Kuzu kaburga dolması MALZEMELER 2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci3 kg. kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak / Tuz ve toz karabiber
DOLMA İÇİ1 su bardağı doğranmış kereviz başı1 çay bardağı doğranmış soğan4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin2 su bardağı dilimlennıiş elma1 çay bardağı ceviz1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı baharat
HAZIRLANIŞIKuzu kaburgasını kemikler yukarıya gelecek şekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz ve biber serpin. Yanmaması için kemik uçlarını folyo ile sarın. Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayın. 200 derece fırında 30 dakika süre ile kızartın. Diğer tarafta geniş bir tava içinde tereyağını eritin. Kereviz ve soğanı orta ateşte pişirin. Ocaktan indirin. Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karıştırın. Kızarmış kaburganın içini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatın ve 15 dakika daha pişirin. Folyoları çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.