logo
24 HAZİRAN 2026

"Türk futbolunu yeniden inşa edeceğiz"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Servet Yardımcı, hedeflerini açıkladı

10.06.2024 13:30:00
Anadolu Ajansı
"Türk futbolunu yeniden inşa edeceğiz"
"Türk futbolunu yeniden inşa edeceğiz"

UEFA İcra Kurulu Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Adayı Servet Yardımcı, Türk futbolunu yeniden inşa etmek istediklerini söyledi.

Yardımcı, Beşiktaş'taki Shangri-La Bosphorus Otel'de düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türk futbolunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle TFF'nin seçim kararı almak zorunda kaldığını savunan Servet Yardımcı, "Bu, olağanüstü bı'r seçı'm. 18 Temmuz'da ı'nanıyorum kı', Türk futbolu ı'çı'n yenı' bı'r sayfa açılacaktır. Türkı'ye, her alanda kendı' sorunlarını çözebı'lecek bı'lgı'ye, becerı'ye ve tecrübeye sahı'ptı'r. 18 Temmuz seçı'mı', Türk futbolunda aklıselı'mı'n, sağduyunun, bı'lgı'nı'n, ı'letı'şı'mı'n ve ı'ş bı'rlı'ğı'nı'n yükseldı'ğı' bı'r dönemı'n başlangıcı olmalıdır. 18 Temmuz'dan sonra Türk futbolunda her şey yenı'lenecek, dünyada ve Avrupa'da var olan sı'stemler ülkemı'zde hayata geçecektı'r. Arkadaşlarımla beraber bu işlerin üstesinde gelebileceğimize inanıyorum. Türk futbolu Avrupa'nın en iyi yönetilen federasyonları arasında tekrar yerini alacak." ifadelerini kullandı.

Yardımcı, 7 yıldan bu yana UEFA'da görev yaptığını hatırlatarak, "FIFA'da ve UEFA'da futbolu yönetı'rken hangı' çözümlerı' üretı'yorsak, 18 Temmuz'dan ı'tı'baren aynı kuralları ve bı'lgı' bı'rı'kı'mı'ni konusunda uzman arkadaşlarımla bı'rlı'kte Türkı'ye'de ı'nşa edeceğı'z. Türk futbolunda güven ortamı tamamen kayboldu. Kavgaların hiç kimseye faydası olmadığını gördük. Aradaki makas büyük ölçüde açılmakta. Aşağıya gitmeye başladık. Türk futbolunda kurullar ve Kulüpler Birliği daha iyi ve kurumsal yönetilmeli. Liyakatli kişilerin olması lazım. Profesyoneller çalışacak ve çözüm üretecek. Biz sadece karar alacağız. Bu iklimin değişmesi lazım. UEFA'nın birinci komitesinin başkanıyım. Her imkanımız var. Yeter ki herkes bir araya gelsin. Türk futbolunda değı'şmesı' gereken sadece bı'r yönetı'm değı'l, zı'hnı'yettı'r. Ben bu zı'hnı'yet değı'şı'mı'nı' başarmak ı'çı'n yola çıktım." diye konuştu.

"Yanlış ne varsa tümünü değiştireceğiz"

Kulüplerin sorunlarını bildiklerini ve UEFA'da elde ettikleri deneyimler sayesinde çözüm üreteceklerini aktaran Servet Yardımcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Futbolumuzu bugünlere getı'ren yanlış ne varsa tümünü değı'ştı'receğı'z. Bu konuda UEFA'da yenı' bı'r model üzerı'nde çalışıyoruz. Hiç kı'mseyle kavga etmeyeceğı'z. Herkesle oturup bı'rlı'kte çalışacağız, Avrupa'dakı' gibi güvenı'lı'r, adı'l ve ekonomı'sı' güçlü futbol ortamını getı'receğı'z. Sorunlar hemen çözülemez. Zamana ihtiyacımız var ama yol haritamız belli. Önce futbol iklimini düzeltmemiz lazım. Statlara taraftar çekmemiz gerek. Sadece 4 büyük değil Anadolu kulüplerinin de yarışta olması lazım. Kulüpler Birliği ile çalışarak bunun çalışmalarını yapacağız. Başaracağımıza inanıyorum. Başkanlık adaylığımızı açıkladıktan sonra UEFA'da herkes çok sevindi. Ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söylediler. Başkan olursam bunun çarpan etkisinin olacağına inanıyorum. Çok büyük destek alacağım."

"Yabancı kuralıyla çok oynadık, hakemlerimiz güven erozyonuna uğradı"

Yabancı kuralı ve hakemlerle ilgili konuşan Servet Yardımcı, şunları kaydetti: "Maalesef yabancı kuralını devamlı değiştirdik. Herkes yoruldu. Başa geldikten sonra bu konuyu daha bilimsel ve sistemsel bir şekilde masaya yatırmamız lazım. Ben yerli ve milli düşünüyorum. Sahada bizim çocukların daha fazla yer almasını istiyorum. Yabancı kuralıyla çok oynadık ve kimseye katkısı olmadı. Hakemlerimiz büyük bir güven erozyonuna uğradı. Hakemlerimiz çeşitli sebeplerden çok kötü yönetildi. Aralarındaki ayrışmaları ve dışarıdaki gruplaşmaları yok edebilirsek saygıyı kazanacaklar. Burada da yerli ve milli düşünüyorum. Bu konuyu topyekün ele almamız lazım. UEFA'da Roberto Rosetti de imkanlarını seferber edecek. Şeffaf bir yapıyı kesinlikle oluşturacağız. Güven ortamı sağlanınca taşlar yerine oturacaktır. Fabrika ayarlarına geri döneceğiz. UEFA ve FIFA'nın desteklerine güveniyorum. Bu kurumlardan tüm tecrübeyi alacak durumdayız. Bu, büyük bir şans. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğim."

"Adaylıktan çekilmem söz konusu değil"

TFF Başkanlığı'na seçilmesi halinde çok iyi bir ekip oluşturacağının altını çizen Yardımcı, "Adaylıktan çekilme gibi bir durum söz konusu değil. Ben UEFA'dan birisi olarak TFF Başkanlığına adayım. Paraşütle inen birisi değilim. Birikimimi ülkemin emrine sunmak istiyorum. Ülkemin futbol hizmetkarı olmak istiyorum. Çok rahatım. Yolumuza devam ediyoruz." dedi.

"Milli takımımızdan EURO 2024'te büyük sürpriz bekliyorum"

A Milli Takım'ın 2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) başarılı olacağına inandığını belirten Yardımcı, "Milli takım çok iyi bir jenerasyon yakaladı. En fazla yetenek sayısı bizim takımda. Diğer ülkelerin yetkilileri, turnuvaya iyi hazırlandığımız takdirde bizim takımın çok can yakacağını söylüyor. Milli takımımızdan EURO 2024'te büyük sürpriz bekliyorum. İnşallah Montella ve ekibi, futbolcularımızla iyi kenetlenmişlerdir. Türkiye, çok çetin bir ceviz. İnşallah takım oyununu gösteririz ve büyük başarılar elde ederiz." diye konuştu.

"Hedefimiz Dünya Kupası'nı ülkemize kazandırmak"

UEFA'nın elı't sevı'yesı'ndekı' tüm organı'zasyonlarını Türkı'ye'ye kazandırdıklarını vurgulayan Servet Yardımcı, "18 Temmuz'dan sonra yenı' bı'r hedefı'mı'z daha olmalı: FIFA Dünya Kupası organı'zasyonunu ülkemı'ze kazandırmak. Futbolda uluslararası büyük organı'zasyonları kazanabı'lmek ı'çı'n sı'yası' destek olmazsa olmazdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın futbola bakış açısı, ı'lgı'sı' ve desteğı' Türkı'ye ı'çı'n büyük bı'r şans. Türk futbolunun üst sevı'yelere gelmesı' ı'çı'n tüm ı'mkanları seferber ettı'ler. Bu yatırımlar sayesı'nde fı'nallerı' ve büyük organı'zasyonları alarak, taçlandırmış olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Son olarak formatı nedeniyle eleştirilen Türkiye Kupası hakkında da konuşan Yardımcı, "Türkiye Kupası'nı da daha değerli bir hale getirmemiz lazım. Formatı değiştirmemiz gerekecek. Türkiye Kupası'nın daha güçlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Daha izlenebilir ve değerli bir hale getirmemiz gerek." ifadelerini kullandı.

Cemil Kazancı: "18 Temmuz, dönüm noktası olarak tarihe geçecektir"

Servet Yardımcı'nın yönetim kurulu listesine aldığını duyurduğu Cemil Kazancı ise 18 Temmuz'da Türk futbolunun, zihniyet değişimi oylamasını yapacağını kaydetti. Türkiye'de futbol iklimini düzeltmeleri gerektiğini belirten Kazancı, "Türk futbolu 18 Temmuz'da bir zihniyet değişimini oylamaya gidecek. Doğruları ararken birçok yönetim değiştirdik. Ülkemizin her alanda başarıya gittiğini gördük ancak maalesef futbol iklimimizi düzeltemedik. Kalıcı ve sürdürülebilir çözümler getirebilmek adına Servet Yardımcı'nın 18 Temmuz'dan sonra TFF Başkanı olarak başarı getireceğine inanıyorum." şeklinde görüş belirtti.

Beşiktaş'ta ve TFF'de yönetim kurulu üyelikleri yaptığını hatırlatan Cemil Kazancı, "Türk futbolunun hep içinde oldum. Çıktığımız bu yolda hedeflerimizi çok daha ileri seviyelere taşıyacağız. Servet Yardımcı, UEFA ve FIFA'nın tam desteğini aldı. Türk futbolunda 18 Temmuz dönüm noktası olarak tarihe geçecektir. Allah bu çıktığımız yolda bizi başarılı kılsın. Servet Yardımcı'nın tecrübesi ve UEFA'daki çok ciddi lobileriyle Türkiye'nin birçok sorununu aşacağını görmemek mümkün değil. Bu işi 3 kişi yapacaksa bunun başında Servet Yardımcı gelir." diye konuştu. AA

Fenerbahçe'nin yeni sağ beki

Fenerbahçe, Nelson Semedo'yla yollarını ayırmak istiyor. Portekizli futbolcu satılırsa onun yerine Crystal Palace Kulübü'nün Kolombiyalı yıldızı Daniel Munoz düşünülüyor

24.06.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin yeni sağ beki
Fenerbahçe'nin yeni sağ beki
Nelson Semedo'nun Fenerbahçe'deki sözleşmesi 30 Haziran 2027'de tamamlanacak. Sözleşmesinin son senesine giren 32 yaşındaki tecrübeli futbolcu için teklif bekleniyor. Uygun bir öneri gelirse, Portekizli oyuncuyla yollar ayrılacak. Sonrasında ise Daniel Munoz konusunda gaza basılacak.

15 MİLYON CİVARINDA

Crystal Palace, onun yerine takviye yapmayı planlıyor. Asıl yeri sağ bek olan Daniel Munoz geçen sezon orta sahanın sağında tercih edildi. İngiliz ekibinin en az 15 milyon euro seviyesinde bir beklentisi olduğu öğrenildi. 1.80 boyundaki futbolcunun 30 Haziran 2028'e kadar sözleşmesi var.

INTER'İN DE İLGİSİ VAR

30 yaşındaki oyuncu şu anda Kolombiya Milli Takımı'nın kampında bulunuyor. Dünya Kupası'nın ardından transferiyle ilgili sıcak gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Bu arada Fenerbahçe dışında Inter'in de bir ilgisi olduğu konuşuluyor. Ancak şunu hatırlatmakta fayda var: Semedo satılamazsa, Munoz işi de yatacak.

Sallai'nin kaderini arkadaşı belirledi

Birçok İngiliz ekibinin transfer listesinde bulunan Roland Sallai, Singo'nun sakatlık durumu sebebiyle hiçbir yere gönderilmeyecek. Macar futbolcu, yeni sezonda da Sarı-Kırmızılı formayı giyecek

24.06.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Sallai'nin kaderini arkadaşı belirledi
Sallai'nin kaderini arkadaşı belirledi
Wilfried Singo sağlıklıyken Galatasaray'da çok iyi maçlar çıkardı. Ancak sorun şu ki; çok sık sakatlandı. Bunun son örneği de Fildişi Sahili Milli Takımı'nda yaşandı. Galatasaray'da bu yaz satılma ihtimali bulunan isimlerden biri Roland Sallai'ydi... Bugün itibarıyla kesin kalıyor!

3 KULÜP VARDI

İngiltere'den Tottenham, Hull City ve Fulham, Macar futbolcuyla ilgileniyordu. Normal şartlarda Galatasaray Yönetimi iyi bir teklif gelmesi durumunda Sallai'yi satacaktı. Ancak Singo bütün dengeleri değiştirdi. Yeni sezonda sağ bekteki 1 numaralı isim Sallai olacak.

NEREDEYSE SAKATLANMIYOR!

Macar yıldız, Galatasaray kariyerinde sadece 5 maçta sakatlığı sebebiyle forma giymedi. 29 yaşındaki futbolcu, 2024 yazında transfer edilmişti. Bu 5 karşılaşmanın ne kadar az olduğunu şöyle açıklayabiliriz: Roland Sallai, Cim-Bom'da 80 resmi mücadeleye çıktı!

Arda Güler'de çember daralıyor

Real Madrid 10 numara pozisyonu için Bernardo Silva'yla anlaşmıştı. Merkez orta sahada da Lille'den Ayyoub Bouaddi'ye gittiler. Bu iki bölgede de görev yapabilen Arda Güler'in geleceği tehlikeye girmiş gibi gözüküyor

24.06.2026 12:00:00
Haber Merkezi
Arda Güler'de çember daralıyor
Arda Güler'de çember daralıyor
Real Madrid'i yeni sezondan itibaren Jose Mourinho çalıştıracak. Dünya devi, 10 numara transferinde Bernardo Silva'yı resmen bitirdi. Bu hamlenin ardından Arda Güler'in merkez orta sahaya kaydırılabileceği düşünülüyordu. Ancak yaşanan son gelişmenin ardından bu bölge de zora girdi...

ÖDEMEYİ GÖZE ALDILAR

Madrid, Lille'in 18 yaşındaki genç yeteneği Ayyoub Bouaddi konusunda nabız yoklamaya başladı. Fransız ekibinin en az 70 milyon euroluk bir bonservis beklentisi olduğu konuşuluyor. Real'in ise bu rakamı ödemeyi göze aldığı belirtildi. Eğer Ayyoub Bouaddi de kadroya katılırsa, Arda'nın durumu daha da zorlaşacak.

SATILABİLİR Mİ?

Arda Güler'in adı Arsenal ve PSG gibi takımlarla anılıyordu. Real Madrid'in, Ayyoub Bouaddi'yi resmen kadroya katması durumunda milli futbolcuyu satabileceği iddia edildi. Şu anda La Liga temsilcisinde birçok oyuncunun durumu belirsizliğini koruyor. Real Madrid açısından hem alış hem de satış konusunda çok sıcak bir yaz yaşanacak...

Nelsson'da kritik gelişme

Victor Nelsson önümüzdeki sezon kesinlikle Galatasaray kadrosunda yer almayacak. Danimarkalı futbolcunun menajeriyle bir görüşme yapıldı. Toplantıda kulübün bonservis beklentisi iletildi

24.06.2026 11:58:00
Haber Merkezi
Nelsson'da kritik gelişme
Nelsson'da kritik gelişme
Yedek kaldığı için mutsuz olan ve tesislere "Bu iş yerinde çalışmıyorum" yazılı şapkayla gelen Victor Nelsson, gözden çıkarılmıştı. Danimarkalı stoper, geride bıraktığımız sezonun başında Verona'ya kiralandı. İtalyan ekibi, Serie A'dan düştü. 8 milyon euroluk satın alma opsiyonu da kullanılmadı.

KAMPA DA KATILMAYACAK

Nelsson ve Galatasaray arasındaki ipler o kadar koptu ki; oyuncunun yeni sezon hazırlıklarına da katılması beklenmiyor. Bu arada sıcak bir gelişme yaşandı. 27 yaşındaki savunmacının menajeri, Sarı-Kırmızılılar'la bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda yönetimin bonservis beklentisi, futbolcunun temsilcisine iletildi. Nelsson'un Sarı-Kırmızılı ekipteki sözleşmesi 30 Haziran 2027'te bitecek.

KENDİ ÖDEDİKLERİ RAKAM

Galatasaray'ın, 1.85 boyundaki stoperden en az 7 milyon euro beklediği iddia edildi. Bu rakam; Cim-Bom'un Nelsson için 2021'de Kopenhag Kulübü'ne ödediği parayla aynı... Danimarkalı futbolcunun adı çok sayıda kulüple anılıyor... Menajeri de yaptığı pazarlıklarda, taliplere Galatasaray'ın beklentisini iletecek.

Golcü dedin mi Nijerya!

Galatasaray'da Mauro Icardi sonrasında yapılacak forvet transferinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Sarı-Kırmızılılar, Al-Ittihad'dan ayrılmak isteyen Nijeryalı George Ilenikhena için kiralama teklifi sunacak

24.06.2026 11:54:00
Haber Merkezi
Golcü dedin mi Nijerya!
Golcü dedin mi Nijerya!
Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad kış döneminde Monaco'ya 33 milyon euro ödeyerek George Ilenikhena'yı kadrosuna katmıştı. 19 yaşındaki genç forvetle 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. Fakat 1.85 boyundaki futbolcu, Suudi Arabistan Ligi'nde sadece 2 maçta şans buldu.

SEZON ORTASINDA OYNANMAYACAK

Bazı sorunlar yaşayan George Ilenikhena, takımdan ayrılmak istiyor. Galatasaray'ın da kiralama teklifi sunmaya hazırlandığı öğrenildi. Nijeryalı futbolcu, bugüne kadar milli takım forması giymedi. Ancak aday kadroya davet edilse bile önümüzdeki sezon Afrika Kupası sezon ortasında oynanmayacak. Yani takımı yalnız bırakmayacak.

HER KOŞULDA "GENÇ" KALACAK!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun önümüzdeki sezon için belirlediği yabancı kontenjanı; 10+4. Kural değişse de değişmese de George Ilenikhena her türlü genç kontenjanının içerisinde yer alacak. Çünkü sadece 19 yaşında... Olası transfer görüşmelerinde Victor Osimhen'in de vatandaşıyla temas kurması bekleniyor...

İngiltere, Gana'ya diş geçiremedi

2026 FIFA Dünya Kupası L Grubu'nun 2. haftasında İngiltere, Gana ile golsüz berabere kaldı

24.06.2026 10:34:00
İhlas Haber Ajansı
İngiltere, Gana'ya diş geçiremedi
İngiltere, Gana'ya diş geçiremedi
2026 FIFA Dünya Kupası L Grubu'nun 2. haftasında İngiltere, Gana ile golsüz berabere kaldı.

2026 FIFA Dünya Kupası L Grubu'nun 2. haftasında İngiltere ile Gana, ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Boston Stadı'nda karşı karşıya geldi. Honduraslı hakem Said Martinez'in yönettiği mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.



İkinci yarıda da iki takımın atakları sonuçsuz kalınca mücadele 0-0 sona erdi. Bu sonuçla iki takım da puanını 4'e yükseltti.

Grubun son haftasında İngiltere, Panama ile karşılaşacak. Gana ise Hırvatistan'la oynayacak.

Messi bile yapamadı!

Portekiz, 2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu ikinci maçında Özbekistan'ı 5-0 mağlup ederken, iki gol atan Cristiano Ronaldo tarihe geçti

23.06.2026 22:37:00
Haber Merkezi
Messi bile yapamadı!
Messi bile yapamadı!
Portekiz, 2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu ikinci maçında Özbekistan'ı 5-0 mağlup ederken, iki gol atan Cristiano Ronaldo tarihe geçti.

Maç Özeti ve Goller

ABD'nin Teksas eyaletindeki Houston Stadyumu'nda oynanan mücadelede baştan sona üstün bir oyun sergileyen Portekiz, gol şovla net bir galibiyet aldı:

6. Dakika: Perdeyi açan isim Cristiano Ronaldo oldu. Erken gelen bu gol, tarihi rekorun ilk adımıydı.

17. Dakika: Nuno Mendes, şık bir frikik golüyle farkı ikiye çıkardı.

39. Dakika: Ronaldo bir kez daha sahneye çıkarak skoru 3-0 yaptı ve takımını rahatlattı.

60. Dakika: Özbekistan kalecisi Abduvohid Nematov'un kendi kalesine attığı golle skor 4-0'a geldi.

87. Dakika: Son sözü söyleyen Rafael Leao, maçın skorunu belirledi: 5-0.

Grupta Son Durum ve Son Maçlar



Bu ezici galibiyetin ardından Portekiz, gruptaki puanını 4'e yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Grupta henüz puanla tanışamayan Özbekistan'ın bir golü ise VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

Portekiz'in son maçı: Kolombiya

Özbekistan'ın son maçı: Demokratik Kongo

Cristiano Ronaldo Tek Başına Zirvede!



Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Özbekistan'ı 5-0 mağlup ettiği maçta attığı iki golle adını futbol tarihine altın harflerle yazdı.

41 yaşındaki efsane golcü, elde ettiği olağanüstü başarılarla dünya basınının gündemine oturdu.Kırılması İmkansız Tarihi RekorPortekizli yıldız, Özbekistan ağlarını sarsarak 6 farklı Dünya Kupası turnuvasında gol atan ilk ve tek futbolcu ünvanını tek başına ele geçirdi.

İlk Dünya Kupası golünü 2006 yılında Almanya'da atan Ronaldo, tam 20 yıllık devasa bir sürece yayılan bu istikrarıyla erişilmesi güç bir noktaya ulaştı.

En büyük rakibi Lionel Messi de 6 turnuvada oynasa da 2010 yılını boş geçtiği için bu rekor sadece Ronaldo'ya ait kaldı.

Yaşayan Efsaneden İki Yeni Unvan Daha

Ronaldo, bu görkemli gecede sadece altı turnuva serisini tamamlamakla kalmadı, iki büyük rekora daha imza attı:

En Yaşlı Golcü: Turnuva tarihinde gol sevinci yaşayan en yaşlı oyuncu oldu.

Tarihi Duble: Bir Dünya Kupası maçında iki gol birden atan en yaşlı futbolcu unvanını aldı.

Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi

22.06.2026 22:21:00
Haber Merkezi
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.

ABD'nin Arlington kentindeki Dallas Stadyumu'nda oynanan mücadelede 39 yaşındaki efsane oyuncu Lionel Messi, attığı gollerle tarihe geçti ve Miroslav Klose'yi geride bırakarak Dünya Kupası tarihinin en golcü futbolcusu unvanını tek başına ele geçirdi.

Maçın önemli anları



Karşılaşmanın henüz 9. dakikasında Arjantin penaltı kazandı, ancak Lionel Messi beyaz noktada kaleciyi geçemedi.

Kaçırdığı penaltıya rağmen oyundan düşmeyen Messi, 38. dakikada şık bir golle Tangocuları 1-0 öne geçirdi.

Maçın skorunu belirleyen gol yine 90+5. dakikada sahneye çıkan Lionel Messi'den geldi.

Turnuvadaki gol sayısını 17'ye çıkaran Messi, turnuva tarihinin en golcü ismi oldu.

Puan Durumu ve Gelecek Maçlar



Bu sonuçla birlikte grupta 2'de 2 yapan son şampiyon Arjantin puanını 6'ya yükseltip gruptan çıkmayı başardı. İkinci maçında ilk yenilgisini alan Avusturya ise 3 puanda kaldı.

Grubu'nun son haftasında Arjantin, Ürdün ile formalite maçına çıkarken; Avusturya, üst tur şansını sürdürmek için Cezayir ile kritik bir karşılaşmaya çıkacak.

Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı

Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

22.06.2026 15:03:00
İhlas Haber Ajansı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

Futbolda yaz transfer dönemi başladı. Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) yer alan açıklamaya göre, 1. transfer ve tescil dönemi; 22 Haziran 2026 tarihinde başlayıp, 4 Eylül 2026 tarihinde sona erecek.

İkinci transfer ve tescil dönemi ise 1 Ocak 2027 tarihinde başlayıp 5 Şubat 2027 tarihinde son bulacak.

Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan puan aldı

2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Uruguay ile Yeşil Burun Adaları 2-2 berabere kaldı.

22.06.2026 10:04:00
Haber Merkezi
Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan puan aldı
Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan puan aldı
2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Uruguay ile Yeşil Burun Adaları 2-2 berabere kaldı.

Tarihinde ilk kez turnuvaya katılan Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan da puan alarak eleme turları için önemli bir avantaj elde etti.

Yeşil Burun Adaları, Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü de Muslera'nın kalesini koruduğu Uruguay'a karşı attı.



H Grubu'nda bugün oynanan maçların ardından İspanya 4 puanla liderlik koltuğunda otururken, Uruguay ve Yeşil Burun Adaları'nın 2'şer, Suudi Arabistan'ın ise 1 puanı bulunuyor.

Gruptaki son maçlarda Uruguay ile İspanya, Yeşil Burun Adaları ile de Suudi Arabistan karşılaşacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.