluklar teklif edebilirler.

Galatasaray'ı Riyad'da düzenlenecek özel turnuvalara, hazırlık maçlarına dahil ederek milyon dolarlık katılım ücretleri sunabilirler.

Suudi Pro Ligi kulüpleri ile Galatasaray arasında oyuncu kiralama veya transfer süreçlerinde öncelik ve finansal kolaylıklar sağlanabilir.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinden genç yeteneklerin Galatasaray altyapısında yetişmesi için ortak akademi projeleri ve fon aktarımı teklif edilebilir.

"Galatasaray Araplara satılıyor" söylentileri yıllardır Türk futbol kamuoyunu meşgul eden bir iddiadır. Ancak bu görüşmeyi doğrudan bir "satış" olarak okumak hukuki ve hukuki olmayan nedenlerle gerçekçi değil.

Newcastle United veya PSG örneklerinde olduğu gibi, devlet destekli Arap fonlarının kulüplere ilk girişi genelde sponsorluklar, hazırlık turnuvaları ve dostluk ilişkileriyle başlar. Dedikodu üreten çevreler bu ziyareti bir "zemin arayışı" veya "kamuoyu nabzı ölçme" adımı olarak yorumlar. Bu yüzden Dursun Özbek'in kulübü satmak için zemin hazırladığı iddiaları altı boş olsa da dolanıyor.

Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!

Fenerbahçe, FIFA’nın resmi transfer yasağı kayıtlarında 3 transfer dönemini kapsayan yaptırımla yer aldı

26.09.2026 12:00:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!
Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!
Fenerbahçe, FIFA'nın resmi transfer yasağı kayıtlarında 3 transfer dönemini kapsayan yaptırımla yer aldı. İlk duyurulduğunda ayrıntıları bilinmeyen kararın, kulübün 2024-2025 sezonunda kadrosuna kattığı Youssef En-Nesyri'nin bonservis ödemesine ilişkin bir dosyadan kaynaklandığı açıklandı. Fenerbahçe, gerekli ödemenin yapılmasının ardından yasağın kaldırılacağını bildirdi.

FIFA KAYDINDA 3 DÖNEMLİK YASAK

FIFA'nın resmi Registration Bans sisteminde Fenerbahçe adına 3 dönemlik transfer kısıtlaması görüldü. FIFA, kayıt yasağını kulüpler hakkında uygulanabilen ve yeni oyuncuların ulusal veya uluslararası düzeyde tescil edilmesini engelleyen bir yaptırım olarak tanımlıyor.

Ancak FIFA'nın kendi açıklamasına göre böyle bir yasak, kulübün belirli bir yükümlülüğü yerine getirmesi halinde FIFA tarafından kaldırılabiliyor. Dolayısıyla sistemde "3 dönem" yazması, her durumda yasağın üç transfer döneminin tamamında uygulanacağı anlamına gelmiyor.

DOSYANIN ARKASINDAN EN-NESYRİ ÇIKTI

Fenerbahçe'nin bugün yaptığı açıklamaya göre dosyanın kaynağı, Sevilla'dan transfer edilen Youssef En-Nesyri'nin bonservis bedeline ilişkin ödeme.

Kulübün açıklamasına göre, 30 Nisan 2026 tarihinde ödenmesi gereken bonservis taksitinin zamanında ödenmemesi üzerine ilgili kulüp FIFA nezdinde başvuruda bulundu.

Fenerbahçe yönetimi, göreve geldikten sonra geciken taksitin ödendiğini belirtti. Ancak dosyayı FIFA'ya taşıyan kulübün bir sonraki taksitin de ödenmesini talep ettiği, Fenerbahçe'nin ise bu konuda FIFA'nın kararını beklediği aktarıldı.

PAZARTESİ ÖDEME YAPILACAK

Fenerbahçe, FIFA'nın kararında hükmedilen ödemenin 28 Eylül Pazartesi günü, yani ilk mesai gününde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kulüp, ödemenin ardından FIFA nezdindeki bürokratik işlemlerin tamamlanmasıyla 3 dönemlik transfer yasağının kaldırılacağını duyurdu.

Bu nedenle mevcut tablo, Fenerbahçe'nin önündeki üç transfer döneminin otomatik olarak transfer yapamayacağı anlamına gelmiyor. Yaptırımın kaldırılması için FIFA kararında belirtilen mali yükümlülüğün yerine getirilmesi gerekiyor.

"3 DÖNEM" KAYDI NEDEN ÖNEMLİ?

FIFA'nın sistemindeki kayıt, yaptırımın mevcut durumda üç transfer dönemini kapsayacak şekilde tanımlandığını gösteriyor. Ancak FIFA, kayıt yasağının belirli şartların yerine getirilmesiyle kaldırılabileceğini açıkça belirtiyor.

Bu nedenle haberin ilk aşamasında ortaya çıkan "Fenerbahçe 3 dönem transfer yapamayacak" algısı ile kulübün açıkladığı son durum arasında önemli bir fark bulunuyor:

Yasak FIFA sisteminde mevcut; ancak kulüp ödeme yükümlülüğünü yerine getirerek yasağın kaldırılmasını sağlayabilecek.

MALİ TABLO GENEL KURULDA GÜNDEME GELECEK

Fenerbahçe yönetimi ayrıca geçmiş döneme ilişkin mali tablo ve yükümlülüklerin 27 Eylül 2026'daki Olağan Genel Kurul'da kongre üyeleri ve kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Böylece FIFA dosyasının yanı sıra kulübün geçmiş dönem mali yükümlülüklerinin de genel kurul gündeminde ayrıntılı biçimde ele alınması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin ayrıca 30 Haziran 2026 tarihli KAP bildiriminde UEFA'nın finansal sürdürülebilirlik kriterleri kapsamında futbol takımı maliyetlerinin ilgili gelirlerin yüzde 70'lik sınırına karşılık yüzde 84 seviyesinde gerçekleştiğini ve bu nedenle 7 milyon avroluk UEFA finansal disiplin cezası uygulandığını açıkladığı görülüyor. Bu dosya FIFA'daki transfer yasağından ayrı bir UEFA finansal yaptırımıdır.

SONUÇ: YASAK VAR, ANCAK KALICI DEĞİL

FIFA kayıtlarında Fenerbahçe için 3 dönemlik transfer yasağı bulunuyor. Ancak kulübün açıklamasına göre yaptırımın nedeni En-Nesyri transferine ilişkin mali yükümlülük ve ödeme 28 Eylül Pazartesi günü yapılacak.

Ödemenin ardından FIFA'daki bürokratik sürecin tamamlanmasıyla yasağın kaldırılması bekleniyor. Dolayısıyla mevcut durumda Fenerbahçe açısından kritik nokta, üç transfer döneminin tamamında transfer yasağı uygulanması değil, FIFA kararında belirtilen ödemenin yapılarak yaptırımın sistemden kaldırılması.

Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

26.09.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

Fenerbahçe Tarfin: Forrest 4, Horton-Tucker 13, Shields 12, Key 11, Sertaç Şanlı 5, Baldwin 12, Melli 4, Silva 3, Clyburn 8, Sargiunas 6



1. Periyot: 23-17

Devre: 39-38

3. Periyot: 59-55


Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu

Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda erkekler 90 kilo finalinde İspanyol rakibi Enmanuel Reyes Pla'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu

25.09.2026 22:51:00
İhlas Haber Ajansı
 
Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu
Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu
Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda erkekler 90 kilo finalinde İspanyol rakibi Enmanuel Reyes Pla'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, 90 kilo final müsabakasında İspanyol Enmanuel Reyes Pla ile karşı karşıya geldi. Ringde sergilediği üstün performansla rakibine şans tanımayan milli sporcu, maçı kazanarak Avrupa şampiyonu unvanını elde etti ve ay-yıldızlı bayrağı zirveye taşıdı.

Daha önce Kick Boks branşında da Avrupa şampiyonluğu bulunan genç boksörün kariyerinde ayrıca U22 ve U23 yaş kategorilerinde kazanılmış Avrupa şampiyonlukları da yer alıyor. Emrah Yaşar, aldığı bu zaferle başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası organizasyonu, yarın İstanbul'da düzenlenecek

 

25.09.2026 10:40:00
Anadolu Ajansı
 
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenecek kupa, 57 yıl aradan sonra ilk kez yapılacak. Organizasyonda, 8 başpehlivan ve 84 pehlivan mücadele edecek. Saat 08.00'deki kura çekimiyle başlayacak organizasyon, saat 17.00'de yapılması planlanan başpehlivanlık final maçıyla sona erecek.

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı vatandaşlar yerinde ücretsiz şekilde izleyebilecek.

Organizasyona katılacak başpehlivanlar şöyle:

Erkan Taş, Feyzullah Aktürk, Seçkin Duman, Mustafa Taş, Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Sinan Yıldız, Yusuf İslam Taş. 

Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men

Futbol dünyasının iki yıldız ismi Mauro Icardi ve Muhammed Salah, trafik ihlalleri nedeniyle uygulanan yaptırımlarla gündemde

22.09.2026 22:21:00
Haber Merkezi
 
Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men
Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men
Futbol dünyasının iki yıldız ismi Mauro Icardi ve Muhammed Salah, trafik ihlalleri nedeniyle uygulanan yaptırımlarla gündemde. Arjantin'de Icardi'nin ehliyetine el konulurken, İngiltere'de Trabzonspor'un yeni yıldızı Salah'a 6 ay araç kullanma yasağı ve para cezası verildi.

Icardi'ye 2029'a kadar trafikten men

Arjantin'de Mauro Icardi hakkında dikkat çeken bir trafik yaptırımı uygulandı.

Buenos Aires Eyalet Ulaştırma Bakanlığı, Icardi'nin araç kullanırken görüntülendiği bir videoyu yayımladı. Bakanlık açıklamasında, futbolcunun süresi dolmuş ehliyetle araç kullandığı, araçta bulunan China Suarez'in emniyet kemerini çıkardığı ve Icardi'nin seyir halindeyken pencereden dışarı sarktığı belirtildi.

Açıklamaya göre Icardi'nin ehliyetine tedbir amacıyla el konuldu. Futbolcunun yeniden ehliyet alabilmesi için araç kullanmaya uygun olup olmadığının değerlendirilmesi gerekiyor.

Arjantin basınında yer alan haberlere göre ise Icardi hakkında uygulanan trafikten men kararının 2029 yılına kadar geçerli olduğu öne sürüldü.

Salah'a 6 ay direksiyon yasağı

Sezon başında Süper Lig devi Trabzonspor'a transfer olan Mohamed Salah ise İngiltere'de hız sınırını aşması nedeniyle mahkeme tarafından cezalandırıldı.

Salah'a 6 ay araç kullanma yasağı verilirken, ayrıca 660 sterlin para cezası uygulandı.

Mahkeme kararında Salah'ın ayrıca 120 sterlin mahkeme masrafı ve 264 sterlin mağdur ek ücreti ödemesine hükmedildi.

Salah'ın daha önce de trafik ihlali nedeniyle ceza aldığı ortaya çıktı. Mısırlı yıldız, 2022 yılında Stockport'ta hız sınırını aşması nedeniyle 200 sterlin para cezasına çarptırılmış ve ehliyetine 3 ceza puanı işlenmişti.

İki yıldız, iki farklı yaptırım

Icardi hakkında açıklanan yaptırım, ehliyetin tedbiren alınması ve yeniden ehliyet için sürüş uygunluğunun değerlendirilmesini içerirken, Salah hakkında mahkeme tarafından 6 aylık araç kullanma yasağı uygulanması dikkat çekti.

Bir tarafta 2029'a kadar uzandığı bildirilen men kararı, diğer tarafta 6 aylık direksiyon yasağı...

Mourınho’nun mazeretleri bitmiyor

Madrid derbisinde yenilgi geldi, Portekizli teknik adam yine hakemi işaret etti

21.09.2026 13:25:00 / Güncelleme: 21.09.2026 13:28:13
Haber Merkezi
 
Mourınho’nun mazeretleri bitmiyor
Mourınho’nun mazeretleri bitmiyor
Real Madrid, LaLiga'nın 7. haftasında deplasmanda Atletico Madrid'e 2-1 mağlup olurken, teknik direktör Jose Mourinho karşılaşmanın ardından yine hakem kararlarını gündeme taşıdı.

Atletico Madrid'in gollerini 53. dakikada Grimaldo, 59. dakikada David kaydederken, Real Madrid'in tek golü 89. dakikada Rüdiger'den geldi. Real Madrid'de Dean Huijsen'in 52. dakikada kırmızı kart görmesi ise karşılaşmanın kırılma noktalarından biri oldu.

YENİLGİNİN FATURASI HAKEME

Maçın ardından basın toplantısına tartışmalı pozisyonların fotoğraflarıyla gelen Mourinho, hakem Ortiz Arias'a sert tepki gösterdi.

Portekizli teknik adam, "İki tane açık kırmızı kart var" diyerek hakem kararlarının maçın sonucunu etkilediğini savundu.

Mourinho, takımının uzun süre eksik oynamasının zorluğuna dikkat çekerek oyuncularını ise gösterdikleri mücadele nedeniyle övdü.

Ancak Mourinho'nun açıklamalarında dikkat çeken yine aynı noktaydı:

Yenilgi geldi, suçlu yine hakem oldu.

HER MAÇIN ARDINDAN AYNI SENARYO

Mourinho kariyeri boyunca tartışmalı hakem kararları, federasyonlar ve futbol otoriteleriyle yaşadığı polemiklerle sık sık gündeme geldi. Madrid derbisinin ardından yaptığı açıklamalar da bu tartışmaların yeni bir halkası oldu.

Real Madrid'in sahadaki 2-1'lik yenilgisi bir yana, Mourinho'nun basın toplantısında maçın taktik ve futbol boyutundan çok hakem kararlarını öne çıkarması dikkat çekti.

Mourinho için sonuç değişti ama senaryo değişmedi: Yenilgi, ardından hakem.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.