logo
16 MART 2026


Yıllar Federer'i eskitemedi

Katıldığı her turnuvanın iddialı isimlerinden biri olmaya devam eden 37 yaşındaki İsviçreli tenisçi Federer, kariyerinde 100. şampiyonluğuna ulaşarak önemli bir başarıya daha imza attı

07.03.2019 00:00:00
Yıllar Federer'i eskitemedi
Yıllar Federer'i eskitemedi
İlerleyen yaşına rağmen kortların en iddialı isimleri arasında yer almaya devam eden İsviçreli tenisçi Roger Federer, kariyerinin 100. şampiyonluğuna ulaşarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Ekim ayından bu yana şampiyonluk sayısında "dalya" yapmayı bekleyen 37 yaşındaki Federer, bu yıl Avustralya Açık'ta kendisini eleyen Yunan Stefanos Tsitsipas'ı Dubai Tenis Turnuvası finalinde 2-0 yenerek kariyerinin 100. kupasını havaya kaldırdı.

İlk şampiyonluğunu 19 yaşındayken 4 Şubat 2001'de Milano'da kazanan Federer, 6 bin 600 gün sonra 100. şampiyonluğuna uzandı. Federer'in korttaki en büyük rakipleri 32 yaşındaki İspanyol Rafael Nadal'ın 80, 31 yaşındaki Sırp Novak Djokovic'in ise 73 şampiyonluğu bulunuyor.

İsviçreli tenisçinin önündeki tek isim Jimmy Connors. 1972-1989 yıllarında 109 şampiyonluk kazanan ABD'li sporcu, bu alanda zirvede yer alıyor.

548 maçta 52 bin dakika kortta kaldı

100 şampiyonluğa giden yolda Federer, 548 maçta galibiyet mücadelesi verdi ve toplam 52 bin 152 dakika (36 günden fazla) kortta kaldı.  19 ülkedeki 30 ayrı kentte şampiyonluk sevinci yaşayan İsviçreli sporcu, oynadığı 83 bin 302 puandan 46 bin 508'ini kazandı. Federer, söz konusu maçlarda 4 bin 378 "ace" attı. İsviçreli sporcu, Avrupa kıtasında 50, Kuzey Amerika'da 24, Asya'da 18, Avustralya'da 8 kupa kazandı.

Finallerde en fazla Nadal'ı yendi

Roger Federer, kariyerinde en fazla final zaferini İspanyol rakibi Rafael Nadal karşısında aldı. Nadal ile finallerde 24 kez karşı karşıya gelen İsviçreli sporcu, 10 finalde kupaya uzanan taraf oldu. Federer, ABD'li Andy Roddick'i 7, Sırp Novak Djokovic'i 6, Büyük Britanyalı Andy Murray'yi 5 kez finallerde mağlup etti.

En başarılı yılı 2006

Roger Federer, kariyerinde en başarılı sezonunu 12 kez şampiyonluk yaşadığı 2006'da yaşadı. 2006 yılında Avustralya Açık, Wimbledon ve ABD Açık'ta kupayı havaya kaldıran İsviçreli sporcu, aynı sene Indian Wells, Miami, Kanada ve Madrid'deki Masters turnuvalarının da aralarında yer aldığı 12 organizasyonda kupayı kimseye bırakmadı. Federer, üst üste 24 finalinden zaferle ayrıldığı dönemde 2004 ve 2005 yıllarını da 11'er şampiyonlukla kapadı.

En fazla sert kortta kazandı

Sezonun çim zeminde düzenlenen tek grand slam turnuvası Wimbledon'ı 8 kez kazanan ve adı bu turnuvayla özdeşleşen Federer, kariyerinde en fazla şampiyonluğu sert zeminli kortlarda yaşadı.  Federer, 100 şampiyonluğunun 69'unu sert zemin, 18'ini çim, 11'ini toprak ve 2'sini de halı zeminde kazandı.

20 grand slam zaferi

100 şampiyonluğunun 20'sine grand slam turnuvalarında ulaşan Federer, erkekler tenisinde en fazla grand slam kazanan oyuncu unvanını elinde bulunduruyor.  İsviçreli sporcu, ATP Masters turnuvalarında 27, 250 puan veren ATP turnuvalarında 25, 500 puan veren ATP turnuvalarında 22 ve ATP Dünya Turu Finallerinde ise 6 şampiyonluk kazandı. Federer, ilk şampiyonluğunu 2001 yılında Milano'da, 25. şampiyonluğunu 2005 yılında Dubai'de, 50. şampiyonluğunu 2007 yılında Cincinnati'de, 75. şampiyonluğunu 2012 yılında Wimbledon'da elde etti.

En çok Basel ve Halle'de kazandı

Roger Federer, katıldığı turnuvalar arasında en çok şampiyonluk sevincini ülkesinde düzenlenen Basel ile Almanya'nın Halle kentinde yaşadı. Basel ve Halle'de 9'ar şampiyonluğu bulunan Federer, Wimbledon ve Dubai'de 8'er, ABD'nin Cincinnati kentinde ise 7 şampiyonluğa ulaştı.

En fazla zirvede kalan isim

Eski dünya 1 numarası Roger Federer, 237'si aralıksız olmak üzere toplam 310 hafta ATP sıralamasının zirvesinde yer alarak bu alanda rekoru elinde tutuyor. Beş kez sezonu ilk sırada tamamlayan Federer'i bu alanda idolü olarak gördüğü ABD'li Pete Sampras takip ediyor. Sampras 102'si aralıksız olmak üzere toplam 286 hafta ilk sırada kaldı. ABD'li Ivan Lendl 270, vatandaşı Jimmy Connors 268, Sırp Novak Djokovic 241 hafta yerini kimseye kaptırmadı.



Volkan Demirel: 'Biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel, Beşiktaş müsabakasının ardından, "Biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik. 11'e 11 oynansaydı çok daha farklı olabilirdi" dedi.
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Beşiktaş'a 2-0 mağlup oldu

15.03.2026 23:00:00
İhlas Haber Ajansı
Volkan Demirel: 'Biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik'
Volkan Demirel: 'Biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik'
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel, Beşiktaş müsabakasının ardından, "Biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik. 11'e 11 oynansaydı çok daha farklı olabilirdi" dedi.
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Beşiktaş'a 2-0 mağlup oldu.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel, "İlk 17 dakika görüldüğü gibi çok iyi bir Gençlerbirliği vardı.

Sonrasında tartışmalı bir pozisyonda kırmızı kartı gördük. Hakemle ilgili konuşacak çok şey var ama konuşmayacağım. Bu maç 11'e 11 devam etseydi ben inanıyorum ki burada mağlup olmazdık. Yorgunluk ve güç bitince pozisyonlar vermeye başladık. İlk gol bile Goutas'ın iyi niyetiyle uzaklaştırması sonucunda düştü ve gol yedik. İkinci gole zaten bir şey diyemedim.

Çok klas bir gol attı Orkun. Ama diyeceğim şu ki; biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik. 11'e 11 oynansaydı çok daha farklı olabilirdi. Perşembe günü Konya maçımız var. Oradan burayı telafi edecek bu sonuç alarak dönmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Şu an ilk hedefimiz ligde kalmak"

Ayrıldıktan sonra Gençlerbirliği'ne geri döneceğini ekibine söylediğini dile getiren Demirel, burada olmaktan ve burada savaşmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Demirel, "Gençlerbirliği'ne yakışan gençleri Türk futboluna kazandırmak hedefim. Önümüzdeki sezon da başka hedeflerim var ama bu hedefleri söylemeyeceğim. Şu an ilk hedefimiz ligde kalmak" diye konuştu.

Demirel, kendi istediklerini yapan bir takım olduğu için mutlu olduğunu kaydetti. Beşiktaş'a yenildiğine değil hakkının yendiğine üzüldüğünü ifade eden Demirel, bunu telafi edeceklerini vurguladı.

"Elimizden gelen mücadeleyi kim olursa olsun yapacağız"

Galatasaray ile oynayacak olmalarına rağmen kupada da hedefleri olduğunu belirten Demirel, "Normal saha şartlarında, elimizden gelen mücadeleyi kim olursa olsun yapacağız" dedi.

Kasımpaşa, ikas Eyüpspor'u tek golle geçti

Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında konuk ettiği ikas Eyüpspor'u 1-0 yendi.

15.03.2026 22:51:00
AA
Kasımpaşa, ikas Eyüpspor'u tek golle geçti
Kasımpaşa, ikas Eyüpspor'u tek golle geçti
Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında konuk ettiği ikas Eyüpspor'u 1-0 yendi.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Kasımpaşa ile ikas Eyüpspor, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşılaştı.

İlk yarı

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasındaki Kasımpaşa-ikas Eyüpspor müsabakasının ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

13. dakikada Eyüpspor gole yaklaştı. Talha Ülvan'ın sağdan ceza sahasına gönderdiği ortada topla buluşan Umut Meraş'ın vuruşunda, meşin yuvarlak direkten döndü. Dönen top kale sahası içinde Umut Bozok ağlara yollarken hakem Ali Yılmaz, Umut Bozok'un ofsaytta olduğu gerekçesiyle golü geçersiz kıldı.

30. dakikada ceza sahası içi sağ çizgisinde topla buluşan Cafu, geriden atağa katılan İrfan Can Kahveci'ye pasını aktardı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

33. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Pintor'un orta sahadan savunmaya gönderdiği geri pasta meşin yuvarlağı kapan Benedyczak kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, yakın mesafeden yerden vuruşla topu filelere yolladı: 1-0

Kasımpaşa ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı



59. dakikada Kasımpaşa gole yaklaştı. Ceza sahası içinde kazanılan endirekt vuruşta İrfan Can Kahveci'nin dokunduğu topa Cafu çok sert vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

63. dakikada sağ kanatta topla buluşan İrfan Can Kahveci'nin ceza sahası içine gönderdiği ortaya Diabate hareketlendi. Bu futbolcunun dokunamadığı top direkt kaleye yönelirken az farkla yandan dışarı gitti.

90+3. dakikada sağ kanattan atağa katılan İrfan Can Kahveci ceza sahası içine hareketlenen Allevinah'a ortaladı. Bu futbolcunun penaltı noktası üzerinden yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı çıktı.

Mücadele Kasımpaşa'nın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Samsunspor, sahasında Kayserispor'u yendi

Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında sahasında Zecorner Kayserispor 2-1 yendi

15.03.2026 22:48:00
AA
Samsunspor, sahasında Kayserispor'u yendi
Samsunspor, sahasında Kayserispor'u yendi
Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında sahasında Zecorner Kayserispor 2-1 yendi.

13. dakikada Eleyis Tavsan'ın ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Moundilmadji'nin şutunda, son anda defansa çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

28. dakikada Satka'nın pasında Moundilmadji, altıpas içinde topu az farkla üstten auta gönderdi.

31. dakikada Samsunspor 1-0 öne geçti. Elayis Tavsan'ın sağ taraftan pasında arka direkte Makoumbou plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

42. dakikada Yalçın Kayan'ın pasında ceza sahasında müsait pozisyondaki Elayis Tavsan'ın kötü vuruşunda, kaleci Bilal Bayazıt meşin yuvarlağı kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısını Samsunspor 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı

46. dakikada Zecorner Kayserispor 1-1 eşitliği sağladı. Chalov'ın sert şutunda, kaleci İrfan Can Eğribayat çeldiği top Borevkovic'in ayağına çarparak ağlara gitti: 1-1

49. dakikada Chalov'un ceza sahası çizgisi üzerinden sert vuruşunda, top yan direğe çarparak auta gitti.

53. dakikada Celil Yüksel'in ceza sahasından şutunda, kaleci Bilal Bayazıt son anda topa sahip oldu.

55. dakikada Makoumbou'nun pasında Moundilmadji altıpas içinde topa dokundu, kaleci Bilal Bayazıt iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

90+3 dakikada Samsunspor, 2-1 öne geçti. Joao Mendes'in pasında ceza sahası içinde Tomasson düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı: 2-1

Karşılaşmayı Samsunspor 2-1 kazandı.

İstanbulspor'da acı kayıp: Baran Alp Vardar hayatını kaybetti

İstanbulspor forması giyen ve bir süredir kanser tedavisi gören Baran Alp Vardar hayatını kaybetti

15.03.2026 12:45:00
İhlas Haber Ajansı
İstanbulspor'da acı kayıp: Baran Alp Vardar hayatını kaybetti
İstanbulspor'da acı kayıp: Baran Alp Vardar hayatını kaybetti
İstanbulspor forması giyen ve bir süredir kanser tedavisi gören Baran Alp Vardar hayatını kaybetti.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor, genç oyuncu Baran Alp Vardar'ın vefat haberini duyurdu. Sarı-siyahlı kulübün Süper Lig'de mücadele ettiği 2023-2024 sezonunda formasını giyen Baran Alp, sonrasında yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle takımdan uzak kaldı. İstanbulspor kulübünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada 20 yaşındaki futbolcuyu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıkları belirtilerek başsağlığı mesajı paylaşıldı ve şu ifadelere yer verildi:



"Karakteri, takım arkadaşlarına olan bağlılığı ve güler yüzüyle her zaman hatırlayacağımız Baran Alp, camiamızın kalbinde daima yaşayacaktır. Onun aramızdan bu kadar erken ayrılışı hepimizi derinden yaraladı. Merhum futbolcumuz Baran Alp Vardar'a Allah'tan rahmet, başta kıymetli ailesi olmak üzere yakınlarına, takım arkadaşlarına ve camiamıza sabır ve başsağlığı diliyoruz. Mekanın cennet olsun Baran Alp. Seni asla unutmayacağız. Canımız Baran Alp'in cenazesi, Beylikdüzü Mevlana Camii'nde bugün öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Güzelce Mezarlığı'nda defnedilecektir."

Galatasaray evindeki yenilmezliğini 32 maça çıkardı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de sahasında oynadığı son 32 müsabakada 26 galibiyet, 6 beraberlik aldı

15.03.2026 00:36:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray evindeki yenilmezliğini 32 maça çıkardı
Galatasaray evindeki yenilmezliğini 32 maça çıkardı
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de sahasında oynadığı son 32 müsabakada 26 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, RAMS Park'ta Başakşehir ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar ilk yarısı 0-0 sona eren müsabakadan 3-0'lık skorla galip ayrıldı. Aslan bu sonuçla ligde evindeki yenilmezliğini sürdürdü.



Sahasında en son 2023-2024 sezonunun 37. haftasında Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Cimbom, bu mücadelenin ardından çıktığı 32 maçta 26 galibiyet, 6 beraberlik aldı

Galatasaray ayrıca bu sezon ligde iç sahada çıktığı 14 müsabakanın 11'ini kazanırken, 3'ünden beraberlikle ayrıldı.

Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket

Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır, Başakşehir maçının 32. dakikasında Yusuf Sarı'nın şutunda dışarı çıkan topa müdahale ettiğini hakem Batuhan Kolak'a söyledi ve turuncu-lacivertliler korner kazandı

15.03.2026 00:31:00
İhlas Haber Ajansı
Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket
Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket
Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır, Başakşehir maçının 32. dakikasında Yusuf Sarı'nın şutunda dışarı çıkan topa müdahale ettiğini hakem Batuhan Kolak'a söyledi ve turuncu-lacivertliler korner kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftaında Galatasaray'ın sahasında RAMS Başakşehir'i 3-0'lık skorla mağlup ettiği müsabakada sarı-kırmızılıların kalecisi Uğurcan Çakır, Fair-Play örneği gösterdi.

Mücadelenin 32. dakikasında sağ çaprazdan ceza sahası içine giren Yusuf Sarı'nın vuruşunda Uğurcan'ın müdahale ettiği meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gitti.

Hakem Batuhan Kolak ve yardımcısı İbrahim Çağlar Uyarcan, pozisyonda aut kararı verdi. Kolak'ı uyaran Uğurcan Çakır, meşin yuvarlağın kendisinden çıktığını söyledi ve karar Başakşehir'e korner olarak değişti.

Batuhan Kolak ve turuncu-lacivertli futbolcular, bu davranışından dolayı kaleci Uğurcan Çakır'ı tebrik etti.

5 kadın futbolcu iltica başvurusunda bulunmuştu, üçü vazgeçti

Avustralya'da iltica başvurusunda bulunan İran milli kadın futbol takımından 3 kişinin daha bu kararlarından vazgeçerek yeniden milli takıma katılacağı açıklandı

15.03.2026 00:22:00
İhlas Haber Ajansı
5 kadın futbolcu iltica başvurusunda bulunmuştu, üçü vazgeçti
5 kadın futbolcu iltica başvurusunda bulunmuştu, üçü vazgeçti
Avustralya'da iltica başvurusunda bulunan İran milli kadın futbol takımından 3 kişinin daha bu kararlarından vazgeçerek yeniden milli takıma katılacağı açıklandı.

İran Gençlik ve Spor Bakanlığı, Avustralya'da iltica başvurusunda bulunan İran milli kadın futbol takımının 3 üyesinin bu kararlarından vazgeçtiğini ve yeniden milli takıma katılacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, daha önce milli futbolcu Mühaddese Zolfi'nin Avustralya'da kalma teklifini reddederek İran'a dönme kararı aldığı belirtilirken, Zolfi'nin ardından milli takımın 2 oyuncusu ve teknik ekipten bir üye olan Mona Hamudi, Zehra Serbali ve Zehra Meşkekar'ın da Avustralya'daki iltica başvurularından vazgeçtiği bildirildi.

Söz konusu üç ismin şu anda Malezya'ya doğru yola çıktığı ve kısa süre içinde takım arkadaşlarına katılacağı ifade edilen açıklamada, "İran kadın milli futbol takımına Asya Kupası kapsamında Avustralya'da bulunduğu dönemde, ABD ve Siyonist rejimin başlattığı savaşla eş zamanlı olarak düşman tarafından psikolojik savaş, yoğun propaganda ve çeşitli cazip tekliflerle bir ortam oluşturuldu ve bu süreçte takımın yedi üyesi Avustralya'ya iltica başvurusu yaptı. Ancak son gelişmelerle birlikte 3 takım üyesi daha bu kararından vazgeçerek milli takıma dönme kararı aldı. Bu durum, İran kadın milli futbolcularının milli bilinç ve vatan sevgisinin açık bir göstergesidir" denildi.

Milli futbolcu Zolfi İran'a dönme kararı almıştı



İran milli kadın futbol takımının Asya Kupası için bulunduğu Avustralya'da bazı takım üyelerinin iltica başvurusunda bulunduğu belirtilmiş, milli futbolcu Mühaddese Zolfi ise daha sonra bu kararından vazgeçerek İran'a dönme kararı almıştı.

İranlı kadın futbolcuların iltica krizi

İran kadın milli futbol takımı oyuncuları, 2 Mart'ta Güney Kore ile oynanan maç öncesinde milli marşı okumadıkları gerekçesiyle İran devlet televizyonunda "hain" olarak nitelendirilmişti. Takım, üç gün sonra Avustralya'ya karşı oynanan ikinci maç öncesinde ise milli marşı okuyarak selam vermişti. İran ekibi, son olarak Filipinler'e 2-0 mağlup olarak turnuvadan elenmişti.
Bazı futbolcuların İran'a geri gönderilmeleri halinde kötü muameleye maruz kalabilecekleri yönündeki tartışmaların ardından oyuncuların Avustralya'da kalabilmesi için hükümete çağrılar yapılmıştı. Avustralya basını ise İran kadın milli futbol takımından 5 oyuncunun kafileden ayrılarak Avustralya Federal Polisi'nin korumasına alındığını ve hükümetten yardım talebinde bulunduklarını bildirmişti.

ABD Başkanı Donald Trump da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirterek İranlı futbolcuların güvenliğinin ele alındığını ifade etmişti. Trump, bazı oyuncuların Avustralya'da kalabilmesi için gerekli işlemlerin başlatıldığını ve 5 sporcuya iltica hakkı tanınarak vize verildiğini aktarırken, bazı futbolcuların ise ailelerinin güvenliği konusundaki endişeleri nedeniyle İran'a dönmeyi tercih ettiğini kaydetmişti.

Fenerbahçe'den Tedesco ile ‘yola devam etme’ kararı

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, teknik direktör Domenico Tedesco'yla yola devam edeceklerini açıkladı

15.03.2026 00:14:00
AA
Fenerbahçe'den Tedesco ile ‘yola devam etme’ kararı
Fenerbahçe'den Tedesco ile ‘yola devam etme’ kararı
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, teknik direktör Domenico Tedesco'yla yola devam edeceklerini açıkladı.

Ligde dün oynanan Fatih Karagümrük maçında yaşanan yenilginin ardından bugün teknik direktör Domenico Tedesco ve sportif direktör Devin Özek'le görüşen başkan Sadettin Saran, yönetim kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Chobani Stadı'nda bulunan kulüp binasında gerçekleştirilen toplantının ardından konuşan Saran, kendilerine yakışmayan futbol nedeniyle teknik direktör Domenico Tedesco ve teknik kadroyu görüşmeye çağırdığını belirtti.

Takım kaptanlarıyla da konuştuklarının altını çizen Saran, şunları söyledi:

"Gerekli ültimatomlar verildi, bir daha tekrarlanmayacak. Hocamızla devam ediyoruz. Bu arada primler verilmemiş gibi spekülasyonlar var. Hak edilip de verilmeyen prim yok. Bunları söyleyenler yalan söylüyor.

Bugüne kadar söylediğimiz futbolun tam dışında bir futbol oynandı dün. Çok şaşırdık, çok üzüldük. Bugün arkadaşlarla da konuştuk, bu saate kadar da buradayız işte. Devin Özek'le de devam ediyoruz. Bir daha böyle bir şey olmayacak, gereken ültimatomlar verildi."

Trabzonspor, Karadeniz derbisinde Rizespor'u 1-0 mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor, sahasında Çaykur Rizespor'u 1-0 yendi.

14.03.2026 23:02:00
AA
Trabzonspor, Karadeniz derbisinde Rizespor'u 1-0 mağlup etti
Trabzonspor, Karadeniz derbisinde Rizespor'u 1-0 mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor, sahasında Çaykur Rizespor'u 1-0 yendi.

2. dakikada Mihaila'nın soldan ortasında, ceza alanı içinde uygun durumdaki Halil Dervişoğlu'nun kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

6. dakikada Ozan Tufan'ın sağdan ortasında, ceza alanında Onuachu'nun kafa vuruşunda yerden seken topu savunma çizgi önünden uzaklaştırdı.

24. dakikada gelişen konuk takım atağında son olarak ceza alanı dışından Mebude'nin şutunda kaleci Onana, güçlükle topu üsten kornere gönderdi.

35. dakikada Muçi'nin uzak mesafeden kullandığı serbest atışta kaleci Fofana'nın çeldiği topu Nwaiwu tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak bir kez daha Fofana'da kaldı.

43. dakikada ceza alanı içinde Augusto'nun şutunda kaleci Fofana'dan dönün topu Samet Akaydın, kornere gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

İkinci yarı

51. dakikada kaleci Onana'nın uzun pasında soldan ceza alanı son çizgisine inen Muçi'nin havalandırdığı topu Zubkov, altıpas içindeki Onuachu'ya çıkardı. Bu futbolcu da ayağıyla dokunarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0



54. dakikada Ozan Tufan'ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Augusto'nun kafa vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.

87. dakikada Zeqiri'nin ortasında, yakın durumda uygun durumdaki Pierrot'un etkisiz kafa vuruşunda kaleci Onana topa sahip oldu.

88. Zeqiri'nin pasında ceza alanı içinde Emrecan Bulut'un vuruşunda savunmaya çarpan top az farkla kornere çıktı.

Trabzonspor, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Son 4 maçta 12 puan



Karşılaşmanın 51. dakikasında Nijeryalı oyuncusunun golüyle mağlup eden bordo-mavili takım, puanını 57'ye yükselterek ikinci sıradaki Fenerbahçe'yi de puan olarak yakaladı.

Sarı-lacivertli takımın averajla gerisinde üçüncü sırada yer alan Trabzonspor, ligde art arda 4 maçından da galibiyetle ayrıldı.

Trabzonspor, ligde bu sezon ikinci kez art arda 4 maçtan galibiyetle ayrıldı.

Ligde deplasmanda Gaziantep FK'yı 2-1, sahasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük ve dış sahada da Zecorner Kayserispor'u 3-1'lik sonuçlarla mağlup eden bordo-mavililer, Çaykur Rizespor galibiyetiyle art arda 4. karşılaşmasında galip geldi.

Onuachu, durdurulamıyor

Trabzonspor'da Paul Onuachu, Çaykur Rizespor filelerini havalandırarak gollerini sürdürdü.

Nijeryalı santrfor, Afrika Uluslar Kupası'ndan döndükten sonra ligde art arda 8 maçta 10 gol atmayı başardı.

Onuachu, ligde gol sayısını da 21'e yükselterek gol krallığı yarışında zirvedeki yerini sürdürdü.

Selçuk İnan'dan görülmemiş protesto

Kocaelispor-Konyaspor maçının uzatma dakikalarında hakem Cihan Aydın'ın penaltı noktasını göstermesine tepki gösteren Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan kırmızı kart gördü. Selçuk İnan, tüm yedek kulübesini soyunma odasına gönderdi

14.03.2026 17:21:00
İhlas Haber Ajansı
Selçuk İnan'dan görülmemiş protesto
Selçuk İnan'dan görülmemiş protesto
Kocaelispor-Konyaspor maçının uzatma dakikalarında hakem Cihan Aydın'ın penaltı noktasını göstermesine tepki gösteren Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan kırmızı kart gördü. Selçuk İnan, tüm yedek kulübesini soyunma odasına gönderdi.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Kocaelispor uzatma dakikalarında kalesinde gördüğü penaltı golüyle Konyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Hakem Cihan Aydın'ın penaltı kararına tepki gösteren Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan tüm yedek kulübesindeki oyuncuları ve görevlileri maç devam ederken soyunma odasına gönderdi.

Selçuk İnan daha sonra kırmızı kartla ihraç edildi. Maç devam ederken yedek kulübesi boş kaldı.

Selçuk İnan: "Benden nefret eden bir hakem olduğunu düşünüyorum"



Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Konyaspor maçının ardından hakem kararlarına tepki göstererek, "Bu hakemi sevmiyorum. Bunu açıkça söylemek istiyorum. Bu kadar benden nefret eden bir hakem olduğunu düşünüyorum. İçimden geçenleri söylüyorum, o yüzden ben de onu sevmiyorum. Daha önce de federasyona maçlarımıza vermemesini rica ettim" dedi.
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında hakem Cihan Aydın'ın yönettiği Kocaelispor - Konyaspor karşılaşmasının son bölümünde Konyaspor'un penaltı kazanmasının ardından hakeme itiraz eden Selçuk İnan kırmızı kart gördü. Pozisyon sonrası Kocaelispor teknik heyeti ve oyuncular da karara tepki göstererek sahadan çekildi.

"Neden kırmızı kart gördüğümü ben de bilmiyorum"

Kırmızı kart gördüğü için açıklamayı stat dışında yaptığını belirten Selçuk İnan, yaşanan pozisyona tepki gösterdiğini ifade ederek, "Cezalıyım, kırmızı kart gördüm. Neden gördüğümü hiç kimse bilmiyor, ben de bilmiyorum. Sadece hakeme 'Hocam vallahi bu penaltı değil' demekle kırmızı kart gördüm. Açıkçası buna çok şaşırdım. Futbolun içinde itiraz da var, duygular da var ama böyle bir durumda kırmızı kart görmek beni gerçekten üzdü. Maçın heyecanı içinde takımımın hakkını savunmaya çalıştım ama karşılığı bu olmamalıydı" dedi.

"Bu hakemi sevmiyorum"

Hakemle ilgili düşüncelerini açık şekilde dile getiren İnan, "Bu hakemi sevmiyorum. Bunu açıkça söylemek istiyorum. Bu kadar ters bir hakem, bu kadar benden nefret eden bir hakem olduğunu düşünüyorum. İçimden geçenleri söylüyorum, o yüzden ben de onu sevmiyorum. Daha önce de federasyona rica ettim. İnsanların duyguları olabilir; bazı insanlar birbirini sever, bazıları sevmez. Ama bunu bile bile lütfen bu hakemi bizim maçlarımıza vermeyin. Eğer bundan sonra bu hakem benim maçlarıma verilirse başkanımdan ve yöneticilerimden izin isteyeceğim, saha kenarında olmak istemediğimi söyleyeceğim" ifadelerini kullandı.

"Sahadaki kararlarla bu emekler boşa giderse buna sessiz kalamam"

Takımı için büyük emek verdiğini belirten Selçuk İnan, "Ben sadece hakkın peşindeyim. Oyuncularım emek veriyor, biz her gün çalışıyoruz. Ben sabah akşam bu takım için çalışıyorum, gecemi gündüzümü bu kulüp için veriyorum. Kocaelispor'la ilgili hayallerim var, hedeflerim var. Eğer sahadaki kararlarla bu emekler boşa giderse buna sessiz kalamam. Bu yüzden burada konuşuyorum. Yine hatalar olabilir ama biz yine konuşacağız, yine bu camianın hakkını savunacağız" şeklinde konuştu.

"Ligin en renkli takımlarından biriyiz"

Kocaelispor'un büyük bir camia olduğunu vurgulayan İnan, "Bu kadar insan emek veriyor. Kocaelispor çok büyük bir kulüp. Ligin en renkli takımlarından biriyiz, tribünleri en çok dolan takımlardan biriyiz. Böyle bir camiayı yok sayamazsınız. Taraftarımızın, bu kulübe gönül veren insanların emeğini de görmezden gelemezsiniz. Bu yüzden buna sessiz kalmayacağız" diye konuştu.

"Tek istediğimiz adalet"

Hakem kararlarının uzun süredir kendilerini üzdüğünü belirten Selçuk İnan, "Biz ekstra bir şey istemiyoruz. Olmayan bir pozisyon bizim lehimize verilsin diye bir talebimiz yok. Tek istediğimiz adalet. Ama sürekli aleyhimize kararlar verilmesi düşündürücü. Ben de bu yüzden sessiz kalmak istemiyorum. Bugün burada konuşmamın sebebi bu. Kocaelispor camiası sahipsiz değil. Biz varız, taraftarımız var ve herkes bunun farkında olmalı" diyerek sözlerini tamamladı.


logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.