logo
04 TEMMUZ 2026

Üç Büyüklerin değil Trabzonspor'un dediği oldu

İstanbul devlerinin yabancı kuralını esnetme çabası, Trabzonspor liderliğindeki Anadolu barikatına çarptı

04.07.2026 11:48:00
Haber Merkezi
 
Üç Büyüklerin değil Trabzonspor'un dediği oldu
Üç Büyüklerin değil Trabzonspor'un dediği oldu
İstanbul devlerinin yabancı kuralını esnetme çabası, Trabzonspor liderliğindeki Anadolu barikatına çarptı.

Kulüpler Birliği Başkanı Ertuğrul Doğan'ın "Değişiklik istiyoruz" çıkışına rağmen, kendi kulübü Trabzonspor; Göztepe, Rizespor ve Kasımpaşa ile birlikte "Planımızı 10+4'e göre yaptık" diyerek değişimi veto etti.

Muhalif kulüplerden güç alan TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu son noktayı koydu. Süper Lig'de revizyon umutları tamamen tükendi, devlerin değil Trabzonspor'un dediği oldu.

Süper Lig'de büyük tartışmalara neden olan yabancı oyuncu kuralında son sözü Trabzonspor ve beraberindeki Anadolu kulüpleri söyledi. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kuralın değiştirilmesi yönündeki baskılarına rağmen, TFF mevcut 10+4 sistemini değiştirmedi. Devlerin gücü, Trabzonspor'un başını çektiği bloku yıkmaya yetmedi.







4 TAKIMIN GÜCÜ ETKİSİNDE

Sürecin en dikkat çekici detayı ise Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ertuğrul Doğan'ın, "Süpe Lig kulüpleri kuralın değişmesini istiyor" açıklaması yapmasına rağmen kapalı kapılar arkasında 10+4 kuralına destek vermesi oldu. Bordo-mavili ekibe Göztepe, Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa da tam destek verdi.







LOBİNİN GÜCÜ ORTAYA ÇIKTI

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, perde arkasında yaşananları açık bir dille itiraf etti. Yıldırım, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kendisine önce kuralın değişeceğini söylediğini belirterek, "Ancak bazı kulüpler bu değişikliğe karşı çıkmış ve 10+4 kuralının devam etmesini istemiş. Bu nedenle kural değişmedi" ifadeleriyle lobinin gücünü gözler önüne serdi.







STRATEJİ ARTIK DEĞİŞMEYECEK

Bu kararlı duruş, yabancı kuralını zaten esnetmek istemeyen TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da elini güçlendirdi. Arkasında güçlü bir kulüp desteği bulan Hacıosmanoğlu, geri adım atmayarak statüyü aynen korudu. Kulüplerin artık bu sezon için 10+4 kuralında bir revize beklentisi veya ümidi kalmadı. Transfer stratejileri tamamen bu kurala göre şekillenecek.

Kante'nin büyük düşüşünün nedeni belli oldu

Dünya Kupası’nda 1 dakika bile süre alamayan N'Golo Kante’nin Fransa sırrı çözüldü...

04.07.2026 11:43:00
Haber Merkezi
 
Kante'nin büyük düşüşünün nedeni belli oldu
Kante'nin büyük düşüşünün nedeni belli oldu
Dünya Kupası'nda 1 dakika bile süre alamayan N'Golo Kante'nin Fransa sırrı çözüldü...

Didier Deschamps, tecrübeli yıldızın Türkiye'ye transfer olduktan sonra efektif oyun süresi, şok pres ve yüksek yoğunluklu koşu gibi elit taktiksel pratiklerini tamamen kaybettiğini raporladı. Fransa cephesinde, Süper Lig'deki düşük pas temposu ve kopuk takım boylarının Kante'yi geriye götürdüğü; Suudi Arabistan'daki fiziksel kalitenin bile Türkiye'nin üzerinde olduğu gerçeği şok etkisi yarattı.







Fransa Milli Takımı'nın orta saha motoru N'Golo Kante'nin Dünya Kupası'nda bir dakika bile süre alamaması, Fransız futbol kamuoyunda taktiksel bir deprem yarattı. Mart ve haziran aylarındaki hazırlık maçlarında sürekli sahaya çıkan ve geçiş oyununu yöneten Kante'nin turnuvada kulübeye hapsedilmesi, Deschamps'ın "kalite" duvarına çarptı.






TAKTİKSEL DİSİPLİN YOK

Fransa cephesinde yüksek sesle konuşulan analizler, Süper Lig'in taktiksel ve fiziksel seviyesinin Suudi Arabistan liginin bile altında kaldığını iddia ediyor. Deschamps'ın Kante'yi kadroya almasına rağmen sahaya sürmemesinin arkasında, Süper Lig'deki düşük efektif oyun süresi ve taktiksel disiplin eksikliği yatıyor.

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, İsveç maçından önce "Kante'nin kas problemi değil ancak bir sorunu var" diyerek üstü kapalı bu iddiayı körüklemişti.







FUTBOL PRATİĞİNİ KAYBETTİ

Fransa teknik heyetine göre Kante, Türkiye'ye transfer olduktan sonra elit seviyenin gerektirdiği  şok pres ve üçüncü bölge dinamizmini kaybetti. Süper Lig'deki kopuk takım boyları ve düşük pas temposu yüzünden, deneyimli oyuncunun üst düzey futbol pratiği tamamen köreldi.

SUUDİ ARABİSTAN'IN GERİSİNDE

Madalyonun diğer yüzünde ise Suudi Arabistan kıyaslaması var. Kante'nin Arabistan'da oynarken yüksek yoğunluklu koşu mesafelerini koruduğu ve milli takımda sırıtmadığı hatırlatılıyor. Ancak Türkiye'deki futbol ikliminin, oyuncunun en güçlü kası olan "merkezde top kapıp dikine hızlı oynama" yeteneğini körelttiği; Süper Lig'in taktiksel boşluklarının Kante'yi tembelliğe ittiği savunuluyor.







YILDIZLARI KÖRELTEN LİG

Sonuç olarak Fransa, Dünya Kupası gibi oyun hızının ve atletizmin zirve yaptığı bir sahnede Kante'nin mevcut fiziksel ve taktiksel verileriyle sahada kalamayacağına karar verdi. Turnuva boyunca 1 dakika bile süre alamayan 35 yaşındaki yıldızın bu durumu, Süper Lig'in uluslararası alandaki taktiksel gerilemesini ve "yıldız oyuncuları körelten lig" imajını bir kez daha tescillemiş oldu.

Beşiktaş'ın karşısında kimler var?

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de sol kanat rotasyonu baştan aşağı yenileniyor

04.07.2026 11:14:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın karşısında kimler var?
Beşiktaş'ın karşısında kimler var?
Arsenal'de sol kanat operasyonu başlıyor. Sözleşmesi ve geleceği belirsiz olan 31 yaşındaki Leandro Trossard için Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe pusuda beklerken, İngiliz devinin alternatifleri de netleşti.






İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de sol kanat rotasyonu baştan aşağı yenileniyor. Takımın en zayıf halkası olarak görülen bu bölgede Leandro Trossard ve Gabriel Martinelli'nin geleceği belirsizliğini korurken; yaşanan bu hareketlilik Beşiktaş başta olmak üzere Süper Lig devlerini yakından ilgilendiriyor.

Geçtiğimiz sezon Arsenal formasıyla çıktığı 50 maçta 8 gol ve 11 asistlik performans sergileyen Leandro Trossard, kritik anlarda sahneye çıkmasıyla taraftarın takdirini kazanmış durumda.







Ancak Belçikalı yıldızın 31 yaşına gelmiş olması, ayrılık ihtimallerini masaya getiriyor. Yıldız oyuncunun transferi için Türkiye'den Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe nabız yoklarken, Suudi Arabistan temsilcisi Al-Dairiyah de transfer yarışında güçlü bir rakip olarak konumlanıyor.






Sol kanattaki bir diğer isim olan 25 yaşındaki Gabriel Martinelli ise skora katkı anlamında Trossard ile benzer bir grafik çizse de Avrupa devlerinin dikkatini çekmiş durumda. Genç oyuncunun adı Bayern Münih ve Paris Saint-Germain ile ciddi şekilde anılıyor. Arsenal yönetiminin önümüzdeki sezon bu iki isimden sadece biriyle yola devam etmesi bekleniyor.






Londra temsilcisi, olası ayrılıkların yerini doldurmak için alternatiflerini belirledi. Kulübün radarındaki isimler şu şekilde... Christos Tzolis, Bradley Barcola ve Jeremy Monga.

Ake Fenerbahçe’ye imza attı, Independt gazetesi yazdı

Fenerbahçe, savunma hattını dünya çapında bir isimle güçlendirerek yılın en çok ses getiren transferlerinden birine imza attı

04.07.2026 11:09:00
Haber Merkezi
 
Ake Fenerbahçe’ye imza attı, Independt gazetesi yazdı
Ake Fenerbahçe’ye imza attı, Independt gazetesi yazdı
Fenerbahçe, Manchester City'nin Hollandalı stoperi Nathan Aké ile sözleşme imzalandığını açıklarken; sözleşmesinin son yılına giren 31 yaşındaki oyuncuyu bu yaz bonservisle elden çıkarmak isteyen İngiliz devi, transferi para kazanmak adına 'son gerçek şans' olarak görüyor.






Fenerbahçe, savunma hattını dünya çapında bir isimle güçlendirerek yılın en çok ses getiren transferlerinden birine imza attı. Sarı-lacivertli kulüp, Manchester City'nin Hollandalı stoperi Nathan Aké ile anlaşma sağlandığını resmen duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda forma giyen Aké'nin, izin döneminin ardından takımın Avusturya'daki antrenman kampına katılacağı belirtildi.






Fenerbahçe'nin resmi duyurusuna rağmen Manchester City cephesinden henüz resmi bir onay gelmedi. Ancak İngiliz basınından The Independent'ın haberine göre, iki kulüp arasındaki görüşmeler olumlu bir seyirde ilerliyor ve transferin tamamlanması an meselesi.






Sözleşmesinin son yılına giren 31 yaşındaki Hollandalı savunmacıyı bu yaz elden çıkarmak isteyen İngiliz devi, oyuncudan bonservis geliri elde edebilmek adına bu transferi "son gerçek şans" olarak değerlendiriyor. City, 2021 yılında Bournemouth'tan 41 milyon sterlin gibi rekor bir bedelle kadrosuna kattığı Aké'den zarar etmek istemiyor. Manchester City formasıyla 177 maça çıkıp 10 gol kaydeden ve kazanılan tarihi üç kupalı (Treble) sezonda önemli pay sahibi olan Aké, geçtiğimiz sezon ise gözden düştü.






Deneyimli stoper, sezon genelinde 32 maçta süre almasına rağmen Premier Lig'de yalnızca 6 kez ilk 11'de şans bulabildi. Kadroda Josko Gvardiol, Marc Guéhi, Rúben Dias ve performansı hızla yükselen Abdukodir Khusanov'un gerisinde kalarak 5. tercih konumuna düşen Aké için Türkiye macerası resmen başlamak üzere.

Greenwood açık artırmaya çıkarıldı

Fenerbahçe'nin kapısından dönen Mason Greenwood transferinde tam bir pembe dizi yaşanıyor

04.07.2026 11:02:00
Haber Merkezi
 
Greenwood açık artırmaya çıkarıldı
Greenwood açık artırmaya çıkarıldı
Fenerbahçe'nin kapısından dönen Mason Greenwood transferinde tam bir pembe dizi yaşanıyor. Fabrizio Romano, İngiliz yıldızın son anda yatan transferinin perde arkasını ve Avrupa devlerinin 50 milyon Euro'luk savaşını yazdı.






Transfer piyasasının en hareketli isimlerinden biri olan Mason Greenwood'un geleceği tam bir yılan hikayesine döndü. Fenerbahçe'nin kapısından dönen İngiliz yıldız için Avrupa devleri ve Suudi kulüpleri sıraya girerken, transferin perde arkasından çarpıcı bir "seçim" detayı çıktı.

Fabrizio Romano'nun paylaştığı bilgilere göre, transfer sürecinde yaşanan sıcak gelişmeler şöyle...







Mason Greenwood, Fenerbahçe'ye imza atmaya çok yaklaşmıştı. Ancak sarı-lacivertli kulüpte yaşanan başkanlık yarışı transferin kaderini değiştirdi. Hakan Safi'nin başkanlık seçimini kaybetmesinin ardından bu tarihi transfer son anda iptal oldu.






İngiliz kanat oyuncusu için bonservis bedelini belirleyen Marsilya, kapıyı 50 milyon €'nun üzerinde bir rakamla açtı. Fransız kulübü, oyuncuyu en yüksek fiyata satabilmek için adeta bir açık artırma stratejisi yürütüyor. Marsilya; Atlético Madrid veya Juventus gibi devlerin resmi olarak devreye girmesini umut ediyor.

Fransız ekibi, Suudi Arabistan kulüplerinden gelecek astronomik tekliflerle kârını maksimuma çıkarmayı hedefliyor.







Fenerbahçe'nin ısrarını sürdürdüğü bu süreçte, yarışa Serie A'dan yeni bir rakip dahil oldu. Roma, başarılı oyuncuyu kadrosuna katmak için ilk resmi teklifini hazırlıyor. İtalyan ekibi henüz Marsilya ile doğrudan temasa geçmese de kısa süre içinde masaya oturmaya hazırlanıyor.

Trabzonsporlu Cabral, Arjantin'e kök söktürdü

Trabzonspor'un Benfica'dan transfer ettiği Sidny Cabral, Yeşil Burun Adaları formasıyla Arjantin karşısında devleşti

04.07.2026 10:55:00
Haber Merkezi
 
Trabzonsporlu Cabral, Arjantin'e kök söktürdü
Trabzonsporlu Cabral, Arjantin'e kök söktürdü
Trabzonspor'un Benfica'dan transfer ettiği Sidny Cabral, Yeşil Burun Adaları formasıyla Arjantin karşısında devleşti. Tangocuların yıldızlarına sahayı dar eden, üzerine bir de gol atan 23 yaşındaki sol bek, sergilediği performans ve müthiş istatistikleriyle parmak ısırttı.






Trabzonspor'un Benfica'dan kadrosuna kattığı genç sol bek Sidny Cabral, Yeşil Burun Adaları formasıyla dünya devi Arjantin karşısında adeta şov yaptı. Takımının attığı gollerden birine altına imzasını atan Cabral, sergilediği performansla Thiago Almada ve Nico Gonzalez gibi yıldızlara nefes aldırmadı. 120 dakika sahada kalan başarılı oyuncu, kaleci Vozinha'nın ardından maçın en iyi ikinci ismi seçildi.






Arjantin karşısında maça ilk 11'de başlayan ve sol kanadı tek başına domine eden Cabral, savunma performansıyla göz doldurdu. Maç boyunca 6 savunma hamlesi yapan, 3 tehlike engelleyen ve 2 şut bloklayan 23 yaşındaki sol bek, girdiği 9 ikili mücadelenin 4'ünü kazandı. Koca maçta sadece 1 kez çalım yiyen oyuncu, defansif disipliniyle tam not aldı.






Savunmadaki başarısını oyun kurulumuna da yansıtan bordo-mavililerin yeni transferi, 80 kez topla buluştuğu mücadelede %93 genel pas isabeti (42/45) yakaladı. Cabral'ın asıl fark yarattığı nokta ise rakip yarı sahadaki %90'lık (26/29) isabet oranı oldu.






Takımını hücuma taşıma görevini de üstlenen başarılı sol bek, toplamda 186.2 metre top taşırken, yaptığı en uzun dikine driplingde 22.3 metre katetti. Çektiği 2 isabetli şutta 1.06'lık kaliteli bir gol beklentisi (xGOT) yakalayan Cabral, attığı şık golle de gecenin kahramanı oldu.

Osimhen cephesinden açıklama: Lang gelmek için can atıyor

Devre arasında Napoli'den kiralanan Noa Lang, sezon sonunda Galatasaray'dan ayrılmıştı. Osimhen'in yakın arkadaşı Buchi Laba, Lang'ın geri dönmek için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu söyledi

03.07.2026 13:00:00
Haber Merkezi
 
Osimhen cephesinden açıklama: Lang gelmek için can atıyor
Osimhen cephesinden açıklama: Lang gelmek için can atıyor
Galatasaray kış döneminde Napoli'den Noa Lang'ı kiralık olarak kadrosuna katmıştı. Sarı-Kırmızılılar, 30 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmadı. Lang kulüpten ayrılarak Dünya Kupası'na gitti. Ancak Hollanda Milli Takımı'nda hayal kırıklığı yaşayarak elendi...






KALMAK İSTEMİYOR

27 yaşındaki sol kanat oyuncusunun Napoli'yle 30 Haziran 2030 tarihine kadar sözleşmesi var. Ancak İtalyan ekibinde kalmak istemiyor. Bu arada Hollandalı futbolcunun transferiyle ilgili kritik bir açıklama geldi. Osimhen'in gazeteci arkadaşı Buchi Laba, Lang'ın Galatasaray'a gelmek istediğini söyledi.






NAPOLİ'NİN BEKLENTİSİ

Laba, "Lang, Galatasaray'a geri dönmek için can atıyor. Ancak buradaki en büyük sorun, Napoli'nin bonservis beklentisi... Eğer çok yüksek bir para talep ederlerse, işler zorlaşabilir" ifadelerini kullandı. Şu anda Lang'la Fiorentina yakından ilgileniyor. Napoli, onunla ilgili kararını kısa süre içinde verecek.

Fenerbahçe'nin yeni forveti Talisca! İşte en kötü senaryo

Kadrosunda yabancı fazlalığı bulunan, UEFA'dan ceza alan ve harcama limitlerinde sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'de çok konuşulacak gelişmeler yaşanabilir. Şu anda transferler tıkanmış durumda... Taraftarlar, Vedat Muriqi sonrası yeni forveti istiyor. Ancak hiç beklemedikleri bir durumla karşılaşabilirler

03.07.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin yeni forveti Talisca! İşte en kötü senaryo
Fenerbahçe'nin yeni forveti Talisca! İşte en kötü senaryo
Fenerbahçe'de sezonun ilk transferi Vedat Muriqi olmuştu. Tecrübeli forvetin sakatlığı ise can sıktı. Şampiyonlar Ligi elemesinde Vedat yerine Talisca'nın görev yapması bekleniyor. Ancak Brezilyalı yıldızın sezonun geri kalanında da santrfor alternatifi olması mümkün!






AYRILMALARI GEREK

10+4'lük yabancı kontenjanı kararı sonrasında Fenerbahçe'nin birçok oyuncuyla yolları ayırması gerekiyor. UEFA da "kadro maliyet sınırı" sebebiyle Sarı-Lacivertliler'e 7 milyon euro ceza vermişti. Problemler bunlarla sınırlı değil... Ayrıca harcama limitlerinde sıkıntı yaşanıyor.






SATILMASI DURUMUNDA

Taraftarlar, Vedat Muriqi sonrasında yeni yıldız forvetini bekliyor. Ancak sezonun geri kalanında Talisca bu pozisyonda görev yapabilir. Sambacının, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City Kulübü'ne satılabileceği de konuşuluyor. Satış gerçekleşirse, bu para yeni santrforda kullanılacak. Öte yandan Sidiki Cherif'in kiralanma ihtimalinin hayli yüksek olduğu belirtildi.

Galatasaray işi bitiriyor! Okan Buruk'un hayali gerçek oluyor

Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk'un uzun süredir ısrarla kadrosunda görmek istediği dünyaca ünlü Fransız orta saha Adrien Rabiot için transfer taarruzu başlattı. Şampiyonlar Ligi'nde oynama şartı bulunan yıldız oyuncu için yürütülen gizli operasyonda bu kez somut adımlar çok daha hızlı ama gizliden gizliye atılıyor.
 

03.07.2026 12:29:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray işi bitiriyor! Okan Buruk'un hayali gerçek oluyor
Galatasaray işi bitiriyor! Okan Buruk'un hayali gerçek oluyor
Galatasaray yönetimi Okan Buruk'un eski göz ağrısı Adrien Rabiot için gözlerden uzak, sessiz ve derinden bir operasyon yürütüyorç Sarı-kırmızılı yönetim, teknik direktör Okan Buruk'un kadrosunda görmeyi uzun süredir çok istediği Fransız orta saha oyuncusunu renklerine bağlamak adına bu kez çok daha agresif bir süreç yürütüyor.






OKAN BURUK'UN ESKİ GÖZ AĞRISI

Deneyimli teknik adam Okan Buruk'un daha önceki transfer dönemlerinde de defalarca listesinin ilk sıralarına yazdığı Rabiot, sarı-kırmızılıların orta saha kurgusundaki en büyük hayali konumunda. Yönetimin bu transfer için kararlı bir adım atması, Buruk'un uzun süredir beklediği ideal kadro planlamasını gerçeğe dönüştürmeye çok yakın olduğunu gösteriyor.






ELİT SEVİYEDE KALMAK İSTİYOR

Geleceğiyle ilgili henüz kesin bir karar vermeyen Adrien Rabiot'nun önceliği, kariyerini Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek iddialı bir takımda sürdürmek. Bu kriter, elit düzeyde kalmak isteyen yıldız oyuncunun yeni rotasını belirlemesindeki en önemli etken olarak öne çıkıyor.






MILAN VE NAPOLI'DEN YALANLAMALAR

Avrupa transfer piyasasında Milan ve Napoli gibi İtalyan devlerinin adı Fransız oyuncuyla anılsa ve kulüplerden taktiksel yalanlamalar gelse de Türkiye seçeneği her geçen gün daha güçlü bir ihtimal haline geliyor. Galatasaray, hem Şampiyonlar Ligi hedefiyle hem de oyuncuya sunacağı projeyle bu yarışta elini güçlendiriyor.

Aziz Yıldırım'ı kendisine hayran bıraktı: Bir tane şöyle adam getiremediniz

Kongo DC - İngiltere maçında izlediği Cipenga'ya hayran kalan Aziz Yıldırım, "Bir tane şöyle adam mı getirdiniz?" diyerek Oğuz Çetin'e ve 50 milyon Euro'luk Greenwood transferine adeta isyan etti. Dünya Kupası sırasında Lukaku'yu "pehlivan" diye yerden yere vuran, Ake'yi ise "cüce" diye veto eden başkanın radarına giren 9 numaranın, son iki transfer döneminde Anadolu kulüplerine bedava önerildiği ancak kimsenin yüzüne bakmadığı ortaya çıktı!

03.07.2026 12:25:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım'ı kendisine hayran bıraktı: Bir tane şöyle adam getiremediniz
Aziz Yıldırım'ı kendisine hayran bıraktı: Bir tane şöyle adam getiremediniz
Transfer yapamadığı için eleştirilen Fenerbahçe'nin efsane başkanı Aziz Yıldırım, Kongo DC-İngiltere maçını izlerken sergilediği performansla dikkat çeken Kongo DC'nin sol açığı Cipenga'ya hayran kaldı. Oyuncunun hırsı ve etkili oyunundan etkilenen Yıldırım, futbol aklı olarak göreve getirdiği Oğuz Çetin'e sitem ederek, "Bir tane şöyle adam mı getirdiniz?" diyerek transfer politikasını sert bir dille eleştirdi.






GREENWOOD ÜZERİNDEN DARBE VURDU

Yıldırım, yüksek bütçeli transferlerin kulübe her zaman fayda sağlamadığını vurgulayarak, Marsilya'dan 50 milyon Euro piyasa değeriyle transfer edilmesi istenen Mason Greenwood üzerinden de bir eleştiri sundu. Yıldırım, "50 milyon Euro'luk Greenwood'u getirmek iyi mi oluyor?" diyerek, astronomik maliyetli yıldızlar yerine daha mücadeleci ve nokta atışı isimlerin aranması gerektiğini savundu.






LUKAKU VE AKE'Yİ DE ELEŞTİRMİŞTİ

Bu çıkış, Aziz Yıldırım'ın geçmişteki ikonik transfer vizyonunu ve oyuncu değerlendirmelerini akıllara getirdi. Başkan, Dünya Kupası maçlarını izlerken Romelu Lukaku için "Pehlivan gibi maşallah" diyerek fiziki yapısını sert şekilde eleştirmiş; Hollandalı savunmacı Nathan Ake'yi ise "Cüce stoper mi olur?" diyerek tamamen boyu ve fiziksel dezavantajları nedeniyle veto etmişti.






SON 2 SEZONDUR ANADOLU'YA ÖNERİLİYOR

Yıldırım'ın hayran kaldığı Kongo DC'nin 9 numara giyen sol açığı Cipenga'nın ise Süper Lig'in kapısından defalarca döndüğü ortaya çıktı. Son iki transfer döneminde menajerler vasıtasıyla Anadolu'da pek çok kulübe bonservissiz olarak önerilen ancak hiçbir takımın radarına girmeyi başaramayan Cipenga, turnuvadaki performansıyla Türkiye'deki kulüplerin nasıl bir fırsat kaçırdığını gözler önüne serdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.