logo
08 AĞUSTOS 2026

"Yusuf'tan gelen para borca gitti"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "(Yusuf Yazıcı'nın transferinden gelen para) Zahmet etmenize gerek yok çünkü o paranın takipçisi Bankalar Birliği. O paranın hiçbir şekilde Trabzonspor Kulübünün kasasına veya farklı yerlere gitmesi mümkün değil" diye konuştu

30.11.2019 17:26:00
 
"Yusuf'tan gelen para borca gitti"
"Yusuf'tan gelen para borca gitti"
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübün tarihindeki en önemli sponsorluk ve reklam gelirlerini elde ettiğini belirterek, ticari ürün satışlarında da 2017-2018 sezonu ile kıyaslandığında yüzde 350'ye varan artışın söz konusu olduğunu söyledi.

Bordo-mavili kulübün olağan mali genel kurulu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kulüp başkanı Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu genel kurula, eski başkanlardan Mustafa Günaydın ve Atay Aktuğ, kulübün kurucu üyelerinden Nizamettin Algan ve üyeler katıldı.

Genel kurul, Ali Sürmen başkanlığında genel kurul divanının oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.  Trabzonspor Kulübü Genel Müdürü Sinan Zengin, idari ve mali raporlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Zengin, kulübün konsolide net borcunun 31 Ekim 2019 tarihi itibarıyla 828,9 milyon lira olduğunu belirtti.

Kulübün geçen yılki konsolide net borcunun 987,7 milyon lira olduğunu anımsatan Zengin, bir yıl içinde borcun yaklaşık 160 milyon lira azaldığına dikkati çekti.

"Çok ciddi bir nakit girdisi sağladık"

Bordo-mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu, genel kurul üyelerine seslendi. Ağaoğlu, Bankalar Birliğinin kulüplerin borçlarını yeniden yapılandırmasının kamuoyunda bir anlamda yeniden borçlanma gibi algılandığına işaret ederek, "Bu yeniden borçlanma değil, futbol ailesine var olan borçların yeniden yapılandırılarak bir takvim çerçevesinde ödenebilirlik imkanları dahilinde programlanmasından başka bir şey değildi." dedi.

Anlaşmanın kulüplerin gelir-gider dengeleri göz önünde bulundurularak yapıldığı için kulüplere borçlarıyla karşılaştırmalı olarak da harcama için gelirlerin ancak belirli bir bölümünü serbest bıraktığını dile getiren Ağaoğlu, şu değerlendirmede bulundu: "Bizim gelir ve gider dengemiz göz önünde bulundurulduğu zaman 1'e 5, yani gelirimizin 5 katı borcumuz vardı. Dolayısıyla lisans talimatı uyarınca en alt limitten bize harcama yetkisi verildi veya harcama hakkı tanındı. Bu da ilk etapta 88-89 milyon lira gibi bir rakamdı yani anlamı şuydu oluşturacağınız profesyonel futbol kadrosunun gideri yıllık olarak 89 milyon lira. Ancak gelir arttıkça, içeriye nakit, para girdikçe bu oran (borç ödemeye de gittiği için bir bölümü) daha sonra yukarılara doğru çıkmaya başladı. Bunu da şu ana kadar başarabilen tek kulüp biz olduk. Yaptığımız sponsorluk anlaşmaları, seyirci sayısındaki ve gelirindeki artış, ürün satışlarındaki artış ve futbolcu satışlarından elde etmiş olduğumuz gelirlerle içeriye çok ciddi bir nakit girdisi sağladık. Bu nakit girdisi oranında belirli bir bölümüyle borç kapandı ve dolayısıyla bütçe lehine değiştiği için harcama limitlerimiz de yukarıya doğru çıkmaya başladı. Tahmin ediyorum ki 89 milyon liradan bugün itibariyle 145 veya 150 milyon liraya çıkmış olması lazım. 31 Haziran tarihi itibarıyla da Bankalar Birliği ile bu anlaşmayı imzalayan ilk kulüp olduk biz."

Ağaoğlu, reklam sponsorluk ve ticari ürün gelirleri ile ilgili çok hummalı bir çalışma içerisine girdiklerini vurgulayarak, "Herhalde son 10 yıllık tarihimizdeki en önemli sponsorluk ve reklam gelirlerini elde ettik. Aynı şekilde ticari ürün satışlarında da bugün gelmiş olduğumuz noktada 2017-2018 ile kıyaslandığı zaman neredeyse yüzde 350'ye varan artış söz konusu. Kombine satışları, seyirci hasılatı aynı şekilde, dolayısıyla Bankalar Birliği bu toplantıyı yapıp da bunu kulüplere deklere ettiği zaman biz zaten altı aylık yol almış durumdaydık." diye konuştu. Başkan Ağaoğlu, anlaşma gereği kulübün borçlarının Türk lirasına çevrilerek yapılandırıldığını, şu anda Trabzonspor Kulübünün bankalara yabancı para cinsinden borcu bulunmadığını söyledi.

Yeniden borçlanma olmadığını yineleyen Ağaoğlu, "Yani 210 milyon lira futbol ailesine olan borcumuzu banka kapattı. Borç, futbol ailesinden bankaya transfer oldu, borç miktarında bir artış yok. Bizim bütçeden almış olduğumuz onayın dışında fazla bir borçlanma yok. Futbol ailesine olan borç 885 milyon lira ile biz yeniden yapılandırmayı imzaladık." açıklamasını yaptı.

"Bir kuruş paranın bir tarafa kaçma şansı yok"

Ağaoğlu, Yusuf Yazıcı'nın transferinden sonra yerel basında, "Yusuf Yazıcı'dan gelecek her kuruşun takipçisi olacağız" şeklinde yazılar yer aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Zahmet etmenize gerek yok çünkü o paranın takipçisi Bankalar Birliği. O paranın hiçbir şekilde Trabzonspor Kulübünün kasasına veya farklı yerlere gitmesi mümkün değil. İster futbolcu satışından olsun, ister seyirci hasılatı olsun, ister ürün satışından olsun hiçbir kuruşun bir tarafa kaçma şansı yok, Bankalar Birliğine gidiyor. Bu noktaya gelmesi hoş mu? Hiç hoş, şık değil. Nasıl ki bir devletin bütçesinin IMF tarafından kontrol edilmesi o devletin ekonomisi ve ekonomik prestiji açısından hoş bir şey değilse, aynı şekilde bir kulübün bütçesinin de Bankalar Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kontrol edilmesi hiç hoş değil. Ama bu noktaya biz getirdik, bunun suçlusu biziz. Onun için kimseyi de suçlamaya hakkımız yok. Eğer o yeniden yapılandırma olmasaydı, futbol ailesine 210 milyon lira borcumuz vardı. Bir, UEFA kupalarından men cezası almıştık, UEFA kupalarına katılamayacaktık. İki, 32 tane bekleyen dosyamız vardı UEFA'da, ardından transfer yasağı ve puan silme cezası gelecekti. Oyuncuların 6 aydır ödenmemiş maaşları vardı bunun karşılığında çekecekleri ihtarla beraber bütün oyuncuların serbest kalma riski vardı. Konu bu noktaya gelmişti yani içinden çıkılmaz bir noktaya gelmişti. Onun için pek şık değil, hoş değil, prestijli değil ama yeniden yapılandırma sadece Trabzonspor açısından değil, Türk futbolunun selameti açısından, kendi kendini mali disiplinin içerisine sokamayan kulüpleri disipline eden bir uygulama belki de Türk futbol tarihindeki dönüm noktalarından birisiydi."

"Lisans talimatının ciddi şekilde takipçisi olacağız"

TFF'nin lisans talimatını ocak ayında yürürlüğe koymasını beklediklerini belirten Ağaoğlu, "Bu lisans talimatının bir şekilde, sebebi ne olursa olsun, bir yıl daha ertelenmesi adaletsizliğin ve haksız rekabetin önünün açılmasına vesile olur. Buna da hiçbir şekilde müsaade etmeyiz. Lisans talimatının ciddi şekilde takipçisi olacağız çünkü bu bir anlamda haksız rekabetin ve adaletsizliğin önünü açan bir davranış şekli, uygulama olacağı için burada sadece sahada mücadele değil, eğer böyle bir şey söz konusu olacak olursa da aynı şekilde masada da federasyonda da mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadeleri kullandı.

Ağaoğlu, yönetim olarak, ekonominin ve sporun doğrularını ortaya koymaya çalıştıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekonominin doğrularını yaparken 5 ana kalem altında ifade ettiğim gibi kulübün gelirlerin artırarak ama kulübün gelirleri doğrultusunda da giderlerini azaltarak bugün bu noktaya geldik. Kulüp tarihinde son 10 yıl içerisinde ilk defa geçtiğimiz çeyrek içerisinde borsada Trabzonspor Kulübü 106 milyon lira kar açıkladı. Dün itibarıyla Trabzonspor Kulübünün İMKB'deki piyasa değeri bir önceki yıla kıyasladığımız zaman yüzde 350 oranında bir artış göstererek 490 milyon lira gibi bir değere ulaştı."

Türkiye'de futbol ile alakalı hemen hemen herkesin övgüyle bahsettiği rakamları yakaladıklarının altını çizen Ağaoğlu, Trabzonspor'un, Türkiye genelinde yüzde 9 artan seyirci ortalamasını yüzde 25 arttırdığını söyledi. Ağaoğlu, seçimli genel kurulda, "Yapacağımız her çalışmayla Türk futboluna örnek olmaya devam edeceğiz." dediğini anımsatarak, "Çünkü bu kulübe yakışan o. Bu kulüp bizi bu terbiye ile yetiştirdi. Trabzonspor Kulübü, Türk futboluna yol gösterici oldu, önder oldu ve Trabzonspor sayesinde biz bu ülkede, en azından bu ülkenin spor aleminde her zaman başımız dik dolaştık. Bizden sonra gelecek olan nesillere de böyle bir borcumuz var bizim. Trabzonspor Kulübü örnek ve lider olmak zorunda." değerlendirmesinde bulundu.

"Yetiştirdiği futbolcuyu, rekor ücretle yurt dışına transfer eden ilk ve tek kulübüz"

Başkan Ağaoğlu, Trabzonspor'un, yüzde 18 ile kadın taraftarları Türkiye'de maçlara en fazla giden kulüp olduğuna dikkati çekti. Ağaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Bir sene içerisinde gelirlerini (UEFA gelirlerinden ari olarak konuşuyorum) yüzde 55 oranında artıran ve yine birinci sırayı alan spor lig kulüpleri arasında tek kulüp Trabzonspor Kulübü 2018/2019 sezonu itibarıyla konuşuyorum. 2019-2020 de aynı çerçevede olacaktır. Bu konuda da lideriz. Giderini en ciddi ve keskin şekilde düşüren kulübüz. Bir defa daha ülkenin altyapısından yetiştirdiği bir futbolcuyu, rekor bir ücretle yurt dışına transfer eden şu an itibariyle ilk ve tek kulüp Trabzonspor. Bu ivmeyi de devam ettirecektir bu kulüp. Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğu zaman 'her şeyi çok iyi, doğru, güzel yaptık' anlamında söylemiyorum, sadece ve sadece işin gereğini yapmaya çalıştık. Sadece doğruları yapmaya çalıştık, aile bütçesinden kısıp forma, kombine alan, okul ve cep harçlığından kısıp lisanslı bir Trabzonspor ürünü veya bir bilet alarak kulübe ekonomik katkıda bulunan, bu kulübe gönül vermiş milyonlarca taraftarın hakkını koruyarak ve onların özlediği başarının ışıklarını onlara göstermek uğruna yapmış olduğumuz çalışma ve çabadır. Bütün bunlar yapılırken ne en ufak bir serzenişimiz oldu ne bir 'of' çektik ne de bir 'ah' dedik. Çünkü bizi bugünlere getiren, başımızı omuzlarımızın üzerinde bu ülkede dik taşıyarak dolaşmamızı sağlayan, bize bu gururu, bu kimliği veren bir kulübe şartlar ne olursa olsun hizmet bizim boynumuzun borcuydu. Layıkıyla bunu yerine getirmeye çalıştık, getirmeye de devam edeceğiz."

Bu yıl için talep ettikleri bütçenin geçen yılla hemen hemen aynı olduğunu, artırım talepleri olmadığını dile getiren Ağaoğlu, mali genel kurulun aralık ayında yapılmasının çok anlamsız olduğunu, mayıs ayında yapılmasının daha akılcı olacağını da belirterek gerekçelerini sıraladı.

"75-80 milyon avroluk kadrolarla aynı yerin mücadelesini veriyorum"

Ağaoğlu'nun konuşmasının ardından genel kurul üyeleri görüşlerini dile getirdi. Soru ve eleştirilere yanıt vermek için tekrar söz alan Ağaoğlu, şu değerlendirmede bulundu: "Trabzonspor olarak oluşturduğumuz kadroya tanınan limit 20 milyon avro ve ben Trabzonspor olarak 75-80 milyon avroluk kadrolarla aynı yerin mücadelesini veriyorum. Onun taraftarı da benim taraftarım da şampiyonluk istiyor. Ben 20 milyonluk kadroyla ama onlar 80 milyon avroluk kadrolarla veriyor. O aradaki açığın kapanması için çok farklı şeylere ihtiyaç var. Oyuncularınızın daha üst performansla mücadele etme zorunluluğu var ki hepsine şükranlarımı sunuyorum, bunu yapıyorlar. Bunun olduğu yerde de darbeye bağlı ya da veya performansın üst sınırda olmasından kaynaklanan sakatlıkların olması son derece doğal. Bu boşluğu da genişletilmiş kadroyla aşmamız mümkün. O düşünceden hareketle biz bu sene kadroyu genişleterek 42 kişilik kadro oluşturduk. 'Trabzonspor yedeklerle çıktı' dendi, hayır hiçbir maça yedeklerle çıkmadık. Biz A takımımızla çıktık. Trabzonspor olarak çıktık. Onları asıl, yedek olarak kategorize edersek hatanın en büyüğünü yapmış oluruz. Bu, bu yönetimin bakış açısı, düşünce ve uygulama şeklidir. Çok doğru bir metot ve yöntem ile uygulama şekli olduğuna yürekten inanıyoruz inanmasak zaten böyle bir şeyi uygulamaya koymazdık."

Başkan Ağaoğlu, kulübün menfaatleri doğrultusunda yola devam ettiklerini vurgulayarak, altyapıdaki çalışmaları aktardı. Ağaoğlu, bir delegenin, "Teknik direktör Ünal Karaman'a sahip çıkın" şeklindeki sözleri üzerine, "Ben bu cümleyi sarf edilmemiş kabul ediyorum. Görev başındaki hocama, görev başına getirdiğim üstelik 18 Süper Lig kulübü içerisinde 1,5 senedir görevine devam eden iki teknik direktörden birisi Ünal Karaman, Fatih Terim diğeri. Kulüpler 2, 3, 5 teknik direktör değiştirmişler. 'Görev başındaki hocama sahip çıkacağım', bu cümleyi kabul etmiyorum." dedi.

Genel kurulda daha sonra idari ve mali raporlar görüşüldü. Denetim kurulu raporunun okunmasının ardından yönetimin idari ve mali ibrası oy birliği ile kabul edildi. Kulübün şirketleri dahil 1 Haziran 2020-31 Mayıs 2021 dönemini kapsayan bütçesi ise oy birliği ile 740 milyon 100 bin lira olarak belirlendi.

Samsunspor'da 8 oyuncu gitti, 7 oyuncu geldi

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor'da bu transfer döneminde 8 oyuncuyla yollar ayrıldı, 7 yeni transfer takviyesi yapıldı.

08.08.2026 13:18:00 / Güncelleme: 08.08.2026 13:20:42
İhlas Haber Ajansı
 
Samsunspor'da 8 oyuncu gitti, 7 oyuncu geldi
Samsunspor'da 8 oyuncu gitti, 7 oyuncu geldi
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor'da bu transfer döneminde 8 oyuncuyla yollar ayrıldı, 7 yeni transfer takviyesi yapıldı.

Samsunspor, Süper Lig'e çıktığı ve Avrupa'ya gitme başarısı gösterdiği kadronun iskeletini oluşturan birçok oyuncuyla bu sezon yollarını ayırdı. Özellikle stoperin vazgeçilmez ikilisi Lubo Satka ve Rick van Drongelen ile birlikte orta sahanın bel kemiği Olivier Ntcham, kaptan Zeki Yavru, orta sahanın dinamosu Carlo Holse ve Fenerbahçe'den kiralanan kaleci İrfan Can Eğribayat'ın takımdan ayrılması kadronun eksilmesine neden oldu. Karadeniz temsilcisi, bu ayrılıklardan Drongelen ve Holse'nin satışından ise kulüp satış rekorları kırarak hatırı sayılır bir gelir elde etti.



Giden oyuncuların yerine ise yerli futbolcular veya potansiyeli yüksek yabancı oyunculara transfer edildi. Drongelen yerine Polonyalı sol stoper Ivan Drapinski (22), Satka yerine İtalyan sağ stoper Gabriele Guarino (22), Holse yerine Malili Antoine Sekongo (22), Ntcham'ın yerine İskoç Elliot Watt (26) transfer edildi. Ayrıca Türk pasaportlu gurbetçilerden Bilal Beyazıt (27), Samed Onur (24) ve Fatih Kaya (27) da kadroya dahil edildi.



Gelen ve giden transferlerin yanı sıra kiralıktan dönen oyuncular da kadroya katıldı. İsveçli kanat forvet Richie Omorowa, Arnavut kanat oyuncusu Arbnor Muja, kaleci Taha Tosun ve sağ bek Mustafa Haluk Tan da geçen sezon kiralık olarak forma giydikleri takımlardan ayrılarak Samsunspor kadrosuna katıldı.

Öte yandan hali hazırda kadroda bulunan oyunculardan Toni Borevkovic, Ali Badre Diabate, Cherif Ndiaye, Marius Mouandilmadji, Arbnor Muja, Richi Omorowa gibi oyuncuların durumunun ise gelen trasnfer teklifleri ve yeni transferin durumuna göre netleşeceği öğrenildi.

Venezuelalı golcü Ramirez, Çorumspor'da

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çorum FK, Venezuelalı santrfor Jesus Ramirez ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı

08.08.2026 10:37:00
İhlas Haber Ajansı
 
Venezuelalı golcü Ramirez, Çorumspor'da
Venezuelalı golcü Ramirez, Çorumspor'da
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çorum FK, Venezuelalı santrfor Jesus Ramirez ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Trendyol Süper Lig'in yeni ekiplerinden Çorum FK, Portekiz temsilcisi CD Nacional'da forma giyen 26 yaşındaki golcüyü transfer ettiğini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, Jesus Ramirez ile 3+1 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.



Açıklamada, "Venezuelalı santrfor Jesus Ramirez, ülkesinin Estudiantes de Merida kulübünün altyapısında yetişmiştir. Kariyerinde Estudiantes de Merida, Veracruz, Coquimbo Unido, Audax Italiano, Atlatico Morelia, Martimo, Vitria SC ve CD Nacional formaları giyen Ramirez, Venezuela A Milli Takımı'nda da görev almıştır.

Güçlü fiziği, hava toplarındaki etkinliği ve golcü kimliğiyle dikkat çeken Ramirez, kariyerini artık kırmızı-siyahlı formamız altında sürdürecektir. Arca Çorum FK ailesine hoş geldin Jesus Ramirez. Kırmızı-siyahlı formamız altında başarılı bir kariyer diliyoruz" denildi.

Transferi Mourinho engelledi


 
Real Madrid forması giyen Brahim Diaz'ın adı hem Galatasaray, hem Fenerbahçe, hem de Beşiktaş'la anılıyordu. Ancak La Liga temsilcisi, oyuncuyla yeni sözleşme konusunda anlaştı. Bu hamlenin arkasında ise Mourinho var.

08.08.2026 06:25:00
Haber Merkezi
 
 Transferi Mourinho engelledi
 Transferi Mourinho engelledi

Real Madrid'le sözleşmesinin son senesine giren Brahim Diaz'ın adı İstanbul ekipleriyle anılıyordu. Ancak Faslı yıldızla ilgili son kararı Teknik Direktör Mourinho verdi. Portekizli çalıştırıcı, yönetimle görüşme yaparak Diaz'ın mukavelesinin uzatılmasını istedi. 27 yaşındaki futbolcuyla kişisel şartlarda anlaşma sağlandı. Diaz'ın yeni sözleşmesi 30 Haziran 2029'a kadar sürecek. Ayrıca kontratta +1 yıllık uzatma opsiyonu bulunacak (çift taraflı). Aslında işlerin bu noktaya geleceği daha önceden belliydi. Çünkü Faslı oyuncu, Madrid'de kalmak istiyordu.

İstanbul ekipleri ise şu anda mecburen farklı adreslere yöneldi. Mourinho'nun kararı olmasaydı, Diaz satılacaktı. Ve oyuncunun sözleşmesi 30 Haziran 2027'de biteceği için transfer daha uygun şartlarda tamamlanabilirdi. Bu dosya şu anda Türkiye açısından kapanmış gibi gözüküyor.

Kayserispor'a müjde

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, transfer yasağına esas teşkil eden dosyalara ilişkin sürecin tamamladığını söyleyerek, "Kulübümüz transfer yasağı resmen kalkmıştır" dedi

07.08.2026 19:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Kayserispor'a müjde
Kayserispor'a müjde
Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, transfer yasağına esas teşkil eden dosyalara ilişkin sürecin tamamladığını söyleyerek, "Kulübümüz transfer yasağı resmen kalkmıştır" dedi.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'nın transfer yasağının kalkmasıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde:



"Kulübümüz hakkında FIFA tarafından geçmiş dönem borçlarına ilişkin uygulanan geçici transfer yasağına konu olan tüm yükümlülükler kulübümüzce yerine getirilmiştir. Söz konusu transfer yasağına esas teşkil eden FIFA nezdindeki tüm dosyalara ilişkin süreçler tamamlanmış olup, kulübümüzün transfer yasağı resmen kaldırılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Türk motosiklet sporcuları, hafta sonu Avrupa'nın farklı ülkelerindeki organizasyonlarda mücadele edecek. Hasan Hüseyin Baş, Cremona pistinde ter dökecek

Türk motosiklet sporcuları, hafta sonu Avrupa'nın farklı ülkelerindeki organizasyonlarda mücadele edecek. Bağımsız Türkiye Partisi'nin merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın torunu, milli sporcu Hasan Hüseyin Baş da İtalya'nın Cremona pistindeki şampiyonaya katılacak
 

07.08.2026 11:20:00 / Güncelleme: 07.08.2026 14:39:48
AA
 
Türk motosiklet sporcuları, hafta sonu Avrupa'nın farklı ülkelerindeki organizasyonlarda mücadele edecek. Hasan Hüseyin Baş, Cremona pistinde ter dökecek
Türk motosiklet sporcuları, hafta sonu Avrupa'nın farklı ülkelerindeki organizasyonlarda mücadele edecek. Hasan Hüseyin Baş, Cremona pistinde ter dökecek
Türk motosiklet sporcuları, hafta sonu Avrupa'nın farklı ülkelerindeki organizasyonlarda mücadele edecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonunun açıklamasına göre milli motosikletçi Deniz Öncü, İngiltere'nin Silverstone Pisti'nde düzenlenecek Dünya Moto2 Şampiyonası'nda ELF Marc VDS Yarış Takımı adına mücadele edecek.

Deniz, organizasyonda bugün serbest antrenmanlara, yarın da sıralama turlarına katılacak. Ay-yıldızlı motosikletçi, 9 Ağustos Pazar günü TSİ 13.15'te 17 turluk Moto2 yarışında, TSİ 15.00'te ise 20 turluk MotoGP yarışında dereceye girmek için gaza basacak.

Milliler İtalya, Avusturya ve İspanya'da da gaza basacak
Milli sporcuların mücadele edeceği Avrupa SSP300 Kupası ve Uluslararası Alpe Adria Pist Şampiyonası, İtalya'da gerçekleştirilecek.

Cremona pistindeki şampiyonada Oğuz Taşhan, İshak Demir Dönmez, Hasan Hüseyin Baş, Murathan Yiğit Yıldız ve Turgut Durukan ter dökecek. Serbest antrenmanların bugün yapılacağı şampiyonada, yarın önce sıralamalar sonrasında ilk yarışlar gerçekleştirilecek. 9 Ağustos Pazar günü ise hafta sonunun ikinci yarışları start alacak.

Berkay Sarıay, Uzay Alp Urcan ve Ali Said Ünal da 8-9 Ağustos tarihlerinde MotoMini Avusturya'da, Poyraz Bor ise MotoMini İspanya'da piste çıkacak.

Slovak Karting Merkezi'nde Berkay Sarıay ve Uzay Alp Urcan 190'da, Ali Said Ünal da 160 sınıfında yer alacak. Genç motosikletçi Poyraz Bor ise İspanya Pontes Pisti'ndeki MotoMini 160 sınıfında mücadele edecek.

Paris Saint-Germain ile Aston Villa Süper Kupa için karşı karşıya

Geçtiğimiz sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Paris Saint-Germain ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Aston Villa, 12 Ağustos Çarşamba günü UEFA Süper Kupa'yı kazanabilmek için karşıya karşıya gelecek

07.08.2026 10:46:00
İhlas Haber Ajansı
 
Paris Saint-Germain ile Aston Villa Süper Kupa için karşı karşıya
Paris Saint-Germain ile Aston Villa Süper Kupa için karşı karşıya
Geçtiğimiz sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Paris Saint-Germain ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Aston Villa, 12 Ağustos Çarşamba günü UEFA Süper Kupa'yı kazanabilmek için karşıya karşıya gelecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zafere uzanan Fransız ekibi Paris Saint-Germain ile UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldıran İngiliz takımı Aston Villa, 2026 UEFA Süper Kupa finalinde mücadele edecek.

Almanya'nın Salzburg kentindeki Salzburg Stadyumu'nda 12 Ağustos Çarşamba günü saat 22.00'de başlayacak müsabaka TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak.

Ertuğrul Doğan, 'Salah'ı parayla ikna edemezsiniz'

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, yeni transfer Mohamed Salah'ın çok daha yüksek teklifleri geri çevirdiğini belirterek, "Mohamed Salah gibi bir futbolcuyu sadece para vererek Trabzon'a getiremezsiniz. Kendisine bizim teklifimizin yaklaşık 4 katı değerinde teklifler sunuldu. Ancak o burada yaşayacağı heyecanı ve sevgiyi tercih etti" dedi

07.08.2026 10:24:00
İhlas Haber Ajansı
 
Ertuğrul Doğan, 'Salah'ı parayla ikna edemezsiniz'
Ertuğrul Doğan, 'Salah'ı parayla ikna edemezsiniz'
Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, yeni transfer Mohamed Salah'ın çok daha yüksek teklifleri geri çevirdiğini belirterek, "Mohamed Salah gibi bir futbolcuyu sadece para vererek Trabzon'a getiremezsiniz. Kendisine bizim teklifimizin yaklaşık 4 katı değerinde teklifler sunuldu. Ancak o burada yaşayacağı heyecanı ve sevgiyi tercih etti" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, bordo-mavili kulübün yeni transferi Mohamed Salah'ın imza töreninin ardından transfer sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Salah'ın dünya futbolunun en önemli yıldızlarından biri olduğunu vurgulayan Doğan, Trabzonspor'un gerçekleştirdiği imza töreninin uzun yıllardır Türkiye'de ve dünyada benzerinin görülmediğini söyledi.

Salah'ın hem futbolculuğu hem de karakteriyle örnek bir isim olduğuna dikkat çeken Doğan, "Transfer görüşmeleri sırasında ne kadar mütevazı bir insan olduğunu görmüştük. Bugün takım içerisindeki tavrını görünce bunun tesadüf olmadığını bir kez daha anladım. Bu karakteri onu yıllardır dünyanın zirvesinde tutan en önemli özelliklerden biri. Trabzonspor'da çok başarılı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Bu birliktelik bizi çok daha büyük hedeflere taşıyacak"



Başkan Doğan, başarı için taraftar desteğinin vazgeçilmez olduğunun altını çizerek, "Bir olmadan hiçbir şey olmaz. Taraftarımızla birlikte hareket edersek hem Türkiye'de hem Avrupa'da çok önemli başarılara ulaşabiliriz. Takım içerisindeki hava son derece pozitif. Genç oyuncularımız ile tecrübeli isimler aynı hedef doğrultusunda çalışıyor. Herkesin amacı Trabzonspor'u ulaşabileceği en üst noktaya taşımak" ifadelerini kullandı.

"Muçi'nin hareketi duygulandırdı"

Ernest Muçi'nin Mohamed Salah'a forma vermesinin kendisini duygulandırdığını belirterek sözlerine devam eden Doğan, "Muçi'ye özellikle teşekkür ediyorum. Salah'a gelip formasını vermesi tamamen kendi düşüncesiydi. İkisi de bizim için çok değerli oyuncular. Bu davranış hepimizi duygulandırdı ve takım içindeki aile ortamını gösterdi" diye konuştu.

"İstanbul'da şaşırdı, Trabzon'u görünce 'İyi ki gelmişim' dedi"

Salah'ın gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Doğan, transfer görüşmeleri sırasında yaşanan bir diyaloğu da paylaşarak, "İstanbul'daki karşılamayı görünce bana 'Buna inanamadım' dedi. Ben de kendisine 'Bir de Trabzon'u gör' dedim. Trabzon'daki karşılamanın ardından ise 'İyi ki beni buraya getirdiniz' diyerek teşekkür etti. Burada inanılmaz bir sevgiyle karşılaştı. Bu pozitif havanın bizi çok iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum" dedi.

"En iyisini almaya çalışıyoruz"

Transfer çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Doğan, forvet takviyesi konusunda önemli isimlerle görüşmeler yürüttüklerini söyledi. Doğan, "Görüşmelerimiz devam ediyor. En iyisini almaya çalışacağız. Şu an isim vermem doğru olmaz. Çıtanın nerede olduğunun farkındayız. Trabzonspor artık genç futbolcuların gelişip Avrupa'ya açıldığı önemli bir merkez olduğunu ispatladı. Mali yapımızı güçlendirdik ve artık adımlarımızı daha cesur atabiliyoruz" dedi.

"Kombine geliri 450 milyon TL'ye ulaştı"

Taraftar desteğine ayrı bir parantez açan Doğan, kombine satışlarının kulübe büyük güç verdiğini belirterek, "Kombine satışlarından elde edilen ciro yaklaşık 450 milyon TL'ye ulaştı. Tüm kombinelerin birkaç gün içerisinde tükenmesini istiyorum. Bu bize çok güçlü bir mesaj olur. Taraftarımız gereken desteği verirse biz de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

"Trabzonspor istediği oyuncuyu alabilecek güce sahip"

Transferlerle ilgili yapılan yorumlara tepki gösteren Başkan Doğan, kulübün ekonomik yapısının artık çok daha güçlü olduğunu vurgulayarak, "İstanbul kulüpleri transfer yaptığında kimse konuşmuyor, Trabzonspor yaptığında farklı yorumlar yapılıyor. Geçen sezonla birlikte yaklaşık 100 milyon Euro'luk oyuncu satışı gerçekleştiren bir kulübüz. İstersek bunun kadar daha satış yapabilecek potansiyele sahibiz. Kimsenin desteğiyle transfer yapmıyoruz. Taraftarımız dışında bize özel bir destek gelmedi. İş dünyamızın desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Oyuncularımıza maaşlarını erken yatırdık"

Takımdaki huzurlu ortamı korumak adına önemli adımlar attıklarını ifade eden Doğan, "Oyuncularımıza sürpriz yaparak ağustos ayı maaşlarını erkenden yatırdık. Onlara en iyi çalışma ortamını sunmaya çalışıyoruz. İçeride oluşan bu pozitif atmosferi lige de yansıtmak istiyoruz" dedi.

"Salah'ı para değil, Trabzonspor'un projesi ikna etti"

Transfer sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Başkan Doğan, Mohamed Salah'ın maddi nedenlerle Trabzonspor'u tercih etmediğini vurgulayarak, "Mohamed Salah gibi bir futbolcuyu sadece para vererek Trabzon'a getiremezsiniz. Kendisine bizim teklifimizin yaklaşık 4 katı değerinde teklifler sunuldu. Ancak o burada yaşayacağı heyecanı ve sevgiyi tercih etti. Trabzonspor'u detaylı şekilde araştırdı, birçok oyuncuyla görüştü. Eski futbolcumuz Trezeguet de her gün Salah ile konuşarak bize çok yardımcı oldu. Kulübümüz hakkında hiçbir olumsuz referans almadı. Menajeriyle çok sağlıklı bir süreç yürüttük. Yaklaşık 4-5 gün içerisinde anlaşmayı tamamladık. Taraftarımız da Salah'ın samimiyetini bizzat gördü" dedi.

"Önce borçları azalttık, şimdi büyük transferler yapıyoruz"

Kulübün mali disiplinine dikkat çeken Doğan, yapılan transferlerin planlı şekilde gerçekleştiğini belirterek, "Üç yıl önce borçlarımızı azaltmadan bu transferleri yapsaydık Trabzonspor yeniden büyük sıkıntılar yaşardı. Önce mali yapıyı düzelttik. Çok zorlu iki yıl geçirdik. Bugün ise ekonomik olarak çok daha rahatız ve artık güçlü hamleler yapabilecek seviyeye ulaştık" diye konuştu.

"Salah, Trabzon'un tanıtımına da büyük katkı sağlayacak"

Başkan Doğan, yıldız futbolcunun sadece sportif değil, şehir ve kulüp markası açısından da önemli katkılar sağlayacağını söyleyerek, "Mısır'dan birçok önemli isim beni arıyor. Hepsini Trabzon'a davet edeceğiz. Salah'ın profesyonel çalışan çok güçlü bir PR ekibi var. Önümüzdeki günlerde sponsorluk ve uluslararası projeler konusunda da önemli görüşmeler gerçekleştireceğiz. Mohamed Salah'ın gelişi yalnızca Trabzonspor için değil, Trabzon'un tanıtımı açısından da çok büyük bir fırsat olacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından Trabzonspor'a destek amacıyla başlatılan 6 bin 661 forma kampanyasına yönelik, "Formaların bedeli belediye bütçesinden mi karşılandı'" şeklinde yapılan eleştirilere Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi

06.08.2026 17:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması
Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından Trabzonspor'a destek amacıyla başlatılan 6 bin 661 forma kampanyasına yönelik, "Formaların bedeli belediye bütçesinden mi karşılandı'" şeklinde yapılan eleştirilere Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada "Öncelikle vurgulamak gerekir ki; belediye bütçesinden profesyonel spor kulüplerine bu şekilde maddi destek sağlanması yasal olarak mümkün değildir. Bu nedenle kampanya kapsamında alınan formaların belediye bütçesinden karşılandığı yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır.

Başkanımız Ahmet Metin Genç'in yaptığı, yıllardır uyguladığı bir dayanışma modelidir. Başkanımız, Trabzonspor sevdalısı iş insanlarına, dostlarına ve hatırının geçtiği hemşehrilerimize ulaşarak Trabzonspor'a destek olmalarını rica etmekte, forma, kombine ve loca satın alarak kulübe katkı sunmalarına vesile olmaktadır. Bu uygulama ilk kez yapılan bir çalışma da değildir. Başkanımız her yıl benzer destek kampanyaları düzenlemektedir ve nasıl bir yöntem izlendiğini de defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır. Buna rağmen her kampanya sonrasında aynı soruların yeniden gündeme getirilmesi ve kamuoyunda farklı bir algı oluşturulmaya çalışılması üzüntü vericidir' denildi.

Açıklamada, Trabzonspor'un şehrin en büyük markası, en önemli ortak değeri ve dünyaya açılan yüzü olduğu belirtilerek "Trabzonspor'un başarısı yalnızca sahadaki sonuçlardan ibaret değildir. Kulübümüz; şehrimizin tanıtımına, ekonomisine, turizmine ve marka değerine önemli katkılar sunmaktadır. Bu nedenle Trabzonspor'a sahip çıkmak, bu şehrin her ferdinin ortak sorumluluğudur.

Ahmet Metin Genç de, bu şehrin bir evladı ve belediye başkanı olarak Trabzonspor'a destek verilmesine öncülük etmeyi görev kabul etmektedir. Başkanımızın şimdiye kadar tüm kampanyalarda yaptığı şey, şehrimizin ortak değerine gönüllü destek vermek isteyen ve ekonomik imkanı olan hemşehrilerimizle Trabzonspor'umuzu buluşturmaktır.

Özetle, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç, Trabzonspor için dayanışmaya öncülük etmekte ve her çağrısı teşekkürü fazlasıyla hak eden binlerce hemşehrimizden olumlu karşılık bulmaktadır. Bu vesileyle Başkanımız Ahmet Metin Genç'in başlattığı kampanyaya destek veren tüm iş insanlarımıza, esnafımıza ve hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyor, Trabzonspor'umuza destek olmak isteyen herkesi bu dayanışmaya katkı sunmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Samsunspor, Drapinski ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

Samsunspor, Polonya Ekstraklasa ekiplerinden Piast Gliwice forması giyen Polonyalı stoper Igor Drapinski ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

06.08.2026 16:53:00
İhlas Haber Ajansı
 
Samsunspor, Drapinski ile 5 yıllık sözleşme imzaladı
Samsunspor, Drapinski ile 5 yıllık sözleşme imzaladı
Samsunspor, Polonya Ekstraklasa ekiplerinden Piast Gliwice forması giyen Polonyalı stoper Igor Drapinski ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Samsunspor, Piast Gliwice'de top koşturan Polonyalı savunmacı Igor Drapinski'yi 2031 yılına kadar renklerine bağladı. 22 yaşındaki futbolcu, 2025-2026 sezonunda Piast Gliwice formasıyla çıktığı 30 resmi karşılaşmada 2 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

İmza töreni, Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

Kulüpten transferle ilgili yapılan açıklamada, "Igor Drapinski'ye büyük Samsunspor ailemize hoş geldin diyor, şanlı kırmızı-beyazlı formamız altında başarılarla dolu bir kariyer diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Futbol kariyerine Wisla Plock'ta başlayan Drapinski, Polonya alt yaş milli takımlarında da forma giymesinin yanı sıra ülkesinin A Milli Takımı geniş kadro havuzunda da yer alıyor.
Igor Drapinski, bu sezon Antoine Sekongo, Elliot Watt, Bilal Beyazıt, Samed Onur ve Fatih Kaya'nın ardından Samsunspor'un 6. transferi oldu.

Trabzon'da Salah çılgınlığı

Trabzonspor'un yeni transferi dünyaca ünlü Mısırlı futbolcu Muhammed Salah bugün akşam saatlerinde özel uçakla Trabzon'a geldi

05.08.2026 21:55:00
İhlas Haber Ajansı
 
Trabzon'da Salah çılgınlığı
Trabzon'da Salah çılgınlığı
Trabzonspor'un yeni transferi dünyaca ünlü Mısırlı futbolcu Muhammed Salah bugün akşam saatlerinde özel uçakla Trabzon'a geldi.

Mısırlı yıldızın şehre gelişinde karşılamak üzere binlerce taraftar Trabzon Havalimanı'na akın ederken, bordo-mavili taraftarlar kendisine yoğun sevgi gösterisinde bulundu.
Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan ile birlikte Muhammed Salah, havalimanı VIP salonu bölümünden taraftarların bulunduğu bölüme giderek onlarla buluştu.



Ardından Muhammet Salah, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Gördüğü ilgi karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Mısırlı oyuncu, "Bu inanılmaz ortamda bulunmaktan çok mutluyum. 25 bin kişi var burada. Duygularımı kelimelere dökmekte zorlanıyorum. Daha önce böyle bir şey inanın yaşadım mı ben de hatırlamıyorum. Böylesine bir sevgiyi ve ilgiyi görmek beni çok mutlu ediyor. Ligde ve Avrupa'da başarılı olmak için çok çalışacağım" dedi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ise taraftarlara teşekkür ederek "Dünya yıldızı nasıl karşılanır, taraftarımız herkese gösterdi" ifadelerini kullandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.