Avustralya'da atlayıştan sonra yedek paraşütü uçağın kuyruğuna takılan sporcu, 4 bin 600 metre yükseklikte asılı kaldı
12.12.2025 10:38:00 / İhlas Haber Ajansı
Avustralya'da atlayıştan sonra yedek paraşütü uçağın kuyruğuna takılan sporcu, 4 bin 600 metre yükseklikte asılı kaldı.
Avustralya'nın Queensland eyaletine bağlı Cairns kentinin güneyinde bir etkinlikte 16 paraşütçü, atlayış yapmak üzere uçakla havalandı.
İlk paraşütçü Adrian Ferguson'un yedek paraşütü, atlayıştan sonra açılarak uçağın kanadına takıldı. Ferguson, 4 bin 600 metre yükseklikte asılı kaldı.
Bir süre havada savrulan paraşütçü, yedek paraşütün iplerini keserek uçaktan kurtuldu ve serbest düşüş halindeyken ana paraşütünü açtı. Güvenli bir şekilde yere inen paraşütçünün hafif yaralandığı öğrenildi.
Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.