Nohutlu Bamya MALZEMELER100 gr kuru bamya (2 saat önceden ıslatılmış)1/2 kuş başı dana eti2 su bardağı nohut (Akşamdan ıslatılmış)2 domates2 adet yeşil biber2 kaşık margarin1/2 limon suyu1 çorba kaşığı dolu nane1 diş sarımsak1 baş soğanHAZIRLANIŞIYağ tencerede hafifçe eritilir. Et, ince doğranmış yeşil biber, 1 diş sarımsak, ince doğranmış soğan birkaç kez çevrilir. Domates rendelenmiş olarak ilave edilir. 1-2 taşım kaynatılır. Nohutlar ilave edilir. Tencereye 3 su bardağına yakın su konularak nohutlar yarı pişmiş duruma getirilir. Bamya ve limon suyu ilave edilir. Nohut ve bamya suyunu çekene kadar pişirilir. İneceğine yakın üzerine bol nane dökülür.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.