logo
03 TEMMUZ 2025

Türkiye dondu kaldı !..

25.01.2006 00:00:00
Türkiye'nin büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı ve soğuklar, Anadolu'nun dört bir köşesinde hayatı felç etti. Gece sıfırın altında 8 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı yüzünden Diyarbakır'da kediler bile donarak öldü. İstanbul'da kar yağışına rağmen zincirsiz olarak yola çıkan 1024 araca para cezası kesildiği bildirildi.

Elverişsiz hava şartları Türkiye'yi teslim aldı. İstanbul'da kar ve fırtına nedeniyle 'kırmızı alarm' verildi. AKOM karargáhının kurmayları, 24 saat görev yaptı. İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKOM Başkanı Mesut Pektaş ve 52. Zırhlı Tümen Komutanı Tümgeneral Muzaffer Cengiz Aslan da, geç saatlere kadar komuta merkezindeydi. Vali Güler, meteorolojik raporlara göre, İstanbul'da etkili olan kar yağışının, belki de 2004'te yaşanan afet ölçeğine yakın bir tabloyu getirebileceğini söyledi. Olumsuz hava şartları yüzünden Boğaz'ın iki yakasında da deniz ulaşımı durdu. Çok sayıda uçak seferi de iptal edildi.İstanbul'da zincirsiz yola çıkan 1024 araca ceza kesildi İstanbul'da kar yağışına rağmen zincirsiz olarak yola çıkan 1024 araca para cezası kesildiği bildirildi. İstanbul Valiliği Kriz Merkezi'nden alınan bilgiye göre, dünden beri kentte 690'ı hasarlı 718 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 4 kişi öldü, 47 kişi yaralandı. Trafik ekiplerince yapılan uygulamalarda, zincirsiz trafiğe çıktıkları gerekçesiyle 1024 araca 49'ar YTL para cezası kesildi.E-5 Karayolu Haliç tünelinde İstanbul Büyükşehir Belediye ekiplerinin sarkıtları dökmeye çalışması, Merter yönüne doğru trafikte yoğunluk yaşanmasına yol açtı.Doğu kıpırdayamıyorDoğu  ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir haftadır devam eden yoğun kar yağışı hayatı felç etti. Aralıksız yağan kar nedeniyle bölgede 5 bin köy yolu ulaşıma kapandı. Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne ise 4 yıl aradan sonra kar yağdı.

Kediler bile dayanamadıDiyarbakır kent merkezinde hava sıcaklığı önceki gece sıfırın altında 8 dereceye kadar düşerken, zor şartlara dayanıklılığıyla bilinen sokak kedileri bile donarak ölmeye başladı. Bölgede kar yağışının üç gün boyunca etkili olacağını belirten Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Muş'ta kar kalınlığının kent merkezinde 1 metreyi bulduğunu, Ağrı'da ise 65 santime ulaştığını açıkladı.

Karadeniz farklı değilTürkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı Doğu Karadeniz'de de etkili oldu. Bölgede, 1863 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar kalınlığı Trabzon'da 20, Rize, Gümüşhane ve Giresun' da 40, Bayburt ve Artvin'de ise 20 santimetreye ulaştı, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi aştı. Yoğun kar nedeniyle, Trabzon' da 481, Gümüşhane'de 300, Bayburt'da 7, Artvin'de 172, Rize'de 351, Giresun'da ise 552 olmak üzere toplam 1863 köyu ile bağlantı kesildi. Giresun-Şebinkarahisar yolu Eğribel geçidi ile Rize-Erzurum karayolu, Ovit Dağı geçidi de ulaşıma kapandı.

Trabzon Havaalanı'nda, önceki gece yağış nedeniyle yapılamayan uçak seferlerinin, bu gün de 13.30'a kadar iptal edildiği bildirildi. Havaalanında kar temizleme çalışmalarının sürdüğü ancak, kar yağışının  devam etmesi nedeniyle, 13.30'dan sonraki seferlerin de iptal edilebileceği belirtildi.

Köye çığ düştüBatman'ın Sason İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki 40 haneli Kayadüz Köyü'ndeki 5 eve dün sabah saatlerinde çığ düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.  KIŞ şartları kedi ve köpeklerin kaybolma, donma, yaralanma ve ölüm risklerinin artırırken kuşları da açlık ve donma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor. Erciyes Üniversitesi (EÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Canooğlu, şu önerilerde bulunuyor: Aracınızı çalıştırmadan kaportaya gürültü çıkartacak şekilde vurmanız ya da arabanızın altına sığınan sahipsiz bir hayvan olup olmadığını kontrol etmeniz, can sıkıcı bir kazayı engellemenizi sağlayabilir. Soğuk havalarda en azından geceleri hayvanların rüzgar almayan kuru bir yerde tutulmasını sağlayın, altlarına battaniye gibi yerden soğuğu kesecek materyal koyun.

Kimsesizlere spor salonuİstanbul Büyükşehir Belediyesi, havaların soğuması üzerine sokaklarda kalan yardıma muhtaç vatandaşları Alibeyköy'deki yaklaşık 200 kişi kapasiteli Tevfik Aydemir Kapalı Spor Salonu'nda ağırlıyor. İlk gün biri kadın 55 evsiz koruma altına alındı. Burada önce temizlikleri yapılan yardıma muhtaç kişilere sonra da temiz kıyafet ve yatacak bir yatak veriliyor. Yaklaşık 20 personelin görev yaptığı spor tesisinde 8 sağlıkçı, 1 doktor ve 1 ambulans da sürekli hazır bulunuyor. Koruma altına alınan kimsesiz vatandaşlar, havaların ısınması ile yeniden sokaklara dönecek.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Karikatür provokasyonunda
4 kişi tutuklandı
Yenidoğan Çetesi davasında ara karar
3 sanık tahliye edildi
Çeşme'de yangın büyüdü
5 uçak, 18 helikopterle müdahale sürüyor
'Kimseyi satmadım'
'Tunç Soyer'i de satmam'
Özgür Özel'e fezleke
Dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor
Gemlik'te yine deprem oldu
Çevre kentlerden de hissedildi
Memur ve emekli yarını bekliyor
Gözler TÜİK'e çevrildi
İşte Tunç Soyer'in ilk görüntüsü
Gözaltındakilerin işlemleri sürüyor
Resmen askıda
Pezeşkiyan'dan kritik adım
2 bin 500 kişi yurtlara yerleştirildi
Antakya ormanları küle döndü
Trump: İsrail 60 günlük ateşkes şartlarını kabul etti
Nihai teklif Hamas'a sunulacak
Husiler, Tel Aviv'i balistik füze ile hedef aldı
Açıklama Husilerin sözcüsünden geldi
Süveyş Körfezi'nde bir sondaj gemisi alabora oldu
3 kişi öldü, kayıp 21 kişi aranıyor
Saraçhane'deki 42 kişi hakkında adli işlem başlatıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı
Çin'den AB'ye çağrı
"Karşılıklı güven artırılmalı"
Karikatür provokasyonunda
4 kişi tutuklandı
Yenidoğan Çetesi davasında ara karar
3 sanık tahliye edildi
Çeşme'de yangın büyüdü
5 uçak, 18 helikopterle müdahale sürüyor
'Kimseyi satmadım'
'Tunç Soyer'i de satmam'
Özgür Özel'e fezleke
Dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor
Gemlik'te yine deprem oldu
Çevre kentlerden de hissedildi
Memur ve emekli yarını bekliyor
Gözler TÜİK'e çevrildi
İşte Tunç Soyer'in ilk görüntüsü
Gözaltındakilerin işlemleri sürüyor
Resmen askıda
Pezeşkiyan'dan kritik adım
2 bin 500 kişi yurtlara yerleştirildi
Antakya ormanları küle döndü
Trump: İsrail 60 günlük ateşkes şartlarını kabul etti
Nihai teklif Hamas'a sunulacak
Husiler, Tel Aviv'i balistik füze ile hedef aldı
Açıklama Husilerin sözcüsünden geldi
Süveyş Körfezi'nde bir sondaj gemisi alabora oldu
3 kişi öldü, kayıp 21 kişi aranıyor
Saraçhane'deki 42 kişi hakkında adli işlem başlatıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı
Çin'den AB'ye çağrı
"Karşılıklı güven artırılmalı"
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.