logo
30 HAZİRAN 2026

Yüzlerce kişi 'yüzme maratonu'nda kapıştı


 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İBB Spor İstanbul tarafından organize edilen “İstanbul’u Yüzüyorum” yarışı tamamlandı. Şaşkınbakkal’da düzenlenen etkinlikte bini aşkın yüzücü İstanbul’un mavi sularında kulaç attı.

30.06.2026 08:21:00
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
 
Yüzlerce kişi 'yüzme maratonu'nda kapıştı
Yüzlerce kişi 'yüzme maratonu'nda kapıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İBB Spor İstanbul tarafından organize edilen "İstanbul'u Yüzüyorum" yarışı tamamlandı. Şaşkınbakkal'da düzenlenen etkinlikte bini aşkın yüzücü İstanbul'un mavi sularında kulaç attı. İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve İBB Spor İstanbul tarafından "İstanbul'u Yüzüyorum, Maviyle Buluşuyorum" sloganıyla düzenlenen İstanbul'u Yüzüyorum yarışı Şaşkınbakkal parkurunda gerçekleştirildi.

Sporcular, Şaşkınbakkal Beltur Plaj Cafe yakınındaki paten pisti önünden serin sulara atlayarak İstanbul'un eşsiz mavisinde kıyasıya bir mücadele sergiledi. FINA Açık Su Kuralları'nın uygulandığı etkinlikte 1500 ve 3000 metrelik iki ayrı kategoride, 16 yaş ve üstü bini aşkın yüzücü hakemlerin gözetiminde podyum için ter döktü. 3.000 metre genel klasmanda ilk 8'e giren yüzücüler para ödülü dağılımına göre sırasıyla 18 bin, 15 bin, 12 bin, 10 bin, 8 bin, 7 bin, 6 bin ve 5 bin TL kazandı.

Günün ikinci yarışı 1500 metre kategorisinde yapıldı. Sporcuların parkuru tek turda tamamlayarak finişe ulaştığı yarış büyük çekişmeye sahne oldu. 1500 metre kategorisinde her iki yaş grubunda da (Genel Klasman ve Gençler (16-24)) dereceye giren sporcular, birincilikten sekizinciliğe kadar sırasıyla 15 bin, 12 bin, 10 bin, 8 bin, 7 bin, 6 bin, 5 bin ve 4 bin lira para ödülünün sahibi oldu. Toplamda 444 bin lira para ödülünün dağıtıldığı İstanbul'u Yüzüyorum'da genel klasmanların yanı sıra belirlenen 15 farklı yaş kategorisinde de ilk üçe giren sporculara kupa verildi.

Bunun yanında yarışa katılan tüm yüzücüler hatıra madalyası aldı. Sportive, Cey Natural, Kahve Dünyası ve SKG'nin katkılarıyla düzenlenen İstanbul'u Yüzüyorum'da şampiyonlara ve farklı kategorilerde podyuma çıkan yüzücülere Sportive ve SKG tarafından çeşitli ödüller takdim edildi.

Felipe Augusto, Zenit'te

Rusya Premier Lig ekiplerinden Zenit, Brezilyalı futbolcu Felipe Augusto'yu kadrosuna kattığını resmi olarak duyurdu

30.06.2026 03:37:00
İhlas Haber Ajansı
 
Felipe Augusto, Zenit'te
Felipe Augusto, Zenit'te
Rusya Premier Lig ekiplerinden Zenit, Brezilyalı futbolcu Felipe Augusto'yu kadrosuna kattığını resmi olarak duyurdu.

Trabzonspor Kulübü'nün yaptığı açıklamada Felipe Augusto transferinin tamamlandığı belirtilirken, oyuncunun yeni sezonda Zenit forması giyeceği ifade edildi.



Felipe Augusto'nun transferinin 15 milyon Euro garanti ücret ve 5 milyon Euro şarta bağlı bonus olmak üzere toplam 20 milyon Euro karşılığında gerçekleştiği belirtildi.

Almanya'nın 2018 ve 2022 sonrası 2026'da da yüzü gülmedi

2026 FIFA Dünya Kupası son 32 turunda Almanya'yı normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta seri penaltı atışlarının ardından 4-3 mağlup eden Paraguay, adını son 16 turuna yazdırdı

30.06.2026 03:05:00 / Güncelleme: 30.06.2026 03:09:17
Anadolu Ajansı
 
Almanya'nın 2018 ve 2022 sonrası 2026'da da yüzü gülmedi
Almanya'nın 2018 ve 2022 sonrası 2026'da da yüzü gülmedi
2026 FIFA Dünya Kupası son 32 turunda Almanya'yı normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta seri penaltı atışlarının ardından 4-3 mağlup eden Paraguay, adını son 16 turuna yazdırdı.

Turnuvada E Grubu'nu 6 puanla lider olarak tamamladıktan sonra 12 yıllık aranın ardından tekrar kupaya uzanmak isteyen Almanya ile Türkiye'nin de bulunduğu D Grubu'nu 4 puanla 3. sırada bitiren Paraguay, Boston Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Almanya'da Galatasaray forması giyen Leroy Sane, maça ilk 11'de başladı.

Maçın 2. dakikasında Paraguay'ın kullandığı köşe vuruşunda Alonso, sol ayağıyla vuruşunu yaparken kaleci Neuer yakın mesafeden gole izin vermedi. Devamında top Alonso'dan dışarı çıktı.

8. dakikada Almanya'da Pavlovic'in arka direğe doğru kullandığı köşe vuruşunda Wirtz'in şutu üstten auta çıktı.

42. dakikada Paraguay, 1-0 öne geçti. Paraguay'da Almiron'un ceza sahası gerisine gönderdiği pası alan Galarza'nın sert ortasına Enciso, kafa vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sol köşeden ağlara gönderdi.

Paraguay, devreye 1-0 önde girdi.



54. dakikada Almanya 1-1 eşitliği sağladı. Almanya'da sol kanattan verilen pasla hareketlenen Wirtz, penaltı noktasına doğru ortasını yaptı. Topla buluşan Havertz, kafa vuruşunu yaptı ve kalenin sağ köşesinden topu filelerle buluşturdu.

Maçın 90 dakikası 1-1 eşitlikle sona erdi ve karşılaşma uzatmalara gitti.

Almanya, 12 maçla Dünya Kupası'nda en fazla uzatmaya giden maçı oynayan takım konumuna gelirken Almanya'yı Arjantin ve İtalya (11) ile İngiltere (10) takip ediyor.

Uzatmalarda 102. dakikasında Almanya'da Tah'ın kafa vuruşundan bulduğu gol, VAR kararıyla Alman futbolcu Anton'un kaleci Gill'i engellediği gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Paraguay, seri penaltı atışlarında 4-3 galip gelerek son 16 turuna yükseldi.

Almanya, turnuva tarihinde ilk kez seri penaltılarla kaybetti

Almanya, Dünya Kupası tarihinde ilk kez seri penaltı atışlarından mağlubiyetle ayrıldı.

Paraguay, Almanya'yı normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta seri penaltı atışlarında 4-3 mağlup ederek son 16 turuna çıktı. Paraguay, son 16 turunda Fransa-İsveç eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Almanya'nın 2018 ve 2022 sonrası 2026'da da yüzü gülmedi

Dünya Kupası'nda 12 yıl sonra tekrar şampiyonluk hedefleyen Almanya, son 32 turunda elendi.

Almanya, son 2 Dünya Kupası'nda (2018, 2022) gruptan çıkamayarak yaşadığı başarısızlıklara 2026'da son 32 turunda elenerek bir yenisini ekledi.

Panzerler, 1954, 1974, 1990 ve 2014'te şampiyonluk ipini göğüslemeyi başarmıştı. Almanya, 2026 Dünya Kupası'nda ise 12 yıllık kupa özlemine son veremedi ve son 32 turunda elendi.

Fenerbahçe diyorlardı, Chicago Fire imza attı

Polonyalı yıldız forvet Robert Lewandowski, ABD'nin en üst ligi olan MLS'e transfer oldu. 37 yaşındaki futbolcu Chicago Fire ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

30.06.2026 00:28:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe diyorlardı, Chicago Fire imza attı
Fenerbahçe diyorlardı, Chicago Fire imza attı
Polonyalı yıldız forvet Robert Lewandowski, ABD'nin en üst ligi olan MLS'e transfer oldu. 37 yaşındaki futbolcu Chicago Fire ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Polonyalı futbolcu Robert Lewandowski, kariyerine ABD'de devam edecek. Son olarak Barcelona forması giyen Lewandowski, Chicago Fire ile sözleşme imzaladı. Kulüp tarafından transferle ilgili, 'Küresel futbol ikonu ve Polonya'nın tüm zamanların en golcü oyuncusu' diye duyurulan transferde, 37 yaşındaki futbolcu ile 2027-2028 sezonu sonuna kadar geçerli sözleşme imzalandı.

Kariyerinde bireysel ve kulüp bazında birçok başarısı bulunan Lewandowski 869 maçta 629 gol, 159 asiste imza attı. Bayern Münih forması altında iki kez FIFA En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nün de sahibi olan Lewandowski, oynadığı kulüplerde 33 kupa kazandı.

Polonyalı futbolcu, Barcelona'daki son sezonunda 46 maçta görev aldı ve 19 gollük katkı sağladı.

Salih Özcan kaç para istiyor? Beşiktaş ne kadar veriyor?

Borussia Dortmund'la mukavelesi biten Salih Özcan, birçok takımla görüşme yapıyor. Bunlardan biri de Beşiktaş... Şu anda taraflar arasında 1 milyon euroluk fark var

29.06.2026 14:23:00
Haber Merkezi
 
Salih Özcan kaç para istiyor? Beşiktaş ne kadar veriyor?
Salih Özcan kaç para istiyor? Beşiktaş ne kadar veriyor?
Alman ekibi Borussia Dortmund, Salih Özcan'ın sözleşmesini yenilememişti. Milli oyuncu şu anda boşta bulunuyor ve birçok kulüple pazarlık yapıyor. 28 yaşındaki ön liberonun senelik 3.5 milyon euro civarında maaş beklentisi olduğu belirtildi. Beşiktaş ise 2.5 milyonun üzerine çıkmadı.

FAVORİ GÖZÜKÜYORLAR

Eğer ilerleyen süreçte taraflar orta yolu bulmaya çalışırsa iş bitecek. Bu arada Galatasaray, Köln ve Werder Bremen de Salih'le temas kurdu. Tecrübeli oyuncunun kararını kısa süre içinde vermesi bekleniyor. Bugün itibarıyla Beşiktaş favori olarak gözüküyor.

ORKUN İLE UYUMLARI

Beşiktaş'ı Salih'le ilgilenmeye iten en önemli faktörlerden biri; oyuncunun bonservis bedelinin bulunmaması değildi. Elbette bu da çok önemli bir etken... Ancak asıl ilgi, Salih'in Orkun Kökçü'yle Milli Takım'da gösterdiği uyumdan kaynaklandı. Bu birlikteliğin Beşiktaş'ta da iş yapabileceği düşünüldü.

Noa Lang'dan Weghorst'a bacak arası: Çok sinirlendi

Galatasaray'ın satın alma opsiyonunu kullanmadığı Noa Lang, Hollanda Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda yoluna devam ediyor. Lang, idmanda tecrübeli golcü Weghorst'a çok şık bir çalım attı. Ancak sonrasında istediğini alamadı

29.06.2026 14:20:00 / Güncelleme: 29.06.2026 14:22:53
Haber Merkezi
 
Noa Lang'dan Weghorst'a bacak arası: Çok sinirlendi
Noa Lang'dan Weghorst'a bacak arası: Çok sinirlendi
Galatasaray devre arasında Napoli'den Noa Lang'ı kiralamıştı. İki kulüp arasındaki mukavelede 30 milyon euroluk satın alma opsiyonu bulunuyordu. Ancak Sarı-Kırmızılılar bu maddeyi aktif hale getirdi. Lang, şu anda Hollanda Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda yoluna devam ediyor.

FAUL KARARI ÇIKMADI

Portakallar salı günü (TSİ 04.00) Son 32 Turu'nda Fas'la karşılaşacak. Kritik karşılaşmanın hazırlıkları devam ediyor. Bu arada Lang'ın idmanda Weghorst'a bacak arası çalım attığı anlar sosyal medyaya düştü. Lang her ne kadar bunda başarılı olsa da çalım sonrasında faul bekledi. Ancak istediği karar çıkmayınca sinirlendi...



FAZLA OYNAYAMADI

Noa Lang şu ana kadar Dünya Kupası'nda fazla oynayamadı:

Japonya (2-2): Kadroda ama oynamadı
İsveç (5-1): 1 dakika
Tunus (3-1): 6 dakika

Bu arada bir dönem kiralık olarak Beşiktaş'ta görev yapan Weghorst da önümüzdeki sezon Twente formasını terletecek. 33 yaşındaki santrfor, bu Dünya Kupası'nda şu ana kadar hiç şans bulamadı.

Barcelona Vlahovic'e güvenmiyor: Beşiktaş bastırıyor

Dusan Vlahovic kendisini tekrar Barcelona'ya teklif etti. Ancak Barça, oyuncunun sakatlık geçmişi sebebiyle ona pek sıcak bakmıyor. Bu arada Beşiktaş'ın temasları da sürüyor

29.06.2026 14:17:00
Haber Merkezi
 
Barcelona Vlahovic'e güvenmiyor: Beşiktaş bastırıyor
Barcelona Vlahovic'e güvenmiyor: Beşiktaş bastırıyor
Juventus'la mukavelesi sona eren Dusan Vlahovic konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. İspanyol medyasında çıkan haberlere göre; Sırp forvet kendisini tekrar Barcelona'ya teklif etti. Barça ise bu seçeneğe mesafeli yaklaşıyor. Çünkü 26 yaşındaki santrfor, geride bıraktığımız sezonda birçok maçı sakatlığı sebebiyle kaçırmıştı.

YOLA ÇIKMAK RİSKLİ

Barcelona Yönetimi, yola Dusan Vlahovic'le çıkmanın çok riskli olduğunu düşünüyor. Onlar açısından şu anda 1 numaralı hedef hala Atletico Madrid forması giyen Julian Alvarez... Arjantinli yıldız da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada takımdan ayrılmak istediğini söylemişti.

DİRSEK TEMASINDA

Beşiktaş ise Dusan Vlahovic cephesiyle temaslarını sürdürüyor. 1.90 boyundaki futbolcunun menajerliğini aile üyeleri yapıyor. Siyah-Beyazlılar bir şekilde bu transferi bitirmeye çalışıyor. Fakat oyuncunun önceliğinin Barcelona olduğunu söylemek mümkün... Onlardan istediğini alamazsa, yolunu İstanbul'a çevirebilir.

Mimovic Fenerbahçe'de kalacak mı? İşte son durum

Yakın tarihte Fenerbahçe'nin yapmış olduğu en ilginç transferlerden biri Ognjen Mimovic'ti... 21 yaşındaki sağ bekin geleceği yine merak ediliyor. Ayrılık ihtimali yüksek gibi...

29.06.2026 14:12:00
Haber Merkezi
 
Mimovic Fenerbahçe'de kalacak mı? İşte son durum
Mimovic Fenerbahçe'de kalacak mı? İşte son durum
Fenerbahçe 2025'in Ocak ayında Kızılyıldız'a 6.7 milyon euro ödeyerek Ognjen Mimovic'i kadrosuna katmıştı. Genç sağ bekle 30 Haziran 2029'a kadar mukavele yapıldı. Oyuncu, 2025 Şubat'ında ise Rus ekibi Zenit'e kiralandı. Mimovic o sezonun sonunda geri döndü. Bu kez de Pafos'a kiralandı!

SÜPER LİG'DE KALACAK

Pafos Kulübü, 6 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmadı. 21 yaşındaki sağ bekin yeni sezonda Fenerbahçe'de kalması beklenmiyor. Ancak bu kez fazla uzaklaşmayacak gibi... Bazı Süper Lig ekiplerinin Sırp futbolcu için nabız yoklamaya başladığı öğrenildi.

ONAY VERİLECEK

Fenerbahçe Teknik Heyeti, Ognjen Mimovic konusunda kısa süre içinde kararını verecek. Bugünkü tabloda ayrılığa onay çıkması bekleniyor. Ardından kulübe gelen teklifler değerlendirmeye alınacak. 1.79 boyundaki savunmacı, düzenli oynayabileceği bir takıma gitmek istiyor. Muhtemel transfer çok büyük bir ihtimalle "kiralama" formülüyle yapılacak.

Başar Lille yolcusu: İstanbul ekipleriyle anılıyordu

Hollanda'da NEC Nijmegen forması giyen Başar Önal, Fransız ekibi Lille'e gidecek gibi gözüküyor. Taraflar arasında küçük pürüzler kaldı. Genç futbolcunun adı hem Galatasaray hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş'la anılıyordu

28.06.2026 16:47:00
Haber Merkezi
 
Başar Lille yolcusu: İstanbul ekipleriyle anılıyordu
Başar Lille yolcusu: İstanbul ekipleriyle anılıyordu
Alt yaş kategorilerinde Türk Milli Takımı'nın formasını giyen Başar Önal, adres değiştirmeye hazırlanıyor. NEC Nijmegen'de oynayan 21 yaşındaki futbolcu, çok büyük bir ihtimalle yeni sezonda Lille Kulübü'nde boy gösterecek. İki takımın, 7 milyon euro civarında bir rakam karşılığında orta yolu bulduğu konuşuluyor.
 
ÖDEME PLANI AYRINTILARI
 
Şu anda ödeme planıyla ilgili ayrıntılar görüşülüyor. Arada çok küçük pürüzlerin kaldığı ifade edildi. Başar'ın adı daha önce hem Galatasaray hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş'la anılmıştı. Her iki kanatta ve orta alanın solunda görev yapabilen genç yeteneğin Fransa'da göstereceği performans merakla bekleniyor.
 
İSTATİSTİKLERİ İYİYDİ
 
Başar, NEC Nijmegen'de geride bıraktığımız sezonda 34 resmi maça çıktı. Sahada 2.408 dakika kaldı. 9 gol ve 9 asist üretti. 1.79 boyundaki oyuncunun 30 Haziran 2028'e kadar mukavelesi vardı. NEC Nijmegen onu 2024 yazında Graafschap Kulübü'nden 1 milyon euro karşılığında almıştı.

Milan Sörloth'tan çekildi: 70 milyon euro verdiler!

Adı Fenerbahçe ve Beşiktaş'la anılan Sörloth'la ilgilenen takımlar arasında Milan da bulunuyordu. Fakat Serie A temsilcisi, Gonçalo Ramos'u kadrosuna kattı. Portekizli futbolcu için 65+5 milyon euro ödenecek!

28.06.2026 16:44:00
Haber Merkezi
 
Milan Sörloth'tan çekildi: 70 milyon euro verdiler!
Milan Sörloth'tan çekildi: 70 milyon euro verdiler!
Atletico Madrid'den ayrılmaya hazırlanan Alexander Sörloth'la şu takımlar ilgileniyordu:
 
Fenerbahçe
Beşiktaş
Juventus
Milan
Barcelona
 
Ancak bu listedeki takımlardan birisi resmen devreden çıktı. AC Milan, forvet açığını PSG'den kapattı: Gonçalo Ramos...
 
FAZLA ŞANS BULAMIYORDU
 
PSG'de istediği süreleri bulamayan Portekizli santrfor, uzun süredir ayrılmak istiyordu. Milan'ın, Fransız ekibine 65+5 milyon euro ödeyeceği öğrenildi. 25 yaşındaki oyuncunun PSG'deki sözleşmesi 30 Haziran 2028'e kadar devam ediyordu. Şampiyonlar Ligi şampiyonu, onu 2024'ün Ocak ayında Benfica'dan almıştı. O dönemde 65 milyon euro ödediler.
 
JUVENTUS BASKISI ARTTI
 
Milan'ın devreden çıkması, Fenerbahçe ve Beşiktaş açısından güzel bir gelişme... Ancak bir diğer İtalyan ekibi Juventus'un Sörloth konusunda çok ilerlediği konuşuluyor. Norveçli yıldız geçtiğimiz günlerde kendisine yöneltilen, "İtalya'ya gelecek misin?" sorusuna gülerek, "yorum yok" yanıtını vermişti.

Nathan Ake İsmail Kartal'a takıldı: Onay yok

Fenerbahçe'de sol ayaklı stoper konusunda en önemli adaylardan biri Nathan Ake'ydi... Ancak Manchester City ve oyuncu cephesiyle görüşmeler durdu... Bunun arkasında ise "teknik bir karar" bulunduğu söyleniyor

28.06.2026 16:40:00
Haber Merkezi
 
Nathan Ake İsmail Kartal'a takıldı: Onay yok
Nathan Ake İsmail Kartal'a takıldı: Onay yok
Fenerbahçe'nin transfer dönemindeki en önemli hedeflerinden biri; sol ayaklı stoper... Konuyla ilgili bir süredir çalışma yapılıyor. Ve listedeki en önemli adaylar arasında Manchester City'den Nathan Ake bulunuyordu. Ancak şu anda temasların tamamen durduğu konuşuluyor.
 
PARA KAZANMAK İSTİYORLAR
 
Teknik Direktör İsmail Kartal'ın, Ake yerine farklı isimlere ağırlık verdiği belirtildi. Bu sebeple de Ake konusunda şu anda yaprak kımıldamıyor. City Yönetimi, sözleşmesi 30 Haziran 2027'de bitecek Hollandalı savunmacıyı satarak para kazanmak istiyor...
 
DİĞER SEÇENEK INTER
 
31 yaşındaki stoperi Fenerbahçe dışında Inter de takip ediyordu. Bugün itibarıyla Serie A ekibi yalnız kalmış gözüküyor. 1.80 boyundaki savunmacı şu anda Hollanda Milli Takımı'nın kampında bulunuyor. Yeni kulübünün, Dünya Kupası'nın ardından açıklanması bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.