logo
17 MAYIS 2026

Yeni Malatya geçen sezonun izinde

Yeni Malatyaspor geçen sezon yaşadığı başarıyı tekrarlamak istiyor

18.12.2019 11:10:00
Yeni Malatya geçen sezonun izinde
Yeni Malatya geçen sezonun izinde
Yeni Malatyaspor Asbaşkanı Aziz Yalçınkaya, bu sezon Süper Lig'deki hedefleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar istikrarlı bir gidişatımız söz konusu. Hedefimiz geçen sezon elde ettiğimiz başarıyı tekrarlayarak Avrupa Ligi'ne katılmak" dedi.

Süper Lig'in 15. haftasındaki Beşiktaş galibiyeti ve bu sezonki hedefleriyle ilgili basın mensuplarına konuşan Yalçınkaya, ilk yarının kalan son 2 maçını da kazanmak istediklerini söyledi. Geçen hafta Beşiktaş karşısında oldukça önemli bir galibiyet aldıklarını belirten Yalçınkaya, "Ligde son 5 haftada yaşadığımız bazı şansızlıklar ve hakem kaynaklı hatalardan dolayı bir galibiyet özlemimiz vardı. Aslında bakıldığında bu 5 haftalık süreçte de kaliteli bir futbol ortaya koyduk. Bu oyunumuzun karşılığını Beşiktaş maçında aldık ve son 6 maçta puan kaybetmeyen Beşiktaş'ı sahasında mağlup ettik. Bu galibiyet bizi her anlamda toparlayan bir galibiyet oldu. Başta hocamız olmak üzere, futbolcularımızı ve kulüp profesyonellerimizi tebrik ediyorum" dedi.

"Hedefimiz kalan 2 maçı da kazanarak ilk yarıyı 29 puanda kapatabilmek"

Yalçınkaya, bu sezonki hedeflerinin geçen sezonki başarılarını tekrarlamak olduğunu belirterek şunları söyledi: "Şu ana kadar istikrarlı bir gidişatımız söz konusu. Hedefimiz geçen sezon elde ettiğimiz başarıyı tekrarlayarak Avrupa Ligi'ne katılmak. Bunu başarabilecek kaliteye sahibiz. Ligin ilk yarısında artık son 2 maç kaldı. Hedefimiz bu 2 maçı da kazanarak ilk yarıyı 29 puanda kapatabilmek. Devre arasında da takıma takviye yapılması gerekiyorsa oturur, yönetimle buna karar verir ve gerekeni yaparız."



Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto

Sergen Yalçın'ın koltuğunun sallandığı ortamda Beşiktaş kulisleri "Almanya’dan gelen raporla" sarsılıyor

17.05.2026 15:29:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto
Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto
Sergen Yalçın'ın koltuğunun sallandığı ortamda Beşiktaş kulisleri "Almanya'dan gelen raporla" sarsılıyor.

Sürpriz bir hamleyle İstanbul'a gelerek Başkan Serdal Adalı ile masaya oturan kadro planlamacısı Eduard Graf'ın, Ocak ayında Sergen Yalçın'ın transfer listesine dair "bu isimleri sakın kadroya katma" diyerek tarihi bir uyarıda bulunduğu iddia edildi.







Beşiktaş camiasında Konyaspor mağlubiyetinin artçı sarsıntıları devam ediyor. Kulüp koridorlarından sızan "Eduard Graf" gündemi ise çok can acıtıcı.

Almanya'dan sürpriz bir şekilde İstanbul'a gelen kadro planlamacısı Graf'ın, Başkan Serdal Adalı ile gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili bazı detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.







TEKNİK DİREKTÖR LİSTESİ VERDİ

İlk etapta görüşmenin ana gündem maddesini kapsamlı transfer ve teknik analiz raporu oluşturduğuydu ancak iddialara göre Graf, bu görüşmede Sergen Yalçın'ın yerine yeni teknik direktör adaylarını da bizzat Başkan Serdal Adalı'ya sundu.







BAŞKAN, GRAF'I CİDDİYE ALIYOR

Başkan Adalı'nın Graf'ı ciddiye almasının ve kendisinden transfer raporu istemesinin ve teknik direktör adayları hakkında bilgi almasının arkasında ise Alman kadro planlamacısının Ocak ayında sunduğu rapor olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre Graf, Ocak ayında Sergen Yalçın tarafından yapılan/istenen transferler konusunda çok sert ifadelerin olduğu bir raporu Başkan Adalı'ya sundu.







İŞTE GRAF'IN RAPORUNUN SATIR BAŞLARI

- Agbadou: 28 yaşında. Çok yüksek bir maliyet. Beşiktaş yüksek ihtimalle son takımı olacak. Bir de Premier Lig'den düşmesi kesin olan takımın lider ya da as stoperi de değil.

- Gyu-Oh: Stuttgart yaz transfer döneminde geçmiş sakatlığı yüzünden vazgeçti. Bendesliga takımı riski almadı.

- Murillo: Hocası De Zerbi (Marsilya) kendisini soyunma odasında eleştirdiği için kavga çıkardı. Kadro dışı bırakıldı. Sorunlu bir karakter.

- Olaitan: Göztepe'de hiç 90 dakika (18 maçta) oynayamadı. 2 golünü de düşmesi garanti olan Karagümrük'e attı.

- Devis: 260 gündür resmi maça çıkmayan bir kaleci.

- Asllani: Inter'de Hakan Çalhanoğlu'nun varisiydi. Ancak çok yumuşak kaldığı için vazgeçildi.







RADİKAL BİR KARAR ÇIKABİLİR

Eduard Graf'ın sunduğu dosyada sadece isimlerin değil, kulübün mali ve sportif yapısını sarsacak inanılmaz iddiaların da yer aldığı belirtiliyor. Her ne kadar Sergen Yalçın kalacak gibi görünse de Serdal Adalı'nın, Graf'ın sunduğu teknik direktör adayları ve transfer eleştirileri doğrultusunda radikal kararlar alabileceği konuşuluyor.

Fenerbahçe'de tarihte olmamış seçmen tercihi

Fenerbahçe’de 6-7 Haziran’daki seçim öncesi kulisler eşi benzeri görülmemiş bir iddiayla çalkalanıyor

17.05.2026 15:14:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de tarihte olmamış seçmen tercihi
Fenerbahçe'de tarihte olmamış seçmen tercihi
Fenerbahçe'de 6-7 Haziran'daki seçim öncesi kulisler eşi benzeri görülmemiş bir iddiayla çalkalanıyor.

Ali Koç'un tarafsızlık ilan etmesiyle birlikte, mevcut aday profillerine mesafeli duran binlerce kongre üyesinin sandıkta "beyaz oy" kullanarak tarihi bir protestoya imza atmaya hazırlandığı konuşuluyor. Sandıktan çıkacak "beyaz oy rekorunun" yeni seçilecek başkanın meşruiyetini bile tartışmaya açabilir.







Fenerbahçe'de camiası 6-7 Haziran tarihinde yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesi tansiyon bir türlü beklenen seviyeye inmiyor. Her ne kadar sosyal medya merkezli olarak uçuk transfer iddiaları, zengin yönetici adayları isimleri ortaya atılsa da camiada bir "bıkkınlık" hali hakim.






BAŞARISIZLIK EN BÜYÜK ETKEN

13 yıldır gelmeyen şampiyonluk, 18 yıldır Şampiyonlar Ligi'nin uzağında kalınması gibi gerçekler alt alta eklendiğinde Fenerbahçe'de "oy atmaya gidip de boşa mı vakit kaybedeyim" havası var. Bir de üstüne "ne olacak ki, seneye gene seçim var" gerçeği de net şekilde masaya konulunca kulislerde "Beyaz Oy Rekoru" iddiası konuşulmaya başlandı.







GEÇERSİZ VE TEPKİ OYU

44 bin 741 kongre üyesinin oy kullanma hakkına sahip olduğu 6-7 Haziran seçimi tarihin en ilginç oylamalarından birine sahne olabilir. Sandıktan çıkacak "beyaz oy" (geçersiz/tepki oyu) sayısının, adaylardan birinin oy sayısını zorlayabileceği hatta tarihi bir rekor kırabileceği bile iddia ediliyor.







ALİ KOÇ'UN KARARI ETKİLİ

Gelen bilgilere göre Ali Koç'un aday olmayacağını açıklamasının ardından "kimseyi desteklemiyorum, sadece oy kullanmaya geleceğim" çıkışı yaptığı iddiaları, geniş bir seçmen kitlesini "kararsızlar" safına itti. Koç'un tabanındaki üyelerin, ne Aziz Yıldırım ne de Hakan Safi'ye oy vermek istemediği, bu isimlerin sandığa gidip "protesto" amaçlı beyaz oy kullanabileceği belirtiliyor.







NE YILDIRIM NE DE SAFİ

Eski başkan Aziz Yıldırım'ın "Bizim Fenerbahçemiz" sloganıyla yeniden sahaya çıkması ve Hakan Safi'nin "Yüzde yüz adayım, kimse için çekilmem" diyerek girdiği yarışta, her iki ismin de camianın belirli kesimlerinden sert muhalefet aldığı görülüyor.







NORMALDE BİNİN ALTINDA KALIR

Fenerbahçe seçim tarihinde beyaz (geçersiz) oylar genellikle 500-1000 bandını geçmezken, 2026 seçimi için bu rakamın 3-4 bin barajını zorlayabileceği konuşuluyor. 2024 seçiminde geçersiz oy sayısı sadece 602'ydi. Beyaz oylar adaylardan birinin aldığı oya yaklaşırsa, bu durum yeni yönetimin "meşruiyet" tartışmalarıyla göreve başlamasına bile neden olabileceği iddia ediliyor.

İstifa etti, Fenerbahçe'ye geliyor

Fenerbahçe’deki tarihi başkanlık seçimi öncesi kulisler yanıyor. Başkan adayı Hakan Safi’nin Milano’da dünya efsanesi Paolo Maldini ile yaptığı gizli zirve ve masaya koyduğu 'Futbol Anayasası' sadece kulübün değil Türk futbolunun tarihini değiştirebilir

17.05.2026 12:48:00
Haber Merkezi
İstifa etti, Fenerbahçe'ye geliyor
İstifa etti, Fenerbahçe'ye geliyor
Fenerbahçe'deki tarihi başkanlık seçimi öncesi kulisler yanıyor. Başkan adayı Hakan Safi'nin Milano'da dünya efsanesi Paolo Maldini ile yaptığı gizli zirve ve masaya koyduğu 'Futbol Anayasası' sadece kulübün değil Türk futbolunun tarihini değiştirebilir. Maldini ile el sıkışan Safi'nin dev projesiyle alakalı olduğu iddia edilen bir istifa geldi. Maldi'nin "prensi" Stefano Pioli, Fiorentina'daki görevini bıraktı. Fenerbahçe için istifa ettiği iddia edildi. Üstüne bir de gelirse ekibinde Simon Kjaer de yer alacağı konuşulmaya başlandı.






Fenerbahçe'de haziran ayındaki seçim öncesi geri sayım sürerken adaylardan Hakan Safi'yi Aziz Yıldırım'ın karşısına "çok daha" ciddi bir rakip olarak öne çıkaracak hamleler gelmeye başladı. Başkan adayı Safi, Milano'da dünya futbolunun efsane ismi Paolo Maldini ile masaya oturdu. Bu görüşme sadece Fenerbahçe için "futbol aklı" tercihi olmakla kalmayacak, Türk futbolunun çehresini de değiştirecek tarihi bir "futbol anayasası" olarak öne çıktı.






MALDINI, PIOLI'Yİ İSTİYOR

Maldini'nin bu tarihi teklife sıcak baktığı ve projeyi kabul etmesi halinde İstanbul'a yalnız gelmeyeceği iddialar arasında. AC Milan'ı 11 yıl sonra küllerinden doğurarak adım adım şampiyonluğa taşıyan projenin mimarı olan Maldini, San Siro'da omuz omuza çalıştığı, yönetim krizlerinde arkasında durduğu en yakın dostu Stefano Pioli'yi Fenerbahçe'nin başına getirme fikrini Safi'ye kabul ettirdi.






FENERBAHÇE İÇİN İSTİFA ETTİ

Milano'daki tarihi Safi-Maldini zirvesinin ardından İtalya'da yer yerinden oynadı. Fiorentina'yı çalıştıran tecrübeli teknik adam Stefano Pioli, bu görüşmenin hemen ardından görevinden sürpriz bir şekilde istifa etti. Pioli'nin şok ayrılığının arkasında, Maldini ile birlikte Hakan Safi'nin Fenerbahçe projesinde yer alma kararı olduğu yüksek sesle konuşulmaya başlandı.






EKİP DE KJAER DE OLACAK

Safi ve Maldini'nin kuracağı ortak futbol aklının saha içi ayağında tanıdık bir isim de yer alacak. Fenerbahçe formasıyla taraftarın sevgilisi olan Simon Kjaer, Pioli'nin ekibine girecek. Danimarkalı stoper zamanında Aziz Yıldırım tarafından Fenerbahçe'ye transfer edilmişti.

Kjaer, hem Pioli'nin şampiyonluk kültürünü hem de Kadıköy'ün dinamiklerini bilen isim olarak Safi başkanlığında çok önemli bir görev üstlenebilir.

Beşiktaş'ın yeni hocası belli

Beşiktaş’ta gözler Başkan Serdal Adalı ile Sergen Yalçın arasında yarın gerçekleşecek dev zirveye çevrildi. Perde arkasında da hareketli saatleri yaşanıyor

17.05.2026 12:39:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın yeni hocası belli
Beşiktaş'ın yeni hocası belli
Beşiktaş'ta gözler Başkan Serdal Adalı ile Sergen Yalçın arasında yarın gerçekleşecek dev zirveye çevrildi. Perde arkasında da hareketli saatleri yaşanıyor. Olası bir ayrılık durumunda Eduard Graf'ın sunduğu listenin ilk sırasındaki Dino Toppmöller, Başkan Serdal Adalı'dan tam not aldı. Etik değerler gereği henüz resmi bir kontrat teklif edilmese de Graf'ın yaptığı gizli görüşmeden Alman teknik adamın "Beşiktaş'ın projesine hazırım" yanıtını verdiği belirtiliyor.






Beşiktaş'ta teknik direktör bilmecesi yarın netleşecek. Siyah-beyazlı camiada tüm gözler, Başkan Serdal Adalı'nın yarın Sergen Yalçın ile gerçekleştireceği kritik görüşmeye çevrildi. Gelecek sezonun planlamasının masaya yatırılacağı bu zirveden bir "ayrılık" kararı çıkması halinde, Beşiktaş'ın yeni hocasının kim olacağı da büyük ölçüde netleşti.






GÖRÜNMEZ FUTBOL DİREKTÖRÜ

Beşiktaş'ın "görünmez" Futbol Direktörü Eduard Graf, bir süredir yürüttüğü teknik direktör çalışmalarının ardından hazırladığı kısa listeyi yönetime sunmuştu. Frankfurt'tan ayrılan Dino Toppmöller, bu listenin en güçlü adayı olarak öne çıkıyordu. Alınan bilgilere göre, Alman futbol ekolüne ve modern yapılanmaya sıcak bakan Başkan Serdal Adalı, Graf'ın getirdiği Toppmöller ismine tamamen ikna olmuş durumda ve bu profile oldukça sıcak bakıyor.






GRAF PROJELERDEN BAHSETTİ

Yarın yapılacak Sergen Yalçın zirvesi öncesinde etik değerleri korumak adına Toppmöller ile henüz kulüp düzeyinde resmi bir görüşme gerçekleştirilmedi. Ancak perde arkasında hareketli saatler yaşandı. Graf'ın, Alman teknik adamla gayriresmi bir sohbet gerçekleştirerek Beşiktaş'ın vizyonunu, yeni yapılanmasını ve kulübün projelerini aktardığı öğrenildi.






BUGÜN BİR AYRILIK OLABİLİR

Graf'ın bu hamlesine Toppmöller'den "olumlu cevap" geldiği ve başarılı çalıştırıcının Beşiktaş projesine son derece sıcak yaklaştığı belirtildi.

Beşiktaş yönetimi, Sergen Yalçın ile yarın yapılacak toplantının ardından yol haritasını kesinleştirecek. Eğer masadan ayrılık kararı çıkarsa, Volker Struth'un menajerliğini yaptığı Dino Toppmöller için resmi transfer operasyonuna vakit kaybetmeden start verilecek.

Fenerbahçe'de transfer üç cepheden sürüyor

Fenerbahçe’de 6-7 Haziran’daki tarihi kongre öncesi başkanlık yarışı kızışırken, mevcut başkan Sadettin Saran ve ekibi "yarın seçim yokmuşçasına" vites yükselterek camiayı heyecanlandıran dev hamlelere imza atıyor. Kulisleri hareketlendiren ise Serhou Guirassy dışında Saran yönetiminin Hakan Safi'ye Andrew Robertson ve Malang Sarr için anlaşma noktasına geldikleri bilgisini vermesi oldu

17.05.2026 12:36:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de transfer üç cepheden sürüyor
Fenerbahçe'de transfer üç cepheden sürüyor
Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adayları saha dışındaki hamleleriyle camiada heyecan yaratmaya devam ediyor. Bir de adaylar Hakan Safi ve Aziz Yıldırım'dan bağımsız olarak aktüel başkan Sadettin Saran ve ekibi 6-7 hazirandaki kongre önceisnde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
 
Başkan Sadettin Saran, "sanki hiç gitmeyecekmis gibi" ekibiyle birlikte gece gündüz çalışıyor.







SARAN, FRANK İLE ANLAŞTI
 
Başkan Sadettin Saran'ın Premier Lig ekiplerinden Brentford'u çalıştıran son olarak Tottenham'dan kovulan Thomas Frank ile prensipte anlaştığı ve bir ön protokol imzaladığı belirtiliyor.
 
Ekipte yer alan Ertan Torunoğulları'nın, Dortmund forması giyen Serhou Guirassy için kulübünü ikna ettiği ve oyuncuyla imzalı protokol aldığı iddia ediliyor.
 
Ömer Topbaş'ın ise dünya yıldızları Rafael Leao veya Karim Adeyemi transferlerini bitirmek için son aşamaya geldiği ve Başkan Saran'dan 10 günlük ek süre talep ettiği konuşuluyor.







3 İSİM HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
 
Hazırlanan tüm bu protokollerin ortak özelliği, ancak "yeni yönetimin onay vermesi durumunda" resmiyet kazanacak şekilde tasarlanmış olması.
 
Hakan Safi'nin resmi sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, mevcut yönetimin şu isimlerle ilgili yürütülen görüşmeler hakkında bilgilendirdiği aktarıldı:
 
- Serhou Guirassy
- Andrew Robertson
- Malang Sarr
 







TOPBAŞ, SAFİ'NİN EKİBİNE
 
Transfer kulislerinin en dikkat çeken söylentisi ise Ömer Topbaş üzerine yoğunlaşıyor. Sadettin Saran yönetimi adına Leao ve Adeyemi görüşmelerini yürüttüğü söylenen Topbaş'ın, Hakan Safi'nin yönetim listesinde yer alabileceği camiada yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Icardi ne istiyor, Galatasaray ne veriyor?

Galatasaray’da Mauro Icardi bilmecesi çözülmeyi bekliyor. Menajeri Elio Pino’nun İstanbul’daki gizli Fenerbahçe flörtü ve "Pazartesi yine geleceğim" sözlerinin perde arkası aralandı

17.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Icardi ne istiyor, Galatasaray ne veriyor?
Icardi ne istiyor, Galatasaray ne veriyor?
Galatasaray'da Mauro Icardi bilmecesi kördüğüme dönüyor. Menajeri Elio Pino'nun İstanbul'daki gizli Fenerbahçe flörtü ve "Pazartesi yine geleceğim" sözlerinin perde arkası aralandı. Teknik direktör Okan Buruk'un yıldız golcünün "dokunulmazlık ve ilk 11" talebine rest çekmesi ayrılık çanlarını hızlandırdı. Yönetimin maaş indirimi ve kulübe şartı sunduğu Arjantinli süper star, ya katı rekabeti kabul edecek ya da sarı-kırmızılılara veda edecek!






Galatasaray'da Mauro Icardi bilmecesi çözülmeyi bekliyor. Sarı-kırmızılı taraftarların sevgilisinin menajeri Elio Pino'nun İstanbul'daki gizli temasları ve teknik direktör Okan Buruk'un katı duruşu, ayrılık çanlarının çalmasına neden olmuş gibi duruyor. Salı akşamı sürpriz bir şekilde İstanbul'a gelen Pino, iddialara göre Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile bir araya geldi.






SOMUT RAKAM KONUŞULMADI

Gelen bilgilere göre masada somut bir rakam konuşulmadı. Safi'nin Pino'ya "İmza atmak için bizi bekleyin" mesajı açık kapı olarak yorumlandı. Ancak Pino'nun beklediği bu değildi. Normal şartlarda Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarına katılması beklenen Pino, bu kritik görüşmenin ardından İstanbul'dan ayrıldı.






Galatasaray muhabirlerine "Pazartesi günü geleceğim" diyerek hedef şaşırtmaya çalıştı. Sonuçsuz kalan Fenerbahçe flörtü yüzünden apar topar Milano'ya döndü. Pino cephesi her ne kadar bu görüşmeyi kesin bir dille yalanlasa da, kulislerde bu gizli zirvenin yankıları sürüyor.






İSEKLERİ BURUK'A UYMUYOR

İşin bir de teknik direktör boyutu var... Icardi'nin Galatasaray'daki kaderi, Okan Buruk ile yapacağı son yüz yüze görüşmenin ardından resmiyet kazanacak. Ancak başarılı çalıştırıcının, idari ve taktiksel nedenlerden dolayı yeni sezonda Icardi ile yola devam etmeye sıcak bakmadığı sızan bilgiler arasında. Transferde maddi konuları tamamen ikinci plana iten Icardi'nin öncekiği ilk 11'de oynamak. Düzenli olarak sahaya çıkmak.






DOKUNLMAZLIK TALEBİ VAR

Icardi'nin bu "dokunulmazlık" talebine Buruk'un olumlu yanıt verme ihtimali yok. Deneyimli teknik adam Osimhen'e bile ilk 11 garantisi veremediği ortamda Icardi'ye bu özerkliği sunmasına imkan ya da ihtimal verilmiyor.






Gelen bilgilere göre Galatasaray yönetimi Icardi'nin menajerine şartlarını sundu. Yıldız golcü, ilk 11 ısrarından vazgeçip formayı rekabetle almayı ve gerekirse kulübede beklemeyi kabul ederse takımda kalacak. Tabii bir de maaşında yapılacak büyük indirime onay verirse... Yoksa yolu açık.

Başakşehir, Gaziantep FK'yı deplasmanda mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 34. ve son haftasında Gaziantep FK ile RAMS Başakşehir karşılaşması konuk ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi

16.05.2026 23:01:00
Anadolu Ajansı
Başakşehir, Gaziantep FK'yı deplasmanda mağlup etti
Başakşehir, Gaziantep FK'yı deplasmanda mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 34. ve son haftasında Gaziantep FK ile RAMS Başakşehir karşılaşması konuk ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

6. dakikada konuk ekip Başakşehir golü buldu. Sağ kanattan köşe vuruşunu kullanan Fayzullayev'in ortasına iyi yükselen Selke'nin ayak içiyle vuruşunda top ağlarla buluştu. 0-1

13. dakikada Gaziantep FK'nın gelişen atağında, ceza sahası dışında topla buluşan Lungoyi'nin rakiplerini geçtikten sonra sert şutunda kaleci Muhammed meşin yuvarlağı kornere çeldi.

22. dakikada konuk ekip farkı 2'ye çıkardı. Fayzullayev'in ara pasında ceza sahası içerisine giren Selke, kaleci Mustafa Burak'ın müdahalesi sonucu yerde kaldı. Hakem Ömer Faruk Turtay, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Shomurodov'un vuruşunda meşin yuvarlak kalecinin sağından ağlara gitti. 0-2

41. dakikada orta alanda Harit'in topuk pasını alan Kazımcan'ın rakip ceza sahası içerisine girer girmez sert şutunda top kaleci Mustafa Burak'tan döndü.

Müsabakanın ilk yarısı RAMS Başakşehir'in 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.



50. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Maxim'in ortasına ceza sahası dışından vuran Sorescu'nun sert şutunda top kaleci Muhammed'de kaldı.

57. dakikada konuk ekip RAMS Başakşehir'in sol kanattan gelişen atağında ceza sahası dışında topla buluşan Kazımcan'ın yerden pasında topu önünde bulan Kemen'in vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

59. dakikada Gaziantep FK, farkı bire indirdi. Ceza sahasının solundan sıfıra inen Sorescu'nun yerden pasına koşu yapan Lungoyi'nin dokunuşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-2

61. dakikada seri paslarla ceza sahası içerisine giren Gaziantep FK'da penaltı noktası gerisinde Rodrigues'in yerden vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

78. dakikada RAMS Başakşehir'in sol kanattan son çizgiye inen Brnic ceza sahası yayının gerisine doğru topu çevirdi. Onur Ergün'ün yerden sert şutunda kaleci Mustafa Bozan iki hamlede kontrol etti.

Müsabaka konuk ekip RAMS Başakşehir'in 2-1 üstünlüğü ile bitti.

Karagümrük, Süper Lig’e galibiyetle veda etti

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük, konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi

16.05.2026 20:27:00
AA
Karagümrük, Süper Lig’e galibiyetle veda etti
Karagümrük, Süper Lig’e galibiyetle veda etti
Trendyol Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük, konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi.

Aleksandar Stanojevic: "Taraftarlarımız gelecek sene bize inansınlar"



Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'te teknik direktör Aleksandar Stanojevic, gelecek sezon için daha güçlü bir takım kuracaklarını söyledi.

Aleksandar Stanojevic, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kendileri için önemli olan bir maçı kazandıklarını belirten Stanojevic, "Taraftarlarımıza gelecek sezon için mesaj göndermek istiyorduk. Bu takımın ciddi bir ekip olduğunu göstermek istiyorduk. Bugün iyi bir takımla sahaya çıktık. Seneye güçlü bir takım kuracağız. Bugün sonuna kadar mücadele ettik. Taraftarlarımız gelecek sene bize inansınlar." ifadelerini kullandı.

Stanojevic, sezon içerisinde bazı maçlarda hayal kırıklığı yaşadıklarını aktararak, "ikas Eyüpspor maçında hayal kırıklığı yaşadım. Bizim için önemli bir maçtı. Orada daha iyi sonuç alsak farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Bu sezon takım, çok fazla problem yaşadı. Çok fazla sakatlık yaşadık. Kazanmayı hak ettiğimiz maçlar vardı ama onları kazanamadık. Seneye daha iyi bir takım kuracağımızın sözünü veriyorum." şeklinde konuştu.

Aziz Yıldırım'ın yeni Fenerbahçe'si

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, kulübün çehresini değiştirecek radikal bir yönetim operasyonu için düğmeye bastı

16.05.2026 16:38:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'ın yeni Fenerbahçe'si
Aziz Yıldırım'ın yeni Fenerbahçe'si
Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, kulübün çehresini değiştirecek radikal bir yönetim operasyonu için düğmeye bastı.

22 Mayıs Cuma gününe çekilen büyük basın toplantısı öncesi "Krallar gidiyor, prensler geliyor" dedirten yeni liste, sadece bugünü değil sarı-lacivertli kulübün önümüzdeki 20-30 yılına damga vuracak bir saltanatın ilk adımı olarak nitelendiriliyor.







Fenerbahçe'de yaklaşan seçimli olağan genel kurul öncesi adaylığını açıklayan efsane başkan Aziz Yıldırım, stratejik bir hamleyle basın toplantısını erteledi.

İlk etapta 18 Mayıs Pazartesi günü yapılacağı duyurulan toplantı, Yıldırım'ın listesinde yapacağı "sürpriz dokunuşlar" ve hazırlıklar nedeniyle 22 Mayıs Cuma gününe alındı. Yıldırım'ın bu toplantıda, kulübü önümüzdeki yıllara taşıyacak olan "yeni nesil" yönetim kurulunu resmen kamuoyuna tanıtması bekleniyor.







1 YA DA 2 İSİM OLMAYACAK

Aziz Yıldırım'ın yeni döneminde en çok merak edilen konu, yıllardır beraber yol yürüdüğü "çekirdek kadro"da yaşanacak değişim. Gelen kulis bilgilerine göre; Yıldırım ile özdeşleşen şu isimlerden bir veya ikisi yeni listede yer almayacak:







- Mithat Yenigün
- Mahmut Uslu
- Nihat Özbağı
- İlhan Ekşioğlu
- Önder Fırat
- Selim Kosif

Bu hamle, camiada "tecrübe ile dinamizmin yer değiştirmesi" olarak yorumlanıyor.







4 YENİ İSİM DİKKAT ÇEKECEK

Yeni yönetim yapılanmasının merkezinde iki güçlü ismin yer alacağı belirtiliyor; Batuhan Özdemir ve Ahmet Özokur. Aziz Yıldırım'ın bu iki ismi listenin omurgası olarak belirlediği ve kulübün gelecekteki yönetim vizyonunu bu isimler üzerine inşa edeceği konuşuluyor.

Yıldırım, sadece bugünü değil, Fenerbahçe'nin gelecek 20-30 yılını yönetecek bir ekip kurma niyetinde. Bu doğrultuda listede yer alması hemen hemen kesinleşen genç isimler şunlar:







- Fatih Öztürk
- Hande Tibuk
- Emin Selim Akgül
- Emrah Tünay

YILDIRIM YENİ EKİBİNE ÇOK GÜVENİYOR

Aziz Yıldırım'ın yakın çevresine bu ekibi, "Kulübe uzun yıllar kesintisiz hizmet edecek, Fenerbahçe geleneklerini geleceğe taşıyacak bir yapı" sözleriyle tanımladığı öğrenildi. Kulislerde, özellikle Batuhan Özdemir'in liderliğinde şekillenecek bu yeni dönemin, kulüpte çok uzun sürecek bir "yönetim ekolü" başlatacağı vurgulanıyor.

Fenerbahçe'yi UEFA tehlikesinden böyle kurtaracak

Fenerbahçe'nin Haziran başında açıklanması beklenen 15 milyon Euro’luk UEFA cezası ve kapıdaki transfer ambargosu tehlikesine karşı, Hakan Safi dev bir operasyon için düğmeye bastı

16.05.2026 16:31:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'yi UEFA tehlikesinden böyle kurtaracak
Fenerbahçe'yi UEFA tehlikesinden böyle kurtaracak
Fenerbahçe'nin Haziran başında açıklanması beklenen 15 milyon Euro'luk UEFA cezası ve kapıdaki transfer ambargosu tehlikesine karşı, Hakan Safi dev bir operasyon için düğmeye bastı.

Safi Holding'in uluslararası gücünü, şahsi finansal itibarını ve banka teminatlı sermaye artırımı sözlerini 'Nyon Dosyası'na ekleyerek "bize ceza vermeyin" diyecek. UEFA'nın katı Finansal Sürdürülebilirlik Kuralları'nı (FSR) sadece savunma yaparak değil, 'sıcak para' ve 'bağımsız denetim garantisiyle' aşmayı hedefliyor.







Fenerbahçe camiası, Haziran başında resmileşeceği iddia edilen 15 milyon Euro'luk UEFA cezası ve toplamda 150 milyon Euro'yu bulan kısa vadeli borç yüküyle sarsılırken, Aziz Yıldırım'ın karşısına "güçlü aday" olarak çıkan Hakan Safi, "finansal kurtarıcı" olarak plan yaptı. Safi, kulübü transfer blokajı ve ağır para cezalarından kurtarmak için dev bir operasyon başlatıyor.






2 FARKLI TEKLİF SUNACAK

Nyon'daki UEFA merkezine gidecek olan Hakan Safi, Safi Holding'in uluslararası finansal gücünü ve yaklaşık 750 milyon dolarlık şahsi servetini bir "güven teminatı" olarak masaya sürecek. Gelen bilgilere göre UEFA'ya şu bazı somut teklifler sunacak:







- Limit aşımına neden olan açığın, yeni yönetim tarafından yapılacak karşılıksız sermaye artırımı veya dev sponsorluk anlaşmalarıyla (Safiport üzerinden) derhal kapatılacağını taahhüt edecek.

- Cezanın nakit olarak ödenmesi yerine, transfer ve mevcut kadro maliyetlerinin sürdürülebilirliğini kanıtlayan 3 yıllık bir "Mali Disiplin Planı" imzalamayı önerecek.







DENETÇİLER VE SPOR HUKUKÇULARI

Safi'nin liderlik edeceği heyette sadece muhtemelen beraber çalışacağı yöneticiler değil, Avrupa spor hukukunun en kıdemli isimleri yer alacak.

- Kulübün acil ödeme planını "onaylı" şekilde sunacak bağımsız denetim uzmanları.
- Daha önce benzer FSR (Finansal Sürdürülebilirlik) dosyalarında ceza indirimini başarmış Avrupalı spor avukatları.







CFCB'NİN ÖNÜNDE İLK BÜYÜK SINAV

Safi ve ekibi UEFA Denetim Kurulu (CFCB) önünde yapacağı savunmanın merkezinde, Türkiye'deki yüksek enflasyon ve kur dalgalanmalarının bütçe üzerindeki "mücbir sebep" etkisi olacak. Safi, "kötü yönetim değil, kontrol dışı ekonomik sapma" diyecek. Sapmayı yeni yönetim olarak finanse etmeye hazır olduklarının mesajını verecek. 15 milyon Euro'luk cezayı "ertelenmiş cezaya" çevirmeye çalışacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.