logo
28 EYLÜL 2026

"Türk kulüplerine modelimizi vermek isteriz"

Belçika'da Türklerin kulübü kasaba takım Westerlo'nun hedefi Avrupa kupaları

29.09.2022 11:50:00
 
"Türk kulüplerine modelimizi vermek isteriz"
"Türk kulüplerine modelimizi vermek isteriz"
Belçika Kulübü Westerlo'nun İkinci Başkanı Hasan Çetinkaya, oluşturdukları örnek kulüp modeliyle 4 bin kişilik bir kasaba takımı Westerlo'yu Avrupa kupalarına taşımak istediklerini söyledi. Hasan Çetinkaya, Westerlo'da bugüne kadar yaptıklarını ve hedeflerini anlattı.

İş insanı Oktay Ercan'ın 2019 yılında Westerlo kulübünü devraldığını hatırlatan Çetinkaya, "Örnek bir kulüp modeli oluşturma parolasıyla yola çıktık. İlk etapta 3 yıllık bir proje hedefi ortaya koyduk. İlk etabı tesisleşme, ikinci etabı kurumsal yapıyı inşa etme, bunun içerisinde mali, hukuk, marketing, altyapı, scouting departmanı. Üçüncü aşama ise sportif başarıydı. Üçüncü senenin sonunda projemizde hedefe ulaştık. Söz verdiğimiz her şeyi Allah'a şükür gerçekleştirdik. Bu anlamda Westerlo küçük bir kasaba, 4 bin nüfuslu bir yer. Ancak bizim buradaki amaçlarımızdan bir tanesi, böyle küçük bir kasabada örnek bir kulüp modeli oluşturmak ve diğer kulüplere örnek oluşturmak. Ayrıca hedefimiz Westerlo gibi küçük bir kulüple Avrupa standartlarında, Avrupa kupalarında mücadele edebilecek bir yapı oluşturmak." ifadelerini kullandı.

"Geçen sene şampiyonluk bizim için olmazsa olmaz bir hedefti." sözlerini kullanan Hasan Çetinkaya, şöyle konuştu: "Çünkü üçünü senemize girmiş ve yapılanmamızı tamamlamıştık. Şampiyonluk için öncelikle teknik anlamda değişiklik yaptık. Yeni bir antrenörle yola çıktık, Jonas De Roeck. Kendisi çok başarılı. Belçika'nın gelecekteki en önemli teknik direktör adaylarından biri olarak görüyorum. Hatta geçen maçımızda Belçika Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Martinez de kendisinden övgüyle bahsetti. Önemli bir antrenör, futbolculara da bireysel anlamda ciddi katkısı var. Jonas'ın da katkısıyla birlikte oyuncu profilini de biraz değiştirerek, hedefimize yıl boyu istikrarlı şekilde ulaştık. Camiayla birlikte bütünleşerek gerçekleştirdik. Burada taraftarlarımızdan önemli destek görüyoruz. İlk geldiğimizde kulüp etrafında pek hayat yoktu, tekrar insanların stada gelmesini sağladık. Burası hareketli bir futbol atmosferinin yaşandığı bir kulüp haline geldi. Taraflı tarafsız bütün otoritelerin açık ara takdirini de kazanarak açık ara bir şampiyonluk elde ettik."

Bu sezon çıktıkları birinci ligde kendilerini test ettiklerini aktaran Çetinkaya, "Yapıyı bozmadık, hocamızla 3 yıllık yeni bir sözleşme yaptık. Doğru adımlar atabileceğimize inandığımız için uzun bir sözleşme yaptık. Oyuncu grubunda ana kadroyu koruduk, bunun yanına önemli oyuncular transfer ettik, kaliteyi arttırdık. Birinci Lig'de şu an 18 takım var, geçen sene de 18 takım vardı, tek takım düştü ama bu sene 3 takım düşecek. Belçika 1. Ligi yeniden 16'ya dönecek. Ligin zorluğu bu sene daha fazla. Gerçekçi adımlar atmak istiyoruz, gücümüzün farkındayız. İyi futbol oynamaya çalışıyoruz. Maçların tamamında üstün oynayan, pozisyon üreten, pırıl pırıl bir takımımız var. Sonuçlar istediğimiz gibi gitmese de ana hedefimiz bu ligde kalıcı olmak. Gerçekçiyiz, orta ve uzun vade hedeflerimiz var. Kulübümüzü daha da büyütüp Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz. Bu en büyük hayalimiz. Bu anlamda gerekli tecrübeye sahibiz. Sayın Oktay Ercan liderliğinde önemli bir gücü sahibiz. Adım adım hedefimize gitmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Hasan Çetinkaya, "Küçük bir kasaba takımını Avrupa kupalarında görebilir miyiz?" sorusunu, "Futbolu biliyorsunuz her şey olabiliyor. Senelerdir futbolda yöneticilik yapıyorum. Futbolda olmaz diye bir şey yok. Ben sürdürülebilir başarıdan yanayım. Ne kadar hızlı çıkarsanız, o kadar hızlı düşme ihtimaliniz var. Adım adım büyümek istiyoruz, bu büyümenin sonu nereye gider? Avrupa Ligi mi, Konferans Ligi mi, Şampiyonlar Ligi mi olur bilemiyorum. Büyüme sağlıklı olmalı." şeklinde cevapladı.

"Onlar sadece Türk diye burada değiller"

Çetinkaya, Westerlo'da 4 Türk futbolcunun bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Türk oyuncularımız var ama onlar sadece Türk diye burada değiller. Bunun altını çizmemiz gerekiyor. Bizler Türk'üz, Türk oyuncularımız var, Oktay Ercan Türk ama biz bir Türk kulübü değiliz. Burası önemli bir camia, tarihi bir kulüp. Burada ciddi bir ekip çalışmasıyla hareket ediyoruz. Oluşturduğumuz scouting departmanı var. Sezon başı transfer planlaması yaparken bazı pozisyonlarda belirli kriterler belirliyoruz ve seçenekler oluşturuluyor. Türk oyuncular da böyle seçildi. Benim ve Oktay Bey'in olması bazı önemli Türk futbolcuların, normal şartlarda getiremeyeceğimiz oyuncuların gelmesine yardımcı oluyor. Muhammed Gümüşkaya çok önemli bir değer, Halil Akbunar Türk futboluna damga vurmuş önemli bir değer, Ravil Tagir, Juventus ve Manchester City'nin kapısından dönen, Başakşehir'in önemli yatırım yaptığı bir isim. Türk olmamız hasebiyle ekstra sorumlulukları var. Bu anlamda kendimizi şanslı addediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaleci Sinan Bolat'ın Belçika için çok önemli bir değer olduğunun altını çizen Çetinkaya, "Sinan çok büyük bir isim, Belçika'da önemli bir geçmişe kariyere sahip. Belçika futbol otoriteleri tarafından büyük saygı gören, kariyer olarak da buraya damga vurmuş bir isim. Belçikalılar için Sinan Bolat gerçekten bir efsane. Westerlo'dan olması bizim için çok büyük bir şans." şeklinde konuştu.

"Westerlo patenli oyuncular yetiştirmek istiyoruz"


Hasan Çetinkaya, Westerlo'da oluşturmak istedikleri model hakkında ise şunları söyledi: "Esas amacımız rol model oluşturmak. Burada belirli aşamaları hayata geçiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz farklılıklardan bir tanesi yetenek geliştirme departmanımız var. Belirli potansiyele sahip oyuncuları özel olarak ele alıp, onları 5 ana başlık altında özel eğitime tabii tutuyoruz. Özel teknik antrenmanı, iki fiziksel antrenman, üç taktiksel gelişim, dört diyetisyen desteği ve beş mental anlamda psikolog desteği. Westerlo patenli oyuncular yetiştirmek istiyoruz. Bunu yapmak için çok avantajlıyız. Kulübün hisselerinin yüzde 99'u Oktay Ercan'a ait. Belçika'da bize benzer yatırımcılar var ama hepsi başka kulüplerin arka bahçesi gibi. Gerçek anlamda bir şahıs yatırım bir tek Westerlo'da var. Club Brugge Belçika'nın en büyük kulübü. CEO'su Vincent Mannaert arkadaşımız, onlarla iş birliği yapıyoruz. Pro League'in genel kurulunda, Westerlo'yu yabancı yatırımcılar kulüpleri arasında örnek olarak gösterdi. Bu bizim için gurur verici bir durum."

"Türk kulüplerine rol modelimizi uygulamak ve onlara destek vermek isteriz"

"Türkiye'de de kulüplere, profesyonel danışmanlık adı altında rol modeli uygulamak, onlara destek vermek isteriz." sözlerini kullanan Çetinkaya, "2024 bizim kulübün federasyondaki tescil numarası. 2024 yılına girerken kulübü Avrupa kupalarına taşıyacak, önemli futbolcular yetiştirecek bir proje ortaya koyduk. oyuncularımıza bunu anlattık. Burada sağlıklı bir kulüp ortamı var. Rol model oluşturduktan sonra Türkiye'de de kulüplere profesyonel danışmanlık adı altında kulüplere rol modeli uygulamak, onlara destek vermek isteriz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de kendi rol modellerini uygulamanın kolay olmadığının farkında olan Çetinkaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de bunu uygulamak kolay değil, Türkiye'deki futbol iklimiyle buralardaki bir değil. Kulüplerin yapıları da buna çok uygun değil. Dernekler ve seçimler oldukları için altyapıya yönelmek ve yatırım yapmak kolay değil. Olmayacak diye bir şey yok. Belçika 11 milyonluk bir ülke, biz 80 milyonun üzerinde nüfusa sahibiz. Müthiş bir genç potansiyelimiz var ancak ne yazık ki altyapı ve tesisleşme anlamında ciddi eksiklerimiz var. Bunları gidermemiz gerekiyor, Türkiye'ye bu durum yakışmıyor. Daha iyisini yapmalıyız. 11 milyonluk Belçika senelerdir FIFA sıralamasında 1 numara. Çok önemli oyuncular yetişiyor. Bunu nasıl yaptıklarını kendi gözlerimle 3 yıldır şahit oluyorum. Bu anlamda da çok ciddi birikime sahibiz. Plan ve program konusunda. Olmayacak diye bir şey yok ama bu tabi iki genel bir politika gerekiyor. Ülkenin tamamını kapsayan bir kalkınma projesi gibi bunu ortaya atmak gerekiyor."

Türkiye'de muhteşem statların yapıldığını aktaran Hasan Çetinkaya, "Bizde mükemmel statlar yapıldı, burada da görüyor ve şaşırıyorlar. Türkiye bu anlamda inanılmaz yol aldı ama şu anda atmamız gereken en önemli adım altyapılar ve kulüp yapıları. Buna eğilmemiz gerekiyor, kurtuluşumuz burada. Biz bu konuda her zaman destek vermeyi amaçlıyoruz. Zaten buradaki kulüp modelini oluşturma amaçlarımızdan biri de ilerleyen dönemde de ülkemize örnek olabilmek." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu sene Fenerbahçe'yi çok avantajlı görüyorum"

Fenerbahçe'de idari menajerlik görevi de yapan Hasan Çetinkaya, sarı-lacivertli ekibin bu sezon ligdeki yarışı hakkında ise şöyle konuştu: "Fenerbahçe'yi bu sene çok avantajlı görüyorum. Maçlarını da izliyorum. İyi, çok geniş bir kadro var. Bu kadroyu yönetirken bazı dengeler var, bu denge zamanla oturacaktır. Çok istekli ve gayretli bir takım var. Bunun yanında müthiş bir destek var. Herkes büyük özlem içinde şampiyonluğu bekliyor. Rakipler de sert, zorlu bir yarış olacak. Bir yandan Galatasaray'ın yaptığı transferler, Beşiktaş, Trabzonspor geçen senenin en iyi oynayan takımı. Başakşehir keza çok kuvvetli geliyor. Bu sene lig çok zevkli ve mücadeleci geçecek. Genel hatlarıyla teknik bir değerlendirme yaptığımda bu sene şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'yi çok avantajlı görüyorum." ifadelerini kullandı.

"Muhammet önemli bir değer"

Hasan Çetinkaya, son transferlerinden Muhammed Gümüşkaya hakkında ise şöyle konuştu: "Muhammed önemli bir değer. Özellikle Boluspor'da yaptıkları, sonra döndüğünde Fenerbahçe'deki oyunu. Biz geçen sene de istemiştik ama olmamıştı. Onun yeteneklerine inanıyoruz, bizim inanmamızın ötesinde Muhammed gerçekten idealist. Hedefleri olan bir oyuncu. iki yıldır sürekli konuşuyorum. Ne yaptığını, ne konuştuğunu bilen Türk futbolu için çok önemli bir değer. Bu anlamda biz ona kapıyı açtık. Artık kendisine bağlı. Bir süre geçecek tabi alışması için. Ondan beklentimiz yüksek ama acelemiz yok. Uzun vadeli bir iş birliği. Ona o şansı vereceğiz, inşallah ondan A Milli Futbol Takımı'nda etkili bir şekilde oynayabilecek bir değer oluşturmak istiyoruz. Bu konuda iddialıyız. Ona da kısa sürede ulaşacağız. Futbolcular geldiğinde belirli fiziksel testler tabii tutuluyor. Muhammed'le ilgili elde ettiğimiz sonuçlar çok iyi. Umarız yakın gelecekte milli takımda görürüz. İspanya veya İtalya'nın önemli kulüplerinde Westerlo patentiyle görürsek bundan büyük mutluluk duyacağız." AA

Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı

CONCACAF Uluslar Ligi'nde oynanan Antigua & Barbuda-Anguilla maçında oyuna sonradan dahil olan Aedan Scipio, ayaklarına kadar uzanan saçlarını çeken iki rakibine kırmızı kart aldırdı

28.09.2026 10:22:00
İhlas Haber Ajansı
 
Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı
Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı
CONCACAF Uluslar Ligi'nde oynanan Antigua & Barbuda-Anguilla maçında oyuna sonradan dahil olan Aedan Scipio, ayaklarına kadar uzanan saçlarını çeken iki rakibine kırmızı kart aldırdı.



CONCACAF Uluslar Ligi'nde Antigua & Barbuda ile Anguilla takımların karşı karşıya geldi. Antigua & Barbuda, mücadeleyi 5-0'lık skorla kazandı. Ancak söz konusu müsabakada skordan çok yaşanan kırmızı kart pozisyonları dikkat çekti. Mücadelenin 69. dakikasında oyuna dahil olan Aedan Scipio ayaklarına kadar uzanan saçları sayesine rakiplerine 2 kırmızı kart aldırdı.



Scipio'nun saçını çelen Keon Greene 72. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakırken, 90+3. dakikada da Shalon Knight yine aynı sebepten dolayı kırmızı kartla cezalandırıldı.

Dursun Özbek, Suudilerle Galatasaray'ı konuştu! İşte masadaki konular

27.09.2026 20:30:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek, Suudilerle Galatasaray'ı konuştu! İşte masadaki konular
Dursun Özbek, Suudilerle Galatasaray'ı konuştu! İşte masadaki konular
Başkan Dursun Özbek'in, Suudi Arabistan Genel Eğlence Heyeti Başkanı olan Turki Al-Sheikh ile yapmayı planladığı görüşme iddia edilenin aksine Galatasaray'ın "satışından" ziyade, Suudi Arabistan'ın futbola akıttığı milyar dolarlık pastadan sponsorluk ve ticari iş birlikleri kanalıyla pay alma çabası. Ancak kulübün geleceği ve finansal yapısı üzerindeki Arap sermayesi etkisi arttıkça, satılma dedikoduları da kaçınılmaz olarak basında ve taraftar arasında konuşulmaya devam edecek.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Turki Al-Sheikh'in yakınlaşması; Türk futbolundaki finansal sıkıntılar ve Suudi Arabistan'ın futbola yaptığı yatırımlar göz önüne alındığında oldukça kritik bir hamle. Bu yüzden kamuoyunda bu görüşme için camiada "Dursun Özbek, Galatasaray'ı satmak için ilk adımları attı" şeklinde dedikoduları yayılmaya başladı. Ancak işin aslı elbetteki öyle değil.

Galatasaray'ın öncelikli hedefi kulübe sıcak para girdisi sağlamak, küresel marka değerini artırmak ve proje bazlı yatırımlarına kaynak bulmak.

Galatasaray, Avrupa standartlarında gelir elde edebilmek için Suudi menşeli büyük şirketlerle (Fly Nas, NEOM, Aramco, Visit Saudi vb.) yüksek bütçeli sponsorluk anlaşmaları talep edebilir.

Kemerburgaz Tesisleri veya Florya projesi gibi gayrimenkul dönüşümlerinde Suudi fonlarından uzun vadeli ve düşük maliyetli yatırım imkanı aranabilir.

Yüksek maliyetli oyuncuların transferinde veya kadrodaki yüksek maaşlı isimlerin Suudi kulüplerine satılarak bonservis geliri elde edilmesinde bir köprü kurulması hedeflenebilir.

Riyad Seasons gibi uluslararası organizasyonlarda yer alarak ciddi katılım payları ve galibiyet primleri kazanmanın yolları zorlanabilir.

Suudi Arabistan Genel Eğlence Heyeti Başkanı olan Turki Al-Sheikh, ülkesinin "Vision 2030" çerçevesinde sporu ve eğlenceyi küresel bir güç unsuru olarak kullanma stratejisinin merkezinde.

Türk futbolunun bölgedeki en yüksek izlenebilirliğe sahip kulüplerinden biri olan Galatasaray'a, Suudi devlet fonu (PIF) destekli dev markalar üzerinden stratejik sponsorluklar teklif edebilirler.

Galatasaray'ı Riyad'da düzenlenecek özel turnuvalara, hazırlık maçlarına dahil ederek milyon dolarlık katılım ücretleri sunabilirler.

Suudi Pro Ligi kulüpleri ile Galatasaray arasında oyuncu kiralama veya transfer süreçlerinde öncelik ve finansal kolaylıklar sağlanabilir.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinden genç yeteneklerin Galatasaray altyapısında yetişmesi için ortak akademi projeleri ve fon aktarımı teklif edilebilir.

"Galatasaray Araplara satılıyor" söylentileri yıllardır Türk futbol kamuoyunu meşgul eden bir iddiadır. Ancak bu görüşmeyi doğrudan bir "satış" olarak okumak hukuki ve hukuki olmayan nedenlerle gerçekçi değil.

Newcastle United veya PSG örneklerinde olduğu gibi, devlet destekli Arap fonlarının kulüplere ilk girişi genelde sponsorluklar, hazırlık turnuvaları ve dostluk ilişkileriyle başlar. Dedikodu üreten çevreler bu ziyareti bir "zemin arayışı" veya "kamuoyu nabzı ölçme" adımı olarak yorumlar. Bu yüzden Dursun Özbek'in kulübü satmak için zemin hazırladığı iddiaları altı boş olsa da dolanıyor.

Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!

Fenerbahçe, FIFA’nın resmi transfer yasağı kayıtlarında 3 transfer dönemini kapsayan yaptırımla yer aldı

26.09.2026 12:00:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!
Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!
Fenerbahçe, FIFA'nın resmi transfer yasağı kayıtlarında 3 transfer dönemini kapsayan yaptırımla yer aldı. İlk duyurulduğunda ayrıntıları bilinmeyen kararın, kulübün 2024-2025 sezonunda kadrosuna kattığı Youssef En-Nesyri'nin bonservis ödemesine ilişkin bir dosyadan kaynaklandığı açıklandı. Fenerbahçe, gerekli ödemenin yapılmasının ardından yasağın kaldırılacağını bildirdi.

FIFA KAYDINDA 3 DÖNEMLİK YASAK

FIFA'nın resmi Registration Bans sisteminde Fenerbahçe adına 3 dönemlik transfer kısıtlaması görüldü. FIFA, kayıt yasağını kulüpler hakkında uygulanabilen ve yeni oyuncuların ulusal veya uluslararası düzeyde tescil edilmesini engelleyen bir yaptırım olarak tanımlıyor.

Ancak FIFA'nın kendi açıklamasına göre böyle bir yasak, kulübün belirli bir yükümlülüğü yerine getirmesi halinde FIFA tarafından kaldırılabiliyor. Dolayısıyla sistemde "3 dönem" yazması, her durumda yasağın üç transfer döneminin tamamında uygulanacağı anlamına gelmiyor.

DOSYANIN ARKASINDAN EN-NESYRİ ÇIKTI

Fenerbahçe'nin bugün yaptığı açıklamaya göre dosyanın kaynağı, Sevilla'dan transfer edilen Youssef En-Nesyri'nin bonservis bedeline ilişkin ödeme.

Kulübün açıklamasına göre, 30 Nisan 2026 tarihinde ödenmesi gereken bonservis taksitinin zamanında ödenmemesi üzerine ilgili kulüp FIFA nezdinde başvuruda bulundu.

Fenerbahçe yönetimi, göreve geldikten sonra geciken taksitin ödendiğini belirtti. Ancak dosyayı FIFA'ya taşıyan kulübün bir sonraki taksitin de ödenmesini talep ettiği, Fenerbahçe'nin ise bu konuda FIFA'nın kararını beklediği aktarıldı.

PAZARTESİ ÖDEME YAPILACAK

Fenerbahçe, FIFA'nın kararında hükmedilen ödemenin 28 Eylül Pazartesi günü, yani ilk mesai gününde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kulüp, ödemenin ardından FIFA nezdindeki bürokratik işlemlerin tamamlanmasıyla 3 dönemlik transfer yasağının kaldırılacağını duyurdu.

Bu nedenle mevcut tablo, Fenerbahçe'nin önündeki üç transfer döneminin otomatik olarak transfer yapamayacağı anlamına gelmiyor. Yaptırımın kaldırılması için FIFA kararında belirtilen mali yükümlülüğün yerine getirilmesi gerekiyor.

"3 DÖNEM" KAYDI NEDEN ÖNEMLİ?

FIFA'nın sistemindeki kayıt, yaptırımın mevcut durumda üç transfer dönemini kapsayacak şekilde tanımlandığını gösteriyor. Ancak FIFA, kayıt yasağının belirli şartların yerine getirilmesiyle kaldırılabileceğini açıkça belirtiyor.

Bu nedenle haberin ilk aşamasında ortaya çıkan "Fenerbahçe 3 dönem transfer yapamayacak" algısı ile kulübün açıkladığı son durum arasında önemli bir fark bulunuyor:

Yasak FIFA sisteminde mevcut; ancak kulüp ödeme yükümlülüğünü yerine getirerek yasağın kaldırılmasını sağlayabilecek.

MALİ TABLO GENEL KURULDA GÜNDEME GELECEK

Fenerbahçe yönetimi ayrıca geçmiş döneme ilişkin mali tablo ve yükümlülüklerin 27 Eylül 2026'daki Olağan Genel Kurul'da kongre üyeleri ve kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Böylece FIFA dosyasının yanı sıra kulübün geçmiş dönem mali yükümlülüklerinin de genel kurul gündeminde ayrıntılı biçimde ele alınması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin ayrıca 30 Haziran 2026 tarihli KAP bildiriminde UEFA'nın finansal sürdürülebilirlik kriterleri kapsamında futbol takımı maliyetlerinin ilgili gelirlerin yüzde 70'lik sınırına karşılık yüzde 84 seviyesinde gerçekleştiğini ve bu nedenle 7 milyon avroluk UEFA finansal disiplin cezası uygulandığını açıkladığı görülüyor. Bu dosya FIFA'daki transfer yasağından ayrı bir UEFA finansal yaptırımıdır.

SONUÇ: YASAK VAR, ANCAK KALICI DEĞİL

FIFA kayıtlarında Fenerbahçe için 3 dönemlik transfer yasağı bulunuyor. Ancak kulübün açıklamasına göre yaptırımın nedeni En-Nesyri transferine ilişkin mali yükümlülük ve ödeme 28 Eylül Pazartesi günü yapılacak.

Ödemenin ardından FIFA'daki bürokratik sürecin tamamlanmasıyla yasağın kaldırılması bekleniyor. Dolayısıyla mevcut durumda Fenerbahçe açısından kritik nokta, üç transfer döneminin tamamında transfer yasağı uygulanması değil, FIFA kararında belirtilen ödemenin yapılarak yaptırımın sistemden kaldırılması.

Milliler yine sonuç alamadı

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi A Ligi'ndeki tarihindeki ilk maçında Fransa'ya 1-0 mağlup oldu

26.09.2026 00:24:00
Haber Merkezi
 
Milliler yine sonuç alamadı
Milliler yine sonuç alamadı
Uluslar Ligi A Ligi'ne Fransa yenilgisiyle başlayan A Milli Takım, Kocaeli'deki mücadelede iyi direnmesine rağmen Mbappe'nin golüne engel olamadı. 87. dakikada Uğurcan Çakır'ın kırmızı kart görmesi gecenin bir başka kritik anı oldu. Montella'nın tercihleri ise maç sonrası tartışma konusu oldu.

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi A Ligi'ndeki tarihindeki ilk maçında Fransa'ya 1-0 mağlup oldu. Kocaeli Stadyumu'ndaki karşılaşmanın tek golünü 54. dakikada Kylian Mbappe kaydetti.

İLK YARIDA DENGE VARDI

Karşılaşmanın ilk bölümünde Fransa topa daha fazla sahip olmaya çalışırken Türkiye savunmada disiplinli kaldı. Milliler, Arda Güler üzerinden hücum üretmeye çalıştı. Arda'nın bireysel çabaları Fransız savunmasını zaman zaman zorladı.

İlk yarıda iki takım da aradığı golü bulamayınca soyunma odasına 0-0 eşitlikle gidildi. Maç öncesinde Montella'nın en önemli sorunlarından biri orta sahadaki eksiklerdi. Hakan Çalhanoğlu kadroda yer almazken Orkun Kökçü de sakatlığı nedeniyle oynayamadı.

İSMAİL'LE GOLE ÇOK YAKLAŞTIK

İkinci yarının hemen başında Türkiye önemli bir fırsat yakaladı. 50. dakikada Arda Güler'in kullandığı kornerde İsmail Yüksek'in kafa vuruşu gol tehlikesi yarattı.

Ancak bu pozisyonun ardından Fransa oyunda ağırlığını artırdı.

MBAPPE SAHNEYE ÇIKTI: 0-1

54. dakikada Fransa'nın yıldızı Kylian Mbappe sahneye çıktı. Fransızların geliştirdiği atakta Mbappe topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından Türkiye beraberlik için daha fazla risk almaya başladı. Fransa ise savunmasını geriye çekerek skoru korumaya yöneldi.

87'DE UĞURCAN KIRMIZI KART GÖRDÜ

Maçın son bölümünde Türkiye'nin işi daha da zorlaştı. 87. dakikada Uğurcan Çakır, VAR incelemesinin ardından direkt kırmızı kart gördü. Böylece milliler karşılaşmanın kalan bölümünü 10 kişi tamamladı.

Fransa'nın 1-0'lık üstünlüğü maçın son düdüğüne kadar değişmedi.

MAÇIN ARDINDAN MONTELLA TARTIŞMASI

Mağlubiyetin ardından tartışmanın merkezine yalnızca futbolcular değil, Vincenzo Montella'nın oyun planı ve tercihleri de oturdu.

Özellikle Türkiye'nin geriye düştükten sonra hücumdaki üretkenliğinin yeterli olmaması ve beraberlik için gerekli hamlelerin etkisinin sınırlı kalması eleştirildi.

Montella'nın maç öncesindeki planında Orkun Kökçü'nün yokluğunda Salih Özcan ve İsmail Yüksek'i merkezde kullanıp Arda Güler'i onların önünde konumlandırması gündeme gelmişti.

Şimdi soru şu: Montella, Fransa karşısında ortaya çıkan hücum sorunlarına çözüm bulabilecek mi? Millilerin önünde ise 28 Eylül'de İtalya maçı bulunuyor.

Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

26.09.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

Fenerbahçe Tarfin: Forrest 4, Horton-Tucker 13, Shields 12, Key 11, Sertaç Şanlı 5, Baldwin 12, Melli 4, Silva 3, Clyburn 8, Sargiunas 6



1. Periyot: 23-17

Devre: 39-38

3. Periyot: 59-55


Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu

Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda erkekler 90 kilo finalinde İspanyol rakibi Enmanuel Reyes Pla'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu

25.09.2026 22:51:00
İhlas Haber Ajansı
 
Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu
Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu
Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda erkekler 90 kilo finalinde İspanyol rakibi Enmanuel Reyes Pla'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, 90 kilo final müsabakasında İspanyol Enmanuel Reyes Pla ile karşı karşıya geldi. Ringde sergilediği üstün performansla rakibine şans tanımayan milli sporcu, maçı kazanarak Avrupa şampiyonu unvanını elde etti ve ay-yıldızlı bayrağı zirveye taşıdı.

Daha önce Kick Boks branşında da Avrupa şampiyonluğu bulunan genç boksörün kariyerinde ayrıca U22 ve U23 yaş kategorilerinde kazanılmış Avrupa şampiyonlukları da yer alıyor. Emrah Yaşar, aldığı bu zaferle başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu

Fenerbahçeli milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2026 Avrupa Boks Şampiyonası 70 kilo finalinde İngiliz rakibi Chantelle Reid'i 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti

25.09.2026 22:49:00
İhlas Haber Ajansı
 
Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu
Fenerbahçeli milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2026 Avrupa Boks Şampiyonası 70 kilo finalinde İngiliz rakibi Chantelle Reid'i 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda ringe çıkan milli boksör Busenaz Sürmeneli, 70 kilo final müsabakasında İngiliz Chantelle Reid ile karşı karşıya geldi. Müsabaka boyunca rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen milli sporcu, karşılaşmadan 5-0'lık net bir skorla galip ayrılarak şampiyonluğa uzandı.

Kariyerindeki ikinci Avrupa şampiyonluğunu kazanan Busenaz Sürmeneli, bu başarıyla birlikte organizasyondaki toplam madalya sayısını 4'e çıkardı. Milli boksörün Avrupa Şampiyonası kariyerinde 2 altın ve 2 bronz madalyası bulunuyor.

Büşra Işıldar gümüş madalya kazandı

Milli boksör Büşra Işıldar, ise 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı. 75 kilo finalinde İrlandalı sporcu Aoife O'Rourke ile karşılaşan 24 yaşındaki sporcu, mücadeleden mağlup ayrılarak Avrupa ikincisi oldu. Gençler kategorisinde Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Büşra Işıldar'ın, büyükler kategorisinde Dünya Şampiyonası'nda gümüş, Avrupa Şampiyonası'nda ise bronz madalyası var.

Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men

Futbol dünyasının iki yıldız ismi Mauro Icardi ve Muhammed Salah, trafik ihlalleri nedeniyle uygulanan yaptırımlarla gündemde

22.09.2026 22:21:00
Haber Merkezi
 
Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men
Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men
Futbol dünyasının iki yıldız ismi Mauro Icardi ve Muhammed Salah, trafik ihlalleri nedeniyle uygulanan yaptırımlarla gündemde. Arjantin'de Icardi'nin ehliyetine el konulurken, İngiltere'de Trabzonspor'un yeni yıldızı Salah'a 6 ay araç kullanma yasağı ve para cezası verildi.

Icardi'ye 2029'a kadar trafikten men

Arjantin'de Mauro Icardi hakkında dikkat çeken bir trafik yaptırımı uygulandı.

Buenos Aires Eyalet Ulaştırma Bakanlığı, Icardi'nin araç kullanırken görüntülendiği bir videoyu yayımladı. Bakanlık açıklamasında, futbolcunun süresi dolmuş ehliyetle araç kullandığı, araçta bulunan China Suarez'in emniyet kemerini çıkardığı ve Icardi'nin seyir halindeyken pencereden dışarı sarktığı belirtildi.

Açıklamaya göre Icardi'nin ehliyetine tedbir amacıyla el konuldu. Futbolcunun yeniden ehliyet alabilmesi için araç kullanmaya uygun olup olmadığının değerlendirilmesi gerekiyor.

Arjantin basınında yer alan haberlere göre ise Icardi hakkında uygulanan trafikten men kararının 2029 yılına kadar geçerli olduğu öne sürüldü.

Salah'a 6 ay direksiyon yasağı

Sezon başında Süper Lig devi Trabzonspor'a transfer olan Mohamed Salah ise İngiltere'de hız sınırını aşması nedeniyle mahkeme tarafından cezalandırıldı.

Salah'a 6 ay araç kullanma yasağı verilirken, ayrıca 660 sterlin para cezası uygulandı.

Mahkeme kararında Salah'ın ayrıca 120 sterlin mahkeme masrafı ve 264 sterlin mağdur ek ücreti ödemesine hükmedildi.

Salah'ın daha önce de trafik ihlali nedeniyle ceza aldığı ortaya çıktı. Mısırlı yıldız, 2022 yılında Stockport'ta hız sınırını aşması nedeniyle 200 sterlin para cezasına çarptırılmış ve ehliyetine 3 ceza puanı işlenmişti.

İki yıldız, iki farklı yaptırım

Icardi hakkında açıklanan yaptırım, ehliyetin tedbiren alınması ve yeniden ehliyet için sürüş uygunluğunun değerlendirilmesini içerirken, Salah hakkında mahkeme tarafından 6 aylık araç kullanma yasağı uygulanması dikkat çekti.

Bir tarafta 2029'a kadar uzandığı bildirilen men kararı, diğer tarafta 6 aylık direksiyon yasağı...

Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak

Formula 1 yönetimi, Azerbaycan Hükümeti'nden gelen resmi talep üzerine Bakü Şehir Pisti'ndeki yarış takvimini bir gün öne çekti. 27 Eylül Anım Günü nedeniyle alınan bu karar doğrultusunda, hafta sonu rutinini bozan yarışın ışıkları bu kez pazar değil, cumartesi günü sönecek

21.09.2026 17:30:00
Eyüp Kabil
 
Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak
Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak
Formula 1 dünyası, sezonun 15. ayağı olan Azerbaycan Grand Prix'si öncesinde sıra dışı bir takvim güncellemesine sahne oluyor. Normal şartlarda pazar günleri gerçekleştirilen ana yarış, bu yıla özel olarak 26 Eylül Cumartesi gününe alındı.

Kararın arkasında, Azerbaycan'ın 2020 yılındaki İkinci Dağlık Karabağ Savaşı'nda hayatını kaybeden askeri personeli anmak adına ilan ettiği 27 Eylül Anım Günü bulunuyor. Ulusal yas ve anma etkinlikleriyle çakışmaması adına F1 yönetimi ve yerel organizatörler, tüm seansları 24 saat öne kaydırma konusunda mutabık kaldı.

Hafta sonu programı tamamen değişti

Takvimin öne çekilmesiyle birlikte takımların ve medyanın alışık olduğu akış da tamamen değişti. Bakü'nün dar sokaklarında ve 2 kilometrelik devasa düzlüğünde mücadele edecek olan pilotlar, perşembe günü antrenman seansları için piste çıkacak. Kritik sıralama turları ise 25 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek.

Bu esneklik, Formula 1 tarihinde son yıllarda Ramazan ayı veya lojistik nedenlerle Bahreyn, Suudi Arabistan ve Las Vegas'ta uygulanan cumartesi yarışları trendinin en yeni halkasını oluşturuyor. Dar ve virajlı eski şehir bölgesiyle yüksek hız gerektiren düzlükleri bir arada barındıran Bakü Şehir Pisti, özellikle yeni nesil hibrit motorların enerji yönetimi açısından bu yıl takımları her zamankinden daha fazla zorlayacak.

Şampiyonluk yarışında akıl oyunları

Pist üstündeki teknik zorlukların yanı sıra, gözler şampiyona lideri üzerinde olacak. Mercedes'in 20 yaşındaki genç yeteneği Kimi Antonelli, en yakın takipçisi ve takım arkadaşı George Russell'ın 81 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Antonelli, Bakü'de kazanması halinde Formula 1 tarihinin en genç dünya şampiyonu olma yolunda dev bir adım daha atmış olacak.

Ancak eski dünya şampiyonu Nico Rosberg'in de belirttiği gibi, genç pilotun bu süreçteki en büyük rakibi kendi üzerindeki psikolojik baskı ve McLaren ile Ferrari'nin getirdiği yeni güncelleme paketleri olacak. Özellikle son yarışlarda şanssız sanal güvenlik aracı kararlarıyla galibiyeti kaçıran McLaren pilotu Lando Norris, Bakü'ye getirilen yeni taban ve kanat güncellemeleriyle Antonelli'nin en ciddi tehdidi konumunda.

Mourınho’nun mazeretleri bitmiyor

Madrid derbisinde yenilgi geldi, Portekizli teknik adam yine hakemi işaret etti

21.09.2026 13:25:00 / Güncelleme: 21.09.2026 13:28:13
Haber Merkezi
 
Mourınho’nun mazeretleri bitmiyor
Mourınho’nun mazeretleri bitmiyor
Real Madrid, LaLiga'nın 7. haftasında deplasmanda Atletico Madrid'e 2-1 mağlup olurken, teknik direktör Jose Mourinho karşılaşmanın ardından yine hakem kararlarını gündeme taşıdı.

Atletico Madrid'in gollerini 53. dakikada Grimaldo, 59. dakikada David kaydederken, Real Madrid'in tek golü 89. dakikada Rüdiger'den geldi. Real Madrid'de Dean Huijsen'in 52. dakikada kırmızı kart görmesi ise karşılaşmanın kırılma noktalarından biri oldu.

YENİLGİNİN FATURASI HAKEME

Maçın ardından basın toplantısına tartışmalı pozisyonların fotoğraflarıyla gelen Mourinho, hakem Ortiz Arias'a sert tepki gösterdi.

Portekizli teknik adam, "İki tane açık kırmızı kart var" diyerek hakem kararlarının maçın sonucunu etkilediğini savundu.

Mourinho, takımının uzun süre eksik oynamasının zorluğuna dikkat çekerek oyuncularını ise gösterdikleri mücadele nedeniyle övdü.

Ancak Mourinho'nun açıklamalarında dikkat çeken yine aynı noktaydı:

Yenilgi geldi, suçlu yine hakem oldu.

HER MAÇIN ARDINDAN AYNI SENARYO

Mourinho kariyeri boyunca tartışmalı hakem kararları, federasyonlar ve futbol otoriteleriyle yaşadığı polemiklerle sık sık gündeme geldi. Madrid derbisinin ardından yaptığı açıklamalar da bu tartışmaların yeni bir halkası oldu.

Real Madrid'in sahadaki 2-1'lik yenilgisi bir yana, Mourinho'nun basın toplantısında maçın taktik ve futbol boyutundan çok hakem kararlarını öne çıkarması dikkat çekti.

Mourinho için sonuç değişti ama senaryo değişmedi: Yenilgi, ardından hakem.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.