logo
08 MAYIS 2026

Üçüncü kez 6-1'lik yenilgi

Avusturya ile deplasmanda oynadığı hazırlık maçını 6-1 kaybeden A Milli Futbol Takımı, tarihinin en ağır yenilgilerinden birini yaşadı

27.03.2024 13:00:00 / Güncelleme: 27.03.2024 13:27:40
AA
Üçüncü kez 6-1'lik yenilgi
Üçüncü kez 6-1'lik yenilgi
Ay-yıldızlı ekip ilk yarısını 2-1 geride kapattığı karşılaşmanın ikinci yarısında kalesinde ikisi penaltıdan olmak üzere 4 gol daha gördü.

Dört gün önce de Macaristan'a deplasmanda 1-0 kaybeden Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde oynadığı ikinci hazırlık maçını da kaybetti. A Milli Takım'ın 6-1'lik Avusturya mağlubiyeti, 101 yıllık tarihinde oynadığı 624 karşılaşmada 5 ve üzeri fark yediği 15. karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Vincenzo Montella yönetiminde ilk 4 maçında yenilgi görmeyen Türkiye, Macaristan'ın ardından Avusturya'ya da kaybederek son iki maçında mağlup oldu. Son 2 maçında kalesinde 7 gol gören ay-yıldızlı ekibin bu müsabakalardaki tek golünü ise Hakan Çalhanoğlu penaltıdan kaydetti.

Üçüncü kez 6-1'lik yenilgi

A Milli Futbol Takımı, tarihinde 3. kez bir karşılaşmadan 6-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Tarihinde 6-1'lik ilk yenilgisini 12 Eylül 1926'da Polonya ile İstanbul'da oynadığı özel maçta yaşayan ay-yıldızlı ekip, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 7 Eylül 2021'de Hollanda ile deplasmanda yapılan müsabakayı da aynı skorla yitirmişti.

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde Hollanda karşısında yaşanan yenilgi, ay-yıldızlı takımın 31 yıl sonraki en farklı mağlubiyeti olarak kayıtlara geçmişti. Türkiye, Hollanda maçından önceki en farklı yenilgisini ise Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu mücadelesinde 17 Ekim 1990'da Dublin'de İrlanda Cumhuriyeti karşısında 5-0'lık sonuçla yaşamıştı.

A Milli Takım'ın en farklı mağlubiyetleri

A Milli Futbol Takımı, en farklı yenilgilerini 2 kez İngiltere, 1 kez de Polonya karşısında 8-0'lık skorlarla yaşadı.

Beşiktaş, son 5 maçta Trabzonspor’a yenilmedi

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın Trabzonspor'u konuk edecek.

08.05.2026 11:12:00
AA
Beşiktaş, son 5 maçta Trabzonspor’a yenilmedi
Beşiktaş, son 5 maçta Trabzonspor’a yenilmedi
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın Trabzonspor'u konuk edecek.

Tüpraş Stadı'nda oynanacak mücadele saat 20.00'de başlayacak.

Geçen hafta ligi 4. sırada tamamlaması kesinleşen siyah-beyazlı futbol takımı, oynadığı 32 maçta 17 galibiyet, 8 beraberlik, 7 yenilgi yaşadı ve 59 puan topladı.

Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, bu sezon son kez taraftarı karşısında boy gösterecek. Siyah-beyazlılar, Trabzonspor'u yenerek taraftarına galibiyetle veda etmek istiyor.

Sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan karşılaşma 3-3 berabere sona ermişti.

Eksikler



Beşiktaş'ta Trabzonspor müsabakasında iki oyuncu forma giyemeyecek.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Kartal Kayra Yılmaz ve Milot Rashica, maçta formasından uzak kalacak.

Salih Uçan ve Agbadou ceza sınırında

Beşiktaş'ta Trabzonspor müsabakası öncesinde iki oyuncu ceza sınırında bulunuyor.

Siyah-beyazlılarda Salih Uçan ve Emmanuel Agbadou, söz konusu karşılaşmada sarı kart görmesi durumunda ligin son haftasında oynanacak Çaykur Rizespor mücadelesinde cezalı olacak.

Beşiktaş, son 5 maçta rakibine yenilmedi



Siyah-beyazlılar, Karadeniz temsilcisiyle ligde ve kupada oynadığı son 5 maçta mağlup olmadı.

Bu süreçte Süper Lig'de 4, Türkiye Kupası'nda ise 1 kez karşılaşan tarafların randevusunda Beşiktaş 3 kez kazanırken, 2 müsabaka da berabere sonuçlandı.

Son beş maçta Trabzonspor'a karşı kaybetmeyen siyah-beyazlılar, bu karşılaşmalarda rakip ağları 11 kez havalandırırken, 7 gole ise engel olamadı.

Ligde son iki maçta kalesini korudu

Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı son iki müsabaka olan Fatih Karagümrük ve Gaziantep FK maçlarında kalesinde gol görmedi.

Bu sezon ligde 32 maç yapan siyah-beyazlılar, söz konusu müsabakaların 22'sinde topu ağlarında gördü. Beşiktaş, 10 karşılaşmada ise rakip oyuncuların gol sevinci yaşamasına izin vermedi.

Siyah-beyazlı takım, bu sezon 56 gol atarken, 36 golün fileleriyle buluşmasına engel olamadı.

Evinde 5 sezondur son iç saha maçını kazanamıyor

Beşiktaş, 5 sezondur evinde oynadığı son iç saha mücadelesinde galip gelemedi.

Taraftarına son 5 sezonda galibiyetle veda edemeyen siyah-beyazlılar, 2020-2021'de Fatih Karagümrük'e 2-1 yenildi. Sonraki iki (2021-2022, 2022-2023) sezon son iç saha maçını Konyaspor ile oynayan Beşiktaş, rakibiyle sırasıyla 1-1 ve 3-3 berabere kaldı.

2023-2024 sezonunda Hatayspor ile 2-2'lik eşitliği bozamayan siyah-beyazlılar, geçen sezon ise Çaykur Rizespor'a taraftarı önünde 2-1 mağlup oldu.

Beşiktaş, seyircisine galibiyetle veda ettiği son sezonu ise 2019-2020'de Sergen Yalçın ile yaşadı. Siyah-beyazlılar, konuk ettiği Fenerbahçe'yi taraftarı önünde 2-0 yendi.

Erzurum'un ilk kadın futbol takımı, ilk profesyonel maçına çıkıyor

Erzurum'da 2025 yılında kurulan ilk kadın futbol takımı Erzurum Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü (EÜGSK), Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Ligi'nde ilk profesyonel maçına çıkmaya hazırlanıyor

08.05.2026 10:16:00
İhlas Haber Ajansı
Erzurum'un ilk kadın futbol takımı, ilk profesyonel maçına çıkıyor
Erzurum'un ilk kadın futbol takımı, ilk profesyonel maçına çıkıyor
Erzurum'da 2025 yılında kurulan ilk kadın futbol takımı Erzurum Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü (EÜGSK), Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Ligi'nde ilk profesyonel maçına çıkmaya hazırlanıyor.

Kurulduğu ilk sezonda TFF U17 Kızlar Gelişim Ligi 30. Grup'u şampiyon tamamlayan EÜGSK, bölge finallerinde elenmesine rağmen ortaya koyduğu performansla dikkat çekmişti. Başarılarının ardından profesyonel lig için çalışmalarını sürdüren Erzurum temsilcisi, Kadınlar 3. Ligi'nde mücadele edecek.

EÜGSK, ligin ilk haftasında yarın saat 12.00'de Şenol Birol Futbol Sahası'nda Rize Yeşil Çay Spor'a konuk olacak. İki devre halinde oynanacak ligde Erzurum temsilcisi; Ardahan Kura Gençlik ve Spor, Rize Yeşil Çay Spor, Trabzon 1923 Spor Kulübü ve Trabzon Kardelen Spor ile karşı karşıya gelecek. Mavi-beyazlı ekip, önce grup liderliğini ardından ise Kadınlar 2. Ligi'ne yükselmeyi hedefliyor.

Dila Saygılı: "Takım olarak güzel işler başaracağımıza inanıyoruz"



Takım futbolcularından Dila Saygılı, ilk profesyonel maç öncesinde büyük heyecan yaşadıklarını belirterek, "Erzurum Üniversitesi Gençler Kadın Spor Takımı'nda oynuyorum. Daha önce Erzincan'da futbol oynuyordum. Kendi şehrimde kadın futbol takımı olmadığı için sürekli Erzincan'a gidip gelmek zorunda kalıyordum. Bu süreç benim için gerçekten çok zordu. Daha sonra Erzurum'da takım kurulunca çok mutlu oldum. Hocalarımız bize büyük destek veriyor. Kendi şehrimizi temsil ettiğimiz için ayrıca gururluyuz. U17'de bölge şampiyonu olduk. Şimdi ise Kadınlar 3. Ligi'nde ilk maçımıza çıkacağız. Takım olarak güzel işler başaracağımıza inanıyoruz. Antrenmanlarımız yoğun geçiyor. Erzurum'un soğuk havasında çalışmak kolay değil ama buna rağmen çok iyi hazırlanıyoruz. Benim hedefim daha iyi seviyelere gelmek, kendimi geliştirmek ve daha büyük takımlarda forma giymek. Hem takım olarak hem bireysel anlamda sürekli ilerlemek istiyoruz" dedi.

Rabia Demirtaş: "Takımıma ve hocalarıma güveniyorum"



Takım kaptanı Rabia Demirtaş da Erzurum'da kadın futbol takımının kurulmasının önemli bir adım olduğunu ifade ederek, "Bu yıl Erzurum'da kadın futbol takımının kurulması bizim adımıza çok önemli oldu. Takımı zorlu şartlarda kurduk ama çok emek verdik. Cumartesi günü sezonun ilk maçına çıkacağız. Güzel bir sezon geçirmek istiyoruz. Takımıma ve hocalarıma güveniyorum. Futbola başlamak benim için kolay olmadı. Özellikle ailelerin 'Kadın futbol mu oynar'' düşüncesini kırmak gerekiyordu. Biz aslında bunun için mücadele ettik. Şimdi kadın futboluna bakış açısının değişmeye başladığını görüyoruz. İnsanlar artık daha fazla destek oluyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Metin Yıldırım: "Hedefimiz kadın futbolunun Erzurum'da daha da yaygınlaşması"



Kulüp antrenörü Metin Yıldırım ise kadın futbolunu Erzurum'da daha yaygın hale getirmek istediklerini dile getirerek, "Öncelikle U17 takımıyla başladık. Orada elde ettiğimiz başarıların ardından neden bir kadın takımı kurulmasın diye düşündük ve 3. Lig seviyesinde takım kurduk. Cumartesi günü ilk maçımıza çıkacağız. Rizespor deplasmanında mücadele edeceğiz. U17'de aldığımız başarıları burada da sürdürmek istiyoruz. Takımımız yeni kurulmasına rağmen oyuncularımızın özverisi gerçekten çok büyük. Soğuk hava şartlarına rağmen antrenmanlara yoğun katılım oluyor. Her çalışmamız yaklaşık 25-30 kişiyle geçiyor. Bu da kadın futboluna olan ilgiyi gösteriyor. Erzurum'da yıllardır 'Kadın futbol mu oynar'' şeklinde bir algı vardı. Biz bu algının artık kırıldığını düşünüyoruz. Aileler çocuklarını antrenmanlara getirmeye başladı. Küçük yaş gruplarında da ilgi artıyor. Bizim en büyük hedefimiz kadın futbolunun Erzurum'da daha da yaygınlaşması. Şu an şehrin tek kadın futbol takımıyız ama ilerleyen süreçte daha fazla takımın kurulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta Erdal Torunoğulları'nın ayak sesleri

Konyaspor hezimeti sonrasında Beşiktaş'ta kulisler şenlendi. Fikret Orman'a teveccüh var

06.05.2026 17:58:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ta Erdal Torunoğulları'nın ayak sesleri
Beşiktaş'ta Erdal Torunoğulları'nın ayak sesleri
Konyaspor hezimeti sonrasında Beşiktaş'ta kulisler şenlendi. Fikret Orman'a teveccüh var. Ancak şu an başı kalabalık. Emre Kocadağ ve Ahmet Nur Çebi de hareketlendi. Ancak en net hareketlilik Erdal Torunoğulları cephesinde yaşanıyor.






Beşiktaş'ın Konyaspor'a da yenilmesiyle 2025-26 sezonu "ellerim bomboş" şarkısıyla maziye karıştı... ancak bu karışma sadece Sergen Yalçın'ın koltuğunu sallamakla kalmadı. Serdal Adalı için de "istifa" çağrılarına neden oldu. 






Siyah-beyazlı camiada bir kaynama var. Taraftarlar Sergen Yalçın'dan önce Serdal Adalı ve yönetiminden umudu kesmiş gibi. Muhalefet ise bu durumu avantaja çevirmek için kolları sıvadı. Fikret Orman'a bir teveccüh var. Özellikle taraftarlar arasında kendisini isteyen ciddi bir kitle var. Ancak eski başkanın özel hayatı yoğun.






Ahmet Nur Çebi, Emre Kocadağ gibi isimlerde kıpırdanma dikkatlerden kaçmıyor...  Ancak en dikkat çekici hareketlenme Erdal Torunoğulları cephesinde. 






Torunoğulları'nın uzun süredir başkan adaylığı için şartların oluşmasını beklediği konuşuluyor. Adalı ile yaşanan süreç, beklediği sürecin başlamasına neden olabilir.

Önümüzdeki haftalarda Beşiktaş'ta sadece teknik direktör değişikliği değil başkanlık koltuğu için de isimlerin havalarda uçuştuğu bir dönem bizi bekliyor olacak.

Fatih Tekke transferde aynı hatayı yaptırmayacak

Fatih Tekke'ye göre Galatasaray ve Fenerbahçe bu sezon kendilerine defalarca "gelin 2. olun. Gelin şampiyon olun" dedi

06.05.2026 17:46:00
Haber Merkezi
Fatih Tekke transferde aynı hatayı yaptırmayacak
Fatih Tekke transferde aynı hatayı yaptırmayacak
Fatih Tekke'ye göre Galatasaray ve Fenerbahçe bu sezon kendilerine defalarca "gelin 2. olun. Gelin şampiyon olun" dedi. Ancak Trabzonspor'un zirve yarışını götürecek iyi oyuncuları olmasına rağmen takımı yarışta tutacak rotasyon oyuncuları olmadığı için üçüncülükle yetinmek zorunda kaldılar. Tekke'ye göre gelecek sezon daha yukarısının hedeflenmesi için gereken rotasyon oyuncuları mutlaka transfer edilmeli.






Trabzonspor taraftarı şaşkın... kaçan şampiyonluğa üzülen de var, bu kadroyla sezonun sonuna kadar şampiyonluk mücadelesinin içinde kalmanın gururunu yaşayan da. Şampiyonluk umutları matematiksel olarak bitti. 2. olma umudu hala devam ediyor. Ancak 3'üncülük artı garanti. Çünkü Beşiktaş'ın Trabzonspor'u yakalama şansı kalmadı.






FIRSATLAR TEPİLMESE BAŞKA ŞEYLER OLURDU

10-11 kişilik ana oyuncu grubuyla buralara kadar gelen ekipte her maç sonu oyuncuların sahadaki bitkin halleri, dökülen terin ve verilen emeğin en somut kanıtı oldu. Trabzonspor göze hoş gelen futbol oynamadı ama "mücadele etmediği" yönünde kimse görüş belirtmedi. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin dengesiz sonuçlar aldığı dönemlerde Trabzonspor ayağına kadar gelen liderlik fırsatlarını tepmese bugün bambaşka şeyler de konuşuluyor olabilirdi.






ROTASYON GÜÇLENDİRİLECEK

Bu yüzden Başkan Ertuğrul Doğan ile Fatih Tekke gelecek sezonun transfer planlaması üzerinde çalışmaya devam ederken özellikle rotasyonu güçlendirmenin üzerinde duruyorlar.

Her ne kadar as takıma takviyeler yapılacak olsa da söz gelimi her iki kanadı da savunacak bir bek, stoperleri yedekleyecek iyi bir rotasyon beki, 6 ve 8 oynayacak her an forma giymeye hazır orta saha oyuncusu ve hem 10 hem de kanatlar ile hem santrfor hem de kanat forveti olabilecek İsviçre Çakısı gibi isimler üzerinde araştırmalar yoğunlaşıyor.






YERLERİNİ ALACAK İSİMLER OLMADI

Fatih Tekke'ye göre Savic ve Batagov'un sakatlığında Nwaiwu'nun yanına stoper ekleyememek, Mustafa ve Lovik düştüğü zaman bek çıkaramamak, Oulai ve Folcarelli yokluğunda Bouchouari ve Ozan Tufan'dan daha iyisinin elde olmaması, kanatlar düştüğünde eksik kalınması ve Onuachu'ya yakın ayarda bir santrforun olmaması bu sezonun belki de şampiyon olunamamasının nedenlerinin başında geldi.

Galatasaray'da Icardi'ye dillere destan veda hazırlığı

Galatasaray tribünleri Icardi'ye veda için Antalyaspor maçında uzun süre konuşulacak bir organizasyon hazırlığında

06.05.2026 17:41:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Icardi'ye dillere destan veda hazırlığı
Galatasaray'da Icardi'ye dillere destan veda hazırlığı
Galatasaray tribünleri Icardi'ye veda için Antalyaspor maçında uzun süre konuşulacak bir organizasyon hazırlığında.

Amedspor'un da şartları zorladığı Mauro Icardi için Latin Amerika'dan ve Avrupa'dan da bazı takımlar takipte...







Tek gerçek ise Mauro Icardi'nin gelecek sezon Galatasaray forması giymeyecek olması. Ancak bu Süper Lig'de devam etmeyecek anlamına gelmiyor. 






Bu arada Antalyaspor maçı yalnızca bir şampiyonluk maçı değil; aynı zamanda Icardi'ye de bir veda maçı niteliğinde olacak. 






Taraftar grupları daha şimdiden Icardi için unutulmayacak bir veda töreni hazırlıyor. Gelen bilgilere göre soğuk kanlılığı ile tanınan Arjantinli yıldız bile maçtan sonra göz yaşlarını tutamayacak. Öyle dokunaklı bir veda olacak. 






Icardi'nin Galatasaray ile özdeşleşen figürüne yakışır koreografiler ve besteler hazırlandığı konuşuluyor.

Fenerbahçe'de Mourinho sesleri yükseliyor

Jose Mourinho'yu gözünü bile kırpmadan 250 bin euro'luk hediye alacak kadar seven Fenerbahçe'nin başkan adaylarından birisinin camiayı yerinden zıplatacak bir karar aldığı iddia edildi

06.05.2026 17:37:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de Mourinho sesleri yükseliyor
Fenerbahçe'de Mourinho sesleri yükseliyor
İddiaya göre adı geçen başkan adayının eski yönetimin Portekizli teknik adamı getirdiğini ancak kendisine istediği takımı veremediği için "günah keçisi" ilan edildiğini savundu. Başkan seçilirse Mourinho'ya "bu kez istediği takımı kurarak" bir şans daha vereceğinisöyledi.






Yardım vakıflarının faaliyetlerinde veya hayır işlerinde sık sık önümüze çıkan Fenerbahçe'nin "zenginliği" ile kendini ön plana çıkaran başkan adayının en büyük özelliği Kasımpaşa'dan yetişmiş olması. Ailesinin ve yakınlarının düğünlerinde nikah şahitleri ve onur konukları ile dikkatleri çeken Fenerbahçe kulübünün başkan adayının servetinin temelleri 1960'lı yıllarda atıldı.






1 MİLYAR DOLAR SINIRINI AŞIYOR

Forbes Türkiye'nin 2025-2026 verilerine göre kişisel serveti yaklaşık 750 milyon dolar civarında olan Fenerbahçe'nin başkan adayı aynı zamanda Türkiye'nin en zengin 100 ismi arasında. Sahip olduğu Holding'in yıllık toplam cirosu 1 milyar dolar sınırını aşıyor.






Kısacası Kasımpaşa'da yerel bir kömür ticaretiyle başlayan aile mirasını, ikinci kuşak olarak modern limancılık, ağır sanayi ve küresel lojistikle birleştirerek Fenerbahçe'ye "paralı" başkan adayı olacak kadar zengin bir işadamına dönüştü.






"50 MİLYON DOLAR HİBE ETTİM"

Seçim kampanyası "ekonomik güç" ve "stadyum" üzerine kurulu. Kulübe son 15 ayda herhangi bir hizmet veya sponsorluk karşılığı olmadan 50 milyon dolar hibe verdiğini söyleyen aday "Galatasaraylılarla iş yapmayacağız, onlarla maddi ve manevi mücadele etmek için geliyoruz" diyerek hedefini ezeli rakibini geçmek olarak belirledi. Yönetim kurulunun %80'inin hazır olduğunu ancak isimleri doğru zamanda açıklayacağını söylüyor.






MOURINHO İLE İLGİLİ PLANLARI VAR

Başkan adayıyla ilgili en iddialı dedikodu ise şu günlerde Real Madrid'in başına döneceği iddia edilen Jose Mourinho'yu Fenerbahçe'ye geri getirmek olarak söyleniyor. 250 bin euro'luk hediye alacak kadar sevdiği ve futbol bilgisine güvendiği Portekizli teknik adam için Fenerbahçe başkan adayının, "daha önce kendisine sağlayamadığımız tüm imkanları sağlayacağım. O da bize gerçek Mourinho'yu gösterecek" şeklinde kararını savunduğu iddia ediliyor.

Beşiktaş, Ağustos'u bile göremeyebilir! Atalanta ve Marsilya mı?

Gençlerbirliği ya da Konyaspor, Türkiye Kupa'sını kazanırsa Beşiktaş gelecek sezon Konferans Ligi'ne kadar düşecek

06.05.2026 17:25:00
Haber Merkezi
Beşiktaş, Ağustos'u bile göremeyebilir! Atalanta ve Marsilya mı?
Beşiktaş, Ağustos'u bile göremeyebilir! Atalanta ve Marsilya mı?
Gençlerbirliği ya da Konyaspor, Türkiye Kupa'sını kazanırsa Beşiktaş gelecek sezon Konferans Ligi'ne kadar düşecek.

Şu an için Konferans Ligi'nin play-off'unda bile seribaşı değil. Olası rakipler arasında Atalanta ve Marsilya'nın olması 'eyvah' dedirtiyor.







Beşiktaş, Türkiye Kupası yarı finalinde Konyaspor'a yenilerek kupaya veda etti. Bu sonuçla siyah-beyazlılar sezonun ilk maçına 23 Temmuz'da çıkması kesinleşti. 






Bu tarihte oynayacağı maçın Avrupa Ligi mi yoksa Konferans Ligi mi olacağını ise Trabzonspor'un kupayı kazanıp kazanamaması belirleyecek.

Bordo-mavililer kupaya uzanırsa Beşiktaş bu sezon olduğu gibi UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turundan turnuvaya katılacak.







Gençlerbirliği ya da Konyaspor kupayı kazanırsa Beşiktaş bu sezon Konferans Ligi'nden elemelere katılacak. 






Avrupa'daki puan durumu dikkate alındığında Beşiktaş, Konferans Ligi play-off turunda bile seribaşı olamıyor. 






Yerel kupaların sonuçları Beşiktaş'ı seribaşı yapabilir. Fakat seribaşı olamadığı (yani şu an için) olası rakipler çok güçlü.






- Atalanta
- Marsilya
- Freiburg
- Karabağ
- Anderlecht
- Maccabi Tel Aviv
- Rapid Wien
- Panathinaikos
- Ludogorets
- Sturm Graz
- Pafos
- Brighton
- Raków
- Jagiellonia Bialystok
- Partizan
- Lugano
- AEK Larnaca
- Sheriff Tiraspol
- Getafe

Serdal Adalı'nın istifa kararı! Sergen Yalçın ikiletmeyecek

Beşiktaş bir anda karıştı. Sergen Yalçın, 'sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal' diyerek Konyaspor hezimetinde sorumluluk paylaşımı istedi

06.05.2026 17:17:00
Haber Merkezi
Serdal Adalı'nın istifa kararı! Sergen Yalçın ikiletmeyecek
Serdal Adalı'nın istifa kararı! Sergen Yalçın ikiletmeyecek
Beşiktaş bir anda karıştı. Sergen Yalçın, 'sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal' diyerek Konyaspor hezimetinde sorumluluk paylaşımı istedi.

Ancak Serdal Adalı ve yönetimi istifa etmeyecek. Sergen Yalçın bırakırsa da 'dur' demeyecek.







Sergen Yalçın'ın Konyaspor maçından sonra yaptığı açıklamalar, "dobracı" tavrının devamı oldu. Satır aralarını Beşiktaş ve Türk futbolu dinamikleriyle okuduğumuzda ise durum bambaşka.






Sergen Yalçın, "sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal" ifadesiyle işin bittiğini itiraf etti. Ancak başarısızlığın faturasının sadece kendisine değil, yönetime de kesilmesini istedi. Yönetimle arasındaki "kan uyuşmazlığını" itiraf etti.






Bazılarına göre "başka yönetimle çalışmak istiyor" bazılarına göre de, "mevcut şartlar ve vizyonla sürdürülebilirlik kalmadı" mesajını vermeyi istedi. 






Yalçın'ın bu sözlerinden sonra Serdal Adalı yönetiminin de istifa kararı alabileceği konuşuluyordu. Ancak yönetim şu an için istifa ya da benzeri bir karar almayı düşünmüyor.  Yalçın istifa ederse kabul etmeyi planlıyor.

Sergen Yalçın'ın istifa etmeme nedeni! Tazminat beklentisine girdi

Konyaspor yenilgisinden sonra '2 hafta kala bırakırsak ayıp olur' diyen Sergen Yalçın'ın 'profesyonellik' yapmadığı aslında 'işim artık bitti, sadece etik olarak buradayım' demek istediği iddia edildi 

06.05.2026 16:40:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ın istifa etmeme nedeni! Tazminat beklentisine girdi
Sergen Yalçın'ın istifa etmeme nedeni! Tazminat beklentisine girdi
Konyaspor hezimetinden sonra '2 hafta kala bırakırsak ayıp olur' diyen Sergen Yalçın'ın 'profesyonellik' yapmadığı aslında 'işim artık bitti, sadece etik olarak buradayım' demek istediği iddia edildi. Yalçın'ın zihinsel olarak istifa ettiği ancak tazminat beklediği de Beşiktaş camiasında konuşulmaya başlandı.






Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Konyaspor faciasından sonra yaptığı açıklamalarla "açık kapı" bıraktı. Topu yönetime atmaktan da çekinmedi:






- Taraftar istifa diye bağırabilir. Başarısızlıkta sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal. 2 maçı oynamak zorundayız.

- Ayıp olur 2 hafta kala bırakırsak. Taraftarımız bırakmamı istiyorsa bırakırız. Hiç ondan yana şüpheniz olmasın.






Yalçın bu sözlerle sorumluluğu tek başına üzerine almayıp yanına yönetimi de ekledi. Serdal Adalı ve ekibini de ateşe ateşe attı. "Bu takımı ben kurmadım" demedi. Daha önce defalarca söylemişti. Ortam sıcakken kadro planlamasını şikayet etmedi. Ancak istifa denince "ederim" demeye getirdi.






"2 hafta kala bırakırsak ayıp olur" sözü ise profesyonellik olarak algılanmadı. Pek çoklarına göre "işim atık bitti, sadece etik olarak buradayım" anlamı çıkıyor.






İddialara göre bu söylemiyle Sergen Yalçın, zihinsel olarak takımla bağını kopardığını ancak tazminat veya prestij gibi sebeplerden dolayı sezon sonunu beklediğinin göstergesi anlamına geliyor.

Galatasaray'a göz dağı

Galatasaray için bu hafta çok kritik... geçen hafta kaybedilen Samsunspor maçından önce "3 puan" nasıl şampiyon yapacaksa bu hafta sonunda da Rams Park'a gelecek Antalyaspor karşısında alınacak "3 puan" yine şampiyonluk demek

06.05.2026 16:20:00
Haber Merkezi
Galatasaray'a göz dağı
Galatasaray'a göz dağı
Sami Uğurlu daha önce Sami Yen'de Galatasaray'a hiç yenilmedi. 1 galibiyet 1 beraberlik aldı. Antalyaspor'un hocası hafta sonunda oynanacak; sarı-kırmızılılar için şampiyonluk, kendileri için kümede kalma maçı için tüm tuşlara bastı. Özellikle geçen sezon Kasımpaşa ile aldığı beraberliğin notlarını Antalyasporlu oyuncularla da paylaştı! "Puansız dönmek yok" diye motive etti.






Galatasaray için bu hafta çok kritik... geçen hafta kaybedilen Samsunspor maçından önce "3 puan" nasıl şampiyon yapacaksa bu hafta sonunda da Rams Park'a gelecek Antalyaspor karşısında alınacak "3 puan" yine şampiyonluk demek.

Süper Lig'de kalabilmek için son iki haftada 4 puan çıkarması gereken Antalyaspor'da ise tek hedef Rams Park'tan "en az 1 puanla" dönmek. Yönetim de kolları sıvadı. 1 puana prim yazdı.






RAMS PARK'TA HİÇ KAYBETMEDİ

Antalyaspor'un başındaki Sami Uğurlu ise Galatasaraya ters gelen bir teknik adam...

Galatasaray maçları performansı:

O     G     B     M     A/Y   
4     1     1     2     10:10 






Uğurlu, Kasımpaşa'nın başında 2021-22 sezonunda Torrent'in çalıştırdığı Galatasaray'ı Rams Park'ta 3-1 yendi. Geçen sezonun 7. haftasındaki maç da 3-3 bitti. O maçta Osimhen (2 gol) ve Icardi (1 gol) beraber oynayıp goller atmasına rağmen Uğurlu'nun Kasımpaşa'sı 1 puanı kaptı. Hatta galibiyeti kaçıran taraf da Kasımpaşa'ydı. Uğurlu şimdiye kadar Rams Park'ta Galatasaray'a boyun eğmedi.






KASIMPAŞA BÖYLE GALİBİYETİ KAÇIRDI

Sarı-kırmızılılar geçen sezon 0.93 gol beklentisi üretip 3 gol atarken, Kasımpaşa'nın savunmasından çok destek aldı. Galatasaray %300 verimlilikle oynarken Kasımpaşa ise 2.24 xG ve 3 büyük şans ile aslında maçı kazanacak taraf oldu. Kasımpaşa geçen sezon her istatistikte üstündü.






İkili Mücadele Kazanma: %37 (GS) - %63 (KSP)
Hava Topu Mücadelesi: %38 (GS) - %62 (KSP)
Sahipsiz Top Kazanma: 44 (GS) - 47 (KSP)






UĞURLU OYUN PLANINI BELİRLEDİ

Sami Uğurlu geçen sezon Kasımpaşa ile 3-3 berabere kaldıkları maçın videolarını Antalyaspor'daki oyuncularına izletti. Puan almak için neler yapmaları gerektiğini tek tek gösterdi:

- Galatasaray'ın teknik kapasitesi yüksek oyuncularına "topla dönme" şansı tanımamak.

- Hava topu hakimiyeti sağlamak merkezde fiziksel temasla Galatasaray orta sahasını oyundan soğutmak.

- Galatasaray'ın ön alan baskısını beklerin arkasına atılan direkt toplarla kırmak.

- Galatasaray'ı sürekli kanatlardan orta yapmaya zorlamak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.