logo
08 NİSAN 2026

"Yusuf'tan gelen para borca gitti"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "(Yusuf Yazıcı'nın transferinden gelen para) Zahmet etmenize gerek yok çünkü o paranın takipçisi Bankalar Birliği. O paranın hiçbir şekilde Trabzonspor Kulübünün kasasına veya farklı yerlere gitmesi mümkün değil" diye konuştu

30.11.2019 17:26:00
"Yusuf'tan gelen para borca gitti"
"Yusuf'tan gelen para borca gitti"
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübün tarihindeki en önemli sponsorluk ve reklam gelirlerini elde ettiğini belirterek, ticari ürün satışlarında da 2017-2018 sezonu ile kıyaslandığında yüzde 350'ye varan artışın söz konusu olduğunu söyledi.

Bordo-mavili kulübün olağan mali genel kurulu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kulüp başkanı Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu genel kurula, eski başkanlardan Mustafa Günaydın ve Atay Aktuğ, kulübün kurucu üyelerinden Nizamettin Algan ve üyeler katıldı.

Genel kurul, Ali Sürmen başkanlığında genel kurul divanının oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.  Trabzonspor Kulübü Genel Müdürü Sinan Zengin, idari ve mali raporlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Zengin, kulübün konsolide net borcunun 31 Ekim 2019 tarihi itibarıyla 828,9 milyon lira olduğunu belirtti.

Kulübün geçen yılki konsolide net borcunun 987,7 milyon lira olduğunu anımsatan Zengin, bir yıl içinde borcun yaklaşık 160 milyon lira azaldığına dikkati çekti.

"Çok ciddi bir nakit girdisi sağladık"

Bordo-mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu, genel kurul üyelerine seslendi. Ağaoğlu, Bankalar Birliğinin kulüplerin borçlarını yeniden yapılandırmasının kamuoyunda bir anlamda yeniden borçlanma gibi algılandığına işaret ederek, "Bu yeniden borçlanma değil, futbol ailesine var olan borçların yeniden yapılandırılarak bir takvim çerçevesinde ödenebilirlik imkanları dahilinde programlanmasından başka bir şey değildi." dedi.

Anlaşmanın kulüplerin gelir-gider dengeleri göz önünde bulundurularak yapıldığı için kulüplere borçlarıyla karşılaştırmalı olarak da harcama için gelirlerin ancak belirli bir bölümünü serbest bıraktığını dile getiren Ağaoğlu, şu değerlendirmede bulundu: "Bizim gelir ve gider dengemiz göz önünde bulundurulduğu zaman 1'e 5, yani gelirimizin 5 katı borcumuz vardı. Dolayısıyla lisans talimatı uyarınca en alt limitten bize harcama yetkisi verildi veya harcama hakkı tanındı. Bu da ilk etapta 88-89 milyon lira gibi bir rakamdı yani anlamı şuydu oluşturacağınız profesyonel futbol kadrosunun gideri yıllık olarak 89 milyon lira. Ancak gelir arttıkça, içeriye nakit, para girdikçe bu oran (borç ödemeye de gittiği için bir bölümü) daha sonra yukarılara doğru çıkmaya başladı. Bunu da şu ana kadar başarabilen tek kulüp biz olduk. Yaptığımız sponsorluk anlaşmaları, seyirci sayısındaki ve gelirindeki artış, ürün satışlarındaki artış ve futbolcu satışlarından elde etmiş olduğumuz gelirlerle içeriye çok ciddi bir nakit girdisi sağladık. Bu nakit girdisi oranında belirli bir bölümüyle borç kapandı ve dolayısıyla bütçe lehine değiştiği için harcama limitlerimiz de yukarıya doğru çıkmaya başladı. Tahmin ediyorum ki 89 milyon liradan bugün itibariyle 145 veya 150 milyon liraya çıkmış olması lazım. 31 Haziran tarihi itibarıyla da Bankalar Birliği ile bu anlaşmayı imzalayan ilk kulüp olduk biz."

Ağaoğlu, reklam sponsorluk ve ticari ürün gelirleri ile ilgili çok hummalı bir çalışma içerisine girdiklerini vurgulayarak, "Herhalde son 10 yıllık tarihimizdeki en önemli sponsorluk ve reklam gelirlerini elde ettik. Aynı şekilde ticari ürün satışlarında da bugün gelmiş olduğumuz noktada 2017-2018 ile kıyaslandığı zaman neredeyse yüzde 350'ye varan artış söz konusu. Kombine satışları, seyirci hasılatı aynı şekilde, dolayısıyla Bankalar Birliği bu toplantıyı yapıp da bunu kulüplere deklere ettiği zaman biz zaten altı aylık yol almış durumdaydık." diye konuştu. Başkan Ağaoğlu, anlaşma gereği kulübün borçlarının Türk lirasına çevrilerek yapılandırıldığını, şu anda Trabzonspor Kulübünün bankalara yabancı para cinsinden borcu bulunmadığını söyledi.

Yeniden borçlanma olmadığını yineleyen Ağaoğlu, "Yani 210 milyon lira futbol ailesine olan borcumuzu banka kapattı. Borç, futbol ailesinden bankaya transfer oldu, borç miktarında bir artış yok. Bizim bütçeden almış olduğumuz onayın dışında fazla bir borçlanma yok. Futbol ailesine olan borç 885 milyon lira ile biz yeniden yapılandırmayı imzaladık." açıklamasını yaptı.

"Bir kuruş paranın bir tarafa kaçma şansı yok"

Ağaoğlu, Yusuf Yazıcı'nın transferinden sonra yerel basında, "Yusuf Yazıcı'dan gelecek her kuruşun takipçisi olacağız" şeklinde yazılar yer aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Zahmet etmenize gerek yok çünkü o paranın takipçisi Bankalar Birliği. O paranın hiçbir şekilde Trabzonspor Kulübünün kasasına veya farklı yerlere gitmesi mümkün değil. İster futbolcu satışından olsun, ister seyirci hasılatı olsun, ister ürün satışından olsun hiçbir kuruşun bir tarafa kaçma şansı yok, Bankalar Birliğine gidiyor. Bu noktaya gelmesi hoş mu? Hiç hoş, şık değil. Nasıl ki bir devletin bütçesinin IMF tarafından kontrol edilmesi o devletin ekonomisi ve ekonomik prestiji açısından hoş bir şey değilse, aynı şekilde bir kulübün bütçesinin de Bankalar Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kontrol edilmesi hiç hoş değil. Ama bu noktaya biz getirdik, bunun suçlusu biziz. Onun için kimseyi de suçlamaya hakkımız yok. Eğer o yeniden yapılandırma olmasaydı, futbol ailesine 210 milyon lira borcumuz vardı. Bir, UEFA kupalarından men cezası almıştık, UEFA kupalarına katılamayacaktık. İki, 32 tane bekleyen dosyamız vardı UEFA'da, ardından transfer yasağı ve puan silme cezası gelecekti. Oyuncuların 6 aydır ödenmemiş maaşları vardı bunun karşılığında çekecekleri ihtarla beraber bütün oyuncuların serbest kalma riski vardı. Konu bu noktaya gelmişti yani içinden çıkılmaz bir noktaya gelmişti. Onun için pek şık değil, hoş değil, prestijli değil ama yeniden yapılandırma sadece Trabzonspor açısından değil, Türk futbolunun selameti açısından, kendi kendini mali disiplinin içerisine sokamayan kulüpleri disipline eden bir uygulama belki de Türk futbol tarihindeki dönüm noktalarından birisiydi."

"Lisans talimatının ciddi şekilde takipçisi olacağız"

TFF'nin lisans talimatını ocak ayında yürürlüğe koymasını beklediklerini belirten Ağaoğlu, "Bu lisans talimatının bir şekilde, sebebi ne olursa olsun, bir yıl daha ertelenmesi adaletsizliğin ve haksız rekabetin önünün açılmasına vesile olur. Buna da hiçbir şekilde müsaade etmeyiz. Lisans talimatının ciddi şekilde takipçisi olacağız çünkü bu bir anlamda haksız rekabetin ve adaletsizliğin önünü açan bir davranış şekli, uygulama olacağı için burada sadece sahada mücadele değil, eğer böyle bir şey söz konusu olacak olursa da aynı şekilde masada da federasyonda da mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadeleri kullandı.

Ağaoğlu, yönetim olarak, ekonominin ve sporun doğrularını ortaya koymaya çalıştıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekonominin doğrularını yaparken 5 ana kalem altında ifade ettiğim gibi kulübün gelirlerin artırarak ama kulübün gelirleri doğrultusunda da giderlerini azaltarak bugün bu noktaya geldik. Kulüp tarihinde son 10 yıl içerisinde ilk defa geçtiğimiz çeyrek içerisinde borsada Trabzonspor Kulübü 106 milyon lira kar açıkladı. Dün itibarıyla Trabzonspor Kulübünün İMKB'deki piyasa değeri bir önceki yıla kıyasladığımız zaman yüzde 350 oranında bir artış göstererek 490 milyon lira gibi bir değere ulaştı."

Türkiye'de futbol ile alakalı hemen hemen herkesin övgüyle bahsettiği rakamları yakaladıklarının altını çizen Ağaoğlu, Trabzonspor'un, Türkiye genelinde yüzde 9 artan seyirci ortalamasını yüzde 25 arttırdığını söyledi. Ağaoğlu, seçimli genel kurulda, "Yapacağımız her çalışmayla Türk futboluna örnek olmaya devam edeceğiz." dediğini anımsatarak, "Çünkü bu kulübe yakışan o. Bu kulüp bizi bu terbiye ile yetiştirdi. Trabzonspor Kulübü, Türk futboluna yol gösterici oldu, önder oldu ve Trabzonspor sayesinde biz bu ülkede, en azından bu ülkenin spor aleminde her zaman başımız dik dolaştık. Bizden sonra gelecek olan nesillere de böyle bir borcumuz var bizim. Trabzonspor Kulübü örnek ve lider olmak zorunda." değerlendirmesinde bulundu.

"Yetiştirdiği futbolcuyu, rekor ücretle yurt dışına transfer eden ilk ve tek kulübüz"

Başkan Ağaoğlu, Trabzonspor'un, yüzde 18 ile kadın taraftarları Türkiye'de maçlara en fazla giden kulüp olduğuna dikkati çekti. Ağaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Bir sene içerisinde gelirlerini (UEFA gelirlerinden ari olarak konuşuyorum) yüzde 55 oranında artıran ve yine birinci sırayı alan spor lig kulüpleri arasında tek kulüp Trabzonspor Kulübü 2018/2019 sezonu itibarıyla konuşuyorum. 2019-2020 de aynı çerçevede olacaktır. Bu konuda da lideriz. Giderini en ciddi ve keskin şekilde düşüren kulübüz. Bir defa daha ülkenin altyapısından yetiştirdiği bir futbolcuyu, rekor bir ücretle yurt dışına transfer eden şu an itibariyle ilk ve tek kulüp Trabzonspor. Bu ivmeyi de devam ettirecektir bu kulüp. Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğu zaman 'her şeyi çok iyi, doğru, güzel yaptık' anlamında söylemiyorum, sadece ve sadece işin gereğini yapmaya çalıştık. Sadece doğruları yapmaya çalıştık, aile bütçesinden kısıp forma, kombine alan, okul ve cep harçlığından kısıp lisanslı bir Trabzonspor ürünü veya bir bilet alarak kulübe ekonomik katkıda bulunan, bu kulübe gönül vermiş milyonlarca taraftarın hakkını koruyarak ve onların özlediği başarının ışıklarını onlara göstermek uğruna yapmış olduğumuz çalışma ve çabadır. Bütün bunlar yapılırken ne en ufak bir serzenişimiz oldu ne bir 'of' çektik ne de bir 'ah' dedik. Çünkü bizi bugünlere getiren, başımızı omuzlarımızın üzerinde bu ülkede dik taşıyarak dolaşmamızı sağlayan, bize bu gururu, bu kimliği veren bir kulübe şartlar ne olursa olsun hizmet bizim boynumuzun borcuydu. Layıkıyla bunu yerine getirmeye çalıştık, getirmeye de devam edeceğiz."

Bu yıl için talep ettikleri bütçenin geçen yılla hemen hemen aynı olduğunu, artırım talepleri olmadığını dile getiren Ağaoğlu, mali genel kurulun aralık ayında yapılmasının çok anlamsız olduğunu, mayıs ayında yapılmasının daha akılcı olacağını da belirterek gerekçelerini sıraladı.

"75-80 milyon avroluk kadrolarla aynı yerin mücadelesini veriyorum"

Ağaoğlu'nun konuşmasının ardından genel kurul üyeleri görüşlerini dile getirdi. Soru ve eleştirilere yanıt vermek için tekrar söz alan Ağaoğlu, şu değerlendirmede bulundu: "Trabzonspor olarak oluşturduğumuz kadroya tanınan limit 20 milyon avro ve ben Trabzonspor olarak 75-80 milyon avroluk kadrolarla aynı yerin mücadelesini veriyorum. Onun taraftarı da benim taraftarım da şampiyonluk istiyor. Ben 20 milyonluk kadroyla ama onlar 80 milyon avroluk kadrolarla veriyor. O aradaki açığın kapanması için çok farklı şeylere ihtiyaç var. Oyuncularınızın daha üst performansla mücadele etme zorunluluğu var ki hepsine şükranlarımı sunuyorum, bunu yapıyorlar. Bunun olduğu yerde de darbeye bağlı ya da veya performansın üst sınırda olmasından kaynaklanan sakatlıkların olması son derece doğal. Bu boşluğu da genişletilmiş kadroyla aşmamız mümkün. O düşünceden hareketle biz bu sene kadroyu genişleterek 42 kişilik kadro oluşturduk. 'Trabzonspor yedeklerle çıktı' dendi, hayır hiçbir maça yedeklerle çıkmadık. Biz A takımımızla çıktık. Trabzonspor olarak çıktık. Onları asıl, yedek olarak kategorize edersek hatanın en büyüğünü yapmış oluruz. Bu, bu yönetimin bakış açısı, düşünce ve uygulama şeklidir. Çok doğru bir metot ve yöntem ile uygulama şekli olduğuna yürekten inanıyoruz inanmasak zaten böyle bir şeyi uygulamaya koymazdık."

Başkan Ağaoğlu, kulübün menfaatleri doğrultusunda yola devam ettiklerini vurgulayarak, altyapıdaki çalışmaları aktardı. Ağaoğlu, bir delegenin, "Teknik direktör Ünal Karaman'a sahip çıkın" şeklindeki sözleri üzerine, "Ben bu cümleyi sarf edilmemiş kabul ediyorum. Görev başındaki hocama, görev başına getirdiğim üstelik 18 Süper Lig kulübü içerisinde 1,5 senedir görevine devam eden iki teknik direktörden birisi Ünal Karaman, Fatih Terim diğeri. Kulüpler 2, 3, 5 teknik direktör değiştirmişler. 'Görev başındaki hocama sahip çıkacağım', bu cümleyi kabul etmiyorum." dedi.

Genel kurulda daha sonra idari ve mali raporlar görüşüldü. Denetim kurulu raporunun okunmasının ardından yönetimin idari ve mali ibrası oy birliği ile kabul edildi. Kulübün şirketleri dahil 1 Haziran 2020-31 Mayıs 2021 dönemini kapsayan bütçesi ise oy birliği ile 740 milyon 100 bin lira olarak belirlendi.

Bursaspor maçı Eskişehir'de oynanacak

TFF'nin açıklamasıyla Bursaspor ile Ankara Demirspor arasındaki kritik karşılaşmanın Eskişehir'de oynanacağı resmileşti

07.04.2026 19:10:00
İhlas Haber Ajansı
Bursaspor maçı Eskişehir'de oynanacak
Bursaspor maçı Eskişehir'de oynanacak
TFF'nin açıklamasıyla Bursaspor ile Ankara Demirspor arasındaki kritik karşılaşmanın Eskişehir'de oynanacağı resmileşti.
Bursaspor'un Ankara Demirspor ile oynayacağı kritik karşılaşmanın yeri resmen belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan güncellemeyle mücadelenin Eskişehir'de oynanacağı açıklandı.
TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan maç bilgilerine göre karşılaşmanın stadyumu, Eskişehir Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu olarak güncellendi. Böylece uzun süredir gündemde olan stat değişikliği resmiyet kazandı.

Yönetimin girişimleri sonuç verdi
Bursaspor Yönetim Kurulu'nun yaptığı girişimler sonucunda alınan bu karar doğrultusunda, mücadele Pazar günü 32 bin 500 kişi kapasiteli statta oynanacak. Bursaspor için büyük önem taşıyan bu mücadelede, taraftarların da yoğun katılım göstermesi bekleniyor.İHA

Kerem Aktürkoğlu'ndan Başkan Özlü'ye forma hediyesi

A Milli Futbol Takımı'nı 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na taşıyan golü atan Fenerbahçeli milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü'yü ziyaret ederek, 7 numaralı milli takım formasını hediye etti

07.04.2026 19:10:00
İhlas Haber Ajansı
Kerem Aktürkoğlu'ndan Başkan Özlü'ye forma hediyesi
Kerem Aktürkoğlu'ndan Başkan Özlü'ye forma hediyesi
A Milli Futbol Takımı'nı 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na taşıyan golü atan Fenerbahçeli milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü'yü ziyaret ederek, 7 numaralı milli takım formasını hediye etti.
2026 FIFA Dünya Kupası Play-Off Finali'nde Kosova karşısında attığı kritik golle Türkiye'nin turnuvaya katılmasını sağlayan milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, memleketi Kocaeli'de çeşitli temaslarda bulundu. Aktürkoğlu, bu kapsamda Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ile belediye makamında bir araya geldi. Gerçekleşen görüşmede Aktürkoğlu, Başkan Özlü'ye sırtında isminin yazılı olduğu 7 numaralı Ay-Yıldızlı formayı takdim etti. Kerem Aktürkoğlu'nu ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Özlü, "Kocaelimizin gururu Kerem Aktürkoğlu'nun, Dünya Kupası yolunda attığı kritik gol hepimize büyük bir sevinç yaşattı. Kendisine Ay-Yıldızlı forma altında ve kulüp kariyerinde başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu ve beraberindeki heyet ise gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı Başkan Özlü'ye teşekkür etti.İHA

Antalyaspor 5 hafta sonra kazandı

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında ikas Eyüpspor'u 3-0 yenen Hesap.com Antalyaspor, 5 hafta sonra hanesine üç puan yazdırdı

07.04.2026 11:10:00
AA
Antalyaspor 5 hafta sonra kazandı
Antalyaspor 5 hafta sonra kazandı
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında ikas Eyüpspor'u 3-0 yenen Hesap.com Antalyaspor, 5 hafta sonra hanesine üç puan yazdırdı.

Ligin 22. haftasında Samsunspor'u iç sahada 3-1 yendikten sonra oynadığı maçlarda kazanamayan Akdeniz temsilcisi, bu müsabakalarda Zecorner Kayserispor ile Çaykur Rizespor'a deplasmanda 1-0, Gaziantep FK'ye iç sahada 4-1 mağlup oldu.

Kırmızı-beyazlılar, Fenerbahçe ile iç sahada 2-2, RAMS Başakşehir ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

Antalyaspor, 14. sıradan girdiği 28. haftada dün sahasında ikas Eyüpspor'u konuk ettiği maçı 3-0 kazanarak 5 hafta sonra yeniden üç puanla tanıştı.

Puanını 28'e çıkaran Antalyaspor, 13. sıraya yükseldi.

Van de Streek, Storm ve Ballet'ten skora katkı

Eyüpspor maçında ağları sarsan Hollandalı oyuncu Sander Van de Streek bu sezon ligdeki beşinci, Belçikalı futbolcu Nikola Storm dördüncü, İsviçreli oyuncu Samuel Ballet üçüncü golüne ulaştı.

Sezon içinde sahasında dördüncü galibiyet sevincini yaşayan Hesap.com Antalyaspor, 29. haftada 10 Nisan Cuma günü Beşiktaş'a konuk olacak.

Selçuk İnan: 'Bu işi üst perdede yapacağım'

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan futbolculuk kariyerini noktalayacağı dönemde yaşadığı zorlukları, sonraki hayatında sürdüreceği meslek seçimini neye göre yaptığını, kendini nasıl geliştirdiğini, teknik direktörlük için elzem olan parametreleri ve teknik direktörlüğün kişiliğine etkisini ve teknik ekibini anlattı

07.04.2026 10:40:00
İhlas Haber Ajansı
Selçuk İnan: 'Bu işi üst perdede yapacağım'
Selçuk İnan: 'Bu işi üst perdede yapacağım'
Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, "Futbolu bırakacak olmak denizin dışında balık olmak gibi hissettiriyordu. Nefes alamıyordum. Bu alanda kalmak istedim. Sahanın dışını yönetmek ise bambaşka ve zor. Futbolculuktan gelmiş olmamın avantajı var. İyi ki teknik direktör olmuşum. Çünkü işimi çok seviyorum. Hocalık beni daha hızlı olgunlaştırdı. Başladığım günden bu yana daha özgüvenliyim. Artık 'Bu işi üst perdede yapacağım' demeye başladım" dedi.

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan futbolculuk kariyerini noktalayacağı dönemde yaşadığı zorlukları, sonraki hayatında sürdüreceği meslek seçimini neye göre yaptığını, kendini nasıl geliştirdiğini, teknik direktörlük için elzem olan parametreleri ve teknik direktörlüğün kişiliğine etkisini ve teknik ekibini anlattı. 2020 yılında futbolculuk kariyerini noktalayarak antrenörlüğe başlayan Selçuk İnan; Galatasaray, Kasımpaşa ve Gaziantep'ten sonra Haziran 2025'te Kocaelispor'da göreve başladı. Körfez ekibinde yakaladığı başarı grafiğinin ardından sözleşmesini 2 yıl daha uzatan Selçuk İnan teknik direktörlük üzerine bilinmeyen yanlarını ortaya koydu.

"Futbolu bırakacak olmak denizin dışında balık olmak gibi hissettiriyordu"



Sevdiği işi yaparak para kazandığı için şanslı olduğunu ifade eden Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, "Biz hayatta şansı olan insanlardanız. Çünkü çok sevdiğimiz bir işten para kazanıyoruz. Bu işe başlarken aklımızda para kazanmak yoktu. Ama futbol oynamayı, sahada olmayı çok severken aynı zamanda profesyonel olup para da kazanmak bizim için önemli ve güzel bir şey. Benim futbolculuk dönemim çocukluğumda başladı. Başka bir iş yapmadık, yapamadık. Bütün hayatımızı bu işe vermiştik. Artık belli bir yaşa gelip futbolu bırakma zamanım geldiğinde bunun üzerine çok fazla düşünmeye başladım. Sahanın dışında olmak; bir balığın denizin dışında olması gibi hissettiriyordu. Nefes alamıyordum. Futbola çok kafa yordum, saha içinde de, dışında da. Anlamaya çalıştım. Arkadaşlarımı bir şekilde yukarı çekmeye, onlara yardım etmeye çalıştım. Futbolu bıraktıktan sonra da hocalık yapmam gerektiği kanısına vardım" dedi.

"İyi ki teknik direktör olmuşum. Çünkü bu işi severek yapıyorum"



Farklı bir mesleğe yönelmek yerine neden teknik direktör olmaya karar verdiğini açıklayan Selçuk İnan, "Bilgilerim, birikimlerim vardı. Tabii ki çok şey öğrenmem gerekiyordu. Tecrübelenmem gerekiyordu. Hocalık farklı bir alan. Eğitimlere devam etmem gerekiyordu. Bir yandan da kendi ülkeme bu alanda da hizmet etmeye devam etmem gerekiyor diye düşündüm. Genç kardeşlerime yol gösterici, futbola teşvik edici, onları ortaya çıkarıcı olarak, ne derseniz deyin bu alanda da olmak istedim. İyi ki de olmuşum. Çünkü bu işi severek yapıyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu iş sevda, hırs ve başarma isteği işi. Hepsi bende mevcut"

Ekibiyle birlikte yaptıkları iş üzerine çok zaman harcadıklarının altını çizen genç teknik adam, "Türk futboluna ufak da olsa katkımız olursa ne mutlu bize. Bu sevda işi, sevgi işi. Başka meslekleri yapmak konusunda ise tabii ki o yönde seçim yapan başka arkadaşlarıma saygı duyuyorum. Çok zor bir iş bu, özellikle hocalık. Birçok arkadaşım 'Bu kadar zor bir mesleği yapmak neden'' diye soruyor. Sevda işi, hırs işi, başarma isteği işi. Bunlar da bende mevcut, en azından şimdilik. Hocalığa da böyle karar verdim" şeklinde konuştu.

"Sahanın dışını yönetmek bambaşka bir alan. Kolay iş değil"

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, futbolculuğunun teknik direktörlüğüne etkisini "Bu konuda söyleyeceklerim sadece benim için geçerli değil. Benim gibi hocalığa yeni başlayan bütün hocalarda bu gerçekleşen bir durum. İstediğimiz kadar sahanın içinde etkili olalım, iyi futbolcu olalım, kaptanlık yapalım, en nihayetinde sahanın dışını yönetmek bambaşka bir alan. Elbette ki futbolculuğumun avantajları oldu. Bütün hayatım boyunca oynadığım her takımda kaptanlık yapmış olmak, bir yerde liderlik yapmış olmak bir avantaj ama sahanın dışını, oyuncuları yönetmek, oyuncuların her türlü sorunlarına ortak olmak, istediklerinizi yaptırmak, ikna etmek, kendinize saygı duyulmasını sağlamak, onları sevmek ve karşılığını istemek... Çok çeşitlendirebiliriz. Çok kolay işler değil. Ama her gün bunlarla ilgili kendimizi geliştirmeye, öğrenmeye devam ediyoruz. Eğitimlere gidiyoruz" sözleriyle anlattı.

"Özgüvenim arttı ve artık bu işi üst perdede yapacağım demeye başladım"

Teknik adamlık kariyerinin ilk yılıyla şimdiki zaman arasında kendisindeki değişimi anlatan ve nasıl bir teknik direktör olduğu üzerine de samimiyetle yanıtlar veren Selçuk İnan, "Çok sevdiğim, saygı duyduğum hocalarım var, onlarla istişare ediyoruz. Yurtdışına gidiyor; merak ettiğimiz yeni sistemleri, yeni gelişmeleri takip ediyor, hepsiyle bir şekilde bağlantı kurmaya çalışıyoruz. Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu işi yapmaya devam ettiğim sürece bu hep böyle devam edecek. Başladığım an ile şu anki ben arasında kendimde; daha özgüvenliyim ve 'Evet, artık hocalık yolunda kendimi iyi hissediyorum ve ben bu işi üst perdede yapacağım' demeye başladım. İnşallah bu düşünce devam eder" dedi.

"Teknik direktörlük beni daha hızlı olgunlaştırdı"

Teknik direktörlüğün kişiliğine etkisini de değerlendiren İnan, "Kesinlikle teknik direktörlük beni daha hızlı olgunlaştırdı" paylaşımında bulundu. İnan konuyla ilgili olarak konuşmasının devamında, "Aslında oyunculuk dönemimde diğer arkadaşlarıma göre biraz daha ağır profil çizmiş olabilirim. Bu benim karakterimden kaynaklanıyor. Ama hocalık farklı parametreler barındırıyor. Bunlara uygun olmanız ve uygun davranmanız gerekiyor. İyi taraflarını konuşuyoruz ama bu işin bizde kısmen eleştirilebilecek tarafları da oluyor. Bunu da ben kendimde şöyle görüyorum; bazen agresif olabiliyorum. Futbolculuğumda bu halimi insanlar sahada fazla görmediler ama asıl görünmeyen tarafta ben buydum. Hep bu şekilde davranıyordum. Kazanma ve başarma isteği sizi bazen agresiflik konusunda yukarı çekebiliyor. En nihayetinde her şeyden önemlisi; hakaret etmemek, fiziki müdahalede bulunmamak, ne olursa olsun karşıdakini rencide etmemek. Yoksa isyan etmek, bağırmak, sıkıntılı ya da haksızlığa uğradığınız durumlarda reaksiyon vermek hayatımızın parçası. Devam edecek, bu iş böyle" diye konuştu.

"Futbolculuktan gelmiş olmamın avantajı var"

Son dönemlerde futbol oyun sistemleri, formasyonlar ve taktikler üzerinden ifade edilen başarı ve çağın gerisinde kalmak konusuna değinen Selçuk İnan teknik direktörlerin okullu-alaylı ayrımını da doğru bulmadığını belirtti. Genç çalıştırıcı bu konuda şöyle konuştu:
"Son dönemlerde bu tartışmalar artık yok gibi. Bu tartışmaları çok da doğru bulan biri değilim. Yerli-yabancı, büyük- küçük, tecrübeli ' tecrübesiz, genç- yaşlı hepsinin belli başlı yerlerde önemi var ama hocalığın başka birçok önemli parametresi var. Ama kendi adıma rahatlıkla 'Futbolculuktan gelmiş olmanın avantajı var' diyebilirim. Her anı yaşadık. Oyuncuların ne hissettiğini biliyoruz, en azından yönetme açısından. Antrenman metotlarını biliyoruz. Son dönemlerde artık tamamıyla her şeye hakimiz, bütün veriler elimizde var. Oyuncular da bunları biliyor. Antrenman bittikten sonra bütün fiziksel veriler, videolar paylaşılıyor. Herkes her şeyin farkında. Hocalığa başlamak istiyorsanız bunlar bir adım öne taşıyor."

"Tüm parametreler bir araya gelince iyi bir hoca ya da ekip ortaya çıkıyor"

Kocaelispor'da başarılı bir sezon geçiren Selçuk İnan futbolun içinden gelmeyen teknik direktörlere saygının büyük olduğunu söyledi. İnan, "Eğer futbolun içinden gelmiyorsanız ve dışardan bir hoca olmak istiyorsanız -ki çok büyük emek istiyor- eğitim dahilinde sürekli dışardan kurs ya da antrenmanları seyrederek kendinizi geliştirmeye ve işin içinde olmaya çalışıyorsunuz. Kolay iş değil. O yüzden onlara çok büyük saygım var. En nihayetinde bir takım oluşturmak öyle bir şey ki birçok parametresi var; oyuncuların transferinde söz sahibi oluyorsunuz. İstediğiniz oyuncular, fiziksel özellikleri, farklı metotlar var, çalışma sistemleriniz var, ekibiniz var. Hepsinin birleşiminde iyi bir hoca ya da ekip ortaya çıkıyor. Alaylı ya da akademik diye dışardan ayrılabiliyor. Son zamanlarda bu fazla dile getirilmiyor ki öylesini doğru buluyorum. Artık ne kadar çalışırsanız, bilgilere ne kadar çabuk ulaşırsanız, doğru bilgileri oyunculara ne kadar hızlı şekilde aktarırsanız bir şekilde yolunuz açılır diye düşünüyorum. Bu bağlamda da bu işi yapmak isteyen bütün hocalarımıza başarılar diliyorum" dedi.

"Türkiye'de ekip oluşturmak kolay değil"

Futbolda mevzunun çağı yakalamak olduğunun altını çizen Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan son olarak ekibinin kalitesine değindi ve şu sözleri kaydetti:
"Zaten mevzu çağı, gelişimi, değişimi yakalamak. Bu ekip işi, Türkiye'de çok kolay oluşturabilir bir şey değil. Ama ben çok şanslıyım. Çünkü gerçekten uzun yıllardır beraber olduğum ekibim var. 20 yıl önce hocalığımı yapan hocalarım benimle beraber. Ki onların hepsi aynı zamanda akademisyen. Akademik tarafı olan, bilimsel çalışmaları olan, tez yazan değerli isimler. Onlarla aynı ortamda çalışma fırsatı yakaladım. Sahanın içinden gelen ekibimden eski oyuncular var. Kariyerli oyuncular var. Çok iyi performans antrenörüm var. Hemen anı, son gelişimleri ve teknolojileri anında takip edebiliyorum. Bu bizim için avantaj. Bu konuda şanslı hissediyorum."

Trabzonspor ikinci yarının lideri

Trendyol Süper Lig'in ikinci yarısında 28 puan toplayan Trabzonspor, bu dönemde en fazla puan elde eden takım oldu

07.04.2026 10:36:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor ikinci yarının lideri
Trabzonspor ikinci yarının lideri
Trendyol Süper Lig'in ikinci yarısında 28 puan toplayan Trabzonspor, bu dönemde en fazla puan elde eden takım oldu.

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 28 haftasını 63 puanla 3. sırada tamamladı. Karadeniz ekibi, ligin ikinci yarısının puan tablosuna bakıldığında ise en çok puan toplayan takım olarak olarak öne çıktı. Bordo-mavililer, ligin ilk yarısını 17 maç sonunda 35 puanla tamamlarken, ikinci devrede ise 28 puanı hanesine yazdırdı.

İkinci yarının en başarılı takımı



Sezonun İlk yarısını 42 puanla lider tamamlayan Galatasaray, ikinci yarıda bir maç eksiği ile 22 puan alarak 64 puan kazandı. Averajla ikinci sırada yer alan Fenerbahçe ise ikinci devrede 24 puanı hanesine yazdırıp puanını 63 yaptı. Trabzonspor ise ikinci yarıda oynadığı 11 maçta 28 puan toplayarak, hem puanını 63'e yükseltti hem de ikinci yarının en başarılı takımı oldu.

Yükselişini sürdürmek istiyor

Trabzonspor sezonun ikinci yarısındaki yükselişini ligde kalan 6 haftalık bölümde de devam ettirmek için mücadele edecek. Bordo-mavili yönetim, teknik heyet ve oyuncular ligin geri kalan bölümde galibiyet sayısını daha da yukarı çıkartarak, şampiyonluk yarışındaki iddiasını son ana kadar taşımayı hedefliyor.

Aynı zamanda ligde 6 maç üst üste kazanan Fatih Tekke'nin takımı, deplasmanda oynanacak olan Alanyaspor müsabakasından da galip ayrılıp seriyi 7 müsabakaya çıkarmak istiyor.

Fenerbahçe, büyük maçlarda 13 puan topladı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti ve bu sezon ezeli rakiplerine karşı toplam 13 puan topladı.

06.04.2026 00:48:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, büyük maçlarda 13 puan topladı
Fenerbahçe, büyük maçlarda 13 puan topladı
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti ve bu sezon ezeli rakiplerine karşı toplam 13 puan topladı.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy'de kozlarını paylaştı.



Ev sahibi uzatma dakikalarında penaltıdan bulduğu golle 3 puana ulaştı. Tedesco'nun öğrencileri bu sezon büyük maçlarda elde ettiği başarıları bu karşılaşmada da sürdürdü.

Fenerbahçe, Beşiktaş'a karşı 2 maçı da kazanırken, Galatasaray ile evinde berabere kaldı.

Sarı-lacivertliler, Trabzonspor'u ise sahasında 1-0, deplasmanda 3-2'lik skorla yendi.

Kanarya, Turkcell Süper Kupa finalinde de Galatasaray'ı mağlup etmiş ve kupaya uzanmıştı.

Fenerbahçe, bu sezon ezeli rakipleriyle ligde oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak hanesine 13 puan yazdırdı.

Beşiktaş bu sezon derbi kazanamadı

Beşiktaş, bu sezon Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı maçlarda galibiyet elde edemedi

05.04.2026 22:45:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş bu sezon derbi kazanamadı
Beşiktaş bu sezon derbi kazanamadı
Beşiktaş, bu sezon Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı maçlarda galibiyet elde edemedi.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldu.



Siyah-beyazlılar, bu sonuçla sezonu derbi galibiyeti alamadan tamamlamış oldu.
Kartal, 2025-2026 sezonunda Galatasaray ve Fenerbahçe ile ligde oynadığı mücadelelerde 3 puana uzanamadı.

Sarı-kırmızılılar ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Beşiktaş, evinde ise 1-0 kaybetti. Kara Kartal, sarı-lacivertlilere de evinde 3-2, deplasmanda da 1-0 yenildi.

Beşiktaş, derbi için stadyuma geldi

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında bu akşam Fenerbahçe'ye konuk olacak Beşiktaş, stadyuma geldi

05.04.2026 18:40:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, derbi için stadyuma geldi
Beşiktaş, derbi için stadyuma geldi
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında bu akşam Fenerbahçe'ye konuk olacak Beşiktaş, stadyuma geldi.
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, saat 20.00'de deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. Siyah-beyazlılar, kamp yaptığı Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nden ayrılarak müsabakanın oynanacağı stadyuma ulaştı.
Takım otobüsü yoğun güvenlik önlemleri altında stada giriş yaptı.İHA

Fenerbahçe, stadyuma geldi

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında bu akşam Beşiktaş'ı konuk edecek Fenerbahçe, stadyuma geldi

05.04.2026 18:36:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, stadyuma geldi
Fenerbahçe, stadyuma geldi
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında bu akşam Beşiktaş'ı konuk edecek Fenerbahçe, stadyuma geldi.
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, saat 20.00'de sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, kamp yaptığı Can Bartu Tesisleri'nden ayrılarak müsabakanın oynanacağı stadyuma ulaştı.
Takım otobüsü yoğun güvenlik önlemleri altında stada giriş yaptı.İHA

Icardi, eleştirilere sert cevap verdi

Mauro Icardi, Trabzonspor maçı sonrası hem spor yazarları hem de taraftarlar tarafından yoğun bir eleştiri yağmuruna tutuldu

05.04.2026 09:53:00
Haber Merkezi
Icardi, eleştirilere sert cevap verdi
Icardi, eleştirilere sert cevap verdi
Mauro Icardi, Trabzonspor maçı sonrası hem spor yazarları hem de taraftarlar tarafından yoğun bir eleştiri yağmuruna tutuldu. Yıldız golcünün sahadaki etkisiz performansı ve fiziksel durumu eleştirilerin ana kaynağını oluşturdu.

Icardi'ye yönelik sert eleştiriler



Maçın ardından spor dünyasının önde gelen isimleri Icardi'nin performansını şu sözlerle hedef aldı:

Uğur Meleke: "Icardi futbolu bırakamadı ama futbol Icardi'yi bırakmış!" diyerek oyuncunun eski formundan uzak olduğunu vurguladı.

Erman Toroğlu: Galatasaray'ın maç boyunca Icardi ve Sanchez'in etkisizliği nedeniyle sahada adeta 9 kişi oynadığını belirtti.

Levent Tüzemen: Galatasaray taraftarının Icardi'nin "rezil halini" izlemek zorunda olmadığını ifade ederek oyuncunun fiziksel durumuna tepki gösterdi.

Genel Eleştiriler: Oyuncunun kilo aldığı iddiaları, saha içindeki isteksiz tavırları ve özel hayatındaki çalkantıların futbolunun önüne geçmesi en çok konuşulan başlıklar oldu.

Mauro Icardi'den Sert Cevap: "Şampiyon Yine Biz Olacağız!"



Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, son haftalardaki performans düşüklüğü ve Trabzonspor mağlubiyeti sonrası kendisine yöneltilen sert eleştirilere sessiz kalmadı. Sosyal medya hesabı üzerinden taraftara ve kamuoyuna seslenen golcü oyuncu, adeta meydan okudu.

"Sorumluluğu Alıyorum"

Saha içindeki durgun görüntüsü ve fiziksel kondisyonu nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Icardi, yaptığı paylaşımda özgüven dolu ifadeler kullandı. Yıldız futbolcu, "Beni eleştirebilirsiniz, bu futbolun bir parçası. Ancak kimse şüphe etmesin ki; sonunda şampiyon yine biz olacağız" diyerek hedefi gösterdi.

Eleştiriler neye dayanıyordu?

Özellikle derbi maçındaki etkisiz oyunu ve isabetli şut çekememesi üzerine spor yorumcuları Icardi'nin "eski formundan uzak" olduğunu iddia etmişti. Bazı yorumcular oyuncunun özel yaşamı ve tatil programının performansını olumsuz etkilediğini savunurken, taraftarlar arasında da sosyal medyada büyük bir tartışma başlamıştı.

Camia kenetlendi

Icardi'nin bu "rest" çeken açıklaması, sarı-kırmızılı camiada büyük yankı uyandırdı. Teknik heyet ve yönetimin de oyuncuya tam destek verdiği öğrenilirken, Arjantinli golcünün bir sonraki lig maçında sahada nasıl bir reaksiyon vereceği şimdiden merak konusu oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.