logo
07 NİSAN 2026

"Umarım Osimhen transferi kısa sürede biter"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, taraftarın beklentisinin karşılanması için çok büyük bir çaba sarf edildiğini vurgulayarak, "Osimhen de bu oyunculardan biri. Abdullah Kavukcu, bu transfer için İtalya'ya gitti. Osimhen, bizimle yola devam etmek istiyor. Umarım kısa sürede bu transfer biter" dedi

10.07.2025 21:46:00
İhlas Haber Ajansı
"Umarım Osimhen transferi kısa sürede biter"
"Umarım Osimhen transferi kısa sürede biter"
Yeni sezon hazırlıklarını Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde sürdüren Galatasaray'da akşam antrenmanı öncesinde Teknik Direktör Okan Buruk, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sözlerine hazırlıklarla ilgili başlayan Buruk, "Sezonu açtık. Bir sezon bitiyor, önemli bir şampiyonluk elde ediyorsunuz.

Geçen sene iki kupayla bitirdik. Tatil bittiğinde o iki kupanın çok fazla konuşulmayacağı, yeni sezonun konuşulacağı, yeni sezona en iyi şekilde hazır olacağımız bir dönem bizi burada buluşturdu. Oyuncularımla birlikte bir önceki senenin öz güveni üzerimizde, bu çok önemli. Camia üstündeki öz güven çok önemli. Çok önemli şekilde transfere başladık. Yine kadromuza önemli oyuncular katıyoruz. Geçen senenin bittiğini ve bu sene yeni bir hikayenin bizi beklediğini çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

"Hedefimiz tekrar şampiyon olmak"

Hedeflerinin Süper Lig'de tekrar şampiyon olmak ve Şampiyonlar Ligi'nde de önemli başarı elde etmek olduğunu vurgulayan sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Şampiyonlar Ligi bizim için çok önemli ve değerli. Galatasaray taraftarı çok heyecanlı, biz de çok heyecanlıyız. Cuma günü başladık. Milli oyuncularımız aramıza katıldı. Sallai'nin ailevi bir durumu var, ekstra bir gün izin istedi, o gelmeyecek. Davinson'a biraz daha izin verdik. O da çok yoğun bir tempodan çıktı.

Uzak yerden geliyor. 15'inde bizimle birlikte olacak. Morata'ya aynı şekilde izin verdik. O da yoğun bir şekilde milli maç oynamıştı. O da 15'inde aramıza katılacak. Sane, Kulüpler Şampiyonası'na gitti. ABD'den dönüşü, tatile başlaması ayın 1-2'sini buldu. 3 hafta o da tatil yapıp bizimle 24'ünde antrenmanlara başlayacak. Programımız belli. Hazırlık maçlarıyla birlikte en iyi şekilde hazır olmak istiyoruz. Bu senenin geçen seneye göre güzel yanı oyuncularımızın daha çok tatil yapmış olması.

Daha çok dinlendiler. Şimdi çalışma zamanı. En iyi şekilde hazırlanacaklar. Geçen sene bu tatil süresi çok daha kısaydı. Ön elemeler vardı. Bu sene bu sorunumuz yok. İyi dinlendiler. En iyi şekilde hazırlanıp sezona başlayacağız" şeklinde konuştu.

"Böyle bir yere antrenman yapmaya gitsek belki çok büyük paralar öderdik"

Yeni sezona kendi tesislerinde hazırlandıklarını hatırlatan Okan Buruk, "Bunun en büyük nedenlerinden biri tesis şartlarımızın çok iyi olması. Oyuncularımızın yenilenmeleri için tüm imkanlar var. Böyle bir yere antrenman yapmaya gitsek belki çok büyük paralar öderdik. Kendi tesisimizdeyiz, bunu kullanıyoruz. Bundan sonra Avusturya'da 4 günlük 2 maç kampımız var. Devamında 2 maçımız var. Cumartesi günü Ümraniyespor ile oynayacağız. Daha sonra ilk hafta maçımızı oynayacağız. Hedef 26. Hedef 26 için hepimiz hazırız" ifadelerini kullandı.

"Zaniolo çıkış yapmak isteyen bir oyuncu"

Kiralıktan dönen İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo hakkında sorulan soruya Buruk, "Bizim oyuncumuz. Çok değerli, özel bir oyuncu. İlk şampiyonluk yaşadığımız sene devre arası takıma katıldı. Benim de çok beğendiğim, İtalya Milli Takımı'nın oyuncularından biri. Çok değerli bir oyuncu. Bundan önceki iki senede Premier Lig ve İtalya Ligi'nde oynadı. Kendi isteğiyle buradan ayrıldı ve kiralanmayla satın alma opsiyonlarıyla gitti. Bizim oyuncumuz.

Geldiğinden beri iyi çalışıyor. Burada yabancılık çekmiyor. Birbirimizi tanıyoruz. Transfer bütün oyuncularımız için çok dinamik bir dönem. Bünyemizde olan tüm oyuncular bizim oyuncumuz. Burada tek sıkıntımız yabancı sayımız. İki tane 2002 yılı ve üstü kadromuzda oyuncu bulundurmamız gerekiyor. Şu andaki elimizde bulunan yaş grubu içerisinde 12 yabancı elimizde olacak. Burada bütün oyuncularımızı değerlendireceğiz. Zaniolo geldiğinden beri iyi çalışıyor. Hazırlık maçlarında onu kullanıp göreceğiz. Çok önemli bir oyuncu. Çıkış yapmak isteyen bir oyuncu. En önemlisi bu. Kendi seviyesinin çok altında son iki seneyi geçirdi.

İyi çalışıp bizimle sezona hazırlanacak. Tüm oyuncularımızla ilgili kararı hazırlık maçlarından sonra da vereceğiz. Genç oyuncularımız bizimle birlikte. Altyapıdan hedef olabilecek oyuncuları kadroya aldık. Çağrı Balta onlardan biri. Ada Yüzgeç ve Furkan Koçak da var. İleriye dönük, milli takımlarda görev alan, iyi işler yapan ve Avrupa'da da takip edilen, Galatasaray'ın geleceğini oluşturabilecek üç tane oyuncumuz var. Bu oyunculara kamp sürecinde hazırlık maçlarında görev vereceğiz. Şu ana kadar gidişatımız bütün oyuncularımız için çok iyi" değerlendirmesinde bulundu.

"Umarım Osimhen transferi kısa sürede biter"

Napoli'de forma giyen Nijeryalı futbolcu Victor Osimhen'in transferi için çok çaba sarf edildiğini vurgulayan Okan Buruk, "Taraftarın beklentisinin karşılanması için çok büyük bir çaba sarf ediliyor. Osimhen de bu oyunculardan biri. Abdullah Kavukcu, bu transfer için İtalya'ya gitti. Osimhen, bizimle yola devam etmek istiyor. Bu durum da bizi sevindiriyor. Umarım kısa sürede bu transfer biter. Onun yanında Icardi gibi çok özel bir oyuncumuz var.

Son üç yıla damga vurdu. Türk futbolu için çok önemli bir marka değeri oldu. Sadece saha içinde değil saha dışında da insanların çok sevdiği, inanılmaz ilgi duyduğu oyuncu. Takım kaptanlarımızdan biri. Kötü bir sakatlık geçirdi. Uzun bir süre oldu. Eskiden çapraz bağ sakatlıklarından dönüş biraz daha kısa olabiliyordu ama son yıllara baktığımızda bu işte oyuncunun sakatlığının nüksetmemesi için tedavi uygulanıyor. Onu koruyarak gideceğiz. Koşularına başladı.

Yavaş yavaş takım içine adapte etmeye çalışacağız. Fiziksel olarak çok güçlü hale getirmemiz gerekiyor ki tekrar sakatlık yaşamasın. Mauro'nun dönüşü, bizimle beraber olması çok önemli. Morata ile ilgili teklifler var. O da özel bir santrfor. Santrfor bulmak çok zor. Avrupa'da da bunu birçok kulüp yaşıyor. Biz böyle 3 santrfor bulmuşken değerlendirmek istiyoruz. Morata'ya ilgiler var. İlk isteğimiz onun bizimle devam edip, yeni sezonda bizimle birlikte olması" şeklinde konuştu.

"Hakan Çalhanoğlu her teknik adamın isteyeceği bir oyuncu"

İtalya'nın Inter ekibinde oynayan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun transfer durumuyla ilgili soruya sarı-kırmızılıların teknik direktörü şöyle cevap verdi:

"Hakan Çalhanoğlu her teknik adamın isteyeceği bir oyuncu. Avrupa'da orta saha olarak en değerli oyunculardan biri. Son üç senede iki Şampiyonlar Ligi finali oynayan takımın çok değerli bir oyuncusu. Ne kadar büyük oyuncu ve iyi insan olduğunu ben çok iyi biliyorum.

16 yaşından bu yana tanıyorum. Galatasaray'a olan sevgisi de inanılmaz büyük. Bu da bizi mutlu ediyor. Oynadığı bir takım var. Onların da büyük beklentisi oluyor. O seviyede bir oyuncuyu gönderdiğinizde aynı seviyede bir oyuncuya çok büyük bir para harcamanız gerekiyor. Inter'in de bu anlamda beklentisi olması normal. Bizim planımız acil bölgelere olan oyuncularımız var. Osimhen'den bahsettik. Başka mevkilerde de aciliyeti olan yerlerimiz var."

"Kadro yapılanması için Osimhen'in transferi bizim için biraz önem kazanıyor"

Kaleci transferi hakkında ise Buruk, "Kalede Günay gibi çok önemli bir kaleciye sahibiz. Onun için içimiz rahat. Günay ile yarışacak, Avrupa'da da bize katkı verebilecek çok önemli isimler istiyoruz. Kalede de bu şekilde. Günay'ın performansı çok değerli.

Geçen sene bunu net bir şekilde gösterdi. Bu anlamda bizimle birlikte olmasından çok mutluyuz. Bir yandan kaleci arayışlarımız da devam ediyor. Planlamalar oluyor, önceden istediğimiz, konuştuğumuz oyuncular olabiliyor ama bir kulübün oyuncusunu almak kolay olmayabiliyor. Bonservissiz oyuncular daha kolay olabiliyor.

Futbolcu tarafını hallettiğimiz anda transferi tamamlıyorsunuz. Hakan'da da bu geçerli. Tabii ki her takım ister. Bütçemizi en çok nerede kullanacağız diye düşündüğümüzde burada Osimhen'in şu andaki transferi bizim için biraz önem kazanıyor.

Devamında da bu kadro yapılanması için gerekli hamleleri yapacağız. Hakan çok önemli bir takımın oyuncusu. O takıma da saygı duymak gerekiyor. Bu tür oyuncuları kadromuza katmak çok önemli. Hem bütçelerimiz hem diğer takımın beklentileri ne olacak bunu tam bilemiyoruz. Bu tür önemli oyuncularda çok yüksek fiyatlar çıkabiliyor. Bu konuda bir girişimimiz olmadı açıkçası" açıklamasında bulundu.

"Şampiyonlar Ligi'ne uygun fizik kalitede oyuncular tercih edeceğiz"

Birçok sistemle oynayabilmenin güzel bir şey olduğunu ifade eden Okan Buruk, "Geçen sene farklı sistemlerde oynadığımız maçlar oldu. Bunun en neti 3-4-1-2'yi çok iyi oynadığımız Tottenham maçıydı. O sistemle, oyuncularla, Icardi'nin de olduğu bir kadroyla geçen sen devam edebilseydik çok farklı şeyler konuşabilirdik.

Ligin sonunu çok güçlü bitirdik. Herkesin, hoşuna giden, takdir ettiği, benim de teknik adam olarak mutlu olduğum, az gol yediğimiz, daha rahat maçlar kazandığımız bir oyun anlayışı vardı. Lig ve Şampiyonlar Ligi'ni bir arada götürmek çok kolay bir şey değil. Bu anlamda çok güçlü bir kadroya, değişik dizilişlere ihtiyacımızın olacağı maçlar olabilir. Rakibin dizilişlerine göre dizilişimiz değişebiliyor. Son 3 sene bunu etkili şekilde yaptık. Bunları oyuncu profiline göre değerlendireceğiz.

Şampiyonlar Ligi'ne uygun fizik kalitede oyuncular tercih edeceğiz. Transfer kolay bir şey değil. Çok önemli yıldızları takımımıza kazandırdık. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacağımız için bu sene oyuncu getirmek bizim için çok daha kolay olan senelerden biri. Leroy Sane transferi Avrupa'da ses getirdi.

Birçok oyuncuyla görüşüyoruz. Oyuncuların isteği Galatasaray'a gelip oynamak. Galatasaray'ın bu anlamda marka değeri çok fazla. İçinde bulunduğumuz tesis bile fark etti. Tesisinizin kaliteli olması, stadyum atmosferi, kadro kaliteniz, yurt dışında yakaladığımız imaj ve taraftar sayısına baktığımızda birçok futbolcu gelip Galatasaray'da oynamak istiyor. Bu senenin en değerli şeylerinden biri bu. Bize katkı sağlayacak oyuncular kadromuza katmak istiyoruz" dedi.

"Hedefimiz Avrupa'da da taraftarımızın yüzünü güldürmek"

Bu sezon Avrupa'daki hedeflerden de bahseden Galatasaray'ın teknik direktörü, "İlk sene Şampiyonlar Ligi performansımız çok iyiydi. İyi takımlara karşı iyi işler çıkardık. Geçen sene Tottenham maçında güçlü bir oyun oynadık. En büyük sıkıntılarımızdan biri kendimizden aşağıda gördüğümüz ve kafa olarak hazırlanamadığımız, bazen de kadro olarak eksik yakalandığımız yerlerde Avrupa'dan elenmemizdi. Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi takımlara karşı oynayacağız.

Yapacağımız 8 maç var. Çok güçlü takımlarla oynayacağız. Konsantrasyonumuz, isteğimizi göstereceğiz. Hedefimiz Avrupa'da da taraftarımızın yüzünü güldürebilmek. Hep kazanmak ve başarılı olmak istiyorsunuz; ama iki Bayern Münih maçı oynamıştık.

Kaybettiğimiz halde oyun olarak çok mutlu ve memnun olduğumuz yerler oldu. Bu oyun gücünü ortaya koyup kazanacağımız maçlar olacağını düşünüyorum, hayal ediyorum. Bu transfer döneminin sonuna kadar katkılar olacak. Şampiyonlar Ligi 16 Eylül'de başlıyor. Bizim için büyük bir avantaj olacak, lige başlayacağız. Devamında dönemli maçlar oynayacağız. Milli maç arası var. Ondan sonra da Şampiyonlar Ligi başlayacak. Oraya çok daha hazır şekilde ulaşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Okan Buruk ayrıca bugün vefat eden Galatasaray Sportif AŞ yönetim kurulu üyesi İsmail Sarıkaya'nın vefatı dolayısıyla başsağlığı diledi.

Antalyaspor 5 hafta sonra kazandı

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında ikas Eyüpspor'u 3-0 yenen Hesap.com Antalyaspor, 5 hafta sonra hanesine üç puan yazdırdı

07.04.2026 11:10:00
AA
Antalyaspor 5 hafta sonra kazandı
Antalyaspor 5 hafta sonra kazandı
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında ikas Eyüpspor'u 3-0 yenen Hesap.com Antalyaspor, 5 hafta sonra hanesine üç puan yazdırdı.

Ligin 22. haftasında Samsunspor'u iç sahada 3-1 yendikten sonra oynadığı maçlarda kazanamayan Akdeniz temsilcisi, bu müsabakalarda Zecorner Kayserispor ile Çaykur Rizespor'a deplasmanda 1-0, Gaziantep FK'ye iç sahada 4-1 mağlup oldu.

Kırmızı-beyazlılar, Fenerbahçe ile iç sahada 2-2, RAMS Başakşehir ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

Antalyaspor, 14. sıradan girdiği 28. haftada dün sahasında ikas Eyüpspor'u konuk ettiği maçı 3-0 kazanarak 5 hafta sonra yeniden üç puanla tanıştı.

Puanını 28'e çıkaran Antalyaspor, 13. sıraya yükseldi.

Van de Streek, Storm ve Ballet'ten skora katkı

Eyüpspor maçında ağları sarsan Hollandalı oyuncu Sander Van de Streek bu sezon ligdeki beşinci, Belçikalı futbolcu Nikola Storm dördüncü, İsviçreli oyuncu Samuel Ballet üçüncü golüne ulaştı.

Sezon içinde sahasında dördüncü galibiyet sevincini yaşayan Hesap.com Antalyaspor, 29. haftada 10 Nisan Cuma günü Beşiktaş'a konuk olacak.

Selçuk İnan: 'Bu işi üst perdede yapacağım'

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan futbolculuk kariyerini noktalayacağı dönemde yaşadığı zorlukları, sonraki hayatında sürdüreceği meslek seçimini neye göre yaptığını, kendini nasıl geliştirdiğini, teknik direktörlük için elzem olan parametreleri ve teknik direktörlüğün kişiliğine etkisini ve teknik ekibini anlattı

07.04.2026 10:40:00
İhlas Haber Ajansı
Selçuk İnan: 'Bu işi üst perdede yapacağım'
Selçuk İnan: 'Bu işi üst perdede yapacağım'
Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, "Futbolu bırakacak olmak denizin dışında balık olmak gibi hissettiriyordu. Nefes alamıyordum. Bu alanda kalmak istedim. Sahanın dışını yönetmek ise bambaşka ve zor. Futbolculuktan gelmiş olmamın avantajı var. İyi ki teknik direktör olmuşum. Çünkü işimi çok seviyorum. Hocalık beni daha hızlı olgunlaştırdı. Başladığım günden bu yana daha özgüvenliyim. Artık 'Bu işi üst perdede yapacağım' demeye başladım" dedi.

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan futbolculuk kariyerini noktalayacağı dönemde yaşadığı zorlukları, sonraki hayatında sürdüreceği meslek seçimini neye göre yaptığını, kendini nasıl geliştirdiğini, teknik direktörlük için elzem olan parametreleri ve teknik direktörlüğün kişiliğine etkisini ve teknik ekibini anlattı. 2020 yılında futbolculuk kariyerini noktalayarak antrenörlüğe başlayan Selçuk İnan; Galatasaray, Kasımpaşa ve Gaziantep'ten sonra Haziran 2025'te Kocaelispor'da göreve başladı. Körfez ekibinde yakaladığı başarı grafiğinin ardından sözleşmesini 2 yıl daha uzatan Selçuk İnan teknik direktörlük üzerine bilinmeyen yanlarını ortaya koydu.

"Futbolu bırakacak olmak denizin dışında balık olmak gibi hissettiriyordu"



Sevdiği işi yaparak para kazandığı için şanslı olduğunu ifade eden Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, "Biz hayatta şansı olan insanlardanız. Çünkü çok sevdiğimiz bir işten para kazanıyoruz. Bu işe başlarken aklımızda para kazanmak yoktu. Ama futbol oynamayı, sahada olmayı çok severken aynı zamanda profesyonel olup para da kazanmak bizim için önemli ve güzel bir şey. Benim futbolculuk dönemim çocukluğumda başladı. Başka bir iş yapmadık, yapamadık. Bütün hayatımızı bu işe vermiştik. Artık belli bir yaşa gelip futbolu bırakma zamanım geldiğinde bunun üzerine çok fazla düşünmeye başladım. Sahanın dışında olmak; bir balığın denizin dışında olması gibi hissettiriyordu. Nefes alamıyordum. Futbola çok kafa yordum, saha içinde de, dışında da. Anlamaya çalıştım. Arkadaşlarımı bir şekilde yukarı çekmeye, onlara yardım etmeye çalıştım. Futbolu bıraktıktan sonra da hocalık yapmam gerektiği kanısına vardım" dedi.

"İyi ki teknik direktör olmuşum. Çünkü bu işi severek yapıyorum"



Farklı bir mesleğe yönelmek yerine neden teknik direktör olmaya karar verdiğini açıklayan Selçuk İnan, "Bilgilerim, birikimlerim vardı. Tabii ki çok şey öğrenmem gerekiyordu. Tecrübelenmem gerekiyordu. Hocalık farklı bir alan. Eğitimlere devam etmem gerekiyordu. Bir yandan da kendi ülkeme bu alanda da hizmet etmeye devam etmem gerekiyor diye düşündüm. Genç kardeşlerime yol gösterici, futbola teşvik edici, onları ortaya çıkarıcı olarak, ne derseniz deyin bu alanda da olmak istedim. İyi ki de olmuşum. Çünkü bu işi severek yapıyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu iş sevda, hırs ve başarma isteği işi. Hepsi bende mevcut"

Ekibiyle birlikte yaptıkları iş üzerine çok zaman harcadıklarının altını çizen genç teknik adam, "Türk futboluna ufak da olsa katkımız olursa ne mutlu bize. Bu sevda işi, sevgi işi. Başka meslekleri yapmak konusunda ise tabii ki o yönde seçim yapan başka arkadaşlarıma saygı duyuyorum. Çok zor bir iş bu, özellikle hocalık. Birçok arkadaşım 'Bu kadar zor bir mesleği yapmak neden'' diye soruyor. Sevda işi, hırs işi, başarma isteği işi. Bunlar da bende mevcut, en azından şimdilik. Hocalığa da böyle karar verdim" şeklinde konuştu.

"Sahanın dışını yönetmek bambaşka bir alan. Kolay iş değil"

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, futbolculuğunun teknik direktörlüğüne etkisini "Bu konuda söyleyeceklerim sadece benim için geçerli değil. Benim gibi hocalığa yeni başlayan bütün hocalarda bu gerçekleşen bir durum. İstediğimiz kadar sahanın içinde etkili olalım, iyi futbolcu olalım, kaptanlık yapalım, en nihayetinde sahanın dışını yönetmek bambaşka bir alan. Elbette ki futbolculuğumun avantajları oldu. Bütün hayatım boyunca oynadığım her takımda kaptanlık yapmış olmak, bir yerde liderlik yapmış olmak bir avantaj ama sahanın dışını, oyuncuları yönetmek, oyuncuların her türlü sorunlarına ortak olmak, istediklerinizi yaptırmak, ikna etmek, kendinize saygı duyulmasını sağlamak, onları sevmek ve karşılığını istemek... Çok çeşitlendirebiliriz. Çok kolay işler değil. Ama her gün bunlarla ilgili kendimizi geliştirmeye, öğrenmeye devam ediyoruz. Eğitimlere gidiyoruz" sözleriyle anlattı.

"Özgüvenim arttı ve artık bu işi üst perdede yapacağım demeye başladım"

Teknik adamlık kariyerinin ilk yılıyla şimdiki zaman arasında kendisindeki değişimi anlatan ve nasıl bir teknik direktör olduğu üzerine de samimiyetle yanıtlar veren Selçuk İnan, "Çok sevdiğim, saygı duyduğum hocalarım var, onlarla istişare ediyoruz. Yurtdışına gidiyor; merak ettiğimiz yeni sistemleri, yeni gelişmeleri takip ediyor, hepsiyle bir şekilde bağlantı kurmaya çalışıyoruz. Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu işi yapmaya devam ettiğim sürece bu hep böyle devam edecek. Başladığım an ile şu anki ben arasında kendimde; daha özgüvenliyim ve 'Evet, artık hocalık yolunda kendimi iyi hissediyorum ve ben bu işi üst perdede yapacağım' demeye başladım. İnşallah bu düşünce devam eder" dedi.

"Teknik direktörlük beni daha hızlı olgunlaştırdı"

Teknik direktörlüğün kişiliğine etkisini de değerlendiren İnan, "Kesinlikle teknik direktörlük beni daha hızlı olgunlaştırdı" paylaşımında bulundu. İnan konuyla ilgili olarak konuşmasının devamında, "Aslında oyunculuk dönemimde diğer arkadaşlarıma göre biraz daha ağır profil çizmiş olabilirim. Bu benim karakterimden kaynaklanıyor. Ama hocalık farklı parametreler barındırıyor. Bunlara uygun olmanız ve uygun davranmanız gerekiyor. İyi taraflarını konuşuyoruz ama bu işin bizde kısmen eleştirilebilecek tarafları da oluyor. Bunu da ben kendimde şöyle görüyorum; bazen agresif olabiliyorum. Futbolculuğumda bu halimi insanlar sahada fazla görmediler ama asıl görünmeyen tarafta ben buydum. Hep bu şekilde davranıyordum. Kazanma ve başarma isteği sizi bazen agresiflik konusunda yukarı çekebiliyor. En nihayetinde her şeyden önemlisi; hakaret etmemek, fiziki müdahalede bulunmamak, ne olursa olsun karşıdakini rencide etmemek. Yoksa isyan etmek, bağırmak, sıkıntılı ya da haksızlığa uğradığınız durumlarda reaksiyon vermek hayatımızın parçası. Devam edecek, bu iş böyle" diye konuştu.

"Futbolculuktan gelmiş olmamın avantajı var"

Son dönemlerde futbol oyun sistemleri, formasyonlar ve taktikler üzerinden ifade edilen başarı ve çağın gerisinde kalmak konusuna değinen Selçuk İnan teknik direktörlerin okullu-alaylı ayrımını da doğru bulmadığını belirtti. Genç çalıştırıcı bu konuda şöyle konuştu:
"Son dönemlerde bu tartışmalar artık yok gibi. Bu tartışmaları çok da doğru bulan biri değilim. Yerli-yabancı, büyük- küçük, tecrübeli ' tecrübesiz, genç- yaşlı hepsinin belli başlı yerlerde önemi var ama hocalığın başka birçok önemli parametresi var. Ama kendi adıma rahatlıkla 'Futbolculuktan gelmiş olmanın avantajı var' diyebilirim. Her anı yaşadık. Oyuncuların ne hissettiğini biliyoruz, en azından yönetme açısından. Antrenman metotlarını biliyoruz. Son dönemlerde artık tamamıyla her şeye hakimiz, bütün veriler elimizde var. Oyuncular da bunları biliyor. Antrenman bittikten sonra bütün fiziksel veriler, videolar paylaşılıyor. Herkes her şeyin farkında. Hocalığa başlamak istiyorsanız bunlar bir adım öne taşıyor."

"Tüm parametreler bir araya gelince iyi bir hoca ya da ekip ortaya çıkıyor"

Kocaelispor'da başarılı bir sezon geçiren Selçuk İnan futbolun içinden gelmeyen teknik direktörlere saygının büyük olduğunu söyledi. İnan, "Eğer futbolun içinden gelmiyorsanız ve dışardan bir hoca olmak istiyorsanız -ki çok büyük emek istiyor- eğitim dahilinde sürekli dışardan kurs ya da antrenmanları seyrederek kendinizi geliştirmeye ve işin içinde olmaya çalışıyorsunuz. Kolay iş değil. O yüzden onlara çok büyük saygım var. En nihayetinde bir takım oluşturmak öyle bir şey ki birçok parametresi var; oyuncuların transferinde söz sahibi oluyorsunuz. İstediğiniz oyuncular, fiziksel özellikleri, farklı metotlar var, çalışma sistemleriniz var, ekibiniz var. Hepsinin birleşiminde iyi bir hoca ya da ekip ortaya çıkıyor. Alaylı ya da akademik diye dışardan ayrılabiliyor. Son zamanlarda bu fazla dile getirilmiyor ki öylesini doğru buluyorum. Artık ne kadar çalışırsanız, bilgilere ne kadar çabuk ulaşırsanız, doğru bilgileri oyunculara ne kadar hızlı şekilde aktarırsanız bir şekilde yolunuz açılır diye düşünüyorum. Bu bağlamda da bu işi yapmak isteyen bütün hocalarımıza başarılar diliyorum" dedi.

"Türkiye'de ekip oluşturmak kolay değil"

Futbolda mevzunun çağı yakalamak olduğunun altını çizen Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan son olarak ekibinin kalitesine değindi ve şu sözleri kaydetti:
"Zaten mevzu çağı, gelişimi, değişimi yakalamak. Bu ekip işi, Türkiye'de çok kolay oluşturabilir bir şey değil. Ama ben çok şanslıyım. Çünkü gerçekten uzun yıllardır beraber olduğum ekibim var. 20 yıl önce hocalığımı yapan hocalarım benimle beraber. Ki onların hepsi aynı zamanda akademisyen. Akademik tarafı olan, bilimsel çalışmaları olan, tez yazan değerli isimler. Onlarla aynı ortamda çalışma fırsatı yakaladım. Sahanın içinden gelen ekibimden eski oyuncular var. Kariyerli oyuncular var. Çok iyi performans antrenörüm var. Hemen anı, son gelişimleri ve teknolojileri anında takip edebiliyorum. Bu bizim için avantaj. Bu konuda şanslı hissediyorum."

Trabzonspor ikinci yarının lideri

Trendyol Süper Lig'in ikinci yarısında 28 puan toplayan Trabzonspor, bu dönemde en fazla puan elde eden takım oldu

07.04.2026 10:36:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor ikinci yarının lideri
Trabzonspor ikinci yarının lideri
Trendyol Süper Lig'in ikinci yarısında 28 puan toplayan Trabzonspor, bu dönemde en fazla puan elde eden takım oldu.

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 28 haftasını 63 puanla 3. sırada tamamladı. Karadeniz ekibi, ligin ikinci yarısının puan tablosuna bakıldığında ise en çok puan toplayan takım olarak olarak öne çıktı. Bordo-mavililer, ligin ilk yarısını 17 maç sonunda 35 puanla tamamlarken, ikinci devrede ise 28 puanı hanesine yazdırdı.

İkinci yarının en başarılı takımı



Sezonun İlk yarısını 42 puanla lider tamamlayan Galatasaray, ikinci yarıda bir maç eksiği ile 22 puan alarak 64 puan kazandı. Averajla ikinci sırada yer alan Fenerbahçe ise ikinci devrede 24 puanı hanesine yazdırıp puanını 63 yaptı. Trabzonspor ise ikinci yarıda oynadığı 11 maçta 28 puan toplayarak, hem puanını 63'e yükseltti hem de ikinci yarının en başarılı takımı oldu.

Yükselişini sürdürmek istiyor

Trabzonspor sezonun ikinci yarısındaki yükselişini ligde kalan 6 haftalık bölümde de devam ettirmek için mücadele edecek. Bordo-mavili yönetim, teknik heyet ve oyuncular ligin geri kalan bölümde galibiyet sayısını daha da yukarı çıkartarak, şampiyonluk yarışındaki iddiasını son ana kadar taşımayı hedefliyor.

Aynı zamanda ligde 6 maç üst üste kazanan Fatih Tekke'nin takımı, deplasmanda oynanacak olan Alanyaspor müsabakasından da galip ayrılıp seriyi 7 müsabakaya çıkarmak istiyor.

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı başlıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı yarın başlayacak.

06.04.2026 11:01:00
AA
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı başlıyor
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı başlıyor
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı yarın başlayacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunun çeyrek finalinde yarın ve 8 Nisan Çarşamba günü 4 karşılaşma oynanacak.

Bu turda rövanş maçları, 14-15 Nisan'da yapılacak ve yarı finalistler belli olacak.

"Devler Ligi"nde tamamı TSİ 22.00'de oynanacak çeyrek final ilk maçlarının programı şöyle:

Yarın:

Real Madrid (İspanya) - Bayern Münih (Almanya)

Sporting (Portekiz) - Arsenal (İngiltere)

8 Nisan Çarşamba:

Paris Saint-Germain (Fransa) - Liverpool (İngiltere)

Barcelona (İspanya) - Atletico Madrid (İspanya)

Beşiktaş 11 maç sonra deplasmanda kaybetti

Süper Lig'in 28. haftasında konuk olduğu Fenerbahçe'ye kaybeden Beşiktaş, tam 11 maç sonra deplasman mağlubiyeti yaşadı

06.04.2026 00:51:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş 11 maç sonra deplasmanda kaybetti
Beşiktaş 11 maç sonra deplasmanda kaybetti
Süper Lig'in 28. haftasında konuk olduğu Fenerbahçe'ye kaybeden Beşiktaş, tam 11 maç sonra deplasman mağlubiyeti yaşadı.

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Kadıköy'de mücadele ettiği Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldu.



Bu sonuçla siyah-beyazlıların deplasman yenilmezliği de sona erdi. En son 19 Eylül 2025 tarihinde konuk olduğu Göztepe'ye 3-0 kaybeden Kartal, sonraki süreçte Kayserispor, Konyaspor, Antalyaspor, Fatih Karagümrük, RAMS Başakşehir, Kocaelispor ve Gençlerbirliği'ni mağlup ederken, Galatasaray, Kasımpaşa, Trabzonspor ile Eyüpspor ile de berabere kalmıştı.

Fenerbahçe, büyük maçlarda 13 puan topladı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti ve bu sezon ezeli rakiplerine karşı toplam 13 puan topladı.

06.04.2026 00:48:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, büyük maçlarda 13 puan topladı
Fenerbahçe, büyük maçlarda 13 puan topladı
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti ve bu sezon ezeli rakiplerine karşı toplam 13 puan topladı.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy'de kozlarını paylaştı.



Ev sahibi uzatma dakikalarında penaltıdan bulduğu golle 3 puana ulaştı. Tedesco'nun öğrencileri bu sezon büyük maçlarda elde ettiği başarıları bu karşılaşmada da sürdürdü.

Fenerbahçe, Beşiktaş'a karşı 2 maçı da kazanırken, Galatasaray ile evinde berabere kaldı.

Sarı-lacivertliler, Trabzonspor'u ise sahasında 1-0, deplasmanda 3-2'lik skorla yendi.

Kanarya, Turkcell Süper Kupa finalinde de Galatasaray'ı mağlup etmiş ve kupaya uzanmıştı.

Fenerbahçe, bu sezon ezeli rakipleriyle ligde oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak hanesine 13 puan yazdırdı.

Fenerbahçe, stadyuma geldi

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında bu akşam Beşiktaş'ı konuk edecek Fenerbahçe, stadyuma geldi

05.04.2026 18:36:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, stadyuma geldi
Fenerbahçe, stadyuma geldi
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında bu akşam Beşiktaş'ı konuk edecek Fenerbahçe, stadyuma geldi.
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, saat 20.00'de sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, kamp yaptığı Can Bartu Tesisleri'nden ayrılarak müsabakanın oynanacağı stadyuma ulaştı.
Takım otobüsü yoğun güvenlik önlemleri altında stada giriş yaptı.İHA

Icardi, eleştirilere sert cevap verdi

Mauro Icardi, Trabzonspor maçı sonrası hem spor yazarları hem de taraftarlar tarafından yoğun bir eleştiri yağmuruna tutuldu

05.04.2026 09:53:00
Haber Merkezi
Icardi, eleştirilere sert cevap verdi
Icardi, eleştirilere sert cevap verdi
Mauro Icardi, Trabzonspor maçı sonrası hem spor yazarları hem de taraftarlar tarafından yoğun bir eleştiri yağmuruna tutuldu. Yıldız golcünün sahadaki etkisiz performansı ve fiziksel durumu eleştirilerin ana kaynağını oluşturdu.

Icardi'ye yönelik sert eleştiriler



Maçın ardından spor dünyasının önde gelen isimleri Icardi'nin performansını şu sözlerle hedef aldı:

Uğur Meleke: "Icardi futbolu bırakamadı ama futbol Icardi'yi bırakmış!" diyerek oyuncunun eski formundan uzak olduğunu vurguladı.

Erman Toroğlu: Galatasaray'ın maç boyunca Icardi ve Sanchez'in etkisizliği nedeniyle sahada adeta 9 kişi oynadığını belirtti.

Levent Tüzemen: Galatasaray taraftarının Icardi'nin "rezil halini" izlemek zorunda olmadığını ifade ederek oyuncunun fiziksel durumuna tepki gösterdi.

Genel Eleştiriler: Oyuncunun kilo aldığı iddiaları, saha içindeki isteksiz tavırları ve özel hayatındaki çalkantıların futbolunun önüne geçmesi en çok konuşulan başlıklar oldu.

Mauro Icardi'den Sert Cevap: "Şampiyon Yine Biz Olacağız!"



Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, son haftalardaki performans düşüklüğü ve Trabzonspor mağlubiyeti sonrası kendisine yöneltilen sert eleştirilere sessiz kalmadı. Sosyal medya hesabı üzerinden taraftara ve kamuoyuna seslenen golcü oyuncu, adeta meydan okudu.

"Sorumluluğu Alıyorum"

Saha içindeki durgun görüntüsü ve fiziksel kondisyonu nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Icardi, yaptığı paylaşımda özgüven dolu ifadeler kullandı. Yıldız futbolcu, "Beni eleştirebilirsiniz, bu futbolun bir parçası. Ancak kimse şüphe etmesin ki; sonunda şampiyon yine biz olacağız" diyerek hedefi gösterdi.

Eleştiriler neye dayanıyordu?

Özellikle derbi maçındaki etkisiz oyunu ve isabetli şut çekememesi üzerine spor yorumcuları Icardi'nin "eski formundan uzak" olduğunu iddia etmişti. Bazı yorumcular oyuncunun özel yaşamı ve tatil programının performansını olumsuz etkilediğini savunurken, taraftarlar arasında da sosyal medyada büyük bir tartışma başlamıştı.

Camia kenetlendi

Icardi'nin bu "rest" çeken açıklaması, sarı-kırmızılı camiada büyük yankı uyandırdı. Teknik heyet ve yönetimin de oyuncuya tam destek verdiği öğrenilirken, Arjantinli golcünün bir sonraki lig maçında sahada nasıl bir reaksiyon vereceği şimdiden merak konusu oldu.

Kayserispor için tehlike çanları

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Kasımpaşa, konuk ettiği Kayserispor'u 2-0 mağlup ederek kritik bir galibiyet aldı

05.04.2026 09:46:00
Haber Merkezi
Kayserispor için tehlike çanları
Kayserispor için tehlike çanları
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Kasımpaşa, konuk ettiği Kayserispor'u 2-0 mağlup ederek kritik bir galibiyet aldı.

Kasımpaşa cephesi bu sonuçla küme düşme hattından uzaklaşarak derin bir nefes alırken, Kayserispor için tehlike çanları her zamankinden daha yüksek sesle çalmaya başladı.

Kasımpaşa, 11. dakikada Benedyczak'ın attığı golle öne geçti.

Tarihi Gol



66. dakikada Kasımpaşa kalecisi Gianniotis, kendi ceza sahasından vurduğu topla rakip fileleri sarsarak farkı ikiye çıkardı ve maçın skorunu tayin etti.

Karşılaşmanın son bölümlerinde Kayserispor'da Cafu, VAR incelemesi sonrası direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Puan Durumu ve Tehlike Hattı

Bu mağlubiyetin ardından Kayserispor, 28 maç sonunda 23 puanda kalarak 16. sıraya geriledi ve küme düşme hattının tam sınırına demir attı. Rakibi Kasımpaşa ise puanını 27'ye yükselterek 13. sıraya yerleşti ve nefes aldı.

Takım          O   P Sıra
Kasımpaşa 28 27 13.
Kayserispor 28 23 16.

Kayserispor'u Bekleyen Zorlu Fikstür

Kayserispor'un ligde kalma mücadelesinde önümüzdeki haftalar oldukça kritik:

29. Hafta: Kayserispor - Fenerbahçe
30. Hafta: Gaziantep FK - Kayserispor
31. Hafta: Kayserispor - Çaykur Rizespor

Sarı-kırmızılı ekibin, özellikle bir sonraki hafta evinde oynayacağı Fenerbahçe mücadelesinden puan çıkarması ligde kalma umutlarını tazelemek adına hayati önem taşıyor.

Real Madrid'in şampiyonluk umutları tükendi

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (LaLiga) Mallorca, sahasında Real Madrid'i 2-1 yendi.

05.04.2026 09:41:00
AA
Real Madrid'in şampiyonluk umutları tükendi
Real Madrid'in şampiyonluk umutları tükendi
İspanya 1. Futbol Ligi'nde (LaLiga) Mallorca, sahasında Real Madrid'i 2-1 yendi.

LaLiga'nın 30. haftasında düşme hattından çıkmaya çalışan Mallorca, şampiyonluk mücadelesi veren Real Madrid'i Son Moix Stadı'nda ağırladı.

Ev sahibi takım, Manuel Morlanes'in 41 ve Vedat Muriç'in 90+1. dakikadaki golleriyle 2-1 galip geldi. Formda bir sezon geçiren Kosovalı santrfor Muriç, ligde 19 gole ulaştı.



Real Madrid'in golü, 88. dakikada Eder Militao'dan geldi.

Konuk ekipte milli futbolcu Arda Güler, mücadeleye ilk 11'de başlayıp 72 dakika görev yaptı.



Bu sonuçla Mallorca, 31 puanla düşme hattından çıktı ve 17. sıraya yükseldi. Üç haftalık galibiyet serisi sona eren 69 puanlı Real Madrid, Barcelona'nın 7 puan gerisinde kaldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.