logo
15 HAZİRAN 2026

5 güreşçiden daha acı haber

"Asrın felaketinde" enkaz altında kalan 5 güreşçi daha hayatını kaybetti

10.02.2023 10:50:00
5 güreşçiden daha acı haber
5 güreşçiden daha acı haber

Türkiye Güreş Federasyonu, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında enkaz altında kalan 5 güreşçinin daha vefat ettiğini duyurdu.

Federasyondan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş'ta daha önce enkaz altında kalan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor'un 4 güreşçisinin vefat ettiği hatırlatılarak, "Gelen son bilgiler doğrultusunda Kahramanmaraş'ta enkaz altında olan evlatlarımız Eray Şimşek, Halil İbrahim Edirne, Hasan Sarıtürk, Ozan Datlı ve Ahmet Durman'ın vefat ettikleri bilgisini büyük bir üzüntüyle sizlerle paylaşıyoruz. Camiamızın ve aziz milletimizin başı sağ olsun." denildi. AA

Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da

Galatasaray, yurt dışındaki dağınık taraftar ağını tek çatı altında toplayarak küresel bir güce dönüşüyor. Avrupa’daki yapılanmasını merkezileştiren sarı-kırmızılılar, Kuzey Afrika açılımıyla hem markanın "yumuşak gücünü" pekiştirmeyi hem de GS Store ve global sponsorluklar üzerinden kulübe dev bir girdi sağlamayı hedefliyor.

15.06.2026 14:28:00
Haber Merkezi
Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da
Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in yurt dışı derneklerine yönelik açıklamaları, kulübün geleneksel "Türkiye sınırlarını aşma" misyonunu modern endüstriyel futbolun gerekleriyle birleştiren stratejik bir küreselleşme ve finansal büyüme hamlesi olarak okunabilir. Proje, yurt dışındaki taraftar potansiyelini romantik bir bağdan çıkararak ticari, kurumsal ve diplomatik bir güce dönüştürmeyi hedefliyor.






KUZEY AFRİKA ÇOK ÖNEMLİ

Avrupa'da birbirinden bağımsız ve lokal hareket eden derneklerin, kulübün doğrudan kontrol ettiği tek bir küresel ağ altında birleştirilmesi amaçlanıyor. Özellikle Feghouli, Belhanda ve Ziyech gibi isimlerle Galatasaray sempatisi kazanan Kuzey Afrika (Fas, Tunus, Cezayir) bölgesindeki sportif ilginin kurumsal aidiyete dönüştürülmesi planlanıyor.






AVRUPA DEVLERİ ÖRNEK ALINACAK

Real Madrid, Bayern Münih ve Manchester United gibi dünya devlerinin uyguladığı küresel fan kulübü ve resmi taraftar ofisi modeli örnek alınmakta. Tüm derneklerin kulüp tüzüğüne uygun, tek sesli bir yapıya kavuşması sağlanacak. Avrupa deplasmanlarında bilet ve taraftar koordinasyonu tek elden yönetilecek. Sportif davalarda organize bir kitle gücü oluşturulacaktır.






DÖVİZ CİNSİNDEN SICAK PARA

Dağınık haldeki yüz binlerce taraftarın bilgisi tek bir veri tabanında toplanarak; yaş, alışkanlık ve tüketim eğilimlerini ölçen değerli bir dijital veri gücü elde edilecektir. Projenin en kritik ayağını oluşturan bu birleşme, kulübe doğrudan döviz cinsinden sıcak para akışı sağlayacak.






KUZEY AFRİKA'YA ÖZEL RAKAM

Avrupa'daki kargo ve gümrük sorunlarını çözmek adına Almanya veya Belçika gibi stratejik noktalarda merkezi dağıtım depoları kurulacak. Sahte ürünlerin önüne geçilirken, alım gücüne göre Kuzey Afrika gibi bölgelere özel fiyatlandırılmış resmi ürün satışı organize edilecek.






SÜREKLİ GELİR KALEMİ OLACAK

Tek merkezden yönetilen milyonlarca üyeli uluslararası bir ağ, dev markalarla yapılacak sponsorluk sözleşmelerinin finansal değerini katlayacak. Şemsiye organizasyona özel üyelik aidatları, "Galatasaray Global Card" gibi projeler ve mobil uygulama/dijital içerik platformlarının yurt dışı pazarlaması ile kulübün sürekli gelir kalemi artırılacaktır.

Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?

Fenerbahçe’de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi 

15.06.2026 14:20:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Fenerbahçe'de Pazartesi (15 Haziran) yapılacak tarihi yönetim kurulu toplantısında Aykut Kocaman isminin açıklanması bekleniyor. Ancak kulüp kulislerinde bomba etkisi yaratan 'Arne Slot' hamlesi ve Kocaman'ın gelişine bağlı olan Vedat Muriqi transferi, olası bir krizde her an çıkmaza girebilir.






Fenerbahçe'de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi. Kulübün yeni sezon yapılanmasını şekillendirecek tarihi zirvede, hem teknik direktörlük koltuğu hem de taraftarı heyecanlandıracak elit santrfor transferleri masaya yatırılacak.






EN GÜÇLÜ ADAY AYKUT KOCAMAN

Oldukça uzun ve kıran kırana geçmesi beklenen toplantıda, yönetim içindeki farklı vizyonlar karşı karşıya gelecek. Teknik direktörlük konusunda masadaki en güçlü aday, Aykut Kocaman. Yönetim kurulunun büyük bir bölümü Kocaman ismi üzerinde uzlaşmış görünse de kulüp kulisleri hareketli saatlere sahne oluyor.






ARNE SLOT İSMİ ÇOK ÖNDE DURUYOR

Barış Göktürk'ün başını çektiği genç yöneticilerin, dünya çapında bir başarı yakalayan Arne Slot (ya da başka bir teknik direktör) ile anlaştıklarını belirterek sürpriz bir yabancı teknik adam hamlesini son dakikada kurulun önüne getirmesi bekleniyor.






MURIQI İSMİ DE AÇIKLANABİLİR

Toplantıdan çıkacak teknik direktör kararı, transfer hamlelerini de doğrudan etkileyecek. Yönetim, Aykut Kocaman ismini resmi olarak açıklar açıklamaz, eski golcüsü Vedat Muriqi transferini de eş zamanlı olarak duyurmayı planlıyor. Ancak genç yöneticilerin arzuladığı yabancı teknik adam formülü kabul görürse, Muriqi transferinin çıkmaza girebileceği ifade ediliyor.






3 TANE ELİT SANTRFOR İSMİ VAR

Sarı-lacivertlilerin as santrfor bölgesi için yürüttüğü dünya çapındaki operasyon da bugünkü zirvenin ana maddelerinden biri olacak. Yönetim, hücum hattını güçlendirmek adına Serhou Guirassy, Dusan Vlahovic ve Pedro gibi elit golcülerin maliyetlerini ve transfer stratejilerini masaya yatıracak. Kulübün geleceğini belirleyecek bu kritik toplantının ardından yapılacak resmi açıklamalar camia tarafından merakla bekleniyor.

Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!

Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak ezeli bir iş birliği hamlesi geldi. İddialara göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe’nin yeni başkanı Aziz Yıldırım’ı telefonla aradı

15.06.2026 14:00:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin yeni başkanı Aziz Yıldırım'ı arayarak tarihi bir teklifte bulundu. Türk futbolunun geleceğine yön vermek ve milyarlarca liralık ortak çıkarları korumak adına Yıldırım'a Kulüpler Birliği Başkanlığını önerdi. Özbek, "Biz iki lokomotif kulübüz, ortak menfaatlerimiz için beraber hareket etmeliyiz" diyerek ezeli rekabette masada dev bir güç birliği dönemi başlattı. İşte o iddialar...






Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak ezeli bir iş birliği hamlesi geldi. İddialara göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin yeni başkanı Aziz Yıldırım'ı telefonla arayarak tebrik etti. Oldukça sıcak geçen görüşmede Özbek, pek çok konuda kendilerine engel olan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ı devirmek ve ortak hareket etmek adına Yıldırım'a Kulüpler Birliği Başkanlığını önerdi.






DURSUN ÖZBEK'TEN İTİRAF VAR

Türk futbolunun iki lokomotif kulübü olduklarını vurgulayan Özbek, "Bazı konularda güç birliği yapmak, beraber hareket etmek durumundayız. Ortak menfaatlerimiz var" diyerek tarihi bir birliktelik sinyali verdi. Bu ılımlı ve vizyoner hamle, iki dev kulübün kavgaları bir kenara bırakıp ortak çıkarlar doğrultusunda hareket etmesi durumunda her iki camiaya da milyarlarca lira kazandırabileceğini gösteriyor.






GÜÇLÜ BİR ORTAK BLOK OLACAKLAR

Kulüplerin öncelikli hedefi, mevcut yabancı sınırı/altyapı zorunluluklarını daha esnek bir zemine oturtmak ve Türk futbolunun mali geleceğini belirleyecek olan yeni naklen yayın ihalesine Aziz Yıldırım'ın liderliğinde güçlü bir ortak blok olarak girmek.






NAKLEN YAYIN GELİRLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Masadaki en kritik ekonomik maddelerden birini marka değerini yükseltmek ve korsan yayınla (IPTV) mücadele oluşturuyor. İki kulübün ortak bir vizyonla hareket etmesi, derbilerin global pazarlanmasını kolaylaştırırken devlet nezdinde yapılacak hukuki girişimlerle illegal yayınların önüne geçilmesini ve lisanslı yayın gelirlerinin uçmasını sağlayacak.






YENİ NESİL GELİR KAPISI ARALANACAK

Ayrıca dijital dünyada ortak kripto, NFT ve espor projeleri ile dostluk temalı lisanslı ürün koleksiyonları sayesinde devasa bir yeni nesil gelir kapısı aralanacak. Mali iş birliğinin yanı sıra idari ve hukuki alanda da ortak lobi faaliyetleri yürütülecek.






HARCAMA LİMİTLERİNDE ESNEME İSTENEBİLİR

TFF'nin harcama limitlerinin Avrupa şartlarına göre esnetilmesi, MHK ve Tahkim gibi kurulların adil yönetilmesi, spor yasası ve futbolcu vergilerindeki stopaj iadelerinin amatör branşlara aktarılması gibi konularda iki kulüp tek ses olacak.

Kulüpler Birliği'ndeki Anadolu kulüpleriyle yaşanan gelir dağılımı tartışmalarında ve altyapı için kamu arazi tahsisi süreçlerinde bürokrasiyi aşmak adına bu tarihi güç birliği hayati bir rol oynayacak.

İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda gece oynanan maçlarda İsveç, Tunus'u 5-1 mağlup ederken Fildişi Sahili ise Ekvador'u 1-0 ile geçti

15.06.2026 13:50:00
İhlas Haber Ajansı
İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı
İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda gece oynanan maçlarda İsveç, Tunus'u 5-1 mağlup ederken Fildişi Sahili ise Ekvador'u 1-0 ile geçti.

Dünya Kupası F Grubu'nda İsveç, Tunus ile karşılaştı. Maç boyunca üstün bir performans sergileyen İsveç, rakibini 5-1 mağlup etti.



İsveç'in gollerini 7. ve 90+6. dakikada Yasin Ayari, 30. dakikada Alexander Isak, 59. dakikada Viktor Gyökeres ve 84. dakikada Mattias Svanberg atarken Tunus'un tek golünü ise 43. dakikada Omar Rekik kaydetti.

FIFA 2026 Dünya Kupası E Grubu ilk maçında ise Fildişi Sahili ile Ekvador karşı karşıya geldi. Fildişi Sahili, Amad Diallo'nun 90. dakikada kaydettiği golle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Galatasaray'da forma giyen Wilfried Singo ise golde asisti yapan isim oldu.

Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Chelsea forması giyen İspanyol sol bek Marc Cucurella'yı transfer ettiğini açıkladı

15.06.2026 13:46:00
İhlas Haber Ajansı
Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı
Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı
İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Chelsea forması giyen İspanyol sol bek Marc Cucurella'yı transfer ettiğini açıkladı.

Real Madrid resmi internet sitesinde İspanyol oyuncunun transferi ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"Real Madrid ve Chelsea, Marc Cucurella'nın transferi konusunda anlaşmaya vardı. Cucurella, 30 Haziran 2032 tarihine kadar, altı sezon boyunca kulübümüzün futbolcusu olacak."
Chelsea forması ile 163 maça çıkan Marc Cucurella 9 gol ve 13 asistlik performans sergiledi. 27 yaşındaki sol bek, İspanya Milli Takım formasıyla ise 24 maça çıkarken bu maçlarda 1 gol ve 2 asist katkısı sağladı.

Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya

Sırbistan'da yapılan 2026 CMAS Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası'nda Türkiye, dünya rekoruna imza atarak tarihi bir başarı elde etti

15.06.2026 13:40:00
İhlas Haber Ajansı
Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya
Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya
Sırbistan'da yapılan 2026 CMAS Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası'nda Türkiye, dünya rekoruna imza atarak tarihi bir başarı elde etti. Milliler, 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya elde etti.



9-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda genç erkeklerde milli sporcu Yusuf Kıvanç Erkan, statik apnea disiplininde dikkat çeken bir performans ortaya koydu. Suyun altında 6 dk. 23 sn. nefesini tutan Erkan, bu derecesiyle dünya rekoru kırdı. Ay-yıldızlı sporculardan Timur Kuru ise 5 dk. 20 sn. nefesini tutarak dünya üçüncülüğü madalyasını aldı.



Milli sporcuların başarıları, şampiyonaya damgasını vurdu. Statik apnea disiplininde genç kadınlarda Ada Olpak, nefesini 4 dk. 37 sn. tutarak dünya şampiyonu olurken Kardelen Çarpar, 4 dk. 24 sn. ile gümüş madalya aldı. 4x50 metre hız apneada Polat Kaan Perçiner, 2 dk. 16 sn. 43 salise ile bronz madalyaya imza attı. 2x50 metre hız apnea genç kadınlarda Irmak Doğruel, 40 sn. 41 salise zamanlamasıyla dünya üçüncüsü oldu. Dinamik apnea disiplininde genç erkeklerde Türkiye, yine madalya kürsüsüne damgasını vurdu. Timur Alp Kuru, 149 metre ile dünya şampiyonu olurken Yusuf Erkan, 139 metre ile dünya üçüncülüğü kürsüsüne çıktı.



Dinamik apnea paletsiz disiplinin genç erkekler klasmanında milli sporcular Ediz Duman, 113,5 metre ile dünya şampiyonu olurken Timur Alp Kuru, 106 metre ile gümüş madalya, Yusuf Erkan ise 103,5 metre ile bronz madalya aldı. Dinamik apnea çift palet müsabakalarında Türkiye, yine aynı başarıyı tekrarlayarak dünyanın en iyi performansını gösterdi. Bu disiplinde Ediz Duman, 160 metrelik mesafesi ile dünya şampiyonu oldu. Yusuf Erkan, 156 metre ile gümüş, Timur Alp Kuru, 135 metre ile bronz madalya alarak ödül kürsüsünde ikinci kez sadece ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırdı ve İstiklâl Marşını okuttu.



TSSF Başkanı Kadir Sağlam, yaptığı açıklamada, "Muhteşem bir başarı. Genç millîlerimizin bayrağımızı dalgalandıran, ülkemizi gururlandıran bu uluslararası rekor ve başarıları Türkiye için tarihi sportif kazanımlardır. Milli sporcularımızı ve antrenörlerimizi yürekten kutluyorum. Gerçekten mutlu ve heyecanlıyız. Kazandığımız bu zaferlerin arkasında çok değerli katkıları olan Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak ve Bakan Yardımcımız Hamza Yerlikaya başta olmak üzere Bakanlığımızın tüm çalışanlarına, sualtı sporları camiamız adına teşekkürlerimizi sunarız" diye konuştu.

TSSF Serbest Dalış Milli Takım kafilesi, bu akşam yurda dönecek.

Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi

Fenerbahçe’deki olaylı Falette transferi sonrası asistanı Selinay Gürgenç ile evlenen Damien Comolli, bu kez Juventus’tan kovuldu! İtalyan basını, ayrılığın arkasında Teknik Direktör Luciano Spalletti ile yaşanan şok bir "saha kenarı ve yasaklı alan" krizinin olduğunu iddia etti. Sessizliğini bozan Türk eşin sosyal medya paylaşımı İtalya'da gündeme bomba gibi düştü

15.06.2026 13:02:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'tan da kovularak görevine son verilen Damien Comolli'nin ardından eşi Selinay Comolli'nin sosyal medya paylaşımı ve İtalyan basınında çıkan "Spalletti ile kriz" iddiaları spor gündemine bomba gibi düştü. Eşinin ayrılığı sonrası sessizliğini bozan Selinay Comolli (Gürgenç), sosyal medyadan "Sonuçta, günde 20 saat kulüp hakkında çalışmayan/düşünmeyen bir kocaya sahip olmak o kadar da kötü değil" mesajını paylaştı.






İTALYAN BASINININ İDDİASI

Corriere della Sera'nın haberine göre; kulüpteki son aylarda dönemin teknik direktörü Luciano Spalletti (67) ile Damien Comolli arasında zorlu bir ilişki yaşandı. Spalletti'nin, Selinay Comolli'nin maç önlerinde saha kenarında ve genellikle sadece futbolculara ayrılan alanlarda sık sık bulunmasından rahatsız olduğu iddia edildi. Yaşanan bu krizlerin ardından her iki isimle de yollar ayrıldı.






ÇİFT 2022'DE EVLENDİ

Türk spor kamuoyunun yakından tanıdığı Selinay Gürgenç, Temmuz 2018 - Ocak 2020 arasında Fenerbahçe'de sportif direktör olan Damien Comolli'nin asistanlığını yaptı. Ocak 2020'deki olaylı Simon Falette* transferi sürecinde iddiaları üzerine kulüpten ayrılmak zorunda kaldı. Kısa süre sonra Comolli de istifa etti. Fenerbahçe'deki bu mesai arkadaşlığı ilerleyen süreçte aşka dönüştü ve çift Temmuz 2022'de evlendi.






FALETTE OLAYINDA YAŞANANLAR

* Ocak 2020'de Falette'in kiralanması taraftarın tepkisini çekti. Transferin arkasında, Comolli'nin yakın ilişkileri bulunan Rogon Menajerlik Şirketi'nin olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Eleştiriler üzerine Comolli, kulüp iletişim kanallarını baypas ederek kişisel Twitter hesabı açtı. Kendisini savunurken "Falette transferini ben değil, doğrudan Başkan Ali Koç istedi" açıklamasını yaptı.

Kulüp hiyerarşisinin sarsılması üzerine yönetim, Comolli'nin asistanı Gürgenç'in görevine son verdi. Gürgenç, hakkındaki iddiaları reddederek sessiz kalmayı seçti. Bu kararın hemen ardından Comolli de gitti.

Fenerbahçe’de tarihe geçecek 'transfer skandalı' iddiası!

Geçen sezon büyük umutlarla AC Milan'ın uçağından indirilerek alındığı iddia edilen Archie Brown fiyaskosunun arkasından tarihi bir isim karışıklığının çıktığı iddiası ortalığı karıştırdı

15.06.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe’de tarihe geçecek 'transfer skandalı' iddiası!
Fenerbahçe’de tarihe geçecek 'transfer skandalı' iddiası!
Geçen sezon büyük umutlarla AC Milan'ın uçağından indirilerek alındığı iddia edilen Archie Brown fiyaskosunun arkasından tarihi bir isim karışıklığının çıktığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Buna göre Jose Mourinho'nun listesindeki 55 milyon Euro'luk Nathaniel Brown yerine, yanlışlıkla İngiliz adaşının transfer edildiği ve Portekizli hocanın Devin Özek'e "Bu kim?" diyerek şok geçirdiği iddia edildi.







Fenerbahçe'de geçen sezon büyük umutlarla yapılan Archie Brown transferinin perde arkasında "isim benzerliği" yüzünden tarihi bir skandal yaşandığı iddia edildi. Sarı-lacivertlilerin, İtalyan devi AC Milan'ın elinden kaptığını iddia ederek kadrosuna kattığı İngiliz sol bek Archie Brown, facia bir sezon geçirdi.






BROWN'LAR KARIŞINCA OLAN OLDU

Sahadaki etkisiz performansıyla beklentilerin uzağında kalan sol bek, sarı-lacivertli yönetimi yeniden sol bek arayışlarına itti. Genç oyuncuya bırakın AC Milan'ı, İngiltere Championship'ten bile talip çıkmaması kulübü kara kara düşündürüyor. Gündeme bomba gibi düşen iddiaya göre, Fenerbahçe'nin asıl hedefinin başka bir "Brown" olduğu belirtildi.







ASIL İSİM NATHANIEL'Dİ

Teknik direktör Jose Mourinho'nun geçen sezon yönetime sunduğu transfer listesinin ilk sırasında, şu sıralar Bayern'in transfer etmek için Frankfurt'a 55 milyon Euro ödemeye hazır olduğu Nathaniel Brown yer alıyordu.

Ancak transfer operasyonunda yaşanan karışıklık sonucu, listeye Nathaniel yerine Gent forması giyen Archie Brown eklendi. Apar topar transfer bitirildi.







MOURINHO "BU KİM?" DİYE PATLADI

Transferin tamamlanmasının ardından önüne Archie Brown'ın belgeleri gelen Jose Mourinho'nun büyük bir şok yaşadığı da dedikodular arasında. Portekizli teknik adamın, sportif direktör yardımcısı Devin Özek'e şaşkınlıkla "Bu kim?" diye sorduğu ve isim benzerliği kurbanı olunduğunu anlayınca küplere bindiği iddia edildi.







ARCHIE BROWN FİYASKOSU

Listesindeki elit sol bek yerine bambaşka bir oyuncuyla karşılaşan Mourinho'nun bu durumdan dolayı çok öfkelendiği konuşuluyor.

Yaşanan bu transfer fiyaskosunun ardından sol bek bölgesini tamamen sil baştan kurma kararı alan Fenerbahçe yönetimi, Archie Brown'u maliyetine bakılmaksızın elden çıkarmanın yollarını arıyor. Sarı-lacivertliler, yeni sezonda aynı hataya düşmemek için nokta atışı bir takviye yapmak istiyor.

2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru

İran Milli Takımı Teknik Direktörü Emir Kalenuyi, 2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda Yeni Zelanda ile yapacakları maç öncesinde Meksika'dan ABD'ye geldiklerini belirterek "Umarım, Dünya Kupası'ndaki seyahat sorunlarımız oyun kalitemizi etkilemez." dedi
 

 

15.06.2026 06:30:00
AA
2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru
2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru

Meksika'dan Los Angeles'a gelen İran milli takımında, Kalenuyi ve futbolcu Mehdi Taremi, 16 Temmuz Salı günü TSİ 04.00'te Los Angeles Stadı'nda oynayacakları Yeni Zelanda maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Kalenuyi, "Ülkemiz için burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz." diyerek "Umarım, Dünya Kupası'ndaki seyahat sorunlarımız oyun kalitemizi etkilemez." ifadelerini kullandı.

Savaştan çıktığı ülkeye Dünya Kupası için giriş yapmaları hakkında gelen sorulara ise teknik adam, "Futbol oynamak için buraya geldik. Saygı duyulması gereken İranlılar için oynayacağız. Biz politikacı değiliz." dedi.

Kamp yerlerinin ABD'den Meksika'ya alınması hakkında ise Kalenuyi, "Kampımızın yeri ABD'den Meksika'ya alındı ve tabii ki bunun bize olumsuz etkisi de oldu." bilgisini verdi.

Kalenuyi, "Antrenmanlara daha önce başlamalıydık, geç vardık ve çalışmalara zamanında başlayamadık. Ama oyuncularım, iyi performans göstermek için çok kararlı ve istekli. İran halkı için ellerinden geleni yapacaklardır. " ifadelerini kullandı.

Futbolcularının yaşananların ötesinde futbola odaklanması için elimden geleni yaptığını belirten teknik adam, Yeni Zelanda maçı için ise "Her takım buraya hak ederek geldi. İlk maç her zaman zordur elimizden geleni yapacağız." dedi.

"Sadece İranlılar değil hakemler bile bu turnuvadan etkilendi"

İranlı futbolcu Mehdi Taremi ise, ABD'ye girişine izin verilmediği için 2026 FIFA Dünya Kupası'nda görev alamayan Somalili hakem Omar Abdulkadir Artan'ı kastederek "Sadece İranlılar değil hakemler bile bu turnuvadan olumsuz etkilendi. Evet, bir gerginlik var." ifadelerini kullandı.

"Futbol her zaman insanları birleştirir" diyen Taremi, "Buraya futbol oynamaya geldik, siyasi konulara müdahil olmak istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Yeni Zelanda maçı hakkında ise Taremi, "Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız Umarım güzel bir maç olur." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, basın toplantısında tercüme sorunu da yaşandı. Kulaklıklarda sorun olduğu belirtilerek, İngilizce ve İspanyolca sorular, Farsçaya çevrilemedi. 

Portakallar son nefeste yıkıldı!

FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu ilk maçında Hollanda ile Japonya, Dallas Stadyumu'nda nefes kesen bir mücadeleyle 2-2 berabere kaldı

15.06.2026 01:05:00
Haber Merkezi
Portakallar son nefeste yıkıldı!
Portakallar son nefeste yıkıldı!
FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu ilk maçında Hollanda ile Japonya, Dallas Stadyumu'nda nefes kesen bir mücadeleyle 2-2 berabere kaldı.

Nefes kesen mücadelede iki kez öne geçen Hollanda, son dakikalarda gelen Japonya golüne engel olamadı ve iki takım da turnuvaya birer puanla başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklara sahne olsa da iki takım da fileleri havalandıramadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Hollanda, 51. dakikada tecrübeli stoperi Virgil van Dijk'ın kafa vuruşuyla öne geçti.



Golün şokunu çabuk atlatan Japonya, bu gole 57. dakikada Keito Nakamura'nın şık vuruşuyla cevap vererek durumu 1-1'e getirdi.

Hollanda, 64. dakikada Crysencio Summerville'in golüyle maçta yeniden üstünlüğü yakalasa da mücadeleyi bırakmayan Japonya, 89. dakikada Daichi Kamada'nın attığı golle sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmayı başardı.



Bu sonuçla gruptaki ilk maçlar sonunda iki takım da hanesine 1 puan yazdırdı.

F Grubu'ndaki bir sonraki maçlarda Hollanda, İsveç ile karşı karşıya gelirken; Japonya ise Tunus karşısında gruptaki ilk galibiyetini arayacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.