logo
02 MART 2026


Warriors zoru başardı

NBA'de Golden State Warriors, 22 sayı geriden gelerek kazandı

09.01.2021 11:23:00
Warriors zoru başardı
Warriors zoru başardı
Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Golden State Warriors, 22 sayı geriye düştüğü mücadelede Los Angeles Clippers'ı 115-105 mağlup etti.

NBA'e 10 maçla devam edildi. Golden State Warriors, yıldız oyuncusu Stephen Curry'nin 38 sayı, 11 asistle "double double" yaptığı maçta Los Angeles Clippers'ı 115-105 yendi.

22 sayı geriden gelerek kazanan Warriors'ta Andrew Wiggins 16, Eric Paschall 12 sayıyla galibiyete katkı sağladı. Clippers'ta Paul George'un 25 sayı, 7 asist ve Kawhi Leonard'ın 24 sayı, 4 asistlik performansları yenilgiyi önleyemedi.

Utah Jazz, kulüp üç sayı rekorunu kırdı

Utah Jazz, 25 üç sayı isabetiyle kulüp rekorunu kırdığı maçta Milwaukee Bucks'ı 131-118 mağlup etti. Jazz'da Donovan Mitchell 32, Jordan Clarkson 26, Bojan Bogdanovic ise 20 sayıyla galibiyette pay sahibi oldu. Bucks'ta Giannis Antetokounmpo'nun 35 sayı, 8 ribaunt ve Khris Middleton'ın 31 sayı, 10 ribauntluk performansları kazanmak için yeterli olmadı.

Lakers evinde kazandı

Son şampiyon Los Angeles Lakers ise sahasında Chicago Bulls'u 117-115 yendi. Bu sezonki 7. galibiyetini alan Lakers'ta LeBron James 28 sayı, 7 ribaunt, 7 asistle oynarken, Dennis Schröder ve Montrezl Harrell 17'şer sayılık katkı sağladı. Bulls'ta Zach LaVine 38 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Wendell Carter Jr. 23, Thaddeus Young 15 sayıyla mücadele etti.

Sonuçlar

Detroit Pistons-Phoenix Suns: 110-105

New York Knicks-Oklahoma City Thunder: 89-101

Boston Celtics-Washington Wizards: 116-107

New Orleans Pelicans-Charlotte Hornets: 110-118

Milwaukee Bucks-Utah Jazz: 118-131

Memphis Grizzlies-Brooklyn Nets: 115-110

Houston Rockets-Orlando Magic: 132-90

Sacramento Kings--Toronto Raptors: 123-144

Golden State Warriors-Los Angeles Clippers: 115-105

Los Angeles Lakers-Chicago Bulls: 117-115

Kayserispor, TFF'ye gidiyor

Kayserispor tarafından Gençlerbirliği maçının ardından yapılan yazılı açıklamada, hakem Ümit Öztürk'ün yönetimi eleştirilerek, Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi başvuruda bulunacağı belirtildi. Kulüpten yapılan açıklamada, "3 puanımız gasp edilmiştir" denildi

01.03.2026 23:18:00
İhlas Haber Ajansı
Kayserispor, TFF'ye gidiyor
Kayserispor, TFF'ye gidiyor
Kayserispor tarafından Gençlerbirliği maçının ardından yapılan yazılı açıklamada, hakem Ümit Öztürk'ün yönetimi eleştirilerek, Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi başvuruda bulunacağı belirtildi. Kulüpten yapılan açıklamada, "3 puanımız gasp edilmiştir" denildi.

Kayserispor, Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Gençlerbirliği ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından Kayserispor Kulübünden yapılan açıklamada, hakem Ümit Öztürk'e tepki gösterilerek, TFF'ye resmi başvuru yapılacağı belirtildi. Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:



"Kayserispor olarak, Gençlerbirliği karşısında sahada alın terimizle kazandığımız mücadelenin hakem kararlarıyla gölgelenmesini asla kabul etmiyoruz. Karşılaşmada hakem Ümit Öztürk ve VAR ekibi tarafından verilen, hiçbir futbol aklıyla izah edilemeyecek ofsayt kararı ile maçın kaderini doğrudan değiştirmiş, kulübümüzün hanesine yazılması gereken 3 puanı gasp etmiştir.

Bu karar bir 'yorum farkı' değil, açık ve net bir hak kaybıdır. VAR sistemi hataları azaltmak için vardır, hatayı büyütmek için değil. Tüm Türkiye'nin izlediği bir pozisyonda, bu denli bariz bir yanlışın nasıl verildiği ve VAR müdahalesinin neden doğru şekilde yapılmadığı kamuoyuna açıklanmalıdır. Kayserispor sahada mücadele ederken masa başında puan kaybetmeye razı olmayacaktır.

Bu doğrultuda, Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi başvurumuzu yapacağımızı, VAR kayıtlarının kamuoyu ile paylaşılmasını talep ettiğimizi, hakem performansının en üst düzeyde incelenmesini istediğimizi açıkça ilan ediyoruz. Türk futbolunda adalet herkes için gereklidir. Bugün Kayserispor'a yapılan haksızlık, yarın başka bir kulübün başına gelebilir. Camia olarak hakkımızı sonuna kadar savunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Gençlerbirliği ile Kayserispor golsüz berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği ile Zecorner Kayserispor 0-0 berabere kaldı

01.03.2026 22:36:00
AA
Gençlerbirliği ile Kayserispor golsüz berabere kaldı
Gençlerbirliği ile Kayserispor golsüz berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği ile Zecorner Kayserispor 0-0 berabere kaldı.

1. dakikada gelişen Kayserispor atağında Mane'nin ceza sahasına taşıdığı topta savunmanın ters vuruşuyla kaleye yönelen topu, kaleci Velho kornere gönderdi.

5. dakikada soldan gelişen atakta Tongya, ceza sahasında Metehan Mimaroğlu'nu topla buluşturdu. Metehan'ın şutunda kaleci Bilal Bayazıt meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

22. dakikada Kayserispor gole yaklaştı. Makarov'un sağ kanattan yaptığı ortada Cardoso'nun dokunduğu top, kaleci Velho'nun müdahalesinin ardından Mane'ye çarparak direkten döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk devresi golsüz sona erdi.

İkinci yarı

56. dakikada ceza yayının önünde topla buluşan Chalov'un ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Makarov, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Gol, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

89. dakikada konuk ekibin soldan kullandığı kornerde ön direkte Semih Güler'in müdahalesinin ardından Zuzek'e çarpan topu kaleci Velho önledi.

Karşılaşma, golsüz eşitlikle sona erdi.

Samsunspor ile Gaziantep golsüz berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Samsunspor ile Gaziantep FK 0-0 berabere kaldı

01.03.2026 22:34:00
AA
Samsunspor ile Gaziantep golsüz berabere kaldı
Samsunspor ile Gaziantep golsüz berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Samsunspor ile Gaziantep FK 0-0 berabere kaldı.

6. dakikada Gaziantep FK'nin atağında sol çaprazdan ceza sahasına giren Camara'nın orta şut karışımı vuruşunda, arka direğe çarpan top oyun alanına döndü.

32. dakikada Tomasson'un ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Van Drongelen'in şutunda, meşin yuvarlak direk dibinden auta çıktı.

34. dakikada Celil Yüksel'in ceza sahası önünden şutunda kaleci Mustafa Burak Bozan topu bloke etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarı

51. dakikada Elayis Tavsan'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Holse'nin yerden şutunda kaleye yönelen meşin yuvarlağı kaleci Mustafa Burak Bozan son anda parmaklarıyla kornere çeldi.

53. dakikada Bayo'nun pasına hareketlenen Sorescu'nun şutunda defansa çarparak kaleye yönelen topu, kaleci Okan Kocuk yatarak kontrol etti.

59. dakikada ev sahibi takımın kazandığı serbest atışı Celil Yüksel kullandı. Bu futbolcunun pasında ceza sahası içinde Van Drongelen topu ağlara gönderdi. VAR uyarısının ardından hakem Mehmet Türkmen, ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

Karşılaşma golsüz sona erdi.

Fatih Tekke 2 puan ortalaması yakaladı

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında 51 puanla 3. sırada yer alan Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde kötü günleri geride bırakarak zirve yarışında kendisine yer buldu

01.03.2026 12:11:00
AA
Fatih Tekke 2 puan ortalaması yakaladı
Fatih Tekke 2 puan ortalaması yakaladı
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında 51 puanla 3. sırada yer alan Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde kötü günleri geride bırakarak zirve yarışında kendisine yer buldu.

Bordo-mavili takım, geçen sezon ligin 27. haftasındaki Atakaş Hatayspor yenilgisinin ardından 32 puanla 11. sırada yer alırken Şenol Güneş'in yerine getirilen Fatih Tekke ile çıkışa geçti.

Karadeniz ekibi, 48 yaşındaki çalıştırıcı yönetiminde geçen sezon çıktığı 11 karşılaşmada 5 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyet ile 19 puan elde ederek ligi 51 puanla 7. sırada tamamladı.

Bu sezon 24. hafta sonunda 15 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşayan Karadeniz ekibi topladığı 51 puanla, lider Galatasaray ve ikinci Fenerbahçe'nin ardından üçüncü sırada yer alarak zirve takibini sürdürdü.

35 lig karşılaşmasında 2 puan ortalaması

Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde çıktığı 35 lig maçında 20 galibiyet, 10 beraberlik ve 5 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

Fatih Tekke, 2 puan ortalamasıyla 2023 yılının mart ayında göreve gelen Ertuğrul Doğan'ın başkanlığı dönemindeki 6 teknik direktör içinde en yüksek puan ortalamasını elde eden isim oldu.

Doğan döneminde görev alan Abdullah Avcı (1.80), Şenol Güneş (1.30), Nenad Bjelica (1.50), Orhan Ak (1.50) ve İhsan Derelioğlu (0.66) puan ortalaması elde etmişti.

Şampiyonluk sonrası en iyi dönem

Trabzonspor, bu sezon teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde şampiyonluk yaşadığı 2021-2022 sezonun ardından en iyi dönemini yaşıyor.

2021-2022 sezonunda 24. haftayı 57 puanla lider kapatan Karadeniz ekibi, bu sezon ise aynı dönemi 51 puanla 3. sırada bitirdi.

Bordo-mavili takım, şampiyonluk yaşadığı sezondan sonraki en iyi performansını bu sezon sergiledi.

Kupada final oynadı

Trabzonspor, Fatih Tekke yönetiminde geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynadı.

Sipay Bodrum FK ile oynanan çeyrek final karşılaşmasını uzatma bölümünde attığı golle 3-2 kazanarak yarı finale yükselen bordo-mavililer, yarı finalde de Göztepe'yi 2-0 yenerek finale yükselmişti.

Trabzonspor finalde ise Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu ve kupayı elde edemedi.

Karadeniz ekibi, bu sezon ise Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda hafta içinde RAMS Başakşehir'e karşı yoluna devam edip etmeme noktasında önemli bir maça çıkacak.

Victor Osimhen: 'Kimseyle bir sıkıntım yok'

Galatasaray'ın Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen, mutsuz olduğu yönündeki söylentilerle alakalı, "Mutluyum burada ve kimseyle bir sıkıntım yok. Kulübümü, hocamı, taraftarlarımı, başkanımı seviyorum. Karşılıklı sevgi saygı çerçevesinde de işlerimizi yürütüyoruz" dedi

01.03.2026 00:34:00
İhlas Haber Ajansı
Victor Osimhen: 'Kimseyle bir sıkıntım yok'
Victor Osimhen: 'Kimseyle bir sıkıntım yok'
Galatasaray'ın Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen, mutsuz olduğu yönündeki söylentilerle alakalı, "Mutluyum burada ve kimseyle bir sıkıntım yok. Kulübümü, hocamı, taraftarlarımı, başkanımı seviyorum. Karşılıklı sevgi saygı çerçevesinde de işlerimizi yürütüyoruz" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray, evinde karşılaştığı Alanyaspor'u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından sarı-kırmızılıların Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk olarak golden sonra maskeyi çıkararak sevinmemesi ve mutsuz olduğu yönündeki söylentilerle ilgili soruyu cevaplayan Osimhen, "Hiç kimseyle alakası yok. Baktığınız zaman her oyuncu duygusaldır.

Ben de mutluyum bu arada. Çoğu zaman kutlama yapıyorum burada ama yapmadığım zamanlar da olabiliyor. Son maçta çok duygusal bir anım vardı, sebeplerim vardı. Ama geldiğimden beri taraftarla, hocamızla, başkanla, genel olarak herkesle hem ben hem ailem çok güzel vakit geçiriyoruz. Her şeyi çok kolaylaştırıyorlar bizim için. İçimden geldiği zaman ben tabii ki de yapıyorum bu tarz kutlamaları. Mutluyum burada ve kimseyle bir sıkıntım yok. Kulübümü, hocamı, taraftarlarımı, başkanımı seviyorum. Karşılıklı sevgi saygı çerçevesinde de işlerimizi yürütüyoruz. Geldiğimden beri yaşadığım her şey için çok müteşekkirim" diye konuştu.

"Beşiktaş maçına 3 puan için çıkacağız"

Önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş derbisi ile ilgili de görüşlerini aktaran 27 yaşındaki futbolcu, "Kritik bir maç tabii ki. Hem birey olarak hem de takım olarak maç maç gidiyoruz. Tabii büyük bir maç olacak. Onların stadına gideceğiz ve çok kaliteli bir takım bizi bekliyor. Ama bizim de çok kaliteli bir takımımız var. Herkes zaten kendine çok inanıyor. 3 puan için oraya çıkacağız mutlaka. Kolay da olmayacak ama takımımızın kalitesini biliyoruz. Çok iyi bir mücadele bizi bekliyor diye düşünüyoruz. Önce Beşiktaş ve sonrasında da Liverpool maçı var. Ama öncesinde unutmamamız lazım ki Alanyaspor'a karşı kupa maçımız var. Sezon sonuna kadar da birçok maç var önümüzde" ifadelerini kullandı.

"Bize liderlik yapması için İlkay'a pazubendi geri verdim"

Maç içinde İlkay Gündoğan'ın kendisine uzattığı kaptanlık pazubendini neden kabul etmeyip İlkay'ın koluna taktığını da açıklayan Nijeryalı golcü, "İlkay çok saygı duyduğum biri. Çok kıymetli bir insan benim için. Milyonlarca futbolseverin de dünya çapında herkesin tanıdığı, bildiği bir isim. Birey olarak da inanılmaz bir insan. Hem sakindir, hem çok motivedir. Bize karşı da ne zaman istesek konuşabileceğimiz bir insandır. Çok vizyonerdir. Top gelmeden ne olacağını bilir, bir sonraki adımın her zaman farkındadır. Bana pazubendi getirdiği zaman doğrusu garip geldi bana ve bize liderlik yapması için geri verdim. Orta sahaya her girdiğinde bize yardımcı olan, çok saygıdeğer ve sevgiyi hak eden bir insan olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bana getirmesi garip geldi ve ben de kabul etmeyip gösterdiğim saygıdan ötürü ve bize liderlik etmesi için geri verdim ona" sözlerini kaydetti.

"Çok sevdiğim bir kulüpte, çok sevdiğim insanlarla beraber çalışıyorum"

Galatasaray taraftarının kendisi için hazırlayacağı koreografiden haberi olmadığını da belirten Victor Osimhen, "Bilmiyordum açıkçası ve sürpriz oldu. Geldiğimden beri yapılan şeyler zaten benim için çok kıymetli. İnanılmaz hissettirdiler. Kelimeler yetmiyor gerçekten. Sevgi dolu bir taraftar. Futbolun ötesinde oyuncularla çok güzel bir bağ oluşturabilen, inanılmaz hisler oluşturan bir taraftarımız var. Çok mutluyum. Yazdıkları şeye de kesinlikle katılıyorum; 'Biz bir aileyiz ve aile her şeyden önemlidir'. Çok sevdiğim bir kulüpteyim ve çok sevdiğim insanlarla beraber çalışıyorum. Taraftarlar da her zaman arkamızda. İyi günde, kötü günde sürekli beraber mücadele ediyoruz ve her anın keyfini çıkarmaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Son olarak maçta penaltı beklediği pozisyonun sorulması üzerine de Victor Osimhen, "Kontak vardı. Topa öncesinde mi yoksa sonrasında mı dokundu ona bilmiyorum. Hakem haklıydı herhalde orada. Çok fazla tartışmak da istemedim. Topa ben de, o da dokunmuş olabilir bilmiyorum. Ama önemli olan maçı kazandık" diyerek sözlerini tamamladı.

Joao Pereira: 'Takımımla gurur duyuyorum'

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Galatasaray karşısında oyuncularının gösterdiği performanstan dolayı gurur duyduğunu söyledi

01.03.2026 00:31:00
İhlas Haber Ajansı
Joao Pereira: 'Takımımla gurur duyuyorum'
Joao Pereira: 'Takımımla gurur duyuyorum'
Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Galatasaray karşısında oyuncularının gösterdiği performanstan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Alanyaspor deplasmanda oynadığı Galatasaray'a 3-1 yenildi. Müsabakanın ardından Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Çok iyi bir maç izlediklerini söyleyen Pereira, "Hem Galatasaray hem hakem ekibi hem de biz gerçekten iyi bir performans gösterdik. Maça çok iyi başladık, ilk tehlikeli pozisyonu biz bulduk ama iyi oynarken ilk yarıda duraklamalarda gol yedik.

Bu golü hak etmediğimizi düşünüyorum ama futbolda olabiliyor. İlk yarıyı mağlup kapattık. İkinci yarıya da yine iyi başladık, iyi pozisyonlar yakaladık ve 1-1'i de bulduk. Galatasaray iyi bir takım, iyi oyunculardan kurulu, bireysel kalitesi yüksek bir takım ve ikinci golü buldular.

Sonrasında 2-2 yapabilecekken sonlara doğru 3. golü yedik, 3-1 oldu ve bu bizi 2-2'yi yakalayabilecekken oyundan düşürdü. Ama futbol oynamaya çalışan bir takım olduğumuz için bu tarz goller olabiliyor. Şampiyonlar Ligi'nin en iyi 16 takımından birine karşı oynadık. Buraya geldik, onların sahasında kafa kafaya bir mücadele verdik. İyi bir futbol olduğunu düşünüyorum, pozisyonlara da girdik. Takımımla gurur duyuyorum.

Tabii ki sonuç iyi değil, puan alamadık ama maçı izleyenler de oyunun kalitesini görmüştür diye düşünüyorum. Takımımla gurur duyuyorum; antrenmanda çalıştığımız şeyleri sahaya yansıtmaya çalıştılar ve bazı anlarda Galatasaray'a zorluk çıkarttığımızı düşünüyorum. Bundan dolayı mutluyum. Tabii ki sonuçtan dolayı mutlu değilim ama futbolda bunlar oluyor" şeklinde konuştu.

"Oyuncularım bugün ne istediysem sahada onu yaptı"

Bu hafta Ziraat Türkiye Kupası'nda yine Galatasaray ile oynayacaklarının hatırlatılması üzerine Pereira, "Tabii ki maçla ilgili sırlarımı burada açıklamayacağım. Analiz edeceğiz; neyi daha iyi yapabiliriz, neyi geliştirebiliriz bunları göreceğiz. İyi bir takım var, organize bir takım var, bireysel kalite olarak yüksek bir takım var. Ama ben bugün maçta performans anlamında çok arada fark olduğunu düşünmüyorum. Bence mücadele anlamında bir eşitlik vardı.

Takımımın daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum. Kontrol edemediğiniz şeyler oluyor; skoru kontrol edemiyorsunuz, oyuncuların sahada ne yapacağını kontrol edemiyorsunuz ama benim oyuncularım bugün ne istediysem sahada onu yaptılar" diye konuştu.

Göztepe ile Eyüpspor golsüz berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Göztepe, sahasında ikas Eyüpspor ile golsüz berabere kaldı

28.02.2026 22:13:00
AA
Göztepe ile Eyüpspor golsüz berabere kaldı
Göztepe ile Eyüpspor golsüz berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Göztepe, sahasında ikas Eyüpspor ile golsüz berabere kaldı.

8. dakikada Göztepe penaltı kazandı. Cherni'nin sol kanattan ortasına ceza sahası çizgisi üzerinde yükselen Juan, topu Janderson'a indirdi. Janderson'un vuruşunda meşin yuvarlak defans oyuncusuna çarpıp kornere çıktı.

VAR'dan gelen uyarının ardından pozisyonu izleyen hakem Batuhan Kolak, penaltı noktasını gösterdi. Janderson'un kullandığı penaltıda kaleci Jankat Yılmaz, soluna uzanarak topu kornere çeldi.

24. dakikada Göztepe atağında ceza sahasına gönderilen top, defans oyuncularından sekip Juan'ın önünde kaldı. Juan'ın pasında sol çaprazdaki Cherni'nin ortaya çevirdiği topu defans oyuncuları kornere attı.

30. dakikada Göztepe atağında Taha Altıkardeş'in sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği top, defanstan sekip ceza sahası sol çizgisi önündeki Cherni'nin önünde kaldı. Cherni'nin yerden vuruşunda, kaleci Jankat Yılmaz meşin yuvarlağı kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.



İkinci yarı

65. dakikada Göztepe gole yaklaştı. Cherni'nin sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda, altıpas içerisinde iyi yükselen Heliton'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak, direğin üstünden dışarı çıktı.

72. dakikada Göztepe atağında ceza sahası önünde topla buluşan Juan, meşin yuvarlağı ceza sahası içerisine giren Jeferson'a bıraktı. Jeferson'un sağ çaprazdan şutunda kaleci Jankat Yılmaz topu çıkardı.



90+4. dakikada ikas Eyüpspor gole yaklaştı. Emre Akbaba'nın sağ kanattan getirip ceza sahası içerisine göndermek istediği top, defanstan sekip Rotariu'nun önünde kaldı. Rotariu'nun ceza sahası sağ çaprazından vuruşunda kaleci Lis, topu güçlükle kornere çeldi.

Karşılaşma, 0-0 berabere tamamlandı.

Trabzonspor, geçen sezonki puanını şimdiden yakaladı

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında sahasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 3-1 yenen Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde geçen sezonki puanına şimdiden ulaştı

28.02.2026 13:10:00
AA
Trabzonspor, geçen sezonki puanını şimdiden yakaladı
Trabzonspor, geçen sezonki puanını şimdiden yakaladı
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında sahasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 3-1 yenen Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde geçen sezonki puanına şimdiden ulaştı.

Geçen sezon 36 maç sonunda 13 galibiyet, 12 beraberlik, 11 mağlubiyet elde ederek 51 puanla ligi 7. sırada tamamlayan bordo-mavililer, bu sezon daha başarılı bir grafik gösteriyor.

Karadeniz ekibi, 24 hafta sonunda 15 galibiyet, 6 beraberlik, 3 mağlubiyet ile 51 puan elde ederek Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gerisinde üçüncü sırada zirve yarışını sürdürürken, geçen sezon lig sonundaki puana da sahip oldu.

Şampiyonluk sonrası en iyi dönem

Trabzonspor, şampiyonluk yaşadığı 2021-2022 sezonundan sonra en iyi dönemini geçiriyor.

Şampiyon olduğu sezonun 24. haftasında 57 puanla 1. sırada yer alan Karadeniz ekibi, 2022-2023 sezonunda 41 puanla 5. sırada, 2023-2024 sezonunda 37 puanla 4. sırada, 2024-2025 sezonunda 32 puanla 10. sırada söz konusu haftayı kapadı.

Karadeniz ekibi, bu sezon da 24 hafta sonunda 51 puanla 3. sırada yer alarak son 4 sezon içindeki en iyi dönemini geride bıraktı.

Son 6 sezonun en golcüsü

Trabzonspor, bu sezon 24 hafta sonunda attığı 48 golle son 6 sezondaki en golcü dönemini yaşıyor.

En son 2019-2020 sezonunda 24 haftada 57 gol atan Karadeniz ekibi, 2020-2021 sezonunda 31, 2021-2022 sezonunda 42, 2022-2023 sezonunda 39, 2023-2024 sezonunda 38, 2024-2025 sezonunda 39 gol kaydetti.

Onuachu, kariyerinde ilk kez 6 maç üst üste gol attı

Trabzonspor'un Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu, bu sezon gösterdiği etkileyici performansla Süper Lig'de gol krallığı yarışının zirvesinde yer alıyor

28.02.2026 12:36:00
İhlas Haber Ajansı
Onuachu, kariyerinde ilk kez 6 maç üst üste gol attı
Onuachu, kariyerinde ilk kez 6 maç üst üste gol attı
Trabzonspor'un Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu, bu sezon gösterdiği etkileyici performansla Süper Lig'de gol krallığı yarışının zirvesinde yer alıyor. Bordo-mavili formayla çıktığı son 6 maçta üst üste fileleri havalandıran Onuachu, kariyerinde ilk kez bu kadar uzun bir gol serisi yakalayarak bir ilke imza attı.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında sahasında Fatih Karagümrük'ü 3-1 mağlup eden Trabzonspor'da takımın golcü oyuncusu Paul Onuachu, karşılaşmada 1 gol kaydederken, üst üste 6 maçta gol atarak kariyerinde bir ilki başardı.

Bu sezon cezası ve Afrika Uluslar Kupası'na katılması nedeniyle 3 lig maçında takımdan uzak kalan, Beşiktaş, Gençlerbirliği ve ligin ikinci yarısında oynanan Kocaelispor maçında forma giyemeyen oyuncu, 2-1 galip gelinen 19. haftadaki Kasımpaşa maçı ile 1-1 beraberlikle tamamlanan 20. haftadaki Antalyaspor karşılaşmasında birer, 21. haftada 3-0 kazanılan Samsunspor müsabakasında da iki gol kaydetti.

Trabzonspor'un 22. haftada Fenerbahçe'ye 3-2 yenildiği karşılaşma ile 2-1 kazanılan Gaziantep FK ve Fatih Karagümrük maçlarında 1'er kez rakip fileleri havalandıran Nijeryalı oyuncu, son 6 maçta 7 gole imza attı.

Trabzonspor'da gol krallığı yolunda



Onuachu, bu sezon Süper Lig'de oynadığı 21 maçta 18 gol atarak gol krallığı yarışında ilk sırada bulunuyor. Nijeryalı futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise forma giydiği 2 maçta 1 gol kaydetti. Karadeniz ekibiyle bugüne kadar çıktığı 48 maçta ise 36 gol ve 6 asist yapan Onuachu, Trabzonspor kariyerini gol krallığıyla süslemeyi hedefliyor.

Üst üste gollerle seri oluşturdu

Onuachu, Süper Lig'de üst üste 6 maçta gol atma başarısı göstererek kariyerine yeni bir başarı ekledi. Bu seride toplamda 7 gole imza atan Nijeryalı forvet, Trabzonspor'un hücum gücünde belirleyici rol oynamaya devam ediyor. Bordo-mavililerde Onuachu'nun etkisi sadece gollerle sınırlı değil. Fiziksel üstünlüğü ve hava toplarındaki etkinliğiyle takımın hücum organizasyonlarında kilit rol oynayan golcü oyuncu Trabzonspor'un üst sıralardaki başarısındaki en önemli kozlardan biri olmaya devam ediyor.

Antalyaspor ile Fenerbahçe 60. randevuda

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de yarın deplasmanda oynayacağı Antalyaspor ile ligde 60. kez karşı karşıya gelecek

28.02.2026 12:15:00
İhlas Haber Ajansı
Antalyaspor ile Fenerbahçe 60. randevuda
Antalyaspor ile Fenerbahçe 60. randevuda
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de yarın deplasmanda oynayacağı Antalyaspor ile ligde 60. kez karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de Antalyaspor'a konuk olacak. Sarı-lacivertliler, ligde 15 galibiyet, 8 beraberlikle topladığı 53 puanla 2. sırada yer alıyor. Kırmızı-beyazlılar ise 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 12 mağlubiyetle 23 puan topladı ve 14. sırada bulunuyor. Ligde son maçında puan kaybeden ve hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nden elenen Fenerbahçe, Antalya'dan 3 puanla dönmeyi hedefliyor.

Ligde 60. randevu

İki takım bugüne kadar Süper Lig'de 59 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler, 40 kez sahadan galip ayrılırken, kırmızı-beyazlılar ise 8 maçta galibiyet sevinci yaşadı. 11 mücadele de berabere sona erdi. Rekabette Kanarya'nın 109 golüne, Akdeniz ekibi 47 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe, 2-0'lık skorla kazandı.

Sarı-lacivertliler, Akdeniz ekibini son 7 maçta yendi



Son yıllarda rakibine karşı büyük üstünlüğü olan sarı-lacivertliler, son maçlarda hanesine 3'er puan yazdırarak 7 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Fenerbahçe, Antalyaspor ile oynadığı son 12 lig maçını da kaybetmedi. Bu süreçte 9 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Kanarya bu maçlarda 24 gol kaydederken, kırmızı-beyazlılar 8 kez gol sevinci yaşadı.
Akdeniz temsilcisi, Fenerbahçe'ye karşı son galibiyetini 4 Ekim 2019'da İstanbul'da 1-0'lık sonuçla aldı.

Deplasman karnesi



Fenerbahçe, bu sezon dış sahada 12 karşılaşmaya çıktı. 10'unu Tedesco, 1'ini Mourinho, 1'ini de Zeki Murat Göle'nin yönetiminde oynayan sarı-lacivertliler 8 galibiyet, 4 beraberlik elde etti. Kanarya, ligde konuk olduğu maçlarda 28 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü.
Fenerbahçe, deplasmanda en son Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederken, son 8 deplasman maçının 7'sinde sahadan galibiyetle ayrıldı.

Eksikler

Sarı-lacivertlilerde tedavileri süren Milan Skriniar, Edson Alvarez, Çağlar Söyüncü, Anderson Talisca ve Ederson maç kadrosunda olmayacak. Kasımpaşa maçı sonrası sağ kasık bölgesinde zorlanma tespit edilen ve Nottingham Forest karşısında forma giyemeyen Jayden Oosterwolde'nin ise kadroya alınması bekleniyor.

6 futbolcu kart sınırında

Fenerbahçe'de yarınki mücadele öncesi Kerem Aktürkoğlu, Anthony Musaba, Archie Brown, Mert Müldür, Nelson Semedo ve Ederson, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular yarınki mücadelede kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Samsunspor'a karşı forma giyemeyecek.

Sami Uğurlu, 6. kez Fenerbahçe'ye rakip

Ocak ayında Antalyaspor'un başına geçen Teknik Direktör Sami Uğurlu, kırmızı-beyazlılar ile 6 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Evinde oynadığı 3 maçı da kaybetmeyen Uğurlu yönetimindeki takım, dış sahada ise 3 maçta 1 puan alabildi. 47 yaşındaki teknik adam bugüne kadar ligde Fenerbahçe ile 5 kez karşı karşıya geldi. 4'ü Kasımpaşa, 1'i Alanyaspor'un başında olmak üzere 5 karşılaşmada da mağlubiyet yaşadı. Sami Uğurlu, 3. farklı takımla sarı-lacivertlilere rakip olacak.

Alper Akarsu düdük çalacak

Antalyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak mücadeleyi Alper Akarsu yönetecek. Akarsu'nun yardımcılıklarını Mehmet Kısal ile Bahtiyar Birinci yapacak. Maçın dördüncü hakemi Gürcan Hasova olacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.