logo
24 HAZİRAN 2026

İran, Ürdün’deki ABD komuta merkezine 12 balistik füze ile vurdu

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), ABD’nin İran’a yönelik son saldırılarına misilleme olarak, Ürdün’deki El-Azrak Hava Üssü ve üs bünyesindeki bir ABD komuta merkezine 12 balistik füze ile saldırı düzenlendiğini açıkladı

12.06.2026 14:43:00 / İhlas Haber Ajansı
İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), ABD’nin İran’a yönelik son saldırılarına misilleme olarak, Ürdün’deki El-Azrak Hava Üssü ve üs bünyesindeki bir ABD komuta merkezine 12 balistik füze ile saldırı düzenlendiğini açıkladı.
 
İran, ABD’nin son saldırılarına karşı bir misilleme daha gerçekleştirdi. DMO’dan yapılan açıklamada, ABD saldırılarını cezalandırmayı amaçlayan operasyon kapsamında, Ürdün’deki El-Azrak Hava Üssü ve üs bünyesindeki bir ABD komuta merkezine 12 balistik füze ile saldırı düzenlendiği bildirildi.
 
Buradaki çok sayıda tesis ve uçağın imha edildiği öne sürüldü. ABD Dışişleri Bakanlığı ise Ürdün’de yaşayan vatandaşlarını füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırıları konusunda uyararak, "Derhal korunaklı ve güvenli alanlara sığının. Kapalı alanlarda kalmaya devam edin, yerel uyarıları yakından takip edin" açıklamasında bulundu.
 
İran, ABD saldırılarına misilleme ile karşılık vermişti
 
ABD ordusunun İran’ın askeri gözlem, iletişim ve hava savunma altyapısını hedef alan son saldırıları Tahran yönetiminin misillemelerine yol açmıştı. DMO, Kuveyt’teki Ali Salem ve Ahmed el-Ceber Hava Üsleri ile Bahreyn’deki Şeyh İsa Hava Üssü’ndeki ABD ordusuna ait 18 hedefe saldırı düzenlendiğini açıklamıştı. Ayrıca, İran ordusunun Bahreyn’deki ABD 5. Filosu’na ait Patriot hava savunma sistemlerinin radar tesislerini insansız hava aracı (İHA) saldırıları ile hedef aldığı bildirilmişti.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.