logo
23 MAYIS 2026

Türkiye ev sahibi avantajını kullanacak

Türkiye, Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'ndan umutlu

04.04.2022 10:00:00
Türkiye ev sahibi avantajını kullanacak
Türkiye ev sahibi avantajını kullanacak

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, 37. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlenmesinin sporcularının performansına ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

Çintimar, Kovid-19 nedeniyle ertelenen önemli organizasyonların bu yıl yapılacağını ifade etti. Geniş kadrolarla sporcuları bu organizasyonlara hazırladıklarını aktaran Çintimar, "Bu kadrolar içerisinden özellikle madalya alabilecekleri müsabakalara yönlendirmek istiyoruz. Şampiyon olacağı yerleri tercih edip, çocuklarımızı ona göre bu yıl büyük müsabakalara göndereceğiz. Bununla ilgili teknik kurumumuz gece-gündüz çalışmalarına devam ediyor. Bu anlamda ciddi bir hazırlık süreci geçiriyoruz ve bu hazırlık süreci sonunda da hep birlikte çocuklar da biz de hep beraber mutlu olacağız, buna inanıyoruz." dedi.

Avrupa Salon Şampiyonası'nın 2023'te Türkiye'de yapılacak olmasının önemine değinen Çintimar, bu şampiyonada ümidinin ve tüm çabasının bundan önce kazanılan 8 madalya sayısına ulaşmak ve madalya almak olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "Organizasyonun ülkemizde olması sporcularımızın performansına ciddi etki edecektir. Kendi seyircisi önünde yarışacak, anne babasının kendisini seyrettiği bir yarışmada yarışacak, dolayısıyla motivasyonu üst seviyede olacak. Şu an o yarışmada yarışacak sporcularımızın hepsi belirlendi. Bu sporcularımızın biraz daha hassas biraz daha kontrollü çalışmasını sağlıyoruz."

"Maskotumuz ve logomuz defne ağacı"

Çintimar, organizasyonun insan hayatı, tabiat ve dünya hayatı için son derece önemli bir teması olduğunu anlatarak, sözlerine şöyle devam etti: "Yeşil, hava ve su. Bu tema Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine hanımefendinin de başında olduğu özellikle doğa ile ilgili temiz hava, temiz su ve dönüşüm ile alakalı bir projenin devamı olarak biz de Avrupa Atletizm Birliğine projemizi verdik. Yarışmadaki maskotumuz ve logomuz da defne ağacı yaprağı. Organizasyona bilet alan herkese de bir defne ağacı fidesi hediye edeceğiz. Yani 10 bin seyirci bekliyorsak 10 bin seyirci için birer tane defne ağacı fidesi vereceğiz. Bu da ülkemize 10 bin veya ne kadar gelecekse defne fidanının ekilmesi demektir. Bu inanılmaz güzel bir organizasyon olacak."

Şanlıurfa kış kampları için ideal

Türkiye Atletizm Milli Takımı sporcularının Şanlıurfa'da kamp yaptığına da bildiren Çintimar, kampın ramazan sonuna kadar süreceğini sonrasında ise Erzurum'da devam edileceğini ifade etti. Şanlıurfa'da 1 aylık olarak planladıkları kampta 3 ayı geride bıraktığını dile getiren Çintimar, Şanlıurfa'nın sadece atletizm için değil bütün spor branşlarında kış kampları için inanılmaz ideal ve güzel iklime sahip olduğunu anlattı.

Gelecek yıl rezervasyonlarını yaptırıp 3 aylık gibi bir kamp dönemini yine Şanlıurfa'da geçirmeyi düşündüklerini ifade eden Cintimar, şunları kaydetti: "Bunu bizim gibi bütün federasyonların da değerlendirebileceğini düşünüyorum. Şanlıurfa'da hem sportif anlamda her şey var, hem de iklim anlamında inanılmaz güzel bir yumuşak iklimi var. Kamptaki sporcularımız şu ana kadar çok memnunlar. Sporcularımız hem maraton koşan hem mesafe koşan sporcularımız, dolayısıyla her antrenman sonrası inanılmaz yorgun oluyorlar. Ama buradaki ortamın sıcaklığı, insanların onlara şefkati, bir aile ortamı sağlaması sporcularımızın hem yorgunluğunu alıyor hem daha motive olarak bir sonraki antrenmana çıkmalarını sağlıyor. Bu bizim için son derece önemli. Biz 5 yıldızlı otellerde ve misafirhanelerde de kamp yapıyoruz ama burası hakikaten çok farklı bir ambiyans oldu. çocuklarımız genelde bu tip kamplarda bir aydan sonra mutlaka yer değiştirir ama burada üçüncü ayı dolduruyoruz. Havalar ısınmayacak olsa kimse yer değiştirmek istemeyecek. Bu çok ciddi güzel atmosfer oldu, bundan sonra da buna devam edeceğiz." AA

Ertuğrul Doğan'dan 'hedef zirve' mesajı


 
Ziraat Türkiye Kupası finalinin ardından konuşan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, "3-4 yıllık yapılanmanın ilk yılını kupa ile tamamlamak önemliydi. Önümüzdeki yıl bundan daha iyi bir yıl olacak. Trabzonspor'un hedefi zirvedir" dedi.

23.05.2026 07:31:00
AA
Ertuğrul Doğan'dan 'hedef zirve' mesajı
Ertuğrul Doğan'dan 'hedef zirve' mesajı

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor'un Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yendiği Ziraat Türkiye Kupası final maçının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, futbolcuları ve teknik heyeti tebrik ettiğini söyledi. Doğan, önemli bir kupa kazandıklarını dile getirdi.

Yapılanma meyvelerini veriyor

Bu yılın yapılanmanın ilk yılı olduğunu ifade eden Doğan, "3-4 yıllık yapılanmanın ilk yılını kupa ile tamamlamak önemliydi. Önümüzdeki yıl bundan daha iyi bir yıl olacak. Trabzonspor'un hedefi zirvedir. Zirveye yürümek için belli şartların bir araya gelmesi lazım. Söylemekle olmuyor bu işler. İnşallah biz de sezon sonu ödevimizi iyi yapacağız. Eksiklikleri gidereceğiz ve önümüzdeki yıl daha iyi bir Trabzonspor seyrettireceğiz" dedi.

Zor geçti, daha zoru başlıyor

Doğan, kendisi açısından sezonun zor geçtiğini belirterek, "Zor, sıkıntılı oldu. Önceki yıllara baktığımız zaman çok iyi diyebiliriz. Sonu güzel oldu, iyi bitti. Transfer sezonu başlıyor şimdi. En sıkıntılı dönem. Taraftarın ve habercilerin en çok sevdiği dönem başlıyor. Gelenler, gidenler bakacağız. Eksiklikleri biliyoruz. Bu eksiklikleri gidermek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Onana kalmak isterse, gerekeni yaparız

Bir gazetecinin, "Onana kulüpte kalacak mı?" sorusu üzerine Doğan, "Durum ortada. Başka bir takımın oyuncusu. Verilen bonservis bedeli ortada. Onana, Trabzonspor'da mutlu. Önümüzdeki yıl Avrupa'da olacağız. Dolayısıyla Onana gibi bir karaktere takımın ihtiyacı var, şehir de taraftar da biz de seviyoruz. Hocamız da istiyor. Takımla uyumu da çok iyi. Mental anlamda kalmak isterse rakam konusunda çözüm buluruz" ifadelerini kullandı.

"1250 kilometre yol gelen taraftarı şehrin dışında saatlerce beklettiler" diyen Doğan, "Tüm bunlara rağmen taraftar, tüm Türkiye'ye medeniyet dersi verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kimsenin burnu kanamadan dikkatli bir şekilde inşallah dönecekler. Taraftarı çok seviyoruz. İnşallah seneye çok daha mutlu edeceğiz" şeklinde konuştu.

Doğan, Fatih Tekke'nin hedeflerini sezon başı tekrar konuşacaklarını, Tekke'nin niyetinin her zaman zirvede olmak olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Yapılanma döneminin ilk yılı için normal bir söylemdi. Trabzonspor her zaman zirve içerisinde olması lazım. Eksiklerimizi gidereceğiz. Sezon başı hocamızla konuşacağız. Kendisine desteğimizi sonuna kadar vereceğiz. Üst seviyede transfer planlarımız vardı. Gerekeni yapmak durumundayız. Taraftara çok mahcup olduk. Bunu gidermemiz lazım. Elimizden geldiği kadar en iyi transferleri yapacağız."

Trabzonspor'a gece yarısı coşkulu karşılama


Trabzonspor taraftarları kupa şampiyonu takımlarını coşkuyla karşıladı.

23.05.2026 07:08:00
AA
 Trabzonspor'a gece yarısı coşkulu karşılama
 Trabzonspor'a gece yarısı coşkulu karşılama

Ziraat Türkiye Kupası finalinde TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yenerek kupayı kazanan Trabzonspor'un taraftarları, bordo-mavili takımı havalimanında coşkuyla karşıladı.







Corendon Airlines Park Antalya Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından Trabzon'daki taraftarlar, havalimanına giderek takımın gelmesini bekledi.







Burada meşaleler yakıp takımlarının marşını söyleyen taraftarlar, Mustafa Eskihellaç'ın getirdiği şampiyonluk kupasını kaldırıp tezahüratlarda bulundu.







Takım otobüsüne binen oyuncular, meşaleler ve tezahüratlar eşliğinde havalimanından ayrıldı.

En çok penaltı düdüğü Fenerbahçe ve Trabzonspor için çalındı


 
Trendyol Süper Lig'in 2025-2026 sezonunda hakemler, 90 kez penaltı noktasını işaret etti. Ligde en fazla penaltı kazanan takım Fenerbahçe ile Trabzonspor oldu. İki ekibin lehine 9'ar penaltı kararı verildi.

23.05.2026 00:49:00
AA
En çok penaltı düdüğü Fenerbahçe ve Trabzonspor için çalındı
En çok penaltı düdüğü Fenerbahçe ve Trabzonspor için çalındı

Sezon boyunca 306 karşılaşmada 90 penaltı kararı verilirken, kullanılan atışların 73'ünde meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Ligde en fazla penaltı kazanan takım Fenerbahçe ile Trabzonspor oldu. İki ekibin lehine 9'ar penaltı kararı verildi. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ardından en fazla penaltıyı 8 kezle Beşiktaş kullandı.
Süper Lig'de bu sezon penaltı kullanamayan tek takım ise Antalyaspor oldu.



En fazla penaltıyı Fenerbahçe ve Trabzonspor kullandı

Süper Lig'de sezon boyunca en fazla penaltıyı Fenerbahçe ve Trabzonspor kullandı. İki ekibin lehine 9'ar penaltı kararı verildi. Bordo-mavililer bu penaltıların 8'ini gole çevirirken sarı-lacivertliler ise beyaz noktadan 6 kez ağları havalandırdı. Trabzonspor'da Onuachu, Antalyaspor karşısında kazanılan penaltıyı gole çevirememişti.  Süper Lig'de Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ardından en fazla penaltıyı 8 kezle Beşiktaş kullandı. Siyah-beyazlılar, 6 kez topu ağlarla buluşturdu.

Antalyaspor penaltı kullanmadı

Süper Lig'de bu sezon penaltı kullanamayan tek takım Antalyaspor oldu. Lige veda eden Akdeniz ekibi, 34 haftalık sezonda beyaz noktaya gitmezken, 7 kez aleyhinde penaltı verildi. Bu sezon lige veda eden bir başka ekip Zecorner Kayserispor ise 1 kez penaltı kazandı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu penaltıdan yararlanamadı. Kayseri temsilcisinin maçlarında rakipleri ise 9 kez penaltı kullanma şansı elde etti.

Penaltı golcüsü Paul Onuachu

Süper Lig'de Trabzonspor'un golcü oyuncusu Paul Onuachu, penaltı atışlarından en fazla skor üreten isim oldu. Nijeryalı futbolcu, beyaz noktada 7'de 6 yapmayı başardı. Fenerbahçe'den Anderson Talisca 5, Gaziantep FK'den Alexandru Maxim ve RAMS Başakşehir'den Eldor Shomurodov ise penaltı atışlarından 4'er kez ağları havalandırdı. 

Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki listesi belli oldu


 
Avrupa kupalarına katılacak Türk takımları belli oldu. Türkiye gelecek sezon 5 takımla UEFA organizasyonlarında yer alacak.

23.05.2026 00:19:00 / Güncelleme: 23.05.2026 00:22:09
HABER MERKEZİ/AA
Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki listesi belli oldu
Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki listesi belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası'nın sona ermesinin ardından gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele edecek Türk takımları belli oldu.
2026-2027 sezonunda Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş ve RAMS Başakşehir, Türkiye'yi UEFA organizasyonlarında temsil edecek.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılıyor

Ligi şampiyonlukla tamamlayan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt lig aşamasından katılacak. 8-9-10 Eylül tarihinde ilk Avrupa maçını yapacak sarı-kırmızılı takım dışındaki tüm ekipler, ön eleme turu oynayacak.

Fenerbahçe sezonu erken açmak zorunda

Sezonu ikinci basamakta noktalayan Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda mücadele edecek. İlk maçını 21-22 Temmuz'da oynayacak sarı-lacivertlilerin rövanş müsabakası 28-29 Temmuz'da yapılacak.

Trabzonspor, play-off'tan başlayacak

Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turundan, Beşiktaş ise aynı organizasyona 2. eleme turundan katılacak. Trabzonspor, Avrupa'daki maçlarını 20-27 Ağustos'ta oynarken, Beşiktaş'ın ön eleme müsabakaları 23-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.
RAMS Başakşehir de UEFA'nın en dandik turnuvası olan Konferans Ligi 2. eleme turundan Avrupa macerasına başlayacak. Başakşehir de ilk maçını 23 Temmuz'da, rövanşı 30 Temmuz'da oynayacak.

Kenan Yıldız, Serie A'da sezonun en iyi genç oyuncusu seçildi

Milli futbolcu Kenan Yıldız, formasını giydiği Juventus ile gösterdiği performansın ardından Serie A'da 2025-2026 sezonunun en iyi 23 yaş altı oyuncusu ödülünün sahibi oldu

22.05.2026 19:09:00
İhlas Haber Ajansı
Kenan Yıldız, Serie A'da sezonun en iyi genç oyuncusu seçildi
Kenan Yıldız, Serie A'da sezonun en iyi genç oyuncusu seçildi
Milli futbolcu Kenan Yıldız, formasını giydiği Juventus ile gösterdiği performansın ardından Serie A'da 2025-2026 sezonunun en iyi 23 yaş altı oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

Kenan Yıldız, Serie A'da 2025-2026 sezonunun en iyi genç oyuncusu seçildi. Serie A'nın resmi internet sitesinden açıklanan sezonun en iyileri ödüllerinde, Juventus forması giyen milli futbolcu, 23 yaş altı oyunculara verilen 'Yükselen Yıldız' ödülünün sahibi oldu.



Lig yönetiminden yapılan açıklamada, ödüllerin takip verileri ve performans analizleri doğrultusunda belirlendiği ifade edildi. 21 yaşındaki futbolcu, bu sezon Juventus formasıyla gösterdiği performans sayesinde Serie A'da 2 kez ayın en iyi genç oyuncusu ödülünü de kazanmıştı.

Milli futbolcu, bu sezon Juventus formasıyla Serie A'da çıktığı 33 maçta 10 gol ve 6 asistlik performans sergiledi.

Bu sezon hakemler, 90 kez penaltı noktasını gösterdi

Trendyol Süper Lig'in 2025-2026 sezonunda hakemler, 90 kez penaltı noktasını işaret etti.

22.05.2026 12:46:00
AA
Bu sezon hakemler, 90 kez penaltı noktasını gösterdi
Bu sezon hakemler, 90 kez penaltı noktasını gösterdi
Trendyol Süper Lig'in 2025-2026 sezonunda hakemler, 90 kez penaltı noktasını işaret etti.

Sezon boyunca 306 karşılaşmada 90 penaltı kararı verilirken, kullanılan atışların 73'ünde meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Ligde en fazla penaltı kazanan takım Fenerbahçe ile Trabzonspor oldu. İki ekibin lehine 9'ar penaltı kararı verildi.

Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ardından en fazla penaltıyı 8 kezle Beşiktaş kullandı.

Süper Lig'de bu sezon penaltı kullanamayan tek takım ise Antalyaspor oldu.

En fazla penaltıyı Fenerbahçe ve Trabzonspor kullandı

Süper Lig'de sezon boyunca en fazla penaltıyı Fenerbahçe ve Trabzonspor kullandı.

İki ekibin lehine 9'ar penaltı kararı verildi. Bordo-mavililer bu penaltıların 8'ini gole çevirirken sarı-lacivertliler ise beyaz noktadan 6 kez ağları havalandırdı.

Süper Lig'de Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ardından en fazla penaltıyı 8 kezle Beşiktaş kullandı. Siyah-beyazlılar, 6 kez topu ağlarla buluşturdu.

Antalyaspor penaltı kullanmadı

Süper Lig'de bu sezon penaltı kullanamayan tek takım Hesap.com Antalyaspor oldu.

Lige veda eden Akdeniz ekibi, 34 haftalık sezonda beyaz noktaya gitmezken, 7 kez aleyhinde penaltı verildi.

Bu sezon lige veda eden bir başka ekip Zecorner Kayserispor ise 1 kez penaltı kazandı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu penaltıdan yararlanamadı.

Kayseri temsilcisinin maçlarında rakipleri ise 9 kez penaltı kullanma şansı elde etti.

Penaltı golcüsü Paul Onuachu

Süper Lig'de Trabzonspor'un golcü oyuncusu Paul Onuachu, penaltı atışlarından en fazla skor üreten isim oldu.

Nijeryalı futbolcu, beyaz noktada 7'de 6 yapmayı başardı.

Fenerbahçe'den Anderson Talisca 5, Gaziantep FK'den Alexandru Maxim ve RAMS Başakşehir'den Eldor Shomurodov ise penaltı atışlarından 4'er kez ağları havalandırdı.

Talisca, 3 penaltı atışından da yararlanamadı.

Galatasaray'ın en 'hırçını' Davinson Sanchez

Trendyol Süper Lig'in 2025-2026 sezonunda şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'ın en "hırçın" futbolcusu Kolombiyalı savunma oyuncusu Davinson Sanchez oldu

22.05.2026 12:43:00
AA
Galatasaray'ın en 'hırçını' Davinson Sanchez
Galatasaray'ın en 'hırçını' Davinson Sanchez
Trendyol Süper Lig'in 2025-2026 sezonunda şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'ın en "hırçın" futbolcusu Kolombiyalı savunma oyuncusu Davinson Sanchez oldu.

Sarı-kırmızılı takımda bu sezon ligde forma giyen 33 futbolcunun 21'i, toplamda 5 kırmızı ve 64 sarı kart gördü.

Galatasaray'ın tecrübeli savunma oyuncusu Sanchez, 30 lig maçında 6 sarı ve 1 kırmızı kart görerek takımının en "hırçın" oyuncusu oldu. Sanchez, ligin 8. haftasında 1-1 biten Beşiktaş derbisinin 36. dakikasında direkt kırmızı kartla cezalandırılarak takımını 10 kişi bıraktı. Sarı-kırmızılıların tecrübeli savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı ise 28. haftada Trabzonspor'a 2-1 kaybedilen maçın sonunda tartışmadan dolayı hakem tarafından ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Galatasaray'da diğer kırmızı kartları 32. haftadaki Samsunspor maçında Günay Güvenç, 13. haftadaki Natura Dünyası Gençlerbirliği müsabakasında Roland Sallai ve 25. haftadaki Beşiktaş derbisinde Leroy Sane gördü.

En fazla sarı kart gören oyuncu Osimhen

Galatasaray'da bu sezon ligde en fazla sarı kart gören oyuncu Nijeryalı yıldız Victor Osimhen oldu.

Sezon başından beri ligde 22 maça çıkan Osimhen, bu müsabakalarda 8 kez sarı kartla cezalandırıldı.

Osimhen'i bu alanda 7 sarı kartla Barış Alper Yılmaz ve 6'şar sarı kartla Davinson Sanchez ile Mario Lemina takip etti.

Lig'de en fazla süreyi Göztepe kalecisi Lis aldı

Göztepe'nin tecrübeli kalecisi Mateusz Lis, Trendyol Süper Lig'in 2025-26 sezonunda en fazla süre alan oyuncu oldu

22.05.2026 10:55:00
AA
Lig'de en fazla süreyi Göztepe kalecisi Lis aldı
Lig'de en fazla süreyi Göztepe kalecisi Lis aldı
Göztepe'nin tecrübeli kalecisi Mateusz Lis, Trendyol Süper Lig'in 2025-26 sezonunda en fazla süre alan oyuncu oldu.

Sezonu 55 puanla 6. bitiren İzmir ekibinde istikrarıyla ön plana çıkan 29 yaşındaki file bekçisi, ligde 34 müsabakanın tamamında sahada kaldı.

Görev yaptığı maçlarda kalesinde 32 gol gören Polonyalı kaleci, 16 mücadelede ise rakiplerine geçit vermedi.

Deneyimli file bekçisi, 34 karşılaşmada 3 bin 60 dakika oynayarak en fazla süre alan oyuncu olmayı başardı.

Sadece 4 futbolcu tüm maçlarda forma giydi

Göztepeli kaleci Lis'in yanı sıra ligde üç futbolcu daha tüm maçlarda forma şansı buldu.

Polonyalı kalecinin takım arkadaşı Amin Cherni, bu sezon 34 maçta 3 bin 8 dakika sahada kaldı. Tunuslu futbolcu, tüm karşılaşmalara ilk 11'de başlarken 6 mücadelede oyundan alındı.

Süper Lig'in gol krallarından RAMS Başakşehir'in golcüsü Eldor Shomurodov ise 34 müsabakanın tamamında ilk 11'de sahaya çıktı. Shomurodov, turuncu-lacivertli formayla 2 bin 928 dakika oynadı. 30 yaşındaki tecrübeli oyuncu, bu sezon 22 kez rakip fileleri havalandırırken Trabzonsporlu Paul Onuachu ile sezonun en golcü ismi oldu.

Lige veda eden Hesap.com Antalyaspor'da forma giyen Kenneth Paal da 34 maçta kırmızı-beyazlı formayla boy gösterdi. Hollandalı sol bek, 32 müsabakada ilk 11'de görevlendirilirken 2 maça oyuna sonradan girdi.

En fazla futbolcu oynatan takım Konyaspor

Süper Lig'de sezonu 9. tamamlayan TÜMOSAN Konyaspor, en fazla oyuncuya şans veren takım oldu.

Yeşil-beyazlılar, lig maratonunda 43 farklı futbolcuya sahada görev verdi.

Konyaspor'u 40 oyuncuyla sezonu düşme hattının bir basamak üzerinde tamamlayan ikas Eyüpspor takip etti. Üçüncü basamakta ise 38 farklı futbolcuyla Fenerbahçe yer aldı.

Ligde sezon boyunca Beşiktaş 37, Trabzonspor da 36 farklı ismi sahaya sürdü.

En az oyuncuya şans veren ekip Alanyaspor

Trendyol Süper Lig'de en az sayıda futbolcuya şans veren ekip, Corendon Alanyaspor olarak kayıtlara geçti.

Akdeniz temsilcisi, teknik direktör Joao Pereira yönetiminde ligdeki müsabakalarda 26 farklı oyuncuyu görevlendirdi.

Alanyaspor'u RAMS Başakşehir ve Çaykur Rizespor 27'şer futbolcuyla takip etti.

Galatasaray'da Günay Güvenç kararı verildi! İşte yeni kaleci

Günay Güvenç'in Galatasaray'dan ayrılacağı yönündeki spekülasyonlara Okan Buruk'un yardımcısı İrfan Saraloğlu, 'Kendisi gitmek istemediği sürece bizimle' diyerek set çekti

21.05.2026 20:08:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Günay Güvenç kararı verildi! İşte yeni kaleci
Galatasaray'da Günay Güvenç kararı verildi! İşte yeni kaleci
Galatasaray'da Günay Güvenç'in takımdan ayrılacağı ve yerine daha genç bir kaleci transfer edileceği yönünde iddialar var. Ancak bu spekülasyonlara tamamen set çeken bir açıklama geldi.






Teknik direktör Okan Buruk'un sağ kolu, yardımcı antrenör İrfan Saraloğlu, Günay Güvenç'in geleceğine dair tartışmaları bitiren net açıklamalar yaptı:

- Günay Güvenç bizim için çok önemli bir kaleci. Kendisi ayrılmadığı sürece bizimle devam edecek. Uğurcan olmadığı zaman bizi taşıyabilecek bir kalecimiz var diye düşünüyorum.






Bu arada Galatasaray'da transfer planlamasında gençleşme operasyonunun adresi ise dış transfer değil, iç kaynaklar oldu. Sezonu Eyüpspor'da kiralık olarak tamamlayan ve tecrübe kazanan genç Jankat Yılmaz geri dönecek.

Antonio Conte elendi, İsmail Kartal öne çıktı

Fenerbahçe’de Hakan Safi’nin 'Türkiye’yi tanıyan hoca' hamlesiyle Conte dahil dünya yıldızları liste dışı kalırken; camiayı ve ligi en iyi bilen isimlerin başında gelen İsmail Kartal bir anda teknik direktörlük yarışında en güçlü aday konumuna yükseldi

21.05.2026 19:59:00
Haber Merkezi
Antonio Conte elendi, İsmail Kartal öne çıktı
Antonio Conte elendi, İsmail Kartal öne çıktı
Başkan adayı Hakan Safi, Fenerbahçeli taraftarların merakla beklediği teknik direktör profiline dair çok net bir çizgi çekti:

- Türkiye'yi bilen bir hoca getireceğiz. Bu hoca işinin ehli olacak.






Bu sözler transfer masasında kartların yeniden dağıtılmasına yol açtı. Bu açıklamayla birlikte, Süper Lig gerçeğini tanımayan ve adaptasyon süreci yaşayabileceği düşünülen birçok yabancı çalıştırıcı bir anda saf dışı kaldı.






Fenerbahçe'de ilk olarak Antonio Conte ismi gündemden düştü. Listenin en fiyakalı isimlerinden biri olan İtalyan teknik adam, Türkiye ligi deneyimi olmadığı için rafa kalktı.

Pioli, Enzo Maresca ve Felipe Luis de Safi'nin "Türkiye'yi bilme" kriterine takılarak elendi.






Hakan Safi'nin "hem işinin ehli hem de Türkiye'yi tanıyan" tarifi, akıllara hemen tanıdık bir simayı getirdi: Jorge Jesus.

"Türkiye'yi bilmek ve işinin ehli olmak" denince, camianın evladı İsmail Kartal ismi de bir kez daha çok güçlü bir şekilde öne çıktı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.