logo
07 TEMMUZ 2025

Zalimlerin varacağı yer bellidir

01.11.2016 00:00:00
Hayatı insanlara zulümle geçmiş, elinde masum insanların kan izleri bulunan bir insanı Allah (cc) hidayete erdirmez. 'İslâm'a davet olunduğu halde Allah (cc) üzerine yalan uydurandan daha zalim kim olabilir? Allah zalim toplumu doğru yola iletmez.' (Saff suresi 7. ayet).  Tarihte Allah'a şirk koşan ve Allah'ın peygamberi Hz. Musa (a.s)'a savaş açan Firavun'un akibetini bir hatırlayalım:
Hz. Musa (a.s)'ın kavmi Mısır'da yaşıyordu. İsrailoğulları ise Firavun'un halkına kölelik yapıyordu. İşleri tümünü yaptıkları için çok eziyet ve çile çekiyorlardı. Allah (cc) İsrailoğullarını bu çileden, azaptan kurtarmak ve Firavun'u Hakka davet etmek için Hz. Musa'yı peygamber olarak gönderdi. Allah (cc) ayet-i celile de "Çünkü Firavun, (Mısır) toprağında gerçekten azmış, halkını parça parça etmişti. Onlardan bir zümreyi güçsüz buluyor, bunların oğullarını boğazlıyor, kızlarını ise sağ bırakıyordu. Belli ki o bozgunculardandı" (Kasas, 4) buyurmaktadır.
Firavun, kendisini ilah ilan etti. Erkek çocukları öldürdüğünü duyunca annesi Hz. Musa'yı bir sepete koyup Nil'e bıraktı. Firavun'un eşi Âsiye onu Nil'den alıp saraya getirerek evlat edindi. Allah (cc) Asiye hanıma Hz. Musa'nın sevgisini vererek ona hidayet nasip etti. Hz. Musa (a.s) sokakta bir Mısırlının İsrailoğullarından birini döverken gördü. Dövülen adam Hz. Musa'dan yardım isteyince, Hz. Musa araya girerek, döven adamı iteledi, adam düşüp öldü. İstemeyerek olmuştu. Hz. Musa Allah'tan af diledi. Allah (cc) onu affetti. Bu hadiseyi duyan Firavun Hz. Musa'nın ölüm emrini verdi. Hz. Musa'yı seven biri bu ölüm emrini gizlice ona iletti. Hz. Musa gizlice Firavun'un bölgesinden çıkıp Medyen'e gitti. Kendisine peygamberlik görevi verildikten sonra Firavun'a gidip, İsrailoğullarını serbest bırakmasını ve yüce Allah'a imana davet ettiler. Hz. Musa (as) Firavun'u imana davet edince, Firavun afalladı ve şaşırdı. Şimdi tahtı ne olacaktı? Derken şiddetle Hz. Musa (a.s)ın davetini reddetti. "Sen yalancısın" diyerek deliller istedi. Hz. Musa deliller getirdi, Firavun'un yanındaki insanlar ve halk iman etti. Firavun telaşa kapıldı. Firavun'un baskısından dolayı inanmayanlar da iman etti. Firavun inananları öldürmekle tehdit etti. Ancak pek dinleyen olmadı.
Firavun'un insanlara zulmü gün geçtikçe artıyordu. Hz. Musa tebası ile Firavun'un ve ordusunun zulmünden kaçarken Kızıldeniz'e gelir. Allah'ın izini ile Hz. Musa (a.s) asası ile denizi ikiye yararak yol açar ve tebası ile geçer. Onları takip eden Firavun yarılan kanaldan geçerken deniz kapanır. Firavun boğulmak üzere iken secdeye kapandı. Allah (cc) iman edecekken Hz. Cebrail (a.s) ağzına kumu basarak iman etmesini engeller.
Allah'a şirk koşup, insanlara zulmeden, hakkı gizleyen, insanların katline imza atanların ve sebep olanların ellerindeki kanla beraber Allah'a iman etmeleri mümkün değildir. İsarailoğulları her fırsatta Allah'a isyan etmişlerdir. Firavun'un zulmünden kurtulanlar, Sina Vadisi'ne çekildiler. Fakat Allah'ın kendilerine verdiği nimetlerle tatmin olmadılar. Bu durumdan Hz. Musa'ya şikâyet ettiler. "Tek yemekle yetinemeyiz" dediler. (Bakara 61). İşte bundan sonra onlar için rezillik başladı. Bela ve musibetlere uğradılar.
İsrailoğulları Şuayb, Zekeriya ve Yahya peygamberlerini öldürmüşlerdir. Onun için zillete düşmüşlerdir. (Al-i İmran, 112). İsrailoğulları, Hz. Musa ile yol alırken puta tapan bir topluluk gördü ve onlardan put aldılar. Hz. Musa (as) Allah'ın davetine giderken yerine kardeşi Harun'u bıraktı. Musa (as) yokken kavmi Mısır'dan ayrılırken çaldıkları altınları kaynatıp buzağı yaptılar. Hz. Musa tevbe etmelerini söyledi. Tevbe edenler bağışlandı, etmeyenler yıldırım çarpmasıyla helak oldu. İsrailoğulları Allah'ın ve Hz. Musa'nın emirlerini tutmamaya başladılar. Hz. Musa ile alay ediyorlardı. Nihayet Musa (as)'ı terk ettiler. Allah onları bu yüzden cezalandırdı. Rezil, muhtaç halde yeryüzünde dolaşıp durdular. Hz. Musa'ya tâbi olmadıkları, Tevrat'ı işlerine geldiği gibi değiştirdikleri ve ahlaksızlıkları yüzünden lanetli bir millet olarak cezalandırıldılar.
Şimdi, Müslümanları bırakarak, kafirlerle yıllardır işbirliği yaparak Irak'ta, Suriye'de milyonlarca Müslümanın katledilmesine ve 60 bin Müslüman kadına ABD askerleri tarafından tecavüz edilmesine sebep olanları Allah (cc) affeder mi? Dinlerarası Diyalog safsatası ile Müslüman insanların itikadı ve imanları ile oynayanları Allah (cc) hidayete erdirmez.
Yorumlar
hakan bobur
allah rahmet eylesin
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Gökhan Demir / diğer yazıları
Kritik görüşme sona erdi
Erdoğan DEM heyetini kabul etti
Menajer Ayşe Barım hakim karşısında
Üye hakimden niyet okuma sorusu
12 eve ateş düştü
6 şehit memleketlerine uğurlandı
'Terörsüz Türkiye Projesi başka bir amaç için perde mi?'
BTP liderinden çok kritik sorular
Şehit sayısı 12'ye yükseldi
4 askerimiz daha şehit oldu
Şehit sayısı 8'e yükseldi
Tedavi altındaki askerlerimizden acı haber
Facianın ardından ilk hesaplaşma
Kartalkaya otel faciası davası başlıyor
İsrailliler, Batı Şeria'da kaçak yerleşim yeri kuruyor
Batı Şeria'da yoğun hareketlilik var
"BRICS, istikrarlı küresel ekonomiyi oluşturmaya çalışıyor"
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov açıkladı
Trump: Gazze'de anlaşmaya yakınız
Bu hafta anlaşma olacak mı?
Trump-Musk arasındaki gerilimde yeni safha
Elon Musk, kendi partisini kurdu
BTP liderinden şehit askerler için taziye mesajı
‘Milletimizin başı sağ olsun’
Sürgün emri
Hedef Han Yunus var
ABD PKK/YPG'ye para akıtmaya devam edecek
2026 bütçesindeki PKK payı belli oldu
Özgür Özel'e soruşturma açıldı
Gerekçe Cumhurbaşkanına tehdit ve hakaret
Kritik görüşme sona erdi
Erdoğan DEM heyetini kabul etti
Menajer Ayşe Barım hakim karşısında
Üye hakimden niyet okuma sorusu
12 eve ateş düştü
6 şehit memleketlerine uğurlandı
'Terörsüz Türkiye Projesi başka bir amaç için perde mi?'
BTP liderinden çok kritik sorular
Şehit sayısı 12'ye yükseldi
4 askerimiz daha şehit oldu
Şehit sayısı 8'e yükseldi
Tedavi altındaki askerlerimizden acı haber
Facianın ardından ilk hesaplaşma
Kartalkaya otel faciası davası başlıyor
İsrailliler, Batı Şeria'da kaçak yerleşim yeri kuruyor
Batı Şeria'da yoğun hareketlilik var
"BRICS, istikrarlı küresel ekonomiyi oluşturmaya çalışıyor"
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov açıkladı
Trump: Gazze'de anlaşmaya yakınız
Bu hafta anlaşma olacak mı?
Trump-Musk arasındaki gerilimde yeni safha
Elon Musk, kendi partisini kurdu
BTP liderinden şehit askerler için taziye mesajı
‘Milletimizin başı sağ olsun’
Sürgün emri
Hedef Han Yunus var
ABD PKK/YPG'ye para akıtmaya devam edecek
2026 bütçesindeki PKK payı belli oldu
Özgür Özel'e soruşturma açıldı
Gerekçe Cumhurbaşkanına tehdit ve hakaret
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.