logo
05 HAZİRAN 2026

Vestel şampiyon olamaz

26.10.2006 00:00:00
Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Türk futbolunun bulunduğu konumda daha başarılı olabilmesi için kulüplerin profesyonel bir yapıya kavuşmasının şart olduğunu söyledi.

Futbolumuz gelişiyor ama, hala gerideyizTürk futbolunun geçmişe göre bugün daha ileride olduğunu belirterek, "Şimdiki takımlarımız, oyuncularımız hem grup olarak hem de bireysel olarak daha güçlüler. Ama dünya ölçeğine göre Türk futbolu tartışılabilir. Futbolda gelişen bir ülkeyiz ancak 1. sınıf futbol oynayan ülkeler arasında değiliz. Ülkemizde sadece 4 büyüklerin şampiyonluk yaşaması bir gelenek haline geldi ve son 10- 15 yılda da Trabzonspor da geride kalarak üç büyükler şampiyonluklar yaşadı. Bu kulüplerden herhangi birinin şampiyonluk yaşayamaması durumunda, o takım için istikrarsız damgası vuruluyor. Bence bu istikrarsızlık kavramını daha geniş bir şekilde ele almak gerekir" dedi.

Şampiyonluk 4 büyüklerin dışına çıkmazDört büyüklerin dışında herhangi bir kulübün şampiyon olacağına inanmadığını ifade eden Kocaman, "Çünkü kulüpler baştan aşağıya yanlış bir yapı içerisindeler. Futbol dünyasını bilen, daha profesyonel kişilerin, yöneticilerin kulüp yönetimlerine gelmesi gerekir. Kulüplerin artık bütçe oluşturmaları gerekiyor ve bu bütçelere göre hareket etmeleri gerekiyor. Kulüplerin gelirlerini arttırmadığımız sürece şampiyonluklar gibi başarılar sadece konuşulacak hoş sözler olacaktır. Bu sene Vestel Manisaspor'un yaptığı çıkışı daha önceki yıllarda Gaziantepspor ve Kocaelispor gibi Anadolu kulüpleri de yapmıştı ve bir şekilde daha sonra şampiyonluk yarışından kopmuşlardı. Vestel Manisaspor'un şampiyonluk şansını çok düşük görüyorum. Vestel'in ekonomik anlamda güçlü olmasına rağmen başarılı bir kulüp yapılanması içerisinde değil. Anadolu kulüplerinin ekonomik anlamda güçlenmedikleri ve bu gücü uzun vadeli bir şekilde planlamadıkları sürece şampiyon olabilmeleri çok zor gözüküyor" şeklinde konuştu.

Yabancıdan anladığımız; ucuz futbolcuTürkiye liginde oynayan yancı futbolculara da değinen genç teknik adam, "Bizim yabancı futbolcudan anladığımız tek şey var o da daha ucuz futbolcu olduğudur. Maliyet anlamında yabancı futbolcular kulüplere çok daha cazip geliyor. Böyle olunca da takımlar bu ucuz oyunculara daha fazla ilgi gösteriyorlar. Kulüplerin yabancı oyuncu transfer ederken kadro kalitesini arttırma gibi kaygıları yok. Bu futbolcuların Türk futboluna herhangi bir katkısı da olamaz. Kaliteli yabancı futbolcu transfer etmek için kulüplerin sağlam bir bütçe oluşturması gerekir. Çaplı ve çapsız yabancılar için ülkemiz kolay bir yer. Kaliteli oyuncular son dönemlerinde iyi paralar karşılığında ülkemize geliyorlar" ifadelerini kullandı.

Kulüpler amatörce yönetiliyorTürk futbolunun yapısını "Bataklığa" benzeten Aykut Kocaman, "Bu ortamı sağlıklı bir bir hale getirmemiz lazım. Kulüplerin çoğu amatör yörneticiler tarafından yönetiliyor ve bu tür yöneticilerin tek düşüncesi de de bir an evvel başarılar elde etmek oluyor. Başarı gelmeyince de fatura teknik direktörlere kesiliyor. Mevcut olan kulüp yapılarıyla ne teknik direktörleri, ne futbolcuları, ne de hakemleri eleştirmek doğru olmaz" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'de sular durulmalıFutbolculuk yıllarında uzun süre formasını giydiği ve birçok başarıya imza attığı Fenerbahçe hakkında da görüşlerini dile getiren Kocaman şunları söyledi:    "Transferlerde çok şeyler umut edersiniz, ama bu umutlar boşa da çıkabilir. Bu durum Fenerbahçe içinde geçerli. Daum için çok olumlu şeyler söyleyemem ama mesleki açıdan onu başarılı buluyordum. Fenerbahçe'nin son 3 senesine baktığımızda 2 şampiyonluk, bir de lig ikinciliği var. Geçen yıl şanssız bir şekilde kaybettikleri bir şampiyonluk, bir de Türkiye Kupası var. Ufak tefek sorunların dışında saha içi yerleşimleri iyi, rakiplerine az pozisyon veren başarılı bir takımdı. Anlamsız bir şekilde ağır oynuyor şeklinde eleştiri alıyorlardı. Antrenör olarak beğendiğim bir isimdi Daum. Ama şampiyonluk kaçtıktan ve kupayı finalde kaybettikten sonra herşey bir anda kırılıp döküldü. Herşey sil baştan oldu. Şu an Zico da, Daum'un yaşamış olduğu sıkıntıyı yaşıyor. Antrenörler takıma yeni geldiklerinde bazı şeyleri tanıyıp değiştirmek isterler. Dolayısıyla Zico da bazı şeyleri değiştirme ihtiyacı hissediyor. Yeni olan bu değişiklikler Fenerbahçe için sıkıntı yarattı. Fenerbahçe suları durgunlaştırabilirse şampiyonluk için kadrosunu yeterli görüyorum."

Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi

Hakan Safi’nin Luis Suarez bombasına, Aziz Yıldırım cephesinden asrın misillemesi geldi

05.06.2026 11:17:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi
Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi
Hakan Safi'nin Luis Suarez bombasına, Aziz Yıldırım cephesinden asrın misillemesi geldi. Juventus ile ipleri tamamen koparan, 20 milyon Euro menajerlik ücreti ve 8 milyon Euro maaş talebiyle İtalya'yı sallayan dünya yıldızı Dušan Vlahović için ilk resmi temas kuruldu. Milan'ın havlu attığı dev transferde Fenerbahçe adına Yıldırım cephesi tek aday olarak masaya oturdu!

Fenerbahçe, kulüp tarihinin en gerilimli ve en görkemli seçim süreçlerinden birine sahne olurken, başkan adaylarının gövde gösterisi transfer piyasasını altüst etti. Adaylardan Hakan Safi'nin santrafor bölgesi için dünyaca ünlü Luis Suarez hamlesini masaya sürmesinin ardından, Aziz Yıldırım cephesi çıtayı kelimenin tam anlamıyla arşa çıkardı.







AZİZ YILDIRIM CEPHESİ DEVREDE

İtalyan basınından gelen haberler, Kadıköy'de deprem etkisi yaratacak cinsten. İtalyan gazeteci Giorgio Abbratozzato'nun özel haberine göre; Aziz Yıldırım ve ekibi, Juventus ile köprüleri tamamen atan dünyaca ünlü Sırp santrafor Dušan Vlahović için resmen devreye girdi.







Torino ekibinde yaşanan krizin detayları da ortaya çıktı. Sırp golcünün menajerlik ekibinin talep ettiği 20 milyon Euro'luk imza/menajerlik ücreti ve yıllık 8 milyon Euro net maaş, Juventus yönetimi tarafından "ulaşılmaz" bulundu. Mali kriz yaşayan İtalyan devinin bu talepleri reddetmesiyle ipler tamamen koptu.






AC MILAN MASADAN KALKTI

Vlahović transferinde son aylara kadar en ciddi aday AC Milan'dı. Hatta Milan'ın eski sportif direktörü Igli Tare, oyuncunun menajeriyle uzun süredir dirsek temasındaydı.







Ancak Milano ekibinin Şampiyonlar Ligi vizesi alamaması ve oyuncunun devasa mali talepleri, Milan'ı masadan kaldırdı. İşte bu noktada, finansal gücünü ve seçim kozunu kullanmak isteyen Fenerbahçe bir adım öne geçti.






TÜM İMKANLAR SEFERBER OLDU

İtalya'da yaşanan bu dev belirsizliği tarihi bir fırsata çevirmek isteyen Aziz Yıldırım cephesinin, Sırp santraforun şartlarını öğrenmek adına ilk resmi soruşturmayı yaptığı ve bu transferi bitirmek için tüm imkanları seferber ettiği kaydedildi.

Galatasaray'da Luis Suarez bayramı!

Ezeli rakip Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi’nin Luis Suarez hamlesiyle yarattığı rüzgâr, Galatasaray cephesinde adeta bir "tebessüm bayramına" dönüştü!

05.06.2026 10:57:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Luis Suarez bayramı!
Galatasaray'da Luis Suarez bayramı!
Ezeli rakip Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin Luis Suarez hamlesiyle yarattığı rüzgâr, Galatasaray cephesinde adeta bir "tebessüm bayramına" dönüştü!

Sarı-kırmızılı taraftarlar, bu sansasyonel iddiaya ellerindeki en büyük kozla, Victor Osimhen'in Şampiyonlar Ligi'ndeki ezici istatistikleriyle yanıt verdi. Devler Ligi arenasındaki gol sıklığından bitiriciliğe, hava topu hakimiyetinden ön alan baskısına kadar her parametrede Suarez'e havlu attıran Nijeryalı, sarı-kırmızılı camiaya "bayram" ettirdi.







Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin seçim vaadi olarak Luis Suarez'in ismini büyük bir rüzgarla ortaya atması, Galatasaray cephesinde ironi dolu bir tebessümle karşılandı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Suarez hamlesini Victor Osimhen'in Şampiyonlar Ligi istatistiklerini masaya koyarak ezici farkı gözler önüne serdi.

Sarı-kırmızılı camia, Nijeryalı Osimhen ile Luis Suarez'in bu sezonki Devler Ligi performans verilerini kıyaslayarak derin bir nefes aldılar.







İŞTE İKİ YILDIZIN DEVLER LİGİ KARNESİ

                  Suarez/Osimhen    
Maç / İlk 11            12 / 10     10 / 10
Toplam Dakika           956   841
Gol               5     7
Gol Sıklığı (Dakika)    191 dk      120 dk
Gol Beklentisi (xG)     5.28  7.77
İsabetli Şut      1.3   2.5
Kazanılan Hava Topu     1.8 (%54)   3.0 (%56)
Başarılı Top Sürme %    %32   %80
Haftanın Takımı Seçilme 0     2







191 DAKİKAYA 120 DAKİKA GOL KATKISI

-Luis Suarez 12 maçta (956 dakika) sahada kalıp 5 gol üretebilirken, Victor Osimhen sadece 10 maçta (841 dakika) 7 gole ulaşarak kalitesini konuşturdu.

- Suarez her 191 dakikada bir fileleri havalandırabilirken, Osimhen 120 dakikada bir gol atarak bitiricilikte standardı arşa çıkardı.

- Maç başına Suarez 2.6 şut atıp bunun 1.3'ünde isabet bulurken; Nijeryalı forvet maç başına 4.2 şut ve 2.5 isabetli şut istatistikleriyle rakip kalecilerin kabusu oldu.

- Suarez 5.28 xG ile beklentisine paralel bir grafik çizerken, Osimhen 7.77 xG üreterek elit golcü pozisyon alımındaki gücünü gösterdi.







OSIMHEN'İN FİZİK GÜCÜ ÇOK DAHA ÜSTÜN

Daha da önemlisi, hücum pres ve fiziksellik parametrelerinde ortaya çıkan şu farklar dikkat çekiyor:

- Maç başına kazanılan hava topu mücadelesinde Osimhen 3.0 (%56) başarı oranı yakalarken, Suarez 1.8 (%54) seviyesinde kaldı.







- Osimhen girdiği dribling denemelerinde %80 gibi muazzam bir başarı oranı (0.8) yakalarken, Suarez %32'de (0.7) kalarak elit seviye savunmalar karşısında tıkanıklık yaşadı.

- Ön alan baskısında Osimhen maç başına 0.8 top kazanma ile oynayarak takım savunmasını önde başlatırken, Suarez bu alanda 0.4'te kaldı.

Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin "anlaştık" dediği ve "bana Türkiye'nin kralı olacağım dedi" diyerek müjdelediği Sporting’in gol makinesi Luis Suarez transferi, Süper Lig’in ezberlerini bozmaya geliyor

05.06.2026 10:49:00
Haber Merkezi
Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!
Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin "anlaştık" dediği ve "bana Türkiye'nin kralı olacağım dedi" diyerek müjdelediği Sporting'in gol makinesi Luis Suarez transferi, Süper Lig'in ezberlerini bozmaya geliyor.

Son 10 yılda Gomez'den Osimhen'e, Icardi'den Sörloth'a kadar ligi domine eden 1.85m üzeri, hava hakimiyeti yüksek pivot santrfor profilinin aksine; bu sezon attığı 28 golün sadece 2'sini kafayla bulan 1.81'lik Suarez, "Kafası yok ki nasıl kral olacak?" tartışmalarını beraberinde getirdi.

Fenerbahçe'de başkanlık yarışı tüm hızıyla sürerken, başkan adayı Hakan Safi, Sporting'in golcüsü Luis Suarez ile her konuda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Yıldız oyuncunun kendisine net bir söz verdiğini belirten Safi, Suarez'in "Türkiye Ligi'nin kralı olacağım" diyerek iddialı bir mesaj gönderdiğini ifade etti.







4 BÜYÜKLERDE KRAL OLMAK BAŞKA İŞ

Ancak bu transfer iddiası, Süper Lig'in taktiksel dinamikleri ve gol kralı profilleri açısından oldukça çarpıcı bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Sporting formasıyla muazzam bir sezonu geride bırakan 1.81 boyunda ve 83 kiloluk Suarez'in oyun stili, Süper Lig'de son 10 yıla damga vuran "4 Büyükler"in gol krallarından oldukça farklı bir noktada duruyor.







SON 10 YILIN GOL KRALLARI

2024-2025   Victor Osimhen    Galatasaray 26 Gol
2023-2024   Mauro Icardi      Galatasaray 25 Gol
2022-2023   Enner Valencia    Fenerbahçe  29 Gol
2021-2022   Umut Bozok  Kasımpaşa   20 Gol
2020-2021   Aaron Boupendza   Hatayspor   22 Gol
2019-2020   Sörloth           Trabzonspor 24 Gol
2018-2019   Mbaye Diagne      Galatasaray 30 Gol
2017-2018   Bafetimbi Gomis   Galatasaray 29 Gol
2016-2017   Vagner Love Alanyaspor  23 Gol
2015-2016   Mario Gomez Beşiktaş    26 Gol







ORTAK ÖZELLİKLERİ HÜCUM LİDERİ OLMALARI

Süper Lig'de şampiyonluğa oynayan dev kulüplerde gol krallığı koltuğuna oturan (son 10 sezonda) isimlerin (Gomez, Gomis, Sörloth, Diagne, Icardi ve Osimhen) ortak özelliği, sadece birer bitirici değil, aynı zamanda elit seviyede birer hücum lideri olmalarıydı. Kralların tamamı 1.85m ve üzeri boya sahip, stoperlerle yıpratıcı fiziksel savaşlara girebilen, topu önde saklayarak takımı arkadan iten pivot santrforlardı.







KAFA GOLLERİYLE İŞİ BİTİRİYORLAR

Gomez, Gomis ve Osimhen gibi isimler, ceza sahası yan orta organizasyonlarında durdurulması imkansız hava güçleriyle (kafa golleriyle) fark yarattı.

Mauro Icardi gibi özel istisnalar ise muazzam bir atletizme sahip olmasalar da, Süper Lig'in kapanan savunmalarına karşı ceza sahası içindeki ön direk koşuları, savunma arkasına sızma becerisi ve tek dokunuş bitiriciliği ile tam bir "ceza sahası tilkisi" profili çizdi.

SÜPER LİGİN KRALLARI ÇOK FARKLI

Fiziksel olarak klasik bir pivot santrfor olmayan Luis Suarez, bu sezon Sporting formasıyla adeta parmak ısırttı. Her ne kadar 28 golünden sadece 2'sini kafayla atmış olsa da, Süper Lig'in fiziksel ve kapalı savunma anlayışına meydan okuyabilecek cinsten bir performans sergiledi. Genç yıldızın güncel sezon istatistikleri, nasıl bir gol makinesi olduğunu açıkça ortaya koyuyor.







İŞTE SUAREZ'İN İSTATİSTİKLERİ

- Attığı 28 golle, 23.30 olan Gol Beklentisi (xG) değerini açık ara aşarak elit bir bitirici olduğunu kanıtladı.
- Gol Sıklığı: Maç başına 0.9 gol ortalaması yakalayan yıldız, her 96 dakikada bir fileleri havalandırdı.
- Şut Kalitesi: Maç başına 4.3 şut atarken, bunların 1.9'unda isabet buldu. %21'lik pozisyonu gole çevirme oranıyla oynadı.
- Ceza Sahası Hakimiyeti: Attığı 28 golün 26'sını ceza sahası içinden kaydetti.
- Gol Çeşitliliği: Sağ ayağıyla 18, sol ayağıyla 7 gol atarken, kafa ile de 2 kez ağları sarstı. (Ceza sahası dışından ise 2 golü bulunuyor).

- Kaçan Büyük Şans: Pozisyonlara çok sık giren oyuncu, sezon boyunca 26 büyük şans devirdi.

Klose'nin dünya rekoruna ‘göz diken’ golcüler

Almanya'dan Miroslav Klose'ye ait turnuva tarihinin gol rekoruna "göz diken" 5 yıldız, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda hedeflerine ulaşmaya çalışacak

05.06.2026 00:55:00
AA
Klose'nin dünya rekoruna ‘göz diken’ golcüler
Klose'nin dünya rekoruna ‘göz diken’ golcüler
Almanya'dan Miroslav Klose'ye ait turnuva tarihinin gol rekoruna "göz diken" 5 yıldız, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda hedeflerine ulaşmaya çalışacak.

ABD, Kanada ve Meksika'da oynanacak turnuva öncesinde eski Alman futbolcu Miroslav Klose, Dünya Kupası'nın en golcü futbolcusu unvanını elinde bulunduruyor.

Dünya Kupası'na 2002, 2006, 2010 ve 2014 olmak üzere 4 kez Almanya formasıyla katılan Klose, 2002 ve 2006'da beşer gol, 2010'da 4, 2014'te 2 gol atarak 16 gole ulaştı ve turnuva tarihinin en golcü futbolcusu oldu.

Son olarak 2014 Dünya Kupası'nda oynayan Klose'yi futbola veda eden oyunculardan sırasıyla Brezilyalı Ronaldo (15), Alman futbolcu Gerd Müller (14) ve Fransız Just Fontaine (13) takip etti.

Rekora 5 aday



2026 Dünya Kupası'nda Klose'ye ait olan turnuva tarihinin gol rekorunu kırmaya aday 5 oyuncu bulunuyor.

Arjantinli Lionel Messi, 2026 Dünya Kupası'nda boy gösterecek oyuncular arasında turnuva tarihinde en çok gol atan futbolcu (13) konumunda bulunuyor.

Messi'yi Fransa'dan Kylian Mbappe (12), İngiltere'den Harry Kane (8), Brezilya'dan Neymar (8) ve Portekiz'den Cristiano Ronaldo (8) takip ediyor.

Dünya Kupası maçları uykusuz bırakacak

ABD, Kanada ve Meksika'nın ev sahipliğindeki 2026 FIFA Dünya Kupası'nda maçların başlama saatleri Türk futbolseverleri uykusuz bırakacak

05.06.2026 00:52:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası maçları uykusuz bırakacak
Dünya Kupası maçları uykusuz bırakacak
ABD, Kanada ve Meksika'nın ev sahipliğindeki 2026 FIFA Dünya Kupası'nda maçların başlama saatleri Türk futbolseverleri uykusuz bırakacak.

Tarihte ilk kez 48 ülkeyle düzenlenen ve A Milli Futbol Takımı'nın 24 yıl aradan sonra katıldığı 2026 Dünya Kupası, ev sahibi ülkelerle aradaki saat farkı nedeniyle heyecanlandırdığı kadar yorucu da olacak.

Turnuva boyunca toplam 104 maçın 53'ü, Türkiye saatiyle 00.00-05.00 arasında başlayacak.



Maç saatlerine göre dağılım incelendiğinde, en yoğun başlama saati olarak 22.00 öne çıkarken bu saate toplam 19 maç oynanacak. Bunu, saat 23.00'te başlayacak 10 ve 01.00'de başlayacak 9 maç takip edecek.

Saat 04.00'teki 11 karşılaşma ise turnuvada Türk futbolseverleri en zorlayıcı zaman dilimlerinden olacak.

Sporseverlerin daha kolay takip edebileceği 20.00-23.00 arasındaki "prime-time" kuşağında ise 38 maç yer alacak. Bu rakam, turnuvadaki toplam maçların yüzde 36,5'ine karşılık geliyor.

Sabah kuşağı olarak değerlendirilen 05.00-07.00 saatleri arasında ise 13 maç oynanacak.

New York'ta oynanacak final mücadelesi, saat 22.00'de başlayacak.

Türkiye'nin maç programı



D Grubu'nda ABD, Avustralya ve Paraguay ile mücadele edecek milli takımın maç programı şöyle:

14 Haziran Pazar:

Avustralya - Türkiye: BC Place Vancouver Stadı, TSİ 07.00

20 Haziran Cumartesi:

Türkiye - Paraguay: San Francisco Bay Area Stadı, TSİ 06.00

26 Haziran Cuma:

Türkiye - ABD: Los Angeles Stadı, TSİ 05.00

Kocaelispor, Serdar Dursun ve Ahmet Oğuz'a veda etti

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, sözleşmeleri sona eren Ahmet Oğuz ile Serdar Dursun için veda paylaşımında bulundu

05.06.2026 00:38:00
AA
Kocaelispor, Serdar Dursun ve Ahmet Oğuz'a veda etti
Kocaelispor, Serdar Dursun ve Ahmet Oğuz'a veda etti
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, sözleşmeleri sona eren Ahmet Oğuz ile Serdar Dursun için veda paylaşımında bulundu.

Yeşil-siyahlı kulübün takım kaptanlarından Ahmet Oğuz ile forvet Serdar Dursun için sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Kocaelispor, oyunculara katkılarından dolayı teşekkür ederek kariyerlerinde başarı diledi.

Serdar Dursun, geride kalan sezonda Kocaelispor formasıyla çıktığı 30 maçta 7 gol ve 2 asistlik performans sergilerken, Ahmet Oğuz ise 31 karşılaşmada 2 asist yaptı.

Sadettin Saran ile kardeşine hapis cezası

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran ile kardeşi Alan Kenan Saran, 'yasadışı bahse teşvik etmek' suçundan yargılandığı davada, 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı

04.06.2026 13:20:00
İhlas Haber Ajansı
Sadettin Saran ile kardeşine hapis cezası
Sadettin Saran ile kardeşine hapis cezası
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran hakkında sahibi olduğu medya grubu aracılığıyla yapılan maç yayınında yasadışı bahis reklamı yapıldığı iddiasına ilişkin iddianame hazırlanmıştı. Haklarında 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Saran ile kardeşi Alan Kenan Saran'ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 23.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Sadettin Saran katılmazken, tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada, Saran'ın bulunmaması nedeniyle son sözü alınamadı. Beyanda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu vekili, sanıkların cezalandırılmalarını talep etti. Savunma yapan sanıkların avukatları ise, müvekkillerinin beraatlarını istedi.

Saran ve kardeşine 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezası

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Sadettin Saran ile kardeşi Alan Kenan Saran'ın, 'kişileri reklam vermek veya çeşitli yollarla yasadışı bahis oynamaya teşvik etmek' suçundan 2'şer yıl 6'şar ay hapis ile 562 bin 500'er lira adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme, sanıklar Emre Eren ile Azade Zeynep Haksal'ın ise aynı suç yönünden ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Alan Kenan Saran, Azade Zeynep Haksal, Emre Eren ve Sadettin Saran 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı. Hazırlanan iddianamede, Saran İnternet Televizyon Yayıncılık A.Ş bünyesinde hizmet veren S SPORT + logolu internet yayın platformunda yayınlanan futbol müsabakalarında sanal reklam teknikleri ile ruhsatsız ve yasa dışı bahis sitelerinin reklamlarının yapıldığının tespit edildiği anlatıldı. Hazırlanan iddianamede, yapılan tespitler doğrultusunda Saran İnternet Televizyon Yayıncılık A.Ş yönetim kurulu başkanı Steven Sadettin Saran, yönetim kurulu başkan vekili Alan Kenan Saran, şirketin genel müdürü ile aynı zaman sorumlu müdürü olan Azade Zeynep Haksal ve şirketin futbol karşılaşmalarının yayınlamasına yönelik organizasyonundan sorumlu genel müdürü Emre Eren'in savunmalarında suçlamaları kabul etmedikleri, maç yayınlarının sözleşme yapılan kuruluş yahut spor kulüplerinden temin edildiğini, yapılan sözleşmeler kapsamında maç yayınlarının doğrudan ve müdahalesiz olarak yayınlamakla mükellef oldukları, maç yayınlarını sağlayan kuruluş veya kulübün yayın içeriği hakkında yayıncıya bilgi vermediklerini, ayrıca yasadışı bahis reklamlarının sansürleneceği şekilde maçın yayınlarının yapılmasının teknik olarak mümkün olmadığı, bu nedenle kendileri dahil olmak üzere bir çok yayıncının yasadışı bahis reklamları yer alan maçları yayınlamak durumunda olduklarını söyledikleri belirtildi. Şüpheliler ayrıca, İspanya en üst düzey futbol ligi - Primera Division ile iletişime geçtiklerini ancak yapılan yazışmalardan olumlu sonuç alamadıklarını ve bu durumu da kamuoyuna duyurduklarını söyledikleri kaydedildi. Hazırlanan iddianamede şüpheliler Sadettin Saran ve Alan Kenan Saran'ın 'kişileri, reklam vermek ve sair surette spor müsabakalarına dayalı sabit ihtimalli veya müşterek bahis ya da şans oyunlarını oynamaya teşvik etmek' suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüpheliler Azade Zeynep Haksal ve Emre Eren'in ise aynı suçu zincirleme şekilde işledikleri gerekçesiyle 1'er yıl 3'er aydan 5'er yıl 3'er aya kadar hapis cezası istendi.

Fatih Karagümrük'ten Emre Mor açıklaması

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük, Fenerbahçeli futbolcu Emre Mor'un yeni sezon transfer planlamasında yer almadığını açıkladı

03.06.2026 20:05:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Karagümrük'ten Emre Mor açıklaması
Fatih Karagümrük'ten Emre Mor açıklaması
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük, Fenerbahçeli futbolcu Emre Mor'un yeni sezon transfer planlamasında yer almadığını açıkladı.

Trendyol 1. Lig takımlarından Fatih Karagümrük, basında yer alan Fenerbahçeli futbolcu Emre Mor ile ilgili transfer iddiaları hakkında açıklama yaptı. İstanbul ekibi, yeni sezon transfer planlamasında Emre Mor'un yer almadığını açıkladı. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcu Emre Mor'un kulübümüze transferi konusunda görüşmeler yapıldığı ya da anlaşma sağlandığı yönünde bazı basın yayın organlarında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Oyuncu yeni sezon transfer planlamamızda yer almadığı gibi herhangi bir görüşme gerçekleştirilmemiştir."

Kocaelispor, Uğur Kaan Yıldız'ı kadrosuna kattı

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, 23 yaşındaki defans oyuncusu Uğur Kaan Yıldız ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı

03.06.2026 11:06:00
AA
Kocaelispor, Uğur Kaan Yıldız'ı kadrosuna kattı
Kocaelispor, Uğur Kaan Yıldız'ı kadrosuna kattı
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, 23 yaşındaki defans oyuncusu Uğur Kaan Yıldız ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Yeşil-siyahlı kulübün açıklamasında, "Kulübümüz ile Uğur Kaan Yıldız arasında 1 Temmuz itibarıyla geçerlilik kazanacak 2+1 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Oyuncumuza kutsal armamız altında başarılar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yıldız, Göztepe'de geçen sezon 9 maça çıktı.

Benfica'dan Trabzonspor'a

Trabzonspor, Benfica forması giyen Sidny Lopes Cabral'ın transferinde prensip anlaşmasına varırken, oyuncunun yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor

03.06.2026 10:41:00
İhlas Haber Ajansı
Benfica'dan Trabzonspor'a
Benfica'dan Trabzonspor'a
Trabzonspor, Benfica forması giyen Sidny Lopes Cabral'ın transferinde prensip anlaşmasına varırken, oyuncunun yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, savunma hattına önemli bir takviye yapmaya hazırlanıyor. Teknik Direktör Fatih Tekke'nin raporu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Trabzonspor yönetimi, uzun süredir gündeminde bulunan Sidny Lopes Cabral'ın transferinde sona yaklaştı.

Bordo-mavililer, Cabral'ın transferinde prensip anlaşmasına varırken, oyuncunun yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Hem sağ bek hem de sol bek pozisyonlarında görev yapabilen Yeşil Burun Adaları Milli Takımı oyuncusunun sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeye imza atması planlanıyor.

Dünya Kupası öncesi transfer tamamlanıyor

Bordo-mavili yönetim, 23 yaşındaki oyuncuya yönelik Avrupa kulüplerinin ilgisinin artma ihtimalini göz önünde bulundurarak transferi Dünya Kupası öncesinde sonuçlandırmak için yoğun mesai harcıyor. Taraflar arasında yapılan görüşmelerde büyük ölçüde mutabakat sağlanırken, Cabral'ın özel uçakla İstanbul'a geleceği öğrenildi.

Benfica'dan Trabzonspor'a

Futbol kariyerinde Almanya ve Portekiz'de forma giyen Sidny Lopes Cabral, geçtiğimiz sezon Benfica'ya transfer oldu. Hızı, iki ayağını da etkili kullanabilmesi ve hücum katkısıyla dikkat çeken genç oyuncunun, Trabzonspor'un yeni sezon kadro yapılanmasında önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.