logo
14 MART 2026


Weghorst'un United rüyası kısa sürdü

Geçtiğimiz ara transfer döneminde Beşiktaş'tan ayrılarak Manchester United'a transfer olan Weghorst'un İngiliz devindeki kariyeri kısa sürdü 

30.06.2023 21:35:00 / Güncelleme: 30.06.2023 21:40:13
Ruhi Sarı
Weghorst'un United rüyası kısa sürdü
Weghorst'un United rüyası kısa sürdü
İngiltere Premier League ekiplerinden Manchester United, gelecek sezon takımdan ayrılacak isimlerin yer aldığı bir açıklama yaptı.

Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada, geçtiğimiz sezonun kış transfer döneminde takıma kiralık olarak katılan Marcel Sabitzer ve Wout Weghorst ile yola devam edilmeyeceği ifade edildi.

Geri dönecek
Açıklamada Weghorst'un Burnley'e, Sabitzer'in ise Bayern Münih'e geri döneceği ifade edildi.

Sezona Beşiktaş'ta başlamıştı
Geride bıraktığımız sezonun başında Spor Toto Süper Lig ekibi Beşiktaş'a kiralık olarak katılan Weghorst, kış transfer döneminde Beşiktaş'tan ayrılarak Manchester United'a kiralık olarak katılmıştı.

İngiliz kulübünün forması ile çıktığı 31 karşılaşmada 2 gol ve 3 asist kaydeden Hollandalı futbolcu, Beşiktaş forması ile ise 18 maçta 9 gol ve 4 asist kaydetmişti.

Fenerbahçe, ligde 4 haftada 7 puan kaybetti

Fenerbahçe, Süper Lig'de konuk olduğu Fatih Karagümrük'e mağlup oldu ve son 4 maçında 1 galibiyet alırken, 7 puan kaybetti

14.03.2026 08:14:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, ligde 4 haftada 7 puan kaybetti
Fenerbahçe, ligde 4 haftada 7 puan kaybetti
Fenerbahçe, Süper Lig'de konuk olduğu Fatih Karagümrük'e mağlup oldu ve son 4 maçında 1 galibiyet alırken, 7 puan kaybetti.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Fatih Karagümrük'e 2-0 mağlup oldu. Bu sezon ligde ilk yenilgisini alan sarı-lacivertliler zirve yarışında puan kaybı yaşadı. Ligde lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe, haftayı 57 puanda kapatırken, rakibinin yarın kazanması halinde puan farkı 7'ye yükselecek.



Geçtiğimiz hafta sahasında Samsunspor'u mağlup ederek 2 hafta sonra galibiyete ulaşan sarı-lacivertliler, son 4 maçında puan kaybı yaşadı. Kasımpaşa ve Antalyaspor beraberliklerinin ardından bugün de Karagümrük'e yenilmesiyle bu süreçte 7 puan kaybetti.

Son sırada yer alan kırmızı-siyahlılar ise puanını 17'ye çıkardı.

Bartuğ, ilk golünü Fenerbahçe'ye attı

Fenerbahçe'den kiralık olarak Fatih Karagümrük'te oynayan Bartuğ Elmaz, karşılaşmanın ilk golünü attı. Bartuğ, Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe, Sivasspor ve Fatih Karagümrük formalarıyla mücadele ederken ilk kez golle tanıştı.

Bartuğ Elmaz, bu sezon ise Fenerbahçe ile 5, Karagümrük formasıyla 8 maçta formayı terletti.

Devre arasında hücuma 3 takviye

Fenerbahçe, rakibi karşısında ilk yarı pozisyon üretmekte zorlanırken, kalesinde ise 15 ve 45. dakikalarda 2 gol gördü. İkinci yarı öncesi sarı-lacivertliler 4 değişiklik yaptı. Kanat oyuncuları Nene ve Musaba ile birlikte Marco Asensio, oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısında oyun üstünlüğünü eline alan Fenerbahçe, girdiği pozisyonları değerlendiremedi.

Zeki Murat Göle: 'Futbol adına değerlendirecek bir şey yok'

Fenerbahçe Yardımcı Antrenörü Zeki Murat Göle, Fatih Karagümrük mağlubiyeti sonrası, "Futbol adına değerlendirecek bir şey yok. Birinci dakikadan 90. dakikaya kadar istediğimiz performansı sergileyemedik" dedi

14.03.2026 00:09:00
İhlas Haber Ajansı
Zeki Murat Göle: 'Futbol adına değerlendirecek bir şey yok'
Zeki Murat Göle: 'Futbol adına değerlendirecek bir şey yok'
Fenerbahçe Yardımcı Antrenörü Zeki Murat Göle, Fatih Karagümrük mağlubiyeti sonrası, "Futbol adına değerlendirecek bir şey yok. Birinci dakikadan 90. dakikaya kadar istediğimiz performansı sergileyemedik" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe, konuk olduğu Fatih Karagümrük'e 2-0 mağlup oldu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Yardımcı Antrenörü Zeki Murat Göle, "Futbol adına değerlendirecek bir şey yok. Birinci dakikadan 90. dakikaya kadar istediğimiz performansı sergileyemedik. Böyle kötü bir futbol akşamı yaşattığımız için taraftarlarımızdan özür diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Gaziantep FK deplasmanda Antalyaspor'u 4-1 yendi

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Gaziantep FK, deplasmanda Hesap.com Antalyaspor'u 4-1 yendi

13.03.2026 23:26:00
AA
Gaziantep FK deplasmanda Antalyaspor'u 4-1 yendi
Gaziantep FK deplasmanda Antalyaspor'u 4-1 yendi
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Gaziantep FK, deplasmanda Hesap.com Antalyaspor'u 4-1 yendi.

10. dakikada Maxim'in attığı gol, hakem Gürcan Hasova'nın VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

38. dakikada Perez'in ceza sahası sağ çaprazdan şutunda kaleci Julian, ayağıyla topu kurtardı. Pozisyonun devamında meşin yuvarlağı sol çaprazda önünde bulan Lungoyi'nin şutunda kaleci Julian, aynı kurtarışla bir kez daha gole engel oldu.

45+1. dakikada Bayo'nun ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunda kaleci Julian gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarı



59. dakikada konuk ekip öne geçti. Sağdan korneri kullanan Maxim'in ortasında ceza sahasında topla buluşan Kozlowski'nin şutunda top direkten döndü. Meşin yuvarlağı önünde bulan Bayo'nun şutunda top ağlara gitti: 0-1.

65. dakikada Gaziantep FK farkı 2'ye çıkardı. Maxim'in sol kanattan kullandığı kornerde Antalya savunması topu uzaklaştırdı. Ogün Özçiçek, ceza sahası dışından havalandırdığı meşin yuvarlağı, Abena kafayla indirdi. Arka direk önündeki Kozlowski'nin şutunda top filelerle buluştu: 0-2.

76. dakikada konuk ekip farkı 3'e yükseltti. Kaleci Burak Bozan'ın kullandığı serbest vuruşta Hüseyin Türkmen'in karşılayamadığı topu takip eden Bayo, ceza sahasına girip kaleci Julian'ı çalımlayıp meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-3.

82. dakikada Gaziantep FK farkı 4'e çıkardı. Bayo'nun ceza alanı sol çaprazdan pasında Camara, kaleci Julian'ın solundan topu filelere yolladı: 0-4.

90+3. dakikada Antalyaspor farkı 3'e indirdi. Van de Streek'in pasında Ramzi Safuri'nin ceza yayı üzerinden şutunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-4.

Müsabakayı, Gaziantep temsilcisi 4-1 kazandı.

Trabzonspor, yarın Rizespor'u konuk edecek

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında yarın Çaykur Rizespor ile sahasında karşılaşacak.

13.03.2026 11:04:00
AA
Trabzonspor, yarın Rizespor'u konuk edecek
Trabzonspor, yarın Rizespor'u konuk edecek
Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında yarın Çaykur Rizespor ile sahasında karşılaşacak.

Papara Park'ta oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Çağdaş Altay yönetecek.

Ligde 54 puanla 3. sırada yer alan Karadeniz ekibi, Çaykur Rizespor karşısında kazanarak zirve yarışında yara almak istemiyor.

Ligin son 3 haftasında deplasmanda Gaziantep FK'yi 2-1, sahasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük ve dış sahada da Zecorner Kayserispor'u 3-1'lik sonuçlarla mağlup eden bordo-mavililer, art arda 4. karşılaşmasından da galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Arseniy Batagov, Benjamin Bouchouari ve Edin Visca, yarınki mücadelede görev alamayacak.

Konferans Ligi'nde gecenin sonuçları

UEFA Konferans Ligi'nde son 16 turu ilk maçları oynandı.

13.03.2026 10:59:00
AA
Konferans Ligi'nde gecenin sonuçları
Konferans Ligi'nde gecenin sonuçları
Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasının son 16 turunda 8 karşılaşma yapıldı.

Turnuvadaki tek Türk temsilcisi Samsunspor, sahasında İspanya temsilcisi Rayo Vallecano'ya 3-1 yenildi.

Teknik direktörlüğünü Arda Turan'ın yaptığı Shakhtar Donetsk ise deplasmanda Lech Poznan'ı 3-1 mağlup etti.

Ligde 19 Mart'ta oynanacak rövanş müsabakalarının ardından çeyrek finalistler belli olacak.

Son 16 turu ilk maçlarından alınan sonuçlar şöyle:

Lech Poznan (Polonya) - Shakhtar Donetsk (Ukrayna): 1-3

AZ Alkmaar (Hollanda) - Sparta Prag (Çekya): 2-1

Samsunspor - Rayo Vallecano (İspanya): 1-3

Rijeka (Hırvatistan) - Strasbourg (Fransa): 1-2

Crystal Palace (İngiltere) - AEK Larnaca (Kıbrıs Rum Kesimi): 0-0

Fiorentina (İtalya) - Rakow (Polonya): 2-1

Celje (Slovenya) - AEK (Yunanistan): 0-4

Sigma Olomouc (Çekya) - Mainz 05 (Almanya): 0-0

Duplantis, sırıkla atlama dünya rekorunu 15. kez kırdı

Erkekler sırıkla atlama kariyerinde 2 olimpiyat şampiyonluğu bulunan İsveçli atlet Armand Duplantis, ülkesindeki organizasyonda 6,31 metrelik derecesiyle 15. dünya rekorunu kırdı

13.03.2026 10:54:00
AA
Duplantis, sırıkla atlama dünya rekorunu 15. kez kırdı
Duplantis, sırıkla atlama dünya rekorunu 15. kez kırdı
Erkekler sırıkla atlama kariyerinde 2 olimpiyat şampiyonluğu bulunan İsveçli atlet Armand Duplantis, ülkesindeki organizasyonda 6,31 metrelik derecesiyle 15. dünya rekorunu kırdı.

İsveç'teki IFU Arena'da düzenlenen Mondo Classic Şampiyonası'nda yarışan Duplantis, 6.31'lik derecesiyle dünya rekorunu 1 santimetre geliştirdi.

İsveçli atlet, son olarak Japonya'da düzenlenen 20. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 6,30 metrelik derecesiyle 14. dünya rekorunu kırmış ve 3. dünya şampiyonluğunu kazanmıştı.

İran: 'Kimse bizi Dünya Kupası'ndan dışlayamaz'

İran Milli Futbol Takımı, kimsenin kendilerini Dünya Kupası'ndan dışlayamayacağını vurgulayarak, "Dışlanabilecek tek ülke, sadece 'ev sahibi' unvanını taşıyan ancak bu küresel etkinliğe katılan takımlar için güvenlik sağlama yeteneğinden yoksun olan ülkedir" denildi.

13.03.2026 10:25:00
İhlas Haber Ajansı
İran: 'Kimse bizi Dünya Kupası'ndan dışlayamaz'
İran: 'Kimse bizi Dünya Kupası'ndan dışlayamaz'
İran Milli Futbol Takımı, kimsenin kendilerini Dünya Kupası'ndan dışlayamayacağını vurgulayarak, "Dışlanabilecek tek ülke, sadece 'ev sahibi' unvanını taşıyan ancak bu küresel etkinliğe katılan takımlar için güvenlik sağlama yeteneğinden yoksun olan ülkedir" denildi.

İran Milli Futbol Takımı, ABD Başkanı Donald Trump'ın takımın bu yılki Dünya Kupası'na katılmasının güvenlikleri açısından uygunsuz olacağı yönündeki yorumlarına sert tepki gösterdi. İran Milli Futbol Takımı'ndan yapılan açıklamada, Dünya Kupası'nın tarihi ve uluslararası bir organizasyon olduğu vurgulanarak, "Organizasyonun yönetim organı herhangi bir ülke değil, FIFA'dır. İran Milli Takımı, İran'ın cesur evlatlarının elde ettiği bir dizi belirleyici zaferle ve gücüyle, bu büyük turnuvaya katılmaya hak kazanan ilk takımlar arasındaydı" ifadelerine yer verildi.

İran Milli Futbol Takımı'ndan ABD'ye imalı yanıt

Kimsenin İran Milli Takımı'nı Dünya Kupası'ndan dışlayamayacağı hatırlatılarak, "Dışlanabilecek tek ülke, sadece 'ev sahibi' unvanını taşıyan ancak bu küresel etkinliğe katılan takımlar için güvenlik sağlama yeteneğinden yoksun olan ülkedir" denildi.

Trump: "En güvenli spor etkinliği olacak"

ABD Başkanı Donald Trump ise, Truth sosyal medya platformundan konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama daha yaptı. Trump, etkinliğin herkes için güvenli geçeceğini belirterek, "ABD, FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmayı büyük bir heyecanla bekliyor. Bilet satışları tavan yapmış durumda. Bu, Amerikan tarihinin en büyük ve en güvenli spor etkinliği olacak. Tüm oyuncular, yetkililer ve taraftarlar, hak ettikleri şekilde, yıldızlar gibi muamele görecekler" ifadelerini kullandı.

Trump, güvenlik uyarısı yapmıştı

Trump, Truth sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, İran Milli Futbol Takımı'nın ABD, Meksika ve Kanada'nın birlikte düzenleyeceği 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılmasının kendileri açısından güvenli olmayacağını belirterek, "İran Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası'nda memnuniyetle karşılanacaktır, ancak kendi hayatları ve güvenlikleri açısından orada bulunmalarının uygun olduğunu düşünmüyorum" demişti.

Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink umutlu

3-1 yenildikleri Rayo Vallecano maçının ardından bir maç daha oynayacaklarını ve futbolda her şeyin mümkün olduğunu söyledi

13.03.2026 10:10:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink umutlu
Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink umutlu
3-1 yenildikleri Rayo Vallecano maçının ardından bir maç daha oynayacaklarını ve futbolda her şeyin mümkün olduğunu söyledi.

UEFA Konferans Ligi son 16 turunda sahasında İspanyol temsilcisi Rayo Vallecano'ya 3-1 yenildi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink mücadeleyi değerlendirdi.

Yenildikleri için üzgün olduklarını dile getiren Fink, "Zor bir maç oldu ve kaybettik. Hatalarımızı beklediler, hatalar yaptık ve kaybettik. Rakip çok olgun bir takım. Topa daha çok sahip olan taraf bizdik. Gol beklentisi de benzerdi. İstatistiklere baktığımızda biz daha iyiydik.

Onlar ise daha iyi takımdı, ezber oyun becerisi bizden daha iyiydi. İkinci maç var. Futbolda her şey mümkün. Eğer erken gol bulabilirsek, onlara zarar verebiliriz. Çok eksik ve sakat oyuncumuz var. Önümüzdeki haftalar için onların geri dönmesi önemli. Kanatta bugün Carlo Holse ile oynamak zorunda kaldık. Normalde merkez oyuncusu. Diğer kanat oyuncuları ise sakatlıklarından dolayı sonradan oyuna girmek zorunda kaldı" dedi.

Rakibin gol yollarını iyi kapattığını dile getiren Fink, ayrıca şunları söyledi:

"İyi bir takıma karşı oynadık. Çok fazla şans yakalayamadık. Gol beklentisi 0,55 oranında tutuk ancak ona rağmen çok güçlü bir rakibe karşı oynadık. Boşlukları çok iyi kapattılar. Belki Konferans Ligi'nin bile kazanabilirler. Bu tip güçlü ekiplere karşı bu sonuçlar normal."

Samsunspor, İspanya temsilcisi Rayo Vallecano'ya yenildi

Samsunspor, UEFA Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında sahasında İspanya temsilcisi Rayo Vallecano'ya 3-1 yenildi

12.03.2026 23:24:00
AA
Samsunspor, İspanya temsilcisi Rayo Vallecano'ya yenildi
Samsunspor, İspanya temsilcisi Rayo Vallecano'ya yenildi
Samsunspor, UEFA Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında sahasında İspanya temsilcisi Rayo Vallecano'ya 3-1 yenildi.

9. dakikada Celil Yüksel'in kullandığı serbest atışında ceza sahası içinde topa iyi yükselen Mouandilmadji'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Batalla kale çizgisi üzerinde kontrol etti.

15. dakikada Rayo Vallecano öne geçti. Palazon'un ceza sahası içine pasında topla buluşan Alemao'nun yerden vuruşunda kaleci Okan Kocuk'un ayaklarına çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.



21. dakikada Samsunspor eşitliği sağladı. Makoumbou'nun ceza sahasına ortasında defanstan seken top Mouandilmadji'nin önünde kaldı. Bu futbolcu sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-1.

40. dakikada misafir takım 2-1 üstünlüğü yakaladı. Palazon'un defansın arkasına pasında sol çaprazdan ceza sahası içine giren Garcia, sert vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-2.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Rayo Vallecano'nun 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı



62. dakikada Tomasson'un ortasında ceza sahasında Holse'nin kafa vuruşunda kaleci Batalla'dan dönen top Makoumbou'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden sert vuruşunda kaleci Batalla meşin yuvarlağı yatarak bloke etti.

72. dakikada Lopez'in ceza sahası çizgisi üzerinden sert şutunda kaleci Okan Kocuk'a çarpan top oyun alanına geri döndü.

78. dakikada Rayo Vallecano farkı 2'ye çıkardı. Alemao, iki defans oyuncusundan sıyrıldıktan sonra ceza sahası dışından sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 3-1.

Karşılaşmayı Rayo Vallecano 3-1 kazandı.

Şampiyonlar Ligi'nde akşam 4 maç vardı

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunun son 16 turu ilk maçlarında 4 karşılaşma yapıldı

11.03.2026 12:00:00
Haber Merkezi
Şampiyonlar Ligi'nde akşam 4 maç vardı
Şampiyonlar Ligi'nde akşam 4 maç vardı
Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunun son 16 turu ilk maçlarında 4 karşılaşma yapıldı.

Galatasaray sahasında İngiltere temsilcisi Liverpool'u 1-0 yenerek rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etti.

Alman ekibi Bayern Münih deplasmanda İtalyan takımı Atalanta'yı 6-1 yendi.

İspanyol kulübü Atletico Madrid konuk ettiği İngiliz ekibi Tottenham'ı 5-2 mağlup etti.

İngiliz temsilcisi Newcastle United konuk ettiği İspanyol ekibi Barcelona ile 1-1 berabere kaldı.

Turun rövanş maçları, 17-18 Mart'ta yapılacak ve çeyrek finalistler belli olacak.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.