logo
12 MAYIS 2026

Urfa zor deplasmanda

Şanlıurfaspor, 15. hafta mücadelesinde yarın deplasmanda Altınordu ile karşılaşacak

12.12.2015 00:00:00
Teknik direktör Tugay Kerimoğlu yönetiminde çıktığı ilk maçta ligde Kayseri Erciyesspor'u 2-1, ardından Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda Kırklarelispor'u 1-0 yenen Şanlıurfaspor, geçen hafta deplasmanda Kardemir Karabükspor karşısında 1-0 mağlup oldu.

Ligde çıktığı 7 deplasman maçının 6'sında yenilen Şanlıurfa temsilcisi, rakip sahadaki tek puanını 10. haftada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (1-1) karşısında almıştı. Ligde 15 puanla 14. sırada bulunan sarı-yeşilli ekip, 19 puanla 10. sıradaki Altınordu karşısında deplasmandaki kötü gidişata son vermeye çalışacak. İzmir Atatürk Stadı'nda saat 13.30'da başlayacak maçı, hakem Mehmet Emre Atasoy yönetecek.

Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı

Daha önce Türkiye'deki futbol ikliminde rakibi alkışlamanın mümkün görünmediğini açıklayan Emre Belözoğlu'nun hafta sonunda nasıl bir tutum sergileyeceği soru işareti. Fenerbahçe taraftarı olarak Kasımpaşa'nın başında kendisini "Emre" yapan şampiyon Galatasaray'ı sahaya çıkarken alkışlatıp alkışlatmayacağı merak ediliyor

12.05.2026 14:51:00
Haber Merkezi
Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı
Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı
Galatasaray, Pazar akşamı Recep Tayyip Erdoğan Stadında, Kasımpaşa karşısına 2025-26 sezonunun şampiyon olarak çıkacak. Real Madrid'in "Şampiyon Barcelona'yı tebrik ediyoruz" paylaşımı yaptığı ortamda Kasımpaşa teknik direktörü Emre Belözoğlu'nun sarı-kırmızılı oyuncuları ve teknik ekibi sahaya çıkarken alkışlatıp, alkışlatmayacağı soru işaretleri yarattı.






GALATASARAY'IN FENERBAHÇE ALKIŞI

Süper Lig'de son maçta şampiyon rakibin alkışlandığı 4 maç akıllarda yer etti:

- Trabzonspor (2021-2022) - Altay alkışı
- Beşiktaş (2016-2017) - Konyaspor alkışı
- Fenerbahçe (2013-2014) - Gençlerbirliği alkışı

19 Mayıs 2007'de Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi konuk ekip bir hafta önce Trabzonspor ile berabere kalarak bitime iki hafta kala şampiyon oldu. Galatasaraylı futbolcular, sahaya çıkan şampiyon Fenerbahçeli futbolcuları koridor oluşturarak alkışladı. Bu centilmenlik örneğine rağmen, tribünlerde büyük olaylar çıktı. Maç tarihe "Sulu Derbi" olarak geçti.






OKAN BURUK'UN KÜÇÜK KARDEŞİ

Emre Belözoğlu, Galatasaray alt yapısından yetişmesine ve "abim" dediği Okan Buruk'la beraber Inter'in  yolunu tutmasına rağmen kendisini her daim iyi bir Fenerbahçeli olarak taktim ediyor. Kasımpaşa'nın ligde kalmayı garantilemek için 1 puan almak zorunda olduğu maçta Emre'nin takımına Galatasaray'ı alkışlatması beklenebilir... tersi bir durum da olabilir?






BU KONUDAKİ FİKRİNİ AÇIKLADI

Emre Belözoğlu, geçmişteki "alkış" tartışmaları hakkında fikir belirtmişti. Belözoğlu, futbolculuk döneminde şampiyon olarak gittikleri derbilerde yaşanan gerginliklere atıfta bulunarak şu açıklamaları yaptı:

- Dünyanın her yerinde şampiyon olan takım alkışlanır, bu bir spor kültürüdür. Ancak Türkiye'de bu işler biraz zor. Bizim ülkemizde bu bir 'teslimiyet' gibi algılanıyor. Sahada birbirimize saygı duymalıyız ama gerçekçi olmak gerekirse, mevcut iklimde bir derbi öncesi rakibi alkışlamak, kendi camianıza karşı sorumluluklarınız açısından pek mümkün görünmüyor.






Ligin akıbetini Trabzonspor belirleyecek

Trabzonspor, Türkiye Kupası yarı finalinde Ankara'dan istediğini alarak dönerse Fatih Tekke sezonun son maçı olan Gençlerbirliği maçına "yedek" ağırlıklı takımla çıkacak 

12.05.2026 14:50:00
Haber Merkezi
Ligin akıbetini Trabzonspor belirleyecek
Ligin akıbetini Trabzonspor belirleyecek
Trabzonspor, Türkiye Kupası yarı finalinde Ankara'dan istediğini alarak dönerse Fatih Tekke sezonun son maçı olan Gençlerbirliği maçına "yedek" ağırlıklı takımla çıkacak. Galatasaray da zaten şampiyon takımın oyuncuları 4 günlük izinde... Kasımpaşa maçı kimsenin aklında yok. Antalyaspor ise sahasında Kocaelispor'u konuk edecek. Burada kabak "yarım puan bile kaybetmeye" tahammülü olmayan ve Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynayacak Eyüpspor'a patlayacak gibi duruyor.






Sezonu 3'üncü tamamlamayı garantileyen Trabzonspor, Gençlerbirliği ile tarihi iki maça çıkacak. Öyle ki yarın akşam Ankara'ya gidecek bordo-mavililer eğer kazanırsa Türkiye Kupası'nda finale kalacak. Konyaspor'un rakibi olacak. Aksi taktirde sezonu "ellerim bomboş" şarkısıyla kapatacak.






Gençlerbirliği, Ankara'da kazanırsa Türkiye Kupası'nda finale çıkacak. Ancak Trabzon'da kaybederse yüksek ihtimalle Süper Lige veda edecek.






ÜÇÜNCÜ SIRADAKİ YER DEĞİŞMEYECEK

Böylesine iki kritik maç öncesinde çok fazla dedikodu var... özellikle düşme hattındaki rakipleri Gençlerbirliği'nin Ankara'daki Türkiye Kupası yarı finalini Süper Lig'de kalmak için gerekli olan 3 puan için Trabzonspor'a bırakacak. Çünkü bordo-mavililer son hafta Gençlerbirliği'ni yense de yenilse de üçüncü sıradaki yerleri değişmeyecek.






SON MAÇ VEDA MAÇI OLACAK

Aynı şekilde Fatih Tekke'nin hafta sonunda oynanacak Gençlerbirliği maçını sakat olmalarına rağmen Onana, Visca ve Nwakaeme için bir veda maçı olarak görüyor.

Visca'nın adı TFF listesinden çıkarıldı. Ancak hala kulübün sözleşmesi oyuncusu. Tribünde olacak. Ancak sözleşmesi yenilenmediği için kendisine veda edilecek. Aynı şekilde 37 yaşına gelen Nwakaeme'ye de veda edilecek. ManU ile anlaşılamayan Onana'ya da bu maçta yine veda edilecek.






EN BÜYÜK SIKINTI EYÜPSPOR'DA

Şampiyonluk maçından sonra Okan Buruk'un takımına 4 gün izin verdiği ortamda Fatih Tekke'nin de son Türkiye Kupası (Gençlerbirliği maçının Ankara'da kazanılması durumunda) maçını düşünerek Trabzon'da oynanacak ligin son maçı Gençlerbirliği maçına yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkacağı düşünülüyor.

Burada Antalyaspor'un son hafta sahasında Kocaelispor'u ağırlayacağı ortamda en büyük sıkıntı Eyüpspor'un üzerinde olacak. Çünkü bu sezon taraftarını çok üzen Fenerbahçe'nin yarım puan kaybına bile tahammülü yok. Bu yüzden Zeki Murat Göle tam kadro maça çıkacak.

Galatasaray'dan Trabzonspor'a üç yıldız birden

Galatasaray yönetiminden bir isim Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ı "barış anlaşması" için aradı. Doğan'a aralarında Kazımcan, Nelsson ve Ahmed kutucu'nun da yer aldığı "dostluk paketi" teklifi sundu

12.05.2026 14:40:00
Haber Merkezi
Galatasaray'dan Trabzonspor'a üç yıldız birden
Galatasaray'dan Trabzonspor'a üç yıldız birden
Galatasaray yönetiminden bir isim Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ı "barış anlaşması" için aradı. Başkan Dursun Özbek'in "Trabzonspor bizim ebedi dostumuz" mesajını iletti. Doğan'a Aziz Yıldırım'ı da hatırlatarak aralarında Kazımcan, Nelsson ve Ahmed kutucu'nun da yer aldığı "dostluk paketi" teklifi sundu. İşte camiada konuşulan o iddialar...






Trabzon'da oynanan maçtan önce ev sahibi takımın yaptığı çıkış Galatasaray camiasında soğuk duş etkisi yaptı. Oulai ile başlayan ve Renato Nhaga ile devam eden sürecin sonunda özellikle Trabzonspor tribünlerinin açtığı pankart uzun süre konuşuldu.






Gelinen süreçte sarı-kırmızılılardan, Trabzonspor'a "zeytin dalı" uzandı. İddialara göre Galatasaray yönetiminde yer alan Karadenizli bir yönetici bizzat Başkan Ertuğrul Doğan'la temas kurdu.






"TRABZONSPOR EBEDİ DOSTUMUZ"

Etrafındaki yanlış yönlendirmelere kulak asmamasını istedi. Aziz Yıldırım'ın döneceğini ve Fenerbahçe ile dost olmalarının imkansız olduğunun altını çizdi. Uğurcan Çakır transferinden başlayan dostluk köprüsünün devam etmesini istediklerini, Başkan Dursun Özbek'in de "Trabzonspor bizim ebedi dostumuz" dediği sözlerini aktardı.






BAŞKAN ÖZBEK SÖZ VERDİ SAVUNMASI

Galatasaray yöneticisi ayrıca kendi deyimiyle "zeytin dalı" operasyonu kapsamında Ertuğrul Doğan'a sezon ortasında vermedikleri Ahmed Kutucu'nun yanı sıra Kazımcan ile Viktor Nelsson'u da teklif etti. Bu 3 oyuncunun çok uygun şartlarda bordo-mavili formayı giymesi için kendisinin çok önemli katkıları olacağının sözünü verdi. Bu konuda Başkan Özbek'ten de söz aldığını iletti.






3 OYUNCU DA İŞE YARAYABİLİR

Batagov'un sakatlandığı ve en iyi ihtimalle 3-4 ay sahalardan uzak kalacağı ayrıca Savic'in de müzmin sakat olduğu ortamda Nelsson, Trabzonspor için iyi bir alternatif olabilir.

Aynı şekilde Lovik'in fos çıktığı, Mustafa'nın da tam anlamıyla dolduramadığı sol bek mevkii için Kazımcan, Trabzonspor rotasyonu için işe yarayabilir.

En önemlisi de teknik direktör Fatih Tekke'nin Ocak'ta da istediği ama alamadığı Ahmed Kutucu, bordo-mavililer için hayati bir anlam taşıyabilir.

Beşiktaş almayı değil satmayı düşünüyor

Beşiktaş teknik direktörü aralarında kiralıktan geleceklerin de yer aldığı 18 oyuncu için "gelecek sezon takımda istemiyorum" raporu verdi 

12.05.2026 14:30:00
Haber Merkezi
Beşiktaş almayı değil satmayı düşünüyor
Beşiktaş almayı değil satmayı düşünüyor
Sergen Yalçın bir rapor verdi, Başkan Serdal Adalı'nın başından aşağı kaynar sular döküldü. Beşiktaş teknik direktörü aralarında kiralıktan geleceklerin de yer aldığı 18 oyuncu için "gelecek sezon takımda istemiyorum" raporu verdi. Başkan maaşlı eleman Eduard Graf ile Serkan Reçber'in satış için elele çalışmasını istedi. Ayrıca "satış" konusunda yetenekli yerli veya yabancı menajer aranmaya başlandı.






Beşiktaş'ın başında bir değil bin dert var. Sergen Yalçın'ın kalıp kalmayacağı henüz net değil... şu anda hava "yerine kimse gelmez. O yüzden devam edelim" şeklinde. Bu yüzden Başkan Serdal Adalı, Yalçın ve Serkan Reçber'le bir toplantı yaptı. Gelecek oyunculardan önce gidecek oyuncularla ilgili bir rapor istedi.






EL-BILAL DIŞINDA KALACAK YOK

Yalçın aralarında kendisinin de getirdiği Gökhan Sazdağı dahil 5 oyuncunun satılmasını talep etti. Ayrıca El-Bilal dışında kalan Jota ve Cengiz Ünder dahil hiç bir kiralık oyuncuyla devam etmek istemediğini iletti. Kiralıktan dönecekler arasında sadece Semih Kılıçsoy'u kampta görmek istediğini anlattı. Muci dahil diğer hiç birini kadroda istemediğini net olarak bildirdi.






GRAF DA BU İŞE YARAYACAK

Sergen Yalçın'ın verdiği rapor üzerinden bakılacak olursa Serdal Adalı yönetimi bu yaz 18 oyuncuyla (kiralıklar dahil) yollarını ayırmaya çalışacak. Bu nedenle geçen hafta içinde İstanbul'a gelen Eduard Graf'tan da destek alınmasına karar verildi. Reçber'in de öncelikleri arasında oyuncu satışı gelecek. Ayrıca satış konusunda yetenekli yerli ve yabancı menajerlerle de çalışılacak. Takas ihtimalleri de masaya getirilecek.






3 OYUNCU KAMPA GÖTÜRÜLECEK

Kiralıktan gelip kampa gidecekler:

-Semih Kılıçsoy
-Tayyip Talha
-Emrecan

Satılmaya çalışılacak isimler:

-Djalo
-Uduokhai
-Gökhan Sazdağı
-Cerny
-Rashica






Devam edilmeyecek kiralıklar:

-Devis
-Asllani
-Jota
-Cengiz Ünder

Kiralık verilecekler:

-Yasin
-Devrim

Kiralıktan gelip takım aranacak isimler:

-Al-Musrati
-Muci
-Amir
-Onana
-Can Keleş
-Elan
-Joao Mario

Orkun Kökçü, Beşiktaş'a getirmek için çalışıyor

Sergen Yalçın'ı "kalmaya" ikna etti. Başkan Serdal Adalı'ya "futbol aklı" olarak hizmet veriyor. Serken Reçber'in de transfer listesini "yeniledi

12.05.2026 14:11:00
Haber Merkezi
Orkun Kökçü, Beşiktaş'a getirmek için çalışıyor
Orkun Kökçü, Beşiktaş'a getirmek için çalışıyor
Sergen Yalçın'ı "kalmaya" ikna etti. Başkan Serdal Adalı'ya "futbol aklı" olarak hizmet veriyor. Serken Reçber'in de transfer listesini "yeniledi."

Beşiktaş'ın sadece kaptanı olmayan Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu ve Vangelis Pavlidis'e siyah-beyazlı formayı giydirmek için de sabah akşam telefon başında.







Orkun Kökçü, Beşiktaş'ta kısa sürede bir kaptandan fazlası haline geldi. Öyle ki Konyaspor maçından sonra "istifa etmeye hazır" olan Sergen Yalçın'a destek çıktı. "Bir yere gitmiyorsun. Seni bırakmıyoruz" dedi.

Trabzonspor maçında gelen tepkiler sonrasında yönetimin sessiz kalması üzerine araya girdi. Bizzat Başkan Serdal Adalı ile konuştu. "Oyuncular olarak Sergen Yalçın'ın yanındayız. Siz de olun" dedi. Teknik direktör isimleriyle İstanbul'a geldiği iddia edilen Eudard Graf'ın listesini çöpe attırdı.







SERGEN YALÇIN'LA TAKTİK KONUŞUYOR

Orkun Kökçü şu anda Yalçın'ın takım içinde "taktik" konuştuğu, Başkan Adalı'nın "futbol aklı" ve Serkan Reçber'in de transferler konusunda danıştığı bir isim haline geldi. Zaten kısa süre önce Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'a davet ettiği Hakan Çalhanoğlu için de Orkun Kökçü devreye girmiş ve "gel kaptanlık bandı senin" çağrısı yapmıştı.







AURSNES VE SENESİ İÇİN DE ÇALIŞIYOR

Orkun Kökçü daha önce de Benfica'da beraber forma giydiği ve Fenerbahçe'de mutsuz olduğu iddia edilen Kerem Aktürkoğlu'nu da Beşiktaş'a davet eden isimdi.

Orkun Kökçü hali hazırda Reçber'in listesine kendisi gibi Feyenoord'dan Benfica'ya geçen Frerdik Aursnes'in yanı sıra eski takım arkadaşları Marcos Senesi, Florentino ve Pavlidis'i de soktu.







PAVLISI VE KEREM HAYALİ VAR

Orkun Kökçü öncelikle Bournemouth'la sözleşmesi sona eren Senesi ile her gün konuşuyor. Beşiktaş'ı anlatıyor. Ayrıca Aziz Yıldırım'ın gelmesi durumunda ayrılmasını beklediği Kerem'le konuşuyor.







Bir başka eski takım arkadaşı Pavlidis'i bile Beşiktaş'a getirmeye çalışıyor. Orkun'a göre Kerem ve Pavlidis, Beşiktaş'ta bir araya gelirse bambaşka bir seviyeye çıkabilirler.

Amedspor gözünü Rafa Silva'ya dikti

Türkiye'yi ve Türk futbolunu yakından tanıyan oyunculardan kurulu bir ekip yaratmak isteyen Amedspor gaza bastı. Beşiktaş'ın eski yıldızı Rafa Silva'nın kulübü Benfica ve izin alınarak da menajeri ile ilk görüşme gerçekleştirildi

12.05.2026 14:10:00
Haber Merkezi
Amedspor gözünü Rafa Silva'ya dikti
Amedspor gözünü Rafa Silva'ya dikti
Gelecek sezon Süper Lig'de tutunmak adına Türkiye'yi ve Türk futbolunu yakından tanıyan oyunculardan kurulu bir ekip yaratmak isteyen Amedspor gaza bastı. Aynen Mauro Icardi ve Mario Lemina'da olduğu gibi Beşiktaş'ın eski yıldızı Rafa Silva'nın kulübü Benfica ve izin alınarak da menajeri ile ilk görüşme gerçekleştirildi.






Süper Lig'in yeni takımı Amedspor gelecek sezon Süper Lig'de tutunabilmek için güçlü bir kadro yapmak istiyor. Özellikle 4 büyüklerin yollarını ayırmak istediği oyuncularla ilgilenen Diyarbakır ekibinin gündeminde Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın olduğu biliniyor. Galatasaray'la sözleşmeleri biten iki oyuncuyla da ön görüşmeler yapıldı. Henüz bir teklif sunulmadı.






İLK TEMAS KURULDU

Amedspor yönetimi özellikle Süper Lig tecrübesi olan ve Türkiye ile Türk futbolunu yakından tanıyan isimlerle kadrosunu güçlendirmek istiyor. Amaç Süper Lig'in dinamiklerini bilen oyuncularla oynayıp, öncelikle ligde kalmak. Bu yolla Amedspor yönetimi Sergen Yalçın istemediği için devre arasında gönderilen Rafa Silva ile de temas kurdu.






BENFICA GÖRÜŞME İZNİ VERDİ

Hem kulübü Benfica hem de Rafa Silva'nın menajerine istekleri soruldu. Portekiz kulübü dönüşünde beklediği verimi alamadığı yıldız oyuncu için "anlaşılabilir" mesajı verdi. Ancak Amedspor resmi bir teklifle gitmediği için rakam bildirmedi. "Görüşebilirsiniz" diyerek Diyarbakır temsilcisine FIFA nezdinde geçerli olabilecek yazılı bir belge sunuldu.






TEKLİ FHAFTAYA SUNULULACAK

Amedspor, Rafa Silva'nın menajeri ile de ilk teması kurdu. Görüşme Diyarbakır temsilcisinin ilk etapta beklediği gibi geçti. Menajeri "neden olmasın, Türkiye'ye dönebilir" sözü etkili oldu. Amedspor yönetimi Rafa Silva için hem Benfica'yı hem de oyuncuyu ikna edebilecek bir sözleşme hazırlıyor.






Muhtemelen gelecek hafta ilk resmi hamle yapılır. Sonra da süreç netleşir. Ya pazarlıklar başlar ya da "vakit kaybetmeyelim" denir.

Galatasaray'ın olağan divan kurulu toplantısı yarın yapılacak

Galatasaray'ın mayıs ayı olağan divan kurulu toplantısı, yarın gerçekleştirilecek

 

12.05.2026 11:44:00
Anadolu Ajansı
Galatasaray'ın olağan divan kurulu toplantısı yarın yapılacak
Galatasaray'ın olağan divan kurulu toplantısı yarın yapılacak

Galatasaray Kulübünün mayıs ayı olağan divan kurulu toplantısı, yarın gerçekleştirilecek.

RAMS Park'taki Özhan Canaydın Konferans Salonu'nda yapılacak toplantı, saat 13.30'da başlayacak.

Toplantıda mali, idari ve sportif raporla ilgili tespit ve incelemeler yapılacak.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de toplantıda açıklamalarda bulunacak.

Borç 1 milyar TL'ye ulaştı, başkan adayı çıkmadı

Altay'da yapılan genel kurulda yönetime aday çıkmazken, başkanlık seçimi ileri bir tarihe ertelendi ve kulübün güncel borcunun 1 milyar TL'yi geçtiği açıklandı

12.05.2026 11:10:00
İhlas Haber Ajansı
Borç 1 milyar TL'ye ulaştı, başkan adayı çıkmadı
Borç 1 milyar TL'ye ulaştı, başkan adayı çıkmadı
Altay'da yapılan genel kurulda yönetime aday çıkmazken, başkanlık seçimi ileri bir tarihe ertelendi ve kulübün güncel borcunun 1 milyar TL'yi geçtiği açıklandı.

İzmir'in köklü kulüplerinden Altay, tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezon son haftada kümede kalmayı başaran siyah-beyazlı kulüpte, İzmir Atatürk Stadı Faal Futbol Hakemleri Derneği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda yönetime talip çıkmadı.



Genel kurula yalnızca 93 üyenin katılması dikkat çekerken, toplantıda Altay'da görev yapan Hüseyin Kanlı ve yönetim kurulu mali ve idari açıdan ibra edildi. Ancak yönetime aday çıkmaması nedeniyle seçimlerin ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi.



Öte yandan genel kurulda kulübün güncel borcunun 1 milyar 28 milyon 600 bin 19 TL olduğu açıklandı.

Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?

Şampiyon Galatasaray'da teknik patron Okan Buruk transfer dönemi resmen başlamadan yönetimle son bir toplantı yapacak

11.05.2026 17:09:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?
Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?
Şampiyon Galatasaray'da teknik patron Okan Buruk transfer dönemi resmen başlamadan yönetimle son bir toplantı yapacak. Buruk'un yardımcılarının hazırladığı en büyük eksilik "canavar" olarak öne çıktı. Ayrıca ilk 11'i elit takımlarla başa baş oynayabildiği, ancak Avrupa'da kupanın ya da yarı finalin 11 kişiyle değil kulübeden gelen "kaderini değiştiricilerle" kazanıldığı notları yer aldı.






Galatasaray taraftarı için lig şampiyonluğu bir alışkanlık haline geldi. Bu dakikadan sonra asıl merak ettikleri eldeki kadronun Avrupa'da bir kupa (UEFA Avrupa Ligi veya Şampiyonlar Ligi'nde) getirip getiremeyeceği...Bu sezon son 16 turuna kalan takımın çeyrek final ya da yarı final görüp göremeyeceği.






"11 ELİT OYUNCUMUZ VAR"

Okan Buruk ve yönetim transfer dönemi resmen başlamadan önce son bir görüşme daha yapacak. Buruk'un yardımcılarının istatistikleri inceleyerek hazırladığı rapor masaya yatırılacak. Bu raporda dikkat çekici detaylar var:

Galatasaray'ın ilk 11'i elit takımlarla başa baş oynayabiliyor. Ancak Avrupa'da kupa 11 kişiyle değil, kulübeden gelen "oyun kaderini değiştiren" isimlerle kazanılıyor.






NEYMAR VE MESSI'YLE OLMADI

PSG; Neymar ve Messi'yle değil de son dönemde güçlü yedek kulübesiyle başarılı oluyor. O yüzden öncelikle yedek kulübesi güçlenmeli.

Liverpool veya Manchester City gibi takımlara karşı 60. dakikadan sonra fiziksel düşüş yaşamamak için Torreira'nın yükünü hafifletecek, onun kadar dinamik bir "6-8 numara" alternatifi şart.

Torreira ve Gabriel Sara harika bir ikili ama Şampiyonlar Ligi yarı finali sertliğinde, rakibi fiziksel olarak ezecek bir "canavar" profil fark yaratır.






LEMINA ARTIK YAŞLANDI

"Canavarlar" sahanın merkezinde bir "yasaklı bölge" oluşturur. Rakip oyun kurucu kafasını kaldırdığında "canavar"ı karşısında gördüğü an baskıyı hisseder. Sadece top çalmaz, rakibin pas açısını devasa fiziğiyle ve sezgisiyle kapatır.

Şu anda bu isim Lemina… Galatasaray'ın "sertlik" dozajını belirliyor. Rakibe "buradan geçiş yok" mesajını veriyor.

Bu, takımın geri kalanına özgüven, rakibe ise çekince verir. Ancak Gabonlu artık 33 yaşında ve devamlılığı olan bir isim değil.

Galatasaray'ı rakiplerinden ayıran bomba etkisi

Galatasaray hem koşuyor, hem patlıyor, hem de rakibi patlatıyor. CIES verilerine göre 9 km/s hızdan 25 km/s hıza çıkış ivmelenmesinde dünyanın zirvesinde yer alan sarı-kırmızılılarda, Okan Buruk’un modern futbol vizyonu kendini gösterdi

11.05.2026 17:05:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ı rakiplerinden ayıran bomba etkisi
Galatasaray'ı rakiplerinden ayıran bomba etkisi
Galatasaray hem koşuyor, hem patlıyor, hem de rakibi patlatıyor. CIES verilerine göre 9 km/s hızdan 25 km/s hıza çıkış ivmelenmesinde dünyanın zirvesinde yer alan sarı-kırmızılılarda, Okan Buruk'un modern futbol vizyonu kendini gösterdi. Aykut Kocaman dönemindeki "çok koşma" kriterini rafa kaldıran Okan Buruk "yüksek yoğunluklu" oyunu; Osimhen ve Barış Alper gibi "Lamborghini"ler ile şok pres gücü yaratıyor.






"Aklı evveller" Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'u "bir şey yaratmayan" ya da "yıldızların arkasına saklanan" teknik direktör olarak görüyorlar. Ancak Okan Buruk o kadar yüksek ön görüyle futbolun dinamiklerini takip ediyor ki, CIES verilerine göre 9 km/s'den 25 km/s'ye çıkış ivmesinde dünyanın en patlayıcı takımı konumunda.






AYKUT KOCAMAN'IN ZAMANINDAN FARKLI

Peki bu ne anlama geliyor... yeni nesil futbol "yüksek yoğunluklu interval" bir oyun haline geldi. Aykut Kocaman'ın zamanında üzerinde durduğu "10-12 km koşmak" artık başarı kriteri değil. Yeni nesil futbolda farkı yaratan bu mesafenin (10-12 km) ne kadarının ani ve şiddetli ivmelerle koşulduğu.






LAMBORGHINI GİBİ HÜCUM HATTI

Galatasaray'ın hücum hattında Osimhen ve Barış Alper gibi "patlayıcı" gücü yüksek oyuncuların bulunması rakip savunma arkasına atılan her topta fiziksel bir üstünlük. Bu oyuncular 1'den 100'e Lamborghini hızınca çıkabildikleri için rakiplerine nal toplatıyorlar.

Okan Buruk'un sürekli istediği "şok pres" uygulaması da sayelerinde mümkün oluyor. Bu istatistik aslında Galatasaray'ın "oyunu domine eden ve rakibi sahasına hapseden" bir takım olduğunun da kanıtı.






DEVLERİN BAKIŞ AÇISI BAMBAŞKA

PSG, Bayern ya da Arsenal gibi devlerin bu listede olmaması şaşırtıcı... ancak Şampiyonlar Ligi devlerine göre futbol sadece "patlayıcılık" değil. Onların oyun felsefeleri farklı. Oyuncu kaliteleri yüksek olduğu için topu çevirip, bir "sihir"le işi bitirebiliyorlar.

Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'in yoğun maç takvimi Galatasaray'ın patlayıcı oyuncularının kaslarında da sık mikro patlamalara neden oluyor. Bu da aslında Okan Buruk için dezavantaj.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.