Bir kere omurga zedelenince bir daha asla dik duruş, dik yürüyüş mümkün olmuyor, olamıyor.
Senede bir sefer, 1 Ocak sabahı Galata Köprüsü'nde toplanıp 'Karolsun İsrail' naraları attıktan sonra ticarete devam etmek olmuyor.
Gazze'de kadın, çoluk çouk yüz bin masum insanın katledilmesinde 'büyük katil, en büyük katil' ünvanılı kişiye ağız dolusu 'dostum' demek hele hiç olmuyor.
İran'a yönelik başlattıkları savaşın daha ilk gününde tamamı kız çocuklarından oluşan bir ilkokulu bomlayıp öğretmenleriyle birlikte yaklaşık iki yüz cana kıyan caniye, ballandıra ballandıra 'dostum' demek, insanlığa da kardeşliğe de asla sığmıyor ve yakışmıyor.
Çeyrek asırdan beri mevcut siyasi kadronun malum partilerinin damıtma tesislerinde insani refleksleri damıtılmış, hazmetme kapasiteleri oldukça genişletilmiş ve geliştirlmiş olanlar bu tepetaklak oluşu, bu tersine gidişi normal görebilirler ama hayat damarları ve duyguları dumura uğramamış olan hiç bir kimse bu tersine gidişatı asla normal karşılayamaz.
Senenin ilk gününde, en büyük kentin tam orta yerinde sadece bir gün 'kahrolsun İsrail' naraları… Takip eden 11 ay 29 gün aman kesada uğramasın ticaretler ve zarar görmesin dostluklar…
Yüz bini aşkın Gazzeli şehidin eli yakanızda, belki bu dünyada masum ve Mazlum insanların etleri ve kanları ile beslenmiş, mazlumları sömürmüş, sömürdükçe semirmiş olan 'dostlarınız' sayesinde paçayı kurtarabilirsiniz, adaletin elinden yakanızı sıyırabilirsiniz ama eğer inanıyorsanız yarın mahkem-i Kübrada haliniz harap demektir.
İnansanızda inanmasanız da, o büyük mahkemeyi hesaba katsanız da katmasanız da, yarın o büyük listede yerinizi alacaksınız.
O büyük günde, hiç bir nefsin bir başka nefis için hiçbir fayda sağlayamacağı o günde hangi dostlukların, kimlerle dost olmanın kime ne fayda sağlacağını iyiden iyiye anlamış olacaksınız.
Küresel katillere karşı ilan-ı aşk etmek, sarmaş-dolaş fotoğralar vermek elbette her zaman ve her yerde özllikle de şehitler huzurunda ve şahitler huzurunda delil olarak kullanılacaktır.
Yüz bin Gazzeli şehidin ellleri yakanızdadır hiç kuşkusuz.
- Ya ben kime anlatayım derdimi? / 08.07.2026
- İmtiyazlı zümre her şeyden muaf! / 07.07.2026
- Anlayanlar beri gelsin / 06.07.2026
- Nisan yağmuru yemiş yeşillik gibi… / 03.07.2026
- Servet belli ellerde toplanmış devletleşmiş / 01.07.2026
- Hayatımıza girdi gireli / 30.06.2026
- Bu ülkenin öğretmenleri açlık grevindeyse / 26.06.2026
- Sorun çok çözen yok / 25.06.2026
- Utanmaz yüz tükenmez söz zenginiyiz erenler / 24.06.2026


























































