logo
13 EYLÜL 2026

Üç kıta birleşti, FIFA Başkanını yaylım ateşine tuttu!

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) ve Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF), ortak bir açıklama yayımladı

10.08.2026 20:09:00
Haber Merkezi
 
Üç kıta birleşti, FIFA Başkanını yaylım ateşine tuttu!
Üç kıta birleşti, FIFA Başkanını yaylım ateşine tuttu!
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) ve Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF), ortak bir açıklama yayımlayarak FIFA Başkanı Gianni Infantino'yu ve yönetim şeklini çok sert bir dille eleştirdi.

Dünya Kupası'nın ticari haklarını satma planının ardından başlayan krizde, üç büyük konfederasyon Infantino'nun "aldatma yoluyla güveni kırdığını" ve kendisini futbolun ortak yapısının üzerinde konumlandırdığını savundu.

Proje tepki çekti, boykot gündeme geldi



Futbol dünyasındaki bu büyük çatlak, FIFA'nın Dünya Kupası ve Kulüpler Dünya Kupası gibi dev turnuvaları işletmesi için "FIFA Forward Enterprise" (FFE) adıyla yeni bir ticari şirket kurma planıyla başladı.

FIFA, bu şirket için 20 milyar dolarlık değerleme üzerinden 4,2 milyar dolara kadar özel yatırımcı kaynağı sağlamayı hedefliyordu.

Kabul edilmesi halinde üye federasyonlara tek seferlik 20 milyon dolar ödeme ve dönem bütçelerinde ciddi artışlar vaat edildi.

Ancak bu finansal teklif konfederasyonları ikna etmeye yetmedi. UEFA projenin ardından Dünya Kupası'nı boykot etme seçeneğini masaya getirdi ve tepkilerin büyümesi üzerine plan rafa kaldırıldı.

"Liderlik bir mülk değildir"



UEFA, AFC ve CONCACAF başkanlarının ortak bildirisinde, futbolun şahıslara değil, paydaşlara ait olduğu vurgulanarak, Infantino'nun "kolektif yapının üzerine çıktığı" ve "güven ihlali" yaptığı belirtildi. Liderliğin bir hizmet görevi olduğunun altı çizilen metinde, tek adam yönetimi eleştirildi.

Bağımsız inceleme talebi ve belge uyarısı



Konfederasyonlar, kapalı kapılar ardındaki toplantıları eleştirerek, krizin iç raporla değil, bağımsız üçüncü taraflarca incelenmesini talep etti.

Ayrıca UEFA, FIFA'ya proje belgelerini imha etmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Bu krizin, Infantino'nun geleceğini ve konfederasyonlar arası ilişkileri uzun süre etkilemesi bekleniyor.

Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi


 
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Gyula Zsivotzky Ulusal Atletizm Merkezi'nde düzenlenen Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nın ilk gününde dünya rekoru kırılamadı. İlk gün herhangi bir kategoride 'yılın en iyi derecesi' de çıkmadı. Dün gece birçok dalda yarı finaller yapıldı.

12.09.2026 07:56:00 / Güncelleme: 12.09.2026 08:04:40
Yaşar Cebesoy
 
Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi
Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Gyula Zsivotzky Ulusal Atletizm Merkezi'nde düzenlenen Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nın ilk gününde dünya rekoru kırılamadı. İlk gün herhangi bir kategoride 'yılın en iyi derecesi' de çıkmadı. Dün gece birçok dalda yarı finaller yapıldı.

Kadınlar Yüksek Atlamada Ukraynalı Yaroslava Mahuçik, 1 metre 99 santimetre ile altın madalyaya ulaştı. Mahuçik'in bu yıl 2.03'lük derecesi vardı!

Erkekler Sırıkla Yüksek Atlamada ise İsveçli Armand Duplantis (fotoğrafta) 6.20 ile şampiyon olurken, Yunan atlet Karalis 6.15 ile ikinci sırada yer aldı. Duplantis bu yıl 6.31 ile dünya rekoru kırmıştı, Karalis ise 6.20 ile en iyi derecesini yapmıştı.

Kadınlar 100 Metre Engelli de ise dünya rekortmeni Amerikalı Masai Russell 12.22 ile, Erkekler 110 Metre Engellide ise Amerikalı Ja'Kobe Tharp 12.94 ile altın madalya kazandı.

Erkekler 5 Bin Metreyi ise Jakob Ingebrigtsen 12.59.24 ile kazandı. Norveçli atlet bu yıl en iyi derecesini koştu. Bu yıl 12.47.62 ile yılın en iyi derecesine imza atan Etiyopyalı atlet Addisu Yihune yarışı bitiremedi.

Beklenen yarışlar bugün

Erkekler ve kadınlar 400 Metrede, kadınlar 800 Metrede dün yarı finaller koşuldu. Bu kategorilerde finaller bu akşam yapılacak. Kadınlar ve erkekler 100 Metre finalleri de bu akşam koşulacak. Kadınlar finali 21.38'de, erkekler finali ise 21.49'da... 

Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu’nda Erzurumspor FK’yı 3-0 mağlup ederek üst üste önemli bir galibiyete imza attı

11.09.2026 22:05:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu
Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda Erzurumspor FK'yı 3-0 mağlup ederek üst üste önemli bir galibiyete imza attı.

Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe derbisinin ardından aldığı bu galibiyetle puanını 12'ye yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna yerleşti.

Beşiktaş, Süper Lig'de zirve yürüyüşünü sürdürüyor. Ligin 5. haftasında Erzurumspor FK'yı konuk eden siyah-beyazlı ekip, sahadan 3-0 galip ayrılarak taraftarına büyük sevinç yaşattı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş, oyunun kontrolünü büyük ölçüde elinde tuttu. Özellikle orta sahada Orkun Kökçü ve Salih Özcan üzerinden oyunu yönlendiren Kartal, hücumdaki etkinliğiyle Erzurumspor savunmasına zor anlar yaşattı.

Beşiktaş, mücadele boyunca hem oyun üstünlüğünü hem de skor avantajını koruyarak 90 dakika sonunda farklı galibiyete ulaştı.

DERBİ GALİBİYETİNİN ARDINDAN ZİRVE



Siyah-beyazlılar, bir önceki hafta Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ederek büyük moral kazanmıştı. Erzurumspor karşısında alınan 3 puanla birlikte Beşiktaş'ın ligdeki galibiyet sayısı da 4'e yükseldi.

Sezona Eyüpspor galibiyetiyle başlayan Beşiktaş, Alanyaspor karşısında aldığı yenilginin ardından Çorum FK'yı 6-2, Fenerbahçe'yi ise 2-1 mağlup etmişti.

KARTAL ZİRVEDE

Erzurumspor karşısında alınan 3-0'lık galibiyetle puanını 12'ye çıkaran Beşiktaş, maç fazlasıyla Süper Lig'in zirvesine çıktı.

Siyah-beyazlılar böylece son haftalardaki çıkışını da sürdürmüş oldu. Özellikle derbi galibiyetinin ardından gelen farklı Erzurumspor galibiyeti, Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışındaki iddiasını güçlendirdi.

Erzurumspor ise 4 puanda kaldı. Mavi-beyazlı ekip sezonun ilk dört haftasında Amedspor ve Galatasaray'a mağlup olmuş, Gençlerbirliği ile berabere kalmış ve Konyaspor'u yenmişti.

Dolmabahçe'de 3-0'lık zaferle zirveye çıkan Beşiktaş, şimdi liderliği korumak için yoluna devam edecek. Kartal yüksek uçuyor!

İşte ilk hafta sonuçları

Galatasaray'ın 2026-27 UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasındaki rakipleri ilk hafta maçlarını tamamladı

10.09.2026 11:26:00 / Güncelleme: 10.09.2026 11:29:32
Haber Merkezi
 
İşte ilk hafta sonuçları
İşte ilk hafta sonuçları
Galatasaray'ın 2026-27 UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasındaki rakipleri ilk hafta maçlarını tamamladı. Sarı-kırmızılı takımın deplasmanda Sporting CP'ye 3-1 yenildiği haftada rakiplerin önemli bölümü sahadan galibiyetle ayrıldı.

Sporting CP: Galatasaray'ı 3-1 yendi

Galatasaray'ın ilk rakibi Sporting CP, Portekiz'de sarı-kırmızılıları 3-1 mağlup etti. Galatasaray Torreira ile öne geçmesine rağmen Sporting; Geny Catamo, Luis Suárez ve Rodrigo Zalazar'ın golleriyle geri döndü.

Barcelona: Feyenoord'u gole boğdu

Galatasaray'ın 13 Ekim'de Rams Park'ta karşılaşacağı Barcelona, ilk maçında Feyenoord'u 5-1 yenerek güçlü bir başlangıç yaptı. Raphinha iki gol atarken Lamine Yamal, Adeyemi ve Gabriel Jesus da skora katkı verdi.

PSG: Slovan Bratislava'yı dağıttı

Bir diğer güçlü rakip Paris Saint-Germain ise Slovan Bratislava karşısında adeta şov yaptı. Fransız ekibi mücadeleyi 6-1 kazandı. Ferran Torres hat-trick yaparken Dembélé iki gol kaydetti.

Aston Villa: Deplasmanda kazandı

İngiliz temsilcisi Aston Villa, Club Brugge deplasmanından 3-2 galibiyetle döndü. Villa, zorlu Belçika deplasmanında üç puanı alarak lige galibiyetle başladı.

Stuttgart: Viking'i geçti

Alman ekibi Stuttgart, Viking Stavanger'ı 3-1 mağlup etti. Ermedin Demirovic, ilk yarıda kısa süre içerisinde attığı üç golle karşılaşmaya damgasını vurdu.

Lille: Sahasında kaybetti

Galatasaray'ın rakiplerinden Lille ise kendi sahasında Real Betis karşısında 3-2 mağlup oldu. Fransız temsilcisi böylece ilk haftayı puansız kapattı.

AEK Atina: LASK karşısında kazandı

Yunanistan temsilcisi AEK Atina da Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı. AEK, LASK'ı 1-0 yenerek üç puanın sahibi oldu.

Özetle: Galatasaray'ın sekiz rakibinden 6'sı ilk haftayı galibiyetle, 2'si mağlubiyetle tamamladı. Sarı-kırmızılıların 3-1'lik Sporting yenilgisiyle başladığı lig aşamasında özellikle Barcelona ve PSG'nin farklı galibiyetleri dikkat çekti.

Galatasaray'ın ikinci maçı 13 Ekim'de Barcelona karşısında.

Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Sporting'e 3-1 mağlup oldu

10.09.2026 00:01:00
Haber Merkezi
 
Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü
Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Sporting'e 3-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar erken öne geçti ancak ikinci yarıda gelen gollere engel olamayınca Portekiz'den puansız döndü.

UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasının ilk haftasında Galatasaray, Portekiz temsilcisi Sporting ile José Alvalade Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray, 5. dakikada Gonçalo Inácio'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Sarı-kırmızılı ekip erken bulduğu golün ardından avantajını korumaya çalıştı.

Sporting ise 27. dakikada Geny Catamo'nun golüyle skoru 1-1'e getirdi. İlk yarının kalan bölümünde iki takım da gol ararken başka gol çıkmadı ve devre arasına eşitlikle girildi.

İkinci yarıda Sporting fırtınası

İkinci yarıda ev sahibi ekip oyunun kontrolünü daha fazla eline aldı. Sporting, 57. dakikada Luis Suárez'in golüyle 2-1 öne geçti.

Galatasaray henüz bu gole cevap veremeden 63. dakikada Rodrigo Zalazar sahneye çıktı. Zalazar'ın golüyle Sporting farkı ikiye çıkardı: 3-1.

Kalan dakikalarda Galatasaray farkı azaltmak için çaba gösterse de Sporting savunmasını aşamadı ve karşılaşma ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray puansız başladı

Bu sonuçla Galatasaray, 2026/27 Şampiyonlar Ligi lig aşamasına mağlubiyetle başlamış oldu. Sporting ise kendi sahasında önemli bir galibiyet elde etti.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki bir sonraki karşılaşması 13 Ekim'de Barcelona karşısında oynanacak.

Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva ile İstanbul’da oynayacağı karşılaşmanın adresi değiştirildi

08.09.2026 11:09:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı
Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva ile İstanbul'da oynayacağı karşılaşmanın adresi değiştirildi. UEFA, güvenlik gerekçesiyle mücadeleyi tarafsız sahaya aldı. Karşılaşmanın Gürcistan'ın Batum kentinde oynanması bekleniyor.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva karşılaşmasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Normal şartlarda 26 Kasım 2026'da Dolmabahçe'deki Tüpraş Stadı'nda oynanması planlanan karşılaşma, UEFA'nın güvenlik değerlendirmesinin ardından İstanbul'dan çıkarıldı. Mücadelenin Gürcistan'ın Batum kentinde oynanacağı bildirildi.

GEREKÇE: GÜVENLİK

Kararın temel gerekçesinin güvenlik endişeleri olduğu belirtildi. Özellikle İsrail takımlarının Avrupa kupalarında oynadığı karşılaşmalarda güvenlik risklerinin UEFA tarafından daha yüksek seviyede değerlendirildiği görülüyor.

Batum'daki karşılaşmada stat çevresi, takım kafileleri, taraftar girişleri ve ulaşım güzergâhlarında geniş güvenlik önlemleri alınması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ İÇİN SAHA AVANTAJI YOK

Kararın en dikkat çekici sonucu ise Beşiktaş'ın kendi sahasında oynama avantajını kaybetmesi.

Dolmabahçe'de binlerce taraftarının önüne çıkması beklenen siyah-beyazlı ekip, UEFA'nın güvenlik kararı nedeniyle karşılaşmayı başka bir ülkede oynamak zorunda kalacak.

Üstelik bu durum Beşiktaş açısından ilk kez yaşanmıyor. Siyah-beyazlı takım, 2024 yılında Maccabi Tel Aviv karşılaşmasını da güvenlik gerekçesiyle İstanbul dışında oynamıştı. O maç Macaristan'ın Debrecen kentinde ve seyircisiz oynanmıştı.

UEFA'NIN KARARI TARTIŞMA YARATTI

UEFA'nın güvenlik gerekçesiyle aldığı karar, "İsrail takımları söz konusu olduğunda Türkiye neden tarafsız saha uygulamasına maruz kalıyor?" tartışmasını da yeniden gündeme taşıdı.

Beşiktaş açısından ise mesele yalnızca stat değişikliği değil. Karar, takımın taraftar desteğinden ve kendi sahasında oynama avantajından mahrum kalması anlamına geliyor.

UEFA'nın resmi fikstüründe karşılaşma 26 Kasım'da Beşiktaş–Hapoel Beer Sheva maçı olarak yer alıyor.

Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!

Bordo-mavililer, teknik direktör değişikliğinin ardından Gençlerbirliği’ni farklı mağlup etti

07.09.2026 00:10:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!
Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!
Bordo-mavililer, teknik direktör değişikliğinin ardından Gençlerbirliği'ni farklı mağlup etti. Onuachu 155 gün sonra golle buluşurken, Salah yine fileleri havalandırdı. Yeni transfer Dju ise ilk maçında gol sevinci yaşadı.

Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Hüseyin Çimşir yönetimindeki ilk maçında adeta şov yaptı. Bordo-mavililer, Gençlerbirliği'ni 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek ligde yeniden moral kazandı.



Ligin ilk üç haftasında birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet alan ve 4 puan toplayan Trabzonspor, teknik heyet değişikliğinin yaşandığı haftada Gençlerbirliği karşısında etkili bir futbol ortaya koydu.

Karadeniz ekibinin gollerini Onuachu (2), Salah, Muçi ve Dju kaydetti. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 7'ye yükseltti.

ONÜÇU'DAN 155 GÜN SONRA GOL



Trabzonspor'un geçen sezon gol krallığını 22 golle tamamlayan yıldızı Paul Onuachu, Gençlerbirliği karşısında attığı iki golle bu sezonki gol hasretine son verdi.

Son golünü geçen sezonun 28. haftasında Galatasaray karşısında atan Nijeryalı santrfor, 155 gün sonra ligde yeniden gol sevinci yaşadı.

Onuachu, karşılaşmanın ilk yarısında kasığındaki problem nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. Teknik direktör Hüseyin Çimşir ise oyuncusunun sakatlığının ciddi olmadığını açıkladı.

SALAH YİNE SAHNEDE

Trabzonspor'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah, Gençlerbirliği karşısında penaltıdan attığı golle ligdeki gol sayısını 4'e yükseltti.

Sezonun ilk haftasında Kasımpaşa karşılaşmasında bordo-mavili formayla ilk kez sahaya çıkan Salah, daha sonra Başakşehir maçında iki, Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında ise bir gol kaydetmişti.

Gençlerbirliği karşısında da fileleri havalandıran yıldız oyuncu, üst üste üçüncü lig maçını da golle tamamladı.

DJU İLK MAÇINDA GOLÜNÜ ATTI

Trabzonspor'un transferin son günlerinde kadrosuna kattığı Franculino Dju da bordo-mavili formayla çıktığı ilk maçta golle tanıştı.

Karşılaşmanın 43. dakikasında Onuachu'nun yerine oyuna giren Dju, 78. dakikada Trabzonspor'un beşinci golünü kaydederek ilk maçını golle süsledi.

ÇİMŞİR: "YAVAŞ YAVAŞ YUKARIYA GİDECEĞİZ"



Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, oyuncularının gösterdiği mücadeleden memnun olduğunu söyledi.

Çimşir, "Oyuncu grubunun isteğinden, arzusundan son derece memnunum. Yavaş yavaş, adım adım yukarıya doğru gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Takımın kısa sürede değişmesinin kolay olmadığını belirten Çimşir, göreve geldikten sonra ağırlıklı olarak oyuncuların enerjisini yükseltmeye çalıştıklarını ifade etti.

Çimşir, farklı galibiyetin kendi döneminde hemen ortaya çıkan bir değişimin sonucu olmadığını vurgulayarak, "Üç günde elimde sihirli değnek yok. Bu işi yapan oyuncular. Ciddi anlamda kaliteli bir kadromuz var." dedi.

"TRABZONSPOR ÜÇ KULVARDA DA ZİRVEYİ HEDEFLEYECEK"

Trabzonspor'un bu sezon üç kulvarda da iddialı olabileceğini belirten Çimşir, bordo-mavili taraftarlara da umut veren mesajlar verdi.

Tecrübeli teknik adam, takımın uzun bir lig maratonuna girdiğini belirterek, Trabzonspor'un üç kulvarda da zirve yarışının içerisinde olacağına inandığını söyledi.

5 GOLLÜ GALİBİYETLE YENİDEN UMUT

Amed Sportif Faaliyetler deplasmanında alınan 2-1'lik yenilginin ardından Gençlerbirliği karşısında alınan 5-0'lık galibiyet, Trabzonspor açısından yalnızca üç puan anlamına gelmedi.

Onuachu'nun gol orucunu bozması, Salah'ın istikrarlı performansını sürdürmesi ve Dju'nun ilk maçında golle tanışması bordo-mavili camianın moralini yükseltti.

Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ı 3-0 yenerek finale yükselen Filenin Sultanları şampiyonluk için bugün İtalya'yla karşı karşıya gelecek

Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ı 3-0 yenerek finale yükselen Filenin Sultanları şampiyonluk için bugün İtalya'yla karşı karşıya gelecek. Karşılaşma saat 19.00'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak

06.09.2026 18:00:00
Haber Merkezi
 
 Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ı 3-0 yenerek finale yükselen Filenin Sultanları şampiyonluk için bugün İtalya'yla karşı karşıya gelecek
 Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ı 3-0 yenerek finale yükselen Filenin Sultanları şampiyonluk için bugün İtalya'yla karşı karşıya gelecek
Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ı 3-0 yenerek finale yükselen Filenin Sultanları şampiyonluk için bugün İtalya'yla karşı karşıya gelecek. Karşılaşma saat 19.00'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak.

2026 CEV Trendyol Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın Türkiye-Sırbistan yarı final karşılaşması 5 Eylül'de İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynandı.

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı setleri 25-20, 25-19 ve 25-20 kazandı.

Filenin Sultanları, turnuvaya FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi şampiyonu olarak katılıyor.

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı, şampiyonanın çeyrek finalinde Almanya'yı 3-1 mağlup etmişti.

Çeyrek Final mücadelesi İstanbul'daki Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanmıştı.

Grup aşamasında oynadığı 5 karşılaşmanın 4'ünü kazanan Türkiye, son 16 turunda ise Azerbaycan'ı 3-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırmıştı.

A Grubu'nu 4'üncü sırada tamamlayan Almanya, son 16 turunda Belçika ile karşı karşıya geldi ve zorlu mücadeleyi 3-2 kazandı.

İki takım turnuvanın grup aşamasında da karşı karşıya gelmişti. Filenin Sultanları, maçtan 3-1 galip ayrılmıştı.

B grubu, son 16 ve çeyrek finallerin bir kısı Çekya'nın Brno kentinde, C grubu Bakü'de, D grubu ise Göteborg'da oynandı.

Türkiye'nin kadrosu
Daniele Santarelli'nin yönetimindeki milli takımın kadrosu şöyle:

Pasör: Cansu Özbay, Elif Şahin
Pasör çaprazı: Melissa Vargas
Smaçör: Derya Cebecioğlu, Hande Baladın, İlkin Aydın, Saliha Şahin, Yaprak Erkek
Orta oyuncu: Deniz Uyanık, Eda Erdem Dündar, Sinead Jack-Kısal, Zehra Güneş
Libero: Eylül Akarçeşme Yatgın, Gizem Örge

Türk oyuncular 2023'teki turnuvada tüm pozisyonlarda en iyi oyuncu seçilmişti.

En iyi pasör Cansuz Özbay, en iyi pasör çaprazı Melissa Vargas, en iyi smaçör Ebrar Karakurt, en iyi orta oyuncu Zehra Güneş ve en iyi libero da Gizem Öre seçilmişti.

Vargas ayrıca turnuvanın en iyi oyuncusu seçilmişti.

Sakatlığı nedeniyle kadroya giremeyen Ebrar Karakurt dışında son turnuvada ödül kazanan tüm oyuncular bu yılki kadroda da yer alıyor.

Boluspor tarihinin en kötü başlangıcını yaptı: 6 maçta 0 puan

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Boluspor, 2026-2027 sezonunda tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaptı. 6 maçta 0 puan toplayan Bolu ekibi ligin son sırasında yer alıyor

06.09.2026 11:21:00
İhlas Haber Ajansı
 
Boluspor tarihinin en kötü başlangıcını yaptı: 6 maçta 0 puan
Boluspor tarihinin en kötü başlangıcını yaptı: 6 maçta 0 puan
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Boluspor, 2026-2027 sezonunda tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaptı. 6 maçta 0 puan toplayan Bolu ekibi ligin son sırasında yer alıyor.

Trendyol 1. Lig'in en tecrübeli ekipleri arasında yer alan Boluspor, 2026-2027 sezonunun ilk 6 haftasında sergilediği performansla kulüp tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Bolu ekibi, sergilediği performansla 2007 yılından bu yana en kötü lig başlangıcına imza attı. Ligde geride kalan 6 haftada puanla tanışamayan kırmızı-beyazlılar, 0 puanla son sıraya demir attı.

Sezona ABD'li çalıştırıcı Daniel Farrar yönetiminde büyük umutlarla giren Boluspor, ligde oynadığı 6 karşılaşmanın tamamından sahadan yenilgiyle ayrıldı. Oynadığı maçlarda rakip fileleri yalnızca 1 kez havalandırabilen Bolu takımı, kalesinde gördüğü 17 golle de hem savunma hem de hücum hattında ligin en kötü istatistiğine sahip takımı oldu.

20 sezondur kesintisiz 1. Lig'de mücadele ediyor



2007-2008 sezonundan bu yana aralıksız olarak 1. Lig'de yer alan Boluspor, içinde bulunduğumuz 2026-2027 sezonu itibarıyla ligdeki üst üste 20. sezonunu geçiriyor. Kırmızı-beyazlı kulüp, bu istatistiğiyle lig tarihinin aynı seviyede en uzun süre kesintisiz mücadele eden takımlarından biri konumunda yer alıyor. Ancak ligin en tecrübeli ekipleri arasında yer alan Boluspor'un bu sezona yaptığı kötü başlangıç, camiada ve taraftarlar arasında büyük tepkiye yol açtı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.