logo
27 OCAK 2026

ABD’nin ilk Türk belediye başkanı İstranbul'da

ABD New Jersey Eyaleti Chatham Bölgesi Belediye Başkanı Tayfun Selen deneyimlerini anlattı 
 

25.07.2019 00:00:00
ABD’nin ilk Türk belediye başkanı İstranbul'da
ABD’nin ilk Türk belediye başkanı İstranbul'da

ABD'nin ilk Türk belediye başkanı İstranbul'da gazetecilerle bir araya geldi
 
ABD'nin New Jersey eyaletine bağlı Chatham bölgesi Belediye Başkanlığı'na seçilen Tayfun Selen İstanbul'da gazetecilere deneyimlerini anlattı. Selen, "Birincisi çok çalışacaksınız, ikincisi ise oyunu kuralı göre oynayacaksınız. Eğer bu iki kurala uygun hareket ederseniz, iş hayatı olsun, politika olsun başarılı olabilirsiniz. Benim bölgem bana sahip çıktı" dedi. 

  TABA - Türk Amerikan iş Adamları Derneği davetlisi olarak Türkiye'de bulunan ve ABD de ilk Türk olarak Belediye Başkanı olan İTÜ Mimarlık Fakültesi Mezunu Tayfun Selen ve beraberindeki Türk Amerikan Ticaret Odası (TABA - AmCham) Genel Başkanı Ali Osman Akat, Türk Amerikan Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Bayramoğlu, Türk Amerikan Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Yüksel'in bulunduğu heyet, Sarıyer Baltalimanı'nda gazetecilerle buluştu. Türk Amerikan İş Adamları Derneği (TABA) organizasyonuyla gerçekleşen toplantıda New Jersey eyaletine bağlı Chatham bölgesi Belediye Başkanı Tayfun Selen başarı öyküsünü ve deneyimlerini aktardı. Toplantıya çok sayıda, TABA üyesi katılırken şarkıcı Tarık Mengüç de toplantıya gelenler arasındaydı. 
 
  "İstanbul için hangisi iyiyse o olsun, benim partim Türkiye" 

  Programda bir konuşma yapan Tayfun Selen, "ABD'de ne zaman böyle bir gruba konuşma yapsam şöyle başlıyorum; My name is Tayfun, diyorlar ki nasıl yani? Böyle bir kahkaha kopuyor. Benim şimdi abim var adı Volkan, yani Volcano bu sefer salon devriliyor. Ondan sonra konuşmamı dinleyen olmuyor. Burada öyle bir avantajım yok, Tayfun Tayfun'dur. Onu geçiyorum" dedi. Konuşmasında başarı öyküsünü ve deneyimlerini aktaran Tayfun Selen, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Selen bir gazetecinin İstanbul'da 2 kez yaşanan seçimlere ilişkin sorusuna, "Bu soruya bir yorum yapamıyorum. Ben Türkiye'nin aşığıyım, İstanbul'un özellikle. Ben İstanbul'a 9 senedir gelmedim. Ben İstanbul'a Türkiye'nin iyiliği için ne olursa olsun diyorum. Hangisi iyiyse o olsun, benim partim Türkiye'dir" dedi. 
 
  "Çok çalışacaksınız ve oyunu kuralına göre oynayacaksınız" 

  "Adaylık sürecinde problem yaşadınız mı?" sorusuna da Selen, "Problem yaşamadım, şöyle bu Amerika'da başarılı olmanız için özellikle 2 tane kural var. Biri çok çalışacaksınız, ikincisi ise oyunu kuralı göre oynayacaksınız. Eğer bu iki kurala uygun hareket ederseniz, iş hayatı olsun, politika olsun başarılı olabilirsiniz. Benim bölgem bana sahip çıktı. Bundan dolayı Amerika'ya da aşığım" ifadelerini kullandı. "Siyasi kariyerine nasıl devam edeceksiniz?" sorusuna da Tayfun Selen, "Siyasi kariyerime çok çalışarak devam edeceğim. Halkımı mutlu ederek, bir sonraki fırsatı düşünmeden olmayacağını düşünerek ama çok çalışıp hazır olarak, eğer bir görev ve ihtiyaç ortaya çıkarsa onu o günün şartlarına göre değerlendirerek devam edeceğim. Benim odaklandığım konu budur" dedi. 
 
  "Partizanlık olmuyor herkes hizmet götürmeye çalışıyor" 

  "Amerika'daki yönetim sistemi nasıl?" sorusuna ise Selen, "Sistemi biliyorsunuz. Vali dediğiniz zaman o zaman eyaletin valisi, başbakanı, cumhurbaşkanı gibi düşünen yetkili yani. Belediye başkanı da o oranın valisi gibi düşünün. Polis güçleri hepsi buraya hepsi 'mayor' yani belediye başkanına bağlı. Tabi ki belediye ile eyaletin valisi aynı partiden olursa faydalı olabilir. Ancak böyle bir partizanlık falan da olmuyor zaten. Yani hizmet götürmeye çalışıyorsunuz belediye size hizmet veriyor. Yardım miktarlarının belirlenmesinde çok önemli oluyor" şeklinde konuştu. 
 
  "Gönüllü olarak çalışmaya gönül verdiyseniz bu göze batıyor" 

  Benzin istasyonunda pompacılıktan, Yeminli Mali Müşvarliğe ardından mimarlığa ve belediye başkanlığına uzanan başarı öyküsü olan Tayfun Selen'e, bir gazeteci "Çok çalışmak siyasette bir yere gelmek için yeterli midir?" sorusunu sordu. Selen, "Siyaset birilerinin kontrolünde değil, siyasette kişisel çabanız, mücadeleniz, topluma kendinizi sevdirmeniz, sizin gönüllü olarak çalışmanız çok önemlidir. Gönüllü olarak çalışmaya gönül verdiyseniz bu göze batıyor. Sistem birilerinin kontrolü altında değil, o tamamen sizin şahsi ilişkileriniz ve azimli olmanızdır" dedi. 
 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Beşiktaş dikiş tutturamıyor
Öne geçtiği maşta Eyüpspor ile 2-2 berabere kaldı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel:
"(İBB'ye bağlı) Kreşteki görüntülerde hiçbir olumsuzluk yok"
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davası yarın Silivri'de başlıyor
450 yıla kadar hapsi istenen Aktaş adli kontrolle tahliye edilmişti
BTP'liler Prof. Dr. Baş'ın kabrini ziyaret etti
Viyana'daki MEM Kongresi öncesi anlamlı ziyaret
Emekliler hayatta kalma mücadelesi veriyor
Türkiye'de emekli aç
Altın yükselmeye devam edecek mi?
Altın fiyatını etkileyen nedenler...
Çin ordusunda büyük ihanet
En kıdemli generalin, nükleer sırları ABD'ye verdiği iddiası
YPG'den ateşkese rağmen saldırı
Ordu mevzilerini kamikaze dronlarla hedef aldı
İsrail rahat durmuyor
Lübnan'ın güneyine yeni hava saldırıları düzenledi
Fenerbahçe-Göztepe: 1-1
Fenerbahçe'den zirve yarışında kritik puan kaybı
Beşiktaş dikiş tutturamıyor
Öne geçtiği maşta Eyüpspor ile 2-2 berabere kaldı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel:
"(İBB'ye bağlı) Kreşteki görüntülerde hiçbir olumsuzluk yok"
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davası yarın Silivri'de başlıyor
450 yıla kadar hapsi istenen Aktaş adli kontrolle tahliye edilmişti
BTP'liler Prof. Dr. Baş'ın kabrini ziyaret etti
Viyana'daki MEM Kongresi öncesi anlamlı ziyaret
Emekliler hayatta kalma mücadelesi veriyor
Türkiye'de emekli aç
Altın yükselmeye devam edecek mi?
Altın fiyatını etkileyen nedenler...
Çin ordusunda büyük ihanet
En kıdemli generalin, nükleer sırları ABD'ye verdiği iddiası
YPG'den ateşkese rağmen saldırı
Ordu mevzilerini kamikaze dronlarla hedef aldı
İsrail rahat durmuyor
Lübnan'ın güneyine yeni hava saldırıları düzenledi
Fenerbahçe-Göztepe: 1-1
Fenerbahçe'den zirve yarışında kritik puan kaybı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.