logo
23 MAYIS 2026

Virüs, McLaren'i yarışta çekti

McLaren, Avustralya yarışından çekildi

12.03.2020 09:30:00
Virüs, McLaren'i yarışta çekti
Virüs, McLaren'i yarışta çekti
Formula 1 takımlarından McLaren, bir çalışanında koronavirüs tespit edilmesi üzerine Avustralya yarışından çekildiğini açıkladı.

Formula 1'de bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan Avustralya Grand Prix'inde yarışacak takımlar arasında yer alan McLaren Racing, bir çalışanında koronavirüs tespit edilmesi üzerine yarıştan çekildi. McLaren'den yapılan açıklamada sağlığın her şeyden daha önemli olduğu ve Avustralya yarışında takımın yer almayacağı belirtildi.



Galatasaray bu transferden vazgeçmiyor


 
Galatasaray, ocak ayında kadrosuna katmak istediği ancak maliyeti nedeniyle ertelediği Pape Gueye için yeniden kolları sıvadı.
 

23.05.2026 14:43:00
Haber Merkezi
Galatasaray bu transferden vazgeçmiyor
Galatasaray bu transferden vazgeçmiyor

Galatasaray'ın Villarreal forması giyen Senegalli Pape Gueye için yeniden devrede olduğu iddia edildi. Ancak İspanyol kulübünün inadı ve oyuncunun maliyeti transferin önündeki en büyük engel.







Ocak ayındaki Afrika Uluslar Kupası'nda Senegal formasıyla 3 gol atarak dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncu, son olarak ülkesinin 2026 Dünya Kupası kadrosuna da adını yazdırdı. Bu çıkışıyla piyasa değerini 40 milyon euro seviyelerine çıkaran Gueye, transfer piyasasının en gözde isimlerinden biri konumunda.







Senegalli orta sahanın menajerlik şirketinin de yıllık yaklaşık 8 milyon Euro civarında bir maaş talep ettiği gelen bilgiler arasında. Galatasaray yönetimi, bu yüksek maliyet duvarını aşmak için formül bulamazsa devre arasında olduğu gibi yine sadece ilgilenmekle kalacak.

Liverpool, süper yıldızına veda etti


 
İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool, sezon sonunda takımdan ayrılacak Mısırlı futbolcu Muhammed Salah için veda mesajı yayımladı. Salah, Premier Lig'de Liverpool adına en çok gol atan futbolcu olarak tarihe geçmişti. Salah, Liverpool tarihindeki en golcü 3. futbolcu... 

23.05.2026 14:28:00
HASAN GÜNDOĞDU
Liverpool, süper yıldızına veda etti
Liverpool, süper yıldızına veda etti

Bu yıl çok kötü bir sezon geçiren İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'dan yapılan açıklamada, Mısırlı futbolcu Muhammed Salah için "Mısırlı süper yıldızın 9 yıl giydiği kırmızı formayla sergilediği muhteşem performansın ardından birçok yönü iyi biliniyor, ancak bazı yönleri daha az tanınıyor" ifadeleri kullanıldı.
İngiliz ekibinin teknik direktörü Arne Slot ise yayımladığı mesajda, Salah'ın profesyonellik yönüne vurgu yaparak, şunları kaydetti:
"Daha ilk günden profesyonelliğinden etkilendim çünkü her sezonda olduğu gibi sezon öncesi hazırlık döneminde yapılan testlerin hepsinden geçmişti. Bir teknik direktörün en çok istediği şeylerden birisi de geri dönen bir futbolcunun formda olması ve hazır hissetmesidir."







Salah ayrılacağını açıklamıştı

Salah, bu yıl Mart ayında yaptığı resmi açıklamada, 2027 yılına kadar geçerli olan sözleşmesinin karşılıklı feshi yoluyla mevcut sezonun sonunda Liverpool'dan ayrılacağını bildirmişti.







Klopp ile zirveye çıkmıştı

Liverpool'un eski çalıştırıcısı Jürgen Klopp da 33 yaşındaki oyuncu için "Gol atma arzusu onu rotasyona sokmayı en zor hale getirdi. Muhammed Salah kafasında hangi maçta rotasyona uygun olduğunu, hangisinde olmadığını belirliyordu" değerlendirmesinde bulundu.
Uzun yıllar Mısırlı futbolcuyla takım arkadaşlığı yapan Jordan Henderson, Salah'ın Liverpool'daki 9 yıllık kariyerinde sürekli üstüne katarak kendisini geliştirdiğini vurgulayarak, "Hiçbir zaman izin günü olmadı. Yazın izinli olduğu zamanlarda bile sürekli çalışıyordu. Her zaman 'Gelecek sezon nasıl daha iyi olabilirim?' diye düşünüyordu" ifadelerini kullandı.
Salah, Liverpool ile iki Premier Lig, bir UEFA Şampiyonlar Ligi, bir İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) ve iki Lig Kupası'nın yanı sıra bir de UEFA Süper Kupa kazandı.







En golcü 4. futbolcu

Salah, 193 golle Premier Lig'de Alan Shearer (260), Harry Kane (213), Wayne Rooney'den (208) sonra en çok gol atan futbolcu olarak tarihe geçti. Salah'ın rotayı Suudi Arabistan'a kıracağı belirtiliyor. Salah'ın attığı 193 gölün 191'ini Liverpool, 2'sini ise 2014-15'te oynadığı Chelsea adına kaydetti. Salah, Liverpool tarihinde 257 gol ile en çok gol atan oyuncu. İlk sırada 346 golle Ian Rush, ikinci sırada 285 golle Roger Hunt var...
Salah'ın sıralamasını değiştirecek tek isim ise Erling Haaland.. Son 5 yıldır Manchester City'de oynayan Haaland'ın halen 112 golü bulunuyor.







İsteyen takım çok

Salah, şu sıralar Dünya Kupası'na odaklanmış durumda. Dünya Kupası'nda Belçika, Yeni Zelanda ve İran'ın yer aldığı grupta Mısır'a önderlik etmek için 'tam hazır hal'e gelmek için çaba sarfediyor.

Salah'ın taliplileri arasında Suudi takımları öne çıkıyor. Ancak Fransa'dan PSG ile, İtalya'dan Roma da Salah ile ilgileniyor. Salah, 2015'te İtalyan takımı Fiorentina'da, 2016-17'de ise Roma'da oynamıştı. Buradan da Liverpool'a transfer edilmişti. Salah'ın 2012-14 döneminde İsviçre'nin Basel takımında da forma giymişliği var!

Liverpool'dan efsane için veda mesajı


 
 
İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool, sezon sonunda takımdan ayrılacak Mısırlı futbolcu Muhammed Salah için veda mesajı yayımladı. Salah, Premier Lig'de Liverpool adına en çok gol atan futbolcu olarak tarihe geçmişti.

23.05.2026 14:15:00 / Güncelleme: 23.05.2026 14:33:33
AA
Liverpool'dan efsane için veda mesajı
Liverpool'dan efsane için veda mesajı

Bu yıl çok kötü bir sezon geçiren İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'dan yapılan açıklamada, Mısırlı futbolcu Muhammed Salah için "Mısırlı süper yıldızın 9 yıl giydiği kırmızı formayla sergilediği muhteşem performansın ardından birçok yönü iyi biliniyor, ancak bazı yönleri daha az tanınıyor" ifadeleri kullanıldı.
İngiliz ekibinin teknik direktörü Arne Slot ise yayımladığı mesajda, Salah'ın profesyonellik yönüne vurgu yaparak, şunları kaydetti:
"Daha ilk günden profesyonelliğinden etkilendim çünkü her sezonda olduğu gibi sezon öncesi hazırlık döneminde yapılan testlerin hepsinden geçmişti. Bir teknik direktörün en çok istediği şeylerden birisi de geri dönen bir futbolcunun formda olması ve hazır hissetmesidir."
işliği var!

Galatasaray'da seçim heyecanı başladı

Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Toplantısı başladı

23.05.2026 12:02:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray'da seçim heyecanı başladı
Galatasaray'da seçim heyecanı başladı
Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Toplantısı başladı.

Galatasaray Spor Kulübü'nde olağan seçimli toplantısı Galatasaray Lisesi'nde başladı. Genel kurulda mevcut Dursun Özbek tek aday olarak yer alıyor.



Genel kurulda ilk olarak divan başkanlığına Ahmet Kemal Kumkumoğlu seçildi ve başkanlık divanı belirlendi.



Daha sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Son olarak da sandıklarında görev alacak kişiler belirlendi.

Süper Lig'e yükselecek son takım yarın belli olacak

Trendyol Süper Lig'de gelecek sezon mücadele edecek son takım, yarın Esenler Erokspor ile Çorum FK arasında oynanacak play-off finali sonrası belli olacak

23.05.2026 11:57:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'e yükselecek son takım yarın belli olacak
Süper Lig'e yükselecek son takım yarın belli olacak
Trendyol Süper Lig'de gelecek sezon mücadele edecek son takım, yarın Esenler Erokspor ile Çorum FK arasında oynanacak play-off finali sonrası belli olacak.

Trendyol 1. Lig Yükselme Play-Off Final maçında Esenler Erokspor ile Çorum FK, yarın saat 19.00'da karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanacak finalde Süper Lig'e adını yazdıracak son takım belli olacak.



Esenler Erokspor, ligde normal sezonu 3. tamamlayarak doğrudan play-off finaline yükselirken, Çorum FK ise play-off 1. turda Ankara Keçiörengücü'nü eledi. Kırmızı-siyahlılar, bir sonraki turda Bodrum FK ile eşleşirken, ilk maçta 1-0 mağlup olduğu rakibine rövanşta 2-0'lık skorla üstünlük sağladı ve final biletini aldı.

İki ekip arasında bu sezon oynanan karşılaşmalarda İstanbul'da ev sahibi 3-1 kazanırken, Çorum'daki maçta ise Çorum FK 2-1'lik skorla galibiyet elde etti.

Trendyol 1. Lig'in 2025-2026 sezonunda ilk 2 sırayı alan Erzurumspor FK ile Amed Sportif Faaliyetler doğrudan Süper Lig'e yükselmişti.

Fatih Tekke'den Trabzon halkına sitem


 
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, kupa şampiyonluğunu değerlendirdi. Tekke, Trabzonspor'un iyi bir sezon geçirdiğini aktararak, "Bunu söylemem lazım. Ancak şehirde, dışarıda bu desteği çok alamadık açıkçası. Bunu bekliyoruz biz. Onlara ihtiyacımız var" dedi
 

23.05.2026 07:21:00
AA
Fatih Tekke'den Trabzon halkına sitem
Fatih Tekke'den Trabzon halkına sitem

Ziraat Türkiye Kupası finalinde TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yenerek kupayı kazanan Trabzonspor'da teknik direktör Fatih Tekke, "Karakterli bir takıma sahibiz. Oyuncularımla gurur duyuyorum" dedi. Tekke, karşılaşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, zor bir karşılaşmanın sonucunda kupayı aldıklarını söyledi.

Eksikliklerin giderilmesi gerekiyor

Seneye daha zor olacağı için daha çok çalışmaları ve eksikliklerini kapatmaları gerektiğini ifade eden Tekke, Trabzonspor için kupa almanın çok şaşırtıcı bir durum olmadığını, taraftarın mutlu bir şekilde stattan ayrılmasını sağladığı için mutlu olduğunu belirtti.

Ah, bir de destek alsak!

Tekke, Trabzonspor'un iyi bir sezon geçirdiğini aktararak, "Bunu söylemem lazım. Şehirde, dışarıda bu desteği çok alamadık açıkçası. Bunu bekliyoruz biz. Onlara ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.
Kupayı almanın kendilerine transfer noktasında zaman kazandırdığına dikkati çeken Tekke, "Transfer yapmak gerçekten  zor...  İzlemesi kolay ama istediğimiz oyuncuları alabilmek çok zor. Piyasa inanılmaz derece çok dalgalı. Biraz dinlenelim. Herkes görevini yaptı, daha fazlasını yaparak inşallah dönelim" dedi.

Taraftarlara sitem

Tekke, "Konyaspor taraftarının coşkusu bizimkilerden daha yukarıdaydı. Takıma destek anlamında biraz daha coşkumuzu arttırırsak, bizim arkamızda bir güç olarak sahada yer alırlarsa bundan mutlu oluruz. Karakterli bir takıma sahibiz. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Gidecekler, kalacaklar olacak. Gideceklere hayatlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Trabzonspor, Başakşehir'i Avrupa'ya taşıdı

RAMS Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası'nı Trabzonspor'un kazanmasının ardından Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etti

23.05.2026 00:17:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor, Başakşehir'i Avrupa'ya taşıdı
Trabzonspor, Başakşehir'i Avrupa'ya taşıdı
RAMS Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası'nı Trabzonspor'un kazanmasının ardından Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etti. Trendyol Süper Lig'de 5. sırada tamamlayan turuncu-lacivertliler, kuruluşundan bu yana 12. sezonda 10. kez Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etti.

RAMS Başakşehir, Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu 34 maçta aldığı 16 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 mağlubiyet sonucunda topladığı 57 puanla 5. sırada tamamladı. Turuncu-lacivertli ekip, Ziraat Türkiye Kupası'nı Trabzonspor'un kazanmasının ardından UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılma hakkı elde etti. Ligi 3. sırada tamamlayan bordo-mavililerin kupayı kazanmasıyla birlikte Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'nde, Başakşehir ise UEFA Konferans Ligi'nde eleme oynayacak.

Kuruluş yılı olan 2014'ten bu yana 12. sezonunu geçiren İstanbul temsilcisi, 10. kez Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazandı. Başakşehir, Konferans Ligi serüvenine 2. eleme turundan başlayacak. Bu turu geçmesi halinde 3. eleme turuna yükselecek turuncu-lacivertliler, ardından play-off aşamasında mücadele edecek. İstanbul ekibi, play-off turunu da geçmesi durumunda lig aşamasına kalacak.

Başakşehir'in geçtiğimiz sezon Avrupa macerası

Başakşehir, geride kalan sezonda UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 2. ön eleme turundan başladı. Turuncu-lacivertli ekip, bu turda Cherno More Varna'yı 1-0 ve 4-0'lık skorlarla mağlup ederek üst tura yükseldi. Bir sonraki aşamada Viking FK'yi deplasmanda 3-1 mağlup eden İstanbul temsilcisi, sahasında ise 1-1 berabere kalarak play-off turuna kaldı. Lig aşaması için oynanan play-off turunda Universitatea Craiova ile eşleşen Başakşehir, rakibine sahasında 2-1, deplasmanda ise 3-1 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti.

Trabzon'da meydanlar doldu taştı


 
 
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor ile TÜMOSAN Konyaspor, Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda karşılaştı. Trabzon'daki bordo-mavili taraftarlar, meydanları doldurarak şampiyonluk sevincini kutladı.

23.05.2026 00:07:00
Haber Merkezi
Trabzon'da meydanlar doldu taştı
Trabzon'da meydanlar doldu taştı

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor ile TÜMOSAN Konyaspor, Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda karşılaştı. Trabzon'daki bordo-mavili taraftarlar, meydanları doldurarak şampiyonluk sevincini kutladı.

Trabzon'da ve ilçelerde araç konvoyları oluşturuldu. Özellikle Meydan Parkı doldu taştı. Coşku Trabzon'un her tarafında hissedildi.

Kenan Yıldız, Serie A'da sezonun en iyi genç oyuncusu seçildi

Milli futbolcu Kenan Yıldız, formasını giydiği Juventus ile gösterdiği performansın ardından Serie A'da 2025-2026 sezonunun en iyi 23 yaş altı oyuncusu ödülünün sahibi oldu

22.05.2026 19:09:00
İhlas Haber Ajansı
Kenan Yıldız, Serie A'da sezonun en iyi genç oyuncusu seçildi
Kenan Yıldız, Serie A'da sezonun en iyi genç oyuncusu seçildi
Milli futbolcu Kenan Yıldız, formasını giydiği Juventus ile gösterdiği performansın ardından Serie A'da 2025-2026 sezonunun en iyi 23 yaş altı oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

Kenan Yıldız, Serie A'da 2025-2026 sezonunun en iyi genç oyuncusu seçildi. Serie A'nın resmi internet sitesinden açıklanan sezonun en iyileri ödüllerinde, Juventus forması giyen milli futbolcu, 23 yaş altı oyunculara verilen 'Yükselen Yıldız' ödülünün sahibi oldu.



Lig yönetiminden yapılan açıklamada, ödüllerin takip verileri ve performans analizleri doğrultusunda belirlendiği ifade edildi. 21 yaşındaki futbolcu, bu sezon Juventus formasıyla gösterdiği performans sayesinde Serie A'da 2 kez ayın en iyi genç oyuncusu ödülünü de kazanmıştı.

Milli futbolcu, bu sezon Juventus formasıyla Serie A'da çıktığı 33 maçta 10 gol ve 6 asistlik performans sergiledi.

Lig'de en fazla süreyi Göztepe kalecisi Lis aldı

Göztepe'nin tecrübeli kalecisi Mateusz Lis, Trendyol Süper Lig'in 2025-26 sezonunda en fazla süre alan oyuncu oldu

22.05.2026 10:55:00
AA
Lig'de en fazla süreyi Göztepe kalecisi Lis aldı
Lig'de en fazla süreyi Göztepe kalecisi Lis aldı
Göztepe'nin tecrübeli kalecisi Mateusz Lis, Trendyol Süper Lig'in 2025-26 sezonunda en fazla süre alan oyuncu oldu.

Sezonu 55 puanla 6. bitiren İzmir ekibinde istikrarıyla ön plana çıkan 29 yaşındaki file bekçisi, ligde 34 müsabakanın tamamında sahada kaldı.

Görev yaptığı maçlarda kalesinde 32 gol gören Polonyalı kaleci, 16 mücadelede ise rakiplerine geçit vermedi.

Deneyimli file bekçisi, 34 karşılaşmada 3 bin 60 dakika oynayarak en fazla süre alan oyuncu olmayı başardı.

Sadece 4 futbolcu tüm maçlarda forma giydi

Göztepeli kaleci Lis'in yanı sıra ligde üç futbolcu daha tüm maçlarda forma şansı buldu.

Polonyalı kalecinin takım arkadaşı Amin Cherni, bu sezon 34 maçta 3 bin 8 dakika sahada kaldı. Tunuslu futbolcu, tüm karşılaşmalara ilk 11'de başlarken 6 mücadelede oyundan alındı.

Süper Lig'in gol krallarından RAMS Başakşehir'in golcüsü Eldor Shomurodov ise 34 müsabakanın tamamında ilk 11'de sahaya çıktı. Shomurodov, turuncu-lacivertli formayla 2 bin 928 dakika oynadı. 30 yaşındaki tecrübeli oyuncu, bu sezon 22 kez rakip fileleri havalandırırken Trabzonsporlu Paul Onuachu ile sezonun en golcü ismi oldu.

Lige veda eden Hesap.com Antalyaspor'da forma giyen Kenneth Paal da 34 maçta kırmızı-beyazlı formayla boy gösterdi. Hollandalı sol bek, 32 müsabakada ilk 11'de görevlendirilirken 2 maça oyuna sonradan girdi.

En fazla futbolcu oynatan takım Konyaspor

Süper Lig'de sezonu 9. tamamlayan TÜMOSAN Konyaspor, en fazla oyuncuya şans veren takım oldu.

Yeşil-beyazlılar, lig maratonunda 43 farklı futbolcuya sahada görev verdi.

Konyaspor'u 40 oyuncuyla sezonu düşme hattının bir basamak üzerinde tamamlayan ikas Eyüpspor takip etti. Üçüncü basamakta ise 38 farklı futbolcuyla Fenerbahçe yer aldı.

Ligde sezon boyunca Beşiktaş 37, Trabzonspor da 36 farklı ismi sahaya sürdü.

En az oyuncuya şans veren ekip Alanyaspor

Trendyol Süper Lig'de en az sayıda futbolcuya şans veren ekip, Corendon Alanyaspor olarak kayıtlara geçti.

Akdeniz temsilcisi, teknik direktör Joao Pereira yönetiminde ligdeki müsabakalarda 26 farklı oyuncuyu görevlendirdi.

Alanyaspor'u RAMS Başakşehir ve Çaykur Rizespor 27'şer futbolcuyla takip etti.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.