logo
20 HAZİRAN 2026

Adem'in dönüşü muhteşem oldu

Geçen sezon başında takımdan ayrılarak Galatasaray'a transfer olan ancak bir sezon sonra Yeni Malatyaspor'a geri dönen kaptan Adem Büyük, attığı gollerle takımının bu sezonki iyi performansında etkili rol oynuyor.

21.12.2020 12:00:00
Adem'in dönüşü muhteşem oldu
Adem'in dönüşü muhteşem oldu
Süper Lig'de bir sezonluk Galatasaray macerasının ardından Yeni Malatyaspor'a geri dönen takım kaptanı Adem Büyük, sarı-siyahlı ekibin gösterdiği iyi performansa golleriyle katkı sunuyor.

Süper Lig'in tecrübeli ismi, 2017-2018 sezonda geldiği Yeni Malatyaspor'da iki sezon forma giydi. Sarı-siyahlı takımla ilk sezonunda ligi 10. sırada bitiren Adem, 2018-2019 sezonunda ise takımıyla ligi 5. olarak tamamladı. Bu iki sezonda takımının başarısında önemli rol alan 33 yaşındaki golcü, geçen sezon başında Galatasaray'a transfer oldu.

Sarı-kırmızılı takımda bir sezon top koşturan Adem, teknik kadronun kendisini bırakmak istememesine rağmen daha fazla forma giyme istediği dolayısıyla takımdan ayrılarak Yeni Malatyaspor'a döndü.

Süper Lig'de geçen sezon 34 hafta sonunda ligden düşen Yeni Malatyaspor, Türkiye Futbol Federasyonunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle düşmeyi kaldırmasıyla yeniden bu kulvarda mücadele etme hakkı elde etti. Sezon başında yenilenen ve güçlenen kadrosuyla lige iyi bir başlangıç yapan Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki sarı-siyahlıların en önemli hücum kozu olarak kaptan Adem Büyük, ön plana çıktı.

6 gol sevinci yaşadı

Adem Büyük, bu sezon Süper Ligde 6 kez fileleri havalandırdı. Ligde geride kalan 13 haftada 9 maça çıkan Adem, bu karşılaşmaların 5'inde rakip fileleri sarstı. Toplada 6 gol atan tecrübeli futbolcu, takımının topladığı 19 puana büyük katkı sağladı.

Yeni Malatyaspor, Adem Büyük'ün gol attığı maçlarda 2 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi yaşadı. Sarı-siyahlılar, söz konusu maçlarda 8 puan topladı.

Penaltıların usta ismi

Adem Büyük, attığı penaltı golleriyle dikkati çekiyor. Bu sezon 6 kez fileleri havalandıran Adem Büyük, bu gollerin 5'ini penaltıdan kaydetti.

Adem, Göztepe, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Kasımpaşa (2) müsabakalarında kazanılan penaltılarda topun başına geçti ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Adem Büyük, penaltı dışında tek golünü 10. haftadaki Gaziantep FK müsabakasında kaydetti. Bu sezon ligde 6 golle takımının en çok skor üreten oyuncusu konumunda olan Adem, gol krallığı yaşında da üst sıralarda yer alıyor.

Çelikel: Performansından son derece memnunuz

Yeni Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, yaptığı açıklamada, kaptan Adem Büyük'ün takımın önemli futbolcuları arasında yer aldığını söyledi.

Adem Büyük'ün bir sezonluk ayrılıktan sonra takıma döndüğünü hatırlatan Çelikel, şöyle devam etti: "Adem Büyük'ün performansından son derece memnunuz. Adem her şeyden önce takımda bir ağabey pozisyonunda arkadaşlarına yardımcı oluyor. Adem'in yükselen grafiği, oyununun kalitesi ve takıma katkısı hem kendisini hem de camiayı sevindiriyor. Ayrıca taraftarımız ve camia Adem'e büyük ilgi gösteriyor. Bu da Adem'in hem samimiyetinden hem de elinden geleni yapma istediğinden. İnşallah Adem Büyük ve diğer futbolcularımız elinden gelenin daha da fazlasını vererek Yeni Malatyaspor'u hak ettiği yere taşıyacak."



Benfica'da, Beşiktaş paniği!

Beşiktaş’ın Yunan golcü Vangelis Pavlidis’e olan ilgisi Portekiz’de yankı uyandırırken, Benfica transferi engellemek için 50 milyon Euro’luk bir duvar ördü

20.06.2026 13:05:00
Haber Merkezi
Benfica'da, Beşiktaş paniği!
Benfica'da, Beşiktaş paniği!
Beşiktaş'ın Yunan golcü Vangelis Pavlidis'e olan ilgisi Portekiz'de yankı uyandırırken, Benfica transferi engellemek için 50 milyon Euro'luk bir duvar ördü.

Kulübün efsane isimlerinden Maniche, "Pavlidis'in alternatifi yok, satmak büyük risk olur" uyarısında bulundu. Portekiz devinin forvet hattındaki olası bir boşluğu Galatasaray'ın yıldızı Mauro Icardi ile doldurmak istediği iddiası da transfer piyasasını hareketlendirdi.







Beşiktaş'ın santrfor bölgesi için radarına aldığı Yunan golcü Vangelis Pavlidis transferinde somut adımların atılması pek olası görünmüyor.

Benfica'nın yıldız golcüsü için 50 milyon Euro gibi astronomik bir bonservis bedeli belirlediği bildirildi. Bu yüksek talep, siyah-beyazlıların transfer masasına oturma ihtimalini pratikte tamamen ortadan kaldırıyor.







HEDEF UEFA AVRUPA LİGİ

Eski Portekizli futbolcu Maniche de bu yüksek fiyat etiketinin aslında bir "satmama" stratejisi olduğunu düşünüyor. Benfica'nın elinde Pavlidis'in yerini doldurabilecek güvenilir bir alternatif bulunmadığını belirten Maniche, Portekiz temsilcisinin Avrupa Ligi'nde başarı hedeflediğini ve bu nedenle en iyi oyuncularını kadroda tutmak istediğini vurguladı.







REDDEDİLEMEZ TEKLİF GELEBİLİR

Portekizli yorumcu Nuno Farinha ise Pavlidis'in, teknik direktör Marco Silva'nın Benfica'da uygulamak istediği oyun tarzına mükemmel uyum sağladığını ifade etti.







Farinha'ya göre, teknik ekibin planları doğrultusunda oyuncunun takımda kalması en mantıklı senaryo. Ancak transfer dönemlerinin doğası gereği, finansal olarak dengeleri altüst edecek "reddedilemez" bir teklifin gelmesi durumunda işlerin rengi değişebilir.






ICARDI İDDİALARI DOLAŞMAYA BAŞLADI

Tüm bu gelişmelerin ve yüksek bonservis duvarının gölgesinde, transfer piyasasında sürpriz bir iddia daha gündeme gelmeye başladı. Benfica'nın, Pavlidis'in olası bir ayrılığı ihtimaline karşılık veya forvet hattını güçlendirmek adına Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi'yi listesine aldığı konuşuluyor.

Beşiktaş'ın rakibi Bayern Münih

Nübel iddiaları sıcaklığını korurken Beşiktaş için asıl bomba iddia Brezilya'dan geldi

20.06.2026 12:58:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın rakibi Bayern Münih
Beşiktaş'ın rakibi Bayern Münih
Nübel iddiaları sıcaklığını korurken Beşiktaş için asıl bomba iddia Brezilya'dan geldi... Siyah-beyazlılar, Alman devi Bayern Münih'in de peşine düştüğü Santos'un kalecisi Gabriel Brazão için yeniden devreye girdi. Santos Başkanı Teixeira'nın transfer planlamasına dair CNN'e yaptığı çarpıcı açıklamalar ve dev yarıştaki son gelişmelerin detayları ortaya çıktı!

Beşiktaş'ın Bayern Münih'te kadroya giremediği için Stuttgart'a kiralanan Alexander Nübel ile ilgilendiği iddiaları gündemi meşgul ederken, transfer pazarında asıl bomba Brezilyalı bir isimle patladı. Siyah-beyazlıların, Alman devinin de radarına giren Gabriel Brazão için devreye girdiği ileri sürüldü.







BAYERN, BEŞİKTAŞ'IN RAKİBİ

Gazeteci Rafael Belmont'un paylaştığı bilgilere göre, Avrupa kulüplerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Gabriel Brazão'nun, iyi bir teklif gelmesi halinde takımı Santos tarafından satılma ihtimali oldukça yüksek. Bu doğrultuda hem Beşiktaş hem de Bayern Münih, oyuncunun durumunu yakından takip eden kulüplerin başında geliyor.







CNN KANALINA AÇIKLAMA YAPTI

Brazão'nun formasını giydiği Santos'un başkanı Marcelo Teixeira ise CNN Esportes'e verdiği röportajda transfer stratejilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.







Teixeira, Temmuz ayındaki transfer döneminde kadroyu baştan aşağı yenilemek yerine, yalnızca teknik ekibin raporu doğrultusunda belirlenen eksik bölgelere nokta atışı takviyeler yapacaklarını belirtti.






BAŞKAN'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Başkan Teixeira, Brazao'nun da aralarında yer aldığı oyuncuların takımdaki gelecekleriyle ilgili planlama konusunda şu açıklamaları yaptı:







- Hangi oyuncuların ayrılacağını ve hangilerinin geleceğini titizlikle inceliyoruz. Teknik ekibin belirttiği bazı öncelikli pozisyonlarımız var. Ancak bu süreci taraftarlarımızda asılsız bir beklenti veya yanılsama yaratmadan, gerçekçi adımlarla yürütüyoruz.

Fenerbahçe'de 10 saatlik gizem!

Fenerbahçe’de 4. İsmail Kartal döneminin başlamasından hemen önce, çarşamba günü tam 10 saatlik sır bir trafik yaşandığı ortaya çıktı

20.06.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de 10 saatlik gizem!
Fenerbahçe'de 10 saatlik gizem!
Fenerbahçe'de 4. İsmail Kartal döneminin başlamasından hemen önce, çarşamba günü tam 10 saatlik sır bir trafik yaşandığı ortaya çıktı! Aykut Kocaman masasının devrilmesinin ardından, perde arkasındaki bir yöneticinin Jorge Jesus ile kurduğu iddia edilen gizli temasın ve Portekizli hocanın şok yanıtının detayları ortaya çıktı.

Fenerbahçe'de teknik direktörlük koltuğuna 4. kez İsmail Kartal oturdu. Ancak Kartal'ın göreve geliş sürecinin perde arkasında, çarşamba günü tam anlamıyla bir transfer diplomasisi ve teknik direktör trafiği yaşandığı öne sürüldü.







10 SAATLİK KAYIP BİR SÜREÇ VAR

Çarşamba günü öğle saatlerine kadar sarı-lacivertli yönetimin gündemindeki bir numaralı isim Aykut Kocaman'dı. Aziz Yıldırım'ın Kocaman ile yaptığı görüşmelerin tıkanıp kesilmesiyle birlikte, Fenerbahçe yönetimi gece yarısı İsmail Kartal'a "Sözleşme imzalıyoruz" dedi. Bu zamana kadar geçen birkaç saatlik sürede iddialara göre bir yönetici sürpriz bir hamleye imza attı.

İddialara göre bir yönetici (isim verilmiyor ama Feridun Geçgel olduğu konuşuluyor), bu kritik zaman diliminde (yaklaşık 10 saatlik bir süreçten bahsediliyor) eski teknik direktörleri Jorge Jesus ile temasa geçti.







AL-AHLY'YE DE RED CEVABI VERDİ

Portekizli teknik adama "Tüm şartlarını kabul ediyoruz, gel başla" teklifinin iletildiği belirtildi. Ancak Jesus'un, Fenerbahçe'nin gelen teklifleri de geri çevirdiği iddia edildi.

Portekizli teknik adamın Fenerbahçe'den önce de Mısır ekibi Al Ahly'den gelen teklife olumsuz cevap verdiği haberleri Portekiz'de yankılandı.







MARTINEZ'İN KOVULACAĞIN İNANIYOR

Portekiz basınından Maisfutebol'un da doğruladığı bu ret kararının arkasında ise milli takım planı yatıyor.







Jorge Jesus'un, Kongo DC faciası sonrası Portekiz Milli Takımı'nda Roberto Martinez'in görevine son verileceğine kesin gözüyle baktığı savunuldu. Jorge Jesus'un bu yüzden her Fenerbahçe ve Al Ahly'nin tekliflerini reddederek milli takımı beklemeye geçtiği iddia edildi.

Onyekuru’nun askerler eşliğinde köyünü ziyaretinin görüntüleri

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nden gönderilen Galatasaray'ın eski yıldızı Henry Onyekuru, ülkesi Nijerya'da kriz çıkardı

20.06.2026 12:23:00
Haber Merkezi
Onyekuru’nun askerler eşliğinde köyünü ziyaretinin görüntüleri
Onyekuru’nun askerler eşliğinde köyünü ziyaretinin görüntüleri
Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nden gönderilen Galatasaray'ın eski yıldızı Henry Onyekuru, ülkesi Nijerya'da kriz çıkardı. Türkiye'de geçirdiği sezonun ardından Lagos'ta çocukluğunun geçtiği Surulere mahallesine dönen 29 yaşındaki futbolcu, sokak futbolu oynamaya koruma ordusuyla gitti.

Henry Onyekuru'nun çocukluk arkadaşlarıyla hasret gidermek için seçtiği yöntem sosyal medyanın gündemine oturdu. Lüks Lamborghini Urus marka aracıyla mahalleye giriş yapan yıldız futbolcuya, tam 9 muvazzaf askerin eşlik ettiği görüntüler internete sızınca ülkede büyük bir tartışmanın fitili ateşlendi. Onyekuru, "askeri darbe yapmak istiyor" eleştirilerinin hedefine oturdu

ORDU KİŞİSEL AMAÇLARA TESLİM



Nijeryalı sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı, ülkenin ciddi güvenlik sorunları ve terörle mücadele ettiği bir dönemde askeri personelin kişisel koruma olarak kullanılmasını sert sözlerle eleştirdi.

Tepki gösteren vatandaşlar, "Orduyu kişisel amaçlar için kullanmak tamamen saçmalık, askerler sivilleri futbol oynamaya mı götürecek?" diyerek Nijerya Silahlı Kuvvetleri'ne çağrıda bulundu.

DESTEK OLANLAR DA VARDI

Buna karşın, kalabalık mahalle ortamlarında ünlü isimlerin ciddi güvenlik riskleri taşıdığını belirten bir grup taraftar ise Onyekuru'ya siper oldu. Yıldız oyuncuyu savunanlar, Nijerya'daki güvenlik zafiyetlerine dikkat çekerek, "Kötü niyetli birinin kariyerini bitirecek bir müdahalede bulunmaması ya da olası bir gasp girişimine karşı kendini koruması en doğal hakkı" yorumunu yaptı.

GENÇLERBİRLİĞİ'NDEN 17 MAÇ

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de Gençlerbirliği formasıyla 17 maça çıkan ancak gol yollarında sessiz kalan Onyekuru, sahadaki performansından ziyade bu görkemli ve askerli mahalle ziyaretiyle Nijerya'da "ünlülerin güvenliği ve ordunun rolü" üzerine uzun süre konuşulacak bir tartışma başlatmış oldu.

Ağzını kapatıp konuştu, kırmızı kart gördü

Paraguaylı futbolcu Miguel Almiron, Türkiye ile oynanan karşılaşmada ağzını kapatıp konuştuğundan dolayı kırmızı kart gördü ve yeni kural ilk kez uygulandı.

20.06.2026 10:40:00
İhlas Haber Ajansı
Ağzını kapatıp konuştu, kırmızı kart gördü
Ağzını kapatıp konuştu, kırmızı kart gördü
Paraguaylı futbolcu Miguel Almiron, Türkiye ile oynanan karşılaşmada ağzını kapatıp konuştuğundan dolayı kırmızı kart gördü ve yeni kural ilk kez uygulandı.

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında San Francisco Bay Area'da Türkiye ile Paraguay mücadele ederken, yeni kırmızı kart kuralı ilk kez uygulandı. İlk yarının uzatma dakikalarında bir pozisyonda karşılaşmanın hakemi Ivan Barton, VAR'ın uyarısıyla ekranın başına geldi.



Pozisyonu izledikten sonra sahaya dönen Barton, 45+3. dakikada Paraguay futbolcu Miguel Almiron'u konuşurken eliyle ağzını kapatmasından dolayı kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Bu turnuvada yürürlüğe giren kural, ilk kez Türkiye - Paraguay karşılaşmasında uygulandı.

Türkiye Dünya Kupası'na neden erken veda etti?


 
A Milli Futbol Takımı, maçlarını uygun hava koşullarında ve gece vakti oynamasına karşın Avustralya'dan sonra Paraguay'a da kaybetti. Böylece Dünya Kupası'na erken veda etti. Şanssızlık başlıca faktörlerden biriydi ancak turnuvaya hazırsızlık da her haliyle sırıtıyordu.

20.06.2026 08:33:00
HASAN GÜNDOĞDU
Türkiye Dünya Kupası'na neden erken veda etti?
Türkiye Dünya Kupası'na neden erken veda etti?

1. Teknik Direktör Montella, rakipleri hiç ama hiç analiz edememiş. Türkiye, bugüne kadar çoğunlukla ve yoğunlukla Avrupa takımları ile oynadı. Avrupa futbolu başka, dünya futbolu başka... Avustralya ve Paraguay, kapanan takımlar... Bu kilidi açamadık. Açacak futbolcumuz da pek yok...  Bunun için fiziksel güç de gerekiyor. Hızlı ve atik olmak gerekiyor. Barış Alper ve Kenan Yıldız bu açıdan yetenekli oyuncular... Ancak Paraguay maçına Kerem ve Yunus ile başlamak bellki de hataydı.

2. Kapalı defansı dağıtmanın bir yolu da uzaktan şutlar... Arda Güler, iki maçta da bu açıdan etkili olamadı. Çekilen uzaktan şutlar nadiren çerçeveyi buldu. Formsuz olsa da zaman zaman gözler İrfan Can Kahveci'yi aradı!

3. Çok şanssız ve kısmetsizdik. Bu kadar şansızlığa da pes doğrusu! İki maçta iki direkten dönen iki top! Ancak işini iyi yapanlar için şanssızlık diye bir şey yoktur!

4. Kaleci Uğurcan, iki maça da kötü başladı. Uzaktan şutları kurtarmakta başarısızdı. Paraguay maçına da konsantre olamadan çıkmış, anlaşılan o!

5. Altın jenerasyon sponsor firmaların pazarlama taktiklerinin kurbanı oldu. Bu kadar reklam filmi çok fazla... Ne ara bu reklamları çektiler, insan kavramakta zorlanıyor? Almanya, Fransa, Hollanda vesaire takımların oyuncuları reklamlarda oynadı mı? Göremedik...

Sambacılar, Haiti karşısında şov yaptı


 
2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu ikinci maçlarında Brezilya, turnuvanın en zayıf ekiplerinden Haiti'yi 3-0 mağlup etti.
 

20.06.2026 07:08:00
AA
Sambacılar, Haiti karşısında şov yaptı
Sambacılar, Haiti karşısında şov yaptı

Amerikan Futbolu Ligi (NFL) ekiplerinden Philadelphia Eagles'ın maçlarını oynadığı 69 bin kişi kapasiteli Philadelphia Stadı yapılan Brezilya-Haiti karşılaşmasında, daha önce 5 kez Dünya Kupası kaldıran Brezilya ile turnuvaya 52 yıllık aranın ardından katılan Haiti karşı karşıya geldi.

Neymar forma giyemedi

Brezilya'da sakatlık sürecinin ardından kısa süreli de olsa antrenmanlara çıkmaya başlayan ve tedavisi devam eden yıldız futbolcu Neymar, Fas maçının ardından Haiti karşısında da forma giyemedi.
İlk 20 dakikada etkili bir hücum geliştiremese de bu süreyi Haiti ceza sahası önünde geçiren Brezilya, 23. dakikada 1-0 öne geçti. Vinicius ceza sahasına girdikten sonra kaleye plase bir vuruş yaptı. Kaleci, Placide şutu kurtarırken seken topu Cunha, sağ ayağıyla tek dokunuşta filelerle buluşturdu.

Brezilya, 36. dakikada Cunha'nın ikinci golüyle farkı ikiye çıkardı. Vinicius, ceza alanına doğru koşan Cunha'ya pasını gönderdi. İlk golü de atan futbolcu, sol çaprazdan sert bir vuruşla yakın köşeden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

İlk yarının uzatma bölümünde, 45+3. dakikasında Brezilya farkı üçe çıkardı. Paqueta, Vinicius'a uzun bir pas attı ve ceza sahasına giren golcü futbolcu, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden vuruşunda topu filelere gönderdi.
Devreye, Brezilya'nın 3-0 üstünlüğü ile girildi.

Her iki taraf da ikinci yarının ilk 15 dakikasında net bir gol şansı yakalamadı.
Karşılaşmanın 68. dakikasında top üst direkten döndü. Vinícius'un topuk pasında Martinelli, gelişine sağ ayağıyla topu kaleye gönderdi, top üst direğe çarparken ceza sahasında bulunan Vinícius için ofsayt bayrağı kalktı.
Haiti, karşılaşmanın uzatma bölümünde 90+3. dakikada etkili bir atak geliştirdi. Simon'un ceza alanının birkaç metre dışından çektiği şutta kaleci Alisson topu kornere çeldi.
Mata başka gol olmayınca Brezilya, Haiti'yi 3-0 mağlup etti.

Haiti veda etti

Brezilya, C Grubu ilk maçında Fas ile 1-1 berabere kaldıktan sonra Haiti karşısında aldığı galibiyetle iki maçın ardından 4 puana ulaştı. Haiti ise 1-0'lık İskoçya mağlubiyetinin ardından 2 maçından da sahadan mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Haiti, gruptaki iki maçın ardından son 32 turuna çıkma şansını kaybetti.

Brezilya, 6. kupayı istiyor

1930'dan bu yana düzenlenen 22 Dünya Kupası'na katılan tek ülke Brezilya, 5 kez şampiyonluğa ulaştı.
Son şampiyonluğunu 2002'de elde eden "Sambacılar", 24 yıl sonra tekrar dünya futbolunun zirvesine çıkmayı hedefliyor.

Haiti, 1974'ten sonra ilk defa Dünya Kupası'nda

Tarihinde 2. kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek olan Haiti, 1974'ten sonra ilk defa turnuvada boy gösteriyor. Geçen sezon Çaykur Rizespor forması giyen Frantzdy Pierrot da kadroda yer alıyor. Haiti'nin henüz Dünya Kupası tarihinde galibiyeti bulunmuyor.

Fas kazandı, son 32'nin kilidini açtı


 
FIFA 2022 Dünya Kupası'nın yarı finalisti Fas, Brezilya beraberliğinin ardından İskoçya'yı yenerek, son 32'nin kapısını araladı. Gol yine Saybari'den geldi. 

20.06.2026 03:03:00 / Güncelleme: 20.06.2026 03:26:24
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Fas kazandı, son 32'nin kilidini açtı
Fas kazandı, son 32'nin kilidini açtı

FIFA 2026 Dünya Kupası C Grubu'nda İskoçya ile Fas takımları, ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Foxborough şehrinde bulunan Boston Stadyumu'nda (Gillette Stadyumu) karşılaştı.

Brezilya karşısında daha iyi oynamıştı

İlk maçında Brezilya karşısında oynadığı pozitif futbolla beğeni toplayan Fas, maçı 1-0 kazandı. Maçın son bölümlerinde İskoçya rakip kalede etkili olmaya çalıştı ancak skor üretemedi. Bu bölümde Fas da elde ettiği fırsatları değerlendiremedi. Fas, İsmail Saybari'nin 2. dakikada attığı golle maçı 1-0 kazandı.

Saybari tarihe geçti

Saibari'nin 71. saniyedeki golü turnuvanın şu ana kadarki en erken golü olurken, Faslı futbolcu, Mısırlı Muhammed Salah'tan sonra Dünya Kupası'ndaki ilk iki maçında ağları sarsan ikinci Afrikalı oyuncu olarak tarihe geçti.

Saybari yıldızlaştı

PSV Eindhoven'lu 25 yaşındaki oyuncu Saybari, Brezilya'ya karşı da Fas'ın tek golünü kaydetmişti. PSV Eindhoven, Hollanda'da 2025-26Eredivisie sezonunda lig şampiyonluğunu korumayı başarmıştı. Saybari, sezonu 15 gol ve 8 asistle tamamlayarak Yılın Oyuncusu seçilmişti. Saybari'nin Alman ekibi Bayern Münih'e transfer olması bekleniyor.

Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 4. maçında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş'ı 77-75 mağlup etti ve seride durumu 3-1'e getirerek şampiyon oldu.

20.06.2026 00:15:00
İhlas Haber Ajansı
Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe
Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 4. maçında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş'ı 77-75 mağlup etti ve seride durumu 3-1'e getirerek şampiyon oldu.

Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 4. maçında Beşiktaş ile Fenerbahçe, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Mücadelenin başında iki takım da hücumlardan boş dönerken, Horton-Tucker'ın basket faulü ile sarı-lacivertliler 3-0 öne geçti.



Beşiktaş adına ilk sayıları Vitto Brown (3 sayı) kaydederken, Tarık Biberovic 3 sayılık isabetiyle karşılık verdi. Ev sahibi televizyon molasına da 8-6 önde girdi. Beşiktaş, Sertaç Şanlı, Brown ve Yiğit Arslan ile bulduğu sayılarla farkı artırırken, 1 dakika 45 saniye kala konuk ekibin aldığı mola öncesi fark 7'ye çıktı. 18-11

Jantunen'in smaçla bulduğu sayıyla farkı azaltmaya çalışan Fenerbahçe, ilk çeyreğin sonlarında hücumda skor üretmekte zorlandı. Sarı-lacivertlilerde Wade Baldwin süre biterken 3 sayılık isabet buldu ve ilk çeyrek Beşiktaş'ın 20-16 üstünlüğü ile tamamlandı.



Derbide 2. periyot Jantunen'in pota altından bulduğu basketle başladı. Karşılıklı sayılarla geçilen bölüm sonrası siyah-beyazlılar 7 dakika 3 saniye kala aldıkları molaya 25-22'lik skorla girdi. Hücumda etkinliğini artıran Beşiktaş üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı 10'a yükseltti. Tarık Biberovic, üst üste 3 sayılık atışlarında isabet sağlarken, Beşiktaş'ta önce Sertaç, sonrasında da Anthony Brown farkı yeniden çift haneli sayıya taşıdı.

Berk Uğurlu'nun kenar çizgisinden kaydettiği 3 sayıya karşılık, Wade Baldwin teknik faulün de içinde olduğu bölümde 6 sayılık katkı sağladı. Soyunma odasına Beşiktaş'ın 45-40'lık Beşiktaş üstünlüğü ile girildi.

Beşiktaş, 3. çeyreğin ilk dakikalarında Vitto Brown ve Dotson ile bulduğu sayılarla farkı 11'e çıkartırken, Fenerbahçe bitime 5 dakika 27 saniye kala 9-0'lık seri yakaladı. 51-49
Karşılıklı sayılarla geçilen bölüm sonrası sarı-lacivertliler 54-54'lük eşitlik sağladı. Ev sahibinin savunma ribauntlarındaki etkili oyunuyla birlikte periyot 60-56 bitti.

Müsabakanın son çeyreği Devon Hall'un sayısıyla başlarken, Dotson 3 sayılık basketiyle yanıt verdi. Tarık ve Devon Hall, pota altından kaydettiği sayılarla Fenerbahçe adına skor üretirken, sonrasında iki takım da hücumlardan eli boş döndü. Yiğit Arslan'ın cepheden gören noktadan bulduğu 3 sayılık isabetle Beşiktaş 4 dakika 36 saniye kala farkı yeniden 6'ya çıkardı.

Horton-Tucker'ın turnikeyle bulduğu sayı sonrası skor bitime 3 dakika kala 71-69'a geldi. Savunma ribaundunu alan sarı-lacivertliler Jantunen ile bir sayı daha buldu ve mücadeleye yeniden eşitlik geldi. Devon Dotson'un 3 sayılık isabetiyle takımını öne geçirirken, Wade Baldwin turnikeyle karşılık verdi. 75-74

Savunmada kapılan topla hızlı çıkan Fenerbahçe'de Wade Baldwin, pota altından topu dışarıdaki Tarık Biberovic'e çıkarırken, Tarık'ın 1 saniye kala kaydettiği 3 sayılık sayı sarı-lacivertlileri 77-75 öne geçirdi.

Kalan kısa sürede Beşiktaş isabet bulamadı ve Fenerbahçe parkeden galip ayrılarak seride durumu 3-1'e taşıdı ve şampiyonluğunu ilan etti.
Wade Baldwin 21 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Tarık Biberovic 17 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Beşiktaş'ta ise Yiğit Arslan 19 sayı kaydetti.

Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Zafer Yılmaz, Ziya Özorhon, Hüseyin Çelik
Beşiktaş: Sertaç Şanlı 9, Devon Dotson 15, Vitto Brown 10, Anthony Brown 6, Yiğit Arslan 19, Berk Uğurlu 4, Matt Thomas 11, Conor Morgan 1
Başantrenör: Dusan Alimpijevic
Fenerbahçe Beko: Nicolo Melli 4, Tarık Biberovic 17, Devon Hall 10, Talen Horton-Tucker 10, Khem Birch 3, Mikael Jantunen 12, Wade Baldwin 21, Nando De Colo, Metecan Birsen, Onuralp Bitim, Melih Mahmutoğlu
Başantrenör: Sarunas Jasikevicius
1. Periyot: 20-16 (Beşiktaş lehine)
Devre: 45-40 (Beşiktaş lehine)
3. Periyot: 60-54 (Beşiktaş lehine)
5 faulle çıkan: 30.31 Morgan (Beşiktaş), 00.42 Jantunen (Fenerbahçe)İHA

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu

Fenerbahçe tarafından yapılan açıklamada, sarı-lacivertli futbol takımının yeni teknik direktörünün İsmail Kartal olduğunu açıklandı

18.06.2026 13:59:00 / Güncelleme: 19.06.2026 13:28:06
Anadolu Ajansı
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu

Fenerbahçe Kulübü Futbol Şubesinden Sorumlu Yönetici Cihan Kamer, sarı-lacivertli futbol takımının yeni teknik direktörünün İsmail Kartal olduğunu açıkladı.

Kamer, FB TV'de yaptığı açıklamada, futbol direktörlüğü için Oğuz Çetin, teknik direktörlük için de İsmail Kartal ile anlaşıldığını bildirdi.

Fenerbahçe Futbol AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) bildirilen açıklamada Kartal ile 1 yıllık anlaşma sağlandığı duyuruldu.

İsmail Kartal da FB TV'de yaptığı açıklamada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yeni futbol direktörü Oğuz Çetin'e teşekkürlerini ileterek şu ifadeleri kullandı:

"Tekrar yuvaya dönmek beni çok mutlu etti. Sayın başkanımızın beni arayarak 'nasılsın' demesi bile beni çok duygulandırdı. Geçmişten bu yana çok özel anılarımız var. Çok gururlandım. Duygular bir yere kadar, gerçeklerle yüzleşmek zorundayız. Yeni sezonda hem Türkiye'de hem de Avrupa'da ekibimle birlikte her şeyin üstesinden geleceğiz. Çok mutlu ve heyecanlıyım. Buraya 4. gelişim. Bu camianın evladı olarak sayın başkanıma, yönetime ve beni destekleyen taraftarlara karşı mahcup olmamak için elimden geleni yapacağım."

Sarı-lacivertlilerin eski futbolcusu Dirk Kuyt'ın da İsmail Kartal'ın yardımcılarından biri olacağı bildirildi.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.