logo
30 MAYIS 2025

Yoksulluk için mücadele edecekler

Galatasaray, UNDP ile dünyada yoksulluğu 2030 yılına kadar ortadan kaldırmayı amaçlayan proje için iş birliği anlaşması imzaladı

28.04.2016 00:00:00
Galatasaray Kulübü ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) arasında, dünyada yoksulluğu 2030 yılına kadar ortadan kaldırmayı amaçlayan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nde iş birliği anlaşması imzalandı. Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen imza töreninde, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile UNDP Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Direktörü Cihan Sultanoğlu hazır bulundu.

Yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın bir eğitim kurumu temelinde 500 yılı aşkın maziye sahip olduğunu aktaran Dursun Özbek, "Temelimizde, eğitim kurumunun oluşturduğu değerler vardır. Buna bağlı olarak Birleşmiş Milletlerin kalkınmaya yönelik hareketlerini yöneten UNDP ile yapılan iş birliğiyle, dünyaya bir mesaj vermek istiyoruz. Bu tür sosyal bir faaliyette Galatasaray'ın seçilmesinin, sahip olduğu etik ve 500'ü aşkın yılın getirdiği değerler itibarıyla çok önemli bir husus olduğunu düşünüyorum." dedi. "Galatasaray, aynı zamanda bir umut, heyecan, tutku ve hayaldir." ifadelerini kullanan Özbek, "Bundan 111 yıl öce Ali Sami Yen Beyefendi Galatasaray Kulübünü kurarken, bir hayali vardı. Yabancı takımları yenmek üzerine bir hayaldi ve gerçekleşti. Dünyadaki eşitsizliğin ortadan kaldırılması ve kalkınmayı desteklemek üzere UNDP'nin de bir hayali var. Yaptığımız iş birliğiyle bu hayale katkı vereceğiz." diye konuştu. Bu projede Galatasaray'la iş birliği yapılmasının nedenlerini anlatan sarı-kırmızılı kulübün başkanı, "Galatasaray sportif anlamda dünyada en çok tanınan Türk markası. O nedenle de sosyal proje olarak çok önemsediğimiz bu programa destek verme kararı aldık. Amacına ulaşması için de elimizden geleni yapacağız. UNDP ile çalışacağımız bu sosyal proje bir hayal olarak başlayabilir ama içinde Galatasaray varsa, gerçekleşmesi çok kati ve kolaydır." değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan, Bursa'da yaşanan terör saldırısını kınayan Dursun Özbek, Galatasaray Odeabank Basketbol Takımı'nın ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyonluğa ulaşmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Sultanoğlu: "Galatasaray, iş birliği anlaşması imzaladığımız ilk kulüp"
UNDP Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Direktörü Cihan Sultanoğlu, kurumlarının Birleşmiş Milletlere bağlı olarak 170'in üzerinde ülkede faaliyet gösterdiğini belirtirken, Galatasaray'la yaptıkları iş birliğinin önemine dikkati çekti.  Verilen destekten dolayı Galatasaray Kulübüne teşekkür eden Sultanoğlu, şunları söyledi: "UNDP'nin iş birliği anlaşması imzaladığı ilk kulüp Galatasaray'dır. Galatasaray'ın büyüklüğünü ve popülaritesini anlatmaya gerek yok. Sadece sporda değil, her anlamda Türkiye'nin en tanınan markalarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Amacımız, yoksulluğun ve eşitsizliğin giderilmesi. Galatasaray'ın, UNDP'nin hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Spor, büyük gayelerin, hayallerin başarılmasına katkı sağlayacak ciddi pozitif enerji oluşturabilir." Sultanoğlu bir soru üzerine, Zinedine Zidane ve Cristiano Ronaldo gibi isimlerin iyi niyet elçisi olarak kendileriyle çalıştığını aktarırken, Galatasaray ile yabancı bir takım arasında İstanbul'da projeye destek amaçlı bir maç da düzenlenebileceğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Dursun Özbek ve Cihan Sultanoğlu, iş birliği anlaşmasına imza attı.  İmza töreninde, sarı-kırmızılı futbolcular Wesley Sneijder, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Aurelien Chedjou'nun yer aldığı Küresel Hedefler temalı kamu spotları da gösterildi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Kurban
Gazze'de ateşkes
İsrail ve Hamas kabul etti
Bingöl'de 4,3 büyüklüğünde deprem
Merkez üssü Kiğı ilçesi
BTP’den Atatürk’lü fetih paylaşımı
İstanbul’u işgalden kurtaran Atatürk unutulmadı
Otomobilde aile boyu infaz!
Aynı aileden 3 kişi öldürüldü
ABD'den 13 yıl sonra Şam'da bir ilk
Thomas Barrack yine başroldeydi
ABD'den Suriye açıklaması
O listeden çıkarılacak
Yeni yargı paketi yolda
Kimler tahliye olacak?
Elon Musk ile Trump'ın yolları ayrıldı
Musk istifa ettiğini açıkladı
Erdoğan'dan adaylık açıklaması
'Milletimize kulak vereceğiz'
'Müsaade edilmeyecektir'
Milli Savunma Bakanlığından Suriye açıklaması
Türkiye'de ortalama eğitim süresi 9.5 yıl
En eğitimli il Ankara
Dış ticaret verileri açıklandı
İthalat ihracatı solladı
İsviçre’de buzul çökmesi kamerada
Bir köy yok oldu
Hedefteki bakanın kadrosunda değişiklik
Hazine ve Maliye Bakanlığı'na kritik atamalar
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Kurban
Gazze'de ateşkes
İsrail ve Hamas kabul etti
Bingöl'de 4,3 büyüklüğünde deprem
Merkez üssü Kiğı ilçesi
BTP’den Atatürk’lü fetih paylaşımı
İstanbul’u işgalden kurtaran Atatürk unutulmadı
Otomobilde aile boyu infaz!
Aynı aileden 3 kişi öldürüldü
ABD'den 13 yıl sonra Şam'da bir ilk
Thomas Barrack yine başroldeydi
ABD'den Suriye açıklaması
O listeden çıkarılacak
Yeni yargı paketi yolda
Kimler tahliye olacak?
Elon Musk ile Trump'ın yolları ayrıldı
Musk istifa ettiğini açıkladı
Erdoğan'dan adaylık açıklaması
'Milletimize kulak vereceğiz'
'Müsaade edilmeyecektir'
Milli Savunma Bakanlığından Suriye açıklaması
Türkiye'de ortalama eğitim süresi 9.5 yıl
En eğitimli il Ankara
Dış ticaret verileri açıklandı
İthalat ihracatı solladı
İsviçre’de buzul çökmesi kamerada
Bir köy yok oldu
Hedefteki bakanın kadrosunda değişiklik
Hazine ve Maliye Bakanlığı'na kritik atamalar
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.