logo
28 MAYIS 2026

Xhaka'yı kapı dışarı ettiler

Arsenal, Xhaka'yı satış listesine koyacak

09.11.2019 00:00:00
Xhaka'yı kapı dışarı ettiler
Xhaka'yı kapı dışarı ettiler
Arsenal taraftarlarıyla girdiği tartışamadan sonra önce kadro dışı kalan, sonra kaptanlığı elinden alınan Granit Xhaka'nın ara transfer döneminde satışı gündeme geldi.

Teknik direktör Unai Emery yaptığı açıklamayla Xhaka'nın bir daha takımda oynama ihtimalinin bilmediğini açıkladı: "Tekrar takımda oynayabilecek mi bilmiyorum. Eğer bizim için faydalı işler yapmayı düşünüyorsa ve Arsenal formasını giymeyi gerçekten istiyorsa zaman bizim için bir çözüm olabilir. Bizimle kalmaya karar verirse ve aklında takım için yüzde yüz çalışmak varsa onun kalitesine ihtiyacımız olacaktır. Xhaka ile kalmak şu an bizim için önemli. Devam etmeyi düşünüyoruz ama kulübün kararını bekleyeceğiz. Aynı zamanda ben de sonuçları bekliyorum. Şu anda onu satmayı düşünmüyoruz çünkü henüz kasım ayındayız. Bu ay ve aralık ayında birçok maç oynayacağız. Onu iki ayda değiştiremeyiz."

Arsenal, Premier Lig'in 12. haftasında Leicester City ile karşılaşacak.



Göztepe, Lille ile Juan için görüşüyor

Fransız ekibi Lille, Göztepe'nin Brezilyalı futbolcu Juan için İzmir ekibiyle yeniden görüşmelere başladı

28.05.2026 14:30:00
İhlas Haber Ajansı
Göztepe, Lille ile Juan için görüşüyor
Göztepe, Lille ile Juan için görüşüyor
Fransız ekibi Lille, Göztepe'nin Brezilyalı futbolcu Juan için İzmir ekibiyle yeniden görüşmelere başladı.

Trendyol Süper Lig'de sezonun sona ermesiyle birlikte Göztepe'de yeni sezon planlamaları doğrultusunda transfer çalışmaları hız kazandı. İzmir temsilcisi, ilk olarak Heliton ile yollarını ayırırken ardından Efkan Bekiroğlu'nun sözleşmesini uzattı. Kadro yapılanmasını sürdüren sarı-kırmızılı ekip, savunmadaki boşluğu ise Yunanistan temsilcisi Aris forması giyen Noah Sonko Sundberg ile doldurmak için önemli mesafe katetti.



Göztepe ara transfer döneminde de görüşmeler gerçekleştirdiği Lille ile Juan transferi için yeniden masaya oturdu. Fransız temsilcisinin, sezonun tamamlanmasının hemen ardından İzmir takımıyla tekrar temas kurduğu öğrenildi. Ara transfer döneminde Lille'den gelen 18 milyon euroluk teklifi geri çeviren sarı-kırmızılıların, bu kez daha yüksek bir bonservis bedeli talep ettiği ifade edildi.

Lille cephesinin henüz net bir yanıt vermediği ancak görüşmelerin sürdüğü belirtilirken, Fransız temsilcisinin teklifini 20 milyon euro seviyelerine çıkarması halinde transferin gerçekleşmesinin beklendiği kaydedildi.

Brezilyalı futbolcu, bu sezon Göztepe formasıyla ligde 32 maça çıkarken, 11 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

7 Haziran'daki seçimin vaadi Victor Osimhen!


 
Fenerbahçe ile Real Madrid aynı gün yeni başkanını seçecek... Sarı-lacivertlilerde efsane Başkan aziz Yıldırım'ın rakibi Hakan Safi. Real Madrid'de de efsane başkan 79 yaşındaki Florentino Perez'in rakibi 37 yaşındaki Enrique Riquelme. Fenerbahçe'de iki başkan santrfor transferi için sözler verirken, Riquelme'nin santrfor sözü ise Galatasaray'ın yıldızı Victor Osimhen oldu.

28.05.2026 14:12:00 / Güncelleme: 28.05.2026 15:14:35
Haber Merkezi
7 Haziran'daki seçimin vaadi Victor Osimhen!
7 Haziran'daki seçimin vaadi Victor Osimhen!

Real Madrid'de gelecek hafta sonu yapılacak seçim öncesi kulisler yanıyor. Florentino Perez'e karşı başkanlık yarışına giren Enrique Riquelme, seçim projesinin merkezine Galatasaray'ın yıldız forveti Victor Osimhen'i koydu.
Riquelme, mevcut başkan Perez'e karşı elini güçlendirmek ve kulüp üyelerini harekete geçirmek için Nijeryalı golcüyü kilit figür olarak kullanmayı kararlaştırdı.







Osimhen seçim vaadi

Seçim kampanyasındaki ana mesaj ise net: Kulübün acil hedeflerine ulaşması için yüksek etki yaratacak bir yönetim anlayışı. Real Madrid'in hücum hattındaki santrafor ihtiyacı uzun süredir spor kamuoyunda tartışma konusuydu. Riquelme'ye göre Osimhen, tam da bu tartışmaları bitirecek profil. Riquelme, Osimhen'le taraftara "büyük düşünen ve agresif hamleler yapabilen" bir yönetim vaat ediyor.







100 milyon Euro nakit koyacak

Nijeryalı golcüyü kadrosuna katmak için daha önce önemli bir yatırım yapan Galatasaray, oyuncusunu ucuza bırakmaya kesinlikle niyetli değil. Bizzat Başkan Dursun Özbek açıkladı. İddialara göre Riquelme, sarı-kırmızılı yönetimi ikna etmek için masaya 90 ila 100 milyon Euro'yu nakit olarak koyarak işi bitirecek.
Riquelme'nin bu büyük vaadi, Real Madrid'in mevcut finansal gerçekliğiyle çelişebilir. Bu büyüklükte bir transferin gerçekleşmesi; maaş bütçesi istikrarı, kadro derinliği sınırları ve ertelenmiş ödeme yapısı gibi çok titiz bir finansal yönetimi zorunlu kılıyor.







Riquelme'nin işi zor

Ancak seçimi kazanmak Enrique Riquelme için madalyonun sadece ilk yüzü. Bu kalibredeki bir forvet için yarış sadece Real Madrid ile sınırlı değil. İngiltere'nin dev kulüpleri (Chelsea, Asenal vb...) Osimhen'in durumunu yakından izliyor. Osimhen'in önündeki projeleri, sunulan rekabet avantajlarını değerlendirerek en doğru fırsatı bekleyeceği belirtiliyor. Riquelme'nin şirketi Cox Energy, dünyanın önde gelen güneş enerjisi şirketlerinden biri olarak dikkat çekiyor.
Eğer Riquelme seçimi kazanırsa, sadece kulüp üyelerine verdiği sözü tutmakla kalmayacak; aynı zamanda Premier Lig devlerinin de dahil olduğu son derece rekabetçi bir ortamda Galatasaray ile çetin bir pazarlık masasına oturacak.






Eski oyuncusu Tedesco'yu yerin dibine soktu

Belçika milli takımının golcüsü Romelu Lukaku, eski hocası Domenico Tedesco’nun taktik tercihlerini sert bir dille eleştirdi. Fenerbahçe'den ayrıldığında taraftarın göz yaşı döktüğü Alman hocanın oyun planları için "İşe yaramayacak bir planı vardı ve bunu sahada hissediyorduk; kadrodaki genç oyuncular ise yedek kulübesine gönderilme korkusuyla ses çıkaramadı" dedi.

28.05.2026 12:18:00
Haber Merkezi
Eski oyuncusu Tedesco'yu yerin dibine soktu
Eski oyuncusu Tedesco'yu yerin dibine soktu
Belçika milli takımının golcüsü Romelu Lukaku, La Dernière Heure gazetesine verdiği röportajda Fenerbahçe eski teknik direktörü Domenico Tedesco'yu yerden yere vurdu.

İlk ayrıldığı dönemde sarı-lacivertli taraftarların özel olarak veda törenleri tertiplediği, sonra da bir anda unuttuğu Tedesco için Lukaku'nun sözleri çok su kaldıracak cinsten.






DE BRUYNE'U ÖRNEK GÖSTERDİ

Euro 2024'te Roberto Martinez'in yerine göreve gelen Tedesco'nun taktik tercihlerini sert bir dille eleştiren Lukaku, turnuva boyunca takım içinde büyük bir memnuniyetsizlik olduğunu itiraf etti:

- Sizce ne düşünüyorduk? İşe yaramayacak bir taktik plan vardı. Oyuncu olarak bunu sahada hissedersiniz. İnanmıyorsanız Kev'e (Kevin De Bruyne) sorun.






FEDERASYONU DA ELEŞTİRDİ

- Kendi kendinize düşünürsünüz: 'Bu işe yaramayacak.' Kadromuzdaki genç oyuncuların çoğu da durumun farkındaydı. Ama yedek kulübesine gönderilme korkusuyla seslerini çıkaramadılar. Bu durum takımda büyük bir hayal kırıklığına neden oldu.






HENRY'Yİ İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİ

Martinez'in ayrılığının ardından oyuncu grubu olarak yardımcı antrenör Thierry Henry'nin göreve getirilmesini talep ettiklerini belirten Lukaku, federasyonun bu kararına sitem etti:

- Hırvatistan'a karşı alınan yenilgiden sonra Katar'da kendi aramızda konuştuk. Herkes, 'Bizim Thierry Henry'ye ihtiyacımız var' diyordu.

- Çünkü Henry bizi iyi tanıyordu ve hatalarımızdan ötürü bizi doğrudan sorumlu tutacak, yüzümüze söyleyecek biriydi. Başından beri kafamızda sorular vardı.






GARCIA'YA ÖVGÜLER DİZEN SÖZLER

Tedesco ile yolların ayrılmasının ardından Belçika milli takımının dümenine geçen Fransız teknik adam Rudi Garcia ise Lukaku'dan tam not aldı:

- Rudi Garcia'nın net fikirleri var. Önce bizlerle istişare ediyor, söylediklerimizi dikkate alıyor ve ardından son kararı kendisi veriyor. Oyuncular da artık Avrupa Şampiyonası'ndaki döneme kıyasla çok daha olgun.

Razvan Lucescu'dan Beşiktaş açıklaması: Kulüpler görüştüler ve...

Beşiktaş'ın teknik direktör adayları arasında adı geçen PAOK’un Rumen çalıştırıcısı Razvan Lucescu, siyah-beyazlıların ilgisine dair sessizliğini bozarak spekülasyonlara son noktayı koydu. Yunan kulübüyle olan güçlü bağına ve sözleşme detaylarına dikkat çeken deneyimli hoca, geçmişten verdiği çarpıcı örnekle transfer kapısını kapattı

28.05.2026 11:43:00
Haber Merkezi
Razvan Lucescu'dan Beşiktaş açıklaması: Kulüpler görüştüler ve...
Razvan Lucescu'dan Beşiktaş açıklaması: Kulüpler görüştüler ve...
Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi teknik direktör arayışları doğrultusunda PAOK'un Rumen çalıştırıcısı Razvan Lucescu'nun gündeme geldiği iddiaları ilk ağızdan yalanlandı. Lucescu, ülkesinin Prima Sport kanalına yaptığı açıklamalarda Yunanistan ekibindeki geleceğine sadık olduğunu vurguladı. Spekülasyonlara son noktayı koydu






KONUYU KAPATMAYI İSTEDİ
 
Beşiktaş'ın kendisine yönelik ilgisiyle ilgili gelen soruyu doğrudan yanıtlayan 57 yaşındaki teknik direktör, PAOK ile olan sözleşmesini işaret ederek şu ifadeleri kullandı:
 
- Bu konuyu çabucak kapatalım. Sözleşmemin bitmesine bir yıl daha var. Kulüple ve oradaki insanlarla çok derin, anlamlı bir bağ kurdum; bu bağ halen devam ediyor. Ne olursa olsun onları üzecek bir adım atmam söz konusu bile olamaz.







YAPILAN TEKLİFİ AÇIKLADI
 
Sözleşmesinde yer alan çıkış maddesine ve kulübün yönetim yapısına da değinen tecrübeli çalıştırıcı, geçmişten bir örnek vererek kararın yönetimde olduğunu belirtti:
 
- Burada kendi kararlarını veren bir kulüp sahibi var. Sonrasında ise kararları antrenör verir, bunu zamanla göreceğiz. İki yıl önce başka bir takım transferimi istediğinde onlara fesih maddemi hatırlatmıştım.
 
- Kulüple görüştüler ve kulüp ayrılığıma onay vermedi. Serbest kalma maddem şu anda da geçerli ancak bunun hiçbir önemi yok.







LUCESCU TOPU PATRONA ATTI
 
Lucescu'nun geçmişteki transfer sürecini örnek göstererek topu kulüp sahibine atması, sözleşme maddelerinden ziyade PAOK'un duruşunun belirleyici olduğunu bir kez daha kanıtladı.
 
Bu açıklamaların ardından Beşiktaş kurmaylarının, rotayı listesindeki diğer yerli ve yabancı teknik adamlara çevirmesine kesin gözüyle bakılıyor.







Filipe Luis bahane, Serdar Topraktepe şahane

Beşiktaş’ta teknik direktörlük koltuğu için Filipe Luís ile dirsek teması devam ediyor. Madalyonun diğer tarafında ise yasal ve bürokratik gerçekler var

28.05.2026 11:19:00
Haber Merkezi
Filipe Luis bahane, Serdar Topraktepe şahane
Filipe Luis bahane, Serdar Topraktepe şahane
Beşiktaş'ta teknik direktörlük koltuğu için Filipe Luís ile dirsek teması devam ediyor. Madalyonun diğer tarafında ise yasal ve bürokratik gerçekler var.

Bu da siyah-beyazlıların öz evladı Serdar Topraktepe'yi bir kez daha kilit bir figür haline getirdi. Brezilyalı hocanın UEFA Pro Lisansı olmaması işleri Topraktepe ile çözülmesine neden olacak.

Beşiktaş'ta teknik direktör arayışları baş döndüren bir trafiğe sahne oluyor. Siyah-beyazlılar, Avrupa futbolunda adı sıkça anılan Filipe Luís'i takımın başına getirmek istiyor. İddialara göre; Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen ve ünlü menajer Ahmet Bulut, Portekiz'de Brezilya teknik adamla bir araya geldi.







BAZI GÜVENCELER VERİLMESİNİ İSTİYOR

Avrupa kariyerine Beşiktaş gibi köklü bir camiada başlamaya sıcak bakan Filipe Luis iddialara göre siyah-beyazlıların projesine "evet" demeye yakın. Transferin resmiyete dökülmesi için geriye kalan tek kriter; yönetimin Luís ile aynı vizyonda buluşması ve iddialı bir kadro yapılanması için güvence vermesi.







TFF'YE GÖRE TÜRKİYE'DE ÇALIŞAMAZ

Son dönemde adı Chelsea, Leverkusen, Strasbourg, Benfica ve ezeli rakip Fenerbahçe ile de anılan Filipe Luís'in Avrupa piyasasındaki değeri her geçen gün katlanıyor. Görüşmeler olumlu yönde ilerlese de tarafların önünde ciddi bir yasal engel var.

Filipe Luís'in elinde şu anda Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'na ait CONMEBOL A Lisansı var. TFF talimatlarına göre ise, Süper Lig'de teknik direktör olarak kulübede yer alabilmek için UEFA Pro Lisans şartı aranıyor.







TFF'YE TOPRAKTEPE İSMİ VERİLECEK

Beşiktaş yönetimi, bu lisans krizini son dönemde sık sık takımın başına geçen Serdar Topraktepe ile çözmeyi planlıyor.  TFF'ye resmi teknik direktör olarak UEFA Pro Lisans sahibi Serdar Topraktepe bildirilecek. Filipe Luís ise kağıt üzerinde farklı bir statüyle (danışman, menajer veya antrenör) kulübede yer alarak takımı fiilen yönetecek.







SERGEN YALÇIN A TAKIMDAN GÖNDERDİ

Son dönemde Beşiktaş'a gelen tüm yabancı teknik adamların ekibinde yer alan ve kulüp yapısını en iyi bilen isimlerden biri olan Topraktepe, bu projenin kilit figürü konumunda.

Geçmişte teknik direktör Sergen Yalçın tarafından A takım teknik heyetinden çıkarılan ancak kulüp bünyesinde farklı görevlerde çalışmaya devam eden Topraktepe, yeni dönemde Filipe Luís'in en büyük yardımcısı ve köprüsü olacak.

Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı

Beşiktaş, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos için İspanya’ya çıkarma yaptı

28.05.2026 11:09:00
Haber Merkezi
Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı
Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı
Beşiktaş, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos için İspanya'ya çıkarma yaptı. Siyah-beyazlı kurmayların milyon euro'luk dev sözleşmeyle yürüttüğü operasyon karşısında Sevilla adeta donakaldı.

Başarılı eldivenin haklarını elinde bulunduran Premier Lig ekibi Newcastle United'a da resmi teklifi sunan Beşiktaş, uyguladığı agresif stratejiyle Endülüs ekibini devre dışı bıraktı.

Beşiktaş transfer piyasasında ses getirecek bir operasyon için tam gaz çalışıyor. Siyah-beyazlılar, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos'u kadrosuna katmak için İspanya'ya çıkarma yaptı, Sevilla'nın tüm planlarını altüst etti.

İspanyol VamosMiSevillaFC.'nin doğruladığı bilgilere göre; Beşiktaş'ın bu agresif hamlesi sonrası Sevilla, başarılı eldiveni takımda tutma ümidini tamamen kesti.







MENAJERİ VE KALECİYLE ANLAŞILDI

Kalede dünyaca ünlü bir isim görmek isteyen Beşiktaş, transferi bitirmek için beklememe kararı aldı. Siyah-beyazlıların temsilcileri, Vlachodimos'un menajerleriyle yüz yüze görüşmek üzere acilen Sevilla'ya gitti. İspanya'da gerçekleşen bu kritik zirvede, Beşiktaş yönetiminin tecrübeli kaleciyi ikna etmek adına milyon euro'luk göz kamaştırıcı bir sözleşme teklifi sunduğu bildirildi.







NEWCASTLE'A DA TEKLİF YAPILDI

Beşiktaş ayrıca transferin Sevilla ayağını tamamen devre dışı bırakacak usta işi bir strateji izliyor. Oyuncu şu anda kiralık statüsünde olduğu için, siyah-beyazlı yönetim Vlachodimos'un haklarını elinde bulunduran Premier Lig ekibi Newcastle United'a da satın alma teklifi sundu. Bu bitirici hamleyle birlikte, Sevilla'nın başarılı kaleciyi elinde tutmak için yapabileceği tüm manevra şansı ortadan kaldırıldı.







SERGEN YALÇIN VETO ETTİ

Beşiktaş'ın bu gövde gösterisi ve bitirici hamleleri karşısında havlu atan Sevilla ise kaleci arayışlarında B planına geçmek zorunda kaldı. Endülüs ekibi, devre arasında teknik direktör Sergen Yalçın'ın transferini veto ettiği Leeds United'ın kalecisi Illan Meslier'i kadrosuna katmak için yeniden çalışmalara başladı.

Kupa finalistleri PFDK'ye sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşan Trabzonspor ve TÜMOSAN Konyaspor'u, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti

28.05.2026 10:24:00
AA
Kupa finalistleri PFDK'ye sevk edildi
Kupa finalistleri PFDK'ye sevk edildi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşan Trabzonspor ve TÜMOSAN Konyaspor'u, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF'nin açıklamasına göre Trabzonspor ve Konyaspor, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve 6 oyuncunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareket gerekçeleriyle disipline gönderildi.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'un PFDK'ye sevki ise sportmenliğe aykırı hareket, talimatlara aykırı hareket ve tedbire uymama gerekçeleriyle yapıldı.

Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış

Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya’da buldu

27.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya'da buldu. Bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu kadrosuna katmak için 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle masaya oturdu. Bu transferde Arda Turan faktörüyle Shakhtar da devreye girdi. Diğer talipler CSKA ve Lille.






Trabzonspor transfer komitesi, gelecek vaat eden yetenekleri kadrosuna katma stratejisi doğrultusunda rotayı bir kez daha Brezilya'ya çevirdi.

Globo Esporte'nin iddiasına göre bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu gözüne kestirdi.






6 MİLYON EURO'LUK DEV TEKLİF

Geleceğin en büyük yıldız adayları arasında gösterilen Ryan Roberto için Avrupa transfer piyasası cıvıl cıvıl.

Genç Sambacı için Fransa'dan Lille, Ukrayna'dan Arda Turan'ın takımı Shakhtar Donetsk ve Rusya'dan CSKA Moskova ciddi şekilde devreye girmiş durumda.

Ancak bu transfer yarışında en somut ve agresif adımı atan kulüp Trabzonspor oldu. Karadeniz devi, Brezilya ekibinin kapısını 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle çalarak görüşmeleri resmen başlattı.






OYUNCU BU DÖNEM AYRILMAK İSTEMİYOR

Bordo-mavililerin bu çılgın teklifine rağmen, genç forvet oyuncusunu hemen ikna etmek kolay görünmüyor. Globo'nun haberine eklediği kritik detaylara göre; oyuncunun bu yaz döneminde takımdan ayrılması beklenmiyor.






İMZA PARASI KAZANMAK İSTİYORLAR

Flamengo ile sözleşme uzatmaya yanaşmayan Ryan Roberto'nun menajerleri ise tamamen farklı bir strateji peşinde. Oyuncunun sözleşme durumunu koz olarak kullanmak isteyen menajerler, önümüzdeki sonbahar döneminden itibaren taliplilerle bedelsiz transfer (bunu imza parası avantajına çevirerek) üzerinden masaya oturmayı planlıyor.

Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?

Forbes listelerini zorlayan yüz milyonlarca dolarlık servetine ve devasa holding yatırımlarına rağmen düne kadar sadece iş dünyasının tanıdığı bir isim olan Hakan Safi, Fenerbahçe başkan adaylığı süreci ve peş peşe patlattığı transfer iddialarıyla Türkiye'nin en çok aranılan figürlerinden biri oldu

27.05.2026 13:06:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?
Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?
Forbes listelerini zorlayan yüz milyonlarca dolarlık servetine ve devasa holding yatırımlarına rağmen düne kadar sadece iş dünyasının tanıdığı bir isim olan Hakan Safi, Fenerbahçe başkan adaylığı süreci ve peş peşe patlattığı transfer iddialarıyla Türkiye'nin en çok aranılan figürlerinden biri oldu. Futbolun sunduğu bu akılalmaz "kitlesel bilinirliği" kullanmadan, konvansiyonel medya ve agresif reklam stratejileriyle aynı zihin payını satın almak için ne kadar harcaması gerekirdi?






İş dünyasında Safiport Liman İşletmeciliği, şeker fabrikaları ve madencilik yatırımlarıyla tanınan, Forbes listelerindeki yüz milyonlarca dolarlık servete sahip Hakan Safi, son dönemde Türkiye gündemini en çok işgal eden figürlerden biri.

Önce Kerem Aktürkoğlu transferindeki rolü, ardından dünyaca ünlü futbol efsanesi Paolo Maldini ile masaya oturması ve Fenerbahçe başkanlığı vizyonu, onu her gün ulusal TV kanallarında saatlerce canlı yayına çıkan, Google'da ismi en çok aratılan isimlerden biri haline getirdi.






İŞTE FATURASI BU ŞEKİLDE ÇIKARILDI

Arkasında milyonlarca taraftarın dinamizmi olmadan, sadece ticari başarılarıyla tanınan başka bir iş insanı bu seviyede bir kitlesel popülariteyi yakalamak isteseydi ne yapmalıydı?

Deneyimli PR ve marka uzmanları, futbolun sunduğu bu organik gücü geleneksel reklam ve iletişim yöntemleriyle taklit etmenin "faturasını" çıkardı.






RTÜK'ÜN KURALLARINA BİLE AYKIRI

PR uzmanlarına göre; ticari bir markanın patronunu televizyon kanallarında her gün 1-2 saat tutmak, geleneksel yayıncılık kuralları ve RTÜK mevzuatları gereği imkansız. Kanallar, bu isimleri reklam parası aldıkları için değil, "reyting garantisi" sundukları için ekranlarında ağırlıyor.

Uzmanların hazırladığı projeksiyona göre, futbol dışı bir iş insanının Hakan Safi'nin ulaştığı "haftalık erişim sıklığı" ve "toplumsal görünürlük" seviyesine ulaşması için yıllık yaklaşık 22 milyon dolar'ı gözden çıkarması gerekiyor.






İŞTE KALEM KALEM HARCAMASI GEREKENLER

- TV Ana Akım Program ve Kuşak Sponsorlukları: 9 milyon dolar
(Ulusal haber kanallarında her hafta prime-time kuşaklarında özel programlar ve içerik ortaklıkları)

-Dijital Dominasyon ve Keşfet Algoritması: 6.5 milyon dolar
(Büyük haber sitelerinde her gün manşet reklamları, Google SEO operasyonları ve YouTube'un en büyük bağımsız programlarına düzenli sponsorluklar)

-"Maldini Efekti" (Global Network ve Prestij): $5 milyon dolar

- Ajans Hizmeti ve Kriz Yönetimi Bedeli: $1.5 milyon dolar.






HİÇ BİR İŞADAMI BUNU YAKALAYAMAZ

Yılda 22 milyon dolar harcayan bir iş insanı, sokaktaki herkes tarafından tanınan, saygı duyulan ve merak edilen bir figür haline gelebilir. Ancak harcanan milyonlarca dolara rağmen, kitlelerin bir futbol kulübü başkanına duyduğu o "tutku, aidiyet, aşk ve fanatizm" karışımı duyguyu geleneksel reklamla satın almak imkansız.

Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?

Transfer derbisi için geri sayım başladı... hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Vedat Muriqi'den Türkiye'yi sallayacak açıklamalar geldi

27.05.2026 12:59:00
Haber Merkezi
Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?
Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?
Transfer derbisi için geri sayım başladı... hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Vedat Muriqi'den Türkiye'yi sallayacak açıklamalar geldi! La Liga'da Kylian Mbappe'nin hemen arkasından gol krallığı yarışını domine eden Kosovalı golcü Türkiye'ye ancak "yıldız" statüsünde döneceğinin altını çizdi. Ayrıca Okan Buruk'un kendisini Victor Osimhen ile yan yana oynatma projesini ilginç bulduğu bildirildi.






Transfer kulisleri Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Vedat Muriqi derbisiyle sallanıyor. Adı ezeli rakiplerle anılan golcü oyuncu, geleceğine dair adeta bomba etkisi yaratacak ifadeler kullandı. Kalitesinden ve başarılarından ödün vermeyen deneyimli santrfor, Türkiye'ye sadece sıradan bir transfer olarak değil, gerçek bir "yıldız" olarak döneceğinin sinyalini verdi.






LA LIGA'DA MBAPPE'NİN ENSESİNDEYDİ

Kosovalı forvet, Avrupa'nın en zorlu liglerinden birinde rüştünü ispatladığının altını çizerek şunları söyledi:

- Ben Kylian Mbappe'nin hemen arkasında La Liga'nın gol krallığı yarışında zirveye oynadım. Bunu Avrupa'nın en büyük 5 liginden biri olan La Liga'da başardım. Aynı zamanda Kosova Milli Takımı'nın kaptanıyım. Eğer Türkiye'ye döneceksem, buraya doğrudan 'yıldız' olarak geleceğim.






BURUK'UN SUNDUĞU PLAN DAHA DEĞERLİ

Muriqi'in transferinde ezeli rakipler arasındaki en büyük farkı ise teknik adamların taktiksel planları belirliyor. Golcü oyuncunun, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un kendisine sunduğu projeye çok daha sıcak baktığı öğrenildi.

Buruk'un, Muriqi'i Victor Osimhen ile birlikte çift forvet oynatma fikri, Kosovalı yıldızın kararında belirleyici rol oynuyor. Dünyaca ünlü bir isimle partner olmak ve hücum hattında ana planın parçası haline gelmek Muriqi'in iştahını kabartıyor.






FENERBAHÇE'NİN AS TERCİHİ DEĞİL

Fenerbahçe'nin de masada olduğu bilinirken, sarı-lacivertlilerin planı Muriqi'i ikna etmeye yetmedi. Başkan adaylarının Serhou Guirassy ya da o tarzda dünyaca ünlü, baskın bir "yıldız" forvet daha almayı planlaması, transferin önünü tıkadı.

Böyle bir senaryoda kulübede beklemeyi ya da ikinci planda kalmayı kesinlikle kabul etmeyen Muriqi'in, Guirassy gibi bir forvetin arkasında yedek beklemeye sıcak bakmadığı bildirildi.






ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE RESMİYET KAZANIR

Hücumda doğrudan ilk 11'i ve liderliği hedefleyen Vedat Muriqi'in, taktiksel roller ve kendisine verilen değer nedeniyle transferde Galatasaray'a çok daha sıcak baktığı ve rotasını sarı-kırmızılılara çevirdiği öğrenildi.
Dev transferde önümüzdeki günlerde resmi adımların atılması bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.