logo
19 TEMMUZ 2025

ABD, AB, NATO üçgeninden çıkamıyorlar

26.09.2019 00:00:00

Türk siyasetinin, 2x2=4 gerçeği gibi ispatlı bir gerçeği vardır. Nedir o? Bu ülkede dindar olduğunu iddia eden partiler ABD'cidir, AB'cidir, NATO'cudur.

Bu ülkede milliyetçi olduğunu iddia eden partilerde ABD'cidir, AB'cidir, NATO'cudur.

Bu ülkede hak, emek, özgürlük vs. diyen partilerde ABD'cidir, AB'cidir, NATO'cudur.

Bu ülkede solcuyum, diyen partilerde ABD'cidir, AB'cidir, NATO'cudur.

Bu ülkede Atatürkçüyüm, diyen partilerde ABD'cidir, AB'cidir, NATO'cudur.

Maalesef Türk siyaseti ve de siyasetçileri, karanlık devletlerden, odaklardan, dehlizlerden, karanlık simalardan bir türlü vazgeçmedi, vazgeçmiyor da! 

Tabi bu noktada, Prof. Dr. Haydar Baş'ın liderliğini yaptığı BTP (Bağımsız Türkiye Partisi), Atatürk'ten sonraki Türk siyasetinde tek yerli ve milli parti olma özelliğine sahiptir. Bu bir iddia değil. Dünyaya yön veren Milli Ekonomi Modeli'nin, sosyal devlet projelerinin, milli para tanımının sahibi, bu partinin Genel Başkanıdır ve Türkiye'de; "Ne ABD, ne AB hedef tam bağımsız Türkiye" diyerek meydanlara çıkan tek lider de, O'dur.

* * *

IMF heyeti, Türkiye'ye gelmiş. Kim aldı onları içeri? AKP 17 yıldır IMF'ye 'hayır' propagandası ile ekonomi gerçeklerini hem örtüyor, hem de hala geçmişe fatura çıkarıyor. Bu heyetin Türkiye'de ne işi var?

Tak! Gündeme bomba düşüyor; İYİ Parti ve CHP yetkilileri, IMF heyeti ile görüşmüş. Al sana siyasi provokasyon!

Hükümet sözcüsü anında pası veriyor, yandaş medya golü atıyor; CHP ve İYİ Parti, hükümetin arkasından iş çeviriyormuş!

Allah! Allah! Hepiniz aynı masada değil miydiniz? 

Aynı masada olduklarını IMF heyeti açıkladı. Heyet, kuruluş anlaşması çerçevesinde (tabi Türkiye'de imzalamış) ülkemiz ekonomisini gözlemleyebilir, ülkemize gelip iktidar, muhalefet ve sivil toplum örgütleriyle görüşebilirmiş…

Sonra! Geçtiğimiz günlerde CHP ve İYİ Parti NATO lehine açıklamalar yaptı. Hükümet yorum yapmadı. Ama malum medya ve sosyal medyada bu iki parti yerden yere vuruldu. 

Arkadaşlar! CHP ve İYİ Parti NATO'cu. Tamam. Peki, 'NATO'nun güney sınırını biz koruyoruz' diyen hangi parti? MHP'nin ABD, AB, NATO konusunda tek açıklamasına şahit olan var mı?

* * *

Sayın Erdoğan, ABD'de birçok kişi ve kuruluş ile görüşüyor. Ama ABD'ye, ülkemizden en çok giden siyasetçi, başbakan ve Cumhurbaşkanı olan Erdoğan her gittiğinde Yahudi lobileriyle muhakkak görüşüyor. 

Yine görüştü. Görüştüğü kişiler, 'Siyonizm Karşıtı Yahudiler Birliği' temsilcileriymiş.

Biri bana söylesin! Siyonizm olmadan Yahudiler ve İsrail olabilir mi? Her Siyonist bir Yahudi değildir ama her Yahudi aynı zamanda bir Siyonist'tir.  

Diğer taraftan atıyorum bu kişilerle görüşen ülkemizden herhangi biri olsa sadece kıyafetlerinden ötürü ortalığı ayağa kaldıracak medya ve yazarlar tanıyorum. Şimdi hepsi suskun.. Neden?

* * *

Ya Senatör Lindsey Graham!

Sayın Erdoğan bu kişi ile de görüştü. Başkan adayıymış. Görüşme sonrası Senatör Graham'ın yaptığı açıklamaları dinleyen onu, Türk ve Türkiye aşığı biri olarak, algılar. Medya da öyle anlattı zaten.

Peki, kim bu Senatör Lindsey Graham?

Cevabı, Sözcü yazarı Soner Yalçın köşesinden yazdı;

"Adam… Güneyli bir Baptist, Korint Baptist Kilisesi üyesi. Yani, Evangelist!

İsrail'in kayıtsız-şartsız destekçisi…

Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasını en hararetli savunan senatör. ABD Büyükelçiliği'nin geçen yıl Kudüs'te açılması törenine katıldı. 

Bu yıl Trump yönetiminin Golan Tepeleri'ni, İsrail'in parçası olarak tanımasında büyük rol oynadı…

Irak'a askeri harekât olması yönünde oy verdi; işgali destekledi.

Libya'ya yapılan saldırıyı destekledi.

Suudi Arabistan'ın, Yemen'e saldırısını destekledi.

İran'ı "ölümcül düşman" olarak ilan etti. (Hatta) Dünyanın en korkunç olayı, DNA testinde İran asıllı olduğunun çıkması" dedi. 

Venezuela'da, Nicolas Maduro'yu devirmek için askeri istila çağrısında bulundu…"

Sadece bugün değil dünden bugüne nedir bu ABD hayranlığı? Artık yeter, demenin vakti gelmedi mi? Hadi siyasetçiler diyemiyor! Sen neden 'ABD'ye hayır' demiyorsun Ey Türk Milleti?

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Akın Aydın / diğer yazıları
ABD temsilcisi Barrack Lübnan'a gidecek
Amaç, Hizbullah'ı silahsızlandırmak
İlginç bir karşılaştırma
Şimdi kim kimi kıskanacak?
Vatandaşların bankalara borcu tırmanışta
Kredi kartı borcu, tüketici borcunu yakalamak üzere
İşte Türkiye'nin sırası!
Avrupa'da en uzun çalışma süresi Hollanda'da
Adıyaman Belediye Meclisi Başkan Vekilini seçti
CHP'nin adayı Ufuk Bayır 22 oy aldı
Taş üstünde taş kalmadı
İsrail Gazze'nin yüzde 88'ini yıktı
Meclis komisyonu için ilk toplantı
İYİ Parti üye vermeyecek
Lula'dan Trump'a şok suçlama
'Bize şantaj yapıyor'
Putin buna çok kızacak
AB yaptırım paketini onayladı
İsrail'e silah taşıyor!
Gemi o limana uğrayacak
Tatar'dan diyalog mesajı
Diyalogdan kaçmıyoruz, ama...
Soruşturma açıldı
Tüm alışveriş onlardan geçiyor
TOBB haziran verilerini açıkladı
Kurulan şirket sayısı azaldı
45 yıl isteniyor
İzmir operasyonunda iddianame hazırlandı
'Yüzde 70'i fazla kilolu'
Sağlık Bakanı açıkladı
ABD temsilcisi Barrack Lübnan'a gidecek
Amaç, Hizbullah'ı silahsızlandırmak
İlginç bir karşılaştırma
Şimdi kim kimi kıskanacak?
Vatandaşların bankalara borcu tırmanışta
Kredi kartı borcu, tüketici borcunu yakalamak üzere
İşte Türkiye'nin sırası!
Avrupa'da en uzun çalışma süresi Hollanda'da
Adıyaman Belediye Meclisi Başkan Vekilini seçti
CHP'nin adayı Ufuk Bayır 22 oy aldı
Taş üstünde taş kalmadı
İsrail Gazze'nin yüzde 88'ini yıktı
Meclis komisyonu için ilk toplantı
İYİ Parti üye vermeyecek
Lula'dan Trump'a şok suçlama
'Bize şantaj yapıyor'
Putin buna çok kızacak
AB yaptırım paketini onayladı
İsrail'e silah taşıyor!
Gemi o limana uğrayacak
Tatar'dan diyalog mesajı
Diyalogdan kaçmıyoruz, ama...
Soruşturma açıldı
Tüm alışveriş onlardan geçiyor
TOBB haziran verilerini açıkladı
Kurulan şirket sayısı azaldı
45 yıl isteniyor
İzmir operasyonunda iddianame hazırlandı
'Yüzde 70'i fazla kilolu'
Sağlık Bakanı açıkladı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.