logo
29 MART 2024

Türk Soykırımı - 13 Kasım 1918

04.05.2021 00:00:00
'Türk Soykırımı - 13 Kasım 1918' seslendirme dosyası:
Aslında hafta içi pek yazmam, ama konunun önemine binaen tarihe not düşmek istedim.
 
13 Kasım 1918 Türklere soykırımın resmi tarihidir.  Neden mi?

Sadece 1912-1922 yılları arasında  ve yalnızca  Anadolu da 3 milyon Türk katledildi. Bu süreçte neredeyse Anadolu Türk nüfusunun yarısı soykırıma tabi tutuldu. Zira Avrupa bunu tarih boyunca Türklere hep yaptı ancak  20. yy başında daha  sistemli ve organizeli bir soykırım yok ediş planına geçtiler.
Aslında İSTANBUL'UN işgaliyle bu süreç zirveye ulaştı. Ayrıca Sevr de bunun tarihi belgesidir. Bu açıdan malumun ilanıdır. Sevr Anlaşması ile Türkler'in yok edillmesi bir anlamda  yapılan soykırımın kayıt altına alınmıştır çünkü.  Ancak tüm bu işgale rağmen Sevr anlaşmasının bizim için ölü doğmasının belki de en önemli sebebi kadın ve çocukların Atatürk ile beraber hareket etmeleridir. 

Din Açısından İnsanlık-I yazımızda "KARA" AVRUPA'SI 100 YIL, 30 YIL VE 7 yıl savaşlarıyla ve kendi arasında ve daha bir çok savaşla önce kendi halkını sonra kilise ve engizisyon mahkemeleri ile Hristiyanlığın içini boşalttı. HAÇLI SEFERLERİYLE 4 milyon Müslümanı katlederek aslında sebeplerden biri de budur- ''siyasal İslam'ın'' doğmasını sağladı. Daha sonra AMERİKA KITASININ KEŞFİYLE TÜM YERLİ HALKI KATLETTİ VE BÖYLECE "KARA" AVRUPA'SI  vahşi kapitalizmi, sömürüyü ve bugünkü küresel güç ve emperyalizmin merkezi olan ABD'NİN DOĞMASINI SAĞLADI. ABD yani Avrupa halkları 70 milyon yerli Kızılderili'yi, Vietnam'da 3 milyon kişiyi, Irakta 1,5 milyon, Afganistan'da 250 bin, Japonya'da 350 bin, Guatemala'da 200 bin, Kuzey Kore de yaklaşık 4 milyon sivilleri katlettiler. Afrika'nın başına gelenler ve katledilen koyu tenli kardeşlerimizin sayısı bilinemiyor bile.

Avrupa bu zulmü ve sömürüyü evrensel manada tüm dünyaya kullandı. Afrika'dan Uzak Doğu'ya hatta Amerika dan Antarktika'ya kadar. Dünyayı sömürgeleştirirken 50 MİLYON insanın ölümüne sebep oldular. 6 MİLYON dan fazla YAHUDİ'Yİ katlettiler. I. VE II. Dünya savaşlarının (rantı paylaşamamalarından dolayı) çıkmasını sağlayarak 70 MİLYON İNSANDAN fazla kişinin ölmesine sebep oldular. Sadece bu yüzyılın başında ve sadece Anadolu da 3 milyon Türk'ü katlettiler. Tüm Dünya tarihini ele alınca bütün Dünya  bugün "Kara" Avrupa'sından çektiği zulüm kadar hiç̧ bir güçten ve emperyalizmden böyle sistemli bir zulme uğramamıştır. Moğollar yanında masum, Hitler saman alevi, Çinliler çocuk kalır. Diye Avrupa'nın dünyaya yaptığı zulmü anlatmıştık.

Avrupa'nın Türkler açısından uyguladıkları plan ve projeler çok daha sistemliydi. Çünkü  Türkler Avrupa ve Haçlı Birliklerinin 11 yy. dan beri karşılarında duran yegane güçtür. Ancak Türkleri tarih sahnesinden silememelerinin sebebi Türklerin diri, cesur ve güçlü olmalarıdır. BU YOK ETME emellerine ise EN ÇOK 20.yy. başında yaklaştılar. Zira I. Dünya Savaşında neredeyse tek başımıza kalmış yine de yedi düvele karşı ayakta durmuştuk. Lise mezunu verecek öğrencimiz dahi  kalmamıştı okullarımızda. Hele Çanakkale de 12 yaşında çocuk  askerlerimiz dahi vardı. Ve nihayetinde ittifak devletleri ile birlikte olduğumuz için kaybettik. Ama sonumuz savaşı kaybeden diğer devletler gibi olmadı. 30 Ekim 1918 de Mondros ateşkes anlaşması imzalandı. Bu çok ağır anlaşma şartları bile onları tatmin etmedi ve kendi elleriyle yaptıkları anlaşma yine kendilerince ihlal edildi. Zira zamanı gelmişti, bu fırsat kaçırılmamalı ve Türkler tarih sahnesinden silinmeliydi. Ele geçen bu fırsat ile Türk kimliği yok edilmek istendi. Mustafa Kemal'in destansı mücadelesini bu sayfalara sığdıramasam da Onun ve Türk kadın ve çocuklarının sayesinde Türk ırkı kurtuldu diyeyim siz anlayın.

Ateşkese bağlı kalmayan İtilaf devletleri İngiltere - Fransa ve sonradan katılan İtalya, Yunanistan ve ABD Türklere soykırım yapmak istediler, bunun içinde ateşkes anlaşmasından 2 hafta sonra 13 Kasım'da İstanbul da başlayan İngiliz işgaliyle soykırım başlandı. Bu işgal 6 Ekim'e kadar İstanbul'un kurtuluşuna kadar sürdü ki ancak 29 Ekim de bağımsızlığımızı ilan edebildik.

Kıta Avrupası diye kullanılan bu terimi Avrupa'nın tüm insanlığa yaptığı sömürü ve saldırı için Kara Avrupa terimini kullandık.

Ancak tüm bu işgalleri ve katliamları 10 Ağustos 1920 de Damat Ferit hükümeti kabul etmiş hatta Sevr'i imzalamış böylece soykırımı İtilaf devletleri kendi elleri ile belgelendirmişti. Zira kanaatimce  Sevr'i imzalamanın tek olumlu yönü Türkler'e yapılan soykırımın kayıt altına alınmış olmasıdır. İngiltere soykırıma İstanbul ve boğazlarda, Fransa Güneydoğu Anadolu da, Antep'te, Maraş'ta, Urfa'da. Yunanlar İngilizlerle beraber İzmir de ve neredeyse Ege'nin tamamın da katliama başladılar. Memleketin tamamında başlayan bu imha hareketi neredeyse eș zamanlı tüm yurtta yapılmaya başlandı Ruslar Bolşevik ihtilaliyle 1917 de çekildikleri için İtilaf devletleri bölgede Ermeniler eliyle  Doğu Anadolu da, İtalyanlar ise güneyde ve Akdeniz'de başladıkları soykırımı Fransızlara devrettiler. Bu bakımdan İngiltere, Fransa. İtalya, Yunanistan, ABD ve  Ermenistan savaş suçlusudur ve Türklere soykırım yaptıkları Sevr ile belgelidir.

Sevr tarihi 10 Ağustos'u soykırım tarihi olarak değil de İstanbul'un işgali 13 Kasım'ı almamızın sebebi, soykırım yıllar öncesine dayansa da bu katliamların başlangıç yaptığı yer İSTANBULDUR. Bu soykırıma başladıkları tarih de istanbul'un işgal tarihidir. Zira Sevr ölü doğduğu için sebep yada başlangıç değil sonuçtur.

Bugün de Türkiye Büyük Millet Meclisi İngiltere, Fransa. İtalya, Yunanistan, Ermenistan'ın ve Türklere soykırım yaptığını Meclisten geçirerek tüm dünyaya Türklere soykırım yapıldığını duyurmak ve soykırımla bizi suçlayan ABD üslerini kapatmakla mükelleftir.
Dikkat ederseniz bize SOYKIRIM YAPANLAR ERMENİ SOYKIRIMINI GÜNDEM EDENLERDİR. Zira bu suçluluk psikolojisidir.

Bu arada İstanbul olmadan bağımsızlık olmayacağı ve İstanbul'un son Fatihinin de Atatürk olduğu da tarihi bir gerçeklik olarak hatırlatalım. Zira son Fatih Atatürk; İslam dünyasının en büyük mücahitlerindir. Çünkü Hz. Peygamber ne yapmışsa onu örnek almıştır cihat anlayışında.
 
 Sözün Özü:
10 Kasım 1938'de Atatürk'ün ölümünde Mahatma Gandhi: "Mustafa Kemal İngilizleri yenene kadar Tanrıyı da İngilizlerin yanında zannediyordum." demişti.

Hindistan'ın İngiliz sömürgesi olmaktan kurtuluş yolunu da Son Fatih Atatürk aydınlatmıştır.
 
 

 
Arda Karani / diğer yazıları
Murat Ağırel'den iki yeni belge
Gizli servet deştikçe fışkırdı!
'Mazlumlara yaptığımız yardım için mimlendik'
Erdoğan da Gazze istismarı yaptı
Türkiye'nin en genç başkan adayı BTP'den
BTP Kadirli Adayı 18 yaşında
İsrail, Gazze'de önüne geleni öldürdü
171 BM çalışanı hayatını kaybetti
Mehmetçikin yolunu açma çalışması
Kar kalınlığı 7 metreyi buldu
Mansur Yavaş, Haymana'da vatandaşlarla buluştu
"Bir oy çok önemli"
Vatandaş geçim için karta yüklendi
Yüzde 122 artış!
Moskova'daki terör saldırısı
Can kaybı 144'e yükseldi
Patlamanın ardından yangın çıktı
Villanın bodrumunda ceset bulundu
AKP'li başkan 2 bin lira için halkı sıraya dizdi
Paralar seçimden sonra yatacak!
İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı
38 kişi hayatını kaybetti
Seçil Erzan davasında önemli gelişme
Belgedeki imza sahte çıktı
Otomobilini park edip dilenmeye gitti
Yaşı daha da şaşırttı
Seçim zoruyla çevreci oldu
'Gündemimizde yok'
Murat Ağırel'den iki yeni belge
Gizli servet deştikçe fışkırdı!
'Mazlumlara yaptığımız yardım için mimlendik'
Erdoğan da Gazze istismarı yaptı
Türkiye'nin en genç başkan adayı BTP'den
BTP Kadirli Adayı 18 yaşında
İsrail, Gazze'de önüne geleni öldürdü
171 BM çalışanı hayatını kaybetti
Mehmetçikin yolunu açma çalışması
Kar kalınlığı 7 metreyi buldu
Mansur Yavaş, Haymana'da vatandaşlarla buluştu
"Bir oy çok önemli"
Vatandaş geçim için karta yüklendi
Yüzde 122 artış!
Moskova'daki terör saldırısı
Can kaybı 144'e yükseldi
Patlamanın ardından yangın çıktı
Villanın bodrumunda ceset bulundu
AKP'li başkan 2 bin lira için halkı sıraya dizdi
Paralar seçimden sonra yatacak!
İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı
38 kişi hayatını kaybetti
Seçil Erzan davasında önemli gelişme
Belgedeki imza sahte çıktı
Otomobilini park edip dilenmeye gitti
Yaşı daha da şaşırttı
Seçim zoruyla çevreci oldu
'Gündemimizde yok'
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.