logo
27 MART 2025

Yıldırım'dan Koç'a: Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor

Fenerbahçe Kulübü Başkan Adayı Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı

15.05.2024 15:35:00 / Güncelleme: 16.05.2024 09:41:20
Anadolu Ajansı
Yıldırım'dan Koç'a: Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor
Yıldırım'dan Koç'a: Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor

Fenerbahçe Kulübünün 30-31 Mayıs'ta yapılması planlanan, çoğunluk sağlanmaması durumunda 8-9 Haziran'da çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak olağan seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıklayan eski başkan Aziz Yıldırım, basın toplantısı düzenledi.

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Otel'de gerçekleştirilen toplantıya alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde giren Aziz Yıldırım, sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık verdi. 6 yıl sonra bir araya geldiklerini vurgulayan Yıldırım, ilk olarak kimseyle kavga etmeyeceklerinin altını çizdi. Kendisinin 6 yıl önce ayrıldığı dönemi hatırlatan Yıldırım "Ben ayrılırken, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, Fenerbahçelisi 'Aziz Yıldırım gitti, Türk futbolu kurtuldu.' dediler. Şimdi 'Aziz Yıldırım gelsin, Türk futbolunu kurtarsın.' diyorlar. Bizim derdimiz Fenerbahçe'nin şampiyon olması. Neye mal olursa olsun şampiyonluklar, kulüpleri, camiaları büyütüyor. 4 sene benim başkanlığımda şampiyon olamadık. Ben ve dava arkadaşlarım o dönemde her gün mahkemeye gittik. Bir gün beraat verdiler, sonra Ankara'da ters karar çıkıyor. Bu 4 sene hiçbir şeye konsantre olamadık, Fenerbahçe'ye zarar verdik. Bunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

3 Haziran 2018'de seçimi kaybetmesinin ardından sade bir üye olarak futbol takımını üzülerek takip ettiklerini dile getiren Aziz Yıldırım, şöyle konuştu: "Bu süreçte kulübe uzaktan bakmanın avantajını fark ettim. Yaptığımız hataları görme şansımız oldu. Konuşmamaya dikkat ettik, konuşunca da birlik beraberliğe dikkati çektik. Takımın kazanacağı şampiyonluk, seçimden daha önemli. Üzülerek söylüyorum, 2018 şampiyonluğumuz seçim sürecine kurban edilmiştir. Bugün karşınızda şampiyonluk ihtimalimizin, rakibin maçına bağlı olmasının burukluğuyla bulunuyoruz. Takımımızın saha içinde aldığı olumsuz sonuçlara hep birlikte üzüldük. Bu hafta oynanacak maçta takımımızın muhakkak galip geleceğine inanıyorum."

"Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un "Ben başkan oldukça Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar." ifadesini hatırlatan Aziz Yıldırım, şöyle devam etti: "Bu konuyu arkadaşlarımla iyice düşündük. Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor' İktidar mı, devlet mi, hakemler mi, federasyon başkanı mı, kim' Eğer birbirlerine bağlıysa alttan yukarıya gitmeyeceğiz, yukarıdan söyleyeceğiz. Biz devletle kavga edemeyiz ama haklı olduğumuz her zaman hükümetle mücadele veririz. Fenerbahçe camiası büyüktür, bu büyüklüğün altında herkes ezilir. Ben kimsenin adamı değilim, ben Fenerbahçe'nin adamıyım. 'Fenerbahçe'yi ben varken şampiyon yapmayacaklar' lafı üzerine aday oluyorum. İktidar duruyor, hakemler duruyor, federasyon başkanı duruyor, o zaman bizi nasıl şampiyon yapacaklar' Çocuklar ağlıyor. Ben Atatürkçüyüm, Cumhuriyetçiyim. Fenerbahçe Spor Kulübü üst kimliktir. Bu kimlik altında her türlü insan vardır. Hiçbir zaman ayrımcılık olmaz. Atatürk'ü tanımayan insanlar, Atatürk'ü siper ediniyor. Önce onu iyi okuyun. Fenerbahçe'nin en son kaybedeceği şey, kazanma umudu olmalıdır. Bu umut kaybedildiğinde geri dönüş olmayacaktır. Parlak günlere dönüş için son duraktayız. Gençlerin ve çocukların geleceği dönük karamsar bakışına acil çözüm bulmalıyız. Çocuklar kazananın yanında olmak istiyorlar. Onların aşkı için şampiyon olmamız lazım. Ben seçilirim, seçilmem o önemli değil. 3 sene için geleceğim göreve, 72 yaşındayım istesem de fazlasını yapamam. Yanlışlardan ders almalıyız. Buna göre hareket edersek Fenerbahçe'yi yukarıya taşırız."

"9 Haziran'a kadar Mourinho bekler mi, beklemez mi bilmiyorum"

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'yla 2 saatlik bir görüşme gerçekleştirdiklerinin altını çizerek tecrübeli hocanın takımın başına geçmesi gerektiğini vurgulayan Aziz Yıldırım, "Mourinho'yla 2 saat görüştük. O anlattı, biz anlattık. Sonrasında görüşmeleri menajeriyle ilerleteceğiz. Biz hiç para konuşmadık kendisiyle. Daha adamın geldiği yok, konuşuyoruz. İkna edersek, şartlarda anlaşırsak gelecek. Mourinho, Suudi Arabistan'a gitmiyor. Gitseydi daha önce giderdi. Paraya ihtiyacı yok. Roberto Carlos geldi buraya 'Biz Avrupa'da final oynarız. Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon da oluruz.' dedi. Bunu bütün oyunculara aşıladı. Herkeste bir hava oluştu. Inter, PSV, Sevilla, Chelsea maçları böyle oynandı. Fenerbahçe'nin takımı iyi ama başına güçlendirecek insanlar lazım. Parasal olarak da sıkıntımız yok. 9 Haziran'da seçim olacak. 9 Haziran'a kadar Mourinho bekler mi, beklemez mi bilmiyorum. Eğer rakibimiz de Mourinho'yla çalışmak istiyorlarsa, divan kurulu başkanımız Şekip Mosturoğlu'na rica edeceğim, menajeriyle görüşecek arkadaşımızla, kendilerinin bu işleri yürütecek adamları beraber gidip Mourinho'yla imzayı atsınlar. Biz kaybedersek, Mourinho'nun parasının yarısını da ödemeyi taahhüt ediyorum." açıklamasını yaptı.

Futbol takımına Galatasaray maçında başarılar dileyen Yıldırım, basketbol takımının da Berlin'deki Dörtlü Final'de kupayı kazanmasını istediğini söyleyerek "Obradovic'i de yazıyorlar ama hiç konuşmadım. Şu andaki antrenör gayet iyi. İyi olan bozulmaz, bozarsanız yanlış yaparsınız. Şu anda çok iyi, tebrik ediyorum. İnşallah şampiyon olurlar." diye konuştu.

"Sporda FETÖ operasyonu yapılmadı"

Fenerbahçe'nin 10 senedir şampiyon olamadığına dikkati çeken Aziz Yıldırım, "İmece usulü çalışarak, hep beraber sahip çıkacağız. Gerekirse 3 sene kombine alacağız. Banka borcunu muhakkak kapatacağız. Kapatmazsak büyük tehlike var. Hepinizden ricam, hep beraber el birliğiyle bunu düzeltelim. Banka borcunu kapatmamız lazım ama ben borç kapatmaya gelmiyorum, ben Fenerbahçe'yi şampiyon yapmaya geliyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yok olmadığını da sözlerine ekleyen Yıldırım, şunları söyledi: "Türkiye'de FETÖ yok olmadı. Her gün duyuyoruz, seyrediyoruz, '10 kişi tutuklandı, 20 kişi yakalandı' deniliyor. Sporda FETÖ operasyonu yapılmadı, duyuyoruz. Hakemlerde yapmadılar, yönetimlerde yapmadılar, gözlemcilerde, temsilcilerde yapmadılar. Yapmaları lazım. Bunlar belli. Ama maalesef yapmıyorlar. Bunun yanında basında da yapılması lazım. Yanlış hatırlamıyorsam benim 55 basın mensubuyla ilgili suç duyurum var. İşlem de yapmıyorlar. Göreve geldiğimde bütün FETÖ'cüleri afişe edeceğim. Her yere sızmışlar hatta daha da güçlüler."

Son olarak transferle ilgili soruyu yanıtlayan Yıldırım, "Fenerbahçe'nin kadrosu iyi bir kadro. İçinden birkaç oyuncu ayrılabilir. Mevcut kaliteli isimleri tutmak lazım. Ayrılmak isteyenler varsa, takviye yaparız. Gelen teknik adam 'Şu mevkiye, şu oyuncuyu istiyorum.' diyebilir. Biz de gerekeni yaparız." diyerek sözlerini tamamladı. AA

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Hedef Lazkiye Limanı
İsrail savaş uçakları vurdu
Bir vergi hamlesi daha
ABD'de üretilmeyen araca yüzde 25 vergi
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'den ilginç çıkış!
'ABD, İngiltere, Türkiye, Kanada, Norveç ve İzlanda olmadan olmaz'
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bir soruşturma daha
Sebep ‘sahte tanık aranıyor’ iddiası
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Bayram tatili 9 gün
İBB Meclisi'nde seçim yapıldı
İmamoğlu'nun yerine kim geçti?
'Heybedeki büyük turplar ortaya saçıldığında'
Erdoğan'dan CHP'ye sert sözler
Havada şok!
İki gösteri uçağı çarpıştı... O anlar kamerada
Temelli gitmiyorlar, bayrama gidiyorlar
Bayram öncesi sınır kapılarında yoğunluk
Anadolu Grubu'nda tarihi değişim
Özilhan veda ediyor
Beylikdüzü'nde başkanvekili seçildi
Çalık'ın yerine Önder Serkan Çebi geldi
Kanser hastası çiftçi dev şirketi yendi
Morsanto rekor tazminat ödeyecek
ABD'de yeni yönetimle ilk görüşme
Fidan - Rubio görüşmesinde ne konuşuldu
Gazze'deki soykırıma destek veren şirketleri neden boykot etmedin?
Cevdet Yılmaz'dan Özel'e ağır soru
Mardin'de kanlı gece
İki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü, 6 yaralı
Hedef Lazkiye Limanı
İsrail savaş uçakları vurdu
Bir vergi hamlesi daha
ABD'de üretilmeyen araca yüzde 25 vergi
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'den ilginç çıkış!
'ABD, İngiltere, Türkiye, Kanada, Norveç ve İzlanda olmadan olmaz'
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bir soruşturma daha
Sebep ‘sahte tanık aranıyor’ iddiası
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Bayram tatili 9 gün
İBB Meclisi'nde seçim yapıldı
İmamoğlu'nun yerine kim geçti?
'Heybedeki büyük turplar ortaya saçıldığında'
Erdoğan'dan CHP'ye sert sözler
Havada şok!
İki gösteri uçağı çarpıştı... O anlar kamerada
Temelli gitmiyorlar, bayrama gidiyorlar
Bayram öncesi sınır kapılarında yoğunluk
Anadolu Grubu'nda tarihi değişim
Özilhan veda ediyor
Beylikdüzü'nde başkanvekili seçildi
Çalık'ın yerine Önder Serkan Çebi geldi
Kanser hastası çiftçi dev şirketi yendi
Morsanto rekor tazminat ödeyecek
ABD'de yeni yönetimle ilk görüşme
Fidan - Rubio görüşmesinde ne konuşuldu
Gazze'deki soykırıma destek veren şirketleri neden boykot etmedin?
Cevdet Yılmaz'dan Özel'e ağır soru
Mardin'de kanlı gece
İki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü, 6 yaralı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.