logo
23 EYLÜL 2026

Yeni Malatyaspor'dan ‘Futbol Köyü’ projesiyle geleceğine yatırım

Yalnız Malatya’yı değil, bölgeyi de düşünmüşler. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni kapsayan altyapıya dönük bir proje hazırlamışlar

12.09.2019 00:00:00
 
Yeni Malatyaspor'dan ‘Futbol Köyü’ projesiyle geleceğine yatırım
Yeni Malatyaspor'dan ‘Futbol Köyü’ projesiyle geleceğine yatırım
Yeni Malatyaspor 'Futbol Köyü' projesi için ilk kazmayı vurdu   
 Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek'in TFF Başkanı Nihat Özdemir'e sunumunu yaptığı ve Özdemir'in de 'benim de hayalimdeki proje' dediği futbol köyü projesinin ilk aşaması olan antrenman sahalarının yapımına başlandı.   
 
Geçtiğimiz günlerde TFF Başkanı Nihat Özdemir'in Yeni Malatyaspor Kulübü'nü ziyaret edip, projenin detaylarını sarı-kırmızılı kulübün başkanı Adil Gevrek'in sunumuyla gördükten sonra çalışmaların ilk etabının başlatılması kararlaştırılmıştı. 
 


Özdemir projeyle ilgili yaptığı açıklamada;


"Yeni Malatyaspor Kulübü'nün hazırladığı proje benim hayalimde olan bir proje. Yalnız Malatya'yı değil, bölgeyi de düşünmüşler. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni kapsayan altyapıya dönük bir proje hazırlamışlar. İnşallah projeye de başlayacaklar.

Arsa konusunun bir kısmını halletmişler, devamını halledecekler, inşallah kaynak da bulacaklar. Türkiye Futbol Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, işadamları olarak böyle güzel bir projeye de her zaman destek oluruz, olmalıyız da. Biz de bu projenin yanında olacağız" demişti. 
 
Yeni Malatyaspor Kulübü, bölge için de büyük önem taşıyan ve içinde antrenman sahalarından, mini stadyuma ve sosyal alanlara kadar her şeyin bulunacağı futbol köyü projesinin ilk aşaması için Yeni Malatya Stadyumu yanındaki alanda çalışmalara başladı. 
 
Projenin ilk etabının ardından ikinci etap için çalışmalara başlanacağı belirtildi.

Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men

Futbol dünyasının iki yıldız ismi Mauro Icardi ve Muhammed Salah, trafik ihlalleri nedeniyle uygulanan yaptırımlarla gündemde

22.09.2026 22:21:00
Haber Merkezi
 
Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men
Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men
Futbol dünyasının iki yıldız ismi Mauro Icardi ve Muhammed Salah, trafik ihlalleri nedeniyle uygulanan yaptırımlarla gündemde. Arjantin'de Icardi'nin ehliyetine el konulurken, İngiltere'de Trabzonspor'un yeni yıldızı Salah'a 6 ay araç kullanma yasağı ve para cezası verildi.

Icardi'ye 2029'a kadar trafikten men

Arjantin'de Mauro Icardi hakkında dikkat çeken bir trafik yaptırımı uygulandı.

Buenos Aires Eyalet Ulaştırma Bakanlığı, Icardi'nin araç kullanırken görüntülendiği bir videoyu yayımladı. Bakanlık açıklamasında, futbolcunun süresi dolmuş ehliyetle araç kullandığı, araçta bulunan China Suarez'in emniyet kemerini çıkardığı ve Icardi'nin seyir halindeyken pencereden dışarı sarktığı belirtildi.

Açıklamaya göre Icardi'nin ehliyetine tedbir amacıyla el konuldu. Futbolcunun yeniden ehliyet alabilmesi için araç kullanmaya uygun olup olmadığının değerlendirilmesi gerekiyor.

Arjantin basınında yer alan haberlere göre ise Icardi hakkında uygulanan trafikten men kararının 2029 yılına kadar geçerli olduğu öne sürüldü.

Salah'a 6 ay direksiyon yasağı

Sezon başında Süper Lig devi Trabzonspor'a transfer olan Mohamed Salah ise İngiltere'de hız sınırını aşması nedeniyle mahkeme tarafından cezalandırıldı.

Salah'a 6 ay araç kullanma yasağı verilirken, ayrıca 660 sterlin para cezası uygulandı.

Mahkeme kararında Salah'ın ayrıca 120 sterlin mahkeme masrafı ve 264 sterlin mağdur ek ücreti ödemesine hükmedildi.

Salah'ın daha önce de trafik ihlali nedeniyle ceza aldığı ortaya çıktı. Mısırlı yıldız, 2022 yılında Stockport'ta hız sınırını aşması nedeniyle 200 sterlin para cezasına çarptırılmış ve ehliyetine 3 ceza puanı işlenmişti.

İki yıldız, iki farklı yaptırım

Icardi hakkında açıklanan yaptırım, ehliyetin tedbiren alınması ve yeniden ehliyet için sürüş uygunluğunun değerlendirilmesini içerirken, Salah hakkında mahkeme tarafından 6 aylık araç kullanma yasağı uygulanması dikkat çekti.

Bir tarafta 2029'a kadar uzandığı bildirilen men kararı, diğer tarafta 6 aylık direksiyon yasağı...

Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak

Formula 1 yönetimi, Azerbaycan Hükümeti'nden gelen resmi talep üzerine Bakü Şehir Pisti'ndeki yarış takvimini bir gün öne çekti. 27 Eylül Anım Günü nedeniyle alınan bu karar doğrultusunda, hafta sonu rutinini bozan yarışın ışıkları bu kez pazar değil, cumartesi günü sönecek

21.09.2026 17:30:00
Eyüp Kabil
 
Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak
Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak
Formula 1 dünyası, sezonun 15. ayağı olan Azerbaycan Grand Prix'si öncesinde sıra dışı bir takvim güncellemesine sahne oluyor. Normal şartlarda pazar günleri gerçekleştirilen ana yarış, bu yıla özel olarak 26 Eylül Cumartesi gününe alındı.

Kararın arkasında, Azerbaycan'ın 2020 yılındaki İkinci Dağlık Karabağ Savaşı'nda hayatını kaybeden askeri personeli anmak adına ilan ettiği 27 Eylül Anım Günü bulunuyor. Ulusal yas ve anma etkinlikleriyle çakışmaması adına F1 yönetimi ve yerel organizatörler, tüm seansları 24 saat öne kaydırma konusunda mutabık kaldı.

Hafta sonu programı tamamen değişti

Takvimin öne çekilmesiyle birlikte takımların ve medyanın alışık olduğu akış da tamamen değişti. Bakü'nün dar sokaklarında ve 2 kilometrelik devasa düzlüğünde mücadele edecek olan pilotlar, perşembe günü antrenman seansları için piste çıkacak. Kritik sıralama turları ise 25 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek.

Bu esneklik, Formula 1 tarihinde son yıllarda Ramazan ayı veya lojistik nedenlerle Bahreyn, Suudi Arabistan ve Las Vegas'ta uygulanan cumartesi yarışları trendinin en yeni halkasını oluşturuyor. Dar ve virajlı eski şehir bölgesiyle yüksek hız gerektiren düzlükleri bir arada barındıran Bakü Şehir Pisti, özellikle yeni nesil hibrit motorların enerji yönetimi açısından bu yıl takımları her zamankinden daha fazla zorlayacak.

Şampiyonluk yarışında akıl oyunları

Pist üstündeki teknik zorlukların yanı sıra, gözler şampiyona lideri üzerinde olacak. Mercedes'in 20 yaşındaki genç yeteneği Kimi Antonelli, en yakın takipçisi ve takım arkadaşı George Russell'ın 81 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Antonelli, Bakü'de kazanması halinde Formula 1 tarihinin en genç dünya şampiyonu olma yolunda dev bir adım daha atmış olacak.

Ancak eski dünya şampiyonu Nico Rosberg'in de belirttiği gibi, genç pilotun bu süreçteki en büyük rakibi kendi üzerindeki psikolojik baskı ve McLaren ile Ferrari'nin getirdiği yeni güncelleme paketleri olacak. Özellikle son yarışlarda şanssız sanal güvenlik aracı kararlarıyla galibiyeti kaçıran McLaren pilotu Lando Norris, Bakü'ye getirilen yeni taban ve kanat güncellemeleriyle Antonelli'nin en ciddi tehdidi konumunda.

Amedspor’dan Beşiktaş’a büyük darbe: 3-2

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, sahasında Beşiktaş’ı 3-2 mağlup etti

20.09.2026 22:21:00
Haber Merkezi
 
Amedspor’dan Beşiktaş’a büyük darbe: 3-2
Amedspor’dan Beşiktaş’a büyük darbe: 3-2
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, sahasında Beşiktaş'ı 3-2 mağlup etti. Diyarbakır'da büyük heyecana sahne olan karşılaşmada ev sahibi ekip ilk yarıda bulduğu iki golle üstünlüğü ele geçirirken, Beşiktaş'ın geri dönüş çabası sonuç vermedi.

Amedspor fırtına gibi başladı

Diyarbakır Stadyumu'ndaki karşılaşmaya hızlı başlayan Amedspor, 13. dakikada Gift Orban ile öne geçti. Ceza sahası dışından etkili bir vuruş yapan Orban, takımını 1-0 öne taşıdı.

Ev sahibi ekip 22. dakikada Dia Saba ile farkı ikiye çıkardı. Ceza sahası dışından gönderilen yerden sert şut ağlarla buluştu ve skor 2-0 oldu. Amedspor ilk yarının kalan bölümünde üstünlüğünü koruyarak soyunma odasına iki farklı önde gitti.

Beşiktaş farkı bire indirdi



İkinci yarıya daha etkili başlayan Beşiktaş, 55. dakikada Dusan Vlahovic ile farkı bire indirdi.

Ancak siyah-beyazlıların sevinci uzun sürmedi. Amedspor, 59. dakikada Furkan Soyalp ile yeniden iki farklı üstünlüğü yakaladı: 3-1.

Son bölüm nefes kesti

Karşılaşmanın son bölümünde Beşiktaş yeniden baskısını artırdı. Amedspor 84. dakikada Cisse'nin ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Beşiktaş, uzatma dakikalarında kazandığı penaltıyı 90+8. dakikada Orkun Kökçü ile gole çevirdi ve skor 3-2'ye geldi.

Ancak kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Amed Sportif Faaliyetler'in 3-2'lik galibiyetiyle sona erdi.

Amedspor liderliğe yükseldi

Bu sonuçla Amed Sportif Faaliyetler puanını 13'e yükselterek milli araya lider girdi. Beşiktaş ise 12 puanda kaldı.

8 gol atılan maçta kazanan Manchester City

Premier Lig'in 5. haftasında Manchester City sahasında karşılaştığı Sunderland'ı 5-3'lük skorla mağlup etti ve 5'te 5 yaptı

20.09.2026 18:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
8 gol atılan maçta kazanan Manchester City
8 gol atılan maçta kazanan Manchester City
Premier Lig'in 5. haftasında Manchester City sahasında karşılaştığı Sunderland'ı 5-3'lük skorla mağlup etti ve 5'te 5 yaptı.

Premier Lig'in 5. haftasında Manchester City evinde Sunderland ile mücadele etti. Manchester ekibi, ilk yarısını 3-2 önde tamamladığı karşılaşmadan 5-3'lük skorla galip ayrıldı.

Ev sahibi takımda golleri 9. dakikada Enzo Fernandez, 29. dakikada Rayan Cherki, 43 ve 57. dakikada Antoine Semenyo ve 81. dakikada da Erling Haaland kaydetti. Konuk ekipte ise 12, 33 ve 59. dakikada attığı gollerle Brian Brobbey hat-trick yaptı.

Bu sonuçla Manchester City, ligde 5'te 5 yaptı. Sunderland ise 3. yenilgisini aldı ve 4 puanda kaldı.

Trabzon’da gündüz yağmur, akşam gol fırtınası!

Trabzonspor, Papara Park’ta lider Galatasaray’ı 4-0 mağlup etti

19.09.2026 22:21:00
Haber Merkezi
 
Trabzon’da gündüz yağmur, akşam gol fırtınası!
Trabzon’da gündüz yağmur, akşam gol fırtınası!
Trabzonspor, Papara Park'ta lider Galatasaray'ı 4-0 mağlup etti. Bordo-mavililerde Mohamed Salah 3 gol ve 1 asistle gecenin yıldızı olurken, Galatasaray ligde sezonun ilk yenilgisini aldı.

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray, Papara Park'ta karşı karşıya geldi. Gün boyunca Trabzon'da etkili olan yağmur ve fırtınanın ardından akşam saatlerinde bu kez sahada gol fırtınası esti. Bordo-mavililer, lider Galatasaray'ı 4-0 gibi çarpıcı bir skorla geçti.

Salah perdeyi erken açtı



Karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor, 4. dakikada Mohamed Salah'ın golüyle 1-0 öne geçti. Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Mısırlı yıldız, karşı karşıya pozisyonda yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi.

Bordo-mavililer baskısını sürdürürken 39. dakikada Noah Saviolo sahneye çıktı. Salah'ın hazırladığı pozisyonda Saviolo'nun vuruşu ağlarla buluştu ve skor 2-0 oldu.

Devre bitmeden fark üçe çıktı

İlk yarının son bölümünde yeniden sahneye çıkan Salah, 44. dakikada kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti. Böylece Trabzonspor soyunma odasına 3-0 üstünlükle girdi.

İkinci yarıda da Salah fırtınası



Galatasaray ikinci yarıda farkı azaltmak için daha fazla risk alırken Trabzonspor hızlı hücumlarla etkili oldu.

80. dakikada Salah bir kez daha fileleri havalandırdı. Sağ kanattan ceza alanına giren yıldız futbolcu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara göndererek skoru 4-0'a taşıdı. Böylece Salah, Galatasaray karşısında hat-trick yaptı.

Galatasaray 10 kişi kaldı

Karşılaşmanın ilerleyen bölümünde Galatasaray'da Lesley Ugochukwu, VAR incelemesinin ardından kırmızı kart gördü. Sarı-kırmızılılar mücadeleyi 10 kişi tamamladı. Teknik direktör Okan Buruk da 72. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Gecenin kahramanı: Mohamed Salah

Trabzonspor'un 4-0'lık galibiyetinde 3 gol ve 1 asistle oynayan Mohamed Salah, karşılaşmanın tartışmasız öne çıkan ismi oldu.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 10'a yükseltirken, Galatasaray 13 puanda kaldı ve sezonun ilk lig yenilgisini yaşadı.

Gündüz Trabzon'da yağmur ve fırtına vardı; akşam Papara Park'ta ise Salah ve Trabzonspor'un gol fırtınası esti: 4-0!

Kasımpaşa ile Konyaspor golsüz berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'de 6. haftanın açılış maçında Kasımpaşa ile TÜMOSAN Konyaspor 0-0 berabere kaldı

18.09.2026 22:31:00
Haber Merkezi
 
Kasımpaşa ile Konyaspor golsüz berabere kaldı
Kasımpaşa ile Konyaspor golsüz berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'de 6. haftanın açılış maçında Kasımpaşa ile TÜMOSAN Konyaspor 0-0 berabere kaldı.

9. dakikada Konyaspor gole yaklaştı. Muleka'nın soldan ortasında arka direkte topla buluşan Deniz Türüç, pasını Uğurcan Yazğılı'ya verdi. Uğurcan'ın penaltı noktası civarında bekletmeden yaptığı vuruşta kaleci Gianniotis gole izin vermedi.

20. dakikada Kasımpaşa, mücadeledeki ilk ciddi atağını geliştirdi. Kaleci Gianniotis'in pasında solda Jessen, kafa vuruşuyla topu karşı yarı sahaya gönderdi. Adil Demirbağ ve Benedyzcak arasındaki mücadelede iki oyuncunun da dokunamadığı meşin yuvarlağı kontrol eden Ali Yavuz Kol, uzak mesafeden kaleyi düşündü. Top direğin yanından az farkla auta çıktı.

32. dakikada Kerem Demirbay'ın soldan kullandığı kornerde Winck'in ön direkte yaptığı kafa vuruşunda kaleci Bahadır Han Güngördü topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

Ligde 4. beraberliğini yaşayan namağlup Kasımpaşa, puanını 10'a çıkardı. İlk kez berabere kalan Konyaspor ise puanını 4 yaptı.

50. dakikada Winck'in pasında savunmanın arkasına hareketlenen Benedyzcak'ın ceza sahası içi sağ çaprazdan çıkardığı şutta açısını kapatan kaleci Bahadır Han Göngördü meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

57. dakikada Uğurcan Yazğılı'nın soldan ortasına ceza sahası içinde iyi yükselen Adil Demirbağ'ın kafa vuruşunda kaleci Gianniotis gole izin vermedi.

Kalan dakikalarda iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve müsabaka 0-0 berabere tamamlandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.