logo
04 NİSAN 2026

Vaclav Cerny, Beşiktaş formasıyla 5. golünü attı

Beşiktaş'ın Çekyalı futbolcusu Vaclav Cerny, Fenerbahçe maçında attığı gollerle siyah-beyazlı forma altında 5. kez gol sevinci yaşadı.

24.12.2025 00:36:00
İhlas Haber Ajansı
Vaclav Cerny, Beşiktaş formasıyla 5. golünü attı
Vaclav Cerny, Beşiktaş formasıyla 5. golünü attı
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlıların golleri 33. dakika ve 90+1. dakikada Vaclav Cerny'den geldi. Cerny, bu gollerle birlikte siyah-beyazlı forma altında toplamda 5. golünü kaydetti.

Süper Lig'de 13 mücadelede top koşturan 28 yaşındaki futbolcu, 3 gol ve 6 asistlik bir performans sergiledi.

Cerny, ligdeki gollerini Kocaelispor ve Trabzonspor (2) filelerine attı.

Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda kaybettiği puanlarla zirvede artan puan farkını kapatmak için Beşiktaş derbisiyle birlikte seriye devam etmek istiyor

04.04.2026 10:41:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor
Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda kaybettiği puanlarla zirvede artan puan farkını kapatmak için Beşiktaş derbisiyle birlikte seriye devam etmek istiyor. Sarı-lacivertliler, ligin son virajına galibiyetle girmenin hesaplarını yapıyor.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de Beşiktaş'ı konuk edecek. Sarı-lacivertliler, milli maç için verilen ara öncesi Gaziantep FK'yı mağlup ederken son 5 lig maçında 7 puan kaybetti. Tedesco'nun öğrencileri, taraftarı önünde oynayacağı derbide kazanarak son 6 haftaya şampiyonluk hedefini sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Büyük maçlarda 10 puan topladı



Fenerbahçe, bu sezon Trendyol Süper Lig'de ezeli rakipleriyle oynadığı maçlarda başarılı performans sergiledi. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş deplasmanında 3-2'lik galibiyet elde ederken, Galatasaray ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Kanarya, Trabzonspor ile oynadığı 2 maçta ise 6 puanı hanesine yazdırdı. Fenerbahçe, ligin ilk yarısında evinde 1-0 kazanırken, deplasmanda 3-2'lik skorla galibiyete ulaştı.

Sarı-lacivertliler, Turkcell Süper Kupa finalinde de sarı-kırmızılılara karşı 2-0 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Son maçlarda kalesini gole kapatamıyor



Sarı-lacivertliler, ligde oynadığı son 7 maçta kalesini gole kapatamadı. Bu süreçte 6 maçta gol sevinci yaşayan Fenerbahçe, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu maçların 6'sında kaleyi Ederson korurken, 1 maçta Mert Günok görev aldı. Kanarya, bu sezon ligde oynadığı 27 karşılaşmanın 8'inde rakiplerine gol izni vermedi. Son olarak ligin 20. haftasında Kocaelispor deplasmanında gol yemedi.

Tek eksik Alvarez

Fenerbahçe'de milli maç arası döneminde sakat oyuncuların tedavisinde sona gelindi. Nelson Semedo ile Milan Skriniar da takımla çalışmalara başladı. İki oyuncunun da derbide kadroda olması bekleniyor. Takımda tek eksik olarak operasyon geçiren ve tedavisi süren Edson Alvarez bulunuyor.

6 futbolcu kart sınırında

Fenerbahçe'de derbi öncesinde Kerem Aktürkoğlu, Nelson Semedo, Anthony Musaba, Archie Brown, Mert Müldür ve Matteo Guendouzi, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

52 yıllık rekabette 143. randevu

Trabzonspor ile Galatasaray, tarihlerinde yarın 143. kez karşı karşıya gelecek.

04.04.2026 00:17:00
AA
52 yıllık rekabette 143. randevu
52 yıllık rekabette 143. randevu
Trabzonspor ile Galatasaray, tarihlerinde yarın 143. kez karşı karşıya gelecek.

Trabzonspor'un Süper Lig'e yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 52 yıllık rekabette resmi ve özel 142 karşılaşmanın 66'sını Galatasaray, 44'ünü Trabzonspor kazandı, 32 müsabakada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Lig, Türkiye Kupası, Süper Kupa, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan müsabakalarda Galatasaray 196, Trabzonspor ise 157 kez gol sevinci yaşadı.

Ligdeki 106. Maç



Trabzonspor ile Galatasaray, ligde yarın 106. kez karşılaşacak.

Ligde daha önce yapılan 105 karşılaşmanın 47'sini Galatasaray kazanırken, 32 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu ve 26 müsabaka berabere sonuçlandı.

Süper Lig maçlarında Galatasaray 142, Trabzonspor ise 119 gol attı.

Galatasaray, rakibine 9 maçtır kaybetmiyor



Sarı-kırmızılı ekip, Trabzonspor'a karşı çıktığı son 9 resmi müsabakada mağlubiyet görmedi.

Karadeniz temsilcisine karşı son olarak 23 Ocak 2022 tarihinde oynanan lig maçında 2-1 kaybeden Galatasaray, sonrasında rakibiyle 7 Süper Lig, birer Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa müsabakasına çıktı.

Bu maçlarda 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden sarı-kırmızılı takım, 22 kez ağları sarsarken 6 gol yedi.

Trabzon'daki lig maçları

Taraflar arasında Trabzon'da yapılan lig karşılaşmalarında ev sahibi Trabzonspor, galibiyet sayısında rakibinin 1 farkla önünde yer alıyor.

Trabzonspor, evindeki 52 maçta Galatasaray'ı 20 kez yendi. Sarı-kırmızılılar ise bordo-mavilileri deplasmanda 19 kez mağlup etmeyi başardı. Trabzon'daki 13 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Trabzonspor'un, 43'ü Hüseyin Avni Aker, 9'u Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan maçlardaki 62 golüne, Galatasaray 68 golle karşılık verdi.

Farklı skorlu galibiyetler

Galatasaray, Trabzonspor karşısında en farklı galibiyetini 21 Ocak 2024'te deplasmanda 5-1, 26 Mayıs 2001'de de İstanbul'daki lig maçında 4-0'lık skorlarla aldı.

Trabzonspor ise 2018-2019 sezonunun ilk yarısında 1 Eylül 2018'de Trabzon'daki lig karşılaşmasında Galatasaray'ı 4-0 yendi.

Bu arada, 15 Kasım 1998'de İstanbul'da Trabzonspor'un 5-3 kazandığı lig maçı, iki takım filelerinin toplam 8 kez havalanmasından dolayı taraflar arasındaki en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Tedesco'nun 3'üncü, Sergen Yalçın'ın 11'inci derbisi

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde teknik direktör Domenico Tedesco ligdeki 3'üncü, teknik adam Sergen Yalçın ise 11'inci derbi heyecanını yaşayacak

04.04.2026 00:12:00
AA
Tedesco'nun 3'üncü, Sergen Yalçın'ın 11'inci derbisi
Tedesco'nun 3'üncü, Sergen Yalçın'ın 11'inci derbisi
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde teknik direktör Domenico Tedesco ligdeki 3'üncü, teknik adam Sergen Yalçın ise 11'inci derbi heyecanını yaşayacak.

Türkiye kariyerinde hem Beşiktaş'a hem de Galatasaray'a karşı birer kez rakip olan Tedesco, üçüncü derbisinde Beşiktaş'a karşı sahada takımının başında yer alacak.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise siyah-beyazlı takımın başında daha önce 10 derbi maça çıktı.

İlk galibiyetleri

Fenerbahçe Teknik Direktörü Tedesco, Süper Lig'deki ilk derbisinde unutulmaz bir galibiyete imza attı.

Tüpraş Stadı'nda sezonun ilk yarısında oynanan derbi maçta siyah-beyazlılara konuk olan sarı-lacivertli teknik adamın takımı, 2-0 geriye düşmesine rağmen pes etmedi ve müsabakayı 3-2 kazandı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın da ilk derbi zaferini Fenerbahçe'ye karşı yaşadı.

Siyah-beyazlı takımın ilk kez başına geçtiği 2019-20 sezonunda Fenerbahçe'yi Dolmabahçe'de ağırlayan Sergen Yalçın, rakibini 2-0 yenerek ilk derbisini kazandı.

Derbi karneleri

Kariyerinin Türkiye bölümünde henüz 2 derbide takımını idare eden Tedesco yenilgi yüzü görmedi.

İlk derbisinde Beşiktaş'ı mağlup eden sarı-lacivertli teknik adam, Galatasaray ile oynanan maçta rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Tecrübeli teknik adam Sergen Yalçın ise antrenörlük kariyerinde 10 derbiyi geride bıraktı. Bu süre zarfında Fenerbahçe ile 4 kez karşı karşıya gelen Yalçın, Galatasaray ile 10 kez kozlarını paylaştı.

Derbi kariyerinde 4 galibiyet, 3'er yenilgi ve beraberlik bulunan Yalçın, Fenerbahçe'ye karşı 2 galibiyet, 1'er beraberlik ve mağlubiyet elde etti.

Sergen Yalçın'ın Fenerbahçe'ye rakip olduğu maçlarda Beşiktaş 9 gol atarken kalesinde 7 gol gördü.

Yalçın kupada telafi etti

Fenerbahçe ile Beşiktaş bu sezon 3. kez karşı karşıya gelecek.

Dolmabahçe'de oynanan lig maçının yanı sıra iki takım Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde Ziraat Türkiye Kupası'nda da karşı karşıya geldi.

Tüpraş Stadı'nda bu sezon Fenerbahçe'nin 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 kazandığı derbinin telafisini siyah-beyazlılar, Kadıköy'deki kupa maçında yaptı.

İki teknik adamı ikinci kez karşı karşıya getiren derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.

İkisi de sonradan göreve başladı

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği derbide kozlarını paylaşacak teknik direktörler Sergen Yalçın ile Domenico Tedesco, sezon başladıktan sonra teknik direktörlük koltuğunu oturdu.

Beşiktaş, teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer yönetiminde sezona başlarken Fenerbahçe, önceki yıl da takımı çalıştıran Jose Mourinho'ya güvenerek sezona başladı.

Avrupa kupalarında alınan başarısız sonuçların ardından iki ekip, teknik direktörleriyle yollarını ayırma kararı aldı.

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın göreve getirilirken Fenerbahçe Domenico Tedesco'da karar kıldı.

Beşiktaş, Eurocup'ta finalde

04.04.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, Eurocup'ta finalde
Beşiktaş, Eurocup'ta finalde
Beşiktaş GAİN, Eurocup yarı final serisi ikinci maçında Bahçeşehir Koleji'ni 82-72 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti ve finale yükseldi.




Salon: Sinan Erdem



Hakemler: Alberto Baena, Hugues Thepenier, Christian Theis

Bahçeşehir Koleji: Tyler Cavanaugh 9, Malachi Flynn 16, Calep Homesley 10, Trevion Williams 12, Matt Mitchell

4, Mateusz Ponitka 6, Jordan Matthew Ford 8, Balsa Koprivica 5, Hunter Hale 2

Başantrenör: Marko Barac
Beşiktaş: Anthony Brown 9, Conor Morgan 4, Jonah Mathews 12, Ante Zizic 12, Berk Uğurlu 7, Devon Dotson

16, Brynton Lemar 18, Yiğit Arslan 2, Vitto Brown, Ismael Kamagate 2

Başantrenör: Dusan Alimpijevic

1. Periyot: 22-22

Devre: 36-37

3. Periyot: 56-63İ

Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde kart sayıları dikkati çekiyor

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde ligde oynanan derbilerde sarı ve kırmızı kartların sayısı dikkati çekiyor

04.04.2026 00:09:00
AA
Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde kart sayıları dikkati çekiyor
Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde kart sayıları dikkati çekiyor
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde ligde oynanan derbilerde sarı ve kırmızı kartların sayısı dikkati çekiyor.

İki takım arasında oynanan son 30 lig maçında hakemler 20 kez kırmızı, 182 kez de sarı kartına başvurdu.

Beşiktaş daha "hırçın"

Rekabetteki son 30 derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'ye göre daha "hırçın" bir görüntü ortaya koydu.

Siyah-beyazlı futbolculara, bu maçlarda 14 kırmızı ve 93 sarı olmak üzere toplam 107 kart gösterildi.

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan derbide Beşiktaş 1 kırmızı ve 1 sarı kart, Fenerbahçe ise 5 sarı kart görmüştü.

Fenerbahçe'ye 6 kırmızı, 89 sarı kart

Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 30 derbide 95 kez kart gördü. Sarı-lacivertli futbolculara, söz konusu maçlarda 6 kırmızı, 89 da sarı kart çıktı.

Fenerbahçe, rakibi karşısında oynadığı son 11 lig maçında kırmızı kart görmedi. Sarı-lacivertlilerin siyah-beyazlılar karşısında müsabakayı 10 kişi tamamladığı son karşılaşma, 2019-2020 sezonunun ikinci yarısında oynandı.

Pandemi sebebiyle liglere ara verilirken iki takım, 19 Temmuz 2020'de Beşiktaş'ın sahasında karşılaşmış, maçın 25. dakikasında Fenerbahçe'nin forvet oyuncusu Vedat Muriç direkt kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazanmıştı.

Son 10 derbide 64 kart çıktı

İki takım arasında yapılan son 10 müsabakada futbolcular, 4 kırmızı ve 60 sarı kartla cezalandırıldı.

Sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde oynanan mücadelede siyah-beyazlı takım 26. dakikada Orkun Kökçü'nün kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalmıştı. Beşiktaş'ta ayrıca Emirhan Topçu da son dakikalarda sarı kart görmüştü. Aynı mücadelede Fenerbahçe'de Nelson Semedo, Edson Alvarez, Kerem Aktürkoğlu, Jhon Duran ve İsmail Yüksek sarı kart gören isimler oldu.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki son 10 derbi mücadelesinde siyah-beyazlı futbolculara 4 kırmızı ve 31 sarı, sarı-lacivertli oyunculara ise 29 sarı kart çıktı.

Manyas'tan karate şampiyonasında çifte derece

Antalya'da düzenlenen Türkiye Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası'na katılan Manyas Belediyespor sporcuları, 5 binin üzerinde sporcunun mücadele ettiği organizasyonda bir Türkiye şampiyonluğu ve bir üçüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attı

03.04.2026 12:51:00
İhlas Haber Ajansı
Manyas'tan karate şampiyonasında çifte derece
Manyas'tan karate şampiyonasında çifte derece
Antalya'da düzenlenen Türkiye Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası'na katılan Manyas Belediyespor sporcuları, 5 binin üzerinde sporcunun mücadele ettiği organizasyonda bir Türkiye şampiyonluğu ve bir üçüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
Antalya'da geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Türkiye Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası'nda Manyas Belediyespor karate takımı sporcuları önemli başarılara imza attı. 59 ilden 468 kulüp ve 5 bin 130 sporcunun katıldığı şampiyonada Manyas ekibi, bir şampiyonluk ve bir üçüncülük elde etti.
Şampiyonada kata dalında mücadele eden Özen Egemen Efe Er Türkiye şampiyonu olurken, kumite dalında 47 kiloda yarışan Ceydanur Mira Ören ise üçüncü olarak kürsüye çıkma başarısı gösterdi.
Elde edilen derecelerle birlikte iki sporcunun da milli takıma seçildiği bildirildi. Sporcuların Mayıs ayında düzenlenecek Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceği öğrenildi.
Antrenörler Cenk Dere ve Emrehan Egen, aldıkları davet üzerine önümüzdeki hafta 7 sporcu ile özel bir turnuvaya katılacaklarını belirterek, asıl hedeflerinin Balkan Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlanmak olduğunu ifade etti.
Öte yandan şampiyon sporcu Özen Egemen Efe Er ile üçüncü olan Ceydanur Mira Ören, antrenörleri ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kudret Egen ile birlikte Manyas Kaymakamı Mustafa Salih Bayram ve Belediye Başkanı Ahmet Duru'yu ziyaret etti.İHA

Süper Lig'de heyecan başlıyor

Trendyol Süper Lig'de 28. hafta heyecanı yarın oynanacak 4 maçla başlayacak

03.04.2026 10:16:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de heyecan başlıyor
Süper Lig'de heyecan başlıyor
Trendyol Süper Lig'de 28. hafta heyecanı yarın oynanacak 4 maçla başlayacak.

Trendyol Süper Lig'de 28. hafta heyecanı yarın, 5 Nisan Pazar ve 6 Nisan Pazartesi günü oynanacak maçlarla yaşanacak. Haftanın önemli maçında derbide Fenerbahçe, Beşiktaş'ı ağırlayacak. Lider Galatasaray ise ligin 3. sırasında zirve takibini sürdüren Trabzonspor'a konuk olacak.

Süper Lig'de 28. haftanın programı şöyle:


Yarın

14.30 Gençlerbirliği - Göztepe
14.30 Kasımpaşa - Kayserispor
17.00 Gaziantep FK - Corendon Alanyaspor
20.00 Trabzonspor - Galatasaray

5 Nisan Pazar

14.30 Samsunspor - Konyaspor
14.30 Fatih Karagümrük - Çaykur Rizespor
17.00 Antalyaspor - Eyüpspor
20.00 Fenerbahçe - Beşiktaş

6 Nisan Pazartesi

20.00 Kocaelispor - RAMS Başakşehir

20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı

Altınordu'nun 2005 doğumlu kalecisi Arif Şimşir, bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta kalesine gelen 8 penaltının 7'sini kurtarmayı başardı

01.04.2026 11:38:00
İhlas Haber Ajansı
20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı
20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı
Altınordu'nun 2005 doğumlu kalecisi Arif Şimşir, bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta kalesine gelen 8 penaltının 7'sini kurtarmayı başardı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altınordu'nun 20 yaşındaki kalecisi Arif Şimşir, bu sezon gösterdiği performansla dikkat çekmeye devam ediyor. Genç file bekçisi, ligde oynanan son 3 maçta kalesini gole kapatarak takımının aldığı beraberlik ve galibiyetlerde önemli rol oynadı.



Genç kaleci Arif Şimşir, sezon boyunca kurtardığı penaltılarla da öne çıktı. 2005 doğumlu file bekçisi, kalesine gelen 8 penaltıdan 7'sini çıkarmayı başardı.



İlk penaltı kurtarışını sezonun açılış maçında Erbaaspor karşısında gerçekleştiren Şimşir, ardından Elazığspor, Batman Petrolspor (2 penaltı), Karaman FK, Şanlıurfaspor ve Karacabey Belediyespor müsabakalarında da başarılı kurtarışlar yaptı.

Sadece Şanlıurfaspor maçında kalesine gelen iki penaltıdan birini kurtaramayan genç kaleci, diğer tüm penaltıları kurtararak önemli bir başarıya imza attı.

Milli Takımı yurda döndü

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Kosova galibiyeti sonrası yurda döndü. 24 yıl aradan sonra Türkiye, Dünya Kupası'na girmeye hak kazandı

01.04.2026 11:16:00
İhlas Haber Ajansı
Milli Takımı yurda döndü
Milli Takımı yurda döndü
Türkiye A Milli Futbol Takımı, Kosova galibiyeti sonrası yurda döndü. 24 yıl aradan sonra Türkiye, Dünya Kupası'na girmeye hak kazandı. Duygularını paylaşan Hakan Çalhanoğlu "Başardığımız için çok mutluyum. Ülkemizi mutlu ettiğimiz çok gururluyum. Artık 24 yıl sonra başardığımız için çok gururluyum" dedi.

A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu final maçında Kosova ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Millilerimiz, Kerem Aktürkoğlu'nun golü ile Dünya Kupası'na 24 yıl aradan sonra girmeye hak kazandı. İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminaline inen milliler kapıda coşkuyla ve tebriklerle karşılandı.

Kaptan Hakan Çalhanoğlu duygularını paylaşarak, "Başardığımız için çok mutluyum. Ülkemizi mutlu ettiğimiz çok gururluyum. Artık 24 yıl sonra başardığımız için çok gururluyum" dedi.

İran'ın Ankara Büyükelçisi Habibullahzade'den dünya kupası açıklaması

İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Hasan Habibullahzade, İran Milli Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası'nda yer alıp almayacağı konusuna ilişkin maç takvimi konusunda FIFA'nın karar merci olduğunu ve bu konuda kendilerine yardımcı olunacağını ifade etti

01.04.2026 00:52:00
İhlas Haber Ajansı
İran'ın Ankara Büyükelçisi Habibullahzade'den dünya kupası açıklaması
İran'ın Ankara Büyükelçisi Habibullahzade'den dünya kupası açıklaması
İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Hasan Habibullahzade, İran Milli Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası'nda yer alıp almayacağı konusuna ilişkin maç takvimi konusunda FIFA'nın karar merci olduğunu ve bu konuda kendilerine yardımcı olunacağını ifade etti.



İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Hasan Habibullahzade, İran A Milli Futbol Takımı'nın bugün Antalya'da hazırlık maçında karşılaştığı ve FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun da ilk yarısını izlediği Kosta Rika maçının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Habibullahzade, İran A Milli Futbol Takımı'nın dünya kupası konusunda henüz takviminin belli olmadığını, bunun FIFA'nın kararına bağlı olduğunu ve bu konuda yardımcı olunacağını ifade etti.

Milli takımın sorumluluklarından birinin, insanların yaşadıklarını paylaşmak olduğuna dikkati çeken Habibullahzade, milli takım oyuncularının saldırılarda vurulan okulları, stadyumları ve yangınlara ait fotoğrafları gösterdiklerini belirterek, "Dolayısıyla dayanışma duygularını ve sosyal desteklerini ifade ediyorlar" dedi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.