‘Yerli, yabancı ayrımı doğru değil’
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, yerli ve yabancı futbolcu ayrımını doğru bulmadığını belirterek, olaya iyi futbolcu, kötü oyuncu açısında bakmanın doğru olacağını savundu
26.05.2023 16:43:00 / Güncelleme: 26.05.2023 16:46:05
Ruhi Sarı
Ruhi Sarı





Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Lübnan merkezli Al Mayadeen'e önemli açıklamalarda bulundu. Çebi, "Futbolu artık şirket gibi düşünmek zorundasınız. Kulüpler iyi idare edilmezse zarar görürler. Bizim kulübümüz de ekonomik olarak sıkıntılar çekiyor. Kulüpler içinde bulundukları ekonomilerden ve dikkatsiz harcamalardan etkileniyorlar. İnsanların alım seviyesi arttıkça kulüplerin de gelirleri artıyor. Taşıma suyla değirmen dönmez. Kaynak yaratmak zorundasınız. Altyapıya önem verilmeli. Genç futbolcuları az maliyetle yetiştirmeli ve yüksek bonservis ücretleriyle göndermeliyiz. Para kazanmaktan başka çare yok. Kulüpler gelirlerinin üzerinde harcama yaparlarsa borçlanırlar. Bu borçlar faiz sarmalına girdiğinde durum altından kalkılamaz hale gelir." dedi.
Yeşil sahalardaki yaşanan ırkçılık olaylarına da değinen Çebi, "Siyahi futbolculara yönelik yapılan ırkçılıkları lanetliyorum. Her ırkın kendine göre güzellikleri vardır. İnsanların ırklarıyla ilgili çirkin yorumlarda bulunmak kimsenin haddi değildir." ifadelerini kullandı.
"Hesap yapmayan bir kesim daha var"
Beşiktaş Başkanı, "Dünyada birçok kulüp el değiştiriyor. Bizim taraftarımız tarihi bir kulüp olduğumuz için bu durumu hoş karşılamıyor. Beşiktaş'ı nasıl borçlandırırsınız diye hesap soran bir kesim var ama şampiyonluk nasıl gelirse gelsin diyen hiç hesap kitap yapmayan bir kesim daha var. Bizler de yönetici olarak bu iki görüş arasında denge kurmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı."Zorla hiçbir şey olmaz"
Ahmet Nur Çebi, "Ülkemizde şu anda sahada 8 yabancı futbolcu olabilirken 3 tane de Türk oyuncunun olması gerekiyor. Zorla hiçbir şey olmaz. Yerli oyuncularımızın performansı tatmin edici seviyede olsa yabancı futbolcu transfer etmeye gerek olmaz. İhtiyaç var ki yabancı futbolcu transferi yapılıyor. Hayatın hiçbir alanında yerli ve yabancı ayrımını doğru bulmuyorum. İyi futbolcu, kötü futbolcu vardır. Spor; kardeşlik, barış ve huzur için yapılır. Burada ayrımcılık olamaz. Sahada her ülkeden birer oyuncu olsa daha çok keyif alırım." diye konuştu.Yeşil sahalardaki yaşanan ırkçılık olaylarına da değinen Çebi, "Siyahi futbolculara yönelik yapılan ırkçılıkları lanetliyorum. Her ırkın kendine göre güzellikleri vardır. İnsanların ırklarıyla ilgili çirkin yorumlarda bulunmak kimsenin haddi değildir." ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.