logo
23 MAYIS 2026

Türk derbisi Avrupa'ya taşındı

Avrupa Ligi'nin 24. haftasında Fenerbahçe Beko, yarın Anadolu Efes'i konuk edecek

27.02.2019 00:00:00
Türk derbisi Avrupa'ya taşındı
Türk derbisi Avrupa'ya taşındı
THY Avrupa Ligi'nin 24. haftasında Fenerbahçe Beko, yarın sahasında Anadolu Efes ile karşı karşıya gelecek.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak maç saat 20.45'te başlayacak. Müsabaka, beIN Sports 3'ten yayınlanacak. Son yıllarda THY Avrupa Ligi'nin en başarılı takımlarından sarı-lacivertliler, bu sezon da iyi grafiğini sürdürüyor. Sırp başantrenör Zeljko Obradovic'in öğrencileri, bu sezon 23 maçta 20 galibiyet, 3 yenilgi alarak 16 takımlı ligde liderlik koltuğunda oturuyor. Fenerbahçe Beko, play-off'lara kalmayı geçen hafta, normal sezonun bitimine 8 maç kala garantilemişti.

Avrupa'da özlediği iyi performansı bu sezon başantrenör Ergin Ataman yönetiminde sergileyen lacivert-beyazlı takım ise 15 galibiyet, 8 mağlubiyetle 4. sırada yer alıyor. İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan maçı ev sahibi Anadolu Efes 89-83 kazanmıştı.

Avrupa'daki 14. randevu

Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes, Avrupa kupalarında bugüne dek 13 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertli ekip 10, lacivert-beyazlı takım ise 3 galibiyet elde etti.

FIBA organizasyonlarında iki kez karşılaşan takımlar, birer galibiyet aldı. THY Avrupa Ligi'ndeki 11 mücadelede ise Fenerbahçe 9, Anadolu Efes 2 galibiyet yaşadı.



Mauro Icardi ile ipler koptu

Galatasaray’da deprem! Sarı-kırmızılı taraftarların sevgilisi Mauro Icardi, Türkiye defterini tamamen kapattı

23.05.2026 15:43:00
Haber Merkezi
Mauro Icardi ile ipler koptu
Mauro Icardi ile ipler koptu
Galatasaray'da deprem! Sarı-kırmızılı taraftarların sevgilisi Mauro Icardi, Türkiye defterini tamamen kapattı.

Başkan Dursun Özbek'in sunduğu hiçbir teklifi kabul etmeyen menajer Elio Pino ile ipler tamamen koptu.







Galatasaray taraftarının sevgilisi Mauro Icardi ile yollar kopma noktasına geldi. Çok büyük bir sürpriz yaşanmazsa, Arjantinli süper solak gelecek sezon parçalı formayı giymeyecek.






Başkan Dursun Özbek'in, takımda tutmak adına bizzat devreye girdiği Mauro Icardi cephesinden olumsuz haberler var. Edinilen bilgilere göre; Özbek yönetiminin sunduğu rakamlar da dahil olmak üzere hiçbir teklif, Icardi'nin menajeri Elio Pino'yu memnun etmeye yetmedi.

Pazarlıklarda orta yol bir türlü bulunamazken, taraflar arasındaki bağlar kopma noktasına geldi.







Gelecek sezon Galatasaray kadrosunda yer alması mucizelere bağlı olan Icardi'nin Türkiye'deki macerasını noktaladığı belirtiliyor.

Yıldız golcü, şu aşamada ne Galatasaray'ın yeni tekliflerine ne de Türkiye'den gelebilecek başka bir alternatife sıcak bakıyor. Tatil ve transfer sürecini geçirmek üzere doğrudan Arjantin'e uçmaya hazırlanan Icardi, yaz transfer döneminde masaya gelecek en yüksek profilli ve en iyi teklifi beklemeye koyulacak.

Jorge Jesus'a reddedemeyeceği teklif

Fenerbahçe’nin gündeminde yer alan Jorge Jesus için Al Nassr harekete geçti

23.05.2026 15:36:00
Haber Merkezi
Jorge Jesus'a reddedemeyeceği teklif
Jorge Jesus'a reddedemeyeceği teklif
Fenerbahçe'nin gündeminde yer alan Jorge Jesus için Al Nassr harekete geçti! Suudi ekibi, Portekizli teknik adamı takımda tutmak adına önümüzdeki günlerde maddi şartları iyileştirilmiş, revize edilmiş dev bir sözleşme teklifi sunmaya hazırlanıyor.






Fenerbahçe'nin teknik direktör adayları arasında ilk sıralarda yer alan Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. 






Suudi Aawsat'ın paylaştığı bilgilere göre, Al Nassr yönetimi tecrübeli teknik adamı bırakmak istemiyor.






Jorge Jesus'u takımın başında tutmakta kararlı olan Al Nassr yönetiminin, başarılı hocayı ikna etmek için kesenin ağzını açtığı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde Portekizli teknik adama, maddi anlamda önemli ölçüde iyileştirilmiş ve revize edilmiş yeni bir sözleşme teklifi sunulacağı belirtildi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'a rakip var

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın golcü listesindeki eski tanıdık Vedat Muriqi için Barcelona devreye girdi!

23.05.2026 15:31:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe ve Galatasaray'a rakip var
Fenerbahçe ve Galatasaray'a rakip var
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın golcü listesindeki eski tanıdık Vedat Muriqi için Barcelona devreye girdi!

Barcelona Teknik Direktörü Hansi Flick, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da listesinde olan eski tanıdık Vedat Muriqi'in transfer edilmesini talep etti.







Fichajes'in paylaştığı özel habere göre; Alman teknik adam, Mallorca forması giyen Kosovalı golcü Vedat Muriqi'in kadroya katılmasını istedi.

Bu gelişme, golcü arayışlarını sürdüren ve oyuncuyla dirsek temasında olan Süper Lig devleri Fenerbahçe ve Galatasaray'a transfer pazarında çok güçlü bir rakip çıktığı anlamına geliyor.







Barcelona ile sözleşmesini 2028 yılına kadar uzatan Hansi Flick, Robert Lewandowski sonrası dönem için forvet hattına farklı bir oyun karakteri kazandırmayı hedefliyor. 






Alman çalıştırıcının, La Liga'da sergilediği fiziksel performansla dikkat çeken Muriqi'i hücum hattında stoperleri yıpratacak, hava toplarında hakimiyet kuracak ve ön alanda top tutabilecek ideal bir pivot santrfor olarak gördüğü belirtildi.

Van Dijk için İlkay Gündoğan devrede

İlkay Gündoğan ve Virgil van Dijk'ın menajerlik şirketleri aynı... Üstelik İlkay'ın amcası İlhan Gündoğan da ROOF şirketinde bulunuyor. Galatasaray'ın bu kozu devreye sokmak istediği öğrenildi

23.05.2026 15:10:00
Haber Merkezi
Van Dijk için İlkay Gündoğan devrede
Van Dijk için İlkay Gündoğan devrede
34 yaşındaki efsane stoper Virgil van Dijk'ın Liverpool'la mukavelesi 30 Haziran 2027'ye kadar sürüyor. Ancak tıpkı Salah örneğindeki gibi yıldız ismin bonservisini alabileceği konuşuluyor. Galatasaray uzun süredir tecrübeli savunmacının durumunu takip ediyor...






TANIDIK KOZU!

İlkay Gündoğan ve van Dijk'ın menajerliğini ROOF şirketi yapıyor. İlkay'ın amcası İlhan Gündoğan da burada görev yapıyor. Sarı-Kırmızılılar'ın, "tanıdık" kozuyla birlikte Hollandalı savunmacıyı bitirmek istediği iddia edildi. Elbette bir yandan da TFF'nin 10+4'lük yabancı kontenjanı durumu var...






KULÜPLERİN TUTUMU

Galatasaray ve Beşiktaş, yeni sezon için belirlenen kontenjanın değişmesi gerektiğini ifade etmişti. Fenerbahçe'nin başkan adaylarından Hakan Safi de yabancı konusundaki kısıtlamalara karşı olduğunu söyledi. TFF, 10+4'le ilgili resmi açıklama yaptı. Ancak ilerleyen süreçte bir değişiklik yaşanırsa, van Dijk konusunda çok sürpriz gelişmeler yaşanabilir.

Bernardo Silva transferinde Galatasaray'a kötü haber

Manchester City ile mukavelesi biten Bernardo Silva'nın adı ciddi şekilde Galatasaray'la anılıyordu. Tecrübeli 10 numara konusunda sıcak bir gelişme yaşandı

23.05.2026 15:05:00
Haber Merkezi
Bernardo Silva transferinde Galatasaray'a kötü haber
Bernardo Silva transferinde Galatasaray'a kötü haber
Nico Schira'nın haberine göre; Bernardo Silva, Atletico Madrid'e transfer olmak üzere... Manchester City ile mukavelesi biten Portekizli futbolcuya bonservis bedeli ödenmeyecek. 31 yaşındaki 10 numarayla 30 Haziran 2028'e kadar sözleşme yapılacak. Kontratta ayrıca +1 yıllık uzatma opsiyonu bulunacak.






İŞİ BİTİRDİLER GİBİ

Portekizli yıldızın adı uzun süre Galatasaray'la anılmıştı. Bernardo Silva, yeni takımıyla ilgili kararını Dünya Kupası öncesinde vermek istediğini söylemişti. Bugün itibarıyla Atletico Madrid işi bitirmiş gibi gözüküyor. 1.73 boyundaki yıldız, Sarı-Kırmızılılar'dan senelik 15 milyon euro talep ediyordu.






TEK HEDEF DEĞİLDİ

Sarı-Kırmızılılar açısından tek hedef Bernardo Silva değildi. Cim-Bom, alternatiflere ağırlık verdi. Galatasaray kesin olarak 10 numara bölgesini güçlendirecek. Bütün takviyelerin bir an önce bitirilmesi planlanıyor. Aslan'ın kısa süre içinde farklı isimlerden sonuç alması bekleniyor.

Fenerbahçe'den çifte operasyon


 
 
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin canlı yayındaki 'iki santrfor alacağız' sözlerinin ardından bombalar patladı. Sarı-lacivertlilerin yeni dönemdeki golcü adaylarının Darwin Nunez ve Serhou Guirassy olduğu iddia edildi.

23.05.2026 14:55:00
Haber Merkezi
 Fenerbahçe'den çifte operasyon
 Fenerbahçe'den çifte operasyon

Fenerbahçe'de 23 Mayıs'ta düzenlediği basın toplantısıyla yönetimini tanıtan başkan adayı Hakan Safi, katıldığı canlı yayında camiayı heyecanlandıracak çok net transfer vaatlerinde bulundu.
Göreve gelmesi halinde kurulacak kadronun kalibresini açıkça ortaya koyan Safi, transfer stratejisini ve bütçe planlamasını şu sözlerle özetledi: "Bugün benim talip olduğum oyuncular dünya yıldızı. Takımı Şampiyonlar Ligi seviyesindeki oyuncularla dolduracağız. Fenerbahçe'nin 3-4 bölgesine dünya yıldızı alacağız. İki santrfor, bir sol stoper ve bir kaleci transferi yapacağız."







Vaatler büyük, cep küçük mü?

Sarı-lacivertli camiada Hakan Safi ve kurmaylarının listesinde olduğu iddia edilen Şampiyonlar Ligi patentli o isimler:
• Kaleci adayı olarak Porto'nun ve Portekiz Milli Takımı'nın 1 numarası Diogo Costa'nın ismi geçiyor.







• Defans hattının solunu sağlama almak isteyen Safi'nin, Manchester United forması giyen Arjantinli dünya şampiyonu Lisandro Martínez için nabız yokladığı ileri sürüldü.







•  İki santrfor sözü veren başkan adayının hedefindeki isimlerin, Dortmund'un golcüsü Serhou Guirassy (alttaki fotoda) ve Al-Hilal forması giyen Darwin Nunez (üstteki fotoda) olduğu iddia ediliyor.







Adım atılacak?

"Fenerbahçeli hayal etmez, hayal ettirir" diyerek taraftara 12 yıllık hasreti bitirme sözü veren Hakan Safi'nin, sandıktan zaferle çıkması halinde bu isimler için resmi adımları derhal atması bekleniyor.

Galatasaray bu transferden vazgeçmiyor


 
Galatasaray, ocak ayında kadrosuna katmak istediği ancak maliyeti nedeniyle ertelediği Pape Gueye için yeniden kolları sıvadı.
 

23.05.2026 14:43:00
Haber Merkezi
Galatasaray bu transferden vazgeçmiyor
Galatasaray bu transferden vazgeçmiyor

Galatasaray'ın Villarreal forması giyen Senegalli Pape Gueye için yeniden devrede olduğu iddia edildi. Ancak İspanyol kulübünün inadı ve oyuncunun maliyeti transferin önündeki en büyük engel.







Ocak ayındaki Afrika Uluslar Kupası'nda Senegal formasıyla 3 gol atarak dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncu, son olarak ülkesinin 2026 Dünya Kupası kadrosuna da adını yazdırdı. Bu çıkışıyla piyasa değerini 40 milyon euro seviyelerine çıkaran Gueye, transfer piyasasının en gözde isimlerinden biri konumunda.







Senegalli orta sahanın menajerlik şirketinin de yıllık yaklaşık 8 milyon Euro civarında bir maaş talep ettiği gelen bilgiler arasında. Galatasaray yönetimi, bu yüksek maliyet duvarını aşmak için formül bulamazsa devre arasında olduğu gibi yine sadece ilgilenmekle kalacak.

Galatasaray'da seçim heyecanı başladı

Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Toplantısı başladı

23.05.2026 12:02:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray'da seçim heyecanı başladı
Galatasaray'da seçim heyecanı başladı
Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Toplantısı başladı.

Galatasaray Spor Kulübü'nde olağan seçimli toplantısı Galatasaray Lisesi'nde başladı. Genel kurulda mevcut Dursun Özbek tek aday olarak yer alıyor.



Genel kurulda ilk olarak divan başkanlığına Ahmet Kemal Kumkumoğlu seçildi ve başkanlık divanı belirlendi.



Daha sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Son olarak da sandıklarında görev alacak kişiler belirlendi.

Ertuğrul Doğan'dan 'hedef zirve' mesajı


 
Ziraat Türkiye Kupası finalinin ardından konuşan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, "3-4 yıllık yapılanmanın ilk yılını kupa ile tamamlamak önemliydi. Önümüzdeki yıl bundan daha iyi bir yıl olacak. Trabzonspor'un hedefi zirvedir" dedi.

23.05.2026 07:31:00
AA
Ertuğrul Doğan'dan 'hedef zirve' mesajı
Ertuğrul Doğan'dan 'hedef zirve' mesajı

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor'un Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yendiği Ziraat Türkiye Kupası final maçının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, futbolcuları ve teknik heyeti tebrik ettiğini söyledi. Doğan, önemli bir kupa kazandıklarını dile getirdi.

Yapılanma meyvelerini veriyor

Bu yılın yapılanmanın ilk yılı olduğunu ifade eden Doğan, "3-4 yıllık yapılanmanın ilk yılını kupa ile tamamlamak önemliydi. Önümüzdeki yıl bundan daha iyi bir yıl olacak. Trabzonspor'un hedefi zirvedir. Zirveye yürümek için belli şartların bir araya gelmesi lazım. Söylemekle olmuyor bu işler. İnşallah biz de sezon sonu ödevimizi iyi yapacağız. Eksiklikleri gidereceğiz ve önümüzdeki yıl daha iyi bir Trabzonspor seyrettireceğiz" dedi.

Zor geçti, daha zoru başlıyor

Doğan, kendisi açısından sezonun zor geçtiğini belirterek, "Zor, sıkıntılı oldu. Önceki yıllara baktığımız zaman çok iyi diyebiliriz. Sonu güzel oldu, iyi bitti. Transfer sezonu başlıyor şimdi. En sıkıntılı dönem. Taraftarın ve habercilerin en çok sevdiği dönem başlıyor. Gelenler, gidenler bakacağız. Eksiklikleri biliyoruz. Bu eksiklikleri gidermek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Onana kalmak isterse, gerekeni yaparız

Bir gazetecinin, "Onana kulüpte kalacak mı?" sorusu üzerine Doğan, "Durum ortada. Başka bir takımın oyuncusu. Verilen bonservis bedeli ortada. Onana, Trabzonspor'da mutlu. Önümüzdeki yıl Avrupa'da olacağız. Dolayısıyla Onana gibi bir karaktere takımın ihtiyacı var, şehir de taraftar da biz de seviyoruz. Hocamız da istiyor. Takımla uyumu da çok iyi. Mental anlamda kalmak isterse rakam konusunda çözüm buluruz" ifadelerini kullandı.

"1250 kilometre yol gelen taraftarı şehrin dışında saatlerce beklettiler" diyen Doğan, "Tüm bunlara rağmen taraftar, tüm Türkiye'ye medeniyet dersi verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kimsenin burnu kanamadan dikkatli bir şekilde inşallah dönecekler. Taraftarı çok seviyoruz. İnşallah seneye çok daha mutlu edeceğiz" şeklinde konuştu.

Doğan, Fatih Tekke'nin hedeflerini sezon başı tekrar konuşacaklarını, Tekke'nin niyetinin her zaman zirvede olmak olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Yapılanma döneminin ilk yılı için normal bir söylemdi. Trabzonspor her zaman zirve içerisinde olması lazım. Eksiklerimizi gidereceğiz. Sezon başı hocamızla konuşacağız. Kendisine desteğimizi sonuna kadar vereceğiz. Üst seviyede transfer planlarımız vardı. Gerekeni yapmak durumundayız. Taraftara çok mahcup olduk. Bunu gidermemiz lazım. Elimizden geldiği kadar en iyi transferleri yapacağız."

Fatih Tekke, kupa sevincini ailesiyle yaşadı


 
 
Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yenerek kupanın sahibi oldu. Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ve ailesi şampiyonluk sevinci yaşadı. Eşi Müge Tekke de kupa sevincine katıldı.

23.05.2026 00:27:00
Haber Merkezi/AA
Fatih Tekke, kupa sevincini ailesiyle yaşadı
Fatih Tekke, kupa sevincini ailesiyle yaşadı


Ziraat Türkiye Kupası finalinde TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yenen Trabzonspor, 10. kez kupayı kazandı. Son 2 yılda finale çıkan ancak Beşiktaş'a ve Galatasaray'a karşı kupayı kazanamayan bordo-mavililer, bu sezon TÜMOSAN Konyaspor karşısında bu kez mutlu sona ulaştı. Karadeniz ekibi, 18 kez final oynadığı kupada 10 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

5 sezonluk hasreti dindirdi

En son 2019-2020 sezonunda finalde Corendon Alanyaspor'u 2-0 yenerek organizasyonda şampiyonluğa ulaşan bordo-mavililer, 5 sezon aradan sonra bu başarıyı tekrarladı.
Karadeniz ekibi, bugüne dek ikişer kez Beşiktaş ve Gençlerbirliği, birer kez de Galatasaray, Bursaspor, Adana Demirspor, Fenerbahçe ve Alanyaspor'a finalde üstünlük sağlayarak Türkiye Kupası'nı kazanmıştı.
İlk kez 1976-1977 sezonunda Beşiktaş karşısında kupayı elde eden Trabzonspor, 1977-1978'de Adana Demirspor, 1983-1984'te Beşiktaş, 1991-1992'de Bursaspor, 1994-1995'te Galatasaray, 2002-2003 ve 2003-2004'te Gençlerbirliği, 2009-2010'da Fenerbahçe, 2019-2020 sezonunda da Corendon Alanyaspor karşısında kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Fatih Tekke ile ikinci finalde kupa başarısı

Trabzonspor, geçen sezon ligin 27. haftasındaki Atakaş Hatayspor maçının ardından göreve gelen teknik direktörü Fatih Tekke ile ikinci sezonunda ikinci kupa mücadelesinde başarıya ulaştı.
Trabzonspor'da ilk teknik direktörlük deneyimini yaşayan Fatih Tekke, 11 Mart 2025'te gerçekleştirilen imza töreninin ardından 14 aylık sürede ilk kupasını elde etti.
Karadeniz ekibi, geçen sezon Fatih Tekke yönetiminde Gaziantep'te oynanan final mücadelesinde Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.