logo
22 TEMMUZ 2026

UEFA Kupası Liverpool'un

17.05.2001 00:00:00
 
Futbolda 43. UEFA Kupası'nı, finalde Aleves'i 5-4 yenen Liverpool kazandı. Almanya'nın Dortmund kentindeki Westfallen Stadı'nda dün akşam yapılan, Fransız hakem Gilles Vessaire'in yönettiği maçın normal süresi 4-4 sona erdi.

Kupa "Altın Gol"le geldi

Uzatmanın ilk yarısı da aynı skorla sonuçlandı. İspanya temsilcisi Alaves, 100. dakikada Magno'nun kırmızı kart görmesi sonucu, sahada 10 kişi kaldı. Alaves, 116. dakikada da Karmona'nın kırmızı kart görmesi üzerine maça 9 kişiyle devam etti.

İngiltere temsilcisi Liverpool, kendisine kupayı kazandıran altın golü, 117. dakikada McAllister'in serbest vuruşunda Alavesli futbolcu Geli'nin ters kafa şutuyla kendi kalesine gönderdiği topla buldu. Öte yandan maçı oyuncusu McAllister seçildi.

Alkışlar Alaves'e

Karşılaşmanın 4-4 sona eren normal süresindeki golleri Liverpool adına 4. dakikada Babbel, 16. dakikada Gerrard, 41. dakikada McAllister (pen), 73. dakikada Fowler attı. Alaves'in gollerini ise 27. dakikada Alonso, 48 ve 51. dakikalarda Moreno, 89. dakikada da Jordi kaydetti.

Galatasaray'ın Bruno Fernandes hayali gerçek olabilir


 
Manchester United, Chelsea'nin 10 numarası Cole Palmer için 100 milyon Euro'luk teklif sunmaya hazırlanıyor. Eğer transferi bitirebilirlerse, Fernandes'i Galatasaray'a satabilirler.
 

21.07.2026 16:42:00
Haber Merkezi
 
 Galatasaray'ın Bruno Fernandes hayali gerçek olabilir
 Galatasaray'ın Bruno Fernandes hayali gerçek olabilir

Galatasaray'ın 10 numaradaki öncelikli hedeflerinden biri Bruno Fernandes... Portekizli futbolcu konusunda nabız yoklanıyor. Ancak Manchester United'ın öncelikleri farklı... Kırmızı Şeytanlar, Chelsea'nin 10 numarası Cole Palmer için 100 milyon Euro'luk bir teklif sunmaya hazırlanıyor. Bu rakamda biraz daha artışa gidebilecekleri de ifade edildi. Eğer 24 yaşındaki futbolcuyu kadrolarına katabilirlerse, Bruno Fernandes'in satışına da onay çıkacak. Ağustos ayının 2. haftasına kadar her iki oyuncuda da çok sıcak gelişmelere tanıklık edebiliriz.

Fernandes'in ayrılma niyeti pek yok

Bruno Fernandes'in Manchester United ile 30 Haziran 2027 tarihine kadar mukavelesi var. Kontratta ayrıca +1 yıllık uzatma opsiyonu mevcut (çift taraflı). 31 yaşındaki yıldız isim şu anda gelişmeleri takip ediyor. Galatasaray, Portekizli yıldızla geçen sene de ilgilenmişti.

Cim-bomdan Bertuğ hamlesi


 
Galatasaray hücum hattına yerli bir santrfor da eklemek istiyor. Bu konuda en önemli aday; Başakşehir forması giyen Bertuğ Yıldırım... Sarı-Kırmızılılar'ın yapacağı ilk resmi teklif de büyük oranda belli...

21.07.2026 16:23:00
Haber Merkezi
 
Cim-bomdan Bertuğ hamlesi
Cim-bomdan Bertuğ hamlesi

Başakşehir geride bıraktığımız sezonun başında Rennes Kulübü'ne 2.2 milyon Euro ödeyerek Bertuğ Yıldırım'ı kadrosuna katmıştı. Fransız ekibi, sonraki satıştan yüzde 15 pay alacak. 24 yaşındaki futbolcuyla 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. 1.91 boyundaki oyuncu genelde rotasyonda kullanıldı. Buna rağmen rakamları iyiydi...
Bertuğ geçen sezon Süper Lig'de 19 maçta şans buldu. Sahada sadece 554 dakika kalmasına rağmen 7 gol ve 2 asist üretti. Galatasaray, Mauro Icardi'nin ayrılığı sonrasında kadroya genç bir yabancı santrfor katacak. Fakat teknik heyetin isteğiyle, 1 de yerli golcü alınması planlanıyor.

Fiyat farkı var

Sarı-Kırmızılılar'ın, Başakşehir'e yapacağı ilk teklif de büyük oranda belli. 5 milyon Euro ve Kazımcan Karataş'ın bonservisi... Başakşehir'in kafasındaki rakamın ise 15 milyon Euro olduğu konuşuluyordu. Galatasaray hiçbir koşulda bu seviyeye çıkmayacak. 15 milyonda ısrarcı olunursa, dosya kapatılacak.

Benfica, Jhon Duran'ı kiralık olarak kadrosuna kattı

Portekiz ekibi Benfica, Kolombiyalı santrfor Jhon Duran'ı sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattığını duyurdu.

21.07.2026 08:18:00
İhlas Haber Ajansı
 
Benfica, Jhon Duran'ı kiralık olarak kadrosuna kattı
Benfica, Jhon Duran'ı kiralık olarak kadrosuna kattı
Portekiz ekibi Benfica, Kolombiyalı santrfor Jhon Duran'ı sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattığını duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, 22 yaşındaki futbolcunun Suudi Arabistan temsilcisi Al-Nassr'dan kiralık olarak transfer edildiği bildirildi. Benfica'nın bu transferdeki toplam maliyetinin 6,1 milyon Euro olduğu ve sezon sonunda 30 milyon Euro'luk bir satın alma opsiyonunu da içerdiği aktarıldı.

Kariyerinde Envigado, Chicago Fire, Aston Villa ve Al-Nassr formaları giyen Duran, geçen sezonun ilk devresinde kiralık olarak Fenerbahçe'de oynadı.

Dünya Kupası bitti Avrupa Kupaları başlıyor

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında yarın konuk edeceği Gornik Zabrze maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı

20.07.2026 21:00:00
İhlas Haber Ajansı
 
Dünya Kupası bitti Avrupa Kupaları başlıyor
Dünya Kupası bitti Avrupa Kupaları başlıyor
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında yarın konuk edeceği Gornik Zabrze maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı.

Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen idman, ısınma hareketleriyle başladı. Koordinasyon ve çabukluk çalışmasıyla devam eden antrenmanda daha sonra 3 grup halinde 5'e 2 top kapma çalışması yapıldı.



Hafif ağrıları bulunan Yiğit Efe Demir tedbir amaçlı bireysel çalışmalarını sürdürdü. Salonda bireysel kuvvet çalışması uygulayan Vedat Muriqi, daha sonra sahaya çıkarak takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise Gornik Zabrze maçının taktiği üzerinde duruldu.

Fenerbahçe - Gornik Zabrze maçı ne zaman, saat kaçta?



21 Temmuz 2026 Salı

Saat: 21.00

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Maçın Hakem: Manfredas Lukjancukas (Litvanya)

Kadıköy'de oynanacak bu kritik karşılaşma, tv100 ekranlarından canlı ve şifresiz olarak futbolseverlerle buluşacak

Dünya Kupası'nın 'en iyi'leri de belli oldu


 
Dünya Kupası'nda ödüller de sahiplerini buldu. En İyi Oyuncu, İspanya'dan Rodri seçildi. Turnuvadaki 8 maçta da oynayan Rodri, Manchester City oyuncusu... 
 

20.07.2026 02:35:00 / Güncelleme: 20.07.2026 11:12:55
HASAN GÜNDOĞDU
 
Dünya Kupası'nın 'en iyi'leri de belli oldu
Dünya Kupası'nın 'en iyi'leri de belli oldu

Dünya Kupası'nda ödüller de sahiplerini buldu. En İyi Oyuncu, İspanya'dan Rodri (FOTOĞRAFTA ORTADA) seçildi. Rodri, 8 maçta da oynadı. Rodri, Manchester City oyuncusu...

FIFA 2026 Dünya Kupası'nda En İyi Kaleci, İspanya'dan Unai Simon oldu. La Liga'da Athletic Bilbao'da top koşturan Simon, sadece tek gol yedi, o da çeyrek final maçında Belçika'dan...

En İyi Genç Oyuncu ise İspanya'dan Cubarsi seçildi. 19 yaşındaki Cubarsi, La Liga'da bu yıl şampiyon olan Barselona'da oynuyor.

adidas Altın Ayakkabı ödülü ise bu kupada 10 gol atan Fransız Mbappe'nin oldu. Mbappe, 1958'de 13 gol atan Fransız oyuncu Just Lafontaine'den sonra bir kupada en çok gol atan oyuncu olarak da tarihe geçti.

Trabzonspor, Valencia'nın defans oyuncusu renklerine bağladı

Trabzonspor, La Liga ekiplerinden Valencia forması giyen defans oyuncusu Cenk Özkaçar'ın transferi konusunda kulübüyle anlaşmaya vardığını duyurdu.

18.07.2026 16:44:00
İhlas Haber Ajansı
 
Trabzonspor, Valencia'nın defans oyuncusu renklerine bağladı
Trabzonspor, Valencia'nın defans oyuncusu renklerine bağladı
Trabzonspor, La Liga ekiplerinden Valencia forması giyen defans oyuncusu Cenk Özkaçar'ın transferi konusunda kulübüyle anlaşmaya vardığını duyurdu. Bordo-mavililer, 25 yaşındaki futbolcuyla 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.



Bordo-mavili kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Valencia'ya sözleşme fesih bedeli olarak 1 milyon 750 bin Euro ödeneceği, bu tutarın 6 taksit halinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Cenk Özkaçar ile kulübün opsiyon hakkına sahip olduğu 3+1 yıllık sözleşme imzalandığı ifade edilirken, oyuncuya her bir futbol sezonu için 1 milyon 250 bin Euro garanti ücret ödeneceği kaydedildi. Trabzonspor'un opsiyon hakkını kullanması halinde ise Cenk Özkaçar'ın 2029-2030 sezonunda 1 milyon 350 bin Euro garanti ücret alacağı bildirildi.

Greenwood'un eşi de İstanbul'a taşınıyor


 
Fenerbahçe’nin yeni transferi Mason Greenwood’un sosyal medya fenomeni eşi Harriet Robson, İstanbul’a taşınarak dijital kariyerinde yepyeni bir sayfa açıyor. 
 

18.07.2026 11:41:00
Haber Merkezi
 
Greenwood'un eşi de İstanbul'a taşınıyor
Greenwood'un eşi de İstanbul'a taşınıyor

Fenerbahçe'nin yeni dünya yıldızı Mason Greenwood, İstanbul'a ayak basar basmaz taraftarı mest eden açıklamalarda bulundu. Türkiye macerası için fazlasıyla istekli olduğunu belirten İngiliz golcü, "Böyle bir desteği hissetmek inanılmaz. Ailem de çok heyecanlı, özellikle eşim Türk kültürünü keşfetmek için sabırsızlanıyor. İki kızımızla birlikte burada harika bir deneyim yaşayacağız" diyerek sarı-lacivertli camiaya selam gönderdi.

İngiltere'nin Yorkshire bölgesinde doğan 2000 doğumlu model ve dijital içerik üreticisi, Instagram'da 750 bini aşkın takipçiye sahip tam bir sosyal medya fenomeni.
İstanbul'a taşınmasıyla birlikte Robson'ın yeni "işi" ve dijital içerik rotası da tamamen Türk kültürüne kayacak. Modellik ve influencerlık kariyerini buraya taşıyacak olan Robson; geleneksel Türk kahvaltılarından estetik çay-baklava buluşmalarına, lüks hamam ritüellerinden dünyaca ünlü Türk tasarımcıların koleksiyonlarına kadar geniş bir yelpazeyi küresel kitlesine tanıtacak.

Trabzonspor, Cabral'ına kavuştu


 
 
Trabzonspor, Yeşil Burun Adaları formasıyla Dünya Kupası'nda harika iş çıkaran yeni transferleri Sidny Lopes Cabral'ına kavuştu. Cabral, akşam saatlerinde Trabzon'a geldi. 

18.07.2026 02:24:00
AA
 
Trabzonspor, Cabral'ına kavuştu
Trabzonspor, Cabral'ına kavuştu

Trabzonspor'un 5 yıllığına renklerine bağladığı Yeşil Burun Adalı savunma oyuncusu Sidny Lopes Cabral, Trabzon'a geldi. Bordo-mavili takımın Benfica Kulübünden transfer ettiği Cabral, Trabzon Havalimanı'nda taraftarlar tarafından çiçeklerle karşılandı.

Cabral, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un kendisi için doğru adım olduğunu düşündüğünü belirterek "Kulübün bana sunduğu plan, benimle yapılan konuşmaları ve diyaloglar beni bu karara iten şeylerden bir tanesiydi. Trabzonspor'da çok gelişeceğimi, çok ilerleyeceğimi düşünüyorum. Trabzonspor'u da iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum" dedi.

Taraftarlar harika

Trabzonspor'a gelmeden önce bordo-mavili oyuncu Wagner Pina ile görüştüğünü anlatan Cabral, "Trabzon'a gelmeden önce ona çok soru sordum. Çok iyi şeyler söyledi. Kulübün güzel olduğunu, kulübün içindeki insanların çok iyi insanlar olduğunu ve taraftarların harika olduğunu söyledi. Oraya gitmem ve bu kararı almam gerektiğini söyledi. O da bu kararı almamda önemli bir etken oldu" diye konuştu.

Dünya Kupası'ndaki performansını değerlendiren Cabral, "Dünya Kupası'nda iyi bir iş çıkardık. Performansımızdan dolayı mutluyuz. Çok gururluyum. İyi sonuçlar aldığımızı düşünüyorum. İyi bir performans gösterdik, iyi bir iş çıkardık" ifadelerini kullandı.

Cabral, bordo-mavili takımdaki kariyeri için heyecanlı olduğunu vurgulayarak "Trabzonspor'da ilk maçıma çıkmak, Trabzonspor'la olan bu yolculuğuma başlamak için sabırsızlanıyorum. Stadyumda ilk maçıma çıkmayı, takım arkadaşlarımla birlikte oynamak için dört gözle bekliyorum." şeklinde konuştu.

Kendisini sol bek pozisyonunda en iyi hissettiğini dile getiren Cabral, bordo-mavili takımda 55 numaralı formayı giyeceğini kaydetti. Taraftarlara üçlü çektiren Cabral, daha sonra kendisini bekleyen araca binerek havalimanından ayrıldı.

Trabzonspor futbol tarihini yeniden yazıyor

Trabzonspor, transfer piyasasında gerçekleştirdiği devasa oyuncu satışlarıyla Türk futbol tarihinin en büyük ekonomik rekorunu kırmaya hazırlanıyor

17.07.2026 20:40:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor futbol tarihini yeniden yazıyor
Trabzonspor futbol tarihini yeniden yazıyor
Trabzonspor, transfer piyasasında gerçekleştirdiği devasa oyuncu satışlarıyla Türk futbol tarihinin en büyük ekonomik rekorunu kırmaya hazırlanıyor.

Bordo-mavili kulüp, şu ana kadar kesinleşen ayrılıklar ve geçmiş transferlerden gelen bonuslarla kasasına 33,5 milyon Euro koymayı şimdiden garantiledi. Kadronun parlayan iki genç yıldızı Christ Inao Oulai ve Chibuike Nwaiwu'nun da beklenen astronomik rakamlarla Avrupa'ya transfer olması durumunda, Trabzonspor bu yaz döneminde toplamda 93,5 milyon Euro'yu aşan tarihi bir gelire ulaşacak.

Karadeniz ekibi bu hamlesiyle, bir sezonda en yüksek oyuncu satış geliri elde eden Türk takımı unvanını alarak Süper Lig rekorunu kırmış olacak.

Garanti Gelir 33.5 Milyon Euro'yu Buldu



Trabzonspor'da şu ana kadar resmiyet kazanan operasyonlarda en büyük pay, 20 milyon Euro karşılığında Rus ekibi Zenit'e transfer olan Felipe Augusto'ya ait.

Kulüp ayrıca Oleksandr Zubkov'un satışından 4 milyon Euro, Mathias Løvik'ten 2,5 milyon Euro, Arif Boşluk'tan 550 bin Euro ve Serdar Saatçı'dan 500 bin Euro bonservis geliri elde etti.

Bu rakamlara ek olarak, geçmiş dönemde satılan oyunculardan Uğurcan Çakır'ın sözleşmesindeki bonus maddesinden 3 milyon Euro, Abdülkadir Ömür'ün Hull City'deki başarı bonuslarından ise 2,5 milyon Euro ek gelir sağlandı.

Oulai ve Nwaiwu'dan 60 Milyon Euro'luk Dev Paket


Kulübün kasasını tamamen dolduracak olan 60 milyon Euro'luk dev paket ise Christ Oulai ve Chibuike Nwaiwu ikilisinden gelecek. İtalyan ekibi Fiorentina ile Christ Inao Oulai transferi için 26 milyon Euro net ve 4 milyon Euro bonus olmak üzere toplam 30 milyon Euro üzerinden prensip anlaşması sağlandı.

İngiltere Premier Lig ekibi Fulham ise Nijeryalı orta saha Chibuike Nwaiwu için yine 30 milyon Euro'luk resmi teklifle masada yer alıyor.

Türk Futbol Tarihinde Bir İlk

Sadece 11 milyon Euro maliyetle kadroya katılan bu iki oyuncunun muhtemel satışıyla birlikte Trabzonspor, Türk futbol tarihinin en büyük oyuncu ihracatına imza atmış olacak.

Karadeniz fırtınası elde edeceği bu dev bütçeyle hem finansal yapısını tamamen rahatlatacak hem de şampiyonluk yolunda güçlü bir kadro kurmak için önemli bir kaynak yaratmış olacak.

Trabzonspor, Cenk Özkacar için bastırıyor


 
Trabzonspor, Valencia ile Cenk Özkacar konusunda pazarlık yapıyordu. Bordo-Mavililer'in şu anda bir diğer talip olan Schalke'nin teklifini geride bıraktığı belirtildi.
 

17.07.2026 17:06:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor, Cenk Özkacar için bastırıyor
Trabzonspor, Cenk Özkacar için bastırıyor

Sol ayaklı stoper arayan Trabzonspor, Valencia'dan Cenk Özkacar konusunda bir süredir temaslarda bulunuyordu. 25 yaşındaki futbolcunun olası transferi, yerli havuzunu da güçlendirecek. Bordo-Mavililer'in şu anda Schalke'nin yaptığı teklifi geçtiği öğrenildi. Tarafların kaç paralık önerilerde bulunduğu henüz net değil. Fakat İspanya'dan gelen haberler, Fırtına'nın ciddi anlamda öne geçtiği yönünde... Beşiktaş'ın da 25 yaşındaki futbolcuyla ilgilendiği konuşuluyordu. Kartal'ın bugün itibarıyla resmi teklif yapmadığı belirtildi.

Valencia, 5 milyon Euro bonservis vermişti

İlerleyen günlerde Siyah-Beyazlılar'dan bir hamle gelip gelmeyeceği ise belli değil... Valencia Cenk'in tapusunu 2023 yazında Lyon'dan aldı. O dönemde 5 milyon Euro bonservis bedeli ödediler. Oyuncu sonraki dönemde Valladolid ve Köln gibi takımlarda kiralık olarak forma giydi. 30 Haziran 2028'e kadar sözleşmesi var.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.