logo
12 EYLÜL 2026

"Zaman zaman dalgalanmalar oluyor"

Yeni Malatyaspor, Hatayspor maçında 3 puanı hedefliyor

29.09.2021 14:00:00
 
"Zaman zaman dalgalanmalar oluyor"
"Zaman zaman dalgalanmalar oluyor"

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, Süper Lig'in 8. haftasında Atakaş Hatayspor ile oynayacakları maçı kazanmak istediklerini söyledi.

Orduzu Pınarbaşı'ndaki tesislerde gerçekleştirilen antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Buz, son oynadıkları Fraport TAV Antalyaspor maçında talihsiz bir mağlubiyet yaşadıklarını belirterek, "Gereken pozisyonları golle sonuçlandırsaydık kazanmış olacaktık. Maalesef kaybettik. Ancak dediğimiz gibi oyun anlamında da çok daha farklı bir skor olması gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

Hatayspor müsabakasına iyi hazırlandıklarını belirten İrfan Buz, şöyle konuştu: "Malatyalıları seviyorum. Buraya geldiğimizde onları sevindirmeye çalıştık. İlk geldiğimde de burada 7 müsabaka oynanmıştı. Kümede kaldık, ikinci senemizde de Süper Lig'e çıktık. Geçen sezon da takımı Süper Lig'de bıraktık. Zaman zaman böyle dalgalanmalar oluyor. Onlar da haklı, biz de onlara cevap vermek durumundayız. Ama inanın iyi bir skor aldığımız takdirde çok daha farklı olacağını düşünüyorum. 3 puan almak istiyoruz. Tabii bu da iyi bir oyunla olur. Taraftarlarımızın arkamızda olduğunu biliyoruz. Onları da hissediyorum. Allah'ın izniyle bu hafta iyi hazırlanıp sonuç almak durumundayız."

İrfan Buz, oyunlarını geliştirmek istediklerini aktararak, "Biz maç kazanmak istiyoruz. Ama şöyle de bir şey var. Oyunumuzu geliştirmemiz gerekiyor. Bunu geliştirdikten sonra da skor anlamında gerçekten iyi olacak. Skor almamız gerekiyor, onun da bilincindeyiz." diye konuştu.

Hatayspor hazırlıkları

Yeni Malatyaspor, Hatayspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör İrfan Buz yönetiminde gerçekleştirilen antrenman ısınma hareketleriyle başladı.

Top kapma ve pas çalışmasıyla devam eden idman çift kale taktik maçla tamamlandı. Antrenmana sakatlıkları bulunan Adem Büyük ile Kubilay Kanatsızkuş katılmadı. AA

Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi


 
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Gyula Zsivotzky Ulusal Atletizm Merkezi'nde düzenlenen Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nın ilk gününde dünya rekoru kırılamadı. İlk gün herhangi bir kategoride 'yılın en iyi derecesi' de çıkmadı. Dün gece birçok dalda yarı finaller yapıldı.

12.09.2026 07:56:00 / Güncelleme: 12.09.2026 08:04:40
Yaşar Cebesoy
 
Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi
Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Gyula Zsivotzky Ulusal Atletizm Merkezi'nde düzenlenen Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nın ilk gününde dünya rekoru kırılamadı. İlk gün herhangi bir kategoride 'yılın en iyi derecesi' de çıkmadı. Dün gece birçok dalda yarı finaller yapıldı.

Kadınlar Yüksek Atlamada Ukraynalı Yaroslava Mahuçik, 1 metre 99 santimetre ile altın madalyaya ulaştı. Mahuçik'in bu yıl 2.03'lük derecesi vardı!

Erkekler Sırıkla Yüksek Atlamada ise İsveçli Armand Duplantis (fotoğrafta) 6.20 ile şampiyon olurken, Yunan atlet Karalis 6.15 ile ikinci sırada yer aldı. Duplantis bu yıl 6.31 ile dünya rekoru kırmıştı, Karalis ise 6.20 ile en iyi derecesini yapmıştı.

Kadınlar 100 Metre Engelli de ise dünya rekortmeni Amerikalı Masai Russell 12.22 ile, Erkekler 110 Metre Engellide ise Amerikalı Ja'Kobe Tharp 12.94 ile altın madalya kazandı.

Erkekler 5 Bin Metreyi ise Jakob Ingebrigtsen 12.59.24 ile kazandı. Norveçli atlet bu yıl en iyi derecesini koştu. Bu yıl 12.47.62 ile yılın en iyi derecesine imza atan Etiyopyalı atlet Addisu Yihune yarışı bitiremedi.

Beklenen yarışlar bugün

Erkekler ve kadınlar 400 Metrede, kadınlar 800 Metrede dün yarı finaller koşuldu. Bu kategorilerde finaller bu akşam yapılacak. Kadınlar ve erkekler 100 Metre finalleri de bu akşam koşulacak. Kadınlar finali 21.38'de, erkekler finali ise 21.49'da... 

Fenerbahçe'de Kartal krizi çözüldü mü?


 
 
Fenerbahçe, dün gece teknik direktör İsmail Kartal'ın görevinin başında olduğunu açıkladı. Ancak Kartal durumu teyit eden açıklamada bulunmadı. Herşey bugün saat 11.30'da belli olacak. 

12.09.2026 07:28:00 / Güncelleme: 12.09.2026 07:36:01
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de Kartal krizi çözüldü mü?
Fenerbahçe'de Kartal krizi çözüldü mü?

Fenerbahçe Kulübü, dün akşam saatlerinde UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Roma maçı sonrası istifa eden teknik direktör İsmail Kartal'ın görevinin başında olduğunu duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre İsmail Kartal, bugün saat 11.30'da Gaziantep FK maçının hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilecek antrenmanda takımın başında olacak.
Ancak İsmail Kartal, açıklamayı teyit eden bir beyan da bulunmadı, bugünkü antrenmana çıkacağını teyit de etmedi. Öte yandan Fenerbahçe'nin Pep Guardiola ile görüştüğü iddia ediliyor.

 
Kartal bu sözlerle istifa etmişti?
 
UEFA Şampiyonlar Ligi' ilk haftasında 10 Eylül'de konuk ettiği Roma ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, görevinden istifa etmişti. Chobani Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Kartal, "3 aydır buradayım. Sezon başından bugüne kadar oyuncularımla yapmış olduğum antrenmanlar, kamplar... Başkan ve yöneticiler bize her konuda yarıdmcı olmaya çalıştı. Çok güzel günlerdi. Bu akşam ben görevimden istifa ediyorum. Bir daha asla geri dönmemek kaydıyla. Oyuncu kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Kulübün önünü açmak için böyle bir karar aldım" demişti.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne puan ile başladı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 18 yıl sonra yeniden lig aşamasında mücadele eden Fenerbahçe, ilk hafta maçında sahasında İtalya temsilcisi Roma ile 1-1 berabere kaldı

10.09.2026 22:03:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne puan ile başladı
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne puan ile başladı
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 18 yıl sonra yeniden lig aşamasında mücadele eden Fenerbahçe, ilk hafta maçında sahasında İtalya temsilcisi Roma ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, geriye düştüğü karşılaşmada Archie Brown'un golüyle eşitliği yakaladı ve Devler Ligi'ne 1 puanla başladı.

İlk yarıda Roma öne geçti

Chobani Stadı'nda oynanan karşılaşmaya iki takım da kontrollü başlarken, Roma özellikle orta saha üzerinden oyunu dengelemeye çalıştı.

İtalyan ekibi aradığı golü Bryan Cristante ile buldu. Cristante, ceza sahası dışından yaptığı etkili vuruşla topu Fenerbahçe ağlarına göndererek Roma'yı 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe, taraftarının desteğiyle beraberlik golü için rakip kaleye yüklenirken, ilk yarı Roma'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Archie Brown'dan hızlı cevap



İkinci yarıya daha etkili başlayan Fenerbahçe, aradığı golü devrenin hemen başında buldu.

Archie Brown, ikinci yarının başlamasından yalnızca üç dakika sonra fileleri havalandırarak skoru 1-1'e getirdi. Böylece sarı-lacivertliler, Roma'nın ilk yarıdaki üstünlüğüne hızlı bir cevap verdi.

Golün ardından Fenerbahçe'nin baskısı artarken Roma da özellikle hızlı hücumlarla yeniden üstünlüğü ele geçirmeye çalıştı.

Son bölümde galibiyet golü çıkmadı



Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takım da galibiyet golü için fırsatlar aradı. Ancak savunmaların ve kalecilerin başarılı performansı nedeniyle başka gol olmadı.

Fenerbahçe 1-1 Roma sonucuyla iki takım da Şampiyonlar Ligi lig aşamasına 1'er puanla başladı.

Fenerbahçe açısından 18 yıl sonra döndüğü Şampiyonlar Ligi'nde güçlü Roma karşısında alınan beraberlik, geriye düşülen bir maçın ardından kazanılan değerli bir puan olarak kayıtlara geçti. UEFA da Fenerbahçe'nin 2008/09 sezonundan bu yana ilk kez Şampiyonlar Ligi'nin ana aşamasında yer aldığını belirtiyor.

İşte ilk hafta sonuçları

Galatasaray'ın 2026-27 UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasındaki rakipleri ilk hafta maçlarını tamamladı

10.09.2026 11:26:00 / Güncelleme: 10.09.2026 11:29:32
Haber Merkezi
 
İşte ilk hafta sonuçları
İşte ilk hafta sonuçları
Galatasaray'ın 2026-27 UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasındaki rakipleri ilk hafta maçlarını tamamladı. Sarı-kırmızılı takımın deplasmanda Sporting CP'ye 3-1 yenildiği haftada rakiplerin önemli bölümü sahadan galibiyetle ayrıldı.

Sporting CP: Galatasaray'ı 3-1 yendi

Galatasaray'ın ilk rakibi Sporting CP, Portekiz'de sarı-kırmızılıları 3-1 mağlup etti. Galatasaray Torreira ile öne geçmesine rağmen Sporting; Geny Catamo, Luis Suárez ve Rodrigo Zalazar'ın golleriyle geri döndü.

Barcelona: Feyenoord'u gole boğdu

Galatasaray'ın 13 Ekim'de Rams Park'ta karşılaşacağı Barcelona, ilk maçında Feyenoord'u 5-1 yenerek güçlü bir başlangıç yaptı. Raphinha iki gol atarken Lamine Yamal, Adeyemi ve Gabriel Jesus da skora katkı verdi.

PSG: Slovan Bratislava'yı dağıttı

Bir diğer güçlü rakip Paris Saint-Germain ise Slovan Bratislava karşısında adeta şov yaptı. Fransız ekibi mücadeleyi 6-1 kazandı. Ferran Torres hat-trick yaparken Dembélé iki gol kaydetti.

Aston Villa: Deplasmanda kazandı

İngiliz temsilcisi Aston Villa, Club Brugge deplasmanından 3-2 galibiyetle döndü. Villa, zorlu Belçika deplasmanında üç puanı alarak lige galibiyetle başladı.

Stuttgart: Viking'i geçti

Alman ekibi Stuttgart, Viking Stavanger'ı 3-1 mağlup etti. Ermedin Demirovic, ilk yarıda kısa süre içerisinde attığı üç golle karşılaşmaya damgasını vurdu.

Lille: Sahasında kaybetti

Galatasaray'ın rakiplerinden Lille ise kendi sahasında Real Betis karşısında 3-2 mağlup oldu. Fransız temsilcisi böylece ilk haftayı puansız kapattı.

AEK Atina: LASK karşısında kazandı

Yunanistan temsilcisi AEK Atina da Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı. AEK, LASK'ı 1-0 yenerek üç puanın sahibi oldu.

Özetle: Galatasaray'ın sekiz rakibinden 6'sı ilk haftayı galibiyetle, 2'si mağlubiyetle tamamladı. Sarı-kırmızılıların 3-1'lik Sporting yenilgisiyle başladığı lig aşamasında özellikle Barcelona ve PSG'nin farklı galibiyetleri dikkat çekti.

Galatasaray'ın ikinci maçı 13 Ekim'de Barcelona karşısında.

Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Sporting'e 3-1 mağlup oldu

10.09.2026 00:01:00
Haber Merkezi
 
Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü
Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Sporting'e 3-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar erken öne geçti ancak ikinci yarıda gelen gollere engel olamayınca Portekiz'den puansız döndü.

UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasının ilk haftasında Galatasaray, Portekiz temsilcisi Sporting ile José Alvalade Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray, 5. dakikada Gonçalo Inácio'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Sarı-kırmızılı ekip erken bulduğu golün ardından avantajını korumaya çalıştı.

Sporting ise 27. dakikada Geny Catamo'nun golüyle skoru 1-1'e getirdi. İlk yarının kalan bölümünde iki takım da gol ararken başka gol çıkmadı ve devre arasına eşitlikle girildi.

İkinci yarıda Sporting fırtınası

İkinci yarıda ev sahibi ekip oyunun kontrolünü daha fazla eline aldı. Sporting, 57. dakikada Luis Suárez'in golüyle 2-1 öne geçti.

Galatasaray henüz bu gole cevap veremeden 63. dakikada Rodrigo Zalazar sahneye çıktı. Zalazar'ın golüyle Sporting farkı ikiye çıkardı: 3-1.

Kalan dakikalarda Galatasaray farkı azaltmak için çaba gösterse de Sporting savunmasını aşamadı ve karşılaşma ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray puansız başladı

Bu sonuçla Galatasaray, 2026/27 Şampiyonlar Ligi lig aşamasına mağlubiyetle başlamış oldu. Sporting ise kendi sahasında önemli bir galibiyet elde etti.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki bir sonraki karşılaşması 13 Ekim'de Barcelona karşısında oynanacak.

Samsunspor, Diabate'yi 100 bine alıp 8 milyon Euro'ya sattı

Samsunspor, genç futbolcu Ali Badra Diabate'nin Suudi Arabistan 1. Lig takımlarından Al-Qadsiah'e transfer olduğunu açıkladı

09.09.2026 11:28:00
İhlas Haber Ajansı
 
Samsunspor, Diabate'yi 100 bine alıp 8 milyon Euro'ya sattı
Samsunspor, Diabate'yi 100 bine alıp 8 milyon Euro'ya sattı
Samsunspor, genç futbolcu Ali Badra Diabate'nin Suudi Arabistan 1. Lig takımlarından Al-Qadsiah'e transfer olduğunu açıkladı.

Samsunspor Kulübü, Ali Badra Diabate'ye 'Atatürklü Arma' altında verdiği mücadele ve kulübe sağladığı katkılar nedeniyle teşekkür etti. Kulüpten yapılan açıklamada, "Teşekkürler Ali Badra Diabate. Atatürklü Arma altında verdiğin mücadele ve kulübümüze sağladığın katkılar için teşekkür ederiz. Tüm emeklerin için teşekkür eder, kariyerinin bundan sonraki döneminde başarılar dileriz. Yolun açık olsun" ifadeleri kullanıldı.



Öte yandan, Samsunspor'un Ali Badra Diabate'yi 100 bin euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı, oyuncunun Al-Qadsiah'e 8 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olduğu öğrenildi.

Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva ile İstanbul’da oynayacağı karşılaşmanın adresi değiştirildi

08.09.2026 11:09:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı
Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva ile İstanbul'da oynayacağı karşılaşmanın adresi değiştirildi. UEFA, güvenlik gerekçesiyle mücadeleyi tarafsız sahaya aldı. Karşılaşmanın Gürcistan'ın Batum kentinde oynanması bekleniyor.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva karşılaşmasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Normal şartlarda 26 Kasım 2026'da Dolmabahçe'deki Tüpraş Stadı'nda oynanması planlanan karşılaşma, UEFA'nın güvenlik değerlendirmesinin ardından İstanbul'dan çıkarıldı. Mücadelenin Gürcistan'ın Batum kentinde oynanacağı bildirildi.

GEREKÇE: GÜVENLİK

Kararın temel gerekçesinin güvenlik endişeleri olduğu belirtildi. Özellikle İsrail takımlarının Avrupa kupalarında oynadığı karşılaşmalarda güvenlik risklerinin UEFA tarafından daha yüksek seviyede değerlendirildiği görülüyor.

Batum'daki karşılaşmada stat çevresi, takım kafileleri, taraftar girişleri ve ulaşım güzergâhlarında geniş güvenlik önlemleri alınması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ İÇİN SAHA AVANTAJI YOK

Kararın en dikkat çekici sonucu ise Beşiktaş'ın kendi sahasında oynama avantajını kaybetmesi.

Dolmabahçe'de binlerce taraftarının önüne çıkması beklenen siyah-beyazlı ekip, UEFA'nın güvenlik kararı nedeniyle karşılaşmayı başka bir ülkede oynamak zorunda kalacak.

Üstelik bu durum Beşiktaş açısından ilk kez yaşanmıyor. Siyah-beyazlı takım, 2024 yılında Maccabi Tel Aviv karşılaşmasını da güvenlik gerekçesiyle İstanbul dışında oynamıştı. O maç Macaristan'ın Debrecen kentinde ve seyircisiz oynanmıştı.

UEFA'NIN KARARI TARTIŞMA YARATTI

UEFA'nın güvenlik gerekçesiyle aldığı karar, "İsrail takımları söz konusu olduğunda Türkiye neden tarafsız saha uygulamasına maruz kalıyor?" tartışmasını da yeniden gündeme taşıdı.

Beşiktaş açısından ise mesele yalnızca stat değişikliği değil. Karar, takımın taraftar desteğinden ve kendi sahasında oynama avantajından mahrum kalması anlamına geliyor.

UEFA'nın resmi fikstüründe karşılaşma 26 Kasım'da Beşiktaş–Hapoel Beer Sheva maçı olarak yer alıyor.

Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!

Bordo-mavililer, teknik direktör değişikliğinin ardından Gençlerbirliği’ni farklı mağlup etti

07.09.2026 00:10:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!
Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!
Bordo-mavililer, teknik direktör değişikliğinin ardından Gençlerbirliği'ni farklı mağlup etti. Onuachu 155 gün sonra golle buluşurken, Salah yine fileleri havalandırdı. Yeni transfer Dju ise ilk maçında gol sevinci yaşadı.

Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Hüseyin Çimşir yönetimindeki ilk maçında adeta şov yaptı. Bordo-mavililer, Gençlerbirliği'ni 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek ligde yeniden moral kazandı.



Ligin ilk üç haftasında birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet alan ve 4 puan toplayan Trabzonspor, teknik heyet değişikliğinin yaşandığı haftada Gençlerbirliği karşısında etkili bir futbol ortaya koydu.

Karadeniz ekibinin gollerini Onuachu (2), Salah, Muçi ve Dju kaydetti. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 7'ye yükseltti.

ONÜÇU'DAN 155 GÜN SONRA GOL



Trabzonspor'un geçen sezon gol krallığını 22 golle tamamlayan yıldızı Paul Onuachu, Gençlerbirliği karşısında attığı iki golle bu sezonki gol hasretine son verdi.

Son golünü geçen sezonun 28. haftasında Galatasaray karşısında atan Nijeryalı santrfor, 155 gün sonra ligde yeniden gol sevinci yaşadı.

Onuachu, karşılaşmanın ilk yarısında kasığındaki problem nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. Teknik direktör Hüseyin Çimşir ise oyuncusunun sakatlığının ciddi olmadığını açıkladı.

SALAH YİNE SAHNEDE

Trabzonspor'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah, Gençlerbirliği karşısında penaltıdan attığı golle ligdeki gol sayısını 4'e yükseltti.

Sezonun ilk haftasında Kasımpaşa karşılaşmasında bordo-mavili formayla ilk kez sahaya çıkan Salah, daha sonra Başakşehir maçında iki, Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında ise bir gol kaydetmişti.

Gençlerbirliği karşısında da fileleri havalandıran yıldız oyuncu, üst üste üçüncü lig maçını da golle tamamladı.

DJU İLK MAÇINDA GOLÜNÜ ATTI

Trabzonspor'un transferin son günlerinde kadrosuna kattığı Franculino Dju da bordo-mavili formayla çıktığı ilk maçta golle tanıştı.

Karşılaşmanın 43. dakikasında Onuachu'nun yerine oyuna giren Dju, 78. dakikada Trabzonspor'un beşinci golünü kaydederek ilk maçını golle süsledi.

ÇİMŞİR: "YAVAŞ YAVAŞ YUKARIYA GİDECEĞİZ"



Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, oyuncularının gösterdiği mücadeleden memnun olduğunu söyledi.

Çimşir, "Oyuncu grubunun isteğinden, arzusundan son derece memnunum. Yavaş yavaş, adım adım yukarıya doğru gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Takımın kısa sürede değişmesinin kolay olmadığını belirten Çimşir, göreve geldikten sonra ağırlıklı olarak oyuncuların enerjisini yükseltmeye çalıştıklarını ifade etti.

Çimşir, farklı galibiyetin kendi döneminde hemen ortaya çıkan bir değişimin sonucu olmadığını vurgulayarak, "Üç günde elimde sihirli değnek yok. Bu işi yapan oyuncular. Ciddi anlamda kaliteli bir kadromuz var." dedi.

"TRABZONSPOR ÜÇ KULVARDA DA ZİRVEYİ HEDEFLEYECEK"

Trabzonspor'un bu sezon üç kulvarda da iddialı olabileceğini belirten Çimşir, bordo-mavili taraftarlara da umut veren mesajlar verdi.

Tecrübeli teknik adam, takımın uzun bir lig maratonuna girdiğini belirterek, Trabzonspor'un üç kulvarda da zirve yarışının içerisinde olacağına inandığını söyledi.

5 GOLLÜ GALİBİYETLE YENİDEN UMUT

Amed Sportif Faaliyetler deplasmanında alınan 2-1'lik yenilginin ardından Gençlerbirliği karşısında alınan 5-0'lık galibiyet, Trabzonspor açısından yalnızca üç puan anlamına gelmedi.

Onuachu'nun gol orucunu bozması, Salah'ın istikrarlı performansını sürdürmesi ve Dju'nun ilk maçında golle tanışması bordo-mavili camianın moralini yükseltti.

Boluspor tarihinin en kötü başlangıcını yaptı: 6 maçta 0 puan

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Boluspor, 2026-2027 sezonunda tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaptı. 6 maçta 0 puan toplayan Bolu ekibi ligin son sırasında yer alıyor

06.09.2026 11:21:00
İhlas Haber Ajansı
 
Boluspor tarihinin en kötü başlangıcını yaptı: 6 maçta 0 puan
Boluspor tarihinin en kötü başlangıcını yaptı: 6 maçta 0 puan
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Boluspor, 2026-2027 sezonunda tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaptı. 6 maçta 0 puan toplayan Bolu ekibi ligin son sırasında yer alıyor.

Trendyol 1. Lig'in en tecrübeli ekipleri arasında yer alan Boluspor, 2026-2027 sezonunun ilk 6 haftasında sergilediği performansla kulüp tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Bolu ekibi, sergilediği performansla 2007 yılından bu yana en kötü lig başlangıcına imza attı. Ligde geride kalan 6 haftada puanla tanışamayan kırmızı-beyazlılar, 0 puanla son sıraya demir attı.

Sezona ABD'li çalıştırıcı Daniel Farrar yönetiminde büyük umutlarla giren Boluspor, ligde oynadığı 6 karşılaşmanın tamamından sahadan yenilgiyle ayrıldı. Oynadığı maçlarda rakip fileleri yalnızca 1 kez havalandırabilen Bolu takımı, kalesinde gördüğü 17 golle de hem savunma hem de hücum hattında ligin en kötü istatistiğine sahip takımı oldu.

20 sezondur kesintisiz 1. Lig'de mücadele ediyor



2007-2008 sezonundan bu yana aralıksız olarak 1. Lig'de yer alan Boluspor, içinde bulunduğumuz 2026-2027 sezonu itibarıyla ligdeki üst üste 20. sezonunu geçiriyor. Kırmızı-beyazlı kulüp, bu istatistiğiyle lig tarihinin aynı seviyede en uzun süre kesintisiz mücadele eden takımlarından biri konumunda yer alıyor. Ancak ligin en tecrübeli ekipleri arasında yer alan Boluspor'un bu sezona yaptığı kötü başlangıç, camiada ve taraftarlar arasında büyük tepkiye yol açtı.

Aziz Yıldırım’dan hakem tepkisi:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş derbisinin ardından hakem kararlarına sert tepki gösterdi

06.09.2026 10:23:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım’dan hakem tepkisi:
Aziz Yıldırım’dan hakem tepkisi:
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş derbisinin ardından hakem kararlarına sert tepki gösterdi. Yıldırım, sarı-lacivertli takımın dört haftadır hakem hatalarından mağdur edildiğini savunarak Türk futbolunda köklü bir hakem reformu yapılması çağrısında bulundu.

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş'a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım, karşılaşma sonrası hakem yönetimini eleştirdi. Fenerbahçe'nin kötü oynadığını kabul eden Yıldırım, buna rağmen maçta iki penaltı pozisyonunun değerlendirilmediğini söyledi.

Yıldırım, önceki haftalarda da Gençlerbirliği, Konyaspor ve Samsunspor maçlarında benzer hakem hataları yaşandığını belirterek, "Dört haftadır hakkımız yeniyor, ince ince doğruyorlar" ifadelerini kullandı.

"Bu şekilde Türkiye'de futbol oynanmaz"



Hakemlerin yeterliliğini sorgulayan Yıldırım, VAR sisteminin de görevini yerine getirmediğini savundu. Yıldırım, yabancı VAR uygulamasının tek başına çözüm olmadığını belirterek, Türk futbolunun hakem yetiştirme konusunda ciddi bir sorun yaşadığını söyledi.

Başkan Yıldırım'ın en dikkat çeken önerisi ise liglerin gerekirse geçici olarak durdurulması oldu:

"Gerekirse Türkiye liglerini bir sene ertelesinler, hakem yetiştirsinler."

Hakemlerin baskı altında görev yaptığını da ileri süren Yıldırım, hakemlerin ya yeteneksiz olduğunu ya da dışarıdan yönlendirildiğini ima ederek, "Ya oyuncak bebek gibi kuruluyorlar ya da yeteneksizler" dedi.

"Biz adalet istiyoruz"

Fenerbahçe'nin ayrıcalık değil adalet istediğini vurgulayan Yıldırım, hiçbir takımın hakem kararlarıyla mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. MHK ve TFF'nin soruna çözüm üretmesi gerektiğini belirten Yıldırım, gerekirse görev değişikliklerinin gündeme gelebileceğini ifade etti.

Hakem yorumcularına da tepki gösteren Yıldırım, futbol kurallarının açık olduğunu ve yorumların kamuoyunu yanlış yönlendirmemesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü de açıklayan Yıldırım, ancak Erdoğan'a hakemler veya federasyon hakkında şikâyette bulunmadıklarını belirtti.

"TFF var, MHK var, onlar görevlerini yapacaklar" diyen Yıldırım, sorunun futbolun ilgili kurumları tarafından çözülmesi gerektiğini ifade etti.

"Kadro iyi ama daha çok çalışmalıyız"

Fenerbahçe'nin kadrosunu da değerlendiren Yıldırım, takımın Şampiyonlar Ligi seviyesinde mücadele edebilecek potansiyele sahip olduğunu savundu. Yüksek bonservis bedelleriyle sürekli yeni oyuncular alınmasının doğru olmadığını belirten Yıldırım, Türk futbolcuların da kazanılması gerektiğini söyledi.

Yıldırım ayrıca Matteo Guendouzi'nin UEFA'dan aldığı cezayla ilgili başvuru yaptıklarını ve konunun Tahkim Kurulu'nda çözüme kavuşmasını beklediklerini açıkladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.